Bouterse wint lasterzaak tegen parlementariër

54

PARAMARIBO, 15 aug – Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) heeft het kortgeding verloren dat president Desiré Bouterse heeft aangespannen. Tjin A Tsoi moet de bewering terugnemen dat met publieke middelen een jacht is gekocht voor het staatshoofd.

De parlementariër had tegenover de Times of Suriname gezegd dat het vaartuig was gekocht bij parlementariër Charles Pahlad, partijgenoot van Bouterse. Pahlad en ook het kabinet van de president ontkenden achteraf stellig. Besloten werd uiteindelijk een kortgeding aan te spannen wegens laster. Tjin A Tsoi moet nu zijn woorden terugnemen. Volgens de rechter dient dat per verklaring te gebeuren in alle in Suriname verschijnende dagbladen.


54 REACTIES

 1. Zo zie je maar weer.Alle beschuldigingen aan het adres van de regering berusten op drijfzand.Ook de psychoses van Kishna Salikram op Radio Tamara in Amsterdam vallen onder de categorie laster.Het NieuwFront moet het hebben van laster, bedrog, leugens misleiding.Hun leugens vallen onder de categorie psychotische uitbarstingen.Deze gasten hebben asnkeg voor psychoses.


  Maak melding

 2. Gaat iemand mij nu komen vertellen dat dit een objectieve – dus, onpartijdige – rechtspraak is geweest? Is de Brazilië reis – om de paus te ontmoeten – uit eigen middelen betaald, neen. Want het bezoek aan de paus was geen “staats” aangelegenheid, maar gewoon een privé bezoek. Wie is in Suriname te vertrouwen?, de “leiders” in Suriname laten voor alles wat ze doen, hoe klein ook de staat opdraaien. Vaak hebben deze boeven ook nog een creditcard van de staat op zak, wat diefstal is maar hoeft deze schurk geen verantwoording voor af te leggen. Deze roversbende is openlijk bezig met kapitaalvernietiging, want er is niemand die hen controleert! Het is toch duidelijk dat deze crimineel onder en boven de wet staat!


  Maak melding

 3. Waarom wijst de rechter geen vonnis in andere zaken??? Het 8 dec 1982 proces duurt al bijna 40 jaar.Trouwens meneer de NDP Sulliman zal je na 40 jaar geen pijn meer hebben van wat je zoon nu is overkomen.Als mens wens ik je veel sterkte. Zie dat lakse gedrag van al de mensen die je kent in de top,maar ondanks alles het niet zo voor jou en zoon aftelopen. Nogmaals krachtie. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. Pffff, what’s new, dit was toch te verwachten. Er is maar één baas in Sur. Hoe durft men nog te klagen over slavernij, want er is toch niets veranderd……….Tiedeh, tamarah, wo fredeh moro fara!


  Maak melding

 5. O,wee de rechter die een tegenspraak doet.
  Je word gelijk gereshuffeld.
  De gang naar de rechter is zeker versoepeld want het kan ook via de achterdeur.De uitspraak wisten we al.


  Maak melding

 6. die uitspraak stond reeds lang vast, er was nl geen andere optie. Het bootje is wel degelijk door baas gekocht, alleen Abrahams is de lul die het op zijn naam heeft gekregen van Bouta en vervolgens is hij weggestuurd. Zo werkt dat eenmaal in Su.
  1+1=2,…zo simpel is het.


  Maak melding

 7. Leonard
  O,wee de rechter die een tegenspraak doet.
  Je word gelijk gereshuffeld.
  De gang naar de rechter is zeker versoepeld want het kan ook via de achterdeur.De uitspraak wisten we al.

  beste leonard, men arthur is naa alle instantie geweets om na te trekken of het schip op naam van bouterse staat. alle zoek actie ten spijt. persoonlijk heb ik dat register voor hem geopenbaard en het schip althans die yacht staat niet geregistreerd dus jou reactie raakt kant noch wal.


  Maak melding

 8. BOUTA HEEFT EEN JACHT GEKOCHT VAN PAHLAD MET OVERHEIDSGELDEN!
  DE PRESIDENT HEEFT MET STAATSGELDEN EEN JACHT GEKOCHT BIJ PAHLAD!
  DDB HEEFT GELD UIT DE STAATSKAS GEPAKT OM EEN JACHT TE KOPEN BIJ PAHLAD!
  KA-BOUTER HEEFT MET STAATSDEVIEZEN EEN JACHT GEKOCHT BIJ PAHLAD!

  KLAAR IS KEES!!

  Hoe je het ook zegt, draait of keert zo is het gebeurd!
  Want ook de rechtsgang in SU deugt voor geen cent sinds de aanname van de amnestiewet!
  Meneer Tjin A Tsoi, iedereen weet hoe de vork in de steel zit! No spang!! Vandaag is voor tjon tjon, morgen is voor sabakoe!!!


  Maak melding

 9. Beste henk, we staan niet voor niets op de 88e plaats van corrupte landen. Die titel moet verdedigd worden. Jammer genoeg doen wij onze uiterste best te stijgen op de corruptielijst. Zullen wij een keer naar denemarken gaan?


  Maak melding

 10. Piraeus,Piraeus,pé yu dé?Iemand die het gevang in moet,heeft een rechtszaak gewonnen wegens blaam?Krommer kan het recht niet getrokken worden in onze banabah republiek.


  Maak melding

 11. ja,wie had wat anders verwacht,hoe zou de rechter die pour-laform zit anders oordelen..

  wat zou er gebeuren indien het oordeel ten nadele was van de hoofd verdachte,waarom is hij niet voor de rechter gedacht-vaart om verhoort te worden in deze kase..

  is na deze uitspraak te verwachten,dat de 8 december moorden ook op de zitting volgt met hoor en weder hoor van deze hoofd verdachte..


  Maak melding

 12. Men Tjin kunt u nog in hogerberoep? Zoja doe dat dan.En nogmaals meneer de NDP Sulliman ,ondanks aaaaal de mensen die u kent in de top van Su hoefde dit U nog uw zoon te overkomen.Odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 13. Heeft de rechter om de transacties van die vaartuig gevraagd en ingezien of moest Tjin a Tsoi zelf het bewijs leveren?
  Indien dat laatste het geval zou zijn dan vind ik dat de rechter ernstig is tekort geschoten.
  De papieren van die boot moet toch te vinden zijn?


  Maak melding

 14. -Een ding is zeker, papieren kun je zo veranderen en vervalsen. Bouterse als machtige man kan van alles doen.

  =De mensen houden nu allen hun mond dicht, maar er zal een dag komen dat de waarheid boven tafel komt.

  =In suriname is bijna alles corrupt en je wordt monddood gemaakt en bedreigd, dus het is oppassen.


  Maak melding

 15. Mensen hebben last van een collectieve leugensyndroom.De een steekt de ander aan met allerlei spookverhalen.Het ene verhaal lijkt spectaculairder te worden dan het andere verhaal……..Het gevaarlijke van dit alles is dat de tegenstanders van Bouterse het zelf niet doorhebben dat ze ziek zijn.Waar hebben deze mensen eigenlijk last van……….?………Valt dit verschijnsel onder een trauma die virtueel via het world-wide-web wordt overgedragen?Het is duidelijk.


  Maak melding

 16. Glenn Pengel, geeft Tjin het advies om in hoger beroep te gaan.Het dringt niet tot de betonhoofd G.Pengel door dat de beschuldigingen op drijfzand zijn opgebouwd.De fundamenten van jullie verhalen zijn zwak.


  Maak melding

 17. 1-0 voor DADA!

  kom naar Nederland en wij maken er 1-1 van,….deze is dan gelijk aan die 11 mooie jaren die wij jou gaan schenken in de scheve-bajes met of zonder jacht!


  Maak melding

 18. We weten met z’n allen dat Tjin a Tsoi behoort tot
  de groep Nieuw Front. Nieuw Front zit in de oppositie.
  Deze oppositie heeft tot haar taak gemaakt om doelbewust zaken en personen die in de coalitie zitten, inclusief de president, negatief af te beelden met het doel de mening van anderen te beïnvoeden.

  Vaak zijn deze beweringen niet op argumenten of feiten gebaseerd maar is het een kwestie van ‘op de man spelen’. De oppositie probeert op allerlei manieren de coalitie zwart te maken, door het in de wereld helpen van valse informatie en dergelijken. Uiteraard met het doel angst te kweken bij de samenleving.

  Ik vind dit een zeer kwalijke manier van politiek voeren. Het is duidelijk dat Suriname vele problemen die zich op dit moment voordoen dient op te lossen. Sommige problemen vragen om een gezamenlijke oplossing.

  Maar door de manier hoe de oppositie zich opstelt en
  openbaart is er weinig of geen bereidheid om samen met elkaar te werken.
  De coalitie en de oppositie leven naast elkaar in Suriname. In Suriname waar tal van problemen met elkaar opgelost dienen te worden.
  Maar de manier waarop Nieuw Front zich opstelt zal alleen maar leiden tot conflicten waardoor beide partijen, coalitie en oppositie, de controle verliezen om dingen gezamenlijk op te lossen.
  En dat valt echt te betreuren!


  Maak melding

 19. Bouterse krijgt zijn gelijk, is toch logisch mensen, we weten toch allemaal hoe het werkt in Suriname?

  VHP heeft haar eigen advocaten en rechter en NDP ook. Ben je aan de macht, dan kun je zegevieren door gelijk te krijgen!

  Zo werkt het in Suriname, maar in Nederland is het veel erger….. Hier worden de blanken geloofd door de rechter en je mag als kleurling nog zo goed ontwikkeld zijn, je blijft een gekleurde en ben je al in beginsel veroordeeld.

  Gelukkig zijn de rechters in NL niet politiek gekleurd, althans dat is mijn niet bekend.

  Alkmaar (nl) staat al jaren bekend om discriminerende rechters, en ja….net als in Suriname, wie doet hen wat?


  Maak melding

 20. Pasew

  Je moet wel een beetje bij de les blijven mang!
  Zeer recentelijk is in een Nederlands Dagblad het volgende opgetekend;

  ‘Eerder had de Nederlandse ambassade in Suriname wel te verstaan gegeven dat Bouterse desgewenst naar Nederland kan afreizen zonder te worden gearresteerd, als hij dat maar doet in zijn functie als staatshoofd. Internationaal is afgesproken dat staatshoofden immuniteit voor vervolging genieten en niet mogen worden opgepakt’.

  De woorden van Verhagen in 2010 ;’ Bouterse is alleen welkom in Nederland om zijn straf uit te zitten ‘, is
  hiermede van de tafel geveegd.

  Pasew, Nederland is bezig met een charme offensief en ‘zoete broodjes’ aan het bakken richting Suriname. Dus die woorden van Verhagen zal Nederland voorlopig niet meer herhalen.

  Wel het actuele nieuws blijven volgen he Pasew?
  Wat betreft ‘die wedstijd’ met Suriname heeft Nederland
  even een ’time out’ gevraagd.
  Toen Bouters werd gekozen tot president van Suriname ging Nederland vol in de aanval.tettettetteh! aanvalluhhhh!
  Maar inmiddels, 3 jaar later, is dit tsunamie aan aanvallen door Nederland, afgezwakt tot een aangenaam licht briesje.


  Maak melding

 21. Lees goed dit bericht…..lees en huiver

  Er is momenteel een “serieus onderzoek” van Surinaamse zijde gaande naar “krachten in Nederland” die plannen beramen om de “sociale media” in te zetten om situaties in Suriname te creëren, die moeten leiden tot onrust in het land. Dit zei Jules Wijdenbosch, oud-president en regeringsadviseur, woensdagavond in Amsterdam-Zuidoost.

  Wij zijn alert in Suriname en zullen erop toezien dat slechts Surinamers in Suriname hun oordeel over het al dan niet continueren van de huidige regeringscoalitie mogen geven en geen niet-Surinamers van buiten”, liet Wijdenbosch zijn gehoor weten. Hij ging verder niet in op de kwestie.

  WTF: “Ze” zullen er op toezien dat slechts Surinamers hun oordeel mogen geven:…..

  En wat zijn dan de consekwenties voor NIET Surinamers die hun mening geven via internet? Een nekschot?


  Maak melding

 22. Whahahahahahaha, helemaal eens met midete.

  Beste Arthur,ik zeg doen:

  “De rechter heeft gezegd dat ik moet zeggen:”Het vaartuig is niet gekocht door de president”.

  Een levensgrote pagina in alle suri-dagbladen;’bold, capslock, underline. inclusief een leuke karikatuur van die presidentiële sloep, whahahahahahahahahaha.

  Natuurlijk op kosten van het DNA.


  Maak melding

 23. Arthur Tjin A Tsoi heeft al aangekondigd dat hij in hoger beroep zal gaan (zie DWT). Ik hoop dat het vonnis niet uitvoerbaar bij voorraad is, zodat hij kan wachten met eventuele rectificatie tot na arrest in appel (uitspraak in hoger beroep).


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  Tweet, tweet tweet.
  heb bouta net getwitterd, tot in….broko baka.

  Twitter,twitter, tweet, vanuit zem hangmat:
  ” Het is niet waar”.
  ” Ik ben de enige die onrust kan veroorzaken”
  vanuit mijn tele-zuur cellulair…..whahahahahahahahaha


  Maak melding

 25. Laster ja dat mag niet!
  Je moet deze onbevlekte president wel niet zomaar van alles beschuldigen!
  Hij heeft geen n mensen vermoord!
  Hij is geen drugsdealer
  Hij heeft geen hoerenketen
  Hij neukt geen stagaires
  Hij heeft niks met wapenhandel

  Hij is de enige echte president van Suriname

  Sterkte voor ieder die niet op deze kokosnoot heeft gestemd


  Maak melding

 26. Henk,

  Het is obvious dat jij een deathwish hebt. Maar voor jou zou dat een te makkelijke ontsnapping zijn uit het leven.
  Mijn advies zou zijn om jou te werk te stellen bij Ocer
  om broodje te smeren en Fernandes uit te delen aan die
  ‘paarse paupers’.
  De ultieme vernedering voor jou lijkt mij.
  onverlet natuurlijk dat jij ook voor de door jou geopperde mogelijkheid kunt kiezen.
  Aan jou de keuze.

  hi hi…


  Maak melding

 27. @ Henk Molenaar

  henk, Wijdenbosch is op pad gestuurd door niemand anders dan Bouterse. Tijdens zijn presidentschap is die nog bespuugt door Bouterse zelf in zijn gezicht en ik zou dat zo weer willen doen.

  Ook op deze site, waterkant.net worden en reactie’s verwijderd door de druk van Bouterse.

  Zo mogen we alles behalve de waarheid schrijven. Nu de verkiezingen naderen worden er weer journalisten bedreigt etc.

  Dit is het huiverige gevoel van toen Bouterse ooit aan de macht was. Gewoon weg misselijk. Het volk is doodsbang, na het middag eten weten velen niet wat ze die avond te eten zullen krijgen.

  Ik kan u situatie’s aantonen dat in plaatsen waar geen werkgelegenheid en ook daar alleenstaande moeders wonen die hun baby waterig verdund melk moeten geven en dat ook nog aanschaffen met de inkomsten uit de prostitutie.

  Ik weet van enkele insiders dat er plannen worden gemaakt om mensen die te veel waarheden blootleggen een vreselijke dood te wachten staat in Suriname. Want ze laten je verdwijnen zonder enig spoor na te laten en God mag weten wat je voorafgaand aan de dood allemaal moet meemaken ( martelingen, geslachtsdelen afschieten etc)

  Mensen, wees AUB voorzichtig als jullie naar Suriname gaan, ga met niemand mee en vertrouw geen een achterlijk lachende Surinamer. Ze zijn daar namelijk gewetenloos


  Maak melding

 28. Je kan voor je verzwakte partij het staatshoofd niet zomaar valselijk beschuldigen uit rancune,jaloezie en zucht naar eeuwige roem. Foei toch,foei Tjin-A-Tsoi…..!!!!!

  Tjin A Tsoi liet zich inpakken en ging mee met de flow aan valse beschuldigingen aan het adres van de coalitie. In sommige landen krijgt men wegens laster na een proces aan je blokhoofd,een langdurige gevangenis.


  Maak melding

 29. Wettelijk zou Tjin A Tsoi de zaak verliezen. In dit geval kan je de rechter niet beschuldigen. Ook al zou de zoon van Bouta die boot gekocht hebben, kan je wettelijk niet bewijzen dat Bouterse de echte eigenaar is.

  De wet werkt niet met de waarheid. Zolang je voldoet aan de administratieve bepalingen in de wet is alles ok.

  Aan de andere kant weten allemaal dat Abrahams een blood brother is van Bouta. Zo een brotherhood is veel sterker verbonden dan je eigen familie. Daarnaast weten we ook dat Abrahams heel zwaar afhankelijk is van Bouta en dat zij in 2011 iets persoonslijks met elkaar gedeelt hebben in Cuba. Als er inderdaad 300 miljoen srd vermist is van OW, dan is dat ook in opdracht van zijn blood brother Bouta, want Abrahams doet niets zonder zijn guru.

  Betreffende de koop van de boot, werd er gemeld dat die boot in kwestie gebruikt zou worden voor de campagne richting 2015 verkiezingen. Ondanks Abrahams verwijdert is als minister omtrent zijn slechte werkwijze (zogenaamd) ten nadele van Bouterse wordt hij weer de campagneleider van de NDP. Met 300 miljoen srd in kas van de NDP kan je heel veel doen om mooie verkiezings shows te geven. Zo ook met een plezier boot.


  Maak melding

 30. Ik Plato, ben blij met dit vonnis hetgeen niet betekent dat ik ook eens ben met de inhoud. Reden van deze blijdschap is gelegen in het feit dat uitgerekend Bouterse die rechterlijke macht om zeep wil helpen, door ditzelfde orgaan in het gelijk is gesteld in de zaak tegen Tjin. Hiermee bewijst de rechterlijke macht dat zij onafhankelijk is en in staat is te oordelen zonder onderscheids des persoons. Tevens bewijst de rechterlijke macht dat diegene die het 8 decemberproces hebben getorpedeerd OOK recht hebben op een eerlijk proces. De sympathisanten van Bouterse hebben hier een lesje ‘onafhankelijke rechtspraak’ meegekregen.


  Maak melding

 31. er wordt zoveel beweert,over de hele wereld door iedereen,dat ddb dé moordenaar is van de 15 vermoorden op 8-12-1982.

  máár ddb zelf heeft dit nooit en nimmer ontkend..

  waarom doet deze meneer ddb dan geen aangifte bij de politie o.m of pg. wegens zijn onschuld of niet betrokken-heid bij de moorden..

  waarom geen aangifte wegens ,,smaad,, belediging vernedering van zijn persoon..

  waarom pikt hij dit alles..


  Maak melding

 32. PASEW heb je niets anders te zeggen wat heeft de PRESS in Nederland te zoeken is NL het enigste deel op wereld kaart eerst geschreeuw internationaal nu NL wat is het want zoveel andere landen heeft de PRESS wel aangedaan welk staatshoofd van NL IS NAAR SU GEWEEST TOEN DE HR BOUTERSE PRESS WERD GEEN DUS WAAROM ZOU HIJ NAAR NL KOMEN KONTJE LIKKEN ZO ALS JIJ NEE ZO IS ONZE PRESS NIET EN DAT MOET JE WEETEN DIE MAN IS EEN SURIE TROTS Niet zoals veel hiele likkers in en uit SU


  Maak melding

 33. Henk Molenaar,jij had vast gerekend op een positieve reactie van de Surinaamse overheid.Ik heb zelf naar de radio uitzendingen geluisterd over het gebruik van de sociale media. Ik hoorde hoe men de mogelijkheid besprak om vanuit Nederland, met behulp van de sociale media, de oppositie in Suriname wil helpen.Daarnaast wil men de bevolking beïnvloeden om tegen de regering in verzet te komen.De betweters in Nederland vonden de oppositie in Suriname maar een slappe hap.

  Men de acties wil men o.a. voorkomen dat jongeren op de NDP gaan stemmen en dat andere jongeren afstand nemen van de partij………..Maar neem van me aan dat al jullie pogingen gedoemd zijn om te mislukken.Ik denk dat de haat tegen Surinamers in Nederland eerder zal gaan toenemen door de paternalistische, bevogende opstelling van de NieuwFront colonne in Nederland.

  Men kan de bevogende opstelling van mensen uit Nederland niet langer verdragen. Jullie die tot de NieuwFront colonne in Nederland gerekend worden, eten elke dag uit vette vleespotten en jullie huisdieren eten geregeld versgebakken biefstuk.Hoe durven jullie te gaan beslissen wat beter is voor het Surinaamse volk?Elke bevolking krijgt een regering waar het recht op heeft.


  Maak melding

 34. Goed zo mijnheer Chin A Tsoi, iedere keer dat u deze laffe hond die nooit durfde naar Boxtel te gaan voor de rechter haalt wint u. De rechtbank moet de hele transactie onderzoeken onderste boven en bovenste onder, en alle gelden van die rekeningen traceren voor enkele jaren.


  Maak melding

 35. @boegroe
  Je zegt:”Welk staatshoofd van NL IS NAAR SU GEWEEST TOEN DE HR BOUTERSE PRESS WERD GEEN DUS WAAROM ZOU HIJ NAAR NL KOMEN?”

  Het antwoord is duidelijk.
  DE NEDERLANDSE STAATSHOOFDEN KUNNEN MAAR WILLEN NIET NAAR SURINAME KOMEN EN BOUTERSE WIL MAAR KAN NIET NAAR NEDERLAND KOMEN!
  Begrijp je het een beetje?


  Maak melding

 36. Sang boegroe,
  Ben je zo op je NDP tenen getrapt ? Want je oerstomme paarse uitspraken zeggen genoeg. Maak je niet druk jongen de waarheid zal wel van zich spreken van wat deze moordenaar op zijn kerfstok heeft. En dan is het maar hopen dat jullie hersenloze het eindelijk inzien wat voor lijder (leider) hij is.


  Maak melding

 37. als je alles hebt overzien de zaak goed hebt gelezen ,dan kun je duidelijk concludren,dat wanneer de rechter anders had beslist,

  m.a.w. in het nadeel van de hoofd verdachte,dan was deze rechter,,op de vlucht dood geschoten en langs de waterkant terug gevonden in zijn onderbroek..

  dus trouw als deze rechter is,kon niet anders beslissen ,ook niet hoor en weder hoor toegepast..

  jammer..


  Maak melding

 38. wie is Bouwterse en wie is Abrahams warom moest Tin A Tsoi voor de rechter gaan? terwijl Abrahams heeft het hele ministerie plaat gelegd en toch heeft hij erfvol ontslaag gekregen.


  Maak melding

 39. He marcel dus de rechter had moeten beslissen in het voordeel van die leugenaar arthur tjin. De rechter had tegen beter weten in moeten beslissen dat leugen en laster mag in de rechtstaat Suriname.

  Jullie fronters zijn zo gek als een deur, dat is nu wel overduidelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.