Surinaams-Chinese joint-ventures in de pijplijn

49

PARAMARIBO, 6 aug – Suriname en China werken aan gemeenschappelijke joint-ventures. Het Suriname Business Forum, SBF, heeft een intentieverklaring getekend met de bedrijvenassociatie van de Chinese provincie Changdong. Er liggen al twaalf projectdossiers klaar.

De dossiers zijn volgens de Ware Tijd voorgelegd aan de Chinese organisatie. Een delegatie uit Changdong vertoefde onlangs in Suriname voor oriëntatie. De dossiers screenen en dan voorleggen aan plaatselijke bedrijven. De mogelijkheid tot samenwerking met Surinaamse partners ligt dan open. Volgens SBF-voorzitter Ferdinand Welzijn is de eerste stap gezet naar samenwerking tussen bedrijven in beide landen.

Onder de projectvoorstellen bevindt zich een plan van Surinam Airways. De vliegmaatschappij wil nabij de Johan Adolf Pengel luchthaven een hotel opzetten. “Er zijn reeds belangstellenden voor ons project. Maar we hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om ons plan ook voor te leggen aan potentiële partners in China”, zegt directeur Ewald Henshuys. De delegatie bezocht Suriname in de nasleep van het bezoek van president Desiré Bouterse onlangs aan China.


49 REACTIES

 1. uitverkoop van sur is begonnen alles zal zoals altijd duty free zijn dus duty fee benzene koppen en voor de pomp prijs verkopen aan de Chinese en sur gemeenschap
  dat is wat deze chinezen doen in sur vraag het maar aan Dalian op richelieu


  Maak melding

 2. Haha.
  Overal ter wereld hebben de luchtvaart maatschappijen zich terug getrokken uit hotels heeft SLM nu het licht gezien hoe het niet moet.

  Wie gat er in vredes naam in een Hotel op Pengel International logeren als je de moeite genomen hebt om uren te vliegen om in Suriname te komen. NIEMAND tenzij men in de poeder handel zit en niet gezien wil worden.

  SLM heeft enige jaren geleden een plan afgewezen waarin zij slechts euro 750.000 hoefde in te brengen voor een 20% aandeel in een onderneming waarmee zij wekelijks voor minimaal 5 jaar aan een van de grootste Europese touropators 300 tickets/week (is 1 vlucht/week) extra kon verkopen.
  Dit onder de motivatie dat luchtvaartmaatschappijen geen belang namen in hotelresorts.


  Maak melding

 3. jojo, we weten dat je jaloers bent.Men gaat toch niet zomaar een hotel bouwen bij de luchthaven,….. of zomaar een brug bouwen over de Suriname rivier van Paramaribo naar Meerzorg? Trouwens er zijn vaak opstoppingen aan beide zijden van de brug.Het gebruik is zeer intensief,….maar jullie beweerden dat de brug niet nodig was.


  Maak melding

 4. VHP voorzitter Santokhi is op bezoek in India.Hij voerde gesprekken met de Indiase minister die belast is met overzeese zaken.Aandachtspunt,……zijn diaspora beleid.Ik vraag me af of Santokhi heeft afgestemd met president Bouterse om het Surinaamse technisch en economisch belang in India op de agenda te plaatsen en te promoten,…….of ging het zuiver en alleen om de Indiase diaspora de doelgroep van de VHP?Ik hoop niet dat Suriname als een bananenrepubliek bij de Indiers overkomt.Ik hoop dat hij ook namens de Surinaamse regering besprekingen heeft gevoerd.


  Maak melding

 5. RobG

  Wat is bouta je baasje in Suiname te vinden dan?!
  Laatst toen wij gecheckt hadden was hij overall te vinden ,behalvein Europa en Suriname!!!
  En ter jouwe informatie,bouta doet toch ook zogenaamd zaken met Afrika,want eerlijk tot nu toe hebben zijn vele reizemn naar afrika suriname niks opgeleverd,ook de droom project water te exporteren naar Afrika is mislukt.Als niet Santokhi maar toevallig een neger uit de ndp regering naar India zou gaan dan zou jij schreeuwen…go bouta …go…goed zo bouta….
  Hahahaaaaaa…Santokhie bezorgd jullie de ndpers nachtmerries en slapeloze nachten!!!!
  Wij vieren toch de hindostaanse immigratie in Suriname,wel ja ze kwamen uit INDIA en niet uit China of Afrika!!En als bouta en de ndp kliekje hgeen zaken wil doen met INDIA omdat ze aan hindoatanen fobie lijden waarom sluit je baasje dan niet het ambassade gebouw in India en Suriname??!
  O,jee,hoe kan ik het vergeten,
  Aashna kanhai is toch ambassadeur daar in India,papa kanhai moest toch beloond worden om bouta uit de gevangenis te houden.
  Ja ja we weten het het is gewoon joke joke ambassade geode het is meer bedoeld als belonging.By the way hoe gaat het met Naarendorp,de ene crimineel op ambassade post in Parijs?
  Ook zo een joke joke ambassade ding,de werkelijke redden is …..ver weg bnlijven van Santo boma.


  Maak melding

 6. @OkraD

  Walg jij niet van jezelve?
  Echt, jij vormt een gevaar voor jou zelve alleen.
  Jij en je vijand zijn eenzelfde figuur…JIJ!
  Heb je een Spiegel thuis?
  Sjeesjes als je naar je spiegelbeeld kijkt ga je schrikken ,maar dan als je toevallig geen Spiegel thuis heb dan begrijp ik je ,mijn medeleven heb je!


  Maak melding

 7. Hallo @RobG…
  …sinds wanneer maakt Santhokhi met ‘zijn’ VHP deel uit van de regering?!
  Je valt opnieuw door de mand: door te stellen dat zélfs de OPPOSITIE eerst met het NDP-staatshoofd dient te overleggen!
  Op de talloze keren dat het parlement vragen heeft, geeft Bouterse dus nooit enige soeg…

  Die (of jouw) eigen definitie van DEMOCRATIE kennen we nu wel…


  Maak melding

 8. Dinsdag 6 augustus 2013 om 14:56 uur, door okraD

  @Ray,

  Hey Ray! TOLLI-POP
  Wil jij een snoepje

  @OkraD

  Och was vergeten te vragen…

  Maar bij jou in de familie stellen ze deze vraag ook aan de kleine kindertjes uit de buurt en andere buurten…


  Maak melding

 9. @OkraD

  Echt zoveel medelijden heb ik nooit eerder voor iemand gehad,nemen je ouders je nooit mee voor een bezoekje aan de huisarts of bij jullie familie psychiater ?!
  Mijn God iemand moet met je ouders praten jongen,het wordt alsmaar erger met jou,zo zielig!


  Maak melding

 10. Ray,je hoeft niet te reageren alsof je door een wesp wordt gestoken. Natuurlijk weet ik dat Santokhi geen lid is van het kabinet en dat hij tot de fractie van de oppositie wordt gerekend. Maar als een politicus van de oppositie gesprekken gaat voeren met de Indiase minister van overzeese zaken is het wel gepast dat je de president( ook al ben je het niet eens met hem ) op de hoogte stelt. Zo gaat in de praktijk in Nederland, Duitsland, Belgie, Ghana, Zweden,Brazilie, Zuid Afrika,enz.enz.


  Maak melding

 11. Hu dan?? als de surinaamse wetgeving haar eigen ondredanen nog niet eens goed beschermd, hu zal de surinaamse wetgeving arbeiders c.q. contracten die in dienst van deze bedrijven zullen treden beschermen??? hiermee doel ik op de contractanten die van de een op de andere dag zijn ontslagen bij surinaams enige energie bedrijf. wanneer zal het parlement de positie van contract-arbeiders regelen middels goede wetgeving???? ik leef mee met de ontslagen arbeiders die nu zonder voorziening het bos in zijn gestuurd. hopelijk dat het rationele zal prevaleren boven de politike willekeur. I rest my case!!!!


  Maak melding

 12. @RobG.
  Nee men gat ook geen hotel bouwen bij een mini luchthaven waar per dag ongeveer 800 mensen (groot en deels met een kleine portemonnee) in en uitstappen. Hoeveel hotels staan er bij Eindhoven airport dat 10 maal groter is dan Pengel International en dat intensief en vooral zakelijk bevlogen wordt.
  De hoeveelheid potentiele klanten bepaald of er ergens een hotel kan komen.

  Ik ben niet jaloers, maar geef aan dat het plan ONZIN is en nooit gerealiseerd kan worden. Ook al omdat het voor SLM onzin is om een hotel te gaan exploiteren (woorden van Clyde Cairo).

  Ik heb nooit beweerd dat de Wijdenbosch brug niet nodig is/was etc. Ik heb alleen maar gesteld dat de brug 2 maal te duur gebouwd is. Ik heb aan het origineel gewerkt in Bahrain (Saudi Bahrain Causewa de mainspan). Ik weet daardoor dat er voor deze mini mainspan heel slechte kwaliteit geleverd is voor een heel hoge prijs (25 km (50%) dam en (50%) bruggen, incl. grenseiland, 2 maal 2 baans waren slechts 1O maal duurder dan deze enkele brug.
  Als een land geen geld heeft koopje iets realistisch is en geen monumentale brug met een doorvaar hoogte van 54 meter voor een heel zelden passerende echte boot.
  Voor heel wat minder had men een veel betere brug kunnen kopen die tot minder files etc zou leiden en makkelijker te verbreden zal zijn.
  Helaas ben ik rationeel en geheel nergens jaloers op.

  Beste RobG het gaat om het idee of plannen wel of niet onderbouwd zijn. Ik zit in het vastgoed en weet welke criteria men moet aanleggen om iets te gaan bouwen. Ook in Suriname zou men zijn projecten middels een haalbaarheidsstudie moeten onderbouwen. Geen van de projecten die nu aan de orde zijn heeft enigerlei mate van haalbaarheid op een wijze dat het de investering rechtvaardigt.

  Ook deze Chinezen trekken deze conclusie, vertrekken en er wordt nooit meer iets van ze gehoord. Suriname is met 500.000 niet draagkrachtige inwoners en 150.000 bezoekers per jaar geen markt om te lang bij stil te staan.


  Maak melding

 13. @RobG

  LEES!!!!
  VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is aan het hoofd van een kleine delegatie op oriëntatiebezoek in India.

  Bij aankomst in de Indiase hoofdstad New Delhi, werd de delegatie verwelkomd door vertegenwoordigers van de Surinaamse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken van India, alsmede enkele vrienden van de VHP, zo laat het publiciteitsbureau van de partij vandaag, 6 augustus 2013, weten.

  In New Delhi belegde de Santokhi een persconferentie over het doel van zijn bezoek aan dat land.

  De journalisten waren vooral geïnteresseerd in de relatie tussen Suriname en India en de wijze waarop beide landen denken daaraan verder gestalte te zullen geven. Ook wilden zij graag weten hoe de betrekkingen zijn tussen Suriname en de deelstaten Bihar en Uttar Pardesh, vanwaar het overgrote deel van de toenmalige Brits-Indische immigranten, voorouders van de huidige Sarnami’s, afkomstig is.

  Santokhi stelde, dat zijn reis naar India deel is van een reeks oriëntatiebezoeken aan bevriende naties, uitgevoerd met het oog op de komende verkiezingen in 2015 in Suriname. ‘Indien de VHP in het volgende kabinet mede regeerverantwoordelijkheid zal dragen, dan wil zij in ieder geval beschikken over eigen informatie, om te kunnen oordelen over mogelijke samenwerkingsprogramma’s.’

  (Bron foto: Press Trust of India)

  De VHP-voorzitter bracht een bezoek aan de minister van Overseas Indian Affairs, Vayalar Ravi, met wie gesprekken zijn gevoerd over een aantal diaspora aangelegenheden, waaronder diaspora zaken op bilateraal niveau, regionale diaspora-samenwerking in CARICOM- verband en het driehoeks diasporabeleid tussen Suriname, Nederland en India

  Op de agenda stond verder een bezoek aan de bekende bedevaartplaats Hardwar, aan de Ganges rivier, waar Santokhi de plechtige verrichting van religieuze activiteiten als speciale gast heeft mogen bijwonen.
  August 6, 2013

  En jij denkt dat de heer Santokhi stilletjes naar India is vertrokken??!!
  Santokhi heeft nog de beleefdheid opgebracht ons zijn doel kenbaar te maken alvorens te vertrekken.
  Het stond trouwens een paar dagen terug in de kranten vermeld dat Santokhi naar India zou reizen!!
  Waarom heft bouta je baasje hem dan niet gestopt!!!?
  Met jou baasje is het weer een andere torie,
  hij is net een onzichtbare spook in Suriname
  Hij vertrekt naar nietszeggende landen en niemand weet wat hij allemaal aan het uitspoken is.
  Terug in Suriname zegt je baasje doodleuk,hallo odmme kiezers ,ik kom net uit afrika,of china,cuba,venezuela,bolivia,peru,eguador,guyana,chili,argentinie, en zegt hij doodleuk aan de pers… geen vragen stellen aub!!
  En geen kip in Suriname weet waar en wanneer en met wie je bouta zogenaamd zaken aan het doen is.
  Hij is vertrokken als een delegatie hoofd en kom ons nu niet vertellen dat je baasje niuks hierover weet!!!
  DOM DING DAT JE BENT!!


  Maak melding

 14. @Rob
  Hij is vertrokken als een delegatie hoofd en kom ons nu niet vertellen dat je baasje niuks hierover weet!!!

  met hij in deze zin bedoel ik de heer Santokhi natuurlijk.

  De zin moet zo lopen,

  Santokhi is als hoofd van een delegatie vertrokken naar India en nu niet doen alsof je baasje dit nooit heft geweten!!!


  Maak melding

 15. direct na het aantreden van deze regering was doekhie toch ook naar india toen hij terrugkwam beweerde hij dat hij in dia investeerders had en dat hem 500 miljoen us was toegezegd wat is ervan terecht gekomen
  gewoon leugens santokhi is daar de juiste man voor

  veel success santokhi keep going on

  het hotelkomplex op zanderij is weer een losse flodder van de regering denk aan de diepzeehaven highway met fly overs de bruggen aan de grensrivieren de snelweg geen diefijzer gouden kerst en ga maar door


  Maak melding

 16. @RobG

  …en bovendien is de heer Santokhi welkom geheten in India door de surinaamse ambassade personeel in India ,en je denkt dat je baasje van niets weet!!????


  Maak melding

 17. beste ray het bewijs dat santokhi hoog staat aangeschreven bij de surinaamse diplomatieke post in india het bewijs dat santokhi een meerwaarde heft tov de paarse agevaardigden alks doekhie


  Maak melding

 18. @Dre en Roybe
  Jullie beiden hebben groot gelijk.
  We blijven maar rondcirkelen van het ene regiem naar het andere,
  Doekhie die is absoluut geen partij voor de heer Santokhi!


  Maak melding

 19. r RobG
  Ray,je hoeft niet te reageren alsof je door een wesp wordt gestoken. Natuurlijk weet ik dat Santokhi geen lid is van het kabinet en dat hij tot de fractie van de oppositie wordt gerekend. Maar als een politicus van de oppositie gesprekken gaat voeren met de Indiase minister van overzeese zaken is het wel gepast dat je de president( ook al ben je het niet eens met hem ) op de hoogte stelt. Zo gaat in de praktijk in Nederland, Duitsland, Belgie, Ghana, Zweden,Brazilie, Zuid Afrika,enz.enz.

  In de door jou genoemde landen staat geen drugsdealer aan het hoofd van de regering……

  Je bent en blijft een blind Paars Paard


  Maak melding

 20. China wees welcom ,wees wdlcom in suriname .
  Paars laat je van niets en niemand weerhouden,jaloezie voert de boventoon .vooral die vhp simpatisanten zijn jaloers maar dat zien sommige mensen niet in ze zijn blind.pero ziet alles en daarom zeg ik bouta uitkijken met santhoki.de nps moet je verwaarlozen maar die vhp is met hokken bezig .ze gebruiken die npsers.vene hebben ze al gebruikt rest rusland nog.deze gasten zijn sluw no lasie stjieng.
  Deze hindustaanse vhp hebben jaren geregeert en hebben allen hun eigen mensen verrijkt, nu zijn ze ver verwijdert van het macht centrum en dat valt moeilijk te verteren bij deze gasten.hun achterban als ray molenaar willen maar een ding
  Hoe kunnen ze bijdragen om hun soortgenoten helpen om aan de macht te komen.
  Het gaat jullie niet lukken,santhoki mag naar india gaan ,hij mag naar trinidad en guyana gaan om met zijn soort genoten stiekem gaan praten ,wij van paars zijn elk moment paraat.onze strategie is al bepaald ,en het werkt .als het aan santhoki ligt gaat hij in heel suriname tempels bouwen en moet suriname waardeloze spullen uit india halen ,voor mij mag bouterse die waardeloze helicopters afzeggen die front in india heeft bestelt .bouterse moet kwaliteit betselken dingen die deugen .desnoods bestellen in engeland of amerika,of zuidafrika er zijn landen zat die kwaliteit leveren en geen neppe technologie. Straks gaat santhoki suriname willen overspoelen met die neppe autos uit india die nergens anders verkocht kunnen worden .ik wil dan meer betalen maar kwaliteit.de regering bouterse heeft drie patrouille boten bestelt in frankrijk en daar ben ik trots op,degelijk en tegelijk zeer goede degelijke boten,hopelijk worden ze goed onderhouden.laten wij desnoods meer betalen maar geen neppe helicopters die in de lucht uiteen soatten .militaire deskundigen hadden de front regering gewaarschuwd om geen helicopters op crediet te nemen bij de indiase regering maar dat men beter tweedehandse helicopters kon kopen bij de amerikanen dan weet je dat je wat degelijk hebt.
  Een mooi voorbeeld zijn die pompgemalen die uit india kwamen ,allemaal waardeloos ,betaal meer maar neem kwaliteit.mensen zullen zien dat als front aan de macht komt suriname alleen maar rotsooi uit india gaat bestellen .


  Maak melding

 21. Het destijds door front(VHP/NPS)opgezette diplomatieke post in India, heeft geen enkele toegevoegde waarde voor Suriname als zodanig, en dient met onmiddellijke ingang te te worden gesloten vanwege inmenging in nationale aangelegenheden.
  Het bezoek van van dit achterbakse sujet met z’n en arrogante kop, geeft daar alle reden voor.
  Santohki, India, Suriname, en diaspora(lees: rassen en bevolking’s politiek) beleid ?….. No Way !


  Maak melding

 22. dre

  je hebt volledig gelijk nu is het hart vasthouden

  als het zo doorgaat met de spleetogen zullen wij over ettelijke jaren onze mond moeten dichthouden
  doe je dat niet dan zal je in het gunstigste geval in een werk en opvoedings kamp geplaats worden
  and if not you wil be killed


  Maak melding

 23. IN DE PIJPLIJN:

  intentieverklaring…
  dossiers voorgelegd…
  dossiers screenen…
  de mogelijkheid tot…
  een plan van…

  concreet: HELEMAAL NIETS.

  Hoor je nooit meer wat van, zoals gewoonlijk.


  Maak melding

 24. @Pero
  wees trots op 3 patrouilleboten uit Frankrijk die verroest zijn voor dat de bemanning gerekruteerd en opgeleid is.

  Ik wist dat plannen niet het sterkste punt was van deze regering, maar als je voor euro 17.000.000 aan boten koopt is het normaal dat de afname testen gedaan worden door een eigen gekwalificeerde bemanning. Niets blijkt minder waar, alle personeel moet nog geworven en opgeleid worden. Ofwel zodra men gaat varen doet men dat met ONERVAREN personeel.
  Wat betekend dat voor de garanties of beter is er nog garantie op deze boten als ze over 2 jaar beginnen te varen.

  HIER MOETJE ECHT TROTS OP ZIJN PERO.


  Maak melding

 25. Beste Henk:

  De plannen en projecten van Bouterse zijn altijd:

  In de pijplijn

  Er wordt NOOIT iets gerealiseerd.

  Altijd een eerste steen gelegd, een bord geplaatst, de pers uitgenodigd….

  En na 3 jaar ligt nog steeds die eerste steen er en staat het bord er nog……


  Maak melding

 26. De apen in de dierentuin van Emmen (of was het Arnhem) zijn intussen over hun schrik heen. Behalve die ene genaamd OrkaD. Die zit nog steeds te shitten in die boom en krijgt de schrik van z’n leven zodra hij/zij een Hindoestaan ziet. De stress slaat dan toe.

  Pero is intussen geslaagd en heeft de diploma Luchtvaart- en Helicopterexpert behaald. Daarnaast is hij ook nog rassendeskundige, naast rattendeskundige. Misschien kan hij die arme uit angst poepende en schreeuwende OkraD helpen? Zijn grote roerganger Bouterse wil echter niks van hem weten.

  RobG heeft de G-spot bij z’n lieve vrouw nog niet kunnen vinden. Succes met je zoektocht Rob.


  Maak melding

 27. OkraD, van waar die ongenuanceerde reactie, ben je bang dat Santhoki, in tegenstelling tot DDB wel serieus genomen wordt, kon je inderdaad wel eens gelijk aan hebben, hij is beschaafd en ontwikkeld wat van dat andere sujet die president speelt niet gezegd kan worden, die heeft een andere zeer twijfelachtige reputatie hoog te houden


  Maak melding

 28. @ RobG
  Heeft DDB afgestemd met het OM in 1982 nadat hij een “contra coup” ontdekt had met het gevolg dat hij 15 man “op de vlucht” doodgeschoten heeft? Heeft DDB afgestemd met religieuze, politieke, en culturele organisaties in Suriname voordat hij de kolonisator vergeving schonk? Heeft DDB afgestemd met wie dan ook voordat hij een contract sloot met het Surinaams volk over volkswoningen, fly-overs, weg naar Brazilie, bruggen over de grensrivieren, etc? Heeft DDB afgestemd met de reizigerspubliek in Suriname voordat hij “hun” toestellen coupt voor rotte buitendse reizen? Dit getuigt van een bananen republiek methode.


  Maak melding

 29. Pero, onder de kabinetten Venetiaan gingen reeds diverse ministers naar India om investeerders aan te trekken.Het werd een drama.Allemaal valse hoop die gewekt werd bij de bevolking.Kijk naar de palmolie plannen.India wil liever producten verkopen maar ze kunnen weinig kwijt op de Surinaamse markt omdat de bevolking klein is.Suriname is niet interessant voor India.Op krediet mocht Suriname goederen bestellen,maar van elk product waren het niet meer dan de vijf vingers van een hand.Een zeer beperkte afzet in Suriname.


  Maak melding

 30. In feite geen slecht idee, een hotel in de nabijheid van Zanderij, kunnen de gestrande passagiers daarin worden ondergebracht omdat de president zonodig rrgens handjes moet schudden met zijn privat boeing om Su op de wereldkaart te brengen.
  Ben nu ook danig in de war, gaat het om de pijplijn van Venezuela naar Su die in de pijplijn lag om aangelegd te worden? Zal China dat aanleggen? Voorzover ik weet heeft China slechts belangstelling in het bouwen van grote lelijke supermarkts midden in de stad. Uniek in de wereld goed voor de stads verfraaiing.
  En please gebruik in het vervolg een ander woord, dat pijpe gedoe is ook maar een zoet houdertje.


  Maak melding

 31. @hans,

  ” OkraD, van waar die ongenuanceerde reactie, ben je bang dat Santhoki, in tegenstelling tot DDB wel serieus genomen wordt,…”

  Het zou mooi zijn als ze hem zo serieus hadden genomen, en op grond daarvan hadden besloten hem daar te houden.
  En welke reputatie heeft deze moordenaar trouwens hoog te houden ?

  @jesse,

  Je bent een fatsoenlijke reactie absoluut niet waard en daarom dus het volgende naar jouw maatstaven ;

  Het is voor jou feest, want al dat geshit zorgt er wel voor dat jij voorlopig weer volop te vreten hebt, wees dus niet ondankbaar.

  Proost !


  Maak melding

 32. hans,Santokhi heeft reeds eerder samen met andere ministers uit de kabinetten Venetiaan reizen ondernomen richting India…….China was van ondergeschikt belang voor het kabinet Venetiaan…..Men ging in India investeerders aantrekken……De verwachtingen bleken zeer hoog te zijn gestemd……Uiteindelijk bleken het bleken luchtballonen te zijn.

  Nu maakt men verwijten naar de huidige regering over de voorgenomen plannen met China…..Men is het debacle met India snel vergeten…….Minister Jim Hok zei het recent,……de wereld zit niet op Suriname te wachten. Surinamers zullen zelf het land tot ontwikkeling moeten brengen.


  Maak melding

 33. Robg
  Laten wij elkaar niet voor de gek houden,die hindustanen als ray molenaar en de santhokies zijn jaloers op de chinesen en paars.front heeft twee helicopters bestelt op krediet bij de indiers ,paars moet ze gewoon afzeggen ,het zijn dingen die niet deugen,die technologie van india ga je echt niet vergelijken met amerika ,europa of zuidabfrika .ik wil die indiers niet afkammen maar dan liever technologie uit landen die kwaliteit verkopen en waar je meer betaald .china is een economisch wereld macht zie de vooruitgang van afrika ,de chinesen nemen maar geven ook .laat men mij komen vertellen wat de europese landen hebben gedaan voor de afrikaanse landen.het was inpikken en het hebben over mensen rechten,meten met twee maten .ook nederland had het vroeger over mensenrechten in china nu zwijgen de nederlanders als het graf,zelfde geldt voor suriname,nederland had gehoopt suriname onderdruk te zetten toen bouterse werd gekozen maar ze hadden het mis
  Verhagen en rutte staan voor lul .zie de ambassadeur van nederland smeken om de betrekkingen te normaliseren,niet suriname heeft de betrekkingen op een laag pitje willen zetten,het is de arogantie van rutte,verhagen,en rozenthal.ze dachten nog altijd dat suriname van hun afhankelijk moet zijn ,no wee,paars laat zien dat wij niet op olland wachten ,die vernedering moet front acsepteren en die redimusus .suriname verdient met respect behandeld te worden .verder moet paars zich niets van aantrekken wat front doet of zegt ze,bouterse moet het volk volgen ,en wie in de regering niet deugt opzij zetten en een degelijk persoon neer zetten , mensen met kwaliteiten .wij zijn een jonge natie en moeten nog heel veel leren maar je moet je niet verlagen wij verdienen beter,sommige landgenoten acsepteren die vernedering omdat ze bouterse niet moeten ,het volk kiest niet olland kiest en bepaald nog front nog die redimusus.wij naderen 2015 en de tijd zal het leren wie suriname kiest.in iedergeval staat mijn president in alle opinipeiligen voor en dat maakt front huiverig.


  Maak melding

 34. Joint venture!

  Volgende week vliegt een delegatie die deze joint-venture verder gaat bespreken naar China. Kosten nog moeite worden gespaard om zoveel mogelijk belastinggeld uit te geven. Deze kosten zullen ook door het CLAD met een zoeklicht gezocht moeten worden.
  Mislukking verzekerd; snoepreis volbracht.

  Een hotel bij onze luchthaven zal niet renderen. Men wil dit realiseren voor het oog van de Paarse mensen die denken dat Suriname vooruit gaat met een hotel. De inkomsten zullen ver onder de onkosten liggen en wordt dit hotel op den duur een “motjo-osso” of Casino. Als er geen koper voor gevonden wordt dan wordt het gebouw overgelaten aan Oedo-losso’s. Het kan ook zijn dat China de SLM uitkoopt en een mooie schuilplaats heeft gevonden voor voorlopige opvang van illegale Chinezen.


  Maak melding

 35. @OkraD,

  Goed dat je bevestigt dat je een shittende koelie hatende bange aap bent. Zelfkennis is belangrijk. Nou nog je hersenen laten spoelen en misschien komt het wel goed met je. Hoop maar!


  Maak melding

 36. Yeah right !
  Jesse,Esmerald of welke nick je ook wilt gebruiken, zal bij mij niet werken.
  En goed dat jij bevestigt dat je stront nodig hebt als dagelijkse voeding,..lowlife koelie bitch.


  Maak melding

 37. @okraD,

  halloooo jij daar,misbruik mijn nick niet in je catfight.
  Ordinair!

  Zielughhh hoor, dat je gaat schelden, als je het even niet meer weet!
  Teken van zwakte jongen.


  Maak melding

 38. @OkraD,

  Helaas,

  Ik was prematuur. Je hersenen kunnen geen reiniging aan. Je bent echt hopeloos verloren… Alleen je Godfather Bouterse kan je nog redden, door je de duw over de richel te geven. En volgende keer kom met een originele reactie ipv klakkeloos te kopieren wat een ander opschrijft, copycat! Maar goed, je apenbrein kan misschien alleen maar kopieren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.