Stichting Toerisme Suriname op 50PlusBeurs

31

De Stichting Toerisme Suriname is ook in 2013 weer goed vertegenwoordigd op de 50PlusBeurs in Utrecht en biedt een vernieuwd aanbod voor geïnteresseerde vakantiegangers. Met excursies, bezienswaardigheden en activiteiten toont Suriname haar diversiteit op het gebied van cultuur en natuur met natuurlijk Paramaribo als bruisend middelpunt. Met deelname aan de 50PlusBeurs wil Stichting Toerisme Suriname de veelzijdigheid van het Zuid-Amerikaanse land belichten.

Op de 50plusbeurs krijgen bezoekers een voorproefje van alles wat de betoverende bestemming Suriname te bieden heeft. Naast de indrukwekkende natuur – 80% van het land bestaat uit tropisch regenwoud – herbergt het land eeuwen koloniale geschiedenis en bijzondere bezienswaardigheden. Zo zijn er in 2013 veel nieuwe tours beschikbaar waaronder de Sugar Trail Tour, een gevarieerde trip die de bezoeker via boot en bus door het charmante district Commewijne voert. Ook is er een nieuwe strandtour langs het Benastrand bij het rustieke Marrondorpje Kaaskreek. Hier kunnen de gasten traditionele gebruiken van de lokale bevolking ook zelf kunnen ervaren.

Door de bijzondere geschiedenis is Suriname een smeltkroes van culturen. Een enorme diversiteit die terug is te zien in de mensen, de gewoonten en niet te vergeten de Surinaamse keuken. Van de indrukwekkende natuur tot het vieren van verschillende bruisende Caribische evenementen, Suriname verveelt nooit.

Stichting Toerisme Suriname staat van 17 tot en met 21 september op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht in hal 8 stand 8D043.

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. De 50 plussers willen niets anders dan een rustig en verrukkelijke vakantie waar het lekker toefen en eten is. Niet teveel inspanning leveren en een gevoel hebben van behagelijkheid en behandeld worden als een echte toerist.
  De vraag is of dit kan worden geboden. Indien ja dan gelijk doen 50 plussers, indien misschien even doorvragen om erachter te komen als er kan worden voldaan aan de eerste vereisten (veiligheid en geborgenheid), indien neen dan gelijk zoeken naar een ander vakantiebestemming.


  Maak melding

 2. Suriname ben je binnen 1 week spuugzat.
  Een smerig land met veel zwerfvuil, oude vervallen houten gebouwen, slechte infrastructuur, verkeerscriminelen, hoge misdaadcijfers en als toerist betaal je de hoofdprijs voor waardeloze excursies met een primitieve accommodatie.

  Dus dat stomme geleuter over een prachtig land kunnen ze beter mee stoppen zolang het binnenland bestaat uit kraters van goudmijnen met als gevolg een kwikvervuild milieu.

  Stranden en luxe resorts zijn nergens te vinden, kortom een toerist heeft daar helemaal niks te zoeken.


  Maak melding

 3. Henk dan heb je vette pech want ze zitten niet op jou en je famillie te wachten .
  dus blijf gewoon waar het schoon is en vooral niet vergeten om je dagelijks te douchen .


  Maak melding

 4. De AutochNed zal eerder naar Spanje of Turkije gaan, dat scheelt in de portemonee. De SuriNed zal wegens familiebanden e.d. altijd blijven gaan.
  Nu er een Chinese betaalkaart geldig wordt in Suriname moeten ze vooral reclame maken in China. De Chinezen hebben zowat al hun natuur vernield en het land is behoorlijk vergiftigd door de industrie. Misschien dat de zuivere onvervuilde natuur van Suriname hen aantrekt.


  Maak melding

 5. Neen Dino,de Autochtoonse Nederlander,gaat ook naar Suriname hoe lang ben je daar niet geweest?Ik heb ze gesproken bij Waterkant,waar ze zaten te smullen van de bami en nasi enz.enz.het waren 4 stellen die sinds 6 jaar om de 6 maanden daar gaan pensioneren,het scheelt ze heel veel geld tov Spanje.Dus niet zomaar iets suggeren.

  Henk ben je wel eens naar India geweest?Daar is het nog erger,maar ja een echte toerist gaat niet met vergelijkende ogen,ze gaan voor de bezienswaardigheden en cultuur.
  Suriname is een prachtig land,vooral de ongerepte natuur,de mensen en vooral hun ongekende GASTVRIJHEID,het woord samendelen hebben zij uitgevonden denk ik.Een toerist heeft daar niets te zoeken typ je,weet je eigenlijk wat het woord toerist inhoudt,neen denk ik jij bent er 1 die uit frustratie,omdat je nergens naar toe kan alles loopt af te kraken ,wat voor mens ben je eigenlijk om je eigen land zo af te kraken,wat denk je daarmee te bereiken,niets hoor.


  Maak melding

 6. Wat heeft deze STS eigenlijk gepresteerd in de afgelopen jaren? Gaat er weer een buislading medewerkers naar Nederland om lekker feest te vieren….. Kansloze organisatie.


  Maak melding

 7. Vertel die potentiële toeristen ook dat het erg gevaarlijk is in Suriname.

  Dat ze na zonsondergang beter binnen kunnen blijven want anders is de kans heel groot dat die 50plussers het niet kunnen navertellen aan hun klein kinderen.

  De roversbendes zijn echt niet uit te roeien in Suriname.

  Wil je je veilig voelen, dan heb je totaal geen privacy, want op die plekken kijkt de camera mee.

  Zij die toch naar Suriname gaan, denk om uw veiligheid.
  Vergeet die zogenaamde mooie glimlach van die mensen, want uiteindelijk ben je NIETS als je ze niets geeft!


  Maak melding

 8. Het is NIET het land dat ziek is maar een flink aantal mensen die ervoor zorgdragen dat je misselijk wordt van hun waanideeën en gedrag..

  Het is en blijft een fantastisch land vooral als je een natuurliefhebber bent.
  Het is wel jammer dat je inderdaad veel geld kwijt bent als je een trip moet maken naar het binnenland, het geld/prijs staat nl niet in verhouding met de “kwaliteit”. De orga’s willen nl super snel rijk worden, van kleine winst zoete winst hebben ze niet gehoord of willen niets van weten.
  Ik klaag maar steek mijn hand in eigen boezem daar ik toch met regelmaat naar toe ga, heimwee is nl niet te “genezen”…
  Fijne dagen gewenst aan degenen die verstrekken riching SU.


  Maak melding

 9. Beste mensen,ik zou U afraden, wanneer U als 50+ met vakantie gaat naar Sur.Het is een kwestie van geldverkwisting.De zorg functioneert heel slecht daar.
  Je moet overleven,als je doodziek bent daar.Je gaat als
  een toerist daar,daaarna kom je dood terug.


  Maak melding

 10. @Kaymansingh

  of je komt dood terug naar NL je mist ledematen.
  2 mensen die ik ken ( een nederlandse arts kwam bijna zonder hand terug naar Nederland omdat het was afgehakt/gesneden door een rover) en de andere heeft het niet na kunnen vertellen, is doodgestoken. Weer een ander die bij zijn verblijf is doodgemaakt en de lafhartige dader proberen aan te voeren dat die slachtoffer zijn oude bekende zou zijn. Tevens voerde deze lafaard aan dat het een uit de hand gelopen ruzie betrof.

  Dus die ministers die vertellen dat het allemaal zo veilig is, lik me reet!


  Maak melding

 11. Ik denk dat Suriname zeker de moeite waard is voor de groep 50+. Ik ken in mijn omgeving heel wat ouderen die graag naar Suriname willen gaan. Minpunt is wel de criminaliteit. Ik weet dat heel wat vakantiegangers met zeer negatieve verhalen terug komen over de sterke toename van criminaliteit. Er zijn ook al heel wat vermoord. Alleen de moord op de Nederlander in de Jesrunstraat rond kerst heeft de aandacht van de pers gehaald. Maar in de afgelopen 3 jaar zijn zeker 5 surned vermoord in Suriname!!!


  Maak melding

 12. 50 plusser denken
  Surinamers spreken dezelfde taal.
  Ze zijn vriendelijk en vrolijk.
  Lekker eten.

  Een steeds kleiner deel van de Surinamers spreekt Nederlands.
  In de winkels is Chinees de voertaal.
  De bevolking is vriendelijk maar daar krijg je niet mee te maken.
  Het zijn de uitbuiters en bedriegers waarmee je maken krijgt

  Het eten is lekker zolang je gewoon bij de waroengs gaat eten waar de Surinamers ook heen gaan.
  Voor de rest is het onveilig en ze vragen prijzen naar de Nederlandse norm.
  Hotels vragen hogere prijzen dan in Nederland.
  Een tripje naar het binnenland is ongelooflijk duur.

  Ga je b.v. naar Berg en Dal vragen ze rustig 100 euro per nacht.
  Ga je nu naar de Riviëra dan ben je voor een bungalow voor 2 weken 400 euro kwijt.
  Heb je mooi strand en mooie dorpjes.

  Je profiteert ook niet van de lage warde van de Surinaamse dollar.
  Alles is net zo duur als in Europa.


  Maak melding

 13. ik ben 65+ en ga jaarlijks 2 tot 3 keer naar Suriname.
  Voor mij een fijn land mede omdat mijn familie nog daar vertoeft en ja dat ij heel heel hard moeten werken om de eindjes bij elkaar te knopen. Ik ben heel blij dat ik kan helpen en tegelijkertijd enkele gezellige weken met hen kan doorbrengen.
  Ook het bos en vissen is een bezigheid die ik doe en mijn familie meeneem op trektocht door de jungle.
  Veiligheid daar moet je zelf zorg voor dragen, ja het inhuren van bewaking als je daar bent wel duur maar je leven is veel belangrijker dan het geld, en gezellig en lekker eten daar zorg je ook zelf voor.
  De 50+ die dit niet kunnen mede omdat er geen familie en nagenoeg niet voldoende geld aanwezig is raad ik aan om toch maar een all in te boeken naar Turkije dat is veel goedkoper want een ticket Suriname is gelijk aan 3 tickets all in naar Turkije.
  Het is zoals jij het beziet en ervaart en de dikte van je wallet.


  Maak melding

 14. 50 plusser en andere leeftijden.
  Welk land is helemaal veilig ?
  Zelf kom ik graag in Suriname en voel me er helemaal niet onveilig.
  Het land maakt grote sprongen vooruit vind ik.
  Ga zo door


  Maak melding

 15. ->@Kaymansingh
  Je gaat als een toerist daar, daarna kom je dood terug.

  Hahahahahaha.. hoe meer blanke mensjes doodgaan hoe beter het met Nederland zal gaan… hahahahahaha!
  Vooral oppassen voor de zon. Je kunt kanker krijgen…hahahahahaha…… Allemaal waanzin van sommige mensen hier!
  Het is wel grappig te lezen hoe sommige Suriname de grond in willen boren. Waar komt al die frustratie toch vandaan?
  ->
  @Roy heeft trouwens helemaal gelijk. Ik hoef er niets aan te voegen. Suriname is een mooi land en veel natuur. Ik ben wel overtuigd dat de 50+ plussers het erg naar hun zin zullen hebben. Utrecht schijnt het ook goed te menen met Suriname. Gewoon doorgaan en niets van aantrekken wat er hier wordt neergezet.


  Maak melding

 16. Als je de reacties hier leest, zou je haast denken dat je zonder een persoonlijke bodyguard niet naar Suriname kan gaan. Wat een stemmingmakerij en lulverhalen.


  Maak melding

 17. Zoals altijd ligt de waarheid ergens in het midden, Suriname schoon, kijk maar in de rivier langs de Waterkant, kijk ook in de jungle, maar kijk ook naar bijv. Brownsberg, overal staan bordjes met houdt Suriname schoon, wat doen de Surinamers zelf en wat doen de toeristen, die houden zich er in het algemeen wel aan maar ergeren zich wel aan de troep aan de kant van de weg, van wie zou die troep komen, Suriname onveilig?, in de laatste 20 jaar dat ik daar jaarlijks kom heb ik me niet onveilig gevoeld, maar bepaalde buurten en situaties kun je beter niet komen, maar geldt dat niet voor zowat overal op de wereld, alleen het geweld is wel wat extremer, in keer in al die jaren hebben ze me proberen te rollen, volgens mij kan die zakkenroller zijn hand nu nog niet goed gebruiken, ook dat kan je in Nederland gebeuren, De prijzen voor de trips? bij de aanbieders in Paramaribo, inderdaad aan de hoge kant, maar als je vooraf je reis naar Suriname goed googelt, of bij mensen informeert die bekent zijn in Su valt het nog wel mee, vb, ga naar een willekeurige aan bieder in het centrum, betaal je voor 3 dagen Blanche Marie zomaar 350 euro, daarvoor moet je wel 2x ca. 9 uur in een terrein huur door elkaar geschud worden, lekker als je een niet te beste rug hebt, en we hebben het over 50+ ers, ga je vanuit Nw. Nickerie met een locale aanbieder over de Corantijn, via Apoera, 2x 3uur varen en 2x2uur in een auto betaal je ca. 200 euro en heb je nog meer afwisseling ook, dus gewoon goed shoppen.
  In Paramaribo shoppen voor 50+ers, moet je wel erg goed ter been zijn, kapotte trottoirs, als er nog tegels in liggen, auto’s die overal kriskras geparkeerd staan, ouderen met rollaters kunnen het wel schudden, laat staan rolstoelers, en dan het vaak ronduit onbeschofte gedrag van de middelbare scholieren, als ze met een groepje je tegemoet komen, ik heb als ex. rugbyspeler met het bijbehorende postuur niet zo’n groot probleem , maar kan me goed voorstellen dat veel leeftijdgenoten van mij(60jr) en ouder daar wel problemen mee hebben.
  Dus Suriname als vakantie land voor 50+ers, ja, als je maar weet waar je naar toegaat, vooral richten op de natuur en Paramaribo zoveel mogelijk laten voor wat het is en je voor de eerste keer voor de hot spots laten rondleiden door een local of gids


  Maak melding

 18. Get a life, de reacties hier worden geplaats door mensen die Suriname een warm hart toedragen en zielsveel van hun land houden, dit denken en zeggen ze zelfs hoor.

  Het is dus duidelijk dat we hier van doen hebben met een stelletje gasten die ze niet allemaal op een ritje hebben. Ook is het duidelijk dat deze gasten het land Suriname niet kennen, nooit zijn geweest. Stemmingmakerij en lulverhalen is alles wat ze hebben. Maar ja, what’s new.


  Maak melding

 19. Wat zo grappig is om te lezen naar de valuta die de mensen daar vragen. Suriname moest en zou als caribisch land ook de dollar invoeren de Surinaamse dollar. Maar wat hoor en lees je alleen maar…ja de EURO mensen vind je het dan raar dat de toeristen zich bedonderd voelen


  Maak melding

 20. Sommige Surneds zijn maestro in het afkraken van hun eigen roots,lijkt alsof ze een hekel aan zichzelf hebben enkel omdat ze van Sur.orgine zijn,wel een blanke worden jullie nooit,blanken praten niet zo over andere landen die ze bezoeken.OOk in Spanje,Turkije,Italie enz.worden Nederlandse toeristen vermoord.In Nederland worden ook toeristen beroofd en soms vermoord,waar lullen jullie nou over.Is Suriname het enige land op deze aardkloot waar deze dingen gebeuren?Helemaal niet kan overal gebeuren.
  Ik ben met een Suries getrouwd,maar krijg steeds een hekel aan sommige Suries,althans op dit forum.
  Praat vaak heel vaak met andere allochtonen,maar dit heb ik nog nooit uit hun mond gehoord,al gaat het nog zo slecht met hun eigen land,altijd niets dan goeds.Maar sommige Surneds gadver,je krijgt de neiging om op ze te spugen,de meesten op dit forum hebben geen enkele betekenis hier in Nederland,geloof me nou maar.
  Als ze dit tegen een ECHTE blanke zouden zeggen worden ze 1000% zeker het bos ongestuurd,op tieven zal je horen iemand die zijn eigen land zo afkraakt is geen knip voor de neus waard.
  Stelletje stinkdieren.


  Maak melding

 21. Je wordt ook aan alle kanten bedonderd en in de dienstverlening structureel onvriendelijk mensen.

  Klagen en vragen “gim wat lekkers noh”
  Als je een accommodatie wilt huren, vragen ze zomaar 500 euro per maand,
  Dan krijg je te maken met stroomuitval (structureel)
  Geen internetverbinding
  Geen warm/koud water of helemaal geen waterdruk.
  Zwerfhonden op straat.
  overal weggegooide petflessen om je heen.
  Als het regent staan de straten onder water zodat je er niet kan lopen.

  Kortom: een waardeloze prijs/kwaliteit verhouding.
  Voor hetzelfde geld zit je in Brazilie of Antillen op parelwitte stranden met een azuurblauwe zee.

  Dus de keuze is niet moeilijk en makkelijk genomen.


  Maak melding

 22. @Tedje

  He he eindelijk iemand die het fantastisch verwoordt!

  Inderdaad, ik erger me dood aan die prijzen die ze daar hanteren. KIjk maar naar Zeelandia Suite, vocht en schimmel in de kamers, kijk maar naar Eco resort, een en al vocht en ook wat schimmel. Je kunt er doodziek van worden en je betaalt de hoofdprijs. Ze denken dat toeristen achterlijk zijn en dat Suriname een Paradijs is. Van mij GEEN STUIVER naar Suriname.

  Voor vele producten betaal je bijna 2 x NL prijzen, VAAAAARWEL SURINAME!


  Maak melding

 23. @ Sabedieri,

  Euh zuignapje klopt dit nog wel?

  bestemming Suriname te bieden heeft. Naast de indrukwekkende natuur – 80% van het land bestaat uit tropisch regenwoud – herbergt het land eeuwen koloniale geschieden etc.

  Je baas wiens hersens jij lurkt zorgt dat de 80% volgens mij alreeds 70%is dankzij gouddelven en ontbossing!

  En dankzij ons welvarende economie hebben wij ook geen armoede en zwervers in ons land!
  De toeristen zullen zich altijd vermaken ook als ze gerold worden incl. Of excl. Geweld.

  We hebben een mooi land maar helaas wordt dit door jouw soort naar de verdoemenis geholpen.
  Ga toch verder feesten en alles doorslikken anders stik je!


  Maak melding

 24. Ohhh my gosh…

  Hebben jullie dit gelezen.

  “Als ze dit tegen een ECHTE blanke zouden zeggen worden ze 1000% zeker het bos ongestuurd,op tieven zal je horen iemand die zijn eigen land zo afkraakt is geen knip voor de neus waard.
  Stelletje stinkdieren.”
  aldus tokkie maartje uit venserpolder, 20hoog.

  Wie is dit loeder, die denkt dat ze ‘all that’ is omdat een sranangmang haar van de straat heeft gehaald.
  Wat een tokkie-wijf zeg.

  Hallo kondremang, ie no kang doe a torie disie mang.
  Ie no beng mang fenie, wan moro betre sanie.
  Soort verberder tokkie-wijf na disie dan.
  Ye gie oeng srananmang soso sjeng.

  laat me raaien.
  hij is in su, bezig met het bouwen van jullie ‘droomhuis’.
  Vol ongeduld zit je te wachten op zijn terugkomst.
  Het is al 8 maanden, maar tsja, het is ook een gedoe met die bouwvakkers in su, hij is erg afhankelijk van die luie stinkdieren.

  Blijf wachten hoor……
  Er is s’avonds niets te doen in su, hij denkt elke avond aan jou… en alleen maar aan jou…

  Whahahahahahahahaha


  Maak melding

 25. Wie zegt dat SU niets te bieden heeft vergist zich enorm!! SU heeft de volgende te bieden: kogel door je hoofd te krijgen, een dubbelloop geweer op je voorhoofd, Vuil gedumpt krijgen voor je deur, gerost, beroofd, overvallen worden, niet op je gemak rustig bij waterkant zitten genieten ect. ect, uitgescholden worden, bij Ram Roep als eten besteld krijg niet in een bord maar op Plastic geserveerd te worden, Vliegen in de etenskasten van de Chinezen, rond slingerde ratten, kakkerlakken en muizen in de winkels bij etenswaren en ga zo maar door!!!


  Maak melding

 26. STS is een zwakke organisatie met veel corruptie die zichzelf promoot ook.
  Let op de titel van het artikel: STS op de 50+ beurs.
  Het is niet toevallig dat er niet staat: Suriname op de 50+ beurs.


  Maak melding

 27. Al die bla-bla verhalen zijn meestal verhalen waar ze anderen flink bang maken. Ze zijn angstig en hebben vaak heftige slechte ervaringen meegemaakt. Gebrek aan informatie, kennis en zijn meestal labiel. Hoe kunnen mensen samen leven met anderen die woedend worden bij elk spoortje kritiek. Ze kunnen soms lelijk in vergissen. Het is niet gezond en meestal een zieke geest! Veel klagen jaagt mensen bij negatieve mensen bij hun weg en houdt ontevredenheidsgevoelens in stand. Overal ter wereld gebeuren dingen waar men zich niet kan verplaatsen. Mensen smullen in andermans ellende. Degene die misschien uitgekotst zijn en slechte ervaring hebben, die brengen ook negatieve verhalen over. Durven niet meer voor de dag te komen en kunnen het niet uitpraten met mensen die er wel verstand van hebben. Ze gunnen het licht in andermans ogen niet. Ze zien alles grijs en het succes van anderen stoort hun enorm. Waarschijnlijk hebben ze schuldgevoelens ten opzichte van het land zelf. Waarom kunnen ze het oude patroon niet doorbreken. Probeer meer innerlijke rust te vinden met zelfcompassie en mindfulness, en ga verder met het leven. Want sommige verhalen zijn uit hun duim gezogen en minder waar. Men zegt dat de meerderheid van de mensen vaak onderschat wordt. Projecteer dit op het positieve en ervaar dat het anders kan. Zo is het nu eenmaal in het leven. Er zijn nog ergere dingen op de wereld en veel erger dan in dat land. Maak er geen zorgen over wat anderen zeggen. Dit zijn mensen die de pech en ongeluk zoeken in een ander. Ga met mensen om zoals je het wilt dat anderen met jou omgaan! Degenen die de hele situatie niet begrijpt, zullen ook deze woorden niet begrijpen!

  Probeer te leven met de waarheid, want mensen doorzien leugens snel genoeg!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.