Vijf doden bij verkeersongeval in Paramaribo

78

PARAMARIBO, 10 aug – Bij een verkeersongeval aan de Jaggernath Lachmonstraat in Paramaribo zijn vijf doden gevallen. Het betreft drie mannen en twee vrouwen. Ook is tenminste één persoon zwaar gewond. Twee personenauto’s en een passagiersbus waren betrokken. Volgens de politie is een race tussen twee voertuigen tragisch uit de hand gelopen. Politie en brandweer waren al snel ter plekke voor hulpverlening en onderzoek.

Tenminste twee van de voertuigen zijn onherstelbaar vernield. Het ongeval deed zich in de vroege ochtenduren voor, op een moment dat er nauwelijks verkeer op straat was. Volgens omstanders was er op gegeven moment een harde knal te horen, wat later een klap bleek tussen twee van de voertuigen. Familieleden waren in alle staten. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft vaker opgeroepen tot veiliger gedrag in het verkeer.

Vooral de vaak enorme snelheden in bewoond gebied baren zorgen. “Het moet ophouden”, zei Belfort vaker. Ook de politie zit met de handen in het haar. Meerdere maatregelen tegen het roekeloos rijden en ontwikkelen van onverantwoord hoge snelheden op de rijweg, leverden kenbaar weinig op. De politie is vaker op straat voor het meten van snelheden. Op meerdere punten zijn flitspalen geplaatst, maar die werken nog niet. Het aantal verkeersdoden dit jaar leunt al tegen de vijftig aan.

crash2

78 REACTIES

 1. Surinaamshighway, stel als de echte highway komt dan is het moneybussines met sleep en lijkwagens.Roekeloze rij gedrag van die gasten zijn niet te veranderen.


  Maak melding

 2. “Op meerdere punten zijn flitspalen geplaatst, maar die werken nog niet […]”

  Zucht… de palen zijn een schenking geweest en vervolgens sluiten ze deze niet aan?


  Maak melding

 3. Mijn medeleven met de getroffen familieleden.Was men (notabene in de bebouwde kom)soms aan het racen in de vroege ochtend met deze catastrofe tot gevolg.

  Zucht..pfff..Ik begrijp het niet!!!


  Maak melding

 4. Ook bij de Ware Tijd-online is het weer van: “zucht… steun… verschrikkelijk… RIP… sterkte aan de nabestaanden…”
  Je moet er maar toevallig op de fiets jouw kranten-wijkje doen(!)
  Dit soort type veroorzakers & slachtoffers zijn gewoon net zo crimineel als de gemiddelde overvaller c.q. inbreker!!

  (Ook op ‘de Indira Gandhi’ moet je als voetganger/fietser niet zijn: vóór en ná de vliegtijden van JAP)!


  Maak melding

 5. Een flitspaal die niet in werking is, is geen flitspaal, maar een gewone paal. Die flitspaal staat dus daa gewoon voor paal. 😉

  Ik denk dat minister Belfort niet alleen de weggebruikers moet oproepen om zich netjes te gedragen. Hij moet ook de dieven vragen om niet meer te stelen (evenals de politici trouwens). Ook moet hij de opa’s en andere gefrustreerden vragen om hun kleinkinderen en andere aanstaande slachtoffers niet meer te misbruiken. Ik weet zeker dat het helpt. Zo doen ze dat ook in andere landen. In die landen worden er helemaal geen misdaden meer gepleegd sinds deze aanpak. 😉

  How stupid can you be!!


  Maak melding

 6. @Bakra Basi, ik denk niet dat alleen flitspalen een oplossing zal zijn voor het roekeloos rijgedrag.Velen zullen afgeschrikt worden door de palen, maar na een flitspaal voorbij gereden te zijn,gaan ze vol op het orgel.Een auto van een overtreder in beslag nemen lijkt ook weinig zin te hebben.

  In Paramaribo zijn er twee tot drie keer zoveel auto’s als inwoners.Elk gezin heeft twee a drie auto’s.Ik denk dat continu scholing en voorlichting de oplossing zijn.De boodschap moet langzaam insluipen in het verstand van de mensen. Er zijn landen waar het nog hopelozer lijkt te gaan. Ga naar Youtube en tik in; Russian Traffic. Ik hoop dat je het mentaal aan kan.


  Maak melding

 7. Waarom verwacht men van de verkeersdeelnemers dat zij de verkeersregels inachtnemen terwijl er haast nooit gecontroleerd wordt. Eigenlijk is er een simpele oplossing hiervoor, gewoon verkeersdrempels plaatsen. Maar neen, dat zal men niet in overweging nemen. Dus, zal men verkeersdoden blijven tellen, zo simpel is dat. Het hilarische hiervan is dat Suriname “flitspalen” heeft gehad, maar vindt het niet nodig ze te laten functioneren, iets wat typerend voor Suriname is. “Niets” functioneert in dit land, objectief gezien. Je moet hardleerse mensen, vooral in het verkeer hard aanpakken, met no nonsens maatregelen. Maar hiervoor zal men niet kiezen, want men telt liever hoe hard het ook klinkt, veel liever verkeersdoden dan maatregelen te treffen! In een land waar verkeersfatsoen een onbekend fenomeen is, zal het nooit werken. En de snelheden waar soms mee gereden wordt zijn schrikbarend hoog en niet te vergeten de illegalen – zonder rijbewijs – zijn ook een niet te onderschatte probleem. Een groot gevaar is om over te steken bij een – voetgangersoversteekplaats – zo u wilt zebrapad. In Suriname heeft een ieder haast en vraag waar ze naartoe gaan, “nergens”, men haast zich om te haasten! De meeste asociale chauffeurs houden geen rekening met voetgangers die oversteken willen. Want van vaart minderen hebben ze nooit gehoord, vooral ouderen en kinderen zijn vaak de dupe hiervan!


  Maak melding

 8. Met zwaar achterhaalde flitspalen, die er letterlijk voor paal staan schiet niemand wat mee op. Overigens bestaan auto’s uit veel meer komponenten dan een stuurwiel, gas- en rempedaal alleen. Verstand is nodig om deel te kunnen nemen aan het verkeer.


  Maak melding

 9. het maakt voor niemand uit het rijgedrag blijft triest, er moeten betere maatregelen genomen worden. en heel streng zeggen en niets doen. waar gaat het heen


  Maak melding

 10. Plato heeft al eerder aangegeven dat Paramaribo historisch gezien gebouwd is voor langzaam verkeer zoals fietsen en ezelkarren. De stad is met de komst van het gemotoriseerd verkeer, gelet op haar infrastructuur nooit aangepast. Zo zie je dat op een weg alle verkeer is geconcentreerd: fietsers, bromfietsers, auto’s, vrachtwagens, bussen maken allemaal van één weg gebruik. Er zijn geen gescheiden fiets en bromfietspaden laatstaan paden voor voetgangers. Daar komt bij kijken dat het wegmeubilair te kort schiet en er verkeersonveilige wegsituaties zijn waar de overheid NIETS aan doet.


  Maak melding

 11. dit hele land is doorspekt met criminelen en ook nu weer blijkt voor de zoveelste keer dat ook deze verkeerscriminelen hun gang kunnen gaan. 80 tot 100 verkeersdoden per jaar (structureel), en het gaat maar door. Pakkans vergroten, torenhoge boetes, inleveren rijbewijs en infrastructuur aanpassen (rotondes en drempels).


  Maak melding

 12. Soms kun je er ook voor zorgen dat geldende regels gehandhaafd worden op straffe van …… Dwz dat tjoekoes niet kunnen. Nieuwe spelling mag ook. vreselijk voor de nabestaanden. Sterkte.


  Maak melding

 13. Gewoon rijbewijs van roekeloze rijders innemen voor het leven . Elk jaar als ik in suriname kom verbaas ik mij over dat roekeloze rijgedrag .naast het innemen van het rijbewijs nog een flinke boete er bovenop en als taakstraf het onderhouden van kerkhoven gedurende het leven .


  Maak melding

 14. Rijbewijs afpakken voor een x-aantal jaren en….een hoge boete uitschrijven of de gevangenis in…Minder auto’s (geen file) en racers op straat!!! Belvor moet nog heel veel leren…..en is mini-ster geworden?


  Maak melding

 15. Maar waarschijnlijk waren er inzittenden, die hier liever níet bij waren geweest( ).
  Dat is wrang; niet in ’t minst voor de betrokken families.

  Blijft: wie met pek omgaat…


  Maak melding

 16. Rijbewijs examen verzwaren. Rijbevoegdheid alleen als een Havo/Vwo diploma overgeldg kan worden. Heb je dat niet, dan moet je eerst studeren.

  komen jullie niet met kolder.Het gaat om de veiligeheid van in ieder geval mijn kleinkinderen. Die hebben jullie toch ook.

  Optreden van agenten bij verkeerscontrole stelt ook weinig voor. dat weet je ook: He mi sab yu toch. No span mo seti tori. En alles weer normaal.


  Maak melding

 17. Ze sluiten de palen niet aan omdat ze de know how gewoon niet hebben en ze hebben Memre om hulp te vragen. En Surinamers hebben hele lange tenen daarom gaan ze niet vooruit en willen ze wij die in nederland gewoond hebben niet accepteren. Terwijl ze van alles behoefte hebben . Wij Surinaamse Nederlanders houden veel meer van Suriname dan die daar gebleven zijn . Die mensen beseffen niet wat ze hebben


  Maak melding

 18. Meneer OK je lult uit je nek Jou ongenoegen zal wel op racistische motieven gestoeld zijn begrijp het man we zijn allemaal Surinamers en we moeten mekaar respecteren en accepteren en vooral ondersteunen . Het geest van de blanken die ons uit mekaar gedreven heeft waart nog steeds tussen ons. Daarom blijven we in kringen draaien . Get a live People Breek de ban Brassa makandra


  Maak melding

 19. Hiihihihi de schuld van belfort.
  Belfort heeft volgens deze man de mensen gezegd dat ze roekeeloos moeten rijden.

  Mijn mede leven met de nabestanden,hoe het gebeurt is weet ik niet,wel zijn families in verdriet gedompelt.
  Heel veel sterkte.


  Maak melding

 20. Iemand moet boos zijn afgetaaid van e.o.a. show in het NIS en in het verkeer hebben afgereageerd? Dat is tenminste wat er gezegd/verteld wordt. Het is vooralsnog koffiedik!


  Maak melding

 21. I*k ben geen fan van Minister Belfort en zijn NDP/MC regeerteam. Echter is dit ongeval niet te wijten aan de minister of wie dan ook in de regering of de politie. Het gaat hier om ONVERANTWOORDELIJK RIJGEDRAG.


  Maak melding

 22. Wij hoeven het buitenland niet altijd na te doen, maar in de USA, bijvoorbeeld worden DUI (Driving Under Influence) en ander onverantwoordelijk rijgedrag zwaar afgestraft. Tenslotte zijn de Surinaamse wegen overbezet. Sorry!


  Maak melding

 23. Doen zoals in Frankrijk: het eerste jaar dat je je rijbewijs gehaald hevt, mag je niet harder dan 80 km. Te zien aan de sticker achterop de auto.Het 2de jaar max. 100 (sticker met 80 krijgt een kruis erdoor) Voor degene die willen sjoemelen:sraat in je rijbewijs. 1x in de fout en je kunt je rijbewijs inleveren!
  Ook een goede regeling voor Nederland, trouwens.

  Waar ze in Suriname ook eens heel streng tegen moeten optreden, is het parkeren van auto’s op de stoepen! Gek wordt je ervan en het is ook levensfecaarlijk om als voetganger iedere keer de weg op moet te stappen, omdat dan het gevaar bestaat dat je door een aanscheurende brommee wordt geschept.


  Maak melding

 24. Rijinstructeurs en Politieambtenaren die rijbewijzen verkopen moeten aangepakt worden. Die hele afdeling moet vervangen worden. Een rijbewijs kan je heel makkelijk kopen hier in dit land, er zijn honderden weggebruikers die dat doen. En ze hebben geen weet van de verkeersregels, en rijden maar op los. Schandalig! Dan krijg je dit soort dingen. Maatregelen moeten getroffen worden i.p.v. dat constant gepraat. Je mag duizend keer waarschuwen, zolang er geen maatregelen getroffen worden komt er geen verandering in de situatie. En dit is er zo eentje. De nabestaanden worden gecondoleerd.


  Maak melding

 25. er zijn daar drempels,maar de mensen rijden veels te hard ook over de drempels.als ik met vak ga ben ik gewoon bang om in de auto te zitten.de mensen zijnerg onbeschoft in het verkeer.snotneuzen met een rijbewijs die ze waarschijnlijk gekocht hebben of zomaar gekregen hebben.alles moet strenger.het deugt voor geen meter daar met al die stoere mensen die denken dat zij de wereld hebben.geen meelij met niemand.er wordt gewaarschuwd maar men gaat gewoon door.dat zijn nu de conseqenties wat er gebeurd


  Maak melding

 26. de politiek is hier zwaar aan schuldig de keuze van autos die geimporteerd worden en de hoeveelheden ondanks de surinaamse situatie ,weinig wegen smalle wegen,blijven allerhande gasten importvergunningen krijgen op elke hoek is er een autohandelaar. onze wegen zijn niet berekend voor mark 2 ,3 etc. en dan komt het rijgedrag vd individueel ter sprake ,altyd haast als ze in su zijn ,zijn ze in holland dan rijden ze 40 hier zijn ze geweldig.


  Maak melding

 27. Roybe en OK wat voor stoms kan een mens nog zeggen wat heeft minister Belfort hier mee van doen zat hij achter het stuur hoeveel meer regels en waarschuwen moet hij zullen wij dit een keer bij ons zelf zoeken wat doen wij niet alleen wat wordt er voor ons gedaan maar wat doen wij voor ons zelf als zelf als jullie zelf moord pleegen zouden jullie de schuld aan de mnister geven en drempels waar hoeveel morgen als BRANDWEER OF AMBULANCE TE LAAT KOMT hebben we weer ja komt omdat er overaal drempels zijn het ligt aan ons zelf laaten wij daar beginnen wens al de fam sterkte toe


  Maak melding

 28. Als ik dit zo hoor denk ik aan een soort gelijke aanrijding (jaren 70) toen viel er ook in 1 klap zoveel doden op de high-way
  Het waren arbeiders van de Suralco/Paranam. En nu weer dit.Waar zal men nu meekomen als oplossing mie gado?Wanneer gaan de mensen die rijden in Su nou’ns echt gaan besffen wat ze doen. Laat toch aub die stoer doenerij/aanstellerigheid/onverdraagzaamheid achterwegen in het verkeer. Kom op jongens want het kan.Tegen de fams die een diebare hebben verloren zou ik zeggen; hou(dt)’t hoofd koel en STERKTE.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 29. Geen enkel maatregel helpt tegen onverantwoord gedrag in het verkeer volgens mij. Als je geen verantwoordelijksheidsgevoel hebt helpt geen enjrl maatregel. Heb dit bericht ook op starnieuws gelezen en uit dat bericht blijkt dat hier boosheid in hrt spel was. Man was boos en reeds bewust tegen die auto aan. Sterkte voor de nabestaanden


  Maak melding

 30. #Surifan, ze rijden gewoon zonder rijbewijs. Ik ken die straat, vroeger Coppenamestr. Dat zij dood willen, kunnen wij niet tegenhouden, maar dat zij anderen daarin mee sleuren. Nee, de beste straf is dat ze een mankeri eraan overhouden. Zo leren ze hoe het is om een ander nodig te hebben ipv een ander verdriet te bezorgen


  Maak melding

 31. Om dit ernstige maatschappelijk probleem op te lossen moet subiet drastische maatregelen genomen worden. Want zo kan dit echt niet door gaan, er moet een totale verandering komen; een “verkeersmentaliteitsverandering”, met sancties in de vorm van een punten systeem. Veel landen in het westen hanteren het en het schijnt te werken. Een punten systeem van bij vijf verkeersovertredingen zoveel punten inboeten tot dus, drie of zes per overtreding. Bij vijftien rijbewijs inleveren en op nieuw rijles verplicht. Want sommige denken wanneer je hard rijdt je rijden kan, maar denken niet aan de remweg en dan is het vaak te laat! En dan heeft de andere de schuld bij hoog en bij laag.


  Maak melding

 32. Kijk, dit bedoel ik nou zoals altijd geschreven…… Ze hebben in Suriname totaal geen verantwoordelijkheid gevoel/besef. Kijk eens aan, 2 roekeloze bestuurders hebben vandaag zovele andere onschuldigen zoveel leed aangedaan.

  De oorzaak ligt zijn de mensen zelf die maar niet willen inzien en beseffen dat je in Suriname geen spelletjes op de wegen moet gaan spelen.

  Tja, dit krijg je ervan, want ook rijbewijs kopen doe je tegenwoordig heel gemakkelijk in Suriname.

  Wees aub geen aap die achter het stuur zit, maar een mens. Wees geen beest als je een auto hebt die nota bene van de bank is, maar blijf met beide benen op de grond. Gebruik geen drugs, drank en andere troep. Denk om je eigen veiligheid en aan dat van de ander.

  Ik vraag de politie om gericht op drugsgebruik te controleren, want ik weet wat er veel mensen in het verkeer een lijntje gebruiken of of iets als wiet roken.

  Land onbestuurbaar, politiek onbetrouwbaar, en volk onhandelbaar!

  O wat ben ik blij dat ik NIET in Suriname woon!


  Maak melding

 33. Sarie torie. Volgens berichten in andere bladen is hieraan voorafgaand een woordenwisseling plaatsgevonden en is er spraken van een achtervolging geweest.
  Zoals altijd gaan bij de jonge mannen de hormonen opspelen als er vrouwen in de buurt zijn / tot het gezelschap behoren.
  Het advies van de overheid zou moeten worden uitgebreid met “laat u niet uitlokken en eerst tot 10 en neem een adem pauze alvorens je de tegenpartij gaat achtervolgen”
  Niets doet erger pijn, als er dan nog overlevenden zijn, dan de pijn die wordt achtergelaten aan familie en nabestaanden doch vooral de kroost die jou aanwezigheid zal moeten ontberen.
  Dinkie a torie en no prei dapper mang.


  Maak melding

 34. Minister Belfort kan er niks aan doen dat deze figuren roekeloos rijden.altijd maar een vinger wijzen naar de bewindslieden.sturen zij de mensen om te gaan racen met elkaar???NEEN!!!
  De weggebruikers moeten de regels in acht nemen.flitspalen in werking of niet in werking,voorlichting geven door de politie:als er afspraken gemaakt worden om met elkaar te racen kunnen er tig flitspalen staan,men doet wat men wil in het verkeer.Jammer dat er nu zoveel doden te betreuren zijn.Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 35. Echte keiharde beleid maken voor het gebruik maken van openbare wegen in Su voor elke weggebruikers.
  Iedereen dient zich daaraan te houden.

  Beleidmakers dienen zich te brainstormen welke maatregelen getroffen moeten worden bij weg-misbruikers of overtreders en deze verkeers misdadigers dienen vervolgens met gepaste straf-boete gesanctioneerd moeten worden.

  Zonder een degelijke wetgeving kan de overheid niet de benodigde strafmaatgerelen opleggen aan verkeers overtreders.
  In Suriname is het gebruik van hard-drugs-alcohol niet te controleren waardoor het gebruik hiervan tot een hoop ellende kan leiden.

  Nu moet de overheid daadwerkelijk handelen en niet meer alleen praten en in de ruimte roepen wat er moet gebeuren.
  Tijd en energie verspilling allemaal.


  Maak melding

 36. Waren de racers vakantievirende Surineds of Surinamers?

  In Suriname wordt er behoorlijk hard gereden op wegen die daar niet toe berekend zijn. Er wordt daar levensgevaarlijk ingehaald. Bovendien is dit ook niet zo gunstig met al die auto’s zonder versnellingsbak. Mensen trappen maar op de gaspedaal en remmen even hard af.


  Maak melding

 37. Plato vindt dat er onvoldoende aandacht is voor de slachtoffers voornamelijk als het gaat om letselschade en nazorg. Plato vindt ook, en niet onbelangrijk, dat de daders van deze verkeersongelukken, nog te vaak vrijuit gaan. Hiermee wordt niet op de eerste plaats gedacht aan zware verkeersboete’s maar meer nog de civiele aansprakelijkheid. Plato pleit ervoor dat er een speciale verkeersrechtbank komt die dmv snelrecht vaststelt wie aansprakelijk is waarna vervolgens meteen beslag wordt gelegd op gelden en vermogenswaarden van de dader(s) voorzover bekend en er direct een financiele tegemoetkoming van overheidswege wordt geboden. Plato pleit er ook voor dat niet alleen de bestuurder(s) aansprakelijk worden gesteld maar ook de eigenaar van het voertuig. Hiermee heeft het slachtoffer meer mogelijkheden om meteen zijn/haar schade te verhalen.


  Maak melding

 38. Het is tragisch. Maar aan de andere kant hun eigen schuld, welke gek moet nou gaan racen?
  Het zijn natuurlijk weer die idioten vaak zonder rijbewijs en de marrons, die een stuur in hun hand hebben. Als ze zichzelf dood willen rijden prima. Maar neem geen onschuldige burgers mee.
  Verder is het de schuld van de politiek. Het zijn lafaards die geen eens een verkeer kunnen regelen. Toen het land nog van Holland was waren er per jaar 3 doden. Nu zijn er per maand al 20 doden.


  Maak melding

 39. mike jij bent dom,hoe kan jij de politiek hiervan de schuld geven.hoe kan jij zeggen dat het marrons zijn.je zit gewoon te lullen als je niet weet wie het zijn hou dan je mond dicht


  Maak melding

 40. in sur rijden ze net wilde beesten,en alle volken doen dat.onbeschoft zijn de meeste van deze mensen.gewoon autohandel stop zetten.teveel autos in zo een klein land .drempels verhogen nog meer.overal flitspalen plaatsen.mijn zus en ik hadden ditreeds voorspeld,dat het een race baan zou worden.ik krijg het gevoel dat men niet met een automaat auto overweg kan.de kleinste schooier heeft een auto met een gekocht rijbewijs.GOD ZEGEN JULLIE ALLEN


  Maak melding

 41. Wanneer je het met jouw land meent, dat rijst automatisch de vraag, in dit onderhavig geval Waarom is de verkeersmentaliteit gebaseerd op “hardrijden?”. Een totaal foute rijgedrag, en hierbij komt het grootste gevaar kijken, de wegen zelf, die zijn niet toegerust/gebouwd voor dit gevaarlijke rijgedrag, hardrijden. De wegen zijn veel te smal, daar trekt niemand zich wat van aan. Met alle nare gevolgen van wat het met zich meebrengt. Met alle respect, na een paar dagen is men dit drama al weer vergeten, want we zijn om eerlijk zijn erg kort van memorie, we vergeten snel, en dat moet ook gezegd worden. Een slechte gewoonte levensgevaarlijk zelf, een vader heeft een kind opschoot, zittend achter het stuur. Vooral op zondagen! Dit onverantwoordelijk gedrag kom je vaak tegen, niet bij stilstaand dat een ongeluk om de hoek kan zijn! Kortzichtiger kan je niet verwachten van deze zogenaamde trotse vader met zijn dochtertje/zoontje opschoot achter het stuur. Bij een frontale aanrijding druk je het kind tegen het stuur. Je mag het zelf invullen wat je dan zou kunnen verwachten. Maar dan is het kwaad al geschiedt!


  Maak melding

 42. Deze situatie heeft niets te maken met lafaards die het verkeer niet kunnen regelen. Overigens, in mijn ogen zijn het geen lafaards. Ik geloof steevast dat de politie haar uiterste best doet om het verkeer in goede banen te leiden. Zo ook Openbare Werken en andere instanties die hiermede belast zijn.
  Mijns inziens heeft het helemaal te maken met de keuzen die wij maken in dit leven. Kies ik ervoor om hard te rijden, dan moet ik WETEN dat er consequenties hieraan verbonden zijn. Elke keuze die wij in dit leven maken heeft consequenties en elke burger is verantwoordelijk voor zijn eigen keuze!
  Het is natuurlijk jammer wanneer er doden vallen; het zijn de nabestaanden die met diepe verdriet komen te zitten. Mijn hart gaat naar hun uit.
  Of men het gelooft of niet, de duivel raast en tiert overal en de Bijbel zegt duidelijk dat hij rondgaat als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden. Ik kies ervoor op hem te wederstaan!! Zodat hij van mij opdonderdert (sorry voor dit woord).
  Surinamers let op jou gedrag, niet alleen in het verkeer, maar over de hele linie. Denk aan onze kinderen; welk voorbeeld geven wij hun?
  Wie oren heeft, die hore!!! Nabestaanden, heel heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van uw geliefden. U kent mij niet, maar ik zal voor u bidden. Gado blesie!!


  Maak melding

 43. Naar mijn mening zijn er teveel windows in straatdiensten van de politie. We weten allen waar en tegen welke tijd we de politie op straat mogen verwachten. Van 1 uur tot 6 uur s’morgens is er geen politiemotorfiets of voertuig te zien. En precies in deze tijd van de dag is het uitgaand volk op straat. Ik geloof dat het zou helpen als er meer politie op straat was tegen die tijd. ze meeste politie posten zijn leeg tegen deze tijd maar, waar hangen de heren uit?


  Maak melding

 44. @ Mike:
  In de tijd dat Suriname nog bij Nederland hoorde, reden er alleen nog ezelkarren,fietsen en een enkele auto. Nadien is er aan het wegennet wel het een en ander veranderd, maar het blijft een feit dat er te veel auto’s en te weinig wegen zijn. Niet dat dit ongeluk daar iets mee te maken heeft, maar wel de afwezigheid van de politie in de nachtelijke uren, het ontbreken van goed wegmeubilair, bewegwijzering etc. Suriname is ook nog niet klaar voor flitspalen en dat soort dingen. Ik geloof dat de politie op dit moment over twee laserguns beschikt. Maar het is vooral de verkeersmentaliteit van de weggebruikers, wat het meeste zorgen baart. Al vallen er 200 verkeersdoden per jaar dan zal de “verkeerscrimineel” daar nauwelijks van wakker liggen. En zolang die mentaliteit niet veranderd, zijn we twee tot drie generaties en honderden verkeersdoden verder.


  Maak melding

 45. nou nou ik hebt niet veel te zeggen maar het eigen schuld dikke bult. want even goed liepen jij of ik daar, en waren we nu ook de lul. het moet een les zijn voor de rest brommers zowel ,auto’s. En wat de vorige schrijver zegt is zwaar koldert, want in Nederland zijn er ook veel verkeer doden maar. En het heeft niets met Nederland te maken. weer een die Nederland reed wil blijven likken.


  Maak melding

 46. Langzamerhand begin ik te denken dat de Surinaamse bevolking grotendeels knettergek is.
  *gebrek aan fatsoen in verkeer of in gedrag
  *crimineel gedrag
  *kiezen van criminelen die de politieke dient uitmaken
  *gebrek aan arbeidsijver
  *corruptie in elke overheidsdienst
  *als we het niet eens kunnen worden schelden wij als dronken motjo’s over elkaar.
  *etc etc


  Maak melding

 47. Hoogste tijd dat de gehele te duur betaalde politieke establishment zijn focus nu echt eens op dit hardnekkig probleem gaat leggen in plaats van de wekelijkse gebakken lucht partij prietpraatjes!!

  Mensen gaan dagelijks dood door een zwaar verouderde infrastructuur en roekeloos rijgedrag en men maakt ze druk om Carifesta!!


  Maak melding

 48. Mensen gaan eraan onderdoor en zullen blijven bezwijken door gebrek aan elementaire kennis van het transportmiddel waarvan men zich bedient. Er bestaat wezenlijk verschil tussen een auto op de parkeerplaats of parkeergarage en een in beweging. Een auto in beweging onder invloed van aller hande krachten is heel andere koek. Zolang de gemiddelde bestuurder dat niet beseft mag op iedere straathoek 1 agent worden geposteerd, het gaat niet helpen. De mensen rijden zichzelf en allicht ook anderen te pletter.


  Maak melding

 49. Voorlopig is er schaarste aan benzine. Unleaded en V power zijn op!
  De wegen zijn rustig!
  Doet me denken aan de tijd van “Tide, tamara w’e strey go moro fara!
  San w’e go njang tamara? Alesi nanga sapakara!”

  Diepe treurnis over de 5 verkeersdoden! Ongelooflijk dom!
  Wat een groot verdriet voor de familie’s!


  Maak melding

 50. Hallo hallo! Bijna iedereen roept maar wat o.a. “het is hun schuld, of de politiek heeft het zijdelings gedaan” of “djoeka’s oftewel marrons zijn boerkies”etcetera. Niets is minder waar, maar de hoofddaders die mensen aanzet tot ongehoorzaamheid en roekeloos beestachtig gedrag is men straal vergeten in het rijtje voor het gemak. Ieder mens leeft zoals die het geleerd heeft van de basis namelijk, wetten zijn gemaakt om gebroken te worden en regels zijn er alleen maar voor de sier. Dus begin de bijbel maar alvast in de prullenbak te deponeren waar die ook thuishoort, want alles komt van en door hun wreedaardige God en zijn vermaledijde godsdienstlessen die een ontkenning pretenderen van waarden en normen. God heeft tot nog toe alles gedaan wat hij anderen verboden heeft omdat hij bouwsteentjes in de hemel nodig heeft om zijn nieuw verblijf op te trekken, men weet toch wel dat de regering en haar volgers uit hetzelfde vaatje tappen?

  De verandering in positieve zin zal pas beginnen wanneer de bijbel wordt afgeschaft waardoor het gif dat door religies in hoofden van mensen is gebracht geheel zal verdwijnen. Een goed begin is het halve werk. Indien men toch zo graag zijn gang wil gaan, dan kan men er beter een stalen muur bouwen op een afgelegen plaats in het district Para waar men naar hartenlust tegen die muur mag rijden en zo hard mogelijk. Dus Zaak opgelost, iedereen die het maar wil komt toch op een verantwoorde wreeddadige manier aan zijn einde onderweg naar hun God. Dit is toch wat men wil. Ja toch!! Ik houdt wel toezicht dat wanneer men na zo’n botsing tegen die muur het een beetje overleeft, om die overlevende een haal met mijn houwer te geven zodat deze alsnog komt te overlijden in het aangezicht van hun God. Ik zal zeker niet rouwen om hun dood en het maakt mij niets uit of er kinderen bij betrokken zijn, deze zullen door het Surinaamse opvoedkundig programma de idioterieën van hun educatie meenemen naar de toekomst en deze verder verzieken. Wees maar gerust, ik zal geen pardon kennen! Dus opgeruimd staat netjes en weg met de hele kerkzootje!


  Maak melding

 51. Een snelheid van ongeveer tachtig kilometer per uur is voor Suriname snel genoeg lijkt mij. Surinamers komen toch altijd en overal te laat. De overheid kan dus wat mij betreft met een gerust hart op alle voertuigen een
  snelheidsbegrenzer verplicht stellen. Iedereen zal daar volgens mij voordeel bij hebben. Een lagere snelheid zal automatisch meer veiligheid voor iedereen op straat opleveren. Een lagere snelheid zal ook de autorijders minder geld kosten. Die zullen namelijk niet alleen minder brandstof en garagekosten hebben maar ook veel minder luchtvervuiling veroorzaken waar niemand blij mee zou moeten zijn.


  Maak melding

 52. Teveel auto’s waarop de infrastructuur niet op bedacht is. De bestaande straten ontlasten en nieuwe wegen bouwen.
  Uitvalswegen zouden een goede optie zijn.
  Betere verlichting.
  Nieuwe regels tijdens de verkeerslessen.


  Maak melding

 53. Het zijn vaak criminele weggebruikers en dronkaards die ongelukken maken. Verkeersregels kennen ze niet. Keihard muziek aan om indruk te maken op de vrouwtjes en dan ook nog hard rijden. Verder velen zonder rijbewijs en dat word gedoogd door de politie. Ik zou zeggen elk jaar APK keuring voor de chauffeurs en de auto. Alle auto begrenzen tot 50 km per uur. Zodat debielen niet harder kunnen rijden. Telefoneren, harde muziek, toeteren, etc… Streng aanpakken. Corrupte politie moet ook opdonderen. Nogmaals onder Nederlandse bewind had je nagenoeg geen ongelukken. Toen had je verkeersregels, met straffen als je je er niet aan hield. Ik denk alleen maar invoer van gehandicaptenautos voor de Surinamer maximaal 40 km per uur, zijn klein nemen weinig ruimte in en je kan evt ook mee op de stoep.


  Maak melding

 54. Ze verklaren je in Su gek als je loopt of fiets. Begrijp het wel want je bent een arme sloeber als je dat doet. Je moet een auto hebben liefst zo groot mogelijk waar alles moet voor wijken. De straat is van en voor de auto. Maar moet het niet zo zijn dat de straat voor ons allen is en de eerste plaats voor de voetgangers want dat zijn allemaal. Auto’s bromfietsen , fietsen allemaal fantastische hulpmiddelen . Maar zolang er mensen niet door hebben hoe gevaarlijk een auto kan zijn blijven dit soort ongelukken zich herhalen.


  Maak melding

 55. Ow mike wat een domme reactie,geef de marrons maar altijd de shuld.trouwens hoe vaak zijn hindoestanen betrokken dan horen wij je niet, de marrons moeten altijd de zonde bok zijn.er komt een dag dat mensen als jou gestraft zult worden voor je haat en onrechtvaardigheid. Ik vind het gewoon jammer dat surinamers denken dat ze beter zijn dan de marrons terwijl ze ook kleurkingen zijn.


  Maak melding

 56. Gaan jullie na hoeveel marrons in het verkkeer zijn bezweken in 2012 en hoeveel hindoestanen maak dan een som en dan heb je een beter beeld dat het niet klopt wat men over marrons zeggen.maar in elk land en in elk cultuur moet er een groep zijn die beschuldigd moet worden.in nl zijn het de marokanen, enz…..maar zijn we wel eerlijk en rechtvaardig eigenlijk of zijn we kudde dieren die met de groep meegaan omtrent vooroordelen. Ik ben zelf blank maar merk op dat de marrons onterecht van alle kwaad worden beschuldigd.huigelaars zijn jullie surinamers die met je broeders in de bus, op straat en op het werk gezellig lachen maar in je hart haat en minachting hebt jegens de landgenoot.marrons wordt wakker.


  Maak melding

 57. Ik woon net 2 jaar weer in Surname en weet precies waar de racebanen zijn in de ochtenduren – hoe weet de politie dat niet???? Zet een ongeindentificeerde auto op de straten die bekend staan om racen en voila!!!! Ook luide uitlaten van auto’s en motorfietsen die mijn baby elke keer laat schrikken tot huilens aan toe —– what about de oudere mensen die dit zelfs midden in de nacht moeten aanhoren – je kan me toch niet zeggen dat de politie dat niet hoort?????????
  Ik heb vaker mensen zien rijden die overtredingen begaan en een politie auto die er ook reed, maar ze zitten in hun auto met raampje op en doen niets!!!!!!! Want ik ben 1 keer verteld toen ik de politie agent vroeg waarom ze bestuurder niet aanpakten – het antwoord was “het is niet mijn wijk”…………….Nou ja……Dus, zoals Bouterse zegt – ze zitten met hun handen in het haar – laten de politie agenten STOPPEN met het horen zien en zwijgen en ik denk dat er een heeeeleboel opgelost zal worden……Ik vind het zo’n SLAPPE boel! Haal agenten uit andere landen die weten wat regels zijn en hoe ze aangepakt moeten worden!!!!!! Auto’s parkeren gewoon on straat op een hoofdweg, Keizerstr. S. Redmondstr…gevaarlijk, maar politie rijdt langs en doen niets!


  Maak melding

 58. En er worden maar vergunningen gegeven overal voor grote panden die een paar meter van de weg liggen – Hoe kan je hemelsnaam dat doen – denken jullie vooruit of is het allemaal vriendjes politiek……..Het verkeer is nu overal al een troep omdat er te veel autos op de weg zijn en er kan niets aan de straten gedaan worden omdat ze niet verbreed kunnen worden – Geniaal!


  Maak melding

 59. Mad as Hell!
  Politie in Suriname zijn pour la form – SLAPPELINGEN!
  (ik heb een paar goede akties gezien en heb die agenten een applaus gegeven, want die zijn zeldzaam in Suriname.)
  En het zijn niet de marrons alleen maar de hindostanen, creolen, vakantiegangers etc…..Allemaal denken ze dat alles in Suriname kan – waarom???? Politie is SLAP!
  Die akties die ze houden op dezelfde plaatsen – geef me een brik. Rij door de straten en zie wat er gebeurt – dan stop en geef bekeuringen – die akties langs de weg moeten er ook zijn maar die hebben niets met rijgedrag te maken alleen met geldige papieren! TOCH???


  Maak melding

 60. Ik heb wat handvaten voor het systeem; bij een overtreding een geldboete en de rijbewijs in trekken voor 3 mnd 6 mnd of langer hangt af van de verkeersovertreding en gaat zo’n dader toch achter het stuur 3 strafpunten en 20 mnd of langer de rijbevoegdheid ontnemen o ja en natuurlijk weer een geldboete van minstens 350 srd of hoger. Ik denk dat je dit probleem die vele onschuldige levens gekost heeft en anderen van hun roekeloosheid moet beschermen de beste oplossing is inplaats van met een gestrekte wijsvinger naar een bepaald groep te wijzen. We moeten het samen oplossen en sommigen moeten weer normen en waarden leren en respect hebben voor elkaar.sosso loby


  Maak melding

 61. Goede avond,elke keer als ik hoor ,hoe triest is het niet? en pijnelijk is het voor de na bestaande, en zoveel doden ontelbaar.vreselijk. waarom? Misschien is een goed idee overal verkeerd bord laten staat en mensen bewust maken wat ze echt aan het doen zijn.bv. een bordt steeds bij weg aangeven dat bv.mag 30km hardt mag rijden. Dat er bij elke wegen een stergen bordt en regels komen. En 2de was dat er alleen maar schakkel auto komen in het land in de toekomst.zodat mensen ook moeite moet doen voor schakkel dan steeds gast geven.


  Maak melding

 62. Thank you turk, maar “we” zijn te diep gezonken in minachting jegens de “andere”. Ook hebben we geen verleden dat ons verenigt zoals een Ottomaans rijk of een vader zoals bijv een Atatürk was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.