Surinaamse zwerver moet wijken voor Carifesta

35

PARAMARIBO, 31 jul – Zwervers of dak- en thuislozen krijgen het even ongemakkelijk de komende dagen. De autoriteiten willen de straten van Paramaribo schoon hebben. Bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS, worden de bedden al opgemaakt. Suriname is immers gastheer van het elfde Caribisch cultureel festival, Carifesta.

Feest voor iedereen behalve de dak- en thuisloze dus. Toch wordt de opvang naar beste vermogen klaargemaakt . Van lummelen en duimendraaien zal geen sprake zijn. “De zwervers worden gefatsoeneerd, zodat ze gebruikt kunnen worden voor andere zaken. Na de verschillende activiteiten van Carifesta zal er veel troep achtergelaten worden door bezoekers. De zwervers kunnen dan een handje helpen bij het schoonmaken”, zegt PCS-directeur Dayasankar Mathoera tegenover de Times of Suriname.

Een beetje een omgekeerde wereld. Doorgaans zijn het anderen die troep van dak- en thuislozen mogen opruimen. Het onderbrengen bij het PCS mag overigens niet gezien worden als ‘wegstoppen.’ De groep wordt goed verzorgd en opgevangen. “Na Carifesta zullen de zwervers weer vrijgelaten worden. Het is niet de bedoeling dat ze permanent bij ons blijven, want plek voor hen hebben we niet”, aldus Mathoera. De voorbereiding is nu wat vertraagd door een staking van het PCS-personeel.

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Er moest elke dag Carifesta in Suriname zijn, waardoor zwervers, dak-en thuislozen, mensen zonder vast- en woonadres door PCS goed konden worden opgevangen en worden begeleid.

  Ook Suzems, SUrinamerS Zonder Enige Moraal zouden hieronder moeten vallen, want die hebben ook hulp nodig als je kijkt wat die sinds de jaren 80 van de vorige eeuw op hun kerfstok hebben en vrij rondlopen.


  Maak melding

 2. “Na Carifesta zullen de zwervers weer vrijgelaten worden”

  ?! Dus ze worden blijkbaar tegen wil en dank van de straat gehaald en in het ‘gevang’ gezet?!

  Dat is toch beroving van je persoonlijke vrijheid? Je kan niet zo maar – ook niet als het zwervers betreft – mensen zo maar van straat plukken, drie dagen in het schavot gooien en daarna ook nog eens verplicht te werk stellen…

  Dit is gewoon een goedkope poging over de hoofden van de mensen zelf om een schoon beeld te tonen naar buiten, maar het is dus een pure, grove leugen.


  Maak melding

 3. De zwervers hebben het te doen met deze ndp regering en omgekeerd.
  Dus de ndp regering gaat de zwervers wegstoppen en de schijn opwekken dat alles goed is in Suriname!
  En als het feest is afgelopen gaan de zwervers weer los gelaten worden!!

  Zoveel geld uitgeven aan feesten ,waarom bouwen ze niet een onderdak voor deze zwervers?!
  De ene reist van Djakarta naar Suriname en retour,de andere reist naar nietszeggende arme landen gewoon voor zomaar,waarom kunnen ze de zorg van de zwervers niet op zich nemen!!
  Open een soepkeuken voor deze zwervers,vraag vrijwilligers om eten te koken ,en te verpakken voor deze mensen.Vraag om tweedehandse kledingen en schoeisel,vraag een barbier om deze zwervers om de aantal maanden een knipbeurt te geven.


  Maak melding

 4. 31 juli 2013

  En wanneer verschijnt hier op dit forum een item over de toenemende armoede, honger, ontruiming van huizen(met hypotheek), toenemende prostitutie onder jonge/ oude Surineds, hier in Nederland?

  Of is dit forum hiervoor blind.

  Voor de meeste Surineds is wat in Suriname gebeurt niet hun probleem, maar wel wat met hen nu in Nederland gaande is.

  Of heeft de forumhouder een (adviserend) gebod gehad om zulke items niet bespreekbaar te maken?

  De forumhouder komt zelf uit Rotterdam. Ziet hij de toenemende decadentie onder zijn eigen Surineds niet?
  Of voelt hij zich niet meer een Surined? Over Den Haag wil ik het voorlopig nog niet hebben.Ja toch, Henk Molenaar?

  Geef gerust maar de minpunten.
  Srika


  Maak melding

 5. Je kunt liever een hond zijn in NL dan een zwerver in Suriname . zelfs die leven onder veel betere omstandigheden . Als er een gericht beleid was gevoerd de afgelopen decennia om deze mensen permanent te huisvesten waren zulke rigoureuze maatregelen nu niet nodig geweest . Dit klinkt meer als wederrechtelijke vrijheidsberoving. Suriname verkeert niet in een riante financiële positie om een dergelijk festival te organiseren Maar ja voor de goede sier moet alles wijken dus ook de zwervers !!!!! ben zeer benieuwd wat dit geintje de belastingbetaler gaat kosten !!!


  Maak melding

 6. There is one question I’d really love to ask .Is there a place for the hopeless sinner
  Who has hurt all mankind just to save his own beliefs.


  Maak melding

 7. Srika , dan zou Waterkant een andere naam hebben, de Noordzeekust of zoiets, wel weer de aandacht afleiden van misstanden in Suriname toch?


  Maak melding

 8. Veel van deze zwervers zijn de strijdmakkers van Baas en Lonnie. Die twee voormalige vijanden leven nu in weelde, rijden in geblindeerde kogelvrije pantserwagens of Hummers door de stad, terwijl hun voormalige strijdmakkers, als dank voor hun loyaliteit en geleverde diensten, dagelijks uit de prullenbakken van Paramaribo mogen eten. Tijdens de inauguratie van Baas of tijdens Carifesta, worden ze tijdelijk opgeborgen in PCS, waar ze een bad, een scheerbeurt en een bordje eten krijgen, om daarna, wanneer het feest afgelopen is, weer uitgekotst te worden.


  Maak melding

 9. Stelletje hypocrieten.
  De zaken anders voorspiegelen dan ze werkelijk zijn.
  De overheid heeft nog niet door dat er zoiets bestaat als internet en social media.
  Deze streek kon je 30-40 jaarleden nog uithalen. Toen wist men over het algemeen niet veel van een ander land. Tegenwoordig is er meer bekend dan je denkt. Dus stop met de poppenkast. Men weet het allang.


  Maak melding

 10. http://www.nu.nl/opmerkelijk/3539176/ruim-4-miljoen-dollar-vergeten-gevangene.html

  Uiteindelijk wist hij, vervuild door zijn eigen uitwerpselen, een veter aan de onderkant van zijn celdeur naar buiten te wurmen en het op een schreeuwen te zetten toen hij menselijke geluiden horen. Toen pas werd hij ontdekt en spoorslags naar het ziekenhuis overgebracht.
  Excuses
  Hij lag daar vijf dagen om behandeld te worden voor uitdroging, nierfalen, kramp en een geperforeerde slokdarm. Hij had zeven kilo aan gewicht verloren.
  De DEA heeft destijds excuses aangeboden en ook maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Zo moeten ingesloten verdachten dagelijks worden gecheckt en dienen er camera’s in de cellen te zijn.


  Maak melding

 11. schandaling elke keer als suriname iest heeft worden de zwervers van straat geplukt wat denken de surinamers wel doen net als er geen zwervers hebben om het oog van andere landen vang die zwervers ook op voor altijd met begeleiding schandalig nu zijn de zwervers de dupe.weet je wat het allemaal kost te carifesta geef het geld liever uit aan goede opvang voor de daklozen en minderbedeelde kijk die opvang huis die verbrand is straks zullen we onze handen open houden voor sponsers uit nederland ik geef niets verzorg surinamers zijn ondankbaar ,hoog doen en laag schijten alles draait maar om goud en olie en money door hebzucht gebeuren deze dingen ,laat de hdo leden hun buik rem strak aan trekken minder geven die gasten stelletjes coruptenaren kijk wat die brunsie nu zeg niemand komt daar wie is brunsie denk hij met vechten en bedreiingen dat hij presedent kan worden geen wonder dat ze suriname een bananen republiek noemen steelletjes clouwns mie werie kaba .jammer dat ik mijn familie nog steeds moet steunen


  Maak melding

 12. NEE HANS SRIKA VRAAGT ALLEEN OM EERST NAAR JE EIGEN MISSTANDEN VOOR JE BJ EEN ANDER BEGINT MEER NIET EN DE MENSEN DIE TE KLAAGEN HEBBEN DIE HET BETER HEBBEN DAN EEN HOND WAAROM GAAN HUN GEWOON NIET WAT VOOR DE ZWERVERS DOEN WANT GELOOF MIJ ZELF HONDEN HEBBEN HET HIER BETER DAN MENSEN HONDEN KAPPER HOTEL TRIMSTER ALS HIJ SCHIJT MOET JIJ DAT OPRUIMEN ZIJN BELASTING BETAALEN DUS WERKEN OM HEM HAAR NET ZO ALS JOU KINDEREN VERZORGEN GEEF JE EEN TIK DIERENMISANDELING DUS GUUS GELUK HEEFT GELIJK WIE IN NL WILT GUUS GELUK ALS ZIJN HONDNOU ZAL HIJ BLIJ ZIJN


  Maak melding

 13. En what about die rovers dan? Worden die opgevangen in/op de inrit van kleine ingie boi of keine tigrie bar-baa-rie? Deze zaka-zakas nml: DiDiBrie en Co denken dat de hele wereld zo dom is als hun aanhang om niet te weten(de wereld) dat Su dat mindervalide deel van hun eigen Su volk hebben weggezet voor een K.K.feest.Dit positief/goedgedrag van Su zal zeker in de buitenlandse kranten komen te staan,tenzij men Su serieus neemt,Gagagagagagaaai woei,Limbo zou zeggen na toko-toko de na inie joe ede noh,maar op z.n hindoestaans………..Wat een scande.wat een scande regeerders/organisatoren van Su. U discrimineert u eigen volk. Gelukkig is het enkel een deel van dat Su volk(de domme aanhang)dat denkt hahaaa ik neem jullie serieus,maar niet het nerendeel van Su zo ook een groot deel van de wereld.Su plei joe pokoe dan joe dansie joe dansie foe joe.Tamara oeng sa jere soema ding roof tijdens a njang-dringie en prisierie foe ding lebabeest disie. Baarba tigie zorg ervoor dat de dieven niet alleen voor,tijdens of na dit feestje,maar voor altijd ophouden met die grap om te roven.Su moet terug naar de periode van voor de coupe in 1980.Odie
  Glenny.


  Maak melding

 14. Als ik mijn kritiek wil spuien op Nederlanders of Nederlandse zaken ga ik wel naar een Nederlandse site of een ander medium en niet naar de “Waterkant” of kopen jullie ook brood bij de melkboer


  Maak melding

 15. @RobG

  Neen dom ding,
  tijdens het frontregering werden de zwervers nooit verstopt.Het aantal in zwervers toen lag aan de lage kant.
  Nu lopen ze rond in grote getallen en je baasje wil ze onzichtbaar maken om de schijn op na te houden.

  Ps
  je baasje heeft het toch overgenomen van het frontregering middels verraad omdat hij alles toch beter zou doen?!Waarom dan vergelijkingen maken van toen kon het heden kan het ook…??!!!


  Maak melding

 16. Jawel!1 Hij zegt het goed!!! geen plek voor de daklozen!! Maak ze dan af!!! Wat een klote gedachte zeg!! eerst goed of misbruik van hen maken en erna onvoorzien los laten! echt een hyena gedrag!!!

  Mathoera ga zwemmen tussen de Piranha’s!! Ma hoe zult jij hoera’s krijgen!!


  Maak melding

 17. @ gay

  Kom met cijfers,jo idioot.
  Je zuigt uit je duim en je doet als een vriendje,huilebalk.
  Liegen kan je ook nog.
  De mensen die jou plussen zijn net zo dom.
  ga huilen bij je chutney moeder joh.
  Huilebalk!!!!


  Maak melding

 18. De zwervers zijn niet zozeer het probleem want dat kennen de gasten al maar de paarse kaboela ezels en idioten,de kakkerlakken en parasieten is voor hen een nieuw fenomeen.


  Maak melding

 19. 31 juli 2013

  Beste Hans,

  Deze site heeft haar ontstaan in Rotterdam. De echte namen/ adressen enz. van bijv. de forumhouder doen verder hier niets ter zake.Door mijn ethische benadering ben ik dat verplicht.

  Srika is op deze site zeker sinds 2006. Het forum bestsaat uit twee delen:Items uit Suriname en items uit Nederland. De naam Waterkant hoeft dus niet Noordzeekust te heten.

  Een belangrijk deel van de participanten op dit forum zijn Surineds. Deze wonen wel in een gebied langs de Noordzee, genaamd Nederland.

  Wat Srika wel opvalt is dat bij de items uit Nederland weinig tot geen berichten voorkomen over de sociale problemen en of uitsluiting van Surineds in de Nederlandse maatschappij. Wel wanneer er iets aan de hand is met bijv.een Surined van Hindostaanse afkomst, wordt dit wel breed en lang gezet als item.

  Hiermee zou niets aan de hand zijn, als er ook in het algemeen van de rest van de Surineds zulke misstanden die zij ervaren ook als item naar voren komen.

  Een item van Seedorf of Kluivert is leuk, maar raakt de essentie niet van de dieper liggende sociale problemen of onrecht die Surineds dagelijks moeten ervaren. Willen wij als Surineds beter naar elkaar toegroeien, dat zijn deze items ook belangrijk om te worden besproken.

  In 2008 heeft Srika op dit forum al gezegd, dat enkele Surineds, die ook veel invloed hebben binnen de politiek van zeker de gemeenten, de realiteit waarin hun mede Surineds leven te ontkennen, maar willen wel de (politieke)leiders onder de Surineds blijven. En net voor de verkiezingen zie je ze weer met een mooie praat verschijnen om daarna weer te ontkennen dat je als Surined met problemen bestaat.

  Hans, ben je bewust dat zeker 10 procent van de Nederlandse bevolking onder de armoede grens leeft. Hoeveel procent van die bevolking is Surined?

  Hoeveel procent van de jonge Surineds krijgt problemen op school of wordt bewust tegengewerkt naar een lager niveau? Of krijgt geen stageplaats?

  Hans, geef mij maar de antwoorden en vergeet de minpunten niet.

  Weet dat reageren op items uit Suriname goed is, maar dat moet evenzo gelden voor goede items uit Nederland.Maar die items ontbreken!!
  Srika


  Maak melding

 20. Beste srika,
  De door u bedoelde surineds zijn vast en zeker dezelfde etnische groep die zichzelf hier in suriname ook uisluiten. Ik ben lang ondernemer geweest in nederland en heb daar in al die jaren geleerd dat er twee groepen mensen niet geschikt zijn om voor een baas te werken. De eerste groep komt met de pont in spanje europa binnen, en de andere groep zijn de nederlandse creolen. Die ik meegemaakt heb zijn gewoon niet geschik bij een baas te werken, en ik kan echt wel tegen cultuur verschillen.
  De lieden zetten zichzelf buiten schot en roepen moord en brand dat ze daar staan.
  Nu eenmaal in suriname beland, blijkt het niet aan mij te liggen, goddank, maar aan de volksaard. Diezelfde groep acteerd hier net eender….


  Maak melding

 21. Terug naar de zwervers inderdad opvallend veel ex strijders uit de binnenlandse oorlog, de les hieruit is loopniet achter een zelfbenoemde leider aan maar vecht als het moet voor je land.


  Maak melding

 22. Tijdens NF werden er een flink aantal zwervers VERMOORD,er is nooit moeite gedaan om de daders te pakken.

  Opeens nemen sommigen het op voor de zwervers,ik heb vaak hier gelezen, getypt door de zelfde zg beschermers v/d zwervers,dat de zwervers een verschrikkelijk beeld vormen in de stad ze moesten opgeruimd/opgeborgen worden,waren jullie woorden.
  Zo kan men lezen hoe HAAT mensen een twisted mind geeft.
  Wat een stelletje hypocrieten toch.

  Srika heeft gelijk deze site wordt beheerd door een Hindostaan uit Rotterdam ,uit zeer betrouwbare bron,,zeker een VHP gezinde,want ze laten het toe om een beoordeling die niet NF gerelateerd is te minnen.
  Als ze eerlijk waren hadden ze die hele beoordeling weggehaald,want de HATERS doen niets anders dan minnetjes te geven aan alle positive reaktie,naar Suriname en de Surinamers toe.
  Zie maar de huyisregels onder,reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd,ze vergaten erbij te typen:Reakties pro-Suriname/Sur.regering worden niet toegelaten,dan waren ze af van het gescheld en verwensingen van de HATERS.


  Maak melding

 23. Ray, onder de Frontregering zijn een groot aantal zwervers letterlijk afgemaakt.Het kan dus kloppen dat ze zoals jij zegt aan de lage kant lagen. De vraag is nu; in opdracht van wie werden ze afgemaakt? Het lijkt alsof de zwervers een zware last waren aan het been waren van de NieuwFrontregeringen. Ik vind de maatregel van de regering Bouterse in elk geval humaner voor zwervers.


  Maak melding

 24. 01 JULI 2013

  Beste Blanke, Srika citeert:

  ‘De eerste groep komt met de pont in spanje europa binnen, en de andere groep zijn de nederlandse creolen. Die ik meegemaakt heb zijn gewoon niet geschik bij een baas te werken, en ik kan echt wel tegen cultuur verschillen.’

  @Blanke, in je posting geef je zelf al aan wie je bent en hoe je tegen anderen aankijkt, zeker tegen Surineds van creoolse komaf.

  Echter ga je niet in op de door mij gewezen problemen onder Surineds in Nederland en waarom er geen items over zulke omstandigheden te vinden zijn op dit forum.

  Ik hoop dat er nu maskers zullen vallen en dat het duidelijk wordt wie de hypocrieten zijn binnen de Surineds en het volk in Suriname.

  Geef maar de minpunten. Daarin zijn zij die dit forum mede mogen controleren heel goed in.
  Srika


  Maak melding

 25. RobG

  Ik vind de maatregel van de regering Bouterse in elk geval humaner voor zwervers.

  Jou geliefde president Bouterse staat bekend om zijn ‘humane beleid”

  De decembermoorden zijn een prima voorbeeld van dit humane beleid toch RobG?….

  Gehersenspoelde paarse gek….


  Maak melding

 26. stel hypocrieten. toen bill clinton pres van USA was en daar de wk of olympische gehouden zouden worden in Atlanta zijn de zwervers van die stad letterlijk uit de stad geveegd. hadden jullie tun deze zelfde grote smoel????????? hypocrieten bij elkaar daar aan de Noordzee. TE NENGRE FIN BUN DE ^% na bakra maksin


  Maak melding

 27. Henk Molenaar, ik heb een aantal dagen terug een bericht gepost waarin ik aangaf dat het hoogste gezag in de soevereine staat ook geweld mag gebruiken.


  Maak melding

 28. Donderdag 1 augustus 2013 om 14:54 uur, door RobG

  Ben het met jou volkomen eens!

  Nou met jou nog beginnen af te schieten of op te hangen dan word suriname mooier en de intelligentie nivo stijgt met 200%


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.