Internaat Boven-Suriname in oktober bewoonbaar

2

PARAMARIBO/ATJONI, 29 jul – Het internaat te Atjoni voor kinderen uit het Boven-Suriname gebied moet in oktober tenminste te betrekken zijn. Dit zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW. Het wordt ‘speciaal beleid’ om het nieuwe schooljaar goed te beginnen. Het regionale internaat had al drie jaar terug opgeleverd moeten zijn. De kinderen zitten dringend verlegen.

Er is geen verblijfplaats voor hen die verder komen dan de basisschool in de dorpen. Het voornamelijk door leden van de stam der Saramaccaners bewoonde gebied, maakt een versnelde ontwikkeling door. Parmessar vindt dat de regering niet anders kan dan die ontwikkeling helpen sturen in de gewenste richting. De jongere generaties moeten zoveel mogelijk de kans krijgen behoorlijk onderwijs te volgen. Zoals de kaarten nu liggen, is daar nauwelijks sprake van.

In het parlement ontstond onlangs nog opschudding over het onderkomen voor plaatselijke tieners. Omdat het internaat maar niet af kwam, zijn jongens en meisjes ondergebracht in een toeristenoord. Stuitend vooral vonden de parlementariërs dat de kinderen bij elkaar sliepen. Parmessar wil het internaat nu zo snel mogelijk gereed hebben. Het gebouw, goed voor ruim honderd en veertig kinderen,staat er al, maar moet van binnen nog worden afgewerkt en ingedeeld.


2 REACTIES

  1. minister parmessar, wij, ik althans, vind het prachtig, al deze plannen. goed dat u vertelt wat er allemaal moet gebeuren. wij willen ook weten waar het geld naar toe verdwenen is. misschien kan het nog teruggehaald worden. kunnen wij dat pimpmobiel niet als eerste verkopen? het kantoor onderverhuren aan een ambassade, die schijnen toch uit de grond te spruiten als paddestoelen, dan kunt misschien nog wel een wc met stromend water voor die kinderen bouwen, en een school of is het een internaat, met echte ramen in plaats van met luchtgaten. tropisch land. geen gevangenis.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.