VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi in A’dam

58

Op zondag 18 augustus organiseert de Nederlandse tak van de Vooruitstrevende Hervormings Partij(VHP) een ‘meet the people in Holland’ bijeenkomst met als speciale gast Chandrikapersad Santokhi. Santokhi, voorzitter van de VHP, zal in Amsterdam verslag doen van zijn recent bezoek aan India.

Ook zal hij ingaan op de actuele politieke situatie in Suriname. Met het oog op de verkiezingen van 2015 is de voortzetting van de samenwerking tussen de Nieuw Front partijen één van de actuele zaken. Santokhi is momenteel coördinator van deze politieke combinatie.

De bijeenkomst vindt plaats in het activiteitencentrum Anansi in Amsterdam-Zuidoost.

58 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd naar het voorschot wat Santokhi heeft meegekregen uit India.Ik moet nu al de conclusie trekken dat het bij loze beloften zal blijven omdat India zelf de hulp nodig hard nodig heeft.Immers 40 % procent van de allerarmsten in de hele wereld woont in India. Maar ik vind het in elk geval knap van Santokhi dat hij tot president gekozen wil worden om later de schuld van alles te krijgen.Maar we weten hoe het toe gaat in de politiek; heden oppositie morgen toppositie.


  Maak melding

 2. Dat de Surinaamse politici geen brede visie hebben is bij de politiek bewuste personen alom bekend. Maar dat men ook niet door heeft, dat er een belangrijke potentiële deel van hun aanhangers in Nederland is. De vraag rijst waarom er niet bewerkstelligd wordt dat zij in Nederland ook mogen/kunnen stemmen? Daar denk men zeer waarschijnlijk niet aan of doet men dat bewust niet.


  Maak melding

 3. 13-8-2013

  In plaats dat Santokhi verslag uitbrengt van zijn politieke bezoek aan India aan zijn politieke achterban in Suriname, doet hij het eerst hier in Nederland. Bijzonder!!! VHP IS ON THE MOVE !!!
  Srika


  Maak melding

 4. En Somo is weer op kosten van de Surinaamse belastingbetaler met zijn vriendjes op vakantie oeps sorry op ‘zakenreis’ om investeerders te trekken

  Deze joker is de afgelpen 3 jaar al 6 keer de wereld rond geweest. Kan hij in de DNA uitleggen wat het resultaat is van al die reizen. NIETS/NADA?NOPPES

  Somohardjo op zakenreis naar India

  Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, brengt aan het hoofd van een delegatie een oriëntatiebezoek aan India. “Wij willen op agrarisch gebied en in andere sectoren zaken doen met Indiase ondernemers”, zegt Somohardjo aan Starnieuws.


  Maak melding

 5. Wat komt ie doen in Ned, gaat ie vertellen dat het in Suriname geweldig eraan toegaat, komt ie om kiezers terug te halen in Suriname voor 2015, als er mensen zijn die er naar toe zullen gaan veel succes.


  Maak melding

 6. Heeft Santhokie teveel geld of zo?
  Met welk doel maakt deze man toch deze nietzeggende reizen? Hij kan evengoed ook naar de Noordpool gaan of zo..

  Zie je het al voor je? Obama die vlak voor de Amerikaanse presidentverkiezingen op campagne zou gaan naar Canada, Australië, Rusland etc.. etc..
  Amerikanen zouden hem voor gek verklaard hebben…


  Maak melding

 7. RobG: Altijd lachen met onze Paarse Propaganda pauper .

  Hij durft nu zelfs de zin “loze beloften’ in de mond te nemen. En dat voor een man die Bouterse steunt en de verbroken beloften van die hij heeft gedaan tijdens verkiezingsstrijd en in de regeringsverklaring omschrijft als “doelstellingen”.

  Altijd lachen met RobG


  Maak melding

 8. Anand Parbhoe

  En alleen de vogels vliegen van Oost- naar West-Berlijn
  Worden niet teruggefloten, ook niet neergeschoten
  Over de muur, over het ijzeren gordijn
  Omdat ze soms in het westen, soms ook in het oosten willen zijn
  Omdat ze soms in het westen, soms ook in het oosten willen zijn.

  Over de muur, over het ijzeren gordijn
  Omdat ze soms in het oosten, soms ook in het westen willen zijn
  Omdat er brood ligt soms bij de Gedächtniskirche
  Soms op het Alexanderplein.


  Maak melding

 9. Ik ga ook en trouwens , laten deze man ook een kans geven !
  Kwakoe was een teringzooi, gerund door een stel slavrn die zich nazaten noemden van de slaven. Nooit hebben ze iets bereikt. Een hollander komt en draait de heke kwaku in een keer, resultaat :allom een groot succes, waar de surinamers onderling zich afveagen hoe dit kan. Santokhi streeft naar een goede samenwerking met de verschillende partijen in su , als dat niet gebeurt dan moeten wij direct in actie komen. En niet alles laten gebeuren en achteraf lullen.ik geef hem in ieder geval een kans en ben ook benieuwd wat hij te zeggen heeft.


  Maak melding

 10. @Anand Parbhoe,
  het zijn toch jullie[ndp] die steeds blijven klagen dat de vhp een partij is voor de hindostanen alleen ?
  Nu,hier heb je het bewijs dat jullie BS aan het verkopen zijn. Santokhi gaat bij Anansi op bezoek en het mooiere ervan is dat Anansi geen Nee heeft gezegd!
  You go Santhokie!


  Maak melding

 11. @Srika,
  Santokhi kan zinj achterban altijd verslag uitbrengen over zijn ontmoetingen en resultaten geboekt in India zodra hij terug is!Eenmaal op de terugreis heft hij een stop gemaakt in Nederland wat wij niet van je baasje kunnen vertellen. Santokhi is geen Somo die op en neer vliegt tussen de route Djakarta en Suriname,gewoon voor niets?Wat hebben de reizen van Somo tot nu toe opgeleverd voor Suriname en dat van je baasje?!
  Maaj je geen zorgen zodra Santokhi terug is,gaat hij verslag uitbrengen.
  Santokhi bezorgd de ndp nachtmerries,de zoveelste nachtmerries!
  Hahahahaaaaaa…..


  Maak melding

 12. @F, Hossenbux,
  Santokhi is niet aan OMKOPERIJ GAAN DOEN,zoals wij het gewend zijn van je ndp baasje en zijn lange stoet aan benden!Hij gaat zeker niet daar vertellen hoe prachtig het gaat in Suriname want ook Santokhi geloofd niet in de peilingen van de Idos of Rapar of van Belfort die vertellen hoe goed het wel niet gaat met Suriname en hoe geliefd ze wel niet zijn.Hij is zeker niet daar om kiezers te gaan halen ,hij is niet daar om PSA titels weg te geven zoals je baasje eerder geprobeerd en gefaald heeft te doen.Omdat er in Nederland ook een VHP afdeling is is het niet slecht als hij degenen hierin vertegenwoordigd toespreekt.
  En bovendien vindt deze ontmoeting plaats in Anansi en een ieder is welkom!!
  Hahahaaaaaa…Santhoki bezorgd jullie slapeloze nachten…


  Maak melding

 13. Waarom moeten Surneds stemkrijgt krijgen om voor de verkiezingen in Suriname te mogen stemmen hahahaahah,of wil je van 2walletjes eten,als je zo graag wil stemmen lever dan je Ned.paspoort in en wordt Surinamer alleen dan zal je mogen stemmen.

  Wat komt ie hier doen die Santoki zo een belangrijke reis hoort men verslag te doen voor je kiezers in Suriname,VHP/Ned.heeft daar niets aan ,of zijn het debieuze zaken die Santoki hier moet afhandelen pffff.


  Maak melding

 14. Waarom al bijvoorbaat oordelen in plaats van eerst te gaan luisteren naar deze man. Naar mijn mening zijn sommige reacties hier zinloos en is men er niet van bewust dat een inhoudelijke visie of discussie kan leiden tot een kritische opstelling t.a.v de politieke en de sociaal-maatschappelijke situatie in Suriname waarbij achterstand en achterstelling steeds zichtbaarder wordt. Als het om de politieke kleur en het vergroten van kansen gaat, koppelt men dit te zeer aan de etniciteit. Stigmatisering en mogelijke uitsluiting op basis van ras is iets waar er gewaakt voor moet worden.

  Het begrip Surinamisering gaat in essentie om de eenheid te smeden tussen alle bevolkingsgroepen en daarvoor denk ik dat deze man Santhoki het ook door heeft dat een partij als de VHP naar een vernieuwende gedachte wil streven om een nieuwe politieke era te bewerkstelligen. Als men in hokjes en in termen van etniciteit blijft denken zal er danook nooit een verandering in Suriname komen. Deze stellingname verdient dan ook een kans om hier goed over na te denken wil men tot een capabele besturing van het land Suriname komen. Het is nu immers tijd om verandering te brengen in vastgeroeste denkpatronen en vooroordelen alszou de VHP alleen voor de Hindostanen bedoeld zijn.

  Voor diegene die nog niet tot bewustwording kunnen komen zeg ik maar; ga tot de mier gij luiaard, zie zijn werken en wordt wijs.


  Maak melding

 15. 13 aug. 2013

  Beste Ray,

  Bouterse is niet mijn baasje.

  Srika probeert altijd vanuit een objectieve hoek inhoudelijk het item te bespreken.

  Mijn uitgangspunt naar de regering van Bouterse toe is het is het Kritisch volgen van het geschreven politiek document voor de ontwikkeling van Suriname. Soms schrijf ik juist tegen de regering van Bouterse, omdat zij bijv. niet handelen conform hun document.

  Zowel de NPS als de VHP hebben zo een document(nog) niet.@Ray, in plaats van maar schelden op dit forum adviseert Srika je liever deze partijen te prikkelen ook zo een document voor de ontwikkeling van Suriname te schrijven. Stop je energie maar liever daar, dan inhoudsloos hier op dit forum te blijven schelden.

  Srika begrijpt al jaren dat jij en een aantal anderen dit forum nodig hebben als instrument van therapie. Maar zelfs dan blijft een inhoudelijke reactie mogelijk.

  Jij en anderen gaan er vanuit, dat door de kracht van de herhaling, het negatief blijven praten over Surinamers en haar regering, de buitenwacht dit uiteindelijk ook zal geloven en conform daarop gaat handelen. Dat jij een aanhanger van Santokhi bent mag.Maar wees bij het benaderen van een item en in je posting toch rationeel.

  Vergeten jullie mijn minpunten niet!!Ray, ook doen. Je kan jammer genoeg niet anders.
  Srika


  Maak melding

 16. Reactie op Ray, die Santhoki let maar op wordt de pres in 2015, maar hij gaat moeten dansen naar de pijpen
  van de huidige pres, dat is die op. Meer niet
  No spang, maar deze Santhoki heeft geen schone handen
  Hij heeft zat op ijn kerfstok.


  Maak melding

 17. 13 aug. 2013

  Beste Tell Me,

  Doe hier niet zo hypocriet.

  Je weet als geen ander, dat van de grote politieke partijen in Suriname de VHP, NPS, Pendawalima zeer etnisch geschoeid zijn en vaak ook navenant een achterban hebben.

  Tijdens de bijeenkomst van Santokhi in Amsterdam zal het niet anders zijn.

  Srika is ook voor een deel binnen de Hindoestaanse gemeenschap opgebracht(zie postings van 2006/2007/2008) en kan dit etnisch gedoe precies thuisbrengen. Jammer dat dit nog te vaak gebeurd, zeker binnen de VHP.
  Srika


  Maak melding

 18. @ F hossenbux,
  Ha ha ha ha keep dreaming,
  Santhokie kan VP worden in 2015,
  En als hij ook met het eisen spelletje alla sardjoe (2010) komt aandansen,wordt hij met stoel en functie door zijn eigen partij eruit gegooid!!!!!!!!!! De jonkies accepteren nogeens 5 jaren oppositie echt niet.


  Maak melding

 19. Gelukkig is er in Suriname geen electorale meerderheid die op Santokhi lijken, anders had een goede kans gemaakt om president te worden. De vraag is met wie hij gaat samen werken om aan een meerderheid te komen.

  Als je een kastensysteem in Suriname wilt hebben dan moet je zeker op de VHP stemmen. “Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje” wordt de nieuwe verkiezingsslogan.


  Maak melding

 20. Henk Molenaar, ik heb geen hoge pet voor de politici die je voorkeur genieten. Zij beloven bruggen te bouwen waar zelfs geen rivier stroomt.De NDP politici beloven in elk geval bruggen te bouwen waar rivieren wel een obstakel vormen.


  Maak melding

 21. Erg komisch om de reacties van mijn flink wat gepigmenteerde mede surinamers te lezen. Kennelijk kunnen mijn zongebruinde broeders het niet hebben dat een integere surinaams hindoestaans politicus op eigen kosten (en zonder aanhoudingsbevel) naar 0031 kan reizen


  Maak melding

 22. ik ben een echte hollander mijn droom en wens is om de burger oorlog mee te maken tussen hindustanen en negers dat is mijn hoop en wens . jullie schieten echt niet op he . maken jullie ons hollander blij want er is goud te halen.


  Maak melding

 23. waarom mag Chan niet vissen in de kwakoe-vijver, en trouwens,…wie zegt dat daar geen bollywood-aanhangers zijn!

  en dan nog deze;

  A’dam is van “iedereen”


  Maak melding

 24. boekeboeke,

  zeer knap van jou dat je vanuit jouw luie stoel achter de p.c. kan uitmaken wie achter de reacties op dit forum zitten.
  Je hebt je roeping gemist kerel. Je zou er zeer rijk van kunnen worden.
  rarara, ben ik gepigmenteerd, ben ik wit, ben ik zwart, ben ik bruin, ben ik stiekem een hindoestaan of ben ik paars gekleurd..?

  Boekeboeke,

  you tell me.


  Maak melding

 25. Bad Santa, ik denk dat de VHP na de verkiezingen van 2015 met de NDP wil samenwerken .De NDP wordt de grote overwinnaar en de VHP zal geen genoegen nemen om weer 5 jaren in de oppositiebanken plaats te nemen.Haar belangen zijn te groot om die te laten verkwanselen door de regenten van de van de NPS.


  Maak melding

 26. Reactie op Sur Patriot Deze Santhoki was min van Justtiie dus ja, denk maar door, hij weet ook als ie niet samen gaat met die huidige pres het voor hem erop zit
  En nog wat het Justitieel apparaat in Sur is 1 grote
  maars, de 1 dekt de andere in-


  Maak melding

 27. Sorry,maar deze man heeft niet de capaciteiten om president van een land te worden.
  Het praten maakt deze man al moeilijk hij kan niet goed uit zijn woorden komen.
  Het nederlandse taal is te machtig voor deze man.
  Dat komt ervan als je altijd bezig houd met één groep.
  Wie niet gelooft mag gaan luisteren naar die man.

  Als je een land tot ontwikkeling wilt brengen moet je met iedereen kunnen samen werken en niet in hokjes denken.
  Groetjes,


  Maak melding

 28. Reactie op Karm, deze Santhoki gaat als ie in 2015 de pres wordt alleen maar zijn zakkkkkkk vullen, de huidige pres blijft eea dan in de gaten houden.Trouwens ze zoeken het maaar uit.


  Maak melding

 29. Santokhi heeft een goed beleid.Hij is de juiste man,die Pres moet worden in 2015.Deze man is intelligent en niet achterdochtig.In een woord:face to face……..


  Maak melding

 30. @RobG,
  Waar staat dit allemaal geshreven RobG?
  Niet de Vhp maar de NDP wil samenwerken met de VHP!!
  Dit merken we elke dag hier aan de wanhopige reakties van jou partij!!
  De VHP is niet van plan POLITIEKE ZELFMOORD te plegen,een samenwerking met de ndp voorspeld dit zeker wel!!
  Santokhi is een man van recht en wet ,ik denk niet dat hij bevelen gaat willen aannemen /opvolgen van een crimineel!!!!


  Maak melding

 31. Over bruggen bouwen gesproken. Front had in 2005 beloofd 25 bruggen te bouwen, het waren bijgeteld 2, eentje ligt nogsteeds als een karkas in het water, die andere mocht de huidige regering laten afbouwen.

  Terechte vraag trouwens waarom niet in Den Haag, omdat VHP nogsteeds een etnische partij is en omdat daar de meeste hindustanen wonen.

  Santokie heeft een groot probleem.

  als hij de VHP tot een nationaal partij wil omvormen, zal hij andere bevolkingsgroepen ook moeten toelaten tot de hogere bestuurslaag van de VHP, maw er zullen ook andere bevolkingsgroepen op de kieslijst van de VHP moeten staan. Doet hij dit, is het natuurlijk afgelopen met Santokie, want de die-hard VHP hindoes zullen dat nooit toestaan.

  Maw VHP zal nooit een nationale partij kunnen worden en dus daarom NOOIT een President kunnen leveren voor Suriname.

  Wij Suriname willen geen etnische President maar een Nationale President, die verdeeldheid die de etnische Vene met front heeft gecreeerd, daar plukken we nu de zure vruchten van.

  Die oh zo beoogde Natievorming is nog moeilijker geworden, Zundapp en koeien heeft dat bewezen.

  No more etnische politiek in Suriname, stem daarom op Nationaal Democratische Partij (NDP), de PARTIJ VOOR EN VAN ALLE SURINAMERS.


  Maak melding

 32. @Bad Santa <- “Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje”.

  Het gezegde geeft al aan dat er ook een kastenstelsel in NL en alle andere landen is. Alleen probeert men het wat te verduisteren en alles af te dekken via clubs, verenigingen enz. waar je dan zgn 'lid' van moet zijn. En je weet al bij voorbaat dat sommige arme kasten nooit lid zullen kunnen worden.

  @hollander, lollig. De Marokkanen in NL zullen misschien je dromen waarmaken (betreffende die burgeroorlog).


  Maak melding

 33. Jesse ray. Molenaar
  Is santhoki naar India gegaan om te zien hoe het kasten systeem werkt.
  Suriname is India niet wij dulden geen hokjes mentaliteit santhoki mag een voorbeeld van Bouterse nemen hoe je een natie vormt ,dat hokjes denken is diep geworteld in deze gasten en nogmaals de ndp is een mooi voorbeeld hoe het moet .


  Maak melding

 34. Pasew,

  je hebt helemaal gelijk; er zijn zat Bollywood aanhangers in de bijlmer. Maar deze gasten zijn inderdaad letterlijk en figuurlijk bollywood aanhangers geworden. ik kan het weten. Ik woon er midden in. Ik denk dat ene santhoki uit Suriname hen geen ene malle moer kan schelen.
  Als het Amitabh Bachchan was of zo . ja! dan zou die zal te klein zijn! Absoluut!

  Amsterdam is zeker voor iedereen. Maar als men inderdaad warm loopt voor Santhoki??
  Ik heb mijn gegronde twijfels.


  Maak melding

 35. front bestond in eerste fase tussen: NPS, VHP, KTPI,SPA en DA91,

  15jaar later bestaat het front uit NPS, VHP,DA91, SPA + Bep.

  Mega combinatie:: NDP, PALU, NS en de KPTI

  deze combinaties zullen straks gaan groeien waardoor suriname maar 2 keuzes zullen krijgen om op te kunnen stemmen.
  1combinatie waar de VHP en de NPS, DA91, SPA en BEP in zit.
  1Combinatie waar de NDP, PALU, KTPI, NS in zit,

  de overige partijen gaan noodgedwongen aansluiten zoeken bij de 2 combinaties, A-combinatie en VOLKS alliantie zullen zicht aansluiten .

  Ik denk eerder dat A-combinatie eerder kiest voor MEGA combinatie.
  en Volks-alliantie zal ook weer kiezen voor Mega, dus bouterse word weer president.

  VHP zal in de combinatie met NPS nooit meer aan het regeren komen.

  VHP moet de knop door hakken met de ellendige NPS en kiezen voor de NDP.

  dan zullen wij in suriname de sterkste Combinatie ooit krijgen NDP+VHP, aangevuld met PALU, NS, KTPI


  Maak melding

 36. 14 aug. 2013

  Henk Molenaar, Ray, Tell Me e.a.,

  Nu is Somohardjo toch ‘on the move’?
  Of vergist Srika zich?

  Minpunten a.u.b..!Doe het maar gefrustreerd!

  Attentie, iedereen moet as.vrijdag 16 aug.2013 naar het nieuws op NED1, OM 18.00U,kijken. Onderwerp armoede in Nederland. Vooral Henk Molenaar en Esmerald worden verzocht hier naar te kijken.

  In mijn postings van 2010/2011/2012 heeft Srika het steeds gehad over de toenemende armoede onder Surineds.
  Enkele cabalen, zeker ook Henk Molenaar en Esmerald vonden mijn postings over dit ingebracht verschijnsel maar flauwekul. Nu komt de waarheid. Dus kijken!

  Srika hoopt dat de forumhouder hierover een item inbrengt en niet doet alsof hij/zij niet in de huidige realiteit van Nederland woont.
  Srika


  Maak melding

 37. Ray Jesse. Molenaar

  Santhoki is een hokjes hindustaan zoals 80procent hokt .
  Ze leren het nooit het zit ze in het bloedt,volgens mij weten ze nog geen eens dat ze ver uit India wonen.je hebt geen keus in Suriname of je gaat terg ,terug gaan zullen ze nooit wetende dat de hel op ze wacht in India. Ze lopen stoer te doen over India maar ze weten heel goed dat ze het in Suriname duizend maal beter hebben dan in India


  Maak melding

 38. @Et kroket,

  De hele wereld zoekt z’n spirituele heil in India. En over niet al te lange tijd zal men ook z’n materiele heil zoeken in India.
  Wedden dat over 10 – 15 jaar jijzelf of een van je (klein)kinderen naar India zal gaan? Al was het alleen op vakantie?


  Maak melding

 39. Haast elke maand gaat er een delegatie uit Nederland naar India om zicht te orienteren of contracten af te sluiten. Wie in Amstelveen woont ziet dat er steeds meer Indiase medewerkers naar Nederland worden gehaald door de grote Nederlandse bedrijven. Ik heb nooit eerder kritiek gehoord vanuit de Nederlandse bevolking over de de talrijke delegaties die India bezoeken. Ik vraag mij af of hier sprake is van bekrompenheid of toch wel latente racisme die van tijd tot tijd naar bovenkomst als Surinamers het land van hun ouders bezoeken. Bouterse gaat keer op keer met grote delegaties naar het buitenland, nota bene op staatskosten, waarbij SLM vluchten worden geannuleerd. Ik heb nog steeds geen concrete resultaten van al die reizen gezien. Somo gaat bijna elke maand naar een Oosters land. Ook hiervan heb ik nog nooit iets terug gezien dat in het belang is van Suriname.


  Maak melding

 40. ik wil het even kwijt; ik lees een nieuws in een dagblad VHP condoleert de koninglijkke familie ,weer een kontenlikkerij van de vhp waarom niet namens de Surinaamse bevolking? zo zie je dat de eenheid in suriname nooit komt.schande de Hollanders hebben het allang dor het er landverraders zijn.


  Maak melding

 41. Kanhai:

  Ik ben blij dat jij dat schrijft,als het een andere ras dat zou schrijven dan had je heleboel kritiek gehad.
  Sorry hoor,maar de meeste Hindoestanen zijn kontenlikkers
  jammer eigenlijk! Ach ja: misschien vinden ze het lekker!


  Maak melding

 42. @Kanhai

  Condoleances overbrengen namens de gehele Surinaamse bevolking kan volgens mij alleen de President van SU doen en dat is Bouterse!

  VHP kan dit alleen op eigen titel doen en dat is als Voorzitter van de VHP!


  Maak melding

 43. De echte landverraders doen aan kontlikkerij.Waarom moet de VHP het koninklijk huis gaan condoleren.De pres moet namens het Surinaamse volk doen.Zo kan je zien dat er geen eenheid in Sranang is.Ai mi Gado,wanneer worden deze gasten wijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.