Brunswijk baalt van roep om hoofd minister justitie

78

PARAMARIBO, 25 jul – Ronnie Brunswijk baalt als een stekker. De aanhoudende kritiek van vakbondsleider Ronald Hooghart op het beleid van minister Edward Belfort van Justitie & Politie begint aardig te vervelen. Belfort doet zijn uiterste best.

De aanpak van de criminaliteit getuigt daar nog het meest van. “Maar de minister is niet alleen verantwoordelijk voor de aanpak van de criminaliteit. Ook de politie en andere organen moeten hun steentje bijdragen, maar vooral de samenleving”, zegt Brunswijk. Burgers moeten ook het hunne doen om hun eigen omgeving veilig te houden. Het maakt dan niet uit hoe hard de autoriteiten ook hun best doen. Hooghart vindt dat Belfort er niets van bakt.

De personeelsconflicten op verschillende afdelingen zouden voor zich spreken. Belfort zou zich niet echt inzetten voor oplossingen. “Daarom moet deze minster weg”, aldus Hooghart. Brunswijk vindt de vakbondsleider bepaald niet de persoon die recht van praten heeft. Het is A Combinatie, het door Brunswijk geleide blok, die Belfort voordroeg als minister. A Combinatie ziet geen reden om gebruik te maken van het alleenrecht om Belforts ontslag aan te vragen.

Bekijk ook:

78 REACTIES

 1. Hee bokito, god straft. Je wist dus allang dat deze man misschien jou aan de macht zou kunnen helpen daarom heb je hem voorgedragen als minister, in de hoop dat hij tussendoor jou criminele volgelingen zou sparen voor hun daden. Hoe dom en achterlijk ben je. Je kent de spreekwoord een ezel stoot zich niet 2 keer aan deczelfde steen. Jij bent nog dommer dan een ezel, je zult behoorlijk vernederd worden door jou domme mentaliteit en door jou eigen achterban. Het begint nu al, want belfort is ook net zo dom als jou.


  Maak melding

 2. Brunswijk en zijn ABOP zouden zelf uit de politiek moeten stappen. Deze partij herbergt heel slechte bestuurders. Bijna alle ABOP ministers moeten het veld ruimen. Dat is logisch als je als partij wil deelnemen aan ’s Lands bestuur maar alleen incompetente lieden voordraagt.

  Weg met Belfor en NU!


  Maak melding

 3. Burgers moeten ook het hunne doen om hun eigen omgeving veilig te houden. Het zijn merendeels uw land/soort genoten die de omgeving ONVEILIG maken.

  Criminaliteit viert hoogtij en dit is geen fictie.
  Belfort is te zwak dus moet hij weg…

  Minister van Justitie en Politie is niet een post die voor een ieder is bestemd….mede door “chantage” is domme brunsie de “portemoneehouder”. Mede hierdoor denken de boes pramakka’s dat ze onaantastbaar zijn.
  Feiten liegen er nl niet….


  Maak melding

 4. De meeste roofovervallen in Paramaribo worden gepleegd door stamgenoten van Brunswijk. Een paar jaar geleden waren partijgenoten van Brunswijk betrokken bij de plunderingen in Papadam. Ze kregen bescherming van zowel Brunswijk als de granmans, basja’s en kapiteins en konden niet worden opgepakt. In de grensstreek van Marowijne en Frans Guyana vertoeven tientallen zware criminelen, die in Paramaribo worden gezocht. Als Brunswijk de criminaliteit wil terug dringen kan hij zijn medewerking verlenen om deze zware criminelen te laten arresteren, maar hij zal dit niet doen omdat het zijn eigen stamgenoten zijn en daar gaat loyaliteit boven alles. De zogenaamde dignitarissen die in het binnenland zitten voeren geen donder uit, ( behalve achter de vrouwen aanzitten)maar krijgen een forse toelage van de belastingbetalers. Brunswijk is de 3e houtexporteur van Suriname en bezit daarnaast duizenden ha aan goudconcessies, maar levert geen enkele bijdrage zelf aan de ontwikkeling in marowijne.


  Maak melding

 5. die ronald hooghart dat is nou een voorbeeld van mensen die niet goed zijn voor surinaame die moeten we weg stuuren naar afrika want het is een zak stront daar hebben we niets aan maar ronnie blijf op je hoede want wat jij allemaal regelt met baas bouta ik weet niet of het goed zal komen mensen kies het goede kies nieuwfront kies de man voor een stabiel surinaame kies veiligheid kies zeker heid kies santokhi vhp nieuwfront hij weet hoe het moet hij deed het goed leve nieuwfront gado bless sur


  Maak melding

 6. En wat is dit nu voor nieuws!
  Dit lijkt wel een langdurige vakantie uitje apenheul. Excuses dat ik de apen in apenheul heb beledigd.


  Maak melding

 7. @morena,
  als hooghart een voorbeeld is van mensen die weg moeten uit Suriname, mag ik dan concluderen dat in jou ogen Brunswijk een model figuur is voor Suriname?
  Gaat het wel goed met je? Weet je zeker dat je niet vol zit van de antidepressiva?
  Zoveel onzin in een paar zinnen heb ik niet eerder meegemaakt


  Maak melding

 8. Eerder gebleken dat er een nwe wind waait in Suriname
  Min Juspol bakt er letterlijk niets van. Wat zegt bokito: De min doet zijn best en de rest is tegen hem.
  Die druiloor bakt er letterlijk niets van.
  Wat voor positief ding heeft hij klaar gespeeld sinds hij er zit?
  Niets behalve een kind bij hem op de stoep geboren. Maar ook daar heeft hij niets mee te maken.
  Voor de rest zijn zijn prestaties alleen maar negatief geweest. Hij weet niet eens wat er daadwerkelijk daar gebeurt.
  Laat deze man lekker weer terug gaan naar zijn eiland.
  En dan mag hij die Amafo lekker meenemen


  Maak melding

 9. ACH WAT IS HET PROBLEEM VAN JULLIE TEGEN MARRONS ? WAT DOET MINISTER ADNA VAN SPORT EN JEUGDZAKEN, WAT DOET MINISTER MISKIN VAN HI ?, WAT DOET DIE ENE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID ? ZE DOEN ALLEMAAL GEEN MOER , EN NIE TE SPREKEN OVER ROGB ….

  ALLEMAAL BOEVEN, MAAR ALTIJD ZIJN HET DE MARRONS DIE HET VOLGENS JULLIE ZO SLECHT DOEN.


  Maak melding

 10. AI sranang mang, ik heb belangrijke ideeën gehoord. Een belangrijk uitspraak is dat burgers ook aan veiligheid kunnen meedragen. Dat is waar. Vaak weten we hoe een ander eet en drink en weten wie gaat en komt. Die motivatie en tijd kan je gebruiken om gezamenlijk je omgeving in de gaten te houden. We hebben allemaal een mobiel met camera. Vreemde auto in je buurt kenteken filmen vreemde mensen meerdere keren in je straat filmen. Als een buurt de handen in elkaar slaat is er veel te realiseren. Let ook op vrienden van je vrienden. Als je jou huis verlaat met 3 kettingen aan je nek en 5 ringen aan je vinger word erop gelet. Als je weet dat iemand steelt vertel het aan anderen en ook aan de politie. Bescherm een boef niet omdat het je broer, buurman, neef, zwager etc is. ( kan ook vrouwen zijn). Beveilig jou bezittingen goed, wacht niet op de overheid.


  Maak melding

 11. Blackmaster,
  Een zeer nobele streven, maar hebben wij niet zelf onze glazen stuk gebooid door deze criminelen toegang te geven tot het hoogste gezag in het land, Surinamers hebben zelf voor gezorgd dat zware criminele massamoordenaars , drugs veroordeelden met amnestie president spelen in het land.


  Maak melding

 12. Brunswijk heeft geen verstand van een land besturen.Hij kan liever in het binnenland gaan wonen.Ook wil deze domkop nog President worden van Suriname.Wat een lachertje.Hij heeft meer verstand van drugs dan van economie.


  Maak melding

 13. Het is verbazingwekkend om te constateren hoe bepaalde forum-leden elkaar in de haren vliegen.
  Ik had eerder verwacht dat er commentaar en/of kritiek zou worden geleverd op de omschreven houding én uitlatingen van Ronnie Brunswijk.
  Maar nee, men gaat elkaar te lijf met alle beschikbare en bestaande middelen (woorden) inclusief opmerkelijk stomme uitlatingen en persoonlijke meningen.

  Mijn voorstel zou zijn :
  1) Probeer elkaar zó veel mogelijk te ontzien en kom met zéér positieve oplossingen.
  2) Indien het niet lukt om, zonder anderen aan te vallen, onthou je dan van elk commentaar en stel je op als een echte “lezer”en niet als “forum-lid”.
  3) Lukt het desondanks nóg niet, ga iets anders doen, bv, “slapen”.

  Ten slotte cuncludeer ik dat er bepaalde figuren telkens kans zien om op diverse fora op te duiken en hun gal op anderen te spuwen, en ondanks de door de diverse directie’s van de dagbladen vastgestelde regels, dat er bepaalde handelingen verboden zijn, er toch nog van alles en nog wat wordt gepubliceerd.

  Hieronder de letterlijk waarschuwing ven de directie:

  Reactie plaatsen.
  Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
  Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door.

  Echter heb ik het gevoel dat de regels die gesteld worden in het geheel niet worden toegepast of alleen voor de vorm zijn gepubliceerd.


  Maak melding

 14. ‘Burgers moeten ook het hunne doen om hun eigen omgeving veilig te houden.’
  Aldus pistolero Paulie.

  Beste remidie: Burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Schaf met z’n allen een vuurwapen aan.


  Maak melding

 15. God straft inderdaad!
  Vandaar dat hij een Kolibri zo heeft geschapen dat hij niet in staat is om ver te kunnen vliegen en zodoende zijn horizon niet kan verbreden.
  @Schot door de Roos heeft helemaal gelijk!
  Trouwens lang geen posting van jou gezien Schot.


  Maak melding

 16. De samenleving kan er pas wat aan doen als je de vuurwapenwet veranderd. Geef elk beschaafd burger zonder een strafblad het recht om een wapen thuis te mogen hebben.

  Op dit moment zijn de criminelen veel zwaarder bewapend als de samenleving. Het lijkt in Suriname soms erop dat deze kadavers meer mensenrechten hebben dan de samenleving.


  Maak melding

 17. Vakbondsleider Ronald Hooghart vraagt het hoofd van de verkeerde persoon. Belfort wegsturen is symptoom bestrijding. Het zwel moet je moet wortel en tak verwijderen. Ronald Hooghart moet het hoofd van Bouterse vragen. Eventueel met steun van de oppositie. De huidige regering moet vandaag nog weg !


  Maak melding

 18. Brunswijk baalt van bepaalde gedragingen, het komt er natuurlijk van wanneer je onpragmatisch tewerk gaat. Eerst deze zelfde minister voordragen hebben, en nu klagen over zijn onvermogen. Hier zie je duidelijk dat degene die het laagst geletterd is het hoogste woord heeft. Een crimineel die het voor het zeggen heeft en denkend hiermee de criminaliteit terug te dringen geeft een totaal verkeerd signaal uit. Leuk om te merken is dat men niet denkt hem te willen afzetten. Dus, zal er nooit verandering komen in het terugdringen van de criminaliteit. Deze poppenkast blijft maar actief de criminaliteit op een subtiele manier de ruimte geven. Het is schaamteloos wat zich in Suriname afspeelt een veroordeelde crimineel komt het volk toespreken. Meest belachelijke vind ik dat Brunswijk ervanuit gaat dat hij het goed doet, kortzichtig dat hij. Goed om je heen kijkend presteert niet een ministerie naar behoren, het is alom kommer en kwel. De ministeries zijn verworden tot privé en familie domeinen er heerst gelatenheid improductiviteit. Mensen die nauwelijks een pen/potlood kunnen vast houden. De activiteiten die er plaatsvinden gaan over strikt eigenbelang daar is men iedere dag mee bezig. Terwijl het volk gelaten toekijkt niet wetend dat als het zo door blijft gaan Suriname binnen niet al te lange tijd failliet verklaart zal worden. De bodem van de staatskas is al bijna inzicht, het goud wordt nu al geplunderd, dit is een voorteken voor wat komen gaat in Suriname.


  Maak melding

 19. De opleiding die Rambo volgt, levert hem nog niet die kennis op om rationeel te denken en wijze uitspraken te doen. RB zal moeten inzien dat iedereen een mening mag hebben en als verstandige mensen, Surinamers de voor – en nadelen van de minister t.a.v. de criminaliteit bekijken in Suriname dan is dit gewoon negatief. Zie de mediaberichten, de website van de politie en trek dan je conclusie. Dus Bravo zie de realiteit helder onder ogen en niet teveel naar je eigen navel kijken. Kritiek op anderen, de regering, DNA-leden, enz. mag geleverd worden in een democratie en wie daar niet tegen kan moet maar opzouten en in een land gaan leven en wonen, dat door een dictator wordt geleid, zoals Cuba, Equatoriaal Guinee, enz.

  Surinamers moeten daarom ook goed waken dat Suriname niet afglijdt naar een dictatuur.


  Maak melding

 20. Brunswijk roept dat de samenleving meer moet doen om voor veiligheid te zorgen. Ok, schaf het ministerie van Politie en Justitie dan af en ontneem elke burger z’n wapen, ook de veiligheidsdiensten. Dan kunnen mensen elkaar niet meer doodschieten, hooguit dood wurgen, dood slaan en dood steken. Wat weer lastiger is dan dood schieten.


  Maak melding

 21. Bokito is de mening toegedaan dat Juspol Min en excellent job doet.
  Als iemand een probleem heeft met Belfort, moet men dit zeggen aan Bokito.
  Deze druiloor snapt ook niets. Valt een Min nu onder het Hoofd van het Kabinet of onder de Voorzitter van de partij waar hij uit komt?
  Hallo Bokito, wakker worden. Jou lobo doet een belabberde job.
  En er is recht van vrije meningsuiting in Sur. Als Hooghart commentaar heeft op jou lobo mag hij het zeggen. Als lobo er een probleem ermee heeft staat hem de weg naar de rechter open.
  En Bokito als je dan als een interview geeft probeer dan wel zinnige dingen uit je mond te laten komen. 5 min luisteren naar jou is 5 min kijken naar een komedie.
  Lachen man. Slap gelul met geen inhoud. Lange leve de nwe Pres van Sur.


  Maak melding

 22. Brunswijk wil moraalridder hier spelen.
  Vergeet niet dat hij degene is geweest om zijn soortgenoten aan te sporen tot zulke gruwelijke misdrijven tegen de mensheid. Roofmoorden, verkrachtingen, geweldadige overvallen en noem maar op.

  Het is inmiddels bekend dat deze ” mensen” niet de titel mensen horen te krijgen maar beesten. Tijdens het evolutieproces is het bij de ontwikkeling van aap naar mens stil blijven staan. Daarom vertonen ze animale gedragingen. In de natuur zie je dat dieren gedreven worden door hun instinct, ze doden prooidieren als ze honger hebben, mannelijke dieren paren met de verschillende vrouweljke soorten.

  Dit gedrag is in het dierenrijk normaal. Maar precies ditzelfde gedrag zie je bij de marrons, ze roven, ze verkrachten, ze luieren de hele dag. Als ze honger hebben dan gaan ze roven. En kijk goed om je heen in Paramaribo overal doelloos rond.

  Brunswijk heeft precies hetzelfde gedaan en nu wil hij de popie jongen uithangen.
  Deze mensen horen niet in een beschaving te leven. Deze mensen horen in het oerwoud thuis waar ze
  gewend zijn om als beesten te leven dat is hun instinct.


  Maak melding

 23. @ Johannes
  Zelfs het binnenland is hij niet in staat op te bouwen. Die kinderen bezoeken na het GLO, de MULO,en andere hogere opleidingen in binnen- en buitenland. Denk je dat hij tegen deze groep is opgewassen? No!


  Maak melding

 24. Brunsie ziet ONHEIL naderen voor hemzelf,want Belfort weg betekent meteen..BYE ,bye brunsie !

  En weg wil brunsie helemaal niet,want dat betekent ook..bye bye mijn prive goudmijn ….

  En Belfort moet nog terechtstaan voor de moord op 4 ongewapende mannen !!


  Maak melding

 25. De minister van Justitie Belfort is een man van het no-nonsens beleid.Bepaalde ambtenaren zijn de harde aanpak niet gewend en proberen Belfort dwars te zitten.Hetzelfde lijkt Parmessar te overkomen.Welwillende ambtenaren worden door luie collega’s , vaak de vakbondskaders binnen het bedrijf, niet geaccepteerd.De tijd dat vakbonden uit ” status ” het werk kunnen frustreren is passé.


  Maak melding

 26. banaantje Brunnie?…. Een aap heeft nog het intellect om de schil eraf te halen. maar jij zal hem waarschijnlijk met schil opvreten.


  Maak melding

 27. RobG, laten we Fort Zeelandia in ere herstellen en wederom een paar vakbondleiders omleggen met een Uzi. Zoals jij het voorstelt hebben werknemers geen klap meer te vertellen. Welkom in Noord Korea. Je bent knettergek


  Maak melding

 28. Suriname heeft een kleine bevolking. De VN zou heel geinteresseerd zijn om alle Surinamers van een GPS-chipje te voorzien. Zodat steeds kan worden nagegaan wie zich waar bevond en zo alle misdaad kan worden opgespoord.

  Suriname moet bij de VN om subsidie vragen voor dit pilot-project. Dan zijn de problemen van Bronnie & Bellie in een klap opgelost.


  Maak melding

 29. @Kaiser. Suriname zou miljarden per jaar kunnen verdienen met het opvangen van vluchtelingen voor de VN, VS en EU. Deze landen zouden dan miljarden per jaar besparen enSuriname zou er aan kunnen verdienen.


  Maak melding

 30. Het wordt voor de overige partijen geen sinecure om de Abop van Brunswijk buiten het politieke epicentrum te houden. Dat geldt ook voor de PL van Somo. Deze partijen hebben principeloze ideologieën en kunnen zich als een cameleon overal bij aansluiten. De NDP en het Front zien deze partijen liever verdwijnen omdat ze een doorn in hun ogen zullen blijven.


  Maak melding

 31. @Duke,

  Ik vrees dat die vluchtelingen, na het zien van zoveel vrije bos en ruimte, niet meer te houden zouden zijn in de kampen. Wat we dan zouden kunnen krijgen is een zeer groot aantal illegalen die bovendien in de criminaliteit zouden belanden. Tenzij je van de vluchtelingenlampen een soort gevangenis zou maken.

  Bovendien zou je dan ook een diepgaande bemoeienis van de EU en de VS in Suriname krijgen. Dat lijkt mij niet erg gewenst.


  Maak melding

 32. al deze criminelen moeten opgepakt en opgesloten worden liever vandaag dan morgen..

  als het zo doorgaat,wordt het niks met de opkomende jeugd..


  Maak melding

 33. Plato, politieke landschap in Suriname is versnipperd.
  Teveel partijen in verhouding met stemmers. Gevolg plakband coalities. Om een land goed te besturen heeft men max. 2 partijen nodig + max 3 oppositie partijen.

  1 Suriname
  A-Combinatie
  Basispartij voor Vernieuwing en Democratie
  Broederschap en Eenheid in de Politiek
  Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
  KTPI
  Marten SchalkwijkNationale Democratische Partij
  Nationale Partij Suriname
  Partij Nationalistische Republiek
  Pertjaja Luhur
  Progressieve Arbeiders- en Landbouwers Unie
  Progressieve Surinaamse Volkspartij
  Surinaamse Partij van de Arbeid
  VolksAlliantie
  Vooruitstrevende

  Zsm kiesdrempel invoeren met verplichte fusies. Iedereen met een computer kan een politiek partij in Su beginnen. Bizar


  Maak melding

 34. @Plato,

  Een Surinaamse filosoof schreef ooit in een liedje: te je lob wang uma, da je looking backa, hir ing backa lolo, da je gija money. Ites dergelijks.

  Dat zie ik ook als de filosofie van Brunswijk en Somo en hun partijen. Ze kijken alleen naar dingen die interessant zijn voor hen en wie dat biedt, daar sluiten ze zich bij aan.


  Maak melding

 35. Belfort/brunswijk…starnieuws van 25-7-2013!!!!

  Bewoners van Paramaribo-Noord willen veilige woonomgeving.

  Bewoners van Elisabethshof en Flamingopark zijn het het grote aantal inbraken meer dan zat.

  Advies:..Belfort blijf lekker in je kraamkliniek.
  Brunswijk, meld je aan bij het Apenverblijf
  in diergaarde Blijdorp als partner van Bokito


  Maak melding

 36. @Koos, als ik u begrijp dat neigt u meer naar het tweepartijenstelsel zoals in de VS: republiekijnen vs Democraten. Een kiesdrempel lijkt wel tot de mogelijkheden te kunnen behoren. Het NL kiesstelsel heeft al een dergelijk systeem.


  Maak melding

 37. =Jammer genoeg zijn er harde bewijzen dat Belfort zijn werk niet goed doet. Dit is ook precies hetzelfde als Amafo.
  =Nee, Brunswijk bepaalt dat deze mensen gewoon op hun post blijven.
  -Het kan nooit goed zijn wat er in suriname gebeurt.

  =Velen in het binnenland willen Brunswijk liever zien gaan dan komen, dus vind ik het jammer dat er geen oplossing komt.

  =De criminaliteit wordt steeds erger en daarvoor heb je geen hogeschool papier nodig om dit te bewijzen.

  +Het ergste van alles is het feit dat onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste zware criminele daden van de afro-Surinamers zijn.

  =Wanneer wordt men nu eens wakker om deze groep te gaan begeleiden?
  Als we zo doorgaan is het afgelopen met suriname.


  Maak melding

 38. Krobia,kan je mij meer vertellen over het verhaal van Fort Zeelandia? Ik ben er zelf niet bij geweest.Er doen zoveel verhalen de ronde.


  Maak melding

 39. Men kan zeggen wat men wil over Brunswijk,maar deze man heeft de rechten van de boslandbewoners op de agenda geplaatst.Men zal in de toekomst rekening moeten houden met de historische belangen van deze groep.Ik ben van mening dat de regering Bouterse met een stimuleringsbeleid voor deze groep en de inheemsen moet instellen.Ik kan me best voorstellen dat Brunswijk baalt van de mensen de mensen die het denken beter te weten.


  Maak melding

 40. Donderdag 25 juli 2013 om 14:09 uur, door henk

  Ga jij aub ergens anders dit soort uitlatingen doen stomme eikel.

  Je gaat toch geen volk ellende toewensen achterlijke lompe boer die je bent. Ik wens Nederland toch ook geen zware regenbui op een camping toe.
  Er zijn mensen die buiten deze discussie staan en hier niks meete maken hebben.


  Maak melding

 41. RobG je bent echt heel laag gezakt. Ga je nu ontkennen dat de dec.moorden niet plaats hebben gevonden. Ontkenning zou strafbaar moeten worden gesteld. Om je dood te schamen. Wat jij doet is de nabestaanden een trap nageven.


  Maak melding

 42. Koos,ik ontken niets. Het ligt nu aan jou om mij maar te vertellen wat er in Fort Zeelandia is gebeurd. Jij was ter plekke dus kom voor de dag met je gedetailleerde informatie.


  Maak melding

 43. ”Minister van Justitie & Politie doet zijn uiterste best”
  Is het dan zo moeilijk voor hem en voor anderen om de 4of5 hoofdwegen die er zijn in het land te voorzien van Politie Posten zodat de groep die voor alle ellende verantwoordelijk is wat moeilijker te maken.
  Het volk is zat dat men niet rustig kan slapen en zolang we TRALIES rond en om ons huizen hebben is er iets goed mis met het Justitie & Politie.
  En mensen die politie kunnen worden als je tot tien kan tellen is ook niet echt een oplossing.


  Maak melding

 44. als ik mij niet vergis,was deze zelfde brunsie naar santo boma gevangenis geweest en gezien met eigen ogen,dat 98 % van de criminies aldaar zijn soort genoten zijn..

  heeft hij zelf verklaart en was enig zins teleurgesteld,maar herstelde zich de volgende dag alweer..

  ook nu alle crimes, krakers, rovers, ucupanten ,zijn zijn soort genoten op een paar na gelaten..

  brunsie hoe nu verder en je wilt pres. worden,wat ga jij veranderen verbeteren in de toekomst,terwijl je nu al met de hoofd verdachte moordenaar de regering vormt alle tools in handen hebt..

  je bent toch de regerings lijder nu..


  Maak melding

 45. @Gewoonlk: Is het dan zo moeilijk voor hem en voor anderen om de 4of5 hoofdwegen die er zijn in het land te voorzien van Politie Posten zodat de groep die voor alle ellende verantwoordelijk is wat moeilijker te maken.

  Gewoonlk,
  A monie no de. Heeft Bouterse’s regering allemaal aan flauwekul zaken uitgegeven.


  Maak melding

 46. @Sanjha…daar heb je ook wel gelijk in om eerlijk te zijn.
  Maar vergis je niet er is genoeg geld maar het gaat allemaal in zakken van mensen die elkaars bil likken.
  En een land niet kunnen runnen met zo weinig mensen is gewoon een teken van domheid en wel praatjes hebben als wereld leiders.
  En het mooiste is dat er op elke hoek alcohol is te halen en zo hou je het volk lekker dom en het volk wil ook dom zijn dus dat is een perfecte samenwerking(”kijk maar om je je heen hoeveel er gedronken wordt”) zodat je rustig je zakken kunt vullen, eigenlijk is het een Masterplan.


  Maak melding

 47. Als Brunswijk echt baalt van de kritiek op Belfort, dan moet hij ervoor zorgen dat Belfort ontslagen wordt als minister, niemand levert nu toch nog kritiek op de voorganger van Belfort? (Hoe heet die vent met de rasta vlechtjes ook alweer?). Brunswijk heeft zeker nog nooit van de uitdrukking ‘hoge bomen vangen veel wind’ gehoord. Vrij vertaald luidt die uitdrukking; ‘o moro wan bon hey o moro winti ay fanga’.


  Maak melding

 48. Ik vind het zeer triest hoe velen hun discussie voeren. Het word tijd dat alle berichten eerst gecontroleerd worden op waarde toevoeging voor de surinaamse samenleving. Als wij ouderen die meer verstand hebben dan Bouterse en Brunswijk, zoals velen zeggen dan Jan ik alleen constateren dat die 2 heren zich wel ontwikkelen maar Velen die schelden en tieren niet door hebben dat juist zij geen bijdrage leveren aan een beter Suriname. Vrije meningsuiting betekend niet dat je moet schelden en beledigen want dan draag je ook even minder bij aan de toekomst van Suriname. Ik mag u wel vertellen dat als de blanken iets doen wij nooit zo een negatieve reactie tonen tegen hun. Ik reis heel veel tussen Suriname en Nederland en lees heel veel over de ontwikkelingen. Ieder keer als ik de universiteit van Suriname bezoek zie ik steeds meer boslandcreolen bijkomen wat een zeer positieve ontwikkeling is. Terwijl de stedelingen schelden zij hun bezig met ontwikkeling. Suriname heeft pas 150 jaar afschaffingvvan de slavernij gevierd en willen excuses van de Nederlanders terwijl wij elkaar zelf het zon licht niet gunnen. Alles wat u schrijft word gelezen in de rest van de wereld. Kijk om je heen dan zal je merken dat de witte man weer langzaam Suriname weer binnen dringt omdat wij vaak niet instaat zijn zaken op een normale manier te bespreken. We kunnen het verleden de schuld blijven geven maar dacht dat wij uit het verleden moeten leren hoe wij heden met elkaar op een fatsoenlijke en normale manier moeten omgaan. Wanneer worden wij eens wakker en wanneer zullen wij onze forums kunnen beschrijven met opvattingen en opmerkingen zonder te beledigen en te kwetsen. Denk er over na want onze kinderen lezen dit ook.


  Maak melding

 49. @ Blackmaster….Velen van ons schreeuwen en schelden omdat men vooruit wil en de 2 heren ontwikkelen zichzelf dus dat betekend niet dat als er kokers ergens geplaatst wordt of ergens geasfalteerd wordt dat het nou zo goed gaat met het land, zoals ik het al eerder zei als je zo een klein land met minder dan 500.000 inwoners niet kan leiden dan is er iets niet goed in je hoofd of je hebt kennis van een garnaal en het zakkenvullen zit in de genen.
  Het gaat niet om mensen te beledigen of te kwetsen maar het is de waarheid en de waarheid aanhoren zal altijd pijnlijk zijn.
  En dat dit door mensen gelezen wordt in de hele wereld ben ik ook niet mee eens want mensen in de wereld weten niet eens waar suriname ligt.
  Met alle respect blackmaster maar zo zie ik de dingen.


  Maak melding

 50. Het verbaast mij telkens om te lezen dat er op verscherping van de regels wordt geroepen, ik lees ook dat berichten gecontroleerd worden.
  Drie jaar geleden werd Venetiaan en front regering voor van alles en nog wat uitgemaakt hier op WKN door figuren die zich nu verschuilen achter een andere nickname. ik zou deze oproep steunen als het eerlijk en oprecht was, men wil de regels aanscherpen ten voordele van een drugs criminele dictator die zich nooit aan geen enkele regels heeft gehouden.
  , deze criminele dictator heeft journalisten vermoord, radio,TV en kranten gebouwen in brand geschoten omdat ze een andere mening hadden.


  Maak melding

 51. “RobG, Koos,ik ontken niets. Het ligt nu aan jou om mij maar te vertellen wat er in Fort Zeelandia is gebeurd. Jij was ter plekke dus kom voor de dag met je gedetailleerde informatie”

  RobG, waar staat dat ik dat daar ter plekke was. Mijn oom ligt in een doodskist en jouw leider was destijds politiek verantwoordelijk. Ik heb dit van dichtbij mogen aan schouwen. Wat jij doet is pure ontkenning dat er een slachting heeft plaatsgevonden in Fort Zeelandia.

  http://www.youtube.com/watch?v=Ijx3j1XQeWM

  Stel voor dat jij naar deze documentaire gaat kijken.

  Waarschijnlijk ontken je dat er in Auschwitz ook niets is gebeurt. Je hebt tijd genoeg om rondvaarten te maken in Amsterdam. Stel voor dat je in december naar de Mozes Aaron kerk komt. Niet om te debatteren maar gewoon zitting te nemen bij de dienst en te aan schouwen hoeveel leed de nabestaanden nog dagelijks meemaken. Iemand met fatsoen zou per direct afstand nemen van Bouterse.

  Als er iemand is die kan vertellen wat er in Fort Zeelandia is gebeurt dan is het Bouterse wel. Nog voor dat hij veroordeeld werd geniet hij nu van amnestie. In direct een schuldbekentenis dus. Amnestie kun je namelijk alleen krijgen als je veroordeeld bent. RobG, je moet goed begrijpen dat ik niet zal rusten voor dat Bouterse achter tralies zit en velen met mij. Have a nice day …


  Maak melding

 52. Donderdag 25 juli 2013 om 14:09 uur, door henk

  Nou verklaar aub aan deze domme jongen wat jij figuurlijk bedoeld.
  Want ik weef niet wat een tsunami figuurlijk is.

  Grtn van je collega eikel


  Maak melding

 53. Het is jammer hoor,de leiding van het land is in handen van criminelen.Een grote criminele bende, zie bouterse, somohardjo en brunswijk allemaal analfabeten,wij maken ons internationaal belachelijk!!!
  Suriname Waarheen????


  Maak melding

 54. @Koos,
  Ik dank u, blijft het vertellen.
  Die RobG weet niet wat menselijke waardigheid is.
  Het heeft helemaal geen zin om met dit soort figuren in discussie te gaan, lager kunnen ze niet zakken.
  Koos die misdadigers van 8december 1982 zullen hun straf niet ontlopen, de werld vandaag is een heel andere dan 30 of meer jaren geleden .
  Zie Wat in Argentinie gebeurd.


  Maak melding

 55. De minister kan het niet alleen ,daar heb je de samenleving ook daarbij nodig.in sommige buurten in Suriname worden de criminelen op een voetstuk geplaats als ze cocaïne verkopen ,en als ze de winkels beroven.
  Om een minister weer naar huis te sturen begint zo’n regering ongeloofwaardig te worden.


  Maak melding

 56. @Dagoebalsingh,
  Bedoel je Bouterse,Somo,Brunswijk,Alibux,E.Boereveen, Naarndorp,J Wijdenbosch,Dino Bouterse,Meriba, allemaar criminele oplichters die jullie op een voetsuk hebben geplaatst.


  Maak melding

 57. De minister moet keihard optreden tegen hindoestaanse cipiers die met opzet gedetineerden laten lopen. Deze mensen zijn zelf voor een paar SRD,s te koop. Als je niet in staat ben om een gedetineerde in de gaten te houden verdient je het niet om belasting geld te ontvangen.Gewoon Waardeloos. En het zijn ook deze zelfde mensen die heel hard schreeuwen van “we hebben het niet veilig” me mars. Zelf een gevangene ben je niet in staat gevangen te houden, wie moet dan voor je veiligheid zorgen? Beli, ik denk het niet deze situatie zal altijd zo blijven in su.


  Maak melding

 58. Criminelen en criminelen blijven altijd niets presterende zakkenvullers. En dan nog te denken aan die Brunswijk met zijn graftakken face


  Maak melding

 59. ik vind dat elke suri. een chip moet dragen midden op de borst ,, middels een sateliet gecontroleurd 24 uren per dag elke seconde..

  zo kun je direct weten waar iedereen zich bevind..

  dit zonder uitzondering van hoog tot laag dus ook de aller hoogste crimineel..

  dan kunnen we werkelijk zonder dief ijzer slapen,dit is een groot wens van de hoofd-verdachte-moordenaar en tevens één van zijn doelen in deze regeer periode..

  als dit lukt,dan kan hij een volgende termijn weer candidaat zijn met andere beloftes..


  Maak melding

 60. @Hagoebalsingh,

  Iedereen vergeet dat er zoiets bestaat als een CTU onder ‘leiding’ van Dino Pino Bouterse.

  Waarom wordt deze persoon niet tot de orde geroepen? Hij presteert geen flikker, maar collecteert wel flink, maandelijks.


  Maak melding

 61. als je naar die foto van deze meneer kijkt,hierboven dan lijkt het of hij is weg gelopen uit santo boma..

  geen verschil met andere crimes..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.