Straatprotest gevangenisbewakers om eigen korpschef

16

PARAMARIBO, 13 aug – Penitentiaire ambtenaren beginnen een straatprotest om hun eisen voor betere werkomstandigheden kracht bij te zetten. De jarenlange wens om een eigen korpsleiding te hebben, wordt weer eens van stal gehaald. De gevangenisbewakers en hun vakbond BPAS zijn de houding van minister Edward Belfort van Justitie & Politie spuugzat.

Vanuit het ministerie zou te weinig beweging zijn richting het gevangeniswezen. “We wachten al jaren op een betere behandeling”, zegt vakbondsvoorzitter Gustaaf Gallant. Meerdere pogingen om tot een vergelijk te komen zouden geen vruchten hebben opgeleverd. In elk geval wil de vakbond niet langer wachten. Het gevangeniswezen moet een eigen korpsleiding krijgen en niet maar hangen aan Justitie & Politie. Ook de betaling van overuren zou veel te veel tijd in beslag nemen.

De vakbond zegt ronduit inspraak te willen in het overplaatsen van personeel naar andere gevangenissen. Omdat het maar niet wil vlotten met de inwilliging van eisen, gaan de bewakers onder de boom zitten tegenover het ministerie. De zogenaamde ‘mama bon’ mag zich dan verheugen op het zoveelste mediaspektakel. De gevangenisbewakers verschijnen al ongeveer twee weken niet meer aan het werk als onderdeel van hun protest.

16 REACTIES

 1. Dit krijg je ervan als je zwervers en graaiers waarvan het verstand onder in de koffiekop zit, aan de leiding zet!

  Vriendjes politiek, partij gerelateerde beesten, die elkander het hand boven het hoofd houden.

  Een eindeloos gebed voor vele Surinamers……..

  Een goed advies: Niet alleen ambtenaren, maar ook gewone burgers moeten protesteren, maar ja het arme volk is doodsbang voor Bouterse en zijn aanhangers.

  Want, straks worden ze weer door de MP mishandeld zoals jaren terug in Nickerie, waar Doekhie de actievoerende mensen door de MP liet mishandelen!


  Maak melding

 2. Joost mag het weten wat gevangenbewaarders met een vaandel van doen hebben.
  Beschikt u over aanval- en of verdedigingsstrategiën?
  Neen!;
  Beschikt u over zwaardere wapens dan het pistool?
  Neen!
  Of hebben cipiers ook de beschikking over mitrailleurs, handgranaten, NBC attributen en kanonnen?
  Welnu, u bent geen korps, punt uit! Alleen lopen sommigen al uit de pas, laatstaan in groep-, peloton- of compagnie verband. Een grap moet een grap blijven. Laten wij het daarop houden


  Maak melding

 3. Suriname is nog een van de weinige landen in de wereld waar vakbonden de politiek kan dwingen om naar haar pijpen te dansen.Het gaat zogenaamd om vakbondsbelangen,maar in feite wordt een persoonlijk conflict van enkele vakbondsleiders met de minister uitgevochten.De aanpak van de minister is resoluut en hard.Gevangenisbewaarders zijn uit een ander soort hout gesneden dan politieagenten .Het zijn mensen die het politie toelatingsexamen vaak niet gehaald hebben en die uiteindelijk gekozen hebben voor het van van c i p i e r.De harde politiediscipline zijn ze niet gewend.


  Maak melding

 4. Het is overduidelijk dat deze mini ster geen duidelijkheid nastreeft incasu de penitentiaire inrichtingswerkers. Dat het meer openheid en efficiëntie van zaken zou opleveren bij het scheiden der corpsen/machten. Want een politie agent is geen penitentiaire ambtenaar en ook niet omgekeerd. Daar kijkt deze eigenwijze functionaris helemaal niet naar, bijvoorbeeld om in overleg tot betere samenwerking te komen tussen de verschillende entiteiten. Alleen in/met goed overleg kan men tot een efficiënt beleid komen, maar daar voel deze incompetente “mini-ster” helemaal niets voor. Door dit gedrag te etaleren geeft deze mini ster zichzelf een brevet van onvermogen. Dit gedrag kom je veel tegen waar mensen zonder een beetje empathie het voor het zeggen hebben. Ook kan men zich vaak geen houding aannemen, derhalve is men ook niet bereid te luisteren. Het is van essentieel belang naar mensen te luisteren op de werkvloer, alleen zo kan je een beter beleid bewerkstelligen. Maar van een “egoïstische-narcist” kan je niet veel verwachten. Het grootste probleem in Suriname is dat men groot doet en klein denkt/handelt, en juist dit gedrag maakt het niet beter op.


  Maak melding

 5. Ik ken geen land ter wereld waar boeven bewakers het justieel beleid bepalen!
  Dus laat ze maar hun gang gaan, de bodem van kas van de vakbond is al toch lang in zicht!


  Maak melding

 6. De bewapening van gevangenisbewakers beperkt zich tot een pistool en hooguit een karabijn. Zij zijn evenals de douane wapen dragenden en vormen derhalve geen gewapende macht.Joos mag weten wat het dragen van een vaandel door deze dienst moet inhouden. Welke wapenfeiten zullen eventuele bandeliers moeten uitbeelden. Wij moeten de dingen niet belachlijker maken dan zij al zijn.


  Maak melding

 7. Belfort deugd niet hij moet weg!!
  Hij kan liever een zwangerschap kliniek gaan openen !
  Mars, hij moet weg,hij laat de gevangen werkzaamheden verrichten thuis bij hem en bovendien executeerd hij ongewapenden neer en speelt stoer ,deze LAFAARD!!


  Maak melding

 8. …en bovendien gaat hij stoere taal staan praten bij de lagere school kinderen die geen weet hebben wat deze man aan het blaffen is.En o,jeetje,hij zit lekker lui op zijn kont en zegt…kom criminelen meldt je aan!Maar dan aan de andere kant zodra deze man in actie komt vallen er onnodige doden!!


  Maak melding

 9. Is dit het begin van een tweede 1980? Vanwege onze commitment in Unasur en Caricom kan DDB zich echt geen tweede coup of tweede 1982 permitteren. Zal hij het vuile werk overlaten aan Henk Herrenberg, BadriseinSital, Ivan Graanoogst of zijn Tucajana brothers en sisters? Het is nooit verstandig en zelfs gevaarlijk om gewapende machten op straat te hebben.


  Maak melding

 10. Als ze mishandelt worden vind ik het goed dan voelen/weten ze wat wij hebben gevoeld in de jaren 80. Ook kunnen ze aan den lijve(n) Melvin LinK(scheer)ervaren.
  Misschien zal ’t nu doordringen tot tigie bakba/Belly dat tranga no e tja Kaw(Belly) ghaa-ping.Je zal beseffen/begrijpen Belly dat je enkel door mensen/bonden serieus te nemen en communiceert kan je conflicten oplossen,maar niet door in een grote jas huppelen en met iedereen ruzie te lopen maken/krijgen en hebben ie echt.Donder dus snel op.En hopelijk volgen er meer bonden en meer mensen op staat.Oeng no frede want alle tijgers in Su zijn hun scherpe KLAUWEN en TANDEN kwijt. Caricom-Unasur en alle andere organisatie waar ze(Su) bij is aangesloten zal hun handel en wandel zzzzeer nauwlettend volgen.
  Oeng taaaai hoooorie libie de en DiDiBrie moes GGGGGWE
  Odiii odiiii de breedlachende NEGER
  Glenny.


  Maak melding

 11. @ De Surinaamse President en zijn Forum Sympathisanten.
  In de jaren ’80 heeft een grote groep Amerikaanse luchtverkeersleiders op aandringen van hun vakbond het werk neergelegd. De toenmalige Amerikaanse President Ronald Reagon heeft toen het leger ingezet om het luchtruim te bewaken. Tegelijkertijd heeft Reagon de vakbond een ultimatum van ongeveer 48 uur gegeven om het werk te hervatten “or else.” Nadat de vakbond bleef weigeren, heeft Reagon de hele stakende horde de laan opgestuurd. Kan de huidige Surinaamse en Unasur President met zijn 36 zetels in het Parlement en het leger als backing deze stap niet nemen? “We hebben 36 zetels,” zei Ramon Abrahams toch eens trots? Wel, roep dan met je 36 zetels deze cipiers tot orde! Ha Ha!


  Maak melding

 12. Nou nou weer roepen en zeggen wat niet weet dit is gewoon een probleem van Gustaaf Galant en hij sleept de onweetenden mee met zogenaamde vakbond leider cipier kan geen eigen korps hebben het is geen gewapende macht dit is zoeken naar wraak van GALAND TEGEN MINISTER BELFORT omdat meneer Galand hetvoor het zeggen wil hebben dus eigen belang dus Mebaryu groot doen klein denken en jij klein denken groot doen wat is het verschil. Ray en Glenn pengel jullie zijn goed met praaten kom op laat zien dat jullie geen lafaards zijn neem de voor touw ga opstraat in Su en haal Belfort weg Nou echte mang kunnen jullie dat in plaats van proberen anderen in rotzooi te zetten en te zeggen


  Maak melding

 13. Ray, de heer Belfort is ’the right man on the right place’.Hij is ambtenaar geweest op het ministerie van Justitie. Belfort heeft als onderdirecteur van de Delinquentenzorg het niet gemakkelijk gehad met de bond van penitentiaire ambtenaren. Hij heeft ook een uitgesproken mening over de beveiliging van de gevangenissen.De mensen vinden hem te streng in zijn aanpak.Ik ben van mening dat de vakbonden moeten inbinden. Met hun actie voor een eigen korpschef voor het gevangeniswezen hopen de cipiers de strenge aanpak van Belfort te omzeilen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.