Surinaamse misdaadschrijver aangehouden

42

PARAMARIBO, 19 aug – Misdaadschrijver Roué Hupsel (69) is aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De omroeper in ruste bleek een partij cocaïne in zijn bezit te hebben.

Volgens de Ware Tijd had Hupsel ruim honderd bolletjes coke in zijn bagage. Hij is onmiddellijk aangehouden en overgedragen aan de recherche in Paramaribo. Zijn woonadres werd ook bezocht door politieagenten die er huiszoeking verrichten. Roué James Hupsel debuteerde na zijn pensionering met het boek Blinde Muren. De roman ging over een politierechercheur die van hogerhand de opdracht krijgt een vergevorderd onderzoek te staken en te vergeten.

De agent geeft niet op en ziet kans te infiltreren in het Surinaamse drugssyndicaat. Met een ander personage raakt hij verstrikt in een net van intrige, corruptie, drugssmokkel, moord en witwaspraktijken. Ook over smokkel van wapens via Suriname naar Colombia voor de FARC-rebellen wordt beeldend verhaald. Voor Blinde Muren kreeg Hupsel de Nederlandse Schaduwprijs als het ‘spannendste Nederlandstalige misdaaddebuut’ van 2004.


42 REACTIES

 1. ai ai..daar zit je dan ..69….je 70ste verjaardag in het gevang vieren…ben heel benieuwd naar zijn volgende boek…de vier muren?…hahaha wat een roman…..


  Maak melding

 2. een “”succesvolle”” misdaad schrijver,.. de kneepjes van het vak kennende laat zich niet in de luren leggen tog!!

  of mss tog wel…want misdaad koni mang …je moet tegenwoordig o zo voorzichtig zijn met je eigen fam. & vrienden baya !!

  hoe moet het nu met kids m.n. de kleinkids op school??

  na soso pesterij ongeacht of hij wel dan niet schuldig is!

  tegenwoordig is een luchtvracht via Su ook binnen 3 dagen in Ned. bij de geadresseerde!

  da waarom telkens “iets lekkers meenemen voor Fam./Vriend/Aanverwant”…la zij dat lekker zelf op de post doen!!!


  Maak melding

 3. zo zie je weer dat de media wereldwijd onbetrouwbaar is .
  het zijn gewoon mensen die de wereld op z´n kop zetten .
  door de media is de wereld in rep en roer .
  dit alles om geld te vergaren .


  Maak melding

 4. Het is zeer waarschijnlijk niet de eerste keer. Een beroemd persoon wordt altijd anders behandeld. Zodoende is het hem waarschijnlijk gelukt om de dans te ontspringen. Het BID (Bestrijding Internationale Drugstransporten) team die sinds 2011 operationeel is doet goed werk. Geen wonder dat Nederlandse rechercheurs hun werkwijze hebben bestudeert.


  Maak melding

 5. research? In zijn boekjes kwamen de badguys er waarschijnlijk(nooit gelezen) heel goed vanaf, dus nu zelf proberen. Nu mag hij het opschrijven dat ze af en toe ook eens gepkat worden..ha..ha..ha…
  Goed voor hem,ik hoop dat hij 100jaar in de cel wordt.


  Maak melding

 6. Vraag aan Roue
  4.WAT ZOU JE NOG ECHT WILLEN DOEN VOORDAT JE DOOD GAAT?
  MET MADONNA NAAR BED!!

  Is het niet drugssmokkelen, want nu mag je tot je dood brommen.


  Maak melding

 7. Oohh, wat erg zeg!

  Zo zie je maar weer, die AOW verhoging, zet geen zoden aan de dijk.
  Die oudjes hebben het zo zwaar, dat ze drugs gaan vervoeren.

  Trieste zaak……


  Maak melding

 8. Mooie reclame in zeer korte tijd,voor Suriname.
  Het zijn toch niet alleen de boslandcreolen die crimineel bezig zijn.
  Het krioelt er ook van de “nette mensen”met een criminal mind.


  Maak melding

 9. scenario 1. ze hebben hem voor altijd de mond gesnoert
  scenario 2. ach, laat mij het maar ook proberen en zien

  scen 1 is aannemelijk, zelden worden ouden van dagen extra onder de loep genomen, tenzij getipt. Ma kuut. Scen 2. dan is hij oliedom.


  Maak melding

 10. Er moet een nieuwe wet komen voor degenen die worden aangehouden met drugs: Indien je aangehouden wordt met cocaïne dien je die zelf op te vreten. Dan zul je zien hoe snel het stopt!!!!!!!!!!!!!! En deze man is niets waard. Een wolf in schaapskleren!!!!!!!


  Maak melding

 11. Weer zo’n awarie domrie aan de schanpaal genageld. Anderen beoordelen en veroordelen met beoogde moneymaker, zijn boek blinde muren. Meneer dacht zeker omdat zijn laatste opzet is mislukt, als het niet bonafide kan dan maar malafide. Ik hoop dat je in SantoBoma wegrot want ook jij bent geen voorbeeld voor onze jeugd.


  Maak melding

 12. Dit is gemakkelijk te begrijpen natuurlijk daar de meeste koeriers nu nederlanders en vooral nederlanders van surinaamse komaf zijn.
  het leven in Nederland word harder en harder, vooral voor de allochtonen, zeker voor degenen die hier op dit forum eeuwig SURINAME LOPEN AF TE ZEIKEN.
  neem dan ook nog bv henk molenaar en henk van der bijl etc etc, deze pedofielen moeten vooral heel stil blijven omdat zij niks te maken hebben met Su.
  dr is een ontzettend grote vraag naar cocaine in NL, en men wil graag op vakantie naar Su, dus….meenemen maar die troep.
  vroeger was dit niet nodig omdat men gewoon bij familie ging overnachten en eten etc.dat kan helaas nietmeer, de euro suris hebben daar zelf voor gezorgd, nietwaar? tjepoti voor die losers, maar…jullie ouders hebben daar zelf voorgezorgd toen ze met hun staart tussen hun poten Suriname uitvluchten rond 1975. enne…ach ja, laat maar. hier hebben we het iig veel beter en zijn we geen nummer. 🙂 🙂 🙂 groetjes uit Switie Sranang 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 13. kun je zien dat je je medemens niet meer kan vertrouwen vind zo triest dat iemand van 69jaar pepers meegeven en dan ook nog drugs ertussen verwerkt is triest lage surinamers die dat doen vooral als het je familie is daarom ik neem niets mee en pak mijn koffer zelf in nobody broer zus tante niemand laat ik in de buurt komen van mijn koffer .erg srangnang mang gewoon iemand cariere stuk makn typisch surinamers


  Maak melding

 14. Pleeg aub geen Zelmoord,zodat we kunnen horen wie de opdrachtgever(s)is/zijn.Skotoe mie e bigie oeng riem uit/af….zo verkomt men ophanging; zie geval Suleman en dat oud verzonnen ophangingsverhaal van Roy Horp toen. Jongens we zijn er met open ogen bij we slapen niet.Odi odi odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 15. en zo is het,,,

  het is niet de schuld van het volk,maar de hele tering bende regering is de hoofd schuldige ,

  kijk maar zelf wie aan de lijding zit, wie de touwtjes in handen heeft,allemaal drugs verslaafden,dealers,ver-oordeelden be-oordeelden de meeste ver over de zestigtiger jaren zijn..

  wat verwacht je dan van het tjé potie mang/vrouw..


  Maak melding

 16. Dit is een goeie voorbeeld, van het feit dat mensen in suriname het heel moeilijk en slecht hebben.Iedereen klein jong en oud probeerd het met drugs.Het is de situatie in su die mensen tot wanhoop drijven.Het is makkelijk praten en commentaar geven’maar velen hebben geen uitweg,en gaan dan maar op deze manier om wat bij elkaar te scharrelen.Praten kunnen we allemaal ,en commetaar geven maar je zou maar in hun schoenen staan.Ga maar werken zou je zeggen ‘ja maar waar en bij wie,suriname is een grote puinhoop,wie rijk is wordt rijker en krijgt alles voor elkaar,en wie arm is gaat steeds dieper het dal in.


  Maak melding

 17. Dat zeg ik. Wie is in Suriname wel te vertrouwen? Voorbeeld functie mensen.Tjonge jonge……..triest gewoon.

  Ik dacht, dat Bouta de AOV, genoeg had verhoogt voor deze mensen. Niet dus!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 18. Een man, Roué Hupsel en enige tijd geleden een vrouw, Monique Breeveld, beide bekende Surinamers van onbesproken gedrag! Keurige mensen die volgens mij, zelf niet in staat zijn zoiets afgrijselijks te doen.
  Ze zijn er ongetwijfeld in geluisd. Haat, jaloezie, wrok, rancune???
  Wie zal het zeggen……
  Een meedogenloze, monsterlijke, afschuwelijke, duivelse daad.
  Wat een verschrikkelijke nachtmerrie voor hun, hun gezinnen en familie.
  Ik ben van slag.


  Maak melding

 19. Dat kan ook een manier zijn deze mensen mond dood te maken. Gewoon wat coke in hun koffer stoppen en ze laten opsluiten?
  Dan kan toch ook wel een scenario zijn?


  Maak melding

 20. Ha,ha,ha…als de lijder van Suriname het kan doen kan ik het ook,dachten Hupsel en M.Breeveld.
  Ze moesten geweten hebben dat er geen controle wordt uitgevoerd op de handelingen van de lijder van Suriname bouta!


  Maak melding

 21. Drugs moeten voor niets aan verslaafden verstrekt moeten worden, het zijn mensen die een chemiese dependency in zich hebben. 10% van de bevolking kan niet voor zichzelf voorzien en die mensen krijgen bijstand, ww ziektewet, huursubsidie of wat al niet. Als deze mensen hun drugs legaal zouden kunnen krijgen, hoeven ze niet langer te stelen, bedelen etc maar gewoon werken en af en toe een prikje. Deze mensen zijn doodnormaal, maar helaas door de illegaliteit worden ze als onder-mensen behandeld met alle gevolgen van dien. Koop die drugs in Bogota of Kabul op de groothandels markt en geef ze gratis uit in Nederland. Veel goedkoper dan de instandhouding van politie, rechtbank en gevangeniswezen. Mensen die hun drugs onder toezicht gebruiken zullen makkelijker afkicken en kosten de gezondheidsdiensten minder dat betekent dat u minder belasting centjes hoeft te betalen voor deze groep. Elke contact van een overheidsinstantie met een verslaafde kost honderden euro’s, met gratis drugs slechts 10 euro’s of minder. Laat jullie zich niet overhalen met die koloniale gedoe van war on drugs, maar denk als een rationele belastingbetaler.


  Maak melding

 22. Ach, mensen toch?
  Waar ging het boek over ?
  Waar is die man aangehouden????????????
  Had hij inderdaad bolletjes bij zich??????????
  In dt geval, heeft hij ze persoonlijk ingepakt????????
  Stof tot nadenken.
  Het bewuste boek heeft heeeeeeeeel veeeeeeeel stof doen opwaaien.
  Rancune???????????????????,
  Stof tot nadenken!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. weer allemaal gelul van die stront euro suri’s hierboven…stelletje idioten, de statistieken liegen niet!!!! weten jullie niet dat de meeste koeriers nederlanders zijn? van Surinaamse komaf? stelletje klote steuntrekkers…I love SU !!!!!!


  Maak melding

 24. @Roy Manglie…
  …kun jij jouw liefde voor Suriname niet in wat meer woorden vertolken?!
  Dat ‘I love SU’ kom je al vaak genoeg tegen; sowieso al genoeg op die honderdduizenden voorverpakte petjes en T-shirts uit: ‘Made in China’…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.