Venetiaan blijft hameren op debat met Bouterse

138

PARAMARIBO, 24 jul – Ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) heeft zijn opvolger Desiré Bouterse weer uitgedaagd tot een debat. Venetiaan blijft erbij dat het debat in het parlement gevoerd moet worden. Bouterse moet vooral uitleg geven over de financiële toestand van de staat. Die lijkt alles behalve rooskleurig.

De Centrale Bank van Suriname, CBvS, zelf geeft aan dat een flinke hap van de nationale goudvoorraad is verkocht. Wat vooral zorgen baart, is dat de verkoopopbrengsten nergens geboekt staan. Bouterse moet met de meeste spoed naar het parlement om het allemaal uit te leggen. “Hij heeft mij als eerste uitgedaagd en aangegeven dat hij mij in stukken zou zagen. Ik heb hem uitgelegd dat wat dat betreft, er ook gehakt gemaakt kan worden”, zegt Venetiaan tegenover de Times of Suriname.

Het parlement is de plaats waar de ‘strijd’ het best geleverd kan worden. Venetiaan vindt Bouterse onverantwoordelijk bezig nu die van alles belooft en er voor niets geld blijkt te zijn. Het nieuwe zorgstelsel is een goed voorbeeld. Het heeft alles weg van nattevingerwerk zonder goede kostenberekening. “Je moet zorgen dat je zowel de beleidsprogramma’s als de bijkomende ‘mooi weer’ dingen die je doet, afstemt op de middelen die je hebt.”

138 REACTIES

 1. MIJNHEER VENE

  HET DEBAT zal niet plaasvinden omdat onze pres weet dathij geen partij voor u is hij heft het niveau niet een debat met u aan te gaan ondanks dat liegen en liegen zijn geboren talent is


  Maak melding

 2. Die laffe HOND durft niet, enige wat hij kan is als een CLOWN tekeer gaan in ocer,daar voelt hij zich als een vis in het water tussen die domme achterlijke massa.


  Maak melding

 3. Bouterse is een schijtzak. Bij een debat met Vene loopt het drek langs zijn broekspijpen. Bouterse is een communicatieve onbenul, hij spreekt alleen boeventaal.


  Maak melding

 4. Bouterse heeft het te druk met zijn werkzaamheden.Er is geen ruimte voor een geregisseerd poppenkast gedoe.De president moet zijn kostbare tijd niet verdoen aan de losgeslagen kudde.


  Maak melding

 5. de wolf is een ongeletterde wolf/hond….
  als er vragen worden gesteld heeft hij er moeite mee, hy maakt dan altyd grapjes en voert dan een show op zodat de mensen afgeleid zijn.je moet eens goed opletten…


  Maak melding

 6. Uitgaande van dat dit geen gemakkelijke opgaaf wordt voor de zittende president met zijn graai gedrag. Het is nog allemaal de vraag of de huidige president deze uitdaging aan zal gaan. Want dat heeft hij veel te vertellen, dan zit hij op dat moment niet in Ocer. Het kan ook uitlopen in een baas knecht verhouding, de baas is niet verantwoording schuldig aan zijn ondergeschikten. Een te grote broek aan hebben en het zelf kunnen ophouden, dan krijg gegarandeerd een situatie wat nu gaande is. Het ene gat met het andere dichten.


  Maak melding

 7. Als het parlement de president vraagt om te komen moet hij dat doen.
  Dat is parlementaire democratie.

  Maar omdat Bouterse een dictator is en laag opgeleid durft hij niet te komen.
  Hij zou door de mand vallen.


  Maak melding

 8. Hij, bouta de moordenaar,gaat niet komen meneer Venetiaan ,hij,de moordenaar, noch Lackin zijn spreekbuis gaan komen opdagen!
  Ze gaan het dna gebouw vermijden en zullen in de andere Caricom landen te vinden zijn behalve in Suriname.Dit noemen we STRUISVOGEL POLITIEK OP niveau!!!..IK ZIE JE NIET…JIJ ZIET ME NIET…..


  Maak melding

 9. Bouta gaat niet komen hij durf niet want hij weet zelf niet wat in het land gebeurd, dus hij kan niks uitleggen ,en grote mond heeft hij in zijn eigen Kring hij weet dat hij een de parlement niks kan daarom vermijdt hij dit elke keer om in de palement te komen.


  Maak melding

 10. DDB en debatteren, dat zijn twee dingen die mijlenver uit elkaar liggen.

  Schieten schelden razen tieren en niets te vieren, dat is het motto van DDB.

  Pistolen Paultje, met zn grijpgrage vingers in overheidskas graaien, en zn handeltje in witte poeder dat is waar hij goed in is……


  Maak melding

 11. Debat Bouterse (B) en Venetiaan (V)

  B: ik zal je in stukken hakken
  V: er kan ook gehakt gemaakt worden. Weet je hoe gehakt gemaakt wordt?
  B: moet ik jou dat vertellen. Weet je het zelf niet. Je hebt gehak gemaakt van de Surinaamse economie.
  V: wat wwet jij nou van economie? Jij daenkt dat ieconomie inhoudt, veel meer uitgeven dan je binnen krijgt
  B: jij bent een vrek die niks durft uitgeven. Daarom heb je geen enkele grote project opgezet.
  V: Nee, ik heb geen poeder her en der verscheept.
  B: Dus je kan geen logistiek regelen?
  V: Nee, ik bezorg geen kogelbrieven.
  B: Dat is en koud kunstje hoor.
  V: Zal wel, maar hoe wil de economie laten groeien?
  B: Gewoon, door wat mest en water te geven en in de zon te zetten.
  V: En dan komt het geld binnen?
  B: Nee, het geld moet je uitgeven, dat heb ik je toch al verteld?
  V: Maar je moet het toch eerst hebben om het uit te geven? Hoe krijg je het dan eerst?
  B: Je neemt een credit.
  V: Is dat wel gezond? Want dan moet je ten eerste het met rente terug betalen en ten tweede je moet een project hebben dat geld opbrengt voor het eerste.
  B: Ten derde moet je alles verkopen aan het buitenland.
  V: Ook dat moet je goed doen om het maximale te krijgen.
  B: Ik heb al het maximale gehaald: de Amnestiewet, ben President, iedereen vreest mij, ben erg rijk. Wat heb jij nou bereikt?
  V: Ik heb mijn integriteit nog.
  B: Ik hoop dat je arm blijft en je integriteit naar je graf meeneemt.
  V: Dat is iets wat jij nooit zult kunnen.
  B: Nee, ik kan nooit arm zijn. Ik zet desnoods de economie naar mijn had. Zelfs in mijn graf geef ik nog grif geld uit.
  V: Jouw idee over economie en humaniteit is duidelijk.
  B: Ja, ik ben zeer duidelijk. Kijk morgen maar in je brievenbus.


  Maak melding

 12. geen paniek alles is allang verdeelt hoor het is schoon op al zijn ndp vrienden hebben genoeg gekregen hoor ronnie ook goud en en geld somo ook zak geld de hele mega combinatie het is op maar we gaan verder hoor met het land leeg roofen zo lang het volk surinaame niets zegt is het allemaal ok toch land verdelen goud verdelen wilt u ook wat van de koek dat kan maar eerst lid worden van de grootste roof combinatie ndp en dan als u de mond dicht weet te houden is er voor u ook koek hoor beste mensen ziet u niet dat u land wordt leeg gerooft denk je echt dat deze mensen iets goed met of voor surinaame doen nou houd u zelf dan maar voor de gek want het zijn allemaal veroordeelden boefen en zij hebben nooit iets geleerd van wat dan ook dus wat doen deze mensen wat ze het beste kunnen toch liegen bedrijgen roofen toneel speelen drugs en nog meer onzin surinaame is pas vrij als dat spul in de gevangennis zit venetiaan weet wel waar over hij praat luister naar deze man niet voor niets was hij het langst zitende president van surinaame gado bless surinaame leve nieuwfront


  Maak melding

 13. RobG dus de Ndp stemmers hebben geen recht om te weten wat er met de goudvoorraden is gebeurt ? Bouterse moet veranwoording afleggen aan het volk en dat kan alleen in het parlement. De oppositie mag misstanden aan de kaak stellen dit in het belang van de bevolking. Bouterse moet antw. geven.


  Maak melding

 14. r RobG
  Bouterse heeft het te druk met zijn werkzaamheden.

  Ik herhaal: Als Bouterse op jouw kop schijt zeg jij “dank u mijn president”.

  Ik heb nog nooit zo’n volgzaam Paarse Slaafje gezien als RobG.


  Maak melding

 15. Ray de pedofiel dochterverkrachter en racist noemt Bouta een moordenaar. Het wordt steeds gekker met Ray op dit forum. Als hij zijn Hindostaanse Ka niet in de mond van zijn vrouw en kinderen stopt dan laat hij het hier op dit forum achter. Gekke Malloot.


  Maak melding

 16. OobG
  “Bouterse heeft het te druk met zijn werkzaamheden.Er is geen ruimte voor een geregisseerd poppenkast gedoe.De president moet zijn kostbare tijd niet verdoen aan de losgeslagen kudde”

  Wat voor lik (bouta)reet reactie is dat, waar staat de D van deze paarse regering dan voor.Verantwoording afleggen over s’lands financeelbeheer vindt ik geen poppenkast.

  Als vene of wie dan ook als president aan het roer, zou het volk ook moeten/willen weten hoe het precies zit met de zoveelste verdwenen goudvoorraad, hoe betalen basis ziekenfonds en niet te vergeten je boezemvriend Abraham Crijnsen van OW(die waarschijnlijk in Dubai zit te genieten)


  Maak melding

 17. de president is niks verplicht daarom gaat de geld koers omhoog ,begroting geld 2013 is op, hij is niet verplicht om dit uit te leggen ,ministers onslagen moet een reden voor zijn .enzv. als hij niks verplicht is zit hij als president als een waardeloose vent dan op zijn post , hij geniet wel van de belasting geld en zich eigen en zijn mensen rondom hem heen verrijken. dus over dit alles is hij niks verplicht.


  Maak melding

 18. Het rare van Ray is dat hij creolen schoffeert, maar zodra het gaat om Venetiaan dan doet hij zijn broek uit, laat hem buigen, zuigen, en neem hem zo hard als hij het maar kan in z’n reet.

  Vuile racistische hypocriet


  Maak melding

 19. Als de president deze hgandschoen opneemt en het debat aandurft zal dat als een unicum in de Surinaamse Parlemetaire Geschiedenis worden aangemerkt. Deze president voelt zich, en heeft zich ook altijd als zodanig toen hij parlementariër was,boven álle wetten verheven. Denk aan b.v. een oproep van de rechtscollege i.v.m. de 8 december behandeling. Denk ook aan het lkiujfelijk aanwezig zijn als volksvertegenwoordiger van de N D P.
  Het enige dat hij, de president weet en kán, is lange, nietszeggende monologen houden, hetgeen hij heeft geleerd van zijn communistiesch-Socialistiesche kameraden, zoals wijlen Chaves,de nu stokoude Fidel Castro en de Chinese leiders.
  Het is niet zó dat hij het debat niet zou willen, doch daar mist hij de capasiteiten voor.Hij leeft in een héél kleine en enge wereld en is erg bevreesd om daarbuiten te stappen.
  Het monologen-gedoe heeft hij toch zó vaak gedemonstreerd op “de Berm”.
  Maar laat ik nu niet vóóruithobbelen en rustig afwachten op zijn reactie als hij terug is van zijn vakantie-reis naar Brazilië z.g. op bezoek bij de Paus. Echter blijf ik erbij te vermelden, dat als hij de handschoen door zijn voorganger, Venetiaan, geworpen opneemt, het een unicum in Suriname zal blijken te zijn.


  Maak melding

 20. Vene piepoooooooo de clown 小丑静脉你睡觉或梦游 neen je pyjama mee,live via tv gaan we lullen en niet in die parlement hokje…I LOVE SU WOON EN WERK


  Maak melding

 21. Woekerend kwaad.

  Volledig afhankelijk
  niets blijft gespaard
  lijf en leden opgevreten.
  Verzwakt en doorgelegen
  uitgemergeld
  tot op de graad.
  Blijft maar doorwoekeren
  genadeloos is dit
  zieke kwaad

  @Forza Milano

  Heel veel beterschap toegewenst.


  Maak melding

 22. @R!@0, wat dacht je van live debat vanuit het parlement. Iedereen kan het thuis op TV volgen en mensen mogen oa. op Twitter hun mening geven. Een in te stellen jury door vb. Apinti doet aan fact checking en houden de polls bij. Na afloop zal de jury live op tv aangeven of de facts kloppen en wie het debat gewonnen heeft. Probleem opgelost.


  Maak melding

 23. Marjon B, in het parlement verwacht vene steun van zijn clowntjes d n a vriendtjes,,,dus neutraal gebied
  wat denk je van LIVE TV en gaat we zien wie gebekt is..
  …你明白我的意思……als je begrijp wat ik bedoeld..
  ..I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 24. Even een reactie t.a.v. RobG,
  Als jij het “wetboek van Suriname”kende, zou je nooit kunnen beweren dat de president niet verplicht is in het DNA te verschijnen. Dat is hij degelijk en ook álle ministers, zodra het D.N.A. hun daartoe oproept. Staat met dikke letters in de Grondwet.
  De president, ministers en alle DNA-leden zijn verkozen door het electoraad en verplicht voor de volksvertegenwoordiging te verschijnen zodra het volk dat nodig acht en wenst. Aangezien deze president het gevoel heeft dat hij boven wet en recht staat, zal hij het nimmer kúnnen opbrengen zulks te doen om de door mij in vorengaande reactie opgesomde redenen.
  Lees maar even terug.
  Hou dus a.u.b. op met het uitkramen van NONSENS.


  Maak melding

 25. Venetiaan kan beter debateren met mensen van zijn Eigen niveau, dan met een moordenaar en drugsdealer die ongeschoold is, het zou trouwens een oneerlijk debat worden, daar de woorden schat van deze moordenaar nihiel is, blijkende uit de vele onzinnige toespraken van deze man op de berm en elders in het land.


  Maak melding

 26. Die graaier Vene had dit ruim voor de afgelopen verkiezingen moeten doen,Nu heeft het totaal geen zin meer.Nu komt het huiliger over.


  Maak melding

 27. Vene,jij begint hinderlijk te worden met jou 15 jaren plan die jij nooit heb kunnen uitvoeren,omdat jij onder de plak van die jongens uit noordzee ben,dan durf jij Bouterse voor een debat uit te dagen ?
  Snotneus gaat in jou hoek zitten,voorlopig heb ik geen tijd voor jou ,maar vergis jou niet ,nu schreeuw jij moord en doodslag,en als ik morgen aanwezig ben om te debateren”wat dan?”


  Maak melding

 28. Alla den boeritji sang e luku ini Bouta bille,ik had jullie al gezegd a boy rutte gaat NED kapot bezuinigen met zijn verouderde econosmische begrippen,zelfs een EZEL BEGRIJPT,hoe meer je bezuinigt,des te minder inkomstenje gaat derven,waarom gaan jullie die niet bijstaan,want u sabeng so.jullie gaan schijten,straks gaan ze zich tegen jullie keren,
  pier bana a no pier bakba.gmap pe ju o go tjibri.je zal die baviaan om hulp vragen.


  Maak melding

 29. Bout heeft zijn pitten laten verwijderen daarom dat hij/zij niet met El Vene in debat kan gaan.Geerlings-Simon is de man [zolang ze de hamer nog heeft]en bout de vrouw en chief scout.


  Maak melding

 30. Nou, Vene, dat Bouterse president is geworden is juist door mensen als u gekomen. U waande zich de eeuwige roem als koning, nou vertel het me…..

  Als jullie het volk serieus hadden genomen was het nooit zover gekomen. Het volk had een keus tussen NF VHP leugenaars of kiezen voor het MISSCHIEN van Bouterse.

  Dus kom me geen lulverhaal vertellen.

  Nu lopen ze op alles kritiek te hebben, hielden jullie zelf eens een spiegel voor je eigen gezicht maar.

  Laat Bouterse het doen, laat Bouterse het bewijzen, een kind kan ook niet meteen na de geboorte lopen of wel?

  Bouterse, je hebt mijn vertrouwen en ONS zegen.

  Ga zo door. Die krolse rosé lips zijn weer bezig met hun VHP NF stront


  Maak melding

 31. Dat de president niet verplicht is om in het parlement te verschijnen, kan alleen in een politiestaat in een rechtsstaat kan dit voorkomen. Tenzij hij uitlandig is, wat meestal niet het geval is. Je kan zeggen wat je wilt in dit onderhavig geval, hoe je het wendt of keert Venetiaan heeft volkomen gelijk. Want het loopt de spuigaten uit, en inplaats van dat de hele regering opstapt, worden er ministers geslachtofferd. Als je het over incompetentie wilt hebben, vind ik moet ook de president ook opstappen, die het eigenlijke probleem is. En kom me niet vertellen, dat hij door het volk is gekozen. Want daarin heb je dan volkomen gelijk. De essentie is is hij toegerust om president zijn, dan zeg ik, helemaal niet. Maar daar zal deze “narcistische egoïst” geen gehoor aangeven. Het paarse gepeupel zal altijd verkondigen dat de president goed op weg is. De staatskas is haast opgedroogd, door financieel wanbeleid. Wanneer je onpragmatische beleidshandelingen pleegt, onstaan dit soort funeste en onoverkomelijke problemen. En maar afwachten hoe deze heerschap met de billen bloot zal gaan, hij mag zijn borst nat maken. Hopend dat het geen straatjongens gevecht wordt tegen de schoolmeester, want dat zal je onherroepelijk meemaken, het is niet anders te verwachten.


  Maak melding

 32. John Rudolfs Sandel,Mebaryu, in het presidentieel systeem is de president geen verantwoording schuldig aan het parlement.In het semi-presidentieel systeem bestaat er wel een verplichting.Can you follow me??????????????


  Maak melding

 33. PRESIDENT BOUTERSE MOET ZICH NOOIT VERLAGEN TOT HET NIVEAU VAN VENE, DEZE MAN IS HET NIET WAARD.

  Vene is bijkans 20 jaar President geweest, deze man is de langstzittende President geweest sinds de onafhankelijkheid van Suriname en wat is hij NU, parlementarier.

  Lager dan dit kan je niet vallen, het enige wat vene kan is koti odo’s en mooie praatjes, als President heeft hij nog nooit zoveel gesproken.

  Na de verkiezingen van 2010 had men bijkans 1 maand niets van hem gehoord, totdat front Alendy en Somo hadden omgekocht en bijna een regering hadden gevormd, het enige wat vene kon zeggen was “a dyersi un beng lasi” het leek alsof we hadden verloren, dit terwijl front grandioos de verkiezingen had verloren, zag vene het niet als verlies als hij maar een regering kon vormen. Ja dit is de man die 20 jaar President was, hij heeft niets en nogmaals niets, hij is leeg en een verliezer.

  Met vene hoeft dus niemand een discussie te voeren.


  Maak melding

 34. Het is voornl, wat dreigen schreeuwen en schelden een paar uitzonderingen nagelaten, in die topic en door wie, juist het paarse gepeupel , geeft precies het niveau aan van de gemiddelde NDP’er, kan ook moeilijk anders met zo’n baasje, echt veel zinnigs komt er niet uit


  Maak melding

 35. rob g het gaat er niet om of het een verplichting is of niet,als je a zegt moet je ook b zeggen en niet verschuilen is nml nergens voor nodig als je niets te verbergen hebt,maar ik denk dat z,n grootste angst is dat hij met woorden niet kan winnen,hij is nml gewend aan ja knikkers om zich heen.


  Maak melding

 36. Wat wil Venetiaan nou bewijzen met een debat? Iedereen weet toch dat Bouterse geen kaas heeft gegeten van het leiden van een land? Zelfs het leger heeft hij niet goed geleid, want de discipline ontbrak en men ging over tot het moorden.
  Mensen moeten geduld hebben en wachten tot de man seniel wordt of sterft, want gezien de reacties hier van z’n harde kern gaan ze hem blijven steunen tot in den dood.
  Want ze varen alleen wel onder zijn protectie.


  Maak melding

 37. Het parlement (In Su de Assemblee) is het hoogste orgaan binnen de staat Suriname. Daar is het souvereine volk vertegenwoordigd. Ook de president is verantwoording verschuldigd aan het parlement.

  Binnen democratische staten heeft de president zich te onderwerpen aan het parlement. Dat is de essentie van de Trias Politica.

  Robg mag onze grondwet nu eens eindelijk gaan lezen.Of is hij net zo dom als de overige ndp stemmers?


  Maak melding

 38. Heel jammer dat het NieuwFront en haar kudde meelopers die niet van koers kunnen veranderen zich niet hebben gebogen over dit vraagstuk of geen rekening hebben gehouden met een dergelijke dilema. Ergo nog, het NieuwFront was te lui, of ze misten de potentie om een Constitutioneel Hof in het leven te roepen.


  Maak melding

 39. Robg,
  Hoe dom ben je nou? Het is en blijft een parlementaire democratie waarbij de regering verantwoording schuldig is aan het parlement. Wat snap jij nou niet?
  Maar ik kan je het niet kwalijk nemen aangezien jij de grootste gatlikker bent van die paarse mongolen. Ga toch eens je recht bestuderen je doet alsof je geschoold bent maar je lijkt eerder een ongeschoolde debiel.


  Maak melding

 40. Flauwekul,je gevallen leider wil een buitenspel doelpunt maken.Ik heb niets aan inhoudsloze priet-praat van jullie. Kom maar met harde bewijzen om mij te overtuigen.Als het je lukt verdien je respect.


  Maak melding

 41. =Ik zal reageren op de tekst. Er staat vermeld:::::::De Centrale Bank van Suriname, CBvS, zelf geeft aan dat een flinke hap van de nationale goudvoorraad is verkocht. Wat vooral zorgen baart, is dat de verkoopopbrengsten nergens geboekt staan.

  =NIET Venetiaan heeft dit gezegd, maar wat er geschreven staat. Nou het volk heeft inderdaad RECHT om te weten wat er gebeurd in suriname, omdat als het echt fout mag gaan de belastingbetaler eronder gaat lijden.

  =Verder staat ook het volgende geschreven::::“Je moet zorgen dat je zowel de beleidsprogramma’s als de bijkomende ‘mooi weer’ dingen die je doet, afstemt op de middelen die je hebt.” ==dit klopt inderdaad ook.

  =Helaas doet deze regering dit niet, omdat van alle kanten gerommeld wordt.

  =Ik weet niet wie die lijst heeft opgesteld, maar inderdaad zijn het een stelletjes criminelen die het land suriname leiden.

  =Succes voor een ieder, ik heb geen partij en de domme massa’s moet het zelfs weten.


  Maak melding

 42. de paarsen kan je niks bewijzen of iets nuttigs en zinvol bij te brengen dat gaat er gewoonweg niet in ze hebben bij de geboorte al een knoop in hun hoofd als iets ze niet aanstaat dan willen ze je vermoorden ze zijn heel kortzichtig ze zijn niet ziende blind en horende doof zo zijn ze,ze weten niet beter ze kunnen het niet helpen het zit al in hun genen dus gewoon negeren dat is het beste.


  Maak melding

 43. Bouterse gaat met NIEMAND in debat. Hij vaart zijn eigen koers en dat betekent dat hij niemand verantwoording verschuldigd is. Zo was het in 1980 en zo is het nu!
  Eens een dictator, altijd een dictator!
  Wel goed van Vene om deze houding van B te blijven prikkelen en hem voortdurend mee te blijven confronteren. Dat hij hem een spiegel blijft voorhouden.
  Wanhopig zal hij worden van zichzelf want de wereld kijkt mee hoe hij zich steeds in bochten moet wringen en uiteindelijk vluchtgedrag vertoont. Een hoogstandje van psychologisch spel, speelt EL PAPA VENE!


  Maak melding

 44. Tamara je raakt de spijker op zijn kop. Vene speelt mind games met Bouta. Er gaat een moment komen dat Bouta wel moet debateren. En dan zakt hij door het paarse ijs. De bevolking in su is in rep en roer. Stakingen op Zanderij en de rechtbanken. Bus chauffeurs, leraren, naschoolse opvang en toe leveranciers krijgen ook niet meer betaald door de regering. Bewoners van vele wijken in paramaribo klagen over inkomens verschillen. Vele gezinnen komen niet meer rond. Bouterse zal uit zijn grot moeten komen en uitleg geven. Kennelijk gaat het toch niet goed in Su.


  Maak melding

 45. RobG, er hoeft niets bewezen te worden, de feiten spreken voor zich, alleen als je zo’n dikke plaat voor je kop hebt als bij jou, en troost je niet bij jou alleen, zul je ze nooit (willen)zien, helaas


  Maak melding

 46. Men doet alsof Venetiaan Bouterse voor het debat heeft uitgedaagd!
  Terwijl juist het omgekeerde het geval is!
  En nu zwijgt DDB als het graf.
  Bouterse is in de verste verte geen partij voor Venetiaan!(dat zal hem ook door zijn crew ingefluisterd zijn geworden!!!)
  Hij is nu bang tijdens het debat in gehakt veranderd te worden!
  Hij kan zich liever terug trekken om te voorkomen door de mand te vallen!


  Maak melding

 47. hahahahah moet wel steeds lachen om de reakties van het groene gepeupel,ook hier leest men dat ze LOSERS zijn.hahahah
  Staan jullie toch even stil bij de gedachte:Hoe is het mogelijk geweest dat de NF te gronde is gegaan,want ze bestuurden het land “o zo goed”,hoe komt het dat het volk zich massaal tegen hun gekeerd heeft en voor Bouterse en de rest heeft gekozen.
  hahahahahah er is niets aan de hand daar in Suriname,wat er hier getypt wordt door die groenen riekt naar pure HAAT, das niet goed voor jullie hart reh ,al dat gefoeter laat Bouterse zitten waar die zit tot de volgende verkiezingen,het volk geeft hem weer alle macht,deal with it LOSERS.


  Maak melding

 48. hahahahha jeemineee als Bouterse een 2e termijn herkozen zal worden hahahah gegarandeerd dat de groenen dood neervallen hahahaha we lezen het wel hahahahahahahahahahhahahahahahahah


  Maak melding

 49. Isniewaar, niet de groenen vallen dood neer maar de zieken, gehandicapten, kinderen en ouderen. Zal je geruststellen didibrie krijgt geen tweede termijn.


  Maak melding

 50. ik wil langs deze weg bekend maken: ik ben geen Surinamer, Ik ben geen “Hollander” maar het schijnt dat ik meer weet over Suriname en hun politiek dan vele mensen die hun mening uiten in Waterkant verder ben ik de Nederlandse taal niet machtig maar ik wil aandacht schenken aan het volgende:
  1. Er kan geen debat plaats vinden in het Assemblee tussen Bouterse en Venetiaan. Ze kunnen wel debateren maar buiten het parlement. waarom: Het Assemblee is voor volksvertegenwoordigers die gekozen zijn door het volk. Bouterse is niet gekozen door het volk, hij is gekozen door kiesmannen, hetzelfde geval als Obama in America en daarom kan Obama niet met Senatoren debateren “in the Senate”. Hij heeft in een paar keren met de Senatoren gedebateerd maar buiten het parlementsgebouw. Een debat over “Health Care” heeft plaats gevonden in het Witte Huis. Obama kan jaarlijks zijn z.g. State of the Union Address geven in het parlementsgebouw zonder debat.

  Dat Venetiaan Bouterse uitnodigd om te debateren is nonsense, als expresident moet hij dat weten, hij is toch Drs????? Venetiaan (als President) ging vaak naar het parlementsgebouw om met zijn eigen mensen van NPS te debateren en toevallig was ik in Suriname om dat te zien en ik kon mijn ogen niet geloven, maar ja, als je in de meerderheid ben dan mag alles en de voorzitter liet het toe.

  2. Surinamers mag ik allen verzoeken elkaar niet uit te schelden want het schijnt dat jullie allen niet begrijpen wat in Suriname gebeurd: ER IS NOG STEEDS EEN COUP. BOUTERSE MAG ALLES DOEN WAT HIJ WILT, ER IS SCHIJN DEMOCRATIE IN SURINAME. BOUTERSE HEEFT GEWOONWEG MET BEHULP VAN HET VOLK OP DEMOCRATISCHE WIJZE EEN COUP GEPLEEGD EN HET SCHIJNT DAT NIEMAND DIT KAN ZIEN EN JULLIE IN MEKAARS HAREN VLIEGEN. STOP THE NONSENSE, WEES LIEF TEGEN MEKAAR WANT NIETS IS VERANDERD SINDS 1982. EN WIENS SCHULD IS DIT?

  DE GROOTSTE SCHULDENAAR IS DRS. VENETIAAN. GEDURENDE 15 KLEINE JAARTJES HEEFT HIJ GEEN M….. GEDAAN, IK HEB EEN PAAR TRIPS GEMAAKT GEDURENDE THE VENETIAAN JAREN EN IK KWAM TO THE KONCLUSIE DAT HET VOLK GEWOONWEG AAN HUN LOT WERD OVERGELATEN. IK BEZOCHT EEN FAMILIE ERGENS IN EEN WIJK EN OM 9 UUR SMORGENS VOND IN EEN JONGEN VAN 10 JAAR OP STRAAT ZONDER SCHOOL UNIFORM EN VROEG HEM WAAROM ZIT JE NU NIET OP SCHOOL…ZIJN ANTWOORD WAS “MENEER SKORO NO ABIE BANJIE JIE MIE” EEN SCHANDE GEWOONWEG VAN EEN LAND ZO RIJK ALS SURINAME MOET EEN BOSLANDSE CREOOLSE OP STRAAT LOPEN WANT ER IS NIETS VOOR HEM OM EROP TE ZITTEN. IK KAN U MEER SCHANDELOZE DINGEN VERTELLEN OVER HET LOT VAN DE BEVOLKING GEDURENDE VENETIAAN…MAAR IK ZAL MAAR MIJN MOND HOUDEN. ZO NU MOET MEN NIET KLAGEN AT ER EEN COUP IS GEPLEEGD IN SURINAME EN MEN MOET ALLEEN WETEN DAT EEN COUP GEPLEEGD IS MAAR HET SCHIJNT DAT MEN DAT NIET WEET. ZO BOUTERSE MAG ALLES, HIJ HOEFT GEEN DEBAT TE VOEREN MET VENETIAAN, HIJ KAN GOUD VERKOPEN, HIJ KAN SLM VLIEGTUIG PAKKEN EN NAAR CHINA REIZEN ZOVEEL ALS HIJ WILT EN NIEMAND KAN WAT ZEGGEN.AND THANKS TO VENETIAAN…..MAAR IS BOUTERSE BETER dan VENETIAAN? NEEN, KAN HIJ BETER ZIJN DAN VENETIAAN? LEES VERDER IN MIJN VOLGENDE KOMMENTAAR. I REST MY CASE FOR NOW. wordt vervolgd.

  SALEH


  Maak melding

 51. saleh
  als jij beweerdt sur te kennen dan sla je de plank volledig mis uit jou verhaal kan ik afleiden dat jehoort tot de categorie ontzettend dommen


  Maak melding

 52. meneer Venetiaan is het geen tijd dat je afscheid neemt van de politiek je hebt de verkiezing verloren ondanks je oproep om niet op een moordenaar te stemmen ga rustig met pensioen ,het volk wil je niet meer.


  Maak melding

 53. @robg,
  Als jij de moeite wilt nemen om begrijpend nederlands te lezen en vooral te schrijven.
  Ik weet niet met wat voor feiten ik moet komen….??? Wat ik jou liet lezen is en staat in de boeken van het staatsrecht. Dus….als jij het zo niet wilt snappen en om maar je onkunde ten toon te stellen , jongen dat moet jij in weten maar jou reacties zijn van het gehalte super…..dom.
  Odie


  Maak melding

 54. hij kan nergens één op één een gesprek voeren wanneer het aankomt op beleids zaken..

  de man heeft totaal geen enkel vorm van inzicht laatstaan visie,kan niet nadenken analisich maken laatstaan een project dosier opstellen zelfstandig denken..

  het enige wat hij is bedriegen en liefst direct neer knallen


  Maak melding

 55. Hoe je het draait of keert de indiaantje is niet verplicht ventiaan te woord te staan in het parlement.
  Deze zeepsop snorder heeft het te druk met zijn hosselen .

  En de Nederlanders zitten erop te springen dat hij geen lef heeft en dat is waar maar hij hoeft niet!

  Zou Rutte ook zomaar in conclaaf gaan met zomaar een persoon die hem kan schaden!
  Onze stagaire begeleider is toch niet gek.

  Maar in Brasil heeft hij al een koude douche gehad van de paus.
  Iedereen werd aangesproken over waarden en normen en eenzaamheid. Dwz niet voor hem van toepassing.


  Maak melding

 56. Woensdag 24 juli 2013 om 22:39 uur, door saleh

  Thnx je spreekt de waarheid maar je zult van de Nederlanders nu veel minnetjes krijgen.


  Maak melding

 57. El Vene echt niet hahahahhaha ik bedoelde de haters hiero,ze maken zich ontzetten druk over Suriname en Bouterse hahahahahah.
  Ik blijf het beweren Bouterse is niet weg te krijgen,tenzij de Bouterse haters hier op dit forum samenspannen en een enorme demonstratie gaan beginnen in Suriname a la Egypte,Syrie en Libie hahahahah dat is wishfull thinking want alleen virtueel kunnen ze de betweters uithangen maar aktie ondernemen hoooooo maarrrrrrrrrrrr.Hoe anders je het ook zou willen he het Volk is de NF spuug en spuug zat,NOOIT MEER NF.
  Ben elk jaar in Suriname met vakantie eerlijk in 3 jaar heb ik hugh veranderingen geconstateerd de mensen zijn vrolijker en klagen minder dan 4 jaar geleden.Als je eens de tijd hebt ga praten met de man in de straat en luister niet naar het oeverloos gezwets van Vene en Santoki.


  Maak melding

 58. Trek je niets aan van die minnetjes Saleh het zijn die LOSERS van de groenen die daar de tijd voor nemen.Hier mag men niet voor zijn eigen mening uitkomen hahahah dus dat.
  Ik stel dat waterkant.net


  Maak melding

 59. Ik stel voor dat waterkant.net deze site alleen maar openstelt voor de groenen of anders de beoordeling opdoeken,gaat niet eerlijk aan toe.
  Of misschien doneert de NF waterkant.net ????????
  Over democratie gesproken,geen van ze heeft daar kaas van gegeten.


  Maak melding

 60. Saleh, je verhaal is helder.Bedankt dat je in kleine hapjes wijsheid tracht over te brengen.

  Flauwe kul, ik vind je reactie magertjes.Maar neem van me aan dat onwetendheid altijd te verhelpen is.Tegen domheid is niets opgewassen.Ik neem aan dat je onwetend ben.Niet iedereen begrijpt het staatsrecht.Kan men ze niet kwalijk nemen.Een opvoedingsfout van het NieuwFront.


  Maak melding

 61. Donderdag 25 juli 2013 om 01:11 uur, door RobG
  .
  Nog altijd wijzer dan jou.
  En dan durven schrijven magertjes hahaha
  Heb je jouw constructieve reacties gelezen!
  Allemaal leugens op loszand


  Maak melding

 62. Een Venetiaan is en blijft een Baviaan. Wat heb jij voor jou achteban gedaan, behalve dan het opstarten van een never ending acht December project?


  Maak melding

 63. Het 8 December strafproces is geen never-ending proces. De verdachte zal mogelijk in een rolstoel naar Boxel gereden worden. Zijn bewakers (labaria’s) worden oud of sterven voor hem. Wie dan nog leeft zal het meemaken.


  Maak melding

 64. @Saleh,…volgens mij daagde Bouterse de heer Venetiaan uit voor een debat, en niet andersom.
  Er zijn veel vragen in de samenleving,en Bouterse geeft nergens een reactie op. Het parlement respecteert hij niet als de hoogste orgaan in Suriname.


  Maak melding

 65. Aan Saleh, je moet je inderdaad niets aantrekken van de mening van anderen,dat doet RobG ook nooit,Die denkt dat hij alles weet en is gewoon erg goed vindt hij zelf, alleen als je de vooral negatieve reacties van anderen op zijn postings leest moet je als je een beetje verstandig bent daar toch ernstig aan gaan twijfelen


  Maak melding

 66. Primair is het ‘persoonlijk debat’ zoals we die kennen in westerse landen, geen gebruik in Suriname. In Suriname debatteert men via de pers. Ten tweede is Bouterse niet iemand die zowel in het parlement als daarbuiten in debat gaat met opponenten. Hij kiest er liever voor in Ocer zijn onzin uit te kramen dan ‘face to face’ een dispuut aan te gaan. Daarvoor is hij te zwak.


  Maak melding

 67. Het volk heeft niet voor D.Stouterse gekozen maar door het verraad en overlopen van P.Stommehardjo en R.Stuntwijk/Strontwijk toen werd D.Stouterse wakker en gaapte van ik ben de Pres en zo werd half Suriname ongevraagd paars tegen wil en dank.ik heb mijn stem aan pl gegeven zo,als velen en pl heeft die aan de ndp gegeven zo,als de abop vandaar dat half Su nu zogenaamd paars is heh? isniewaar IS WEL WAAR.


  Maak melding

 68. Suriname is een onbestuurbare land wie ook in de regering zit.Het zijn zakkenvullers die het land naar de kloten heeft geholpen of helpt.Bouterse heeft geen verstand van economie wel van wapens om mensen te doden als in het verleden.Bouterse is een groot gebruiker en dealer.Ook zijn zoon is op dezelfde pad als vader.


  Maak melding

 69. @isniewaar….als jij zo gelukkig bent met die jaarlijkse hugh veranderingen die jij zogenaamd waarneemt, koop volgend jaar dan een enkele reis naar dat apenland…paspoort inleveren en opkankeren, en neem je hier woonachtige paarse randdebielen met je mee.
  Wegwezen en nooit meer terugkomen!!!!!!


  Maak melding

 70. Toen Bouterse met het voorstel voor een debat kwam had Venetiaan direct op in moeten gaan. De tijd is thans verstreken.De gevallen leider heeft zijn kans gehad.


  Maak melding

 71. Hier een stuk uit Starnieuws. Ben benieuwd wat de PAARSE KLIEK hierop te zeggen heeft.

  Een vaste commissie uit DNA samen met de nieuwe minister van OW hebben geconstateerd, dat de begroting van honderden miljoenen van 2013 reeds in maart van dit jaar helemaal op was en bovendien niet verantwoord kan worden. De constatering komt keihard aan, wanneer dit tegen de achtergrond wordt geplaatst tegen de talrijke financiële problemen die de huidige regering al heeft. De huidige financiële problemen manifesteren zich ook in de achterstallige rekeningen van de naschoolse opvang, van de achterstallige betalingen aan de bushouders, de aannemers, de leden van het jeugdparlement en overige leveranciers van de staat. Opvallend is dat de pijlen van kritiek van de huidige regering zich vooral richten op het Ministerie van OW, terwijl de Minister van Financiën, de vicepresident en de president keihard hebben meegedaan aan de creatie van chaos op het Ministerie van OW. Zo zijn alle documenten die te maken hebben met onderhandse gunningen mede door de President ondertekend.

  Een ander zorgwekkend punt heeft te maken met de enorme geldcreatie (monetaire financiering) en de druk hiervan op de US dollar, waardoor de koers van de US omhoog gaat, met alle gevolgen van dien voor de prijzen in de winkels.
  Naast de problemen valt ook steeds meer op dat de grote beloften die door de regering op 23 mei 2010 en daarna in diverse documenten zijn gedaan over onder andere de volkswoningbouw niet waar worden gemaakt en bij velen teleurstellingen en wanhoop veroorzaken.

  Dit kabinet is een ramp voor Suriname !


  Maak melding

 72. @Dunken ddonderdag 25 july 2013 01.20 uur
  Ik hoorde vrouw Liesbet die vaker naar de Su radio belt eens tegen iemand op de radio zeggen dat ze voor ’t eerst een ezel had horen spreken ,nadat deze ook zo iets zei zoals jij nu. Ik.denk bijna dat die vrouw ’t tegen jou zei/had. En vergis je niet de PRESIDENT VENETIAAN kan niet alleen zijn naam goed (op)schrijven hij kan veel meer bv’t land goed leiden. En ik vraag je met alle vorm van respect om dit NOOIT meer te doen.Laat de ECHTE PRESIDENT RUNALDO RONALD VENETIAAN met rust.DE PRESIDENT VENETIAAN die Su overal kon vertegen-woordigen,aangezien PRESIDENT VENETIAAN heel veel verstand van (veel)zaken heeft.DEZE PRESIDENT VENE- TIAAN had de beste gouddeal gesloten en met deze gouddeal van de GROOTHEID(niet Eugene Gessel)VENE-TIAAN groeide/bloeide iedereen,overal in dat land waren er activiteiten van economische aard.A san be go,maar wat hoor ik heden morgen op ’t nieuws uit Su de medewerkers van. een van de goudmultinational tot 30 aug gebruik kunnen maken van hun ziekenkrt en dat ’t hierna over en uit is voor de aarbeiders.Hahahaaaiii we want bouta,we want bouta. mik vene g’we. vene no boeng a ouwroe mang mik ding jong wang(toen 65jaar oud nu. 68)mik bouta kong.Imand zou hier zeggen hiep-hiep-hiep hoereeee;ikzeg a no alla disie moro e doro,terwijl a ouwe bok de in Brazilie bij een jeudig- ding joe o krapeer foe honger en verdriet dommies in Su. odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 73. Khadir, als Bouterse je vader had omgebracht dan zou je hem ook geen hand geven. Een moordenaar geef je gewoon geen had. Zulke animals verdienen geen respect

  RobG, als het aan jouw ligt gaat Bouterse nooit in debat met de oppositie. Je bent bang dat je held van z’n voetstuk valt. In een parlementaire democratie moet de president ten alle tijde het debat aan gaan. Suriname pretendeert een democratie te zijn.


  Maak melding

 74. Vergis je niet dat Bouterse in een debat het onderspit zou delven.
  Als een goede adviseur hem toefluistert in z’n oor, via zo’n draadloze kleine zender-ontvanger apparaatje, dan kan hij Venetiaan goed van repliek dienen.
  Venetiaan zou zich rot schrikken van de ‘kennis’ van Bouterse en achterover slaan.


  Maak melding

 75. hallo gewetenlose frontiers , wanner gaan jullie je bekeren ?
  De tijd naderd dus laat het kaasje niet van je brood eten .
  oh wanneer oh wanneer komen we af van deze front zweer ?


  Maak melding

 76. Glenn Pengel, Lisbeth die zo vaak naar de radio belt, o,a naar Radio Tamara/Damsko in Amsterdam is de ongeleide projectiel,een straatvechter van de NPS.Het is een reltante,maar dan een extreem geval.Zij kan kan de feiten verdraaien met stemverheffing maar niemand trapt in haar leugens.Die vrouw is gewoon gek.Die is letterlijk gestoord. Als dat mens niet van je kan winnen vliegt ze je aan.


  Maak melding

 77. Koos ik denk dat je weinig of geen reactie op dat artikel uit de Star krijgt RobG heeft het veel te druk met het tellen van +jes en -netjes, kan hij daar lekker over wauwelen, dat hij geen zinvollere dagbesteding heeft met al zijn kennis en capaciteiten


  Maak melding

 78. @Dilip Ramlakan,

  He Dilip,

  Als je Hindoestaan bent, dan schrijf je Ramlakhan en niet Ralakan. Ben je wel een Hindoestaan en zo ja, waarom schrijf je de naam dan verkeerd op?
  Are you ashamed to be a Hindoestaan if you indeed are one?


  Maak melding

 79. Donderdag 25 juli 2013 om 07:49 uur, door hans

  Aan Saleh, je moet je inderdaad niets aantrekken van de mening van anderen,dat doet RobG ook nooit,Die denkt dat hij alles weet en is gewoon erg goed vindt hij zelf, alleen als je de vooral negatieve reacties van anderen op zijn postings leest moet je als je een beetje verstandig bent daar toch ernstig aan gaan twijfelen.

  Eerst wil ik een fout corrigeren van hans: wat robg ventileert, daar is geen seconde over nagedacht. het komt in het hoofd en vliegt er zo weer uit. er wordt niet gewikt en gewogen of authentieke informatie gebruikt om een mening te vormen. er wordt geen waarde aan toegevoegd, niets van dit alles. maar dat maakt het geluid van het holle vat zo luid. hoe zou het komen, he?

  ten tweede: Donderdag 25 juli 2013 om 07:34 uur, door GMAP

  http://www.apintie.sr.
  Huidige financiele problemen moeten weloverwogen worden aangepakt.
  Luister ook heel goed naar wat de ex president als laatst zegt.
  Stel je voor dat onze nieuwe president net zo slim zou zijn als onze oude president, dan zou hij in zinnen kunnen spreken, die informatie gaven.

  ten derde: onze oude president zei iets waar wij over moeten nadenken: zelfs de paus vliegt met een lijnvlucht. maar onze nieuwe president kan dat niet. waarom niet? zou hij niet overal mogen landen? ik wil niet speculeren, dus wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 80. Broeder Hans, als het te inhoudelijk wordt spelen de aanhangers van Bouterse hide & seek games. Ze geven zich niet thuis. Daar staan ze dan met een bek vol gele tanden. Hans, hier op wkn is dit de rode draad van hun handelen. Ze weten donders goed dat de overheids financiën onder Bouterse een regelrechte ramp is. Je zou Bouterse bijna een 2e termijn gunnen, dan weet je zeker dat hij op zijn bek gaat. Waarom die mensen als makke lammetjes achter hem aan lopen is mij een raadsel.


  Maak melding

 81. Bharat, what’s in a name, en wat is een echte hindoestaan, was het niet Sai Baba, die stelde, het is niet belangrijk of je een hindoe, een jood, christen of islamiet (in willekeurige volgorde) bent, je moet zorgen dat je een beter mens wordt.


  Maak melding

 82. @Koos: Waarom die mensen als makke lammetjes achter hem aan lopen is mij een raadsel.

  ——

  Mij niet. Het zijn de mensen die profiteren van de gedstrooierij van Bouterse. Houdt dat op, dan zijn ze alles kwijt, ook hun huidige opgeblaasde zelfvertrouwen.

  Het laatste wat Bouterse gaat doen is de kraan voor deze mensen dicht draaien, want dan kan hij een herverkiezing wel vergeten. Zo trouw zijn deze makke lammetjes nou ook weer niet. Niets menselijks (kater na bedrog) is hen vreemd.


  Maak melding

 83. De NPS is op sterven na dood.Waarom zou Bouterseaan Venetiaan nu het podium moeten geven om zich te herstellen. Venetiaan heeft ervoor gezorgd dat mijn geliefde NPS nu niets meer voorsteld.
  Laat Venetiaan doen als Bouterse ,toen hij in de opositie bank zat, nl gaan naar het volk en je missie verkondigen.Laat Venetiaan proberen datgene wat hij heeft fout gedaan te corrigeren bij zijn achterban.


  Maak melding

 84. @Ot,

  Venetiaan heeft steeds de VHP misbruikt en voor z’n karretje gespannen. De VHP heeft zich steeds door de NPS laten misbruiken en is voor hun karretje gaan staan.

  Het wordt tijd dat de VHP zich presenteert als DE parij die de president gaat leveren en het land een goed bestuur zal geven. Anders blijven ze voor eeuwig de vijfde wiel aan de wagen en hebben ze geen bestaansrecht meer.


  Maak melding

 85. hoe laf,hoe diep jun je vallen en in de bluber lopen door je eigen onder-geschikten te worden uit-gedaagt en niet willen verscijnen..

  stel je voor je hebt een werk-kring met slechts vijf personen en de baas wordt onder uitgehaald door zijn eigen ondergeschikt werk nemer,wat zou je dan doen..

  ik zou die tent sluiten en hardt weg lopen..

  maar deze laf-aard z.a. hij is,zal blijven zitten tot de dood hem schijdt..


  Maak melding

 86. Henk je taal gebruik zegt genoeg hoe je in elkaar zit nl een ongeletterde.
  Ik ga nergens naar toe hier,Ned.,is het land deels van mijn voorouders mijn vader is een rasechte blanke,jij bent import dus wie zal eerder het land moeten verlaten denk je.
  Hadden Den Uyl en van Agt maar naar die Janmaat en Glimmerveen geluisterd dan waren figuren als jij niet binnen gelaten.Weer zo 1 die de bakras willen naapen hahahah wedden dat jij dat dagelijks naar je kop geslingerd krijgt,leegloper.hahahah tegenover de blanken kan je je niet weren daarom kom je hier je frustraties uiten.
  De allochten hebben groot gelijk als ze stellen dat de Surinamers hier in Ned.echte haatdragers zijn tegenover hun eigen soort.
  Je eigen land voor apenland uitmaken is 1 vb daarvan.Kom niet vertellen dat je Nederlander bent want dan lieg je ,je typgedrag verraad je.

  Men mag niets meer typen hier,wat men denkt en voelt hahahah de zg democraten staan gelijk op hoge poten en maar Bouterse uitmaken voor dictator,kijken jullie zelf in de spiegel.

  Ik blijf voor mijn eigen MENING uitkomen no matter what de stupido’s zeiken.


  Maak melding

 87. NDP=Nationale Demagogische Partij met als voorzitter DE DEMAGOOG HIMSELF DDB.Het Sur.volk zou een GOUDEN KERST tegemoet zien.Gvd waar is die GOUDEN KERST NOU GEBLEVEN,Bouta.

  Je bent een BEDRIEGIEman die het nooit zal aandurven om met Vene in debat te gaan!!

  Ik vind dat je in de Assemble tekst en uitleg moet geven voor het gevoerde beleid.Kom op DDB, laat je POEIRIEgezicht zien in slands vergaderzaal!!!


  Maak melding

 88. =Ik vraag mij nou eens af of men niet door heeft dat het NIET om een persoon of partij gaat, maar om HET BELANG VAN SURINAME IN ZIJN GEHEEL.


  Maak melding

 89. Glenn Pengel,de nazaat van Johann.A.Pengel is met een charme offensief voor Venetiaan bezig.Het heeft geen zin.Bouterse moet Venetiaan blijven negeren. Niet op hem in gaan.


  Maak melding

 90. Vene,ik heb mijn mening al eerder gegeven,bouterse moet deze man negeren .
  Vene overslaan omdat hij jou nooit heeft willen erkennen als president.
  Vene voelt dat hij geen aandacht krijgt ,dus hoopt hij aandacht te krijgen om met bouterse in debat te gaan ,niet doen zou ik zeggen .vene wiesatie jaloers .
  Op alle mogelijke manieren heeft deze vene suriname willen dwars zitten .de acp en nu het geval van die padvinders,je staat alleen vene ,jou nps ziet je liever met je klein kinderen en dat je jongeren de ruimte geeft.joe ting pasa keba.te kaw njang a moesoe gie asie passie.je erkent mijn pres niet waarom zou die man jou te woord staan .geef jongeren de ruimte mang
  Bouta negeren en je werk doen.


  Maak melding

 91. Wist u dat Venetiaan niet een van de assemblee leden van de NPS vertrouwd. Hij vind ze allemaal ongeschikt voor de functie van chef of the party en als leider in de assemblee. Hij gedoogd Rusland, maar in feite wil hij Rusland een schop onder zijn kont geven.Hoe kan deze man met een verschrompelde en wankele partij het nog in zijn hoofd te halen om president Bouterse uit te dagen voor een debat.


  Maak melding

 92. ach , als je een beetje kloten hebt durf je zoiets wel aan toch, of doet DDB het bij voorbaat al in de broek, bang dat hij verbaal en qua intelligentie niet opgewassen is tegen Vene, hier is wellicht een schone taak voor jou weggelegd als soufleur/raadgever voor jouw afgod, moet je toch wel lukken of niet RobG


  Maak melding

 93. Venetiaan moet niet in debat gaan maar biechten waar al die honderden miljoenen naar toe is gegaan.De partij waar hij voor staat is heel domme partij.Hij moet eendracht brengen bij het Surinaamse volk en de corruptie stoppen die de NPS heeft gecreeerd.
  Ma ja wat voor verstand heeft deze zwarte.Alleen zij soort danst voor hem.


  Maak melding

 94. Debatteren heeft als doel dat de een een punt maakt waarop de nader het met argumenten probeert onderuit te halen en de eerste weer het probeert in stand te houden ook met argumenten. Uiteindelijk blijft dan over het punt van de winnaar.

  Wie beheerst dit spel het beste? Bouterse of Venetiaan? Dat hangt helemaal van het onderwerp af. Gaat het over de economie, dan wint Venetiaan waarschijnlijk. Gaat het over show en stoerdoenerij, dan wint Bouterse waarschijnlijk.


  Maak melding

 95. hans,Venetiaan zal door Bouterse ingeblikt worden als een blikje tomaten sardines.Venetiaan zal bij een debat achteruit kijken naar de perioden toen hij met volle teugen kon genieten van diverse Nederlandse geldstromen o.a. uit de verdragsmiddelen en de betalingsbalanssteun. Het trucje van Venetiaan is gecompliceerd doen.


  Maak melding

 96. Ja, dat zal waarschijnlijk ook wel aan de orde komen, maar vrnl. de geldstroom die nu aan de gang is, dat is precies waar het hier om draait hoe moet DDB dat uitleggen, en ook de reden dat hij deze konfrontatie niet aan durft te gaan , de held op sokken, en al dat geblere er om heen van zijn volgelingen, niet doen, niet doen, bang dat hun afgod op z’n grote bek gaat


  Maak melding

 97. RobG.
  Venetiaan mag terug kijken op zijn CV hij heeft Suriname 2 maal uit stilstand en schulden gehaald. Vanaf 2000 is Suriname weer mee gaan doen. Na 2010 is de stagnatie weer ingetreden.

  Gedurende zijn laatste regeringsperiode van Venetiaan is het BNP gestegen van ruim $ 1.000.000.000 naar ruim $ 4.500.000.000 iets wat de huidige regering niet zal kunnen waarmaken (is mijn voorspelling). Deze groei was echt niet te danken aan de laatste verdragsmiddelen maar aan beheerst/ zorgvuldig beleid. Google even naar groep BNP Suriname en zie het met eigen ogen.

  Koffers waren aardig gevuld toen deze regering aantrad. De mooie IMF cijfers zijn nog groot en deels aan de periode Venetiaan te danken.
  Nadien is er nog 2 jaar maximaal genoten van piekende goud- en olieprijzen.
  Nadien is er jaren onderhandeld over concessies met IAM Gold en Surgold met als resultaat op de top van de markt inkopen van minderheidsdeelnemingen zonder enige zeggenschap. De gouden bergen zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. Niet door de markt maar door nationale onkunde en onderhandelen vanuit de Berm. Heeft u Venetiaan ooit iets horen roepen over wat hij eiste. Dat doet men niet indien men met partijen als Newmont, Suralco en IAMgold aan tafel zit want dan krijg men de deksel op de neus.

  Deze regering kan alleen gebroken beloften op haar CV bijschrijven (geen woningen, geen wegen, geen bruggen, geen spoorlijn, geen havens, geen ….., geen 50% aandeel in goudmijnen, geen nieuwe goudmijn), toplieden wegens bewezen topdiensten gereshufeld moeten worden.

  Weest u eerlijk het geld voor de renovatie van waterkant is gepikt uit niet uitgevoerde dijkwerkzaamheden. bruggen, wegen en renovatie luchthaven waren allemaal geregeld en gefinancierd door de vorige regering.

  Nu de grondstoffen prijzen hard dalen kan deze regering slechts haar kroonjuwelen verpatsen, loopt de schuld bij de Centrale Bank op (ze drukken geld bij), neemt de deviezen voorraad sterk af en wordt de goudvoorraad tegen lage prijzen verpatst, worden aannemers, leveranciers en salarissen niet betaald etc., etc.

  RobG uw president weigert zich aan de grondwet en de door hem afgelegde eed te houden en zich te verantwoorden in HET PARLEMENT (niet alleen op verzoeken maar ook van zijn eigen partij en coalitie).

  Uw vorige president zal het de staat van de Republiek en de verkrachting van de rechtstaat op een beleefde wijze voor houden. Dat begrijpt deze President heel goed en daarom komt hij niet naar de DNA omdat hij dan politiek geheel in zijn hemd zal staan en ontdaan zal worden van alle presidentiële hoogmoed. Althans in de ogen van zij die kunnen horen en begrijpen wat er gebeurt.


  Maak melding

 98. Beste Ira,

  Eindelijk iemand met gezond verstand, iedereen kijkt naar DDB/Venetiaan/Brunswijk/Santhoki, het gaat om het beland van Suriname.

  Ira, je bent superrrrrrrrrrr.


  Maak melding

 99. wordt hij niet moe , inplaats van te helpen aan de opbouw van suriname mekkeren over wel of niet praten .
  wat een sukkel .
  zo zie je dat frontje uit zakkenvullers bestaat .


  Maak melding

 100. ik wacht met smart op die debat,wanneer gaat die moordenaar in het parlement komen om zijn stelling te verdedigen..

  dit geld ook voor lackin .belfort,jenny simons en al die huigelaars die achter deze crimineel aan holen..

  laat ze maar komen..

  ik hoop,dat de wereld pers ook aanwezig is en deze crimineel ook uit hoort ,als hij durft de wereld pers te woordt te staan..


  Maak melding

 101. @ roybe

  Het gaat om respect hebben voor de wil van het volk. Dit heeft Venetiaan niet. Trouwens Bouterse heeft misschien vuile handen maar dat kan je niet zeggen van Venetiaan. Die heeft een schone handen maar een vuil lijf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.