Ook Somohardjo wil president van Suriname worden

82

PARAMARIBO, 19 jul – Ook Paul Somohardjo ambieert het presidentschap. De voormalige parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur is bereid het zware ambt op zich te nemen. “Mijn partij gaat altijd voor het hoogste”, aldus Somohardjo. En kan niets minder zijn dan het presidentschap.

Dit naar aanleiding van de recent geuite ambities van coalitiegenoot Ronnie Brunswijk. Die zei onlangs in Para te gaan voor het hoogste ambt. “Iedereen mag ambities hebben, maar wij zijn groter en sterker geworden”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Brunswijk zal daar rekening mee moeten houden. Dat gaat overigens net zo goed op voor wie ook het voor het zeggen wil hebben na de verkiezingen. Pertjajah Luhur ‘blijft groeien.’

Het is ook waar de partijleider zich voorlopig het liefst mee bezig houdt. Er moet een zodanige strategie worden uitgewerkt dat de groei ook in zetelwinst te vertalen valt. Het eigen woningbouwprogramma dat onlangs werd gelanceerd, moet de achterban helpen verruimen. “Mijn partij heeft ook ambities. Onze partij is geen verkiezingspartij, maar een ontwikkelingspartij”, aldus Somohardjo. Behalve Brunswijk, krijgt hij straks ook te maken met Desi Bouterse zelf. Die wil nog een termijn.

Bekijk ook:

82 REACTIES

 1. Forummers, Odi odi.

  Het gaat steeds de …… kant op in SU. met de 3 MUSKETIERS.

  Nu heb je DADA & CO. middels een zogenaamde (amnestie).
  Met als hoodvoedsel ‘cassave’ van (pero) met sardien.

  Enkele dagen geleden een persoonlijk bericht vanuit Para van LONNIE BRUNSIE.
  Met als hoofdvoedsel ‘napie’.

  En vandaag is SCHIJNDOOD SOMO aan de beurt.
  Met als hoofdvoedsel ’trie’.

  Aan het VOLK van SU.!
  Niet meer KLAGEN maar u zult veel moeten DRAGEN.


  Maak melding

 2. Hij/ZIJ die criminelen koesteren hebben dringend psychisch hulp nodig.
  Somo heeft net als de rest ook en strafblad…..
  Ons geliefde land wordt geleid door criminelen.

  Zelf GOD kan het niet meer aanzien en heeft ons (eens)gezegende land verlaten…


  Maak melding

 3. een slimmigheid!!!

  geef elke Su een stemrecht gelijk aan de Lonnie’s, probleem kiesstelsel is opgelost, en kan elke Su 3 keer een stem uitbrengen!!

  stem DADA &
  stem Lonnie &
  Stem Somo

  Sorry Chan… voor jou geen kermispret 🙂


  Maak melding

 4. ik heb gehandeld * op de vlucht * da wordt je Pres!

  ik strooi met geld * on-eer-baren *

  m.n. vrouwelijk rennen achter mijn Hummer aan!

  ik breng Uien aan de man,…ikke ook Pres!

  Oh oh Su BAH


  Maak melding

 5. @pasew: Odi odi mang.

  Vandaag is JARAN KEPANG aan de beurt.

  Het wordt een HETE (TRIE) met CASSAVE van onze (pero) op deze vrijdag.

  SCHIJNDOOD SOMO FOR PRES.

  BRUNSIE & SOMO gaan beiden voor GOUD!

  Volgens @Roy:
  Zelf GOD kan het niet meer aanzien en heeft ons (eens)gezegende land verlaten…

  Maar STEVE MEYE WONDER is nog steeds in de buurt.
  Wanneer zal die ook ons gezegende land verlaten?


  Maak melding

 6. Deze klapper javaan ziet hetzelfde wat lonnie ook ziet : spoken en eeze selfde spokengaan eeze idioten echt jokro doen. Letop een voor een zullen opgehaald worden door de bakroe s.


  Maak melding

 7. JA NATUURLIJK KAN SOMO PRESIDENT WORDEN VAN SURINAME. HET IS TOCH GEEN PROBLEEM, DDB, BLUNSWIJKIE EN DAN PAH SOME, DAT KAN ALLEMAAL IN SURINAME.

  EEN BANANEN REPUBLIEK KAN IEDEREEN RUNNEN, BEHALVE ALS ZE POLITIEK MOETEN BEDRIJVEN, DAN WORDT HET EEN ANDER VERHAAL.


  Maak melding

 8. Dat twee coalitiepartners zich kandidaat stellen mag.Niemand kan hen dat beletten.President Bouterse heeft zich niet geuit voor een tweede termijn. Uiteindelijk zal een persoon tot president gekozen worden.


  Maak melding

 9. de jacht op het presidentschap is geopend. de wolven ruiken bloed.

  is leeuwenkoning (simba, die echte, dus) nog ergens is de buurt of is alleen Scar met zijn nazaten in de buurt?


  Maak melding

 10. @Fer.E
  Maar STEVE MEYE WONDER is nog steeds in de buurt.
  Wanneer zal die ook ons gezegende land verlaten?

  Als hij de kont van de wolf niet meer mag kussen..


  Maak melding

 11. Wie gekken zaait, zal dwaasheid oogsten.
  Veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven.
  Somo en lony geven heel subtiel aan dat ze niet tevrden zijn met bouterse.
  Jullie kunnen wel hier beweren dat het mag, maar de boodschap die deze twee coalitiepartners geven is duidelijk, de coalitie staat op springen.


  Maak melding

 12. Whahahaaaaawhoeaaaaaahahahahaaaaaa……

  DE DRIE MUSKETIERS…SAMEN UIT …SAMEN THUIS….

  WHAHAHAAAAAAhaaaaaaaaa……
  Het is te verwachten geweest !!!!!!
  Als bouta en brunsie het kunnen kan ik ook zegt Somo…ook ik wil pLesident worden …al zal mijjn titel zijn Tjekre-tjekre of Djakarta pLesident in Suriname zijn.maar ik zal Plesident worden van iets !!!!

  Whahahaaaaaaaaaaaa………


  Maak melding

 13. Elke dag is “1 April” in Suriname.

  Of is het een echte politieke streek van basja bobo, ik ben echt niet zo slecht, in vergelijking met Nationale Kampioen Kinderbijslag lonnie of die kinderverkrachter somo.


  Maak melding

 14. De drie politieke leiders hebben overigens ook wat gemeen: ze zijn allen in het bezit van een strafblad. Bouterse werd in 1999 bij verstek in Nederland veroordeeld wegens drugshandel, hetzelfde lot was Brunswijk beschoren. Bovendien heeft laatstgenoemde in eigen land ook een aantal veroordelingen op zijn naam staan, onder meer voor het plegen van een bankoverval en het neerschieten van een burger waar hij bonje mee had. Somohardjo kreeg enkele jaren geleden een voorwaardelijke celstraf voor het ‘schenden van de eerbaarheid’ van tienermeisjes, nadat hij eind 2002 deelneemsters aan een door hem georganiseerde missverkiezing had lastiggevallen. De affaire kostte hem zijn baan als minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Drie politieke leiders met een strafblad en een slechte reputatie maken de komende jaren dus de dienst uit in Suriname. Op basis van voorgaande feiten moet je wel een grote optimist zijn om niet te verwachten dat ze elkaar binnen afzienbare tijd het politieke leven zuur maken of de hersens inslaan. Drie tegenpolen met verschillende belangen in één bed is vragen om problemen, zeker als je de opvliegende karakters in beschouwing neemt. De tijd zal het leren.


  Maak melding

 15. Zolang je maar een criminele achtergrond hebt, moet je in dit land president kunnen worden moet deze zedendeliqwent gedacht hebben, en heeft nu gezien dat zijn andere criminele coalitiepartner de koning van de boslandcreolen ook voor het hoogste ambt gaat, terwijl die moordenaar die momenteel nog president is voor nog een termijn wil gaan om uit de gevangenis te blijven, wat een bananenrepubliek.


  Maak melding

 16. In het parlement schopten Somohardjo en Brunswijk op 13 december 2007 voor het oog van de camera’s Rashied Doekhie, partijgenoot van Bouterse, in elkaar. Toch vormde dit alles geen belemmering voor de huidige samenwerking.

  Dus geloof het…
  Strakjes komt de president van nickerie eisen dat hij nu president van geheel Suriname wil worden!!


  Maak melding

 17. Niet alleen de molen van god maalt Roy ook de MAAG van DiDiBrie. Now now ing atie e long,maar a no moes KRAPREER,want we moeten deze zaka-zaka DiDiBrie opsluiten mang ook al is ’t 1 dag dang mie atie o sidong oeng moes poer a bigi BEK gie ding allamalla. Voor de rest mag somo pres worden,want een pres zoals piking ingie booi no e pressteer als presanie en dat Su volk vindt het wat leuk dat er niet gepresteerd wordt dus hup huppekeeee weer een nietsnut aan de macht in Su.Jheeee-jopieeee de poepieee volk lekker dom blijven doen hoor.. odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 18. @Roy, je hebt genoeg gezegd en bedankt ervoor.
  =Ik denk dat er ooit een tekort zal zijn aan psychiaters.

  =Op deze manier gaat een land nooit vooruit met dit soort figuren die nu in de regering zitten en degenen die president willen worden.


  Maak melding

 19. DESS for PRESS 2015 …ill be back…..救命! Jiu ming …
  ..止泻 药 Zhi xie yao..djie ding redie moesoe in nl.
  I LOVE SU WOON EN WERK……….


  Maak melding

 20. Het is maar dat Bisherta,Lal Bahadur en Sampie niet meer leven, anders zouden die ook president van Suriname willen worden. Waar deze roemruchte Surinamers zich ook mogen bevinden, ze kijken zeker instemmend naar hun drie geestverwanten, die hun best doen om het aanzien van het ambt van president met de grond gelijk te maken.


  Maak melding

 21. Gezien de soort presidenten die in Suriname de kans krijgen om te mogen regeren, zijn er zeker nog meer potentiele kandidaten als alleen maar Brunswijk en Somo.

  Zie hieronder de lijst met mogelijke kandidaten die president van Su zou kunnen zijn, qua capaciteit en referenties doen ze niet onder, t.o.v. de huidige president:

  http://www.youtube.com/watch?v=di_hqZP9Hts


  Maak melding

 22. Zou toch goed zijn Somo for pres. Elke maand Miss Jawa verkiezing met open kleedkamer en een nationale Chekre Chekre feestdag.
  @ Willem
  Kijk eens aan!Suriname wordt geregeerd door laag opgeleiden.Triest.

  Tel de opleiding van de drie kandidaten op dan kom je uiteindelijk tot een mix ingi, marron en javaan dropout student die op de LBGO wegens leeftijd bevorderd is naar het tweede leerjaar.


  Maak melding

 23. Plotsklaps heeft een ieder ambities voor het presidentschap. Dat is leuk. Met deze vroege en ondoordachte uitspraak, acht ik een coalitie NDP/VHP het meest ideale. De zwevende kiezer zal voor deze combinatie
  kiezen omdat hij zal huiveren bij een mogelijke presidentschap van Somo of Bravo.


  Maak melding

 24. @R!@0, waarom steeds een vergelijking maken met Nederland, terwijl men in nederland recht heeft op een uitkering en in Surinamer sterft men bijna van de honger.

  =Ook al ben je nog zo arm, in nederland kun je altijd warm slapen en hoeft niet buiten te slapen tenzij je zelfs ervoor kiest.

  =Jou opmerking met nederland past nu niet.


  Maak melding

 25. Tuurlijk,
  Dit is wat Suriname nodig heeft een eerlijke klapper Javaan!
  Deze is zo eerlijk dat hij uitermate geschikt is voor deze functie gezien een paar huidige voorgangers!

  Dus als de roti van de kleine indiaan niet smaakt dan kun je nog de bakba van Bokito proberen en anders een sateetje van deze klapper Javaan!

  Dit is wel een criminele parade voor presidentschap van Suriname .

  Is het volk echt zo dom?


  Maak melding

 26. ze jagen iedereen richting ndp op, maar het ggaat ze niet lukken. na somo is het de beurt aan kabouter en meriba vo president. sur quo vadis


  Maak melding

 27. Zo, echt spannend.
  Paje somo met zijn chikre chikre wil pres worden.
  waar gaat het land suriname naar toe???????
  Wie is de volgende???


  Maak melding

 28. Dit is dan een gigantisch probleem voor de
  SLM passagiers! De A340-300 staat dan dag en nacht
  op Jakarta Soekarno-Hatta International Airport
  geparkeerd!

  Realiteitszin?! Noooooit van gehoord!!!


  Maak melding

 29. wat een land,,

  ronny de bank-rover veroordeelde

  ddb de hoofd verdachte moordenaar veroordeelde drugs zaak

  somo de veroordeelde tiener verkrachter

  deze drie heren beheren het land sme onder lijding van ddb nu willen bijde onderdanen pres. worden van sme.

  dat betekend,dat de lijder van hun niet geaschikt is.

  als hij ddb dit niet kan inzien,dan is hij werkelijk ewen debiel..onbetrouwbaar..


  Maak melding

 30. begin maar uit je neus te praten surinamers die niet zijn eigen mensen zijn . trouwens dat heeft hij zelf gezegd (hij zit daar voor zijn eigen mensen)het word brong brong eten


  Maak melding

 31. Als Somo (de Alzheimer-debiel), Brunswijk (de koning van Marowijne en beschermer van de illegale landvernietigers) en zelfs Bouta nog voor een volgende regeerperiode gaan, dan denk ik dat er iets verschrikkelijk mis is in Suriname. Het kiezersvolk laat zich omkopen door loze beloftes en een parapluutje, drinkt een glas, doet een plas, en alles bleef zoals het was. Wie is nu dom? Juist, het volk zelf! Bout gaat naar het binnenland om zijn ingi mati’s wat stroop om de bek te smeren en iedereen is weer tevreden. Ik heb in mijn leven nog nooit zulk dom volk gezien! En daarom krijgen ze de leider die ze verdienen: van het zelfde IQ.


  Maak melding

 32. Ik vraag mij af wat het niveau en de normen en waarden moeten zijn om president van een land te worden.
  Mijn mening is dat in Suriname de intentie, om president te worden van Suriname, gebaseerd is op:
  Een crimineel verleden
  Een reputatie als graaier
  Een reputatie als fraudeur
  Een reputatie als schaamteloos acteren
  Een reputatie als gezochte crimineel
  Een reputatie van vrouwen liefhebben
  Een reputatie van een niets ontziende zakenman
  Een reputatie van totale bandeloosheid
  Een reputatie van manipulator
  Moet ik doorgaan?????????????


  Maak melding

 33. @Blaka watra ,
  Een compliment bij het zo precies en duidelijk verwoord te hebben. (Hopenlijk) dat het volk het ook echt begrijpt wat er zich nu afspeeld daar in Suriname.


  Maak melding

 34. mensen kies het goede en geen veroordeelde somo brunswijk bouterse zijn verdacht van alles dus kies de beste man voor deze land kies nieuwfront kies santoki vhp hij is op dit moment de beste man


  Maak melding

 35. Met DDB als president is het Presidentschap gedevalueerd/ zie: Bravo for president/Dino for president/ waarom niet Somo for president.


  Maak melding

 36. Dagoebalsingh,

  Nu verraad jij je eigen lieve leider!

  Wat heeft deze klapper Javaan jou beloofd dat jij nu geen fan meer bent van de kleine indiaan?
  Bokito fan ben je niet want je reageerde niet toen deze zilverrug aangaf om president te worden!


  Maak melding

 37. Ook Boe Boe Betie Sjori wil president worden!
  Suriname is verworden tot een bananen republiek met bende- en sekteleiders aan het hoofd.

  Suriname Qua Vadis !


  Maak melding

 38. Morena,ik heb het al vaker gezegd.Santokhi is geen politicus, maar een politieagent.Hij moet boeven gaan vangen.Hij is helemaal onzichtbaar in het politiek spectrum.Santokhi is als een van de leiders van het NieuwFront niet opgewassen tegen de nieuwe en snelle politiek van Suriname.Ministers die niet goed presteren gaan met de billen bloot.Het succes van deze regering brengt ook veel successen voor de achterban van de VHP met zich mee.De mensen worden welvarender, EN ONTKEN DIT NIET!!!!!.Deze successen zal men niet opgeven.Lang leve de regering Bouterse.


  Maak melding

 39. 20 JULI 2013

  Wat een poppenkast in de Surinaamse politiek!
  Nu Somo ook voor president!

  Versta Srika niet verkeerd. Een ieder mag dromen en proberen president te worden.

  Het jammerlijke is echter, dat de meesten het brengen tot het scheppen van een precedent.

  Henk Molenaar, je bent nu aan zet!
  Srika


  Maak melding

 40. Principes!

  Bij gebrek aan eigen principes mag iedereen gaan voor welke funktie danook. Principes koop je niet, stemmen wel! De principes van een volk kan je meten aan de hand van wie hun leiders zijn. De eigenwaarde van het Surinaamse volk ligt bij dit soort uitspraken dik op straat.
  In plaats van vooruit, gaan we steeds meer achteruit.


  Maak melding

 41. Piet Paniek ,

  Je kan het presidentschap in Su niet meer serieus nemen ,als zo’n dorpsgek president wil worden zegt het al genoeg.

  ps. NDP voor altijd.


  Maak melding

 42. Kijk maar in de regering dan weet je dat je in Suriname het veel verder kan schoppen als crimineel dan als intellectueel…

  Criminelen zijn grotere helden in Su dan geleerden…


  Maak melding

 43. niemand is goed nu in de regering om president te worden en ook dit niemand heb een afgronde universiteit master gedaan dus hoe deze allemaal sukkels in de regring zitten is de schuld van lachman en aroon door snel onavankelijk te nemen van nederland en van mij mag somoharjo best een keer proberen president te worden van suriname de javaans cultier is heel mooi en eten en mischien gaat indonesia ook wat beter band hebben met suriname en stuun geven met pebaalde dingens en de javaans vrouwen zijn heel erg knap en mooi welke cultier water tand niet op hun de kwakoe kwakoe het meest haha en somoharjo kan heel veel doen voor suriname ook de samen werk tussen turky land word beter en de islam word ook groter partij straks in suriname de turken zijn op weg naar suriname zoo veel beter dan kan hun even de kwakoe of bruinswijk aanpakken en wie weet kom hun ook in de regering de turks president of koerd turks dan kom rust in suriname en somoharjoe als hun beste broeder als president samen werking dit kom nog laat surinamers nu al vast turks leren praten mooi taal hoor evet bende jim salakafa surinam pipels surinaam tjauw


  Maak melding

 44. Zaterdag 20 juli 2013 om 14:56 uur, door Dagoebalsingh

  Gelukkig ik dacht die dagoe (kutha) gaat nu bij een ander likken!
  Hij is van zijn padje af!


  Maak melding

 45. Als men vermoedt dat iemand liegt, moet men doen alsof men hem gelooft, hij wordt dan driest, liegt nog harder en is ontmaskerd.

  Zich eigenschappen aanmeten en daarover opscheppen is in wezen vrijwillig bekennen dat men ze niet heeft.

  Rijkdom is als zeewater: hoe meer je ervan drinkt, hoe meer dorst je krijgt.

  Het publiek is zo onnozel dat men liever het nieuwe dan het goede leest.


  Maak melding

 46. Het is grappig om te horen hoe diegene met de minste bagage voor het hoogste gaan. Waarom niet, in een land met apolitieke mensen, kan het alle kanten op gaan. Het is deze zelfde Vene met zijn consorten, die voor deze problemen hebben gezorgd. Hoezo zou je zeggen, welnu: omdat Suriname nooit een rechtsstaat is geweest en tot op heden is het zo. Het volk werd systematisch in de maling genomen en met zeer weinig kennis van politieke zaken slikte het alles als zoetekoek. Ook een bijkomstigheid negen van de tien kiezers leest nooit of heeft nog nooit een krant gelezen. Daarom de sprookjes die verteld worden dat het economisch goed gaat, zijn gewoon ordinaire leugens. Want hoe kan het goed gaan en het goud van de Centrale Bank bestaat er straks niet meer, dan is het op. Dit omdat het verkocht/gestolen wordt. Maar die lui met de paarse gedachte hoef je dit niet te vertellen. En ook steeds meer rovers die hun kans schoon zien om hoger op te komen, een ieder wil president worden. In Suriname schijnt dit de gewoonste zaak zijn, je hoeft helemaal geen niveau te hebben. Het gaat van zelf, mits het volk je leuk vindt. Want hier blinkt men in één kennigheid, je hebt helemaal geen verstand nodig in Suriname om het ambt van president te bekleden.


  Maak melding

 47. Dit is een land,vol met gekkigheid,ambities.Een ieder kan /mag doen wat hij/zij het liefs wil worden.Dit is een land vol vrijheden:Ronny for pres is OK,Somo for pres no problem.DDB is president van Suriname op legale manier,let wel Gekozen,dus….waarom Ronny,Sommo en anderen niet?Bov.comm alleen vooroordelen,voor oordelen.DDB staat niet allen aan de macht.Zo zal somohardjo met zn eigen ploeg het misschien beter kunnen regeren.Haleluja Amin


  Maak melding

 48. Iedere boerenlul wil president worden van Suriname.
  Juist degene die wel een goede gedegen opleiding hebben genoten en ervaring hebben die hoor je niet ventileren dat ze president willen worden.


  Maak melding

 49. Maandag 22 juli 2013 om 10:51 uur, door Bosr

  Wil jij voor zulke betrouwbare onderdanen nu op dit teijn je nek uitsteken?
  Iemand die centen heeft houd zich rustig en geniet van het mooie Suriname.


  Maak melding

 50. Geachte landgenoten,

  Ik wil zo graag president worden van de republiek Suriname is er een vacture beschikbaar?

  Mijn hoogst genoten opleiding is Hoge freubel cum lauwde geslaagd.

  Mijn ervaringen: expert in het witwassen van ali’s drugstore.
  Recent gewerkt te koffiekamp als inspecteur poedersoorten. Referenties: brunswijk, asabina enzz

  nooit in aanraking geweest met de politie wel een parkeerboete gekregen en nooit betaald.


  Maak melding

 51. Beste Marron…..in antwoord op uw sollicitatiebrief kan ik u meedelen dat u over uitstekende papieren en ditto referenties beschikt. Wel vroegen wij ons af of u van de secretaresses kon afblijven, of u in staat was om alle geld in kas mee naar huis te nemen, en of u in staat was op grote bijeenkomsten vooral zeer stom uit te hoek te komen. Uw werkzaamheden bij Koffiekamp zijn zeer nuttig bij het bekleden van het hoogste ambt, dat u expert ben in poeier vinden wij van de selectiecommissie een pre. Heeft u nog connecties bij Alie? Of bij die jongens op Curacao? Gaarne ter aanvulling, want dat vinden wij zeer belangrijk. Met vriendelijke groet

  De Sollicitatiecommissie voor het Presidentschap van Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.