Surinamer met tweehonderd kilo coke in Brazilië

52

PARAMARIBO/PARA, 6 aug – De Braziliaanse politie heeft een man met de Surinaamse nationaliteit aangehouden wegens drugssmokkel. De arrestatie vond plaats in Belém, in de staat Pará. Volgens de politie betreft het een recordvangst voor Pará.

De man had maar liefst tweehonderd en zes en twintig kilo cocaïne in zijn bezit. Het spul was opgeslagen in een woning in de wijk Cremação. De acht en dertig jarige man werd aangehouden tijdens een inval van de politie. Hij had er zijn woonadres en was pas terug gekomen van een reis naar Suriname. De lading coke was niet lang tevoren gelost van een schip in de haven van Belém. Volgens de politie komt het spul uit Colombia en was het bestemd voor de Europese markt.

Tijdens de inval is ook een bedrag van tienduizend dollar in beslag genomen. Volgens de politie is er vier maanden lang onderzoek verricht naar een bende die gespecialiseerd is in internationale drugshandel via Pará. De Brazilianen vermoeden dat Surinaamse criminelen steeds vaker het grensgebied tussen de twee landen opzoeken. Suriname zou aan populariteit als transitgebied hebben ingeboet, vanwege de toegenomen bewaking.

52 REACTIES

 1. En laat u niet vertellen dat deze man dit soort zaken doet omdat hij arm is he, het is gewoon hebzucht……

  coke en andere drugs, mooie auto’s, veel vrouwen, veel kinderen ( en voor geen een kind zorgen) en vooral snel geld verdienen, ook al moeten ze hun eigen mensen oplichten.

  He he, opgeruimd staat netjes, hoop echt dat ie goed lang blijft vastzitten.


  Maak melding

 2. Weer een tegenslag voor de familie Bouterse. Geen enkele surinamer kan zoveel coke smokkelen zonder goedkeuring van Desi en Dino. Suriname staat er weer goed op.


  Maak melding

 3. het is toch publiek geheim dat er geen gram coke door Suriname gaat zonder dat vader en zoon hier iets van af weten en hun goedkeuring aan hebben gegeven.
  Weer een stuk weg van de gouden kerst voor vader en zoon.
  En zo zetten we Suriname op de kaart


  Maak melding

 4. En de leider van dit drugskartel is president va Suriname en heeft zijn eigen airline (SLM) tot zijn beschikking en tal van ambassades in bananenrepublieken om zijn handel te voeren….


  Maak melding

 5. EN HIER HOREN WE VERDER EEN SURINAMERS OVER?
  Lees dit art

  5 augustus 2013 – 09:48
  CLAD constateert ernstige tekortkomingen en corruptiegevoeligheid
  Uit de begrotingsrekening – de rapportage van de vorige begroting – constateert de Centrale Landsaccountants Dienst (CLAD) ernstige tekortkomingen en corruptiegevoeligheid. Zonder de gevallen bij de naam te noemen somt de dienst een scala van onregelmatigheden op.
  Geconstateerd wordt dat beleidsvoornemens algemeen en onrealistisch zijn. “Het is dan onduidelijk wat er moest worden bereikt en wat er bereikt is.”
  De voorbereiding van beleid geschiedt zonder rekening te houden met procedures, zonder risicoanalyse en zonder dat duidelijk is wie wat moet doen. De uitvoering loopt hierdoor ernstige vertraging op.
  Er zijn tekortkomingen in de boekhouding. Maandelijkse financiële rapportages bevatten alleen cijfers, zonder inhoudelijke toelichting. Bovendien worden niet alle financiële transacties vermeld. Uitvoerders van projecten met donorgelden rapporteren onvolledig of helemaal niet.
  Automatische betalingen worden niet verwerkt. Overgemaakt geld naar districten en de kabinetten van de president en de vicepresident worden direct volledig belast en controle op de daadwerkelijke besteding ontbreekt vaak.
  Schaduwboekhouding
  De gegevens van het ministerie van Financiën worden niet vertrouwd waardoor ministeries een schaduwboekhouding erop na houden. De boekhouding van de overheid wordt dus onbetrouwbaar. De opgave van het Bureau voor de Staatsschuld over de hoogte van de schulden wordt niet opgenomen.
  Corruptie wordt in de hand gewerkt doordat afgeweken wordt van het houden van openbare aanbestedingen zonder dat het nodig is. Door een afwijkingsresolutie maakt de regering die handelingen formeel rechtmatig, maar de CLAD constateert dat hierdoor corruptie in de hand gewerkt wordt.
  Werkzaamheden die op de ministeries thuishoren zijn daar weggehaald en op de kabinetten van de president en de vicepresident geplaatst, procedures zijn niet meer controleerbaar met het risico van diefstal van staatsmiddelen. Ontvangsten door ministeries worden niet altijd tijdig gestort bij het ministerie van Financiën.
  De CLAD conclusies komen overeen met de aanhoudende publieke kritieken op de wijze waarop de regering met staatsgelden omgaat.


  Maak melding

 6. pappa en baby de wolf zijn verantwoordelijk voor de im-en export van coke..
  CTU olv baby de wolf zorgt ervoor dat de directe tegenstanders/concurrenten worden opgepakt of doodgeschoten in SU.


  Maak melding

 7. De pres. heeft bij de bezoek aan de paus zeer waarschijnlijk de verkeerde hand gekust.En bovendien wil het bezoek a/d paus ook niet zeggen dat je ongestraft verkeerde handelingen mag plegen.Conclusie reis naar brazilie is een mislukking geweest


  Maak melding

 8. ZIE weer de zogenaamde hooggeleterde goedgestudeerde en alles weetenden die nu even niet kunnen leezen en denken wat er geschreefen staat nou ik denk eerder niet willen maar voor duidelijkheid MAN MET SURIENAAMSE NATIONALITEIT VANGS BELEM SPUL KOMT UIT COLUMBIA WAS BESTEMD VOOR EUROPESE MARK SURINAAMSE CRIMINELEN ZOEKEN ANDER MANIER OMDAT SU AAN POPULARITEIT ALSTRANSIT GEBIED ZOU ZIJN AFGENOOMEN VANWEGE TOEGENOMEN BEWAKING …… EN KAN OOK EEN BLANKE ZIJN MET SURIENAAMSE NATIONALITEIT TEN TWEEDE ALS IK BAAS BEN VAN EEN LAND ZOU IK GEEN ANDER LAND NODIG HEBBEN WANT DAN IS MIJN EIGEN GRENS HET BESTE DUS waneer alles uit komt dan zie en hooren wij wel mischien was het en is het gesponsert door een hoogepiet hier want was voor EUROPA JA WANT HET GAAT OOK SLECHT IN NL EN KAT INT NOUW MAAKT RARE SPRONGEN HAHAHAHA NOU WIL NIEMAND BESCHULDIGEN TOT DAT HET BEWEEZEN IS MISCHIEN IS HET VAN JULLIE EN OM TE DOEN ALS OF ZITTEN JULLIE NU HIER NAAR EEN ANDER TE WIJZEN HENK MOLENAAR. KOOS .HENK GEINTJE JULLIE HEBBEN GEWOON NIKS TE DOEN


  Maak melding

 9. Kande’y P.. pritie!!!! Tweehonderd en zes en twintig kilo coca!!!

  Zelf ik, Dagoebert Duck, zou dat niet kunnen betalen.

  Hmm, wellicht gefinancieerd uit de opbrengsten van de verkoop van s’lands goudvoorraden.
  A tron poeiri now ja, a tron poeiri now ja, a tron poeiri now ja.
  Sranan gowtu tron poeiri now ja.


  Maak melding

 10. @boegroe,
  Ik ben ook niet zo heel erg geletterd, maar zou jij je beter voelen als het om een blanke surinamer zou gaan of zo? of van waar die opmerking anders? waarom trek jij er weer een huidskleur of ras bij? Oke het is wel makkelijker om iemand om zijn huidskleur als vijand te bestempelen anders moet je veel beter je best doen om uit te zoeken wie je vijand is, je klinkt bijna een beetje wanhopig en op zoek om blank weer overal de schuld van te kunnen geven, dat moet je minder opzichtig doen man, net als die blanken.


  Maak melding

 11. CLAD!

  Een moedige daad van het CLAD. De opsomming van misstanden is enorm. De werknemers van het CLAD verdienen een daverend applaus want dit noem je niet op zonder risico je baan te verliezen of iets anders.
  Diepe buiging voor CLAD.


  Maak melding

 12. De laatste jaren komt het steeds meer voor dat Suriname negatief in het nieuws is. Let wel; en dit is niet alleen lokaal maar ook Internationaal. Ja wel, en dit was te verwachten, en nu komt het. Waarom traineert en/of frustreert Suriname de Internationaal gemaakte afspraken? Dit door de Radarinstallaties die allang in Suriname klaarliggen geen aanstalten wordt gemaakt ze te installeren. Naar het geld hoef je niet te vragen, hebben ze allang opgemaakt schaamte hebben/kennen deze niets onziende criminelen niet! Het installeren van deze detectie-apparaten zou ervoor zorgen dat de beweging van (drugs)vliegtuigen het gaan en komen geregistreerd zou worden. En zou de drugshandel in Suriname in de wielen rijden. Om in eenvoudige taal te spreken, de apparaten liggen nu te “roesten”, kan je simplistisch zeggen. En voorlopig zal er hiervan niets terecht komen, dit omdat een “drugshandelaar/president” hiervoor opdracht moet geven. Waar blijft de “marionette mini-ster” van justitie?, is het niet zijn “taak” om hierop toe te zien? Je kan duidelijk stellen dat dit een van de meest chaotische regeringen is die Suriname kent. En als je deze “roversnest” onder het vergrootglas legt, dan kom je er achter dat men alleen maar bezig is met roven en stelen. Je kan gerust zeggen; de ministeries zijn nu serieus bezig zoveel mogelijk de inkomsten en uitgaven voor zichzelf te verdonkeremanen. Dat is waar men nu mee bezig is, want wetend dat de staat “banqueroute” is binnen de kortste keren, want de dagen zijn geteld!


  Maak melding

 13. de vraag die gesteld moet worden is? waar was chandrikapersad santokhi. zodra deze zaken zich voor doen is deze gast in het buitenland. het valt al te vaak op dat als de internationale politie coke afkomstig van een organisatie waar een “surinamer” bij betrokken is chan in het buitenland zit!! wil zijn partij zo de verkiezing financieren???? I rest my case!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 14. de4 coke is naar brazil gebracht met privat jet van degene die de paus heft bezocht het was zeker bested voor de collegas van de presidents geestelijke lijdier


  Maak melding

 15. boegroe,

  als jij toch niks te doen hebt, ga dan wat aan je taalachterstand doen..ANALFABEET !!!

  Een kind van 5 jaar schrijft begrijpelijker en foutlozer dan jij.


  Maak melding

 16. deze lading van 200 kg. kan nooit en nimmer van dé kleine man geweest zijn..

  deze deal is zeker van één van de grootste crimineel in surbo geweest n.l. het opperhoofd zelf ddb onderleiding van een arme suri. die moest funcioneren als dek mantel..

  nu zit die potie-mang in de cel in braziel.

  maar er komt nog meer los,tang loekoe..


  Maak melding

 17. boegroe:

  Jou gebrabbel van een kind van 2 en de 600 taalfouten in je posting maken duidelijk dat je afkomstige bent uit het Paarse Kamp.

  Altijd fijn als die Paarse Paupers hun eigen vooroordelen elke keer weer bevestigen op dit forum.


  Maak melding

 18. He laatste tijd niks meer vernomen van dagoebalsingh!
  Rara daar gaat zijn zeeppoeier handel die wat geld in de surinaamse economie zou gaan douwen.
  Hoop dat het 200 kilo aan bolletjes zijn geweest dan heeft er eentje mogen lijden.

  Voor Belfort : wil degene die laatste week 200 kilo is afgevallen zich vrijwillig melden bij het politie buro! Wij willen graag een extra onderzoek verrichten of u niet wat meer kilo’s kunt afvallen.


  Maak melding

 19. Oooo is Hans INEENS Nicolas geworden wel lees goed ik heb niks tegen geen een ras wij zijn allen mensen geschaapen naar GODS evenbeeld heb het hier juist en wel tegen de duivels die wolven die zich voordoen als herdes van schaapen dus MENEER Hansnicolas U hebt het fout lees opnieuw lees en begrijp grijp niet en lees en niet begrijpen anders heeft het geen zin


  Maak melding

 20. Boegroe,
  Mooi om te lezen dat je ieder ras of kleur als gelijkwaardig beschouwt.
  Wat die Hans betreft die ken ik (nog) niet, ik lees namelijk lang niet alles wat hier voorbij komt. Ik heb nu vakantie en dus even tijd om hier te lezen en te reageren. Het leek er even op dat je liever zou zien dat het om een blanke surinamer zou gaan en dat vond ik dan weer reden om te denken dat je wel onderscheid maakt op basis van kleur en ras.
  Verder laat je niet gek maken hier. Dat kost te veel energie man.


  Maak melding

 21. Dat zou kunnen Henk ik doe mn best maar daar jij het zo goed kan mag ik bij jou komen lessen en niet zo agresief vraag mama mischien ben ik je vader klojo


  Maak melding

 22. Beste Boegroe: Dat jij mijn vader bent, lijkt me onwaarschijnlijk. ik ben namelijk best wel knap en heb een goed verstand.

  Mijn moeder deed namelijk niet haat benen open voor elke loser zoals jouw moeder.

  Waarschijnlijk weet jij daarom niet eens wie jou vader is.


  Maak melding

 23. Forummers, Odi odi.

  Waarover gaat bovengenoemd artikel?
  En wie is de (verdachte)?

  Wij komen wel heel gauw achter hoor.
  Maar niet zolang geleden, hebben ze ook enkele figuren in België met (DRUGS) aangehouden.
  Ook een (vrouwtje) van ongeveer 56 jaar.
  Vliegroute: vanuit Zanderij (SU) naar Belém (Brasil) en van daaruit via Spanje naar België.
  Betrokkene is thans veroordeeld.

  Raadpleeg de volgende site. Alles over Drugs-HLN.be

  http://www.hln.be/hln/nl/1/home/2028/Drugs/actua/index.dhtml


  Maak melding

 24. Ja hoor, en ik blijf het zeggen: “naar sommige mensen luisteren is het zelfde als een koe in de kont kijken!”. Ook moet men accepteren dat iedere vogel zingt zoals die gebekt is. Een kip zal zich nooit kunnen voor doen als een kalkoen! Het mooie van Suriname is dat wij zoveel toepasselijke uitdrukkingen/spreekwoorden hebben. Mijn advies aan deze achterlijke “paarsehoeren”, tanpi à no don. Want juist hierin zie je de onwetendheid van de meeste van hen. Men zegt liever iets stoms dan te zeggen dat men het niet weet, en juist, dit is hun manco. Want zelf een docent hoeft niet alles te weten, het probleem is dat de meeste van deze gasten deze logica niet begrijpen. Natuurlijk vallen ze door dit gedrag door de mand.


  Maak melding

 25. is het weer de schuld van de regering ?
  surinamers moeten minder afgunstig zijn en niet het westen volgen , want daardoor komen ze in de problemen .
  het heeft niets te maken met armoede maar dit is puur hebzucht .
  dus laat de regering er buiten , begin dit probleem te stoppen door met je mede burgers er op te letten wie , wat of waar je buren staan en wat je famillie doet , dan zal je zien dat het niet de regering is , maar de burger zelf .


  Maak melding

 26. Cyriel Pinas

  Hey Paraman, je zou toch niet meer posten op Waterkant. Wat zegt je blanke schoonzoon over je racisme?
  ++++

  Die vies- en laffe hond in je is tot niets zindelijks in staat.


  Maak melding

 27. Woensdag 7 augustus 2013 om 10:40 uur, door Henk Molenaar

  Bent wel erg bescheiden zeg over je uiterlijk.
  Weet je zeker dat je niet uit een kip komt want je pa heeft ooit een kip geneukt!
  Sorry Henk molenwiek maar ik kon het niet laten.
  Ik trakteer je wel op een pilsje.
  Trouwens was slecht weer vandaag in Nederland veel regen in den Bosch.
  Wacht nog een paar dagen op de hittegolf voordat ik dit land weer verlaat.


  Maak melding

 28. Woensdag 7 augustus 2013 om 21:24 uur, door Henk Molenaar
  Piet Paniek: Je maakt zeer slechte grappen.

  Dat komt omdat ik je mag want je blijft vastbijten in mijn collega de kleine witte indiaan!
  Ik vind het leuk om jou te stangen.


  Maak melding

 29. 2013 om 12:26 uur, door Cyriel Pinas
  Hey Paraman, je zou toch niet meer posten op Waterkant. Wat zegt je blanke schoonzoon over je racisme?
  ——————————-
  Dit is verregaand!!!!!!!!!!!!!!!!
  ——————————-
  Donderdag 8 augustus 2013 om 08:00 uur, door Henk Molenaar
  Er is hier weer een enorme lafbek bezig mijn naam te gebruiken. Graag actie van de webmaster please


  Maak melding

 30. Verdachte in cocaïnezaak legt tegenstrijdige verklaringen af
  25 Jun, 07:30

  Gajtrie M., die door rechter Danielle Karamatali gehoord werd op de rechtszitting maandag, legde steeds tegenstrijdige verklaringen af. Zij wordt ervan verdacht, samen met anderen op 2 februari gepoogd te hebben 21.666 gram cocaïne uit te voeren naar Nederland. De rechter moest steeds teruggaan naar eerdere verklaringen van de verdachte. De vrouw verklaarde steeds iets anders, waardoor de situatie onoverzichtelijk werd. Karamatali besloot om Gajtrie M. weer op 22 juli te horen. Ook de andere medeverdachten moeten op die dag verschijnen.

  De verdachten Chandra C., Satnarainpersad G., Vinodkoemar K., Vidjai S., Hamnauth B., Gajtrie M. en Biedjai R. staan samen terecht in deze drugszaak. Gajtrie M., die als getuige werd gehoord, verklaarde dat zij Biedjai R., Chandra C. en Vidjai S. kent. Vidjai S. is haar neef en hij vroeg haar om een garantstelling voor Chandra C. in orde te maken. Gajtrie M. vroeg haar zusje in Nederland om garant te staan. “Hierna vroeg Vidjai S. mij of ik Chandra C. kon begeleiden naar een reisbureau en de Nederlandse ambassade. Ik kreeg een telefoon van een zekere Boyke en hij hield mij voor dat ik Chandra C. naar Lely Hills moest brengen. Toen ik dit weigerde, kreeg ik steeds dreigtelefoontjes. Dus, heb ik haar daar afgezet en daarna heb ik niks meer vernomen”, beweerde de medeverdachte.

  Tweede poging
  Volgens Gajtrie M. had Hamnauth B. haar naar het reisbureau gereden. De stukken waren in een bruine enveloppe gestopt en die ontving zij uit handen van Biedjai R. Ook kreeg zij euro 60 die zij aan Chandra C. moest afgeven. De medeverdachten, Vidjai S. en Biedjai R., ontkennen de verklaringen van Gajtrie M.
  Officier van justitie, Nirmala Maikoe, vroeg aan Gajtrie M. wat zij op Leiding in een appartement deden. “Biedjai R. had Chandra C. en mij naar een appartement gebracht. Zij moest de bolletjes slikken, maar dat lukte niet. Wij werden toen daar opgesloten”, beweerde Gajtrie M. Volgens de officier werd voor de tweede keer gebruikgemaakt van de diensten van Chandra C., nadat de eerste poging mislukt was. Chandra C. wilde graag naar Nederland.
  In deze zaak zijn twee van de verdachten voorlopig in vrijheid gesteld. Het gaat om Satnarainpersad G. en Hamnauth B.

  De 36-jarige Chandra C. viel door de mand bij controle van het Bestrijding Internationale Drugshandel team (BID-team) op 2 februari. In haar bagage werden 23 pakken met cocaïne in pastavorm aangetroffen. Deze cocaïnepasta was verstopt in een omhulsel van gemalen peper. Er staken staarten van gedroogde vis tussen het omhulsel uit van de verpakte cocaïne. Hiermee wilde Chandra C. de politie op een dwaalspoor brengen door te doen alsof het om droge vis ging. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden: Irvin Kanhai, Frank Truideman en Hemradj Matawli.

  Wanita Ramnath


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.