Surinaamse president om paus naar Brazilië

69

PARAMARIBO, 24 jul – President Desiré Bouterse brengt een bezoek aan Brazilië in verband met de aanwezigheid daar van paus Franciscus. Bouterse zal er de acht en twintigste rooms-katholieke Wereld Jongerendagen bijwonen.

Franciscus is speciaal voor dit evenement naar Brazilië getrokken. Volgens het Kabinet van de President is Bouterse ‘persoonlijk’ uitgenodigd door zijn Braziliaanse ambtgenote Dilma Rousseff. Verwacht wordt dat de meeste staatshoofden van Zuid-Amerika zich zullen melden voor een ontmoeting met de leider van de rooms-katholieke kerk. De Surinaamse rooms-katholieke kerk neemt ook deel aan de Wereld Jongerendagen. Franciscus is inmiddels in Brazilië aangekomen.


69 REACTIES

 1. Trouwens, als Baas op persoonlijke titel is uitgenodigd (zoals in het stukje staat vermeld) mag hij de kosten en gevolgen van de reis ook persoonlijk betalen en verantwoorden.


  Maak melding

 2. Weer wordt beslag gelegd op het SLM toestel uitgerekend in het hoogseizoen. Bouterse heeft niets met god, dus waarom een bezoek aan de Paus. Hij is een kind van de Duivel. Brazilie, het land van feest, dames en witte neuzen. Dada gaat knallen in Brazilië.


  Maak melding

 3. DDB gaat bij de Paus Franciscus biechten in Brazilië.

  Ook de rechtbank in Boxel in Suriname wacht op DDB voor de 8 december 1982 moorden.

  Verder zijn gevangenisstraf van 11 jaar uitzitten in de gevangenis in Scheveningen,daarna te worden uitgeleverd aan de USA voor zijn gevangenisstraf ook voor drugszaken,vervolgens de gevangenisstraf van 8 decembermoorden 1982, waarvan de straf nog moet worden vastgesteld door de rechtbank van Boxel. Natuurlijk zijn er nog andere zaken: zoals zonder vergunning het verkopen van pornoboeken in Café’s in Rotterdam/Nederland, moiwanadoden, de moord op de lijfwachten van Brunswijk, enz.

  DDB heeft haast om bij Paus Franciscus te zijn gelet op wat hij allemaal op zijn lever heeft om in Brazilië te zijn.


  Maak melding

 4. gilmore & wijnerman vechten een onverantwoorde fin. beleid uit , maar DADA, na jaren van isolatie ziet hij zijn pret in het vliegen *IN DE WOLKEN*

  oh oh paars 🙂


  Maak melding

 5. dit is toch gewoon top parasiteren op ons belastinggeld zijn wij surinamers zo dom dit is gewoon profiteren volk van suriname word toch wakker dit is gewoon onacceptabel

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding

 6. Ik benne benieuwd of onze MOORD/COCESNUIFENDEpresident vergiffenis vragen aan de paus voor zijn CRIMINELEdaden.Ik vraag me af of Steve de BISSCHOP OOK MEEGAAT?

  Wat een vertoning, een MURDERER/COKEDEALER op audientie bij de pope.


  Maak melding

 7. Ja de president heeft een uitnodiging gehad dus moet/is hij verplicht te gaan! Dit is bullcrab, uitgaande van dat geloof een zuivere privé kwestie is. De president heeft het druk met niet staatsaangelegenheden, wat levert deze poppenkast Suriname op, niets nada. En dan te bedenken dat je naar verhouding de miniemste katholieke aanhang in deze regio hebt.


  Maak melding

 8. Formeel staat er op de agenda een ontmoeting plaats met de paus,maar informeel hebben de regeringsleiders met elkaar veel politieke en economische besprekingen.Economische contacten moeten warm gehouden worden.


  Maak melding

 9. Bouta gaat met dit gebed naar Brazilie,

  ‘O,paus,namens Suriname en de surinamers vraag ik u om vergeving hier in Brazilie voor mijn zonden begaan in Suriname,vergeef mijn Zonden maar hou mijn Amnestie in takt’.


  Maak melding

 10. Surinaamse president om paus naar Brazilië:

  Maar zonder STEVE MEYE WONDER.

  Zal DADA persoonlijk bij zo’n gelegenheid de ‘Paus’ vragen om verlost te worden van STEVE MEYE WONDER?

  Gaat DADA ook (publiekelijk) t/o alle aanwezigen vergiffenis vragen voor zijn ‘zonde’?

  De bisschop van de rooms-katholieke kerk, Wilhelmus de Bekker zou eventueel ook aanwezig kunnen zijn.
  Misschien kan Pater Karel Choennie ook mee.

  Maar over DADA heb ik nog niets kunnen lezen via
  Prensa Latina News Agency.

  Dus ik vraag mij af welke uitnodiging DADA heeft ontvangen van Pres. Dilma Rousseff.
  Heeft hij dit zelf verzonnen?

  Want Pres. Dilma Rousseff staat behoorlijk onder vuur
  in Brazilië.

  En deze ‘Paus’ zal ook flink zijn zegje doen.
  zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20130722
  En dan mag DADA & LIMBO het ook aanhoren en vervolgens vertellen aan de (jongeren) in Suriname.


  Maak melding

 11. Gmap,

  Ik sta versteld dat jij samen met jouw comite nog geen brandbrief naar de Paus hebt gestuurd om Bouterse niet te ontvangen. Of ben je bang om voor de zoveelste keer de deksel op je kop te krijgen?????

  Gmap, denk je nou werkelijk dat Bouterse naar Brazilië zal gaan zonder uitnodiging om daar aanwezig te zijn??
  Hoe kleinzielig en bezopen kun je toch zijn om dat te geloven.

  Maar goed aan de andere kant maak jij jouw stompzinnigheid en onzinnigheid wel weer meer dan waar.
  En dat zijn we inmiddels wel van jou gewend..

  in jouw optiek zal ik ook wel weer een paarse meeloper zijn..
  yeah we know that already ergo ook dat valt onder de categorie kortzichtigheid en idioterie..


  Maak melding

 12. Hopelijk wordt DDB vergeven van al zijn zonde, en dan kunnen wij verder met de toekomst van Suriname.
  vergeten doen wij niet, maar vergeven wel.


  Maak melding

 13. Bouta gaat bij de Paus op bezoek, maar in eigen land maakt hij De Becker en Choennie, de vertegenwoordigers van de Paus in Suriname, uit voor landverraders en halve misdadigers. Het is maar dat de Paus als PAUS zelfs Judas zou/zal ontvangen, je weet als Paus namelijk niet of een zondaar eindelijk zijn misdaden komt opbiechten en om vergiffenis komt vragen. De privé bisschop van Bouta had bij het aantreden van de regering toch min of meer voorspeld dat Bouta om vergeving zou vragen, nu zijn we al bijna drie jaar verder en ik zie het er eerlijk gezegd niet van komen. Maar Bouta kennende, zal het ons niet moeten verbazen dat hij op het juiste moment wachtte om heel theatraal om vergiffenis te vragen; de Paus om vergeving vragen, terwijl de hele wereld toekijkt, lijkt me het juiste moment. Het is te hopen dat Bouta deze unieke kans niet voorbij zal laten gaan, dan weten we met z’n allen (paarse vriend en ‘landverrader’) ook in Suriname eindelijk wat hij in het verleden heeft gedaan of juist niet heeft gedaan.


  Maak melding

 14. De paus mag DDB wel vergeven voor zijn wandaden, maar de cel in extra beveiligde gevangenis in Scheveningen is geduldig,vroeg of laat word hij desnoods in rolstoel, brancard of ziekenhuisbed naar naartoe gebracht om zijn zonden te overdenken.

  De internationale signalering en de veroordeling blijven staan punt!!!


  Maak melding

 15. DDB in de cel te Scheveningen ?
  De vader van onze koningin in Ned, is één van de grootste misdadigers geweest in Argentinie, wie sluit hem dan op ?
  Laat Su met rust en hopend dat alles goed zal komen voor de bevolking die daar woonachtig zijn.


  Maak melding

 16. Dino,

  weet je wat ook in de bijbel staat?? ‘Lucas 7: 49’

  ‘..vergeven is goddelijk want wie kan zonden vergeven dan God alleen..’

  De paus is de allerhoogste vertegenwoordiger van God,
  dus waarom zou de Paus niet in staat zijn om te vergeven????.

  En was het niet Jezus aan het kruis die vroeg zijn eigen moordenaars te vergeven????

  Dino, ik ga ervan uit dat jij een godvruchtig persoon bent die de bijbel kent. Maar het is wel ontzettend jammer dat jij een tekst uit de Bijbel pakt en deze los maakt van de gehele Bijbelse boodschap, en dat je denkt Bijbels te werk te gaan, terwijl je geen oog hebt voor het gehele Woord van God.

  jammer, jammer…


  Maak melding

 17. Ik geloof er niets van. Het is World Youth Day voor katholieke jongeren. En de president is geen van beide. Maar ja als de president van het machtigste land ter wereld je roept moet je dan wel gaan!!


  Maak melding

 18. Ach, bouta de crimineel,de paus mag je honderden keren vergeven,hij praat eenmaal niet namens de surinamers en vooral niet als een Surinamer.
  In Suriname zal je niks vergeven en vergeten worden en je waarheidscommissie is gedoemd in Suriname!
  Je mag ophouden de wereld rond te reizen in de hoop dat je vergeving zal ontvangen ver buiten het oog van de surinamers.
  En wat zal je aan de paus vragen bouta de crimineel,’o,paus vergeef mij van mijn zonden,maak dat mijn zonden weggaan,maarrrrr……vergeef mij niet van mijn amnestie want ik kan mijn amnestie niet weg laten gaan anders is het gedaan met mij strakjes bij terug komst in Suriname….

  Pfffffff…


  Maak melding

 19. Eerst tussen de kinderen van de padvinderij en nu tussen de overige jeugd…..laat die coupepleger/drugsdealer/dictator en seriemoordenaar zich nu ook al in met pedofilie.

  Staat wel goed op je cv, toch?


  Maak melding

 20. Zo zie toch maar weer dat deze lummel schijt heeft aan wat er in Suriname gebeurt en hoe men denkt over hem en zijn groep.
  Hij doet maar en heeft lak an de rest.
  De moordernaar gaat te biecht bij de paus. Lekker toch.


  Maak melding

 21. oranje paarse leeuw,
  Weet jij nog dat die crimineel niet mocht aanschuiven bij Obama zijn diner?
  Weet je wat voor leugens hij toen vertelde? hij had geen tijd voor Obama omdat hij met grote investeerders moest praten.
  Pers bericht 03 juli 2013, president bouterse vetrekt in de vroege ochtend van donderdag 4juli 2013 naar Bolivia voor een spoed vergadering bijeengeroepen door de Unasur-top.
  19 juli 2013, Mimister lackin heeft op basis van indringende vragen van asembleelid Chantoki toegegeven dat bouterse niet naar een formele vergadering is geweest op 4 juli. Volgens Santokhi is er verkeerde informatie verstrekt door het kabinet van bouterse . die zelfde lackin had het over grote investeerders die in de rij staan te wachten. Als ik.al die leugens en bedrog moet opschrijven ben ik morgen nog niet klaar. met doet er alles aan op bouterse neer te zetten als een geweldige staatsman, dat zal niet lukken, daarvoor is bouterse te dom en hij heeft drugs,criminele en massamoordenaars verleden.


  Maak melding

 22. De president is persoonlijk door Dilma Rousseff uitgenodigd,denken jullie dat de president tijd voor de paus heeft.
  Trouwens,de paus is gewoon maar een mens.


  Maak melding

 23. Is Bouterse helemaal naar Brazilie afgereist om de voeten van de Paus te kussen en vragen om vergeving? Doet me denken aan de ‘Verlaatbrieven’ uit de Middeleeuwen!


  Maak melding

 24. Nou mensen, een ieder verdient een kans, Waarschijnlijk beseft ook Rousouf dat Bouterse harder dan ooit een geestelijke nodig heeft.

  Ik vind dat deze reis en kosten gewoon op kosten van de staat mogen, want dit bezoek stelt de president waarschijnlijk beter in staat zijn taken uit te kunnen oefenen. Zie het als een soort dokterskosten ter bevordering van werkhervatting na een ziekte of gebrek.


  Maak melding

 25. neen,geen suri president,maarSURI M O O R D E N A A R gaat naar brazil en wel op zijn knieeen om zijn zondes op te biechten aan de paus.
  LEKKER REIZEN OP DE GELDEN V/D STAAT.
  surinamers,stem maar weer op deze man en geef hem de kans om de kast veder leer te rovers.
  DEZE MAN ‘BOUTA ‘LIJKT MIJ EEN ”WITTE BLANKE’ DIE 3 A 4OO JAAR SURI LEEG HEEFT GEROVERS


  Maak melding

 26. deze bouta is nog steeds een moordenaar achter de scherm.elke week lees ik dat er weer een dode is gevallen en er wordt door bota geen aktie ondernomen.hij heeft geen geld meer om op bepaalde wegen aparte bromfiets en vcoetpaden aan te laten leggen maar er is wel geld genoeg om een AROUND THE WORLD te maken.sterker nog,de slm werd 4 dgnlang in beslag genomen door de suri mooerdenaar.JONGENS,MAAK JE OGEN OPEN.HET VOLK INTERESEERT HEM GEEN ENE MOER ZOLANG HIJ ZIJN ZINNEN DOOR JULLIE KAN BEVREDIGEN.

  EENS EEN MOORDENAAR ALTIJD EEN MOOERDENAAR.


  Maak melding

 27. @Henk,

  Denk je ECHT dat een of andere Paus of mens jouw je zonden kan kwijtschelden?
  De Paus mag dan de ADMINISTRATIEVE vertegenwoordiger van God (Jezus, zo je wil) zijn, hij mag niets beslissen uit naam van God.

  Vergeven en kwijtschelden zijn 2 verschillende zaken. De mens kan wel vergeven, maar niet kwijtschelden.

  Een eenmaal afgeschoten pijl kan NOOIT meer terugkeren naar de staat van ongeschoten. Zo is het ook met zonden: eenmaal begaan, is het niet meer kwiijt te schelden door de mens, alleen door God. De Paus is slechts een mens. Vorig jaar kende de wereld hem niet eens.


  Maak melding

 28. De Surinaamse Nationale Liegdienst (SNL) onder leiding van Limburg liegt weer. Het Braziliaans staatshoofd kan DDB uit nodigen voor bilaterale besprekingen, maar niet om de Paus te ontmoeten. Dit is de tweede leugen in twee weken.


  Maak melding

 29. Deze Paus is een eenvoudige man die niet van verkwisting en luxe is. Indien hij te horen krijgt dat Bouterse legaal een vliegtuig heeft gekaapt om naar China te gaan en honderden mensen een vertraging heeft bezorgd, zal hij Bouterse zeker een draai om de oren geven.
  Ik weet niet of de ego van onze zwaarlijvige president dat zal kunnen hebben.
  De protestantse kerekn in Brazilie schieten als paddestoelen uit de grond. Ze romen 10-15% van de inkomsten van hun leden af en beloven zoveel, wat ze onmogelijk kunnen waar maken. De Katholieke Paus is bevreesd en reist daarom naar Brazilie af om te redden voor de RK kerk wat er nog te redden valt.
  Het hele christendom stoelt op boerenbedrog, ben ik van mening.
  Hoe kun je een godsdienst in elkaar timmeren, gebaseerd op slechts 3 jaar van het leven van een persoon (Jezus)? Wie kan nou in slechts 3 jaar alles over het geestelijke leven uitleggen?
  Een heleboel vragen die de apostelen (leerlingen) aan Jezus hadden willen vragen bleven onbeantwoord, omdat Jezus er niet meer voor gekozen heeft op de aarde te verblijven. Wie heeft dan deze vragen van de apostelen beantwoord? En hoe zijn deze leerlingen vervolgens DE WAARHEID gaan verspreiden wanneer hun vragen niet eens zijn beantwoord?
  Het is allemaal gebakken lucht.
  De moslims hebben hetzelfde probleem. Ze doen aan ramadan. Overdag niet eten en drinken, maar alleen maar denken aan eten en drinken. En ’s avonds de koelkast leeg plunderen. En na 40 dagen, de grootste misdaad op aarde begaan: miljoenen dieren afslachten uit naam van Allah. Die Allah heeft de dieren geschapen zodat hun bloed aan hem geofferd kan worden? Wat een bloeddorstig monster toch?
  Dus Bouterse doet er goed aan de kosten te besparen en de innerlijke reis te maken: wat is mijn diepste wezen? Wat is de relatie ervan met God? Hoe kom ik dat te weten? Wie kan mij daarbij helpen? Wat moet ik daarvoor doen? Enz.
  In het Oosten is men niet blijven steken in het geloof, maar heeft men er werk van gemaakt deze vragen te beantwoorden. En velen hebben dat met succes gedaan. Het is deze reis die de president zou meoten maken. Een verlichte geest worden die de rest van de bevolking kan begeestelijken. Maar er is weinih kans hierop, helaas. Want hij zoekt niet naar ware kennis, maar naar absolutie.


  Maak melding

 30. Dus wacht effe Maartje!, dus boutaatje is suriname! vereer m maar als je god en als je suriname!,wij zijn allen surinamers en niet omdat we boutaatje zielig vinden betekent dat we anti-surinamers zijn! maar ja we hebben allen verschillende meningen over hem! Blijkbaar had je in zijn dictatoriaal periode geen pindakaas met poep gegeten of plas in olie gezien! ps: t gaat jouw ook geen moer aan wat wij doen!!!!!!!


  Maak melding

 31. Hahaha, tuurlijk heb je niets meer te liegen, je staat nu met een bek vol tanden.
  Dilip Ramla KA, als je vindt dat ik lieg zet jou waarheid tegen over mijn waarheid dan kunnen de bezoekers van WKN zelf beoordelen wie liegt.
  Op de vlucht doodgeschoten,aan een koort van zij onderbroek zelfmoord gepleegd,militairen die door zonnesteek zijn gedood.
  Allemaal leugens van drugs crimineel bouterse.


  Maak melding

 32. Steve Meye heeft Bouterse al vergeven namens de protestanten, ALibux, Doekhie en Ameer Ali names de moslims, hijzelf names de Joden (omdat hij een Joodse voorvader heeft) en laten we bidden de Paus names de katholieken. Amen.


  Maak melding

 33. Nadat Jezus Judas vergeven had voor zijn verraad aan Hem, hing Judas zichzelf op aan een touw……
  Vergeving is, je daad onder ogen zien, de pijn herbeleven, je zonden belijden en berouw hebben….
  Soms is dat te groot, te zwaar….
  Dada wordt een dagje ouder, dan zoek je de Heer weer op….


  Maak melding

 34. Hij gaat daar om de paus te vragen om El Vene van zijn lijf te houden.Bout had gedacht dat El Vene de uitdaging niet zou aannemen uit vrees voor hem..Nu doet hij het in zijn broek,nu de oud pres.hem roept!!A mang klarie.A trong wan wéfie!


  Maak melding

 35. Ojee de paus heeft gesproken:

  Men moet normen en waarden en eerzaam zijn.
  Men mag geen drugshandel bedrijven.

  In het kort : de kleine indiaantje moet een nieuwe hossel zoeken.


  Maak melding

 36. Woensdag 24 juli 2013 om 20:30 uur, door Dilip Ramlakan

  Haha die Steve Meye toch die beweert dat hij een rechtstreekse Wi-Fi verbinding heeft met god. Dat zijn dus je beste argumenten.
  Wat doet iemand die last heeft van zijn geweten?

  Wat de kleine indiaantje nu doet is zieltjes winnen voor de verkiezing. Laten zien dat hij zgn menselijk is de grapjas.
  En de echte verstandelijke gehandicapten op deze forum trappen er wederom in.


  Maak melding

 37. Een discussie tussen dhr. Venitiaan en dhr. Bouterse zal geen succes zijn. Bouterse denkt als een militair. Dominantie en macht zijn 2 grote aakenmerken van Bouterse. Venitiaan is vele malen intelligenter dan Bouterse waardoor zo een discussie uiteindelijk voor Bouterse gezicht verlies zal betekenen. Als DDB slim is gaat hij die discussie niet aan. Het is moeilijk voor vele Surinamers om een discussie te voeren zonder het persoonlijk terug te slaan. Men word boos agressief als men denkt te verliezen. Suriname zit niet te wachten op zo een debat, er moet gewerkt worden. De district commissarissen geven een goed voorbeeld. Bij elkaar gekomen en op een lijn proberen te staan als het gaat om regels en wetten. Positief denken en uitvoeren hebben grotere kans tot slagen.


  Maak melding

 38. Die Steve Meijer (wie hij ook moge zijn) heeft een WiFi verbinding met God? Zegt niet zo veel en helpt niet veel. Mozes had ook een WiFi verbinding. Het enige wat hij kon doen was bevelen opvolgen. En op het laatst mocht hij zelfs het beloofde land niet in. DUs dat zegt niet veel over vergeving.

  Nogmaals: vergeven is een en kwijtschelden is twee.
  Bij vergeven zeg je: ik koester geen wrok meer.
  Bij kwijtschelden zeg je: ik neem je zonden weg en daar hoort dan ook bij compensatie van de slachtoffers: alle damage van de slachtoffers op een of andere wijze goed maken. En dat kan alleen God, want alleen hij weet met wat te doen en hoe dat te doen.
  Dus vergeving is voor de zielerust van de slachtoffer zelf, kwijtschelding is voor het heil van allen en alleen God kan kwijtschelden.


  Maak melding

 39. De meeste mensen hebben juist NDP gestemd omdat ze medelijden hebben met Bouta. Hij krijgt elke nacht nachtmerries en leeft met wroeging. Door hem president te maken hebben wij hem de kans geboden om goed bezig te zijn maar nu rooft hij onze schatkist leeg.


  Maak melding

 40. Bouterse moet niet schijnheilig doen bij de Paus. Bouterse is lid van het volle Evangelie onder aanvoering van Sekte leider, Steve Meye. Deze sekte erkent de Paus niet!!! Vanuit religieuze optiek kan ik het bezoek van Bouterse aan de Paus derhalve niet plaatsen!!!


  Maak melding

 41. Hoor die leeg lopers redimusus,jullie vene front kunnen alleen maar jaloers zijn dat bouterse wordt uitgenodigt,en wiesatie vene mag lekker doorgaan om bouterse te isoleren , geen schijn van kans gebben ze om boutwrse dwars te zitten ,en daarom zeg ik ,bouterse negeer vene en doe je dingen die van belang zijn voor 2015 wij hebben jou gekozen als president ,negeer die lelekoe,het is een land verrader.
  bouta go go .


  Maak melding

 42. Met een beetje geluk een handoplegging en de duivel is verdreven uit de protestantse indiaantje
  Hoop dat het ook een Amnestiewet kan verdrijven

  De indiaantje is niet te vrede over de uploadsnelheid van Meye en zoekt een nieuwe provider.

  Dan was deze reis toch niet voor niks gweest.


  Maak melding

 43. ik hoop dat de paus de hoofd verdachte heeft ontvangen en flink de waarheid heeft vertelt..

  ik ben ook benieuwd,met wat voor soort bootschap hij terug komt en wat limbo te zeggen heeft wat voor een succes allemaal geboekt is..

  vergeet de investeerders niet die gelijk mee-reizen naar sme..

  we wachten af..


  Maak melding

 44. De katholieke kerk heeft eeuwenlang onderdrukking van de ene mens door de andere verdedigd, omdat het de wil van god zou zijn. De katholieke kerk heeft eeuwenlang moordenaars verdedigd. Dus dat moordenaar Bouterse door de paus wordt ontvangen is diep treurig, maar past wel in de traditie van de katholieke kerk. Ik prijs me gelukkig dat ik geen katholiek ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.