Parlementsvoorzitter: aanpak geweld tegen vrouwen lange weg

13

PARAMARIBO, 1 aug – Discriminatie van vrouwen begint in het hoofd. Dit stelt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Alle kwaad tegen vrouwen, waaronder mishandeling, heeft een diepere oorzaak. De wijze waarop de relatie tot vrouwen wordt bezien, is nog lang niet wat die wezen moet. Politieke partijen zijn sprekende voorbeelden.

Bij publieke activiteiten rond genderaangelegenheden, worden steevast vrouwen afgevaardigd. “Als het over geld zou gaan, zou het hier wemelen van de heren, ook van de partijvoorzitters”, zei Simons tijdens een informatiesessie over gender en geweld. Dit soort benadering is fout. “We krijgen steeds alleen maar vrouwen. Hoe gaan we genderproblemen oplossen als de interesse van de andere uitblijft.” Politieke leiders geven dus niet het juiste voorbeeld.

Maar dat had het wel moeten zijn. Als de vooral mannelijke leiders meer interesse tonen, oprechte interesse, zal het pas beter gaan. Pas dan zal de houding van mannen ook echt beginnen te veranderen. Mannen moeten zich meer laten zien en horen bij debatten over gender. “Negentig procent van de opkomst bestaat uit vrouwen. Geweld bestrijden begint met toegang tot besluitvorming. Daar begint de discriminatie en de gedachte dat je met vrouwen kan doen wat je wil omdat het vrouwen zijn.”

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Ach Simons,had je het maar geweten,
  jij bent de VIJAND van de vrouwen in Suriname!!!
  Als vrouw heb jij de vrouwen in Suriname verraden!!
  15 weduwen vroegen en vragen nog steeds om gerechtigheid en wat doe jij??!!
  Jij beschermt de crimineel en doet hard je best hem uit de gevangenis te houden!!!
  Ter jouwe informatie,behalve de ndp kliekle is er geen ander te vinden in Suriname die in je blah..blah.. tories gelooft!


  Maak melding

 2. Mevrouw Simons heeft een punt. Mannen mogen meer interesse tonen voor gendervraagstukken.Maar het ligt niet in de aard van conservatieven(NieuwFront) om over vrouwenzaken te praten.Ze vinden het maar niets.

  Maar ook in het Surinaamse parlement zijn de vrouwen ondervertegenwoordigd.De enigste vrouw die opvalt is de voorzitter van het parlemen, mevrouw Simons in eigen persoon.


  Maak melding

 3. @Ray je bent mij voor geweest er is geen ander ie de Su vrouw zo heeft laten vallen als/dan Jenny Simons. Vertel de wereld Jenny Simons waar/wat je voor de Su vrouw hebt gedaan? Je bent er nooit voor deze vrouwen,terwijl je weet dat er heeeeeeel veeeel vrouwen op de persoon Jenny Simons hebben gestemd en nu niets voor de vrouwen kan betekenen. Jenny als ik alleen maar naar je optreden kijkt in het parlement dan zie ik zo hoe je mevr Ruth Wijdenbosch overslaat of haar als zodanig behandelt dat ze niet hoeft opte treden als vice voorzitter van het Su parlement.Jenny Simons je had ooit de s tomme moed gehad om de hamer over te dragen aan Tamsiran van PL en toen ook aan Ronny Brunswijk.Jenny waka joe pasie nanga 2 lletter jere en hou je zelf voor de gek. Overigens @Ray ik ben het helemaal eens met je reactie. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 4. @Glenn Pengel

  Thanx!
  Ook eens met jou!
  Wat een verbeelding van die Simons!Als vrouw is zij een waardeloze vrouwen vertegenwoordigster.
  Ze gaat toch de zijde van de man[bouta] blijven kiezen/steunen.


  Maak melding

 5. @RobG
  Natuurlijk zal Simons opvallen ,
  zolang zij lid is van de dna kan niemand anders ook geen enkel andere vrouw voorzitter worden,
  zij heeft haar criminele baas aan haarr zijde en omgekeerd,een ieder die haar probeerd tegen te spreken wordt uitgemaakt door Simons als te zijn staatsvijanden!!
  Een ding weet die Simons heel goed ,zolang haar baasje de lijder is van Suriname is zij ook voorzitter,en ze waakt ervoor dat het altijd zo zal blijven!!


  Maak melding

 6. simonsje vergeet dat de dag nadert dat het ook voor haar is afgelopen dan wil ik haar horen of ze nog steeds zo alwetend verwaand en huichelachtig zal doen
  velen zijn voor haar al gedumpt door baas iengie no habi gwenti


  Maak melding

 7. Ray en Glenn Pengel zijn twee minder begaafden(zwakbegaafden)die niet weten waar ze over praten.Jenny Simons is een vrouw die een gezicht geeft aan de Surinaamse vrouwen in een overwegend mannenbolwerk.De meerheid van de Surinaamse vrouwen steunen haar.

  De vrouwen van NieuwFront zijn niets.Nu niet en vroeger ook niet. Ze lijken zijn versmolten als een stuk ijs in de hete Surinaamse zon.


  Maak melding

 8. @Hille S,
  je denkt dat Simons zich wat geeft om de vrouwen in Suriname?!!
  ZE IS NET EEN PARSSIET DIE HANGT AAN HET ONDERSTE VAN BOUTA DE CRIMINEEL!!!
  15 WEDUWEN vragen om gerechtigheid,je zou denken Simons gaat het opnemen voor ze.
  WELNEE,,Simons doet hard haar best om de moordenaar van die 15 slachtoffer uit de gevangenis te houden!!
  Simons is gewoon wat je gaat vinden als je praat van een vrouwelijke Dictator!!!!
  Wil je haar tegenspreken leg ze je een ZWIJGVERBOD OP en roept ze hulp van bouta om zichzelve te versterken!!
  Zelfs haar Eigen zuster durft het niet op te nemen met haar,ze plakt haar mond liever dicht met tape dan met dictator Simons in discussie te gaan!!!


  Maak melding

 9. @Tamara goed dezien.
  En als jenny Simons ’t gezicht is van de Su vrouw dang na BOENNNGGG takroe sanie jere…vb is Jenny als vrouw/moeder al langs geweest bij ’t kinder tehuis dat door brand is verwoest/getroffen?
  Weet je hoe vaak Stichting voor ’t kind in/t nieuuws is geweest vanwege gelgebrek. Wie heeft Jenny Simons hierover gehoord ooit? Heeft iemand Jenny Simons/vrouw horen optreden tegen dat varkentje Boel-va(zei iemand eens op dit forum)als deze heel erg onbeleefd/onbeschoft tekeer gaat/ging tegen Mevr.Ruth Wijdenbosch. Jongens veel plezier met deheer meneer Jenny Simons. De Su vrouwen zijn al er achter gekomen dat ze bedrogen zijn geworden. Ze hebben al die tijd met een man temaken gehad en niet een vrouw. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.