‘Carifesta brengt kunst in openbare ruimte Paramaribo’

3

PARAMARIBO, 1 aug – De Carifesta organisatie in Suriname zal in samenwerking met mogelijke partners rotondes in Paramaribo en omgeving aankleden met kunst. Vandaag, donderdag 1 augustus om 18.00, zal het eerste kunstwerk worden geplaatst op de rotonde Van ’t Hogerhuys straat nabij de Wijdenbosch brug. Na dit kunstwerk volgen er nog een aantal op rotondes in de komende week.

Met dit initiatief, dat is geïnspireerd op de gedachte: ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’, wil Carifesta andere partners, kunstliefhebbers, overheden en het bedrijfsleven oproepen om meer kunst in de openbare ruimte aan te brengen. Surinaamse kunstenaars kunnen hierdoor zelfstandiger hun brood verdienen en de werkgelegenheid in de kunstsector zal groeien. Voor de rotondes is bewust gekozen vanwege het grote aantal verkeersdeelnemers die er langs komen en het kunstwerk van alle kanten veilig kunnen bekijken.

In samenwerking met het Nola Hatterman Instituut is er gekozen van een divers aantal kunstenaars waaronder Paul Woei die het 1ste kunstwerk zal leveren, genaamd: Smile, Love & Harmony. Deze titel geeft aan dat de Surinaamse kunstenaars een vruchtbare toekomst tegemoet gaan. De namen van de andere kunstenaars zijn: Marcel Pinas, Rinaldo Klas, Sri en Razia Barsati.

3 REACTIES

 1. Wie gaat nu op een rotonde een kunstvoorwerp plaatsen. Het leidt mijn part af om je aan de verkeersregels te houden als verkeersdeelnemer m/v en dat brengt de veiligheid van het verkeer in gevaar.

  De verkeersdeelnemer m/v mag niet worden afgeleid. Door te kijken naar het kunstwerk, wordt wel degelijk afgeleid.


  Maak melding

 2. Ze hebben weinig verstand van kunst. Kort voor de verkiezingen van 2010 had de VHP vlaggen gehangen/geplaatst aan de dr.Sophie Redmondstr hai je moest die Libo horen. Deze zaka-zaka limbo was des duivels hij bleef maar zeggen dat dit niet kon. Hij belde de DC Strijk op totdat hij die aan de telefoon kreeg en vroeg hoe dit kon gebeuren,waarop DC Strijk kort na dit gesprek de vlaggen liet verwijderen, Nu hoor je geen enkel gepiep ding BEEST disie. Any way odi alla mie kabels en een fijne vakantie toegewenst aan zij die met vakantie zijn/gaan.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Hee..glenn Pengel ….wij hebben geen verstand van kunst nooo …die blanke goden van je wel zeker met al die stomme kunstwerken die ze allemaal daar langs de weg en bij rotondes hebben…toch Passant


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.