donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP als deel Nieuw Front verkiezingsstrijd in

VHP als deel Nieuw Front verkiezingsstrijd in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 19 aug – De Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, gaat de verkiezingen van 2015 niet alleen in. Dit stelt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. De strijd wordt uitsluitend aangebonden in samenwerking met het Nieuw Front. Weliswaar wordt druk gelonkt vanuit de NDP van Desi Bouterse.

Maar van enig samenwerkingsverband zal geen sprake zijn, zeker niet voor de verkiezingen. Volgens een verslag van de Ware Tijd sprak Santokhi tijdens zijn bezoek aan Nederland van prikkels vanuit de NDP. Er zou vanuit die kringen voeding worden gegeven aan een eventuele samenwerking tussen beide politieke reuzen. Het probleem is volgens Santokhi dat een gemeenschappelijke visie ontbreekt. De partijprogramma’s alleen verschillen te veel van elkaar.

Ook blijkt de NDP niet tot behoorlijk beleid in staat binnen het huidige regeerteam. Los van dit alles is er ook nog het politieke veld. “Misschien haalt de NDP maar tien zetels. Het is dus voorbarig om nu al ja of nee te antwoorden”, aldus Santokhi. Speculatie over een eventuele solo berusten dus niet op werkelijke overwegingen. Dan wordt liever gekozen voor de oude partners. Het Nieuw Front werkt nu aan ‘versterking’. De BEP van ex-minister Celsius Waterberg is een goede kandidaat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. VHP moet zich niet in de kaarten laten kijken. En als ze het Front voortzetten, dan moeten ze duidelijk maken dat indien de VHP de grootste partner wordt, ze ook de president gaat leveren. Lijkt me logisch.

  Indien samenwerking met de NDP geen VHP-president oplevert, dan moeten ze die samenwerking niet aangaan, vind ik.


  Maak melding
 2. effe los van topic:

  Voor de decembermoorden liefhebbers lees dit:

  Getuigenis in Decemberzaak achtervolgt Van Haperen
  19/08/2013 – Eric Mahabier

  dwt foto/ Eric Mahabir – Peter van Haperen.-.

  Amsterdam – Peter van Haperen zegt schade te ondervinden van zijn getuigenis in de intussen stopgezette 8 Decemberstrafzaak.

  Zijn getuigenis heeft in januari 2011 voor veel publiciteit gezorgd en maakt dat hij tot nu toe overal afgeschilderd wordt als de persoon die in het voordeel van Bouterse heeft getuigd. “Maar ik heb toen de waarheid gezegd en een heleboel mensen wilden de waarheid niet horen”, reageert de getuige op vragen van de Ware Tijd.

  Van Haperen zegt dat ook de Nederlandse overheid hem schade berokkent als gevolg van die getuigenis. Hij zegt in dienst te zijn geweest van het Nederlands ministerie van Defensie. Onlangs is hij 65 geworden, maar Van Haperen beweert dat Nederland weigert hem de pensioenuitkering toe te kennen. De ex-militair zegt een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat te zijn begonnen.

  Getuigenis blijft

  Ondanks de tegenslag zegt Van Haperen bij zijn getuigenis te blijven die hij in de rechtszaal heeft afgelegd.”Ik heb in de rechtszaal de waarheid verteld en natuurlijk blijf ik daarbij. Anders had ik meineed gepleegd.” Nederland zou samen met andere bevriende naties in december 1982 bezig zijn geweest een staatsgreep te plannen in Suriname.

  Van Haperen zou daarbij als Nederlands militair betrokken zijn. Zijn directe chef was de inmiddels overleden CIA-agent Carl Armfelt.

  Als de krant hem wil spreken over de Amnestiewet, reageert Van Haperen kort dat dit niet “zijn probleem” is. Hij heeft volgens eigen zeggen slechts een getuigenis afgelegd die waarheidsgetrouw is. Wel kijkt hij uit naar de instelling van de waarheidscommissie. “Dan zal ik naar Suriname gaan en dezelfde waarheid weer vertellen.” Van Haperen zegt die “waarheid” intussen ook te kunnen onderbouwen met bewijzen. “Ik heb zoveel informatie en getuigenverklaringen kunnen verzamelen.”

  In elk geval zal Van Haperen niet wachten op de instelling van de waarheidscommissie om met zijn onderbouwde bewijzen te komen. Hij is bezig een boek te schrijven waarin het “geheime leven van Armsfelt” centraal staat. “Er zijn heel veel dingen in Suriname gebeurd en ik ga ook vertellen welke Surinamers allemaal erachter zaten.”

  Ook heeft Nederland naar zijn mening een “vies spelletje” gespeeld. Van Haperen weet nog niet wanneer het boek uitkomt.-.


  Maak melding
 3. In het hol van de NDP bolwerk Zuid-Oost *Anasi* kaapt hij in een keer al die so-call Wijdenbosch “”bedrijfsdromen”” weg!

  Chan for Pres

  DADA for Chan-To-Boma 🙂


  Maak melding
 4. De NDP gaat als de NDP waar alle Surinamers van welke pluimage dan ook verenigd zijn. De NDP dealt niet met apartheid! Wij hebben gezien wat het was tijdens 15 jaar Front. Vene had geen ene M te vertellen op uitgesproken Perjaja of VHP ministeries. Aan dat kasten gesteggel is nu wel een einde gekomen.


  Maak melding
 5. de vraag is,,

  hoe is deze bijeenkomst vhp van zondag j.l. over gekomen in sme..

  ik ben benieuwd wat de reactie zal zijn van de huidige regering / journalistiek / coaltie..

  de tijd zal het leren..


  Maak melding
 6. Bouterse heeft in 1980 na de staatsgreep een land achter gelaten dat helemaal vanaf de grond moest worden opgebouwd. De jonge kiezers die in 2010 op hem hebben gestemd weten niet wat voor puinhoop hij van het land had gemaakt. Nu heeft hij wederom de kans gekregen en gelukkig hoor ik steeds meer mensen zeggen: Ik heb mij in die man vergist. Ik dacht dat hij veel had geleerd van uit het verleden, maar deze man is totaal ongeschikt om Suriname een beter toekomst te bieden.In 2015 of daarvoor is het klaar en over!!


  Maak melding
 7. het kan niet dat de hindustaan press wordt , ze hebben de meerderheid niet .
  en dat gaat nooit gebeuren want we hebben nog javanen chinesen ,indiaanen , en de creolen , dus het gaat over .


  Maak melding
 8. Let wel meneer Santokhi, misschien haal de NDP wel 30 zetels in 2015 en dan !
  Ben je vergeten dat onze President ontzettend heeft gescoord in Nickerie en Wanica ! Saramacca volgt spoedig en dan zullen ook hen die ‘niet op Bouterse lijken’ absoluut voor hem kiezen want de man doet z’n best om te doen wat hij zegt en beloofd !

  Chan is aan het flirten met de NDP want hij weet dat als de VHP geen regeermacht krijgt in 2015 dan is het exit en over en uit voor deze partij.

  De huidige beroepsbevolking en de jongeren zijn helemaal klaar voor een ander Suriname.

  Na 2015 zal ons land ‘Suriname 2.0’ worden genoemd want dan is de transitie onomkeerbaar !
  Suriname wordt net als de NDP van ons allemaal en niet van de NPS, VHP, PL, ABOP of BEP !


  Maak melding
 9. Ben erg benieuwd wat de visie van de VHP dan wel is behalve het stelen van grond en geiten zoals de “heer” Jogi;-)
  Zolang zulke figuren in de top van de VHP zitten is Santokhi volkomen ongeloofwaardig en zelfs een lachwekkende karikatuur….


  Maak melding
 10. “It’s time to go home!”.

  Aldus Dhr. Santhoki.
  Recht voor zijn raap.
  Loud & clear.

  Er zijn teveel politieke partijen, voor zo’n klein land.
  Als jullie af willen van het koloniale gedachtegoed, stop ermee.
  Verander ook het “Hollandse” kiesstelsel.


  Maak melding
 11. @Barbaman,
  “Dezelfde Peter van Haperen blijkt drie jaar geleden in het televisieprogramma Tros Opgelicht?! te zijn ontmaskerd als nepadvocaat die in het Spaanse Benidorm Nederlandse pensionado’s tienduizenden euro’s afhandig maakte. Defensie zegt de man niet te kennen”. (Het Parool 02/07/09).


  Maak melding
 12. Hahahah wat is het nou weer eerst lonkte VHP naar NDP en daar het niet lukt hoor je nu dat NDP lonkt naar VHP wel nu zijn we even de kluts kwijt en dit is het in su altijd weer ik ben eerlijk ik ben een voor de NDP hoop dat het nog grooter word dan is het makkelijker te regeren geen chantage van uit andre partijen ik denk dat het dan beter zal gaan en vanaf santokie nu weer naar NL komt is samen werking met NDP weer zogenaamd niet mogelijk ik denk dat NDP DIT DUIDLIJK MOET MAAKEN VERLIEZEN OF WINNEN GEEN SAMEN WERKING MET VHP WANT DIT IS GEVAARLIJK EN NPS ZIET DAT NIET als VHP straks toch met NDP werkt dan is het een win win geen verlies hahaahhaha dus met NPS OF NDP MIJN OMA ZEI altijd wans fa konkonie konie ei tang ontiemang njang


  Maak melding
 13. Zie aub de presentatie van A.R. Caram omtrent de stand van de economie.

  Lees aub de aan dit artikel verbonden PDF en schrik van de cijfers die de Centrale Bank van Suriname presenteert. De onderliggende getallen zijn uit een 100% betrouwbare bron aangezien deze geheel onder controle staat van de schoonzoon van de President en best betaalde ambtenaar van Suriname.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/18778

  De situatie is veel erger dan men kan vermoeden.
  Ook leugens van een lege kas die Vene nagelaten zou hebben worden nadrukkelijk door de centrale Bank van Suriname weerlegt.

  Eind 2010 was er nog een positief saldo van srd 191.000.000 eind 2011 was het al negatief srd 63.000.000 per juni 2013 is het saldo op de lopende rekening al negatief srd 484.000.000.

  Bezie ook dat het tekort over de eerste 4 maanden van 2013 al hoger is dan heel 2010 en dat terwijl er nu al 13 ministeries extra begrotingen ingediend hebben en Parmessar nog met een tekort van srd 280.000.000 gaat komen.

  Hoe noodzakelijk is een nieuwe regering om deze zwijnen stal uit te mesten.
  Geld uit geven kan iedereen, uitgaven plannen zodat ze ook gedekt worden door inkomsten vergt meer kennis dan deze regering heeft.


  Maak melding
 14. In schaaktermen heet deze move “korte rokade”
  Citaat santhokie
  Maar van enig samenwerkingsverband zal geen sprake zijn, zeker niet voor de verkiezingen.

  Na de verkiezingen wordt het een andere ball game, want dan liggen alle kaarten op tafel.
  By the way brunswijck zal er in 2015 ruimschoots op tijd zijn,want hij is al op tournee


  Maak melding
 15. @Paraman, je schrijft:::De NDP dealt niet met apartheid! Wij hebben gezien wat het was tijdens 15 jaar Front. Vene had geen ene M te vertellen op uitgesproken Perjaja of VHP ministeries. Aan dat kasten gesteggel is nu wel een einde gekomen.

  =Bouterse is nu aan de macht en vergeet niet dat Perjaja en Brunswijk hem nu in de macht hebben.

  =Jij hebt de NDP niet echt gekend anders zou je anders piepen. Ik heb harde bewijsstukken voor jou waar Bouterse WEL aan apartheid deed.

  -Vergeet niet dat Bouterse jou stem alleen nodig heeft om niet in de gevangenis terecht te komen.


  Maak melding
 16. Als het om macht gaat dan gaat het om geld en dan verliest iedereen zijn principes.
  Tot aan de verkiezingen geloof ik niets en en niemand want niemand gaat voor het landsbelang. Iedereen is zijn eigen positie veilig aan het stellen en vecht ervoor zo dicht mogelijk bij de honingpot te komen om zichzelf te verrijken!
  Zo gaat het al jaren. Regeerders zijn mensen met zogenaamde principes!
  In SU gaat iedereen voor “lotsverbetering”, m.a.w zelfverrijking over de rug van de armen.


  Maak melding
 17. Barbaman,dat zullen de haatzaaiers echt niet lezen,volgens mijn opa ex-militair,spreekt van Haperen de waarheid.Hij weet ook dat Nederland achter de coup van 1980 zit en later toen de militairen niets meer naar de zin van Nederland deden,werd er wederom een coup beraamd.De gevallenen,Daal,Kamperveen en anderen waren de aanvragers.Daarom als hun niet waren neergelgd zouden Bouterse en anderen het moeten ontgelden.Allerlei mogelijke manieren probeerden ze van Bouterse af te komen,niets was hun te min,uit uiteindelijk gooiden ze het drugs,vandaar die nagemaakte veroordeling.

  Santoki gaat ten onder door samenwerking met de NPS die niets meer voorstelt in de Surinaamse kiezerswereld.


  Maak melding
 18. de vhp zal niet met dendp werken tenzij bouta op een zijspoor wordt gezet

  v oor arme somo de gluurder aliuas de pieper is het afgelopen niemand zal met deze parasite werken zelfs Lonnie ziet hem nu als schijt


  Maak melding
 19. beste mensen,,

  als nu al duidelijk is gebleken na drie jaar huidige regering met een absolute meerderheid van 36 zetels zonder tegenwerking in het parlement,,

  waarbij zij geen forum met 36 zetels kunnen vormen en bij gebrek telkens weer de vergadering wordt uitgesteld,wat verwacht je dan in de komende tijd..

  als de mensen zelfs van de regering uitroepen,dat het niet in het land eerste week nieuwe maand al skeer zijn,,

  wie zal dan in mei 2015 nog deze regering terug willen hebben..

  en als je toch deze regering terug wil,dan moet je echt niet klagen..


  Maak melding
 20. De VHP is een partij dat debet is waar Suriname nu staat.
  Geen eenheid tussen de bevolkingsgroepen en stelen en onderdrukken van de armen in het land.
  Jammer dat de arme Hindoestaan dit niet kan inzien en de vrees ingeboezemd door de VHP haar tol eist.
  De VHP heeft het nooit gedurfd een beslissing te nemen in het belang voor het volk.Het heeft de NPS van onder en boven blijven likken alleen maar dat de top ook kon stelen.WAT IS DE WAARDE VAN DEZE PARTIJ DIE VANDAAG NOG NIET KAN KIEZEN VOOR DE WELVAART VAN HET VOLK.aLS JE DE VERGELIJKING MAAKT NPS/VHP EN NDP DAN IS HET UIT AL DEZE KWADEN DE NDP DIE JE DAN KAN KIEZEN.De NPS/VHP hebben Suriname kapot gemaakt.Uit deze duivelse combinatie komt de NDP voort.Zoals alle andere politieke partijen.En niet te vergeten de bevolking die zo gevormd is dat het stelen een eigen ik van hun geworden is.


  Maak melding
 21. heel goed van santokhi nieuwfront komt terug en laten ze dat heel goed weten daar bij de ndp we hebben nu een leider die nooit bang zal zijn voor bouterse let op deze man want hij weet waar over hij moet praten het gaat goed komen leve nieuwfront leve een vrij surinaame


  Maak melding
 22. Nou ,dit bedoel ik (meneer seng-sang)surinamers zoals jijj,kijken niet naar de capaciteit van iemand maar naar ras,en dit is nou het feit dat suriname nooit en te nimmer vooruit zal gaan.Al dat gelul over koeli,jampanesie en negre,dat moet eens een keer ophouden,wij zijn allen surinamers.Wie nou aan de macht zal komen doet er niets aan toe als hij of zij suriname maar vooruit kan brengen.Trouwens dit geeft ook je ontwikkelings-niveau aan anno 2013.


  Maak melding
 23. Trouwens,wel eens geweest naar mauritius,seycellen,trinidat and tabago,en zelfs guyana onze buren,daar zijn koeli,s aan de macht,met welvaart waar su van droomt,waarom importeerd suriname nu de meeste levensmiddelen,omdat de meeste koeli,s zijn gevlucht,het zijn de haitianen die nu landbouw bedrijven in su..ken je het surinaamse gezegde ,,kraboe nabie ede,,


  Maak melding
 24. Front moet Santhoki als President naar voren schuiven dan is de kans rieel en groot dat FRont de verkiezing wint.
  Graag samen werken met de volgende partijen:
  Keuze 1.
  VHP, NPS ,BEP,DOE en KTPI.

  Keuze 2.
  VHP en NPS en geen derde partij bij.

  Zij kunnen gezamelijk winnen en de President en Vice President is van hun en de kans om iets te bereiken voor Suriname is groter dan dat een ieder een stuk van de taart wilt op eten.

  Allen voor eigen belang en zakken vullen..

  Hori vaste sang joe habi , meki moro bribi kon, no draai bakka , no fadong……


  Maak melding
 25. Somo zal niet in/naar Ned komen en zeker niet in A’dam zuid-oost,want hij heeft niets te zoeken in de Bijlmer en gelukkig ook.En een samenwerking tussen de VHP en de ndp zal er niet komen want van Santokhie kan DiDiBrie geen pr worden en Santhokie gaat niet voor minder. Lonnie en Somo hebben zichzelf zo zwak gemaakt dat zij het ook niet zullen worden.Ronnie heeft de djoekas laten vallen.De djoekas kunnen geen kant uit en hebben niets gekregen voor hun steun aan Ronnie eb deze op zijn beurt de steun aan DiDiBrie gaf door deze DiDiBrie pr van Su te laten worden.Hahahaaa wat een domme mensen.De gromd recht- enkwestie is onopgelost gebleven. De djoeka heeft zwaar verloren ;hun inzet is voor niets geweest.Her enige wat je kunt doen is op straat komen tegen Ronnie.Ik wil ook tegen de vakbonden in Su zeggen: Luister niet naar Wayne Telgt in deze; gewoon staken Carifesta of geen Carifesta kom op straat. Laat je zien laat je horen.Kijk niet alleen naar Zd-Afrika als het gaat om de Waarheids Commissie,maar kijk naar de protesten die er waren toen de WKschappen in Zi-Africa gehouden werd.De mensen zijn gewoon op straat gekomen,omdat zij ’t slecht hadden en er werd zoveel geld aan die Wk verspilt.Dus zou ik zeggen mensen stratie.Ga de straat op netals de Brazilianen nu en mevr Roussef heeft geluisterd naar het Braz volk en heeft beloofd aan ’t e.e.a. te zullen werken. Zo alleen willen de leiders…… jullie als vilk se-rieus nemen.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 26. Santhokie doet z’n naam echt eer aan. Santhokie betekent letterlijk: wat brabbel je, wat zeg je, wat wil je zeggen of wat heb je gezegd??? Allemaal vraagtekens, een verwarrende en niets zeggende oftewel een niet noemenswaardige racist, die helemaal niet in de realiteit zijn beleving zoekt. Santhokie weigert mee te gaan met de tijd, maar blijft het liefst volharden in de VERLEDEN TIJD.

  Een Santhokie die weigert aan te nemen dat de wereld rond is en niet vierkant. Deze persoon heeft het niet door dat het racisten-lui-lekker leventje, een halt is toegeroepen in Suriname.

  Niemand haalt het in z’n hoofd – in het bijzonder de Surinaamse jeugd en jongeren, om te kiezen voor zo een CONSERVATIEF SCHEPSEL als ene Santhokie en voornamelijk op hem lijkende HYPOCRIETE en vernietigende ROVERSBENDE.


  Maak melding
 27. 2015: het jaar van VHP-BEP-NPS. Goed voor 28 zetels.
  VHP—President + 5 ministeries
  BEP—Vice-President + 3 ministeries
  NPS—DNA voorzitter + 4 ministeries

  Minister van Economische Zaken: prof.Dr.Antoin Caram
  Bijzondere taakstelling: binnenhalen IMF-IDB-OAS-EU en andere financiële fondsen.

  Opzetten van PRODUCTIEBEDRIJVEN.

  Stimuleren ondernemerschap bij ambtenaren.


  Maak melding
 28. — advocaat van de duivel —
  wanneer de staatshuishouding inderdaad zo een ramp zonder plan is, zoals professor Caram in dezelfde bijeenkomst aangeeft, dan is het misschien beter dat de NDP weer de verkiezingen wint. en nu goede sier spelen zonder geld en dan weer terug naar 1980 etc. wellicht kunnen wij dan voorgoed afscheid nemen van deze phonies zonder i?


  Maak melding
 29. Partijprogramma’s verschillen te veel?

  Welke Surinaamse stemmer kijkt naar een partijprogramma voordat hij of zij het stemhokje induikt? Niemand! Want dat is niet de factor die een keuze beinvloedt. Andere zaken zoals etniciteit, afkomst, gewoonte, corruptie en hoe kom ik aan een goede baan zijn wegen zwaarder dan partijprogramma’s.

  Santhoki doet kleur bekennen en wil in geen enkel geval dat de VHP moraal verdwijnt door samenwerking met de NDP, de partij die de Surinaamse politiek heeft gecriminaliseerd. Samenwerking met de NDP betekent dat je al je moraal aan een kant zet omwille van een beetje regeermacht. En dat zal het nette gedeelte van de bevolking nooit vergeten.


  Maak melding
 30. 20 aug. 2013

  Begrijpen jullie jullie nu de uitspraak van Srika, dat Santokhi(VHP) ‘on the move’ is?

  Maar wat zegt Santokhi politiek strategisch nu eigenlijk?

  De VHP blijft in het FRONT en zal naar de verkiezingen toe blijven samenwerken met de NPS.

  Wordt het FRONT na de verkiezingen in 2015 qua zetels niet de grootste combinatie, dan sluit de VHP het niet uit om uit het Front te stappen om zo eventueel een samenwerking aan te gaan met de NDP, van D.D.Bouterse.

  De NPS is dan de lul en met de uitspraken van Santokhi wordt alleen maar de politieke zwakte van de NPS bevestigd.

  Wat een opkomende tweeslachtigheid binnen de politieke strijd in Suriname, naar 2015 toe. De ‘move is on’ !!!

  Esmerald, vergeet de minpunten niet!
  Srika


  Maak melding
 31. de NPS heeft het al ervaren . in 2015 is VHP aan de beurt . als de VHP in 2015 weer buiten de regeermacht blijft dan is het einde verhaal voor de VHP .
  dus als Santokhi in de regering wil komen dan kan hij nu
  al aangeven dat hij uit Front stapt en een samenwerking aangaat met de NDP.


  Maak melding
 32. Zeg @tim (19.15 uur)…
  …wanneer JIJ denkt de (Surinaamse) geschiedenis te kennen (of er een eigen draai aan denkt te willen geven), kun je beter ‘Na libi fu Sopropo nanga Antruwa’ van Paul Middellijn lezen( )!
  Deze geloofde óók in sprookjes, en is er vervolgens ingetrapt…


  Maak melding
 33. VHP moet zijn eigen koers gaan varen??? Als ze iets willen gaan doen tegen de criminaliteit. Je kunt niet gaan samenwerken met partijen die opkomen voor zijn criminelen. Als VHP weer gaat samenwerken in de nieuwe front dan tekent het zijn eigen ondergang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES