dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij‘Naturalisatie tot Surinamer duurt te lang’

‘Naturalisatie tot Surinamer duurt te lang’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 aug – Buitenlanders die Surinamer willen worden, moeten te lang wachten op naturalisatie. Dit stelt parlementariër en nationaliteitsdeskundige Anton Paal (Mega Combinatie/Palu). Als ze al in aanmerking komen, gebeurt dit lang voorbij de wettelijk voorgeschreven wachtperiode. Het wil er soms dan ook op lijken dat het om een gunst gaat.

Door de jaren heen is inderdaad de indruk gaan postvatten dat het verlenen van de Surinaamse nationaliteit een gunst is. Maar die indruk is verkeerd. “Het verlenen van nationaliteit is geen gunst. Als mensen voldoen aan de voorwaarden, is de overheid verplicht die te verlenen”, zegt Paal. Bij de laatste groep buitenlanders die in aanmerking kwamen, is het weer gebleken. Onder de ruim tweehonderd aankomende Surinamers, heeft een groot deel ruim vijf jaar gewacht.

Toch schrijft de wet een periode voor van vijf jaar verblijf in Suriname. Het wil meer dan eens voorkomen dat mensen een verkorte weg proberen. “Er is geen verkorte weg”, aldus Paal. Hij vindt het overigens vreemd dat ruim vijftig van de tweehonderd niet zijn komen opdagen om hun bescheiden op te halen. “We moeten op een andere manier komen van nationaliteit verlenen. Zo weten we niet of de mensen de nationaliteit nog willen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Surinamers hebben eigen klok.Zij hebben nooit haast.En waarom moeten al die chinezen zo snel mogelijk Surinamer worden????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding
 2. Niks verkorte weg!
  Los eerst maar alle ambtelijke problemen voor het volk op.
  Want die luilakken krijg je niet aan de gang.
  Ga nou niet de rest voorgang geven!


  Maak melding
 3. Banenenrepubliek diplomatie:

  Ego van Bouterse gaat voor belang Suriname:

  De man die nog nooit ergens zijn excusses voor heeft aangeboden of spijt heeft betoond of verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden is beledigd…….

  Alleen als de Nederlandse regering de uitspraak van oud-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen(CDA) terugneemt dat president Desi Bouterse niet in Nederland welkom is, kan de relatie tussen Nederland en Suriname weer normaal worden.

  Dat zeggen de Surinaamse diplomaten Michel Kerpensen Arnold Halfhide in gesprek met het ANP. Zij zijn naaste medewerkers van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin.

  Dat Nederland via het stationeren van zaakgelastigde a.i. Ernst Noorman op de ambassade in Paramaribo een toenaderingspoging doet, is voor Suriname nu minder belangrijk


  Maak melding
 4. Zal die inburgeringscursun in het Chinees plaatsvinden of in het Nederlands.

  Als iemand wil naturaliseren in welk land dan ook moet die persoon tenminste het taal wel kennen, om te kunnen integreren in die samenleving. Nu is het zo als je naar de supermarkt gaat de winkelier je niet verstaat en jij hem niet.

  Een ander optie is om iedereen in gebarentaal leren te communiseren. Een soort gebarentaal academie…


  Maak melding
 5. Beste Henk Molenaar,

  lees de reakties op dit bericht op nu.nl

  Hopelijk doen onze paarse rioolratten dat ook, dan weten ze meteen hoe de Nederlandse bevolking erover denkt.

  Ze denken daar dat ze het Nederlandse volk net zo kunnen chanteren als hun eigen angsthazen.


  Maak melding
 6. Henk Molenaar alias Smash.heeft Nederland ooit exuses aangeboden aan de Indonesiers,voor de massa slachtingen?Voor jouw geldt:Wie in zijn eigen tuintje wiedt ,ziet het onkruid van een ander niet,ga eerst je hand in je eigen boezem steken aleer je die kleine misdaden van Bouterse gaat veroordelen.
  En weer ben je selectief bezig,ga je lekker uitleven op de wk-chatbox iedereen weet daar dat je een rascistische ass-hole bent.
  Trouwens waar bemoei je je mee,je bent toch geen Surinamer,want die haat je,ga je bezighouden met Nederlandse zaken.Gleukkig trekt niemand iets aan van je stomme getyp hier.


  Maak melding
 7. Beste Hr. Anton Paal,

  Je lult gewoon uit je nek. Theoretisch gezien zal het wel zo zijn denk ik, dat de procedure een periode van 5 jaar in beslag neemt, maar in de praktijk gaat dat heel anders dan zijn voorstelling.

  Er zijn gevallen die ik ken dat mensen binnen 6 maanden zijn naturalisatie hebben ontvangen en hoe verklaar je dat vraag ik mij af??

  Trouwens deze meneer Anton Paal is een ongeletterde met een grote achterlijke wafel die geen enkele meerwaarde betekent voor de ontwikkeling van de Surinaamse samenleving. In de politiek kraait hij vaak alleen maar onzin uit waar hij geen enkele positieve bijdrage kan leveren.

  Op de eerste plaats van de waardeloze politici staan:
  1e. Anton Paal
  2e. Paranees Panka
  3e. De grote boef Rashid Doekhie met 32 domeingrond van honderden ha.

  Suriname zou beter af zijn van deze stelletje criminelen.

  Aldus naar waarheid verklaart.


  Maak melding
 8. Wat een onzin allemaal, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit soort (voor Suriname) sterk overdreven eisen en voorwaarden, voortvloeien uit de tijd dat de VHP op bepaalde departementen de lakens uitdeelde en er gerichte eisen aan bepaalde doelgroepen, naar nederlands voorbeeld moest worden gesteld.


  Maak melding
 9. Meer eisen van aanvrager Surinaamse nationaliteit’ zegt Soewarto Moestadja,…..

  ..maar Paal wil geen *paal & perk* stellen aan deze regelgeving, terwijl beide buik-Ocer-dansers zijn van de NDP van DADA!

  ai boi 🙂


  Maak melding
 10. =Ik vind 5 jaar redelijk genoeg om te wachten op een naturalisatie, dit omdat men nog kan nagaan hoe iemand leeft en als zij niet in de criminaliteit terecht komen.

  @maartje, hoe weet je dat Henk Molenaar een Nederlander is??

  =Kleine en grote misdaden bestaan NIET en wat Bouterse heeft gedaan is zeer ernstig.

  =Nederland heeft wel geld uitbetaald aan vele nabestaanden in Indonesië

  =Een ding moet je wel weten:::

  =Suriname heeft ontwikkelingsgeld van Nederland gekregen, maar de leiders in Indonesië hebben dat geweigerd en hebben hun land op eigen kracht voorruit gebracht.
  Dit kan je niet zeggen van suriname.

  =Onderzoek de geschiedenis maar even.


  Maak melding
 11. Die opkraD lijkt wel heel veel op de Nazis. Zoals de Nazis voor alle problemen de Joden als zondebok hadden, zo is de zondebok van okraD de VHP.

  Alles wat slechty is in Surinasme is volgens okraD de schuld van de VHP.

  Wel okraD, is jou geboorte ook de schuld van de VHP? Daar moeten we dan maar mee leren leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES