Korps Politie Suriname: piek misdaad onder Santokhi

134

PARAMARIBO, 6 aug – De misdaad neemt over het algemeen af. Dit stelt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Sinds begin dit jaar is een daling te bespeuren van het aantal overvallen. Hoewel het niet de indruk is van vooral de oppositie, is er ook de vaststelling dat het niet zo veilig was onder ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi.

Santokhi en ook zijn politieke partij VHP geven toch wel vaker aan dat het allemaal beter was tijdens de regering Venetiaan. Maar volgens recente politiestatistieken over de laatste twaalf jaar was de misdaadpiek in de periode Santokhi. Die was minister tussen 2005 en 2010. In 2009 werden bijna vijf en twintig duizend misdaadincidenten geregistreerd. In de periode tussen 2006 en 2009 steeg het aantal gevallen ook scherp. Sinds 2009 is weer een val geregistreerd.

In 2012 waren er ongeveer een en twintig duizend gevallen. Volgens sommigen is dat nog altijd hoog en is een daling een kwestie van hoe je ernaar kijkt. “Een dalende trend hoeft niet per definitie te betekenen dat de criminaliteit verminderd is, want je hebt ook gevallen van mensen die geen aangifte doen”, zegt parlementariër Harish Monorath (Mega Combinatie/Nieuw Suriname) tegenover de Ware Tijd. Overigens is er volgens de politie wel sprake van verruwing en meer wapengeweld.

134 REACTIES

 1. Grafieken die nu wijzen dat criminaliteit nu daald en dat het veilig is in Sur.kan iedereen maken en het volk voor de gek of dom houden Maar de werkelijkheid is toch anders .alle grote pieten hebben beveilings en bewakers, de grote dupe zijn de arme bevolking en de winkelieren die dagelijks beroofd worden en vermoord worden en dit vind vaak plaats bij bepaalde bevolkings groepen.


  Maak melding

 2. Ik weet niet waarom in Suriname naar vorige regering word gekeken ,wat hun gedaan hebben is voorbij de volk heeft jullie nu gezet om te veranderen , dus doen jullie wat jullie het beste van kan gaan maken en niet als kleuters kijken wie de beste cijfers heeft,want als je aan macht ben kan je van alles maken en wijzen dat jullie het beste zijn goede cijfers en graffieken wat niet waar is


  Maak melding

 3. Door de toename van de pinarie heb je dus ook een stijging van de criminaliteit…

  politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is wederom aan het liegen en bedriegen..

  We hebben je al door…kontekusser..


  Maak melding

 4. Zo komt de Bakbawinkry mentaliteit toch naar boven, ministeries bestrijden elkaar inplaats van de criminaliteit. Je hoeft geen politiekekleur te hebben om te vinden dat dit allemaal te maken heeft met de samenstelling van de “beleidsmakers?” poppenspelers, poppenkast! Hier komt duidelijk naar voren dat deze zeer laaggeletterden helemaal niet weten waar ze mee bezig zijn. Suriname is bezig met een totale frustratie en inhoudsloos beleid. Ook een probleem, je kan niets en niemand op zijn fouten aanspreken, hoe klein ook. Dan voelt deze of gene zich in zijn krijs getrapt, en juist, dit maakt de situatie erger. Omdat deze ezels er altijd van uitgaan dat zij de wijsheid in pacht hebben. Men is niet bereid te willen leren of luisteren, en dit maakt de situatie nog erger. Vaak ook heb je situatie van; “san buriki skrifi asi no kan lesi”, en dit is een van de meest voorkomende situaties in ons geliefde Suriname. De één weet het beter dan die andere!?


  Maak melding

 5. Roy, statistieken liegen niet.Er zijn genoeg deskundigen die de cijfers kunnen controleren. Het heeft allemaal met gevoel/beleving te maken. De tegen partij, NieuwFront,… zal moord en brand schreeuwen om de kiezers aan haar kant te krijgen.

  Het echte zware werk wordt door de politie gedaan. Deze dames en heren,…. moeten onder zware druk de werkzaamheden uitvoeren.Zij doen hun uiterste best om de samenleving veilig te maken. Maar niet alleen de politie kan het werk in haar eentje uitvoeren.Ook de bevolking moet haar medewerking verlenen.

  De bevolking moet de buurt goed in de gaten houden. Mensen moeten desnoods telescoop fototoestellen aanschaffen,…. en verdachte personen en verdachte voertuigen,….op de gevoelige plaat zetten.Het kunnen criminelen zijn die de buurt komen verkennen.


  Maak melding

 6. Ja hallo jo achterlijke Humphrey Tjin Liep Shie

  Niet in opdracht van Bouterse zaken aankaarten, niet zij slecht, ik beter, neen…….. aanpakken.

  Je belofte nakomen, corruptie met wortel en tak bestrijden zoals beloofde door baviaan The lozer Bouterse


  Maak melding

 7. Geen enkele dag gaat voorbij heden zonder dat de kranten een misdaad te vermelden hebben en ook nog schoten door de politie links en rechts gelost worden!!

  Nu gaan ze de vele misdaden komen rechtvaardigen door te zeggen dat tijdens de heer Santokhie misdaad het slechtst was.
  Nooit is het criminaliteits cijfer zo hoog geweest in Suriname als heden!!
  Wat verwacht je anders dan?
  Deze gehele NDP regering bestaat uit criminelen waaronder massamoordenaars,pedofielen drugsbaronnen en amnestie houders, en ze hebben allemaal ook nog een pracht van een strafblad !


  Maak melding

 8. RobG, ik ben het roerend eens met jou stelling. Deze beambten weten wanneer zij van huis gaan, maar weten niet of terugkomen. In het ergste geval belanden zij op het kerkhof en in het minste in het ziekenhuis. Moet je familielid of vriend wel wezen. Makkelijkk heft men kritiek over de politie. Er zijn enekelen die over de schreef gaan, waar gebeurt dat niet. Maar die moeten eruit of gecorrigeerd worden aan de hand van het gepleegde feit. De samenleving heft ook een heel belangrijke rol te vervullen bij het bestrijden van criminaliteit. Andere mensen houden crimninelen in hun huis schuil, weer stimuleren criminaliteit. Is dat ook de schuld van de politie. Laat de dieners de tools krijgen, waarmee ze effectief hun werk kunnen doen. Bezuinigen in de strijd tegen crime roept alleen maar om meer problemen.Even nog dit” De georganiseerde crime is beter equipe dan de politie”


  Maak melding

 9. @Perro

  Oh,in Suriname kennen we geen GENERALE AMNESTIE maar Bouta amnestie!!!
  Santo boma is voor de criminelen ,komt het volk ten goede,
  dan heb je het bouta amnestie,ligt het in sland’s belang??!!!!NEEEEENNN,het ligt in EIGENBELANG!!Bouta’s belang,wel te verstaan!!


  Maak melding

 10. Facts and figures

  Hieronder de criminaliteitscijfers (in absolute aantallen) over een aantal jaren.

  Jaar 2000: delicten 24000 minister JusPol: Gilds
  Jaar 2001: delicten 22000 minister JusPol: Gilds
  Jaar 2002: delicten 23800 minister JusPol: Gilds
  Jaar 2003: delicten 22200 minister JusPol: Gilds
  Jaar 2004: delicten 21200 minister JusPol: Gilds
  Jaar 2005: delicten 21600 minister JusPol: Santokhi
  Jaar 2006: delicten 21000 minister JusPol: Santokhi
  Jaar 2007: delicten 22800 minister JusPol: Santokhi
  Jaar 2008: delicten 24100 minister JusPol: Santokhi
  Jaar 2009: delicten 25000 minister JusPol: Santokhi
  Jaar 2010: delicten 21900 minister JusPol: Santokhi tot 13-8-2010/ Latour/ Misiedjan

  Jaar 2011: delicten 21200 minister JusPol: Misiedjan

  Jaar 2012: delicten 21000 minister JusPol: Misiedjan/Belfort


  Maak melding

 11. wat ik niet begrijpt en nooit zal begrijpen.het zijn steeds de zelfde mensen die negatieve kommentaar spugen
  leest maar bij ieder artikel.tegen bouta en steeds van de zelfde komentaar
  wat wij nu oogsten is wat vhp/nps 20 jaar regeerd maacht gezaaid heeft.wij zijn nog steeds puin aan het opruimen van de vorige regering.again vhp/nps roept nu allerlei zaken.maar geen enkel keer leest ik hoe het beter kan.je kan altijd roepen maar als zelf mag proberen.kan het volk niks wijzen wat vhp/nps gedaan waar wij als land en volk trots op mogen zijn.
  vhp/nps gaat nooi iets voor het volk doen.daarom zijn ze afgewezen door het volk.en in 2015 krijgenze helemaal niks als ze zo negatief door gaan let maar op
  ze krijgen alleen stemmen van de domme massa die niets doen voor land en volk leuk vindt


  Maak melding

 12. O ja, statistiek, liegen met cijfertjes:

  even kijken:

  25000 meldingen van criminaliteit tegen gemiddeld 2 boeven per melding is dus 50000 criminelen.

  Op een bevolking van zo’n 500000 mensen…..

  Dus van elke 10 Surinamers is er zeker één crimineel.


  Maak melding

 13. @Pongo-Bongo

  De ndpers hebben zeker leren toveren met de cijfers van Mandraak de tovenaar?!!

  Toen Santokhi optrad tegen de criminelen schreeuwden de ndpers…het zijn allemaal lieve criminelen…blah…blah…
  Wat doet Belfort,ook een crimineel trouwens,hij nplaatst advertenties die luiden,

  ‘hierbij worden de criminele broeders en zusters dringend doch beleefd verzocht zich vrijwillig aan te melden op het politie kantoor zodat wij jullie kunnen opsluiten!!’
  Bent u geinteresseerd neem dan je criminele broeder en of zuster met je mee,komt 1 komt allen!””


  Maak melding

 14. @robg
  De bevolking moet de buurt goed in de gaten houden. Mensen moeten desnoods telescoop fototoestellen aanschaffen,…. en verdachte personen en verdachte voertuigen,….op de gevoelige plaat zetten.

  Je staat er zeeeer zeker veelvuldig op of niet…..
  jo foefoeroemang..


  Maak melding

 15. deze man vertelde dat er harde bewijzen lagen tegen bouterse het wachten was op de politiek die moest alleen nog opdracht geven voor arrestatie dat vertelde deze man over desi bouterse het was dan ook geen verassing dat deze man nu de hoogste post heeft die er is chef van politie hoe veel geld heeft hij gekregen heel het land is om gekocht waarom omdat iedereen zijn mond houdt het was in de jaren 90 dat deze man dit vertelde voor tv het was een doku over surinaame en zegt hij dit het moet natuurlijk allemaal zo want het goed nu allemaal veel beter nu bouta president is maar ja wee weten nu wel beter wat er allemaal gebeurdt tjin liep shie waarom waarom


  Maak melding

 16. Remember:

  Bouterse verleent veroordeelde pleegzoon gratie

  De Surinaamse president Desi Bouterse heeft gratie verleend aan zijn veroordeelde pleegzoon Romano M. In het land is grote beroering ontstaan over die beslissing.

  De Volkskrant schrijft vrijdag over M. dat hij een straf van 15 jaar uit zat voor doodslag, beroving en en het gooien van een handgranaat naar het huis van de Nederlandse ambassadeur.
  ”Dit is in strijd met het rechtsgevoel van alle Surinamers. Personen die zo’n zwaar delict hebben gepleegd, horen geen gratie te krijgen”, zegt de oud-minister van Justitie van Suriname in een reactie.
  Parlemenslid Winston Jessurun zegt in de krant: ”Dit toont opnieuw aan met wie we van doen hebben als president. De president mag gratie verlenen. Maar hij stelt nu zijn pleegzoon in vrijheid die een burger in koelen bloede doodschoot.”
  Een woordvoerder van Bouterses staf ontkende donderdag dat er sprake is van vriendjespolitiek.

  En deze SUPERCRIMINEEL loopt nu zwaar gewapend rond als kaderlid van de CTU….


  Maak melding

 17. Oh,is Henkie een pedo?

  —————————–

  Voor de liefhebbers een stuk uit het onderzoek van ADEK/Vanderbilt Univesity.

  —————————–

  Comparing perceptions of insecurity over time, we see that perceptions have been decreasing in Suriname between the years 2010 (39.1) and 2012 (34.1), and the difference is statistically significant.

  An explanation for this finding is that actual numbers of crime victimization have been steadily dropping in Suriname according to police statistics16. This is supported by the data on crime victimization over time in Suriname in this current study (Figure 70). We expect that this decrease in crime victimization gives people a greater sense of security.

  This is in line with a finding by the UNDP17 (study done in 2010), which found that compared to several other countries in the Caribbean, Suriname ranked among the highest in terms of its citizens feeling of security.(pagina 106)

  —————–
  Uitleg overbodig


  Maak melding

 18. Het gaat hier om de aangiftes en die lopen terug.
  Maar de reden daarvoor is ook bekend : de bevolking heeft de ervaring dat aangifte doen weinig of geen zin heeft : de politie reageert niet of veel te laat.


  Maak melding

 19. Volgens de tegenstaanders, heeft de huidige regering de economische vooruitgang te danken aan het goede werk van front, als je dus hun logica doortrekt heeft de huidige regering de criminaliteit ook te danken aan front.

  Pongosaqoui zijn cijfers zeggen ons dan ook genoeg.

  Tijdens Santokie liep de criminaliteit de Surinamers hun spuigaten uit, dat VHP’ers schreeuwden om de doodstraf weer in te voeren en burgers te bewapenen, tegenwoordig zijn het dezelfde vhp’ers die schreeuwen dat de criminaliteit is toegenomen en dat het om de beleving van de burgers gaat.

  Vraag is nogsteeds wat het front precies gedaan om de criminaliteit te verminderen, welke plannen zijn toen uitgevoerd, antwoord is NADA, NIETS, NOTIE.


  Maak melding

 20. Hallo Afoe ede

  Heden hebben alleen de ndp ministers ervoor gezorgd dat de grootste meest Beruchte crimineel van Suriname vrij mag rondlopen met zijn Amnestie beloning met de complimenten van de ndp en aanhang!!!
  Hoe verklaar je dit dan,afoe ede?


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar
  Henkie, dmv schelden, bedreiging en of beledigingen trachten de schaamteloze honden hun gelijk te halen..

  ipv het voeren van een gezonde discussie/dialoog gaan ze stijd leveren…

  ze doen hun laffe “drugs lijder” na…


  Maak melding

 22. Wat ik jammer vind is dat mensen steeds naar de weg van de minste weerstand grijpen als het dreigt verkeerd tegaan.
  Iedere nieuw gevormde regering beloofd het beter te doen dan de voorgaande regering dus beginnen ze met een schone lei.De puinhopen die een andere heeft achtergelaten beloven ze te zullen opruimen.
  Echter als het niet lukt probeert men ondanks de belofte dit op de vorige regering te schuiven.Eerlijkheid gebied dat het beter is uitleg te geven aan het volk dat het niet gelukt is dit te bereiken, het afschuiven naar de vorige regering kan het volk zien aan een gebrek van onvermogen en weegt zwaarder.
  Een open beleid zou beter van pas zijn.

  Mvg lucy luc


  Maak melding

 23. lucky luc, wat je daar stelt zou doodnormaal moeten zijn in een volwassen democratie. In Suriname daarentegen heb je te maken met front leugenaars en die het volk juist proberen te misleiden met leugens, laster enz. enz. feit is en blijft dat de criminaliteit teruggedrongen is vergeleken met de front jaren, zullen de fronters dat ooit toegeven, wat denk je zelf.

  Roy dat een rioolrat als jou het woordje discussie/dialoog foutloos weet te schrijven is ook alles mee gezegd, voor de rest weten jullie front kakkerlakken niet wat het inhoud.

  Ray zoveel waarheid kan je duidelijk niet aan, je raakt er overduidelijk verward van. Zit je nogsteeds met die amnestie in je maag? Wat jammer eigenlijk, want hierdoor is er geen enkele weldoordachte reactie van je te verwachten.


  Maak melding

 24. Beste Roy:

  Toch typisch dat al die Paarse Paupers een paar dingen gemeen hebben:

  Geen humor
  Geen zelfkritiek
  Geen moraal
  Geen woordenschat
  Geen opleiding


  Maak melding

 25. Sabidieri: “In Suriname daarentegen heb je te maken met front leugenaars en die het volk juist proberen te misleiden met leugens, laster enz. enz.”

  Bouterse staat natuurlijk al 35 jaar bekend als een integer persoon die nimmer liegt, geen valse beloftes doen en zijn politieke tegenstander respecteert ( door middel van een nekschot)


  Maak melding

 26. @Sabidieri
  normen en waarden…hiermee zijn WIJ groot gebracht…
  Dit geven wij onze kinderen ook mee.

  De tijd dat je met de dood in de ogen op de bekende dozen uit HOLLAND zat te wachten ben je zeer zeker vergeten noh…
  drinken uit platiczakjes, jamflessen, devaluatie van de su gulden etc ben je vergeten of liep je toen nog rond in je blote hol (sorro go) achter een hoepel ?? .


  Maak melding

 27. Lucky luc, bedankt en mijn complimenten voor je heldere uiteenzetting, alleen ben ik bang dat onze paarse piepeltjes het niet kunnen of willen snappen, het is te to the point, de meesten van hun houden van heel veel woorden waarin ze konseqwent de boel lopen te verdraaien, sluw als ze “denken” te zijn


  Maak melding

 28. wat een schande is het niet deze zelfde korpschef die enkele weken geleden de uitspraak deed dat de politie eenplan aan het maken om de uit de handlopende criminaliteit in te dammen is het niet deze regering die zegt dat er niet achteruitgekeken moet worden heer korpschef heb altijd tegen u opgekeken maar dit artikel heft u zich op de zelfde lijn geplaats als de lui die alles wat fout is proberen recht te praten ik ben erg teleurgesteld in u
  ik zou eerder mijn functie ter beschikkingg stellen als deze huichelaars te accomoderen


  Maak melding

 29. lees dagblad vandaag en zie hoe corrupt sde regering is wangsabesarie is gewoon zo corrupt alsof hij dat met de paplepel naar binnen heft gekregen foei uitbuiter witte boord crimineel heb jij geen schaamte eerst je vrouw 74000 srd voor nooi gedane consultancy werk zand leveren voor 90 srd per m3
  terwijl de gangbare prijs ligt tussen de 30 en 40 srd per m3 de brushcutters van 2200 srd waren door dit zelfde bedrijf in de kranten voor 800 srd aanbood shame on you koeperies de heer roy parto die ik pesoonlijk ken roy ik had nooit gedacht dat jij je door deze lui zou laten verleiden tot zulke praktijken wangabesarie jij moet je doodschamen
  dat mini-ster adna een negatieve nul is wisten we wel
  maar nu weten we ook dat het een schaamteloze dief crimineel en schurk is shame on you waardeloze mini ster binnenkort zal jij en je uit schaamte zich nergens kunnen vertonen


  Maak melding

 30. Ray
  Geen enkele dag gaat voorbij heden zonder dat de kranten een misdaad te vermelden hebben en ook nog schoten door de politie links en rechts gelost worden!!

  Nu gaan ze de vele misdaden komen rechtvaardigen door te zeggen dat tijdens de heer Santokhie misdaad het slechtst was.
  Nooit is het criminaliteits cijfer zo hoog geweest in Suriname als heden!!
  Wat verwacht je anders dan?
  Deze gehele NDP regering bestaat uit criminelen waaronder massamoordenaars,pedofielen drugsbaronnen en amnestie houders, en ze hebben allemaal ook nog een pracht van een strafblad !
  hallo idiot achter deze personage. bewijs waar ter wereld er geen dag voorbij gaat dat er geen criminele activiteit is. ik wacht op de bewijzen. of het nou minder of meer is er is altij criminaliteit in welke vorm dan ook. denk jij dat wij zo imbeciel-achtig zijn als jij en de molenaar van henk???? I rest my case!!!!!


  Maak melding

 31. @Alleen

  Wij praten over Suriname!!!! en over de toegenomen criminaliteit in Suriname!!!Versta je het nederlands dan niet?!!!Maar nu je zelf ernaar vraagt;,
  Bewijs ons dat er over de gehele wereld amnestie presidenten rondlopen en dat je baasje geen uitzondering vormt!!
  BEWIJZEN OVERLEGGEN ,OKAY!!!


  Maak melding

 32. Om een te kunnen vaststellen dat er sprake is van een daling van de criminaliteit moet er sprake zijn van een gedegen criminologisch onderzoek en geen registratie van meldingen of aangiftes. De stelling van de Korpschef is te kort door de bocht, aangezien nog onduidelijk is welke methoden en technieken er zijn gebruikt om tot een dergelijke conclusie te kunnen komen. DNA lid Monorath had al terecht kritiek geuit op dit onderzoek dat m.i. rijp is voor de vuilnisbak!


  Maak melding

 33. Henk molenaar en consorten.
  Doen jullie alsof er geen criminaliteit is in olland.hoeveel dooien vallen er niet in olland ,schiet partijen inbraken .in suriname is elke criminaliteit er een teveel .
  Toch is de criminaliteit in suriname niet te vergelijken met andere landen in caricomverband en de criminaliteit op curacao en olland.ga op maandbasis tellen hoeveel dooien er vallen in olland en curacao,antillen dus.laat men niet gaan overdrijven,nogmaals elke misdaad in su is er een teveel.santhoki was aan de macht en de criminaliteit was ook niet minder integendeel wilde men dat mensen bewapend moest worden,ik heb er geen moeite mee dat er makkelijk een wapen vergunning wordt gegeven om je bezittingen te beschermen.maar hier zie je sommige mensen het anders over brengen,maar ik steun deze minister van justitie belfort.hij doet zijn best.ik had gewild dat ze de politie volmacht hadden gegeven om deze criminelen aan te pakken.ding blauwkop,plyer en stad creolen de goede nagesproken maken su onveilig niet belfort,die man levert goed werk .front voert oppositie dus moet je dit soort reacties verwachten .dus belfort no warang nanga front,neks no fout.bouta neks no fout houden zo ,jammer dat je de politie geen volmacht geeft om deze criminelen neer te knallen vooral die hardnekkige blauwkop kern.


  Maak melding

 34. Roy, de redactie van Parbode is sterk anti de regering…., pro de NPS,….en dus zeer eenzijdig in haar berichtgeving.Hun partijdigheid is zo doorzichtig dat zelfs een blinde egel onraad ruikt.Mensen met verstand snel overkilled raken van de onophoudelijke tsunami aan eenzijdige negatieve berichten over het kabinet.


  Maak melding

 35. RobG, wanneer zet jij die paarse bril nu eens af, de Parbode niet neutraal? wel dus, alleen als ze naar de feiten kijken komt de huidige regering er niet best van af en dat wordt door jou dan uitgelegd dat de Parbode voor het Front zou zijn, mooi staaltje rechtlullen wat krom is zoals we wel van jou gewend zijn


  Maak melding

 36. rob g het zou je sieren als je niet alles zou verdedigen wat deze regering doet,ik geloof dat iedereen fouten maakt ook de ndp.zie de goede dingen die ze doen maar verdedig geen zaken die krom zijn en je nooit recht kan praten misschien krijg je dan iets meer respect van anderen in plaats van hoon en terechte -.maar ja dan zijn die mensen in jou ogen vooringenomen,maar jij doet precies hetzelfde waar je anderen van beticht, want jij verdedigt alles en dat noem ik vooringenomen


  Maak melding

 37. Als het waar is dat de crime daalt dan kunnen de tralies in huizen verdwijnen,sieraden dragen,rustig slapen,vrij de straat opgaan enz.
  Tjin liep sie en familie kunnen dan het voorbeeld geven en uitzenden op tv met de misselijkmakende limbo.
  De ndp zal zorgdragen voor de criminelen want er is genoeg coke.
  Santoki kon dat niet doen omdat hij coke had verbannen.


  Maak melding

 38. RobG
  Roy, de redactie van Parbode is sterk anti de regering…., pro de NPS,….en dus zeer eenzijdig in haar berichtgeving.Hun partijdigheid is zo doorzichtig dat zelfs een blinde egel onraad ruikt.Mensen met verstand snel overkilled raken van de onophoudelijke tsunami aan eenzijdige negatieve berichten over het kabinet.

  Bij de Parbode werken de enige echte journalisten van Suriname. Ik heb hun nog nooit op een onwaarheid in hun artikelen kunnen betrappen.

  Beste RobG: Wanneer zet je die Paarse oogkleppen af en haal je je hoofd uit het achterste van je baas Bouterse. Zit de wereld er toch heel anders uit.


  Maak melding

 39. Beste RobG: Heb nu eens eindelijk de ballen om inhoudelijk eens in te gaan op kritiek op de Paarzse Rovers.

  je blijft er maat slap om heen lullen.


  Maak melding

 40. Santhoki heeft niet 12 jaar gediend als minister zoals vermeld staat.

  =Het verschil is het volgende:::

  =Onder deze regering nemen mensen het heft in eigen handen en doen geen aangifte bij de politie. Je hoort ook vaak dat men klaagt dat zij niet kunnen rekenen op de politie, omdat deze niet komen opdagen als je ze belt.

  =Tijdens Santhokt had men tenminste rust en men had het gevoel dat er wel degelijk iets gebeurde.

  ==Elke dag als je de kranten open slaat lees je over berovingen, mishandelingen of moord.
  Niemand hoeft dit te onderkennen, omdat het als een bus klopt.

  =Het zijn en blijven criminelen die een kopje kleiner gemaakt moeten worden.

  =Heeft deze regering wel schone handen!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 41. Ahh. De korpschef komt met statistieken. Tip, een aanwijzing hoe je het gaat maken in ons land als chef.
  Doorbreek de taboe en pak de coca aan! Dan pas doe je wat.
  Ik ben ervan overtuigd dat de paarse lijder je volledige rugdekking geeft!


  Maak melding

 42. Weer werkgelegenheidsproject voor Paarse buitenvrouwen en familie

  Suriname heeft sinds 1 augustus een consulaat op Haïti. De officiële opening in Port-au-Prince werd verricht door minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin. Zowel Lackin als zijn Haïtiaanse collega, Pierre-Richard Casimir, gaven tijdens hun toespraken aan dat Suriname en Haïti, gezien hun geschiedenis en beleidsdoelen, samen moeten kijken naar de talrijke handelsmogelijkheden. Zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.


  Maak melding

 43. =DIT GEBEURD DAGELIJKS IN SURINAME EN DAAROM IS HET LAND NIET VEILIG::::::::

  Paramaribo – Een gezin van zes uit Nederland, dat op vakantie is in Suriname, is vrijdagochtend omstreeks kwart over vier in een woning aan de Hernhutterstraat overvallen en beroofd.

  Ze zijn overvallen door twee mannen die gewapend waren met een revolver en hun gezichten bedekt hadden met een zakdoek.

  Er zijn paspoorten, mobiele telefoons, reistickets en een onbekend bedrag aan geld buitgemaakt. De rovers forceerden het achterraam van het huis en drongen naar binnen.

  De mensen werden onder schot gehouden en kostbare spullen werden buitgemaakt. De slachtoffers liepen geen letsel op.

  Ook is vrijdagochtend omstreeks kwart over twee een straatberoving gepleegd aan de Crommelinstraat.

  Een groep mannen die gewapend was met een bierfles, maakte een halsketting van een man buit. Het slachtoffer liep een barstwond op het hoofd op en is naar de Spoedeisende Hulp vervoerd.


  Maak melding

 44. Ik moet toch weer een kanttekening plaatsen bij de presentatie van deze misdaadcijfers. Als we het hebben over criminalteit dat praten we niet alleen over roofovervallen en inbraken, maar ook over vermogensdelicten, huiselijk geweld, verkeerscriminaliteit en niet te vergeten de corruptie: dat laatste valt OOK onder te brengen bij het Wetboek van Strafrecht dus onder de noemer’criminaliteit’. Ik vraag me dan ook af of de Korpschef ook deze misdaden in zijn onderzoek heeft betrokken. Zo niet dan kan hij zijn huiswerk opnieuw doen.


  Maak melding

 45. hans en verbaast, ik verdedig geen zaken die krom zijn. Ik geloof in de inzet van mensen die ernaar streven om positieve doelen voor het land en het volk te bereiken.Ik hoor en lees alleen maar beschuldigingen die eenzijdig gericht zijn.Men is bij mij aan het verkeerde adres.

  Het ligt in mijn aard om juist partij te kiezen voor die personen/groepen die voor van alles en nog wat beschuldigd worden. Men zal mij nooit horen generaliseren over b.v. marrons in Suriname of welke groep dan ook. Ik ben een persoon die veel waarde hecht aan aantoonbare bewijzen en ik houd elk individu verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gedrag.Zolang men niet met duidelijke bewijzen voor de dag komt ben ik niet overtuigd van de collectieve schuld van het kabinet.


  Maak melding

 46. ay mensen het is toch te gek voor woorden als ik dit allemaal leest en hoor. als wij met zn alen mee in stemmen dat wij al die corrupte onkruid weg stemmen dan zou het een hele grote stap zijn. met alles wat Suriname heeft en had , had sur een van de rijkste land in deze millennium moeten zijn, goud, hout ,bauxiet, visserij, landbouw, lekkerste eten van de wereld,, wat nog meer… maar ja we kunnen blijven discussie voeren het heeft geen zin , want in sur is altijd corrupt geweest, dussss…. wat doen we er aan, waar corruptie is , is er criminaliteit logisch toch, wat zullen we doen om sur tot een paradijs te maken??????


  Maak melding

 47. @Dilip Ramlakan. Men is bij mij aan het verkeerde adres.

  klopt als een bus , het bericht was nl. ook niet aan jou gericht, maar wil wel op jou reactie ingaan, ik maak nl. ook geen onderscheidt bij de verschillende bevolkingsgroepen het zijn nl. allemaal inwoners en mensen van Suriname, maar je houdt van bewijzen, lees dan toch maar eens het laatste nr. van Parbode, dan kun je daar zwart op wit zien wat toch een behoorlijk groot gedeelte van de huidige regering op zijn kerfstok heeft, als het niet te bewijzen zou zijn zou de Parbode wel aangeklaagd worden, of dacht jij van niet, en wat die figuren uitgespookt hebben heeft toch niets met de vorige regering te maken, of zou jij hun dat wel toedichten?


  Maak melding

 48. we moeten sur goeie digitale netwerk op bouwen zo dat we in sur meer kunnen doen en bereiken. als we alle geboortes kunnen digitaliserend en een personage nummer registreren dan is er controle in t land , de corrupten hebben nu transparante activiteiten vrije spel, over individu verantwoordelijk gesproken, dan zou er meer grip en orde zijn, ik had laast ook onder tafel betaald voor een uittrekel die over drie dagen moest ophalen, geld maakt macht, dat is gek voor woorden.


  Maak melding

 49. democratie bestaat niet wie gelooft er in,. dus het is ver te zoeken in Suriname, dus wat minister Edward Belfort van Justitie & Politie zegt is lachen en nog mals lachen, er wort toch hun straffen worden nooit bevestigt, bevolking wordt misleid


  Maak melding

 50. waarom is mijn reactie weg gehaald
  als mensen hierboven steeds dezelfde ongezouten kritiek
  geven over bouta en konsorten dat mag
  en als ik niet eens over persoon maar over nps en vhp
  dat wordt mijn reactie weg gehaald
  dus deze media is alleen voor fronters.
  ik denk dat zoals iedereen het recht bij ieder media zo hoort het ook,ik ook het recht
  waarom mijn reactie verwijderd.ik scheld niemand
  lang leven de front media.ik ga onder aandacht brengen,ik zorg voor publiciteit.niet eerlijk bezig


  Maak melding

 51. =Ik zou een ieder aanraden om naar de branding te kijken en naar het volgende::::

  Minister Belfort (Justitie en Politie) brengt bezoek aan Peuterschool Logos

  =Luister en zie hoe Belfort zich zelf tegen spreekt.
  Een verstandig mens heeft maat twee woorden nodig om alles te begrijpen.

  =Mijn vraag is wat de peuters allemaal hebben begrepen.


  Maak melding

 52. “Misdaad-piek onder Santokhie”.

  Dus die criminelen dachten: een Hindoestaanse minister, dus laten we hem zwart maken en flink misdaden plegen?

  Die politiechef Humphrey Tjin Liep Shie heeft de bezem gehanteed. Niet om de criminelen weg te vegen, maar om zijn eigen straatje schoon te vegen.


  Maak melding

 53. Ene RobG stelde dat i.v.m. het bezoek van oppositie-leider en VHP-er Santokhi aan India, dat deze daaraan vooraf diende te overleggen met NDP-president Bouterse…
  (Dit vanwege het landsbelang).
  Omdat de VHP NIET in de regering zit, geeft deze RobG daarom een ‘eigen’ invulling aan het begrip ‘Democratie’.
  Maar beste @redactie, waar is dit bericht van mij (van deze middag) gebleven??!!


  Maak melding

 54. HANS EN IRA ER IS IN NL OOK HEELVEEL CRIEMIENALITEIT HANS LAAT MAAR HOOREN OOK CORUPTIE FROUDE INBRAAK DIEFSTAL ZAKKEN ROLLERS MAAR HANS KIJKT NAAR SU EN IRA DE PEUTERS BEGRIJPEN MEER DAN JOU DAT IS JAMMER BESTRIJD WAT BEGIN BIJ WORTEL DAT JIJ DAAROP ANDER KIJK HEBT IS JAMMER OF HAD JE NIKS ANDERS EN DACHT EVEN AI DIT KAN IK GEBRUIKEN WEL FOUT ZOEK WAT ANDERS


  Maak melding

 55. @bigaram…man, wist je nog niet dat waterkant een fms etenucking site is van en voor euro suri’s die geen vaderland hebben? ze horen nergens thuis man, zijn een nummer in nl en in Switie SU is er geen plaats voor ze!!
  kijk maar naar hun meningen, pure negatieviteit, maakt niet uit watvoor onderwerp, pure shit! nederland is ze liever kwijt dan rijk, heeft ze gedumpt in de bijlmer. man, als ze op vakantie komen is het alleen maar geslijm om te overnachten en een bordje echt Surinaams eten!! hun vele beloftes die ze niet kunnen nakomen omdat ze immers niet eens zelf een ticket kunnen kopen maar sieraden moeten verpanden?! ach, schei uit, wist je dat echt niet? een groet uit Switie SU! TANG BOENG!


  Maak melding

 56. WIE IN HEMELSNAAM GAAT STEMMEN VOOR DE VHP? alleen maar hindoestanen, die over lijken gaan. ze verkopen hun kinderen aan het kwade en geld is hun God! wie ow wie zal stemmen voor ze? enne…hoe etnisch kan een partij zijn? and how stupid can u be??


  Maak melding

 57. @ira, ur stupid, ur very very stupid!!
  ga planten, of ga koeien focken maar verwijder je van dit forum.
  de dingen die je aanhaalt slaan nergens op, in nl zijn er veel meer berovingen, waarom noem je die niet op?
  OEN !!!
  wil je ergens leven waar geen criminaliteit is spring voor een auto…mits…je Gods wil volbrengt natuurlijk 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 58. Het ontbreekt er nog net aan dat de korpschef zegt dat Santokhi persoonlijk de overvallen pleegde.

  Het misdaadcijfer zal door Bouta, (de president, die naar eigen zeggen zijn job kent) binnenkort nog sterker dalen, straks hebben we door zijn inzicht echt geen diefijzer meer nodig; Bouta heeft de hand van de paus gekust, de zegeningen die hij daardoor ontvangen heeft zullen overspringen op de Surinaamse criminelen die daardoor allemaal in engeltjes zullen veranderen. De ogenschijnlijk zinloze uitstapjes van Bouta zullen dus toch veel goeds voor het Surinaamse volk opleveren. Verkoop je diefijzer maar als schroot aan een recycle bedrijf.


  Maak melding

 59. Boegroe, als jij wilt dat ik jou serieus wil nemen zou ik eerst maar eens je vinger van “caps lock” weghalen, dit komt over als schreeuwen en intimideren, komt wel meer voor bij brulapen, alleen dat werkt bij mij niet integendeel, en probeer iets aan je Nederlandse spelling te doen. lijkt wel op het gebrabbel van een kleuter, oke


  Maak melding

 60. Yolanda, ben jij toevallig een zwarte variant van de Tokkies? met je vuilbekkerij en dan ook nog uit naam van God mensen van alles toewensen, lekker a-sociaal mens ben jij zeg.


  Maak melding

 61. Nou Hans dat zou kunnen ben niet zo gelettert als jij maar toch als je goed op let meer verstand en kennis dan jou aangezien de rotzooi die je steeds weer schrijft over su en maar ook het feit dat jij geen surie bent laat zien wat jij bent bemoei je dan niet met su en liefs een brulaap mentaliteit dan van een strondtvlieg en intimideren hoeft niet want jou soort zou een busje verdelgings midel genoeg moeten zijn en trouwens werkt bij jou niet maklijk praaten hier dan waneer je voor persoon staat dus onnodig gelul en stoerdoenerij ben jij hier voor conflict ik niet maaaaar ?????????? geen probleem


  Maak melding

 62. yolanda: woon jij nog steeds 6 hoog achter in de Bijlmer met je 4 kinderen van 3 mannen en teer je na 18 jaar nog steeds op een bijstandsuitkering omdat je te dom en te lui bent om te werken?


  Maak melding

 63. interessant om te lezen….

  ingezonden stuk op GFC-nieuws 7-8-2013

  Nederlandse gevangeniscel………………..

  Zo is het, en niet anders.
  ben benieuwd naar reakties!!!!!!!!!


  Maak melding

 64. yolanda je bent sowieso een racist, men zeg vaak dat negers worden gediscrimineerd, maar negers discrimineren nog erger, wat dacht je van nps Neger Partij Suriname,hindostanen vinden het niet erg om te planten of veeteelt te doen, wat doen neger, geen moer alleen maar feesten, en stelen


  Maak melding

 65. Boegroe, die laatste reactie van jou is precies wat ik bedoel, en ik bedoel me met Su, hoe en wanneer ik dat wil, heel dikke kans dat ik al in Su rondliep toen jij nog vloeibaar was, of met je eigen keuteltjes zat te spelen


  Maak melding

 66. ik woon in Su, heb het heel goed hier, leef niet van een uitkering net als vele van jullie. ik ben geen neger,absoluut niet, ik ben een surinaamse, en stem 100% voor de NDP! STELLETJE LOOSERS


  Maak melding

 67. yolanda
  ik woon in Su, heb het heel goed hier, leef niet van een uitkering net als vele van jullie. ik ben geen neger,absoluut niet, ik ben een surinaamse, en stem 100% voor de NDP! STELLETJE LOOSERS

  Je bent in ieder geval een 100 procent Paarse Kakkerlak….


  Maak melding

 68. roy, t kan niet anders, je bent een koeli, verraders, trokken allemaal naar nederland voor de onafhankelijkheid, wat lul je over SU nu? blijf daar in den haag man, daar waar je een nr bent. stront koeli dat je bent


  Maak melding

 69. @henk, als je eens in Su bent laten we een afspraak maken, dan zal je zien tot hoever een Surinaamse vrouw bereid is dr land hoog te houden, fucking lafaard dat je bent. pedofiel, je dacht echt dat ik niet wist wie je was?


  Maak melding

 70. yolanda
  @henk, als je eens in Su bent laten we een afspraak maken, dan zal je zien tot hoever een Surinaamse vrouw bereid is dr land hoog te houden,

  Ik heb daar wel zo’n vermoeden van hoe(r) veer JIJ bereid bent je land hoog te houden…

  Je bent zo’n typisch Surinaamse Viswijf


  Maak melding

 71. het is iig duidelijk zichtbaar hier wie er in nederland woont en wie er in suriname woont! go go go Yolanda, we lezen je reacties en we staan een volle 100% achter je..laten ‘zij’ maar in de bijlmer blijven. I love SU!!!

  (HEB JE ‘HUN’ EENS HOREN ZEGGEN: I LOVE NL?? WHUAHAHAHAHA 🙂 🙂


  Maak melding

 72. ORDINAIRE vrouwen? daar kom je toch voor henk? smeerlap! voor die jonge ordinaire meisjes? met een koffer vol viagra? hahaha, fucking pedofiel!, ze moesten die ouwe slappe lul van je eraf snijden en in je bek duwen!


  Maak melding

 73. Beste Hans,

  Types als Yolanda en Araia zijn die vrouwen die met veel te strakke Paarse T-shirtjes en me6 6 kinderen aan hun rokken huizen aan het bezetten zijn….

  Je kent ze toch.


  Maak melding

 74. araia: En jij denkt dat als jij met t-shirt “I love SU’ rondloopt dat jij echt van je land houdt…..?
  Houdt toch op……..

  Ondertussen pleur je je huisvuil op straat of bij je buurman voor zijn huis…..


  Maak melding

 75. Dus…
  M.a.w. er wordt niet genoeg geroofd in suri. Op dit moment een achterstand in vergelijking met de vorige regering, en dat mag absoluut niet…. Dat no kang tok!

  Nou ja, het jat-seizoen is aangebroken, surined toeristen genoeg de komende 2 maanden.

  Ben ik blij zeg, dat ik mijn ticket heb ingeruild, voor de zwoele tropische nachten in Nederland, echt wel!!!!


  Maak melding

 76. Als leerkracht zijn wij dagelijks bezig om onze kinderen de juiste opvoeding te geven.
  Het is dan ook een schande als nota bene ministers in ons land zich schuldig maken aan onbeschoft gedrag. In elk beschaafd land zou deze minister naar huis worden gestuurd.
  Het bevreemd mij dan ook dat de coalitie een dergelijk gedrag heeft toegelaten in het parlement van Suriname.
  Als ik afga op de berichten over de criminaliteit cijfers, denk ik dat deze behoorlijk zijn gemanipuleerd.
  Kijk maar naar de beelden om de feiten te zien.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=8021


  Maak melding

 77. Esmarald je liegt no money no vacation.Surneds en geld?Echt niet ze teren op hun familie daar gratis eten.
  Maak geen bigi hier hoor,want de Suries weten dat veel Surneds hier het net zo moeilijk hebben als de autochtoon.
  Surneds bevolken de SCHULDSANERING en dat is ECHT WAAR.
  Ik haat dat opschepperige gedoe hier soms,reken maar dat de Suries niet uit een ei komen jere,ze volgen het Nederlands nieuws op de voet.

  Ik en mijn vrienden lopen lekker zonder noemenswaardige incidenten,we voelens ons super veilig.
  Overal ter wereld lopen vakantiegangers het risico beroofd te worden Esnarald als je goed op let wordt er vaak gewaarschuwd bij de tv-progamma’s.


  Maak melding

 78. @Sabidieri

  ER BESTAAT SLECHTS 1 WAARHEID HEDEN IN SURINAME EN DAT IS DAT EEN MOORDENAAR/DRUGSCRIMINEEL/COUPPLEGER/PORNO HANDELAAR/BIJ ABSENTIE VEROORDEELDE CRIMINEEL MET AMNESTIE RONDLOOPT.
  En de waarheid is dat hij nu zoveel LEUGENS mag rondvertellen dankzij amnestie!
  Amnestie betekent dat je nu liegen en bedriegen kan bij wet!!


  Maak melding

 79. Wij wachten geduldig op de terugkomst van Santokhi uit India.
  Als de kat van huis is dansen de muizen ,precies iets voor de ndpers!
  Boi, als Santokhi terug is zal hij natuurlijk op de hoogte gebracht worden en zal hij een verklaring geven die de ndp zal doen beven en bibberen.
  Hij zal korte metten maken met de NDP FAMIRIE MOFO KRANTI[NFMK] media.
  Dan moet je de ndpers horen…wie wat..wij…neen meneer Santokhi we hebben zoiets nooit gezegd…
  Hahahahaaaaaa…..
  Meneer Santokhi je naam alleen bezorgd de ndpers slapelozen nachten!!!!!Ze houden nachtmerries ervan over!


  Maak melding

 80. Alloooo simba,

  Sang je bent scherp hoor…mij gunstens mang.
  Eeeeeh stuur een beetje srd voor me nohhhh.
  Ik ben jaren niet naar suri geweest, geen geld. Die bijstand is smara, je weet tok!
  Als vredelievende kondremang ken je alsjeblief wat srd posten.
  En ohh ja,ook wat fruit en groenten, want het voedsel van de voedselbank is niet te vreten,blehhh.
  Een beetje kousbanti, amsooi, antroewa en bitawirie.
  Mie herie fesie kong bleek, gebrek aan goede voeding.
  Denk aan je mede-kondremang noh.

  Bij voorbaat dank.


  Maak melding

 81. Esmerald,….. triest dat jij het als een wedstrijd ziet tussen Santokhi en Belfort. Mijn gedachten gaan uit naar de agenten die het werk moeten verrichten……Die hebben het helemaal niet makkelijk met al die verwijten.


  Maak melding

 82. mooi is dat , politiek bedrijven met misdaad .
  hoelaag kan je vallen als tegenstaander .
  je moet je schamen om het in de schoennen van de regering te schuiven .
  begin het zelf aan te pakken b.v.b je broer je neef je nicht je zus en je famillie te atenderen dat misdaad niet loont .
  dus een betere samenleving , begin bij je zelf


  Maak melding

 83. Woensdag 7 augustus 2013 om 15:47 uur, door yolanda

  RAY: getverr….wat een hindustaanse gatlikker ben jij toch, ray, RUIKT HUN GAT NOG NAAR MASSALA?

  Ga dit vraag aan je papa stellen. Recentelijk heeft hij met zijn kop nog in zo een gat gezeten.


  Maak melding

 84. @Robg,

  Het is weer eens duidelijk, dat je jaren niet in suri ben geweest.
  Ik heb geen medelijden met de politie, waarom zou ik, ze worden ervoor betaald.
  Het overgrote deel is onbetrouwbaar,lui,ongeschikt en onbeschoft.
  – als ongeleide projectielen, schieten op kruimeldieven.
  – corrupt, vriendjes hoeven geen boete te betalen.
  – schaften bij buitenvrouw, in de baas zijn tijd met de auto van de baas.
  – drinken achter het stuur.
  – geen conditie.
  – niet klantvriendelijk
  – niet professioneel
  Ga zelf een kijkje nemen, dan hoor ik je wel weer.
  Ohh ja,ze zijn extra aardig tegenover surineds in het verkeer, maar niet heus!


  Maak melding

 85. @Yolanda
  troots je dat jij nog als viswijf gezien wordt,in mijn ogen ben je dat niet eens waardig!
  Verdomme,jij kan geen mens zijn !!!
  Je bent een monster, eentje die een ieder aan het walgen maakt!!
  Wees blij dat ik niet zo vies en vuil met mijn reakties bent.


  Maak melding

 86. Esmerald,…..dat is niet mis wat je opsomt,….maar ben je niet een beetje aan het generaliseren. Er zullen natuurlijk enkele rotte eieren tussen hen zitten, maar ik neem aan dat de meerderheid zijn/haar taken serieus oppakt.


  Maak melding

 87. Inderdaad…… corruptie vierde hoogtij door Santhokie minister van juspol uithing en nu lopen we Bouterse te bekritiseren.

  Dit noem ik pas hypocriet ten top!
  Politie mensen, de burgers iedereen stond in contact met mensen van de politiek die corrupte zaken voor hen regelde. Dus kom mij en Bouterse niet vertellen dat het allemaal koek en ei was.

  IK VERZEKER U ALLEN dat VHP/NFront naar de stront mag!


  Maak melding

 88. Hoe dan ook blijft het een feit dat de huidige coalitie de misdaad aanmoedigde toen Santokhie minister was.Zelfs de huidige assemblee voorzitter gaf het voorbeeld tot burgerlijke ongehoorzaamheid.Ik heb nog beelden waar ze woordvoerder is van mensen die anderen hun grond moesten stelen.En Misiekaba kan nu geesten[DJOEKA’S] niet bezweren die hij opgeroepen heeft


  Maak melding

 89. Hallo @RobG…
  …Graag nog even uitleg over jouw idee gisteren, dat Santokhi eerst bij de President diende langs te gaan, vóór zijn vertrek naar India (“vanwege het landsbelang”)!

  P.s.
  VHP-er Santokhi is v/d OPPOSITIE, en Bouterse is NDP-er; tóch..?!


  Maak melding

 90. “…dus kom mij en Bouterse niet vertellen…”

  Je hebt het aardig hoog zitten @Brutus: “MIJ en Bouterse”!!
  In de verre Oudheid was er ook een ‘Brutus’ die zich dicht bij ‘het Machtscentrum’ bewoog: wat dat uiteindelijk opleverde moet je eventueel zelf maar in de boekjes opzoeken!
  (“Ti coqi Bruuti..??!!”)


  Maak melding

 91. @Brutus

  Ik kan me aardig in jou verhaal vinden. Vind het krom zodra de waarheid wordt gezegd over NF/VHP iedereen negatief begint te stemmen. Politiek moet zonder aanzien des persoon zijn, maar hier is toch duidelijk sprake van partijdigheid waarbij de waarheid niet in acht wordt genomen.

  Ik vind jou stukje correct en zal ook op stemmen.

  Dit bedoel ik nou precies te zeggen:
  Ze kunnen niet tegen de waarheid. Ik ben voor geen een partij want het zijn allemaal criminelen!

  Ze lopen allen Bouterse te beletten maar wie belette de Nf/VHP?


  Maak melding

 92. sorry, henk, voor mij ben en blijf je een pedofiel, je bent eens veroordeeld daarvoor ouwe lul, en ray…ha, vieze koeli gatlikker..:) 🙂 🙂 wat een smeerlappen man, op dit forum, gemaakt door en voor euro suri’s, al least, thats what they call them selfes…stelletje viespeuken 😉 groetjes uit switie sranang


  Maak melding

 93. heej, laat ze Yolanda, schat, ben je weer bezig? nou, niet zo grof, al weten we dat je de waarheid spreekt.
  ;let it go! we dont need them?! ze stressen daar poppie, dat merk je direct!, ze zitten vol met schulden, kunnen niet op vakantie! offcourse, tenzij ze geld lenen 🙂 🙂


  Maak melding

 94. yolada ik ben zeker dat je door een hindostaan bent gedumpt daarom ben je dus haatdragend ik hoop dat hij duidelijk zal hebben gemaakt dat je waarschijnlijk thuishoort aan de krabbesteeg en het niveau hebt van een stuk stinkend vuil


  Maak melding

 95. @roybe

  die Yolanda en araia zijn gewoon 2 zielige figuren hier. Niet meer reageren op hun reaktie. Als je denkt dat ze vies en vuil bezig zijn nu hier ,moet je straks lezen wat ze gaan schrijven uit woede wanneer niemand meer zal reageren op hun reakties.
  Niet meer reageren op hun dom gemekker !


  Maak melding

 96. ik denk dat het door de lafheid van de hindustanen komt dat er nog geen burgeroorlog in suriname heeft plaats gevonden want haat is er meer dan genoeg tussen creolen en hindustanen en de politiek maakt er gretig gebruik van. Mensen worden jullie wakker.


  Maak melding

 97. meneer molenaar mag persoonlijk aanvallen omdat deze media van front/nps is
  meneer of mevr brutus u heeft gelijk
  de 20 jaar nps/vhp heeft nooit wat voor land en volk betekent.zal ook nooit gebeuren
  de enige persoon die werkt voor land en volk is nu aan de macht
  nattuurlijk kan bouta zijn werk niet goed als op alle posten en vakbonden mensen van nps/vhp zitten
  die kontinue dwars liggen
  hoe ga je naar behoren werken
  de front regering heeft landsbelang nooit vooropgesteld
  zal ook nooit gebeuren
  ik heb geen partij
  maar ik ga voor degene die tenminste werkt


  Maak melding

 98. bigaram: “De enige persoon die werkt voor land en volk is nu aan de macht”

  Al jij moorden, stelen en dealen onder werken verstaat, heb je gelijk……Paarse Pauper


  Maak melding

 99. Woensdag 7 augustus 2013 om 14:03 uur, door Henk Molenaar

  He witte vriend alles onder controle vandaag?
  Ik zie dat je belaagt word door 2 poenanies.

  Waarom reageer je zo fel jonge op deze 2 Euhummm intelligente dames die geprezen zijn met extra hersens van de baas.
  Iedere keer als ze de warme hap van hun leider krijgen gevoerd,krijgen deze dames de extra hersens erbij die de baas bij hun erin schiet!

  Bah bah wat een praat zeg…..
  Maarja dat verklaard ook hun vuile praat tochhhhh……?


  Maak melding

 100. Als de kat (Santhoki) van huis is dansen de NDPers (muizen). Waarom heeft de korpsleiding dit nu pas aangekaart. Hij weet dat Santhoki is uitlandig (in India).


  Maak melding

 101. Het maakt niet uit wie er op die stoel zit alle kleuren van de regenboog voor mij part, het gaat om Surinamers die beschermd moeten worden tegen het tuig die steelt, beroofd, en moord omddat ze te beroerd zijn om ervoor te werken en die vinden dat ze het recht hebben dat mogen doen. Houd op met bekvechten en statistieken te vergelijken en ga je verantwoording als minister nemen door een goed beleid neer te zetten.Dat haantjes gedrag in het parlement moet eens een keer ophouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.