Venetiaan wil confrontatie met Bouterse in parlement

121

PARAMARIBO, 19 jul – Ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) is bereid tot een debat met president Desiré Bouterse. Echter, zo’n debat zou niet tijdens een persbijeenkomst moeten plaatsvinden, zoals Bouterse dat voorstelt. Volgens Venetiaan is het parlement de plaats waar een debat op niveau gevoerd kan worden. Bouterse lijkt daar geen zin in te hebben.

Tot nog toe heeft het staatshoofd steeds zodanig gelaveerd dat het niet tot een verbale confrontatie kwam in het parlement. “We zouden graag de president, zoals is gezegd hier willen hebben om niet alleen ons te informeren , maar om debat met ons te voeren, zei Venetiaan in het parlement. Het parlement zou bij voorkeur de plek zijn voor een ‘stevig debat.’ Volgens het voormalige staatshoofd valt er zoveel uit te leggen over onder meer de monetaire en financiële situatie van de staat.

Daar staan zoveel vragen over open en er komt maar geen uitleg. Parlementariërs van vooral de oppositie hebben vaker vragen gesteld. Hoewel de regering meer dan eens richting staatshoofd verwijst, geeft deze steevast niet thuis. Venetiaan moet onder meer duidelijk worden wat er met de nationale goudvoorraad aan de hand is. Volgens de Centrale Bank van Suriname is een deel verkocht. Maar de opbrengsten van die verkoop staan nergens geboekt.


121 REACTIES

 1. Front Losers. Van de 3 miljard us $ die er gedurende 3 jaar zijn gestort heeft Bouterse maar 1 miljard $ genomen. Dat is te weinig voor een staatshoofd van zijn formaat.


  Maak melding

 2. Bouterse in debat ? Het drek loopt nu al langs zijn broekspijpen. Bouterse is een schijtzak. Venetiaan maakt gehakt van hem in een debat. Bouterse spreekt alleen de taal van wapens en drugs. Deze ongeschoolde clown moet opzouten.


  Maak melding

 3. Bouterse in debat ? Het drek loopt nu al langs zijn broekspijpen. Bouterse is een schijtzak. Venetiaan maakt gehakt van hem in een debat. Bouterse spreekt alleen de taal van wapens en drugs. Deze ongeschoolde clown moet opzouten…


  Maak melding

 4. Dementie (alzheimer) vene gaat een debat aan met Oom Desie.. lachertje kom je ook met je pyjama..
  ..您有腹泻静脉…tijdens het praten niet in slaap vallen vene…en die boro emmer van jou meenenen..ja ja ja..
  ..I LOVE SU WOON EN WERK…..


  Maak melding

 5. Bouterse is te laf en te dom om een inhoudelijk debat te voeren….Let op mijn woorden. Die gaat dat NOOIT doen.

  In de berm heeft hij een grote bek maar een debat/discussie voeren daar is meer voor nodig dan domme Parbo retoriek.


  Maak melding

 6. Venetiaan is uit op een revanche.Hij is mislukt als partijvoorzitter van de NPS, als leider van het NieuwFront, als vader van het volk en als president van Republica Surinam.Bouterse moet zich niet verlagen om een battle met die vervelende en saaie man te gaan voeren.Venetiaan moet genegeerd worden.Hij heeft zijn kans gehad.Gewoon militaire discipline, niet praten maar werken.In het parlement zal de vice president de vragen kort en krachtig beantwoorden.No nonsens politiek. WERKEN!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. R!@0, ik heb je oom nooit in debat zien gaan. Hij is toch al 3 jr president no ? Waarom laat zijn smoelwerk nooit in het parlement zien. Vertel je oom Desi dat geen duik gedrag moet vertonen. Een echte man komt naar het parlement en legt verantwoordelijkheid af. Zo werkt dat in een parlementaire democratie.


  Maak melding

 8. koosje vene 15jaar kansloos altijd in slaap..als hij wat zegt is het laat mijn emmer niet vol lopen jah jah.
  en jij koosje jij bent ook mond dood in nl,met die rutte van jouw..我爱苏的生活和工作 lachertje..slaven van
  willem ..I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 9. Voor alle bouterse adepten , voor zo’n geweldige president moet het toch peanuts zijn om in een debat met Venetiaan de vloer aan te vegen, waarom geeft hij zo’n zielige oude man niet eventjes de kans om zijn grieven te uiten, moet kunnen als hij niets te verbergen of goed te praten heeft, of toch maar liever niet?


  Maak melding

 10. R!@0, HALLO we hebben het een debat tussen Venetiaan en DDB. En waar kom jij mee DE SLAVERNIJ TROEFKAART ! Zo voorspelbaar. Ga aub je koelvitrine schoonmaken voor dat iemand ziek gaat worden. Deze discussie gaat ver boven jouw intellect poep chinees. Hou het aub bij je sate mihoen of pekingeend.


  Maak melding

 11. Bouterse gaat door zijn eigen NDP-aanhang aan zijn ballen worden opgehangen. Honderden miljoenen van ons stelen en een paar borden bruine bonen terug geven staat niet in verhouding.


  Maak melding

 12. R!@0, ga nou eens inhoudelijk in op het onderwerp en de postings van andere forumleden.
  Je bent van hetzelfde lage allooi als die criminele baas van je. Hersenloze pauper!!!!!!


  Maak melding

 13. Hahahahaaaaaa….

  Crimineel bouta heeft niet eens het lef om te praten over het tragische 8 dec 1982 geschiedenis in Suriname dankzij hem,en schuift de schuld op Nederland en zegt aan ons ga het aub vragen aan Nederland!!
  Dan begraaft hij zijn Kale kop vervolgens in zand en denkt…ik zie jullie niet ,jullie zien mij niet…Hahahahaaaaaaa…STRUISVOGELPOLITIEK TAKTIEK OP ZIJN BEST !!


  Maak melding

 14. koosje en henkietje al jouw geleuter vult mijn kassa,s dombo, oen,vooral hersenloze pauper…en poep chinees..i love it..stuur meer geld voor jouw fam,
  en kom ook 1keer per 5jaar naar su,lekker tjauwmin.lekker,,小飞blakamang从…I LOVE SU WOON EN WERK..


  Maak melding

 15. Hoe moeten we ons voorbereiden voor zo’n debat…..ach natuurlijk hetzelfde recept ……krat Parbo zuipen en lepeltje witte poeder snuiven


  Maak melding

 16. @Bronco, shame on you wat je schrijft. Doe niet alsof het niet waar is wat geschreven staat. Mensen als jou kan ik tot heden niet begrijpen die Bouterse zo de lucht in prijzen.

  =Het land suriname loopt op vele punten achter en een ieder moet zijn mond dicht houden.

  =Criminaliteit ten top
  -Bouters maakt suriname gewoon belachelijk in het buitenland om als chief op te treden. Hij wordt niet erkend en ook niet gerespecteerd.
  =Weer een leugen van lackin ……..
  =Goud dat verkocht wordt, maar in de DNA mag niemand erover praten.
  =Suriname staat na Guyana op de tweede plaatst als het gaat om tiener zwangerschappen!!!
  =Democratie ie ver te zoeken

  =Mensen toch, en is schandalig dat mensen toch voor deze criminele regering kiest;;;sommigen hebben geen… goede opleiding, geen ervaring, fraude, oplichterijen, drugsdelers noem maar op…….


  Maak melding

 17. Debat zal wel per telefoon gesprek worden gevoerd!
  De kleine indiaan heeft daar zoveel ervaring mee.
  Een president die geen lef of tijd heeft om een oude president te woord te staan is laf!

  Dus hij die bloed aan zijn handen heeft laat je kleine balletjes zien.

  Durf te wedden dat deze rotikip snorder niet komt!


  Maak melding

 18. onze president is er om het land te bestuuren ,en niet om zijn tijd te verdoen met oude afgeschreven school meester in dienst van nederland,op zijn werkkamer waar er niet gewerkt wordt ,wappert nog steeds de nederlandse vlag.weg met deze redie moesoes ,land veraders.SURINAME VOORWAARTS,GA ZO DOOR PRESS NO LAS JOU TENG NAGA FJO FJO.


  Maak melding

 19. Aah…oude eentonige slagzinnen van geketende geesten die een baas nodig hebben om de eigen existentie te rechtvaardigen.
  Su …..de lijder onderhoudt uw spoken.


  Maak melding

 20. Er moet niet gedebateerd worden om te zien wie geweldig uit zijn woorden kan komen ,er moet echte oppositie worden gevoerd in algemeen belang.
  Front is niet bezig in lands belang en bouterse moet niet op vene reageren omdat deze man een haatdragende jaloerse wiesatie paramang is die geen voorbeeld is voor de natie.vene zou goed zijn voor die redimususin olland en die redimusus ten tijde van de slavernij.op alle mogelijke manieren had hij vene geprobeert suriname te boycotten zie die acp top en nu het geval van die padvinders,die loser kreeg koekje van eigen deeg .te gelijk kreeg hij te horen dat geneve zich niet mee bemoeit. Vene joe boto soengoe keba draag over aan de jongeren je loopt ze in de weg.je hebt bouterse als democratisch gekozen president nooit gegund en als ik bouterse was zou ik jou nooit te woord staan laatstaan met jou in debat gaan.ik zou jou als lucht zien.bouterse moet bij het volk verantwoording afleggen niet bij deze man .a mang na poorlai geen voorbeeld voor de natie.deze loser vene heeft samwn gewerkt met lonnie en nu krijgt hij koekje van eigen deeg doordat lonnie met bouterse is gaan samen werken ,het was verder somo die president onder front,omdat deze wiesatie vene zich niet kon roeren onder somo door al die dreigementen en het inpikken van gronden waar vene bij stond en alleen maar toe keek.vene is bejaard, te kaw njang a moesoe gie asie passie.joe moe waai vene ga met je klen kinderen spelen en ga ze niet leren haatdragend te zijn ,leer ze verder dat de huidige president door dit surinaamse volk gekozen is en niet door olland of redimusu,hij is en blijft de sterke man tot 2015 daarna zien we wel,maar nu is hij het als je wil of niet.
  Bouta kraktie mie mang.


  Maak melding

 21. Ira,de wijsheden die aanhaalt vragen om correctie.
  Suriname is nog altijd een van de veilige landen in de Cariben en Latijns Amerika,zo niet het veiligste land.

  Dat Bouterse als beschermheer van de padvinderij mag dienen is symbolisch.Suriname zal helemaal niet geboycot worden door andere landen.Er zijn een paar duistere krachten achter de schermen bezig om Suriname geisoleerd te krijgen.De pogingen zijn reeds mislukt.

  Het verhaal van Lackin was geen leugen.Het was een spoedbijeenkomst voor Latijns Amerikaanse regeringsleiders over de behandeling van de heer Morales van Equador.

  De verkoop van goud door de Centrale Bank heeft haar monetaire redenen.Als de Nederlandse Bank goud verkoopt hoeft men de 2e kamer niet om toestemming gevraagd te worden.

  Het verschijnsel tiener zwangerschappen komt al tientallen jaren voor.Het is nog altijd de eigen verantwoordelijkheid van zowel jongens als meisjes om voorbehoedsmiddelen te gebruiken bij de seks.De overheid kan via voorlichting wijzen op de gevolgen of moet men het verbieden bij de wet?

  Democratie is ver te zoeken.Dit is een goedkope kreet van de tegenstanders.Suriname heeft een democratisch staatsbestel.Alleen de samenleving wordt complexer en het bestuur wordt voor nieuwe uitdagingen geplaatst.Oude stijl politiek voeren a la NieuwFront is niet meer van deze tijd.Het NieuwFront zal altijd kritiek blijven hebben op de nieuwe ontwikkelingen in het land.

  Ira, niet alle parlementsleden of ministers hoeven een hbo opleiding of titel te hebben.Belangrijk is dat ze op een academisch niveau kunnen denken en handelen.Hbo-ers zijn ook geen academicus.Je moet ervan uitgaan dat de ministers en statenleden wel beleidsondersteuning krijgen van academici.


  Maak melding

 22. Bouterse en aanhang hebben de Surinaamse Creoolse middenklasse gedecimeerd! Vanaf December ’82 heeft het merendeel zijn leven veilig gesteld buiten Suriname. Op dit moment is er in Sur maar 1 hooggeschoold persoon (Santhokie) die belangstelling heeft voor het ambt van president. De drie andere ‘candidaten’ zijn controversiele figuren,die bij gebrek aan andere spelers kans maken. Welke integere man of vrouw durft het samen met Santhokie op te nemen tegen die figuren met een veroordeling op zak?


  Maak melding

 23. Aahh….evidente manifestaties van een gedevalueerde maatschappiij. Su die zijn jongeren een symbool met zijn 25 schimmen als rolmodel presenteert.
  Su heeft in deze absoluut de onbetwistbare dubieuze eer als eerste te zijn.


  Maak melding

 24. De capo tutti di capi van de Nationale Debielen Partij,
  is met zijn wegens leeftijd versterkte ULO diploma,
  eenvoudigweg niet in staat om met Drs. Runaldo Ronald Venetiaan in het PARLEMENT te debatteren!

  De veroordeelde drugdealer en nog te veroordelen
  mensenrechtenschender kan niet in de schaduw staan
  van voornoemd ex-President Drs. Runaldo Ronald
  Venetiaan.


  Maak melding

 25. Lang geleden, had ik op de lagere school een klasgenootje wat altijd ellenlange verhalen had, op de vraag waarom hij dat deed kwam het antwoord “als ik veel praat en schrijf moet er vanzelf wel iets verstandigs tussen zitten” alleen had hij niet door dat het door de brij van onzin, niet meer opviel.
  Als ik de postings van Pero en RobG zie, moet ik hier altijd aan denken, wat een verhalen, ik kan me haast niet voorstellen dat ze hier zelf in geloven


  Maak melding

 26. Alfred, jij hebt een zieke geest.Je bent vast blijven zitten in een psychose.De creoolse midden klasse is nooit gedecimeerd.Er wonen en werken nog altijd zeer grote aantallen creoolse academici in Suriname.Maar het ligt niet in de aard van de creool om op te scheppen over zijn/haar achtergrond.Deze mensen houden zich lekker rustig op de achtergrond en doen hun werk.Het is Venetiaan geweest die grote aantallen creoolse academici monddood heeft gemaakt.Hij heeft ze in de politiek uitgeschakeld.Hij mag alleen de koning onder de creolen zijn.Mooi niet.Venetiaan is een zeer gevaarlijke man.

  soer: Allemaal NieuwFront proza wat je uitkraamt.Inhoudloos.


  Maak melding

 27. Aah… Meer inhoud.
  onnozel (bn):
  argeloos, bête, dom, groen, halfzacht, l kinderachtig, lichtgelovig, naïef, nes, schaapachtig, schlemielig, simpel, suf, sullig


  Maak melding

 28. Bronco,als mijn bewering komt uit een zieke geest,vast in een psychose,geldt dat ook voor jou.Jij legt de schuld bij Venetiaan en ik leg de schuld bij Bouterse en aanhang.


  Maak melding

 29. =MAAR EEN DEEL VAN EEN STUKJE TEKST:::::

  =PARAMARIBO – NPS-parlementariër en lid van de Commissie Staatsfinanciën Arthur Tjin-A-Tsoi voorspelt een devaluatie van de Surinaamse munt.

  Volgens Tjin-A-Tsoi is de staatskas zo goed als leeg. Ook zegt de parlementariër dat de minister van Financiën Adelien Wijnerman is overgegaan tot een zogeheten daily-based cashmanagement. “Op papier is er ontzettend veel ….

  geld over, omdat er is heel weinig gerealiseerd. Maar in de realiteit blijkt dat er onvoldoende middelen zijn en uit één van de commissievergaderingen is gebleken dat er genoeg geld over is op de begroting, op papier dus, maar dat er in werkelijkheid heel weinig of niets over is.

  =SURINAME GAAT VOORUIT EN DE JONGEREN MOGEN STRAKS ALLES WEER KOMEN BETALEN.

  =WEER EEN LEGE STAATSKAS????????


  Maak melding

 30. =IS BOUTERSE WEL WELKOM IN GENEVE?????

  EEN STUKJE TEKST:::

  -PARAMARIBO – De internationale scoutingorganisatie in Genève wil zich niet bemoeien met de benoeming van president Desi Bouterse als chief scout van de Surinaamse padvinders. Zeker niet als de benoeming volgens de regel van de nationale organisatie is verlopen, zoals in Suriname het geval is. Dat is het standpunt van World Organization of the Scout Movement (WOSM) in Genève.


  Maak melding

 31. hans het neemt niet veel moeite om mijn verhaal en het verhaal van pero te lezen.Maar ja, je heb van die mensen die een hekel hebben aan lezen, de wel bekende doeners die hun kop vaak stoten.Het denkwerk laten ze over aan anderen.


  Maak melding

 32. Ira, de World Organization of the Scout Movement (WOSM)is een onafhankelijke organisatie.Men doet niet aan politiek en men laat zich niet voor het karretje spannen om politieke doeleinden.De kwade/boze/verworpen/verbannen geesten hebben hun uiterste best gedaan om Suriname te boycotten.Het is mislukt.


  Maak melding

 33. EL VENE versus KA-BOUTER!
  De reus tegen de dwerg!
  Hooggeschoold tegen laaggeschoold
  Beschaafd tegen Onbeschaafd
  Ervaringsdeskundige tegen pionier
  Hopman tegen padvinder
  Integere tegen bedrieger
  Onbezoedeld tegen bezoedeld
  Goed tegen kwaad
  Weldoener tegen van-moord-verdachte
  Wijs tegen dom
  Wiskundige tegen verslaafde
  Uil tegen struisvogel


  Maak melding

 34. Venetiaan was vroeger lid van de pnp. Een partij van de lichtgetinte. Venetiaan associeerde zich liever niet met zijn eigen mensen. De nps van Pengel was van het volk en gaf wat het volk wilde. Pengel was niet echt geliefd bij de hollander, omdat hij een eigen koers aanhield, hij kwam te overlijden en kijk wie nu de leider is van de nps? U raadt het al, het is Ronald Venetiaan. Mijn vader heeft altijd gezegd, Venetiaan is gekomen om de creolen te misleiden, want ze zien zichzelve in hem, en om Suriname te breken. Hij doet alles was den Haag hem vraagt te doen. Vraag mij niet waarom, maar na 15 jaren niets doen, kan een blinde zelfs zien dat er iets niet klopt.


  Maak melding

 35. RobG , ik heb al vaker geconstateerd dat jij conclusies trekt, die niet juist zijn, waarschijnlijk door vooringenomendheid, ik neem wel degelijk de moeite om die epistels van jullie te lezen, en kom dan telkens weer tot dezelfde conclusie, veel woorden , maar ook veel onzin, 1 conclusie is juist, ik ben een doener, als nu meer mensen dat in Surinamer en met name de regeringen dat ook waren gebeurde er zeer waarschijnlijk ook wel wat meer, in plaats van dat semi-intelectueele geblabla


  Maak melding

 36. Hans kijk jij naar nederland zie wat er in jou land gebeurt wat criminaliteit economie en moraal ,gisteren breedt gemeten op de televisie hoe de werkloosheid oploopt en hoe de armoe in rap tempo omhoog gaat.hans je kijkt niet naar die balk in eigen oog maar wel die splinter in een ander zijn oog dat zie je wel.kijk naar rutte wat hij allemaal kapot maakt ,niets en dan ook niets krijgt deze rutte voor elkaar om de economie uit het slob te halen ,opeen stapeling van bwzuinigen en de armoe neemt neemt toe, pensioenen ,hoe lang nog voor het volk in opstand komt.
  je moet werken tot je 71ste jaar in de toekomst,nu is het tot je 67ste jaar .wie belazert de boel .ik ben mijn baan kwijt kom zeker niet meer aan de bak laatstaan de jeugd.er is in nederland werk aan de winkel voor je hans ,je moet naar die ellende in eigen land kijken ,kijk niet naar suriname het is een onafhankelijk land die niet afhankelijk is van nederland.ik denk dat rutte een probleem heeft en samson als je de peilingen mag geloven.ik geloof niet dat ze de rit uit zitten.
  Ik ben een surinamer die al 25 jaar in nederland woont maar de economische ellende die nu is heb ik nog nooit mee gemaakt.nederland is rijk maar niet voor de kkeine man.de midden klasse krijgt het steeds moeilijk .laatstaan de minder bedeelden.niet verwonderlijk dat de criminaliteit toe neemt.dus hans heb het liever over nederland verbeter de wereld begin in nederland.


  Maak melding

 37. Vrijdag 19 juli 2013 om 23:28 uur, door RobG

  Ik denk dat ik wel weet wat je probeert te schrijven!

  Alleen je schrijft als voorbeeld in jouw laatste alinea zoveel onzin dat niemand dit voor waarheid aanneemt.

  Je had beter kunnen schrijven.
  Onze huidige politici zijn niet academisch onderricht en kunnen de ondersteuning die ze van academici krijgen niet begrijpen! Dit is boven hun machte.
  Dat is de reden waarom hun acties niet ten alle tijde democratisch overkomt.

  Succes op de forum en je lobby voor je president hij die bloed aan zijn handen heeft.
  Ik wens je succes want jij kunt er ook niks aan doen dat jij door enige kennis gehinderd wordt.
  Ja als jouw kennis gebaseerd is op : hmm lekker rotikip ik stem op de kleine indiaan


  Maak melding

 38. Zaterdag 20 juli 2013 om 03:47 uur, door blaka bakra
  De wedstrijd tussen de geschoolde en ongeschoolde eindigt in 1-0.

  Het gaat niet om de wedstrijd op het forum tussen geschoold en ongeschoold.
  Anders had Suriname al meerdere jaren een stabiele regering gehad.

  Het gaat om normen en waarden ongeacht welke studie je hebt genoten!

  Helaas heeft men bij de NDP niet de waarden en normen die ik en jij graag willen terug zien.
  En dat kunnen we ook niet in een dag veranderen. We moeten proberen die gratis rotikip bedelaars te laten inzien dat de huidige politici de boel leegroven en uitermate geschikt zijn voor deze functie. Kijk maar naar andere landen in Europa. Bijv. De echte boeven zitten in Brussel. Deze roven ook al het geld weg van de harde arbeiders.
  Helaas gebeurd dit ook in ons land.

  De NDP heeft maar een stelling dat geldt:
  Hoe verkoop ik dit aan mijn moeder.
  Als mijn moeder deze onzin slikt dan slikken die gratis rotikip bedelaars dit ook!
  En dan kunnen we het land verder leegroven


  Maak melding

 39. @ pamoe,……. er wordt in Nederland gesproken over de problemen die er zijn, daardoor krijg jij de nodige imformatie, geen enkele zwart gelakte auto die langs rijd om jou te bedreigen.
  @Piet Paniek,…….mag ik jou bedanken voor die twee wonderschone doelpunten.
  Pamoe, dit nog, wie belet jou om te vertrekken naat bouterse zijn paradijs, daar gaat toch prima als ik jullie verhalen zo leest hier op WKN


  Maak melding

 40. DDB zal het nooit aandurven om in het parlement het debat aan te gaan met Vene. In het Parlement kan DDB niet de CLOWN uithangen en proberen de lachers op zijn hand te krijgen.

  Ik zie dit debat tussen een Wiskundige en een Sport-instructeur met veel belangstelling tegemoet.!!!!!

  DDB is een lafaard/BLUFpand dus dit debat zal nooit plaats vinden.


  Maak melding

 41. als men goed na denkt weet men dat bouterse het land leeg rooft hij zal alleen zijn bende goed mee laten delen in de buit want alle mondjes ssssssssss stil graag baas bouta zal het goed verdeelen en wordt er toch een mondje open gedaan dan word die ssssss stil gemaakt met de kogel zo lang deze man aan de macht zit en blijft is het over en uit voor surinaame


  Maak melding

 42. HAhahaha weer zo n geleuter over wie slim en wie dom is waaren wij allen doktoren wie zou het ander werk doen sorry maar de hr venietsaan is geen andwoord waard toen zijn regeer periode moest hij mensen ten veranwooding roepen nooit of mensen uitleg geven nooit wat ze nu allemaal eisen press is niet zijn klein kind nu is de hr vene groote spreeker maar toen hij press was de grootste zwijger de press moet hem gewoon negeeren zoals hiij het volk toen negeerde dus henkmolenaar koos hans echt wat weeten jullie van su en wat van eigen land ben ook nederlander op papier wij hebben hier jullie hulp nodig ik merk hoe wijs jullie zijn vandaar deze vraag help ons eerst hier we zien su later wel of niet hahhahahahaaah en alfred santokie slimste in su waar praat je over dat denk jij en hij doet als of praaten handelen zeergevaarlijk maar slimste en beste voor preesiedentschap mn oma zou zeggen waar is jullie verstand oeng ka oeng no fiegie oeng gogo maarr ja we weeten dat veelen alleen maar schelden omdat ze de press haaten en om het praaten wat veelen zeggen niks en misschien zeg ik niet veel maar ik doe mn best net als de press niet zoals VHP NPStoen praaten praaten niks doen als zj terug komen gaan wij op nieuw beginen want dan als er weer niks gebeurt kunnen ze altijdt zeggen we zijn bezig op te ruimen wat NDPachter liet en even riem spannen mensen komt goed ziektekosten kinderopvang en veel terug draaien even bezuinigen VENIETSIEAAN VRAAGT UITLEG BEGIN UIT TE LEGGEN WAAR IS AL HET GELD DAT NEDERLAND GAF WAAR IS DAT NAAR TOE MENSEN KOM NOU GAAT NIET ZOALS WIJ WILLEN MAAR PRESS DOET ZN BEST


  Maak melding

 43. Feiten.
  Bouterse is tot de mulo school gegaan,vertrekt daarna naar Nederland,verkoopt sexbladjes, mag van nederland een opleiding doen, keerd terug naar Suriname, pleegd twee keer een staatsgreep,vermoord zijn tegenstanders,vernietigd onze economie en geldwaarde, Suriname wordt door zijn militaire dictatuur geremd in zijn ontwikkeling daardoor gaan landen als Guyana ons voorbij in hun ontwikkeling.
  bouterse kreeg 500 miljoen aan ontwikkeingshulp waar is dat geld naar toe?
  Moiwana niet vergeten, en zijn amnestiewet.
  Yu ede na wan bugru, yu buriki.


  Maak melding

 44. Venetiaan wil confrontatie met Bouterse in parlement

  een gezonde discussie voeren…vreedzaam/constructief & zonder dreigementen!!!

  Maar DADA ziet hem liever komen op zijn “kantoor”

  hij (Vene)komt in verticale houding zijn voordeur binnen en verlaat in horizontale houding de achterdeur!!

  DADA tog…wij kennen jou 🙂


  Maak melding

 45. De kleine indiaan heeft de pitten niet om voor El Vene te staan.De pitten heeft hij laten verwijderen bij zijn laatste bezoek aan Cuba.Daarom dat hij twee keren daar landen moest.Eerst in Santiago laten verwijderen en daarna Havana.Werd straal genegeerd door de Castro’s.


  Maak melding

 46. Bouterse heeft de Sint Pascalis Muloschool afgerond. In die periode was het niveau van de Muloscholen in Suriname te vergelijken met de HBS. Daarna heeft hij een militaire kaderopleiding in Nederland gevolgd. Alleen mensen met leiderskwaliteiten en doorzettingsvermogen kunnen de opleiding afronden. Diverse landgenoten met de studie en militaire achtergrond van Bouterse zijn later aan de universiteit gaan studeren in Suriname, Nederland, Amerika en binnen de korstte keren hadden ze door intelligentie, inzicht en hard werken een doctoraal titel behaald.


  Maak melding

 47. Volgens “Americas Barometer” uit 2012 zijn de verschillen tussen rijk en arm toegenomen. Dit is het zoveelste bewijs dat Bouterse Suriname nog verder naar de afgrond brengt.De lijst met niet nagekomen beloftes en onderzoeken uit het buitenland over de BV Suriname worden steeds langer. Het ergste is dat Bouterse geen verantwoording durft af te leggen over zijn daden. Daar is hij te laf en onbekwaam voor. Ik ben nooit een aanhanger van Venetiaan geweest maar nu slaat hij de spijker op zijn kop om Bouterse uit te dagen in het parlement daarover in debat te gaan. Wedden dat Bouterse daar niet op ingaat? Je moet wel een rund zijn om te beweren dat het met Suriname goed gaat. Kennelijk zien alleen maar die paarse idioten en hun brothers in crime dat.


  Maak melding

 48. Gmap waar slaat dat nou op om te zeggen ga terug naar suriname als ik mijn mening geef ,leg mij dat eens uit ,moet ik ja knikken omdat ik mijn mening geef .
  Ben jij hans die blanke nederlander ,of ben jij een buitenlander van hindoestaans komaf.wat jij daar zegt is kort door de bocht.het is niet omdat ik in nederland ben moet ik op alles ja knikken zoals de hindoestaan op alles ja knikt als die blanke wat zegt .respecteer mijn mening en bemoei je niet mee .ik ben geen ja knikker .begin naar india te kijken waar ze corrupt zijn en waar de kinderen worden vergiftigt met die waardeloze maaltijden.ze zijn zo corrupt dat ze alleen aan corruptie denken ze gaan over lijken als het om geld en grond gaat.je bent gewoon zielig.
  Als jij zo begaan bent met suriname ga dan je steentje bijdragen en roep niet 8000 km onzin .je lult dom .nee voor gmap mogen de nederlandse misstanden niet naar buiten 90 procent van de surinamers in suriname naar al naar nederland gekomen met vacantie en terug.niets kun je onder de vloermat vegen..dan nog heb ik respect voor die blanke nederlander omdat die durven hun problemen aan te kaarten maar mensen als jou soort staan bekent dat jullie je vuile was probeert te verbergen en toch komt het naar buiten ,er zijn voorbeelden zat.laat mij het netjes houden.ik ben geen hindoestaan ik ben een indiaan vraag jij als hindoestaan aan die blanke man wat ze in mijn land zijn komen doen .kom niet tegen mij zeggen wat ik in nedwrland ben komen doen. Als jij het over terug gaan wil hebben moet je eerst de achergronden van mensen kennen ,maar deze achterlijke hindustaan roept maar wat.amerika is van de indiaan en niet van die blanken ,zoals nederland niet jou land is maar india .als je zobegaan bent met jou soort genoten wat doe jih dan in nederland.jou huids kleur jou uiterlijk verraad je dat je buitenlander bent .mijn roots ligt in suriname kan ik niet van jou zeggen.


  Maak melding

 49. Bronco als je het zo stelt heeft ddb niets te vrezen in het parlement. Waarom is hij dan afwezig. Waar is hij bang voor. Een debat voeren met de oppositie hoort ook bij het presidentschap. Merkel, Hollande en Rutten doen dat ook. DDB is een communicatieve gedrogt. Als het lastig wordt gaat hij dreigen of pakt een wapen.


  Maak melding

 50. De balling heeft weer onzin te vertellen over de regering van Suriname.In het Caribische gebied heeft Suriname nu op dit moment de hoogste economische ontwikkeling.Laatste IMF rapport. Suriname is onder de regering Bouterse niet weg te denken in de regio.De landen kunnen veel van Suriname leren.


  Maak melding

 51. President Bouterse hoeft geen debat te voeren met Venetiaan maar aan de bevolking van Suriname legt de president verantwoording af. Venetiaan voelt zich het best in zijn vel als hij ellenlange saaie debatten kan voeren waarbij de deelnemers in slaap dompelen.President Bouterse moet niet meewerken aan dit soort poppenkastvoorstellingen.Er zit geen dynamiek in. Venetiaan en zijn NieuwFront moeten zich maar gaan aanpassen aan de nieuwe politiek.


  Maak melding

 52. rob g volgens jou hoeft bouterse alleen verantwoording af te leggen aan de bevolking, ja en waar doe je dit ja juist in het parlement.ik reageer niet vaak op dit forum maar voor jou is het al de tweede keer deze week omdat je echt onzin uitkraamt.redenen zoals saai en slaapverwekkend zal wel zijn voor jou ,want als je niets van politiek snapt kan ik me voorstellen dat je de materie saai en slaapverwekkend vind.
  hoop dat je voortaan wat beter nadenk maar ik denk dat dat wisfull thinking is.


  Maak melding

 53. Ik zweer( beloof) gehoorzaamheid aan de Grondwet en aan alle andere wettelijke regelingen.
  Ik zweer( beloof) trouw aan de Republiek Suriname.
  Zo waarlijk helpen mij God almachtig (Dat verklaar en beloof ik)
  Artikel 90, 1 De president is staatshoofd van de republiek Suriname, Hoofd van de regering,Voorzitter van de Staatsraad en van de Veiliheidsraad.
  2) Hij is verantwoording schuldig aan De Nationale Assemblee.
  In suriname legt de president op radio en televisie af aan zijn EZELS,
  In iedere beschaafde democratie is de president verplicht om zich te verantwoorden bij de gekozen volksvertegenvertegenwoordigers.


  Maak melding

 54. @RobG,

  DDB hoeft geen debat te voeren met Venetiaan: Wat voor onzin kraam je uit?Volgens mij heeft DDB Vene uitgegedaagd tot een debat in de media. Als parlementarier voer je een debat in de Assemble maar niet in de media.

  Wil DDB zo een debat bij Limbo Bakadina Tori. Hier kan hij de grapjurk uithangen!!!!!

  Ik snap waarom je zo een debat niet wenselijk acht,bang dat jou Goeroe geen MATCH is voor Drs IN DE WISKUNDE Venetiaan.
  DDB komt niet verder dan grappen en grollen,weet je nog op de BERM.


  Maak melding

 55. zijn verantwoording.
  Met recht zecht men dat bouterse de GROTE LIJDER van die domme massa.
  Met hun reactie laten zien hoe dom ze in wezen zijn.


  Maak melding

 56. Henri, Venetiaan heeft zijn tijd gehad.Deze man heeft heel goede politici in de NPS de mond gesnoerd en geboycot.Neem bijv. dr.H.Breeveld, een zeer intelligente man met verhelderende economische ideeen. Vene heeft hem a.h.w. vervloekt. En,trouwens Venetiaan is nooit geweldig geweest in de politiek.Hij is drs in de theoretische wiskunde.Ik ken wel meer van dit typen.Ze zijn samenlevings vreemd. Dit soort type personen begrijpt niets van de economie, de basis van elke samenleving.Ik ken wel veel meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer mensen met een DRS titel, en die kunnen ook veel meer dan Venetiaan.


  Maak melding

 57. Koos, het is de taak van het parlement om de regering te controleren.Daarnaast is het de taak van de oppositie om de regering naar vermogen objectief te bekritiseren. Daarnaast moet de oppositie constructief met de regering samenwerken om het land economisch goed te ontwikkelen.


  Maak melding

 58. GMAP. je hebt de verdomde slechte gewoonte om mensen terug te sturen,je lijkt Wilders,JanMaat en Joop Glimmerveen wel die Surinamers zonder pardon terug wilden sturen.
  Waarom ga jij daar niet een demonstratie organiseren,mss lukt het je Bouterse te verdrijven,lafaard,hier anoniem je gal maar spugen pffff.


  Maak melding

 59. @hans ,hans,hans hans man je reactie van zateerdag 20 july 00.27 uur e kieeeeeeer mie woi,woi woi woooooiiii mie gado. Ik mis who cares echt heel erg,maar de rest van de kabel(s)zoals jij nu Henk MOlenaar,Alfred,Koos en anderen help mij. Echt FANTASTISCH man.

  @Tamara joe dat tak mie dja je reatie van zaterdag 20 july 02.45 is niet eenvoudig ;ik lach tot nu toe sinds ik het gelezen heb vooral je eerste zin,maar daar had volgens mij moeten staan; Vene versus Ka-Bouta inpl. Van Vene versus Ka-Bouter of bedoelde je met Ka-Bouter de voortvluchtige MOORDENAAR,aangezien bouta ook een MOOOOORDENAAAAR is. OFffffff wilde je niet al te smerig zijn om in de buurt van de naam off THE GENTLEMAN PRESIDENT VENETIAAN niet komen met een ssssmmmmerigheid wat ik overigens zeer begrijp en waardeer wij houden het netjes in de buurt van PRESIDENT VENETIAAN. Grangtangie en odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 60. nou ddb maak je bek maar open en ga de uitdaging aan..

  anders ben je werkelijk een laf-aard tot en met..

  jow schaamteloze moordenaar van alle enllende voorzien.

  komop jou lul laat zien wat je kan..als durft..

  in het parlement het volk toespreken en niet op ocer..
  lafaard..


  Maak melding

 61. Alle soort wegen bewandelt Venetiaan om zijn 15 jaar falen goed te praten.
  Die man is nog niet overuit dat ze zo een verpletterende nederlaag hebben geleden.
  Bouterse is democratisch verkozen,deal with it ,ga lekker met pensioen Vene,je hebt het volk genoeg pijn gedaan.


  Maak melding

 62. Dames en heren, echte waarachtige Surinamers.
  onderwerp de mond gesnoerd.
  Bouterse heeft 15 van zijn tegenstanders voor altijd de mond gesnoerd, bouterse heeft radio,televisie en kranten in brand laten schieten,protestesterende jongeren tegen zijn amnestiewet krijgen kogel brief, ze worden als vijanden bestempeld, journalisten worden bedreigd in Suriname,deze man heeft jornalisten vermoord in de jaren 80.
  Dit zijn de feiten, feiten tellen.


  Maak melding

 63. @RobG, met alle respect,,, tot heden weet ik niet welke voorruitgang het land suriname kent onder Bouterse als het gaat om economische belangen.

  =ALS HET LAND ECHT VOORUIT GAAT, KOMT HET ECHT NIET DOOR BOUTERSE ZOALS MEN DAT WEERGEEFT.

  =Als je vind dat Venetiaan echt geen recht heeft om een debat aan te gaan, begrijp ik jou nou helemaal niet.

  @RobG, een antwoord van jou zou ik graag op deze forum willen lezen en dat is het volgende:::::mag een persoon met de volgende achtergrond een hoge functie bekleden????????

  =Moorden op zijn naam
  =Oplichterijen, fraude en haat boodschappen overbrengen.
  =Verkrachter en mishandeling
  =Dictator gedrag hebben en een ander niet laten uitpraten
  =Kent geen democratie

  =Vergeet niet dat deze persoon een voorbeeld moet zijn voor kinderen/jeugd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 64. Maartje,
  ik neem aan dat jij een vrouw bent,vrouwen die aanhangers zijn van bouterse zijn niet de slimste heb ergens gelezen.
  Vertel mij eerlijk wie het volk meer pijn heeft gedaan, vene of bouterse? onderbouw jou antwoord a .u.b


  Maak melding

 65. @maartje, doe je huiswerk beter, omdat Venetiaan GEEN 15 jaar regeer periodes heeft gekend.

  =Zet maar de twee CV’s van boutere en Venetiaan naast elkaar. Mogelijk die van Santhoki ook.

  =Er is een spreekwoord die zegt:::voor de gene die je kiest, zegt ook iets over je zelf hoe je in het leven staat en met wie je omringd wordt.


  Maak melding

 66. nou, stel dat bouterse naar het parlement gaat en debateert met venetiaan en hij komt niet uit zichzelf, dan zullen er weer doden moeten vallen net als de vorige keer.


  Maak melding

 67. @RobG,

  Vraag aan DDB wanneer hij verantwoording wenst af te leggen in de Assemble? Kun jij mij vertellen wanneer DDB voor het laatst is geweest in het parlement.Dit Parlement heeft hij steevast betitteld als PoppeKast.

  Ik vind dat jouw DDB tekst en uitleg moet geven over Abrahams die `slands middelen heeft weggemaakt en andere corruptieve zaken.

  In een normale democratie dient dit in het parlement besproken te worden,vraag aan DDB wanneer hij zulks zal doen.


  Maak melding

 68. Gmap het geen ik jou hier boven heb gezegd wacht ik op jou reatie.
  Uitgebreid heb ik hier boven aangegeven hoe ik over mensen als jou soort denk.dit naar aanleiding dat je hebt gezegd dat ik terug moet naar surinae als i mijn mening geef aan hans.


  Maak melding

 69. Een paar weken terug heeft nederland aan su gevraagt als zij weer hun ambassade in Su mogen installeren met de mededeling dat zij op groenlicht wachten.
  Tot de dag van vandaag hebben zij geen antwoord of toestemming van Bouterse gekregen”en dat is maar goed ook,zou ik ook niet doen.
  Nu dat zij door hebben dat wij hen niet meer willen en ook niet in hen geïnteresseerd zijn proberen zij via venetiaan een counter politieke aanval uit te voeren met de bedoeling om onze staatshoofd in een val te lokken.
  Dit is een persoonlijke benadering naar de president toe en heeft niks met vooruitgang en opbouw van Su temaken”vene is een volk en land verrader,onze grondstoffen,hout
  ,heeft hij voor een appeltje en ei weggegeven het volk heeft hij dom en blind gehouden vele miljarden verkwanselt en komt hij nu met zulke uitdaging naar de president,wat een laffe vent is die baviaan om met die jongens van noordzee tegen onze president samen te spannen.
  Venetian is een grote verliezer die zijn verlies niet kan accepteren,hij en de jongens van noordzee die het steeds maar proberen om President Bouterse en bevolking op hun knie te krijgen”jullie begrijpen dat het nooit gaat lukken.
  Bouterse hoeft en wil en gaat zichzelf niet tot die niveaus verlagen en het su bevolking staat ook achter hem.
  Venetiaan moet niet kletsen,dit zijn de laatste wanhoop poging van front zonder effect.


  Maak melding

 70. @sra
  Een paar weken terug heeft nederland aan su gevraagt als zij weer hun ambassade in Su mogen installeren

  Aan deze opmerking (vooral het woordje “weer”) merk ik hoe dom je bent!
  Heeft Nederland ooit geen ambassadeur in Suriname gewild?
  Ga maar weer goed na hoe dit probleem tot stand is gekomen,want je kraait nog steeds stommiteit uit.


  Maak melding

 71. “Nu dat zij door hebben dat wij hen niet meer willen en ook niet in hen geïnteresseerd zijn proberen zij via venetiaan een counter politieke aanval uit te voeren met de bedoeling om onze staatshoofd in een val te lokken.”
  @sra
  Met betrekking tot jouw stelling hierboven moet ik wel concluderen dat je voor wat betreft het heulen met Nederland je eerder bij je baas moet zijn. Ben je vergeten dat Bouterse dat via kolonel Valk volksverraad heeft gepleegd en een democratisch door het volk gekozen regering omver heeft geworpen? Geloof jijzelf dat Vene daartoe in staat zou zijn????? Het antwoord ken je!!!!!!!


  Maak melding

 72. Zaterdag 20 juli 2013 om 15:25 uur, door GMAP

  Maartje,
  ” ik neem aan dat jij een vrouw bent,vrouwen die aanhangers zijn van bouterse zijn niet de slimste heb ergens gelezen.”
  ———-

  En deze opmerking komt van iemand die het eenvoudig woordje ‘ Zegt ‘ enkele postings terug op de volgende wijze wist te spellen :

  Zaterdag 20 juli 2013 om 14:29 uur, door GMAP

  ” zijn verantwoording.
  Met recht ‘ zecht ‘ men dat bouterse de GROTE LIJDER van die domme massa.
  Met hun reactie laten zien hoe dom ze in wezen zijn. “


  Maak melding

 73. Robg je slaat de spijker op zijn kop,alleen weten ze niet dat onze president niet weg te denken is.die finale komt in 2015 ze gaan verstelt staan zoals ze verstelt stonden te samen et die ollanders hihihi die strategie van paars komt langzaam op gang , wij draaie op dit momen stationair oen hoor pasincie ,het is een schone zaak .


  Maak melding

 74. @verbaast, tegen onwetendheid bestaat er altijd een medicijn.Domheid kan men niet verhelpen. Men kan altijd het probleem van onwetendheid genezen.Men kan ook bij mij terecht hoor. Ik houd van kennisvermeerdering en ik deel mijn kennis graag met anderen.

  Je schrijft dat ik onzin vertel en je gaat ervan uit dat het in de toekomst niet zal veranderen.Je bent bevooroordeeld naar mij toe en ook tegen de sympathisanten van de regering van Suriname.Ik vind je reactie emotioneel.Je heb de ratio overgeslagen.

  De houding van President Bouterse komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een slimme man.Hij kent het Surinaams Staatsrecht beter dan het kader en de parlementsleden van het NieuwFront.

  Wel nu. De Republiek Suriname heeft een presidentieel systeem.In een presidentieel systeem is een regeringsvorm waarbij de uitvoerende-, wetgevende- en rechtsprekende macht strikt gescheiden zijn. De uitvoerende macht, meestal gevestigd in de president, is geen verantwoording schuldig aan de wetgevende macht,het parlement.Maar jullie kijken met Noordzee ogen(Nederlands dogmatisch denken) naar het Staatsrecht van de Republiek Suriname. Jullie benadering is een foute boel.


  Maak melding

 75. sra welk niveau bedoel je.lagere school?of verwar je fortuin vergaren ten koste van het land als zijnde niveau,mensen vermoorden ,bedreigen,stelen,jou normen en waarden zijn duidelijk anders dan de mijne.


  Maak melding

 76. rob g het gaat voor mij niet om het feit of je voor of tegen iemand bent ik beoordeel iemand op zijn daden, en helaas zijn er dan niet zoveel positieve dingen te melden.het is jammer dat jullie alles zwart wit zien,voor jullie is het je bent voor of tegen,


  Maak melding

 77. verbaas je zegt ” het is jammer dat jullie alles zwart wit zien,voor jullie is het je bent voor of tegen”! Ik verbaas me echt over je uitspraak. Het zou een nog mooier geschenk zijn, net als manna uit de hemel, als ik zie dat veel meer NieuwFronters overstappen naar de NDP. Ook jij bent welkom bij de NDP of bij een van haar coalitiepartners.Het gaat om het Surinaams belang.Niet om het eigen belang van de NPS of VHP.


  Maak melding

 78. rob g als ik de +en – zie dan denk ik dat meer mensen verbaast zijn over jou uitspraken dan de mijne. mijn politieke voorkeur is geen nf maar zeker ook niet ndp, wordt tijd dat er mensen opstaan die het echt goed voorhebben met suriname, en dat zijn er denk ik op dit moment denk ik niet zo veel, het is vooral ik ik ik voor de samenleving wordt niet voldoende gedaan niet onder front, maar nu zie ik voor de arme ook weinig verandering en perspectief maar goed we zullen moeten wachten tot 2015 en dan kunnen we zien wat er werkelijk is gerealiseerd niet met de mond maar met daden


  Maak melding

 79. Zaterdag 20 juli 2013 om 20:48 uur, door RobG

  Als je iets positiefs te melden hebt dan krijg je plusjes.
  En daarmee bedoelen we iets zinnigs.
  Maar notenkussers of dandalikkers van de kleine indiaan krijgen nu eenmaal minnetjes!


  Maak melding

 80. net terug van Kwakoe, echte Surinaamse organisatie, alles gaat open om 12.00 uur, forget it, 13.00 uur gaat de kassa pas open op het terrein zijn zeker 90% van de standhouders bezig hun tentjes op te zetten, maar war geeft het, het is Suriname in het klein, de sfeer de muziek en het eten was goed en het weer redelijk goed.
  Pamoe dit heeft net zoveel met het onderwerp te maken, als de hedendaagse stand van zaken in Nederland, als ik daar op wil reageren zijn daar andere kanalen voor, dus laat in de toekomst dat soort stompzinnige opmerkingen en reageer gewoon op het onderwerp, of het moet juist je bedoeling zijn wat wel meer soortgenoten van jou doen, de aandacht van het onderwerp afleiden omdat hret te pijnlijk is voor alles wat met DDB en zijn adepten te maken heeft, zielig

  2


  Maak melding

 81. desi bouterse is gewoon te laf om de verbale confrontatie aan te gaan, meteen wapen in de hand tegen ongewapende politieke tegenstanders, durft hij weel, de held, dat hij slim is, is zeker, maar dat is de duivel ook, hij is zo slim dat hij zijn eigen aanhang een rad voor ogen draait en finaal in de maling neemt, de sukkels


  Maak melding

 82. rob g het valt niet me om met jou op een normale manier een discussie te voeren. ik probeer je net uit te leggen dat ik niet voor of tegen ben ,daarom zal ik ook zeker reageren als iemand die in jou ogen anti bouterse is,iets zegt waar ik anders over denk dan reageer ik ook daarop.het probleem is dat vele op deze site niet op een volwassen manier kunnen praten. en als laatste voel je niet persoonlijk aangevallen, doe ik namelijk ook niet.


  Maak melding

 83. Als een god deze wereld gemaakt heeft, dan zou ik niet die god willen zijn; haar ellende zou me het hart uiteenrijten.

  De wereld is een hel.


  Maak melding

 84. die slijmbal wil komen praten om zijn falen te verdoezelen .
  want ik weet dat hij niks zinnigs gaat verkondigen .
  het éénige wat hij kan doen is zich zelf belachelijk maken .
  met een veroeste schip kan men niet varen .
  frontje botto da ankra no moe kree .


  Maak melding

 85. Medusa

  Toen bouterse democratis door het volk werd geinstaleerd heeft nl zijn ambassade naar nl gehaald.
  Bouterse is door nl gestuurd maar heeft niet gedaan wat zij gewild hebben en dat kunnen die jongens van noordzee niet hebben dus proberen zij hem op elke manier terug te pakken.
  toen Su nog onder nl kolonie was hebben zij hun ambassade in Su gestationeerd ,nu is het een ander verhaal.


  Maak melding

 86. Verbaasd
  Inderdaad mijn normen en waarden verschilt hemels breed dan die van jou,het is namelijk hoe jij het bekijkt.
  En over niveau gesproken”weet jij wel wat die woord inhoudt.


  Maak melding

 87. @Sra,
  Ga toch je grammatica bijschaven” die woord ” of zwijg voor eeuwig want echt om je commentaar aan te moeten horen die kant nog wal raken. Wat ben of kan jij je als een hersenloze paars gekleurde malloot gedragen zeg. Discussies zijn boeiend maar het moet wel over het onderwerp gaan en niet andere zaken erbij halen zoals Nederland die alles heeft gedaan. Jou grote heilige idioot heeft een persoonlijke rancune met Nederland en jullie volgelingen hebben het niet door dat jullie meegezogen worden in al het negatieve,. SRA, als jij het denk vermogen hebt, denk daar maar eens over. Odie


  Maak melding

 88. Flauwekul, Sra, RobG, Peru en al die andere DDB meeloppers, proberen steeds voor hun baasje de aandacht de voor hun pijnlijke onderwerpen met schijnbewegingen te omzeilen, dus de aandacht ergens anders op te krijgen, net zoiets probeert Sra nu ook naar Medusa te doen, eerst een niet te bewijzen beschuldiging doen en dan de ander het tegendeel wil laten bewijzen, hoe gestoord kun je zijn, laat die mafkezen eerst leren eens kort en krachtig te reageren op een onderwerp en niet te verzanden in niet ter zake doende onderwerpen, en heel veel onzin verpakken in nog meer blablabla.


  Maak melding

 89. Hallo,
  Als je de president in het parlement wilt hebben dan moet je een meerderheid hebben.

  Ik had gedacht dat jullie het snapten net als groot opa Vene.

  Groetjes,


  Maak melding

 90. ik vind dat het o.m. openbaar mimnisterie de procureur generaal p.g. nu direct moet ingrijpen..

  al deze dubueze figuren moeten arresteren w.o. ddb,abrahams.,lackien.,somo,.brunsie.,en al die figuren die de coup gepleegt hadden en nu rijkelijk bedeeld zijn op hoge posities en vergiet niet alles wat ze gestolen hebben aan land geld terug nemen

  poenwasie laat jouw tanden zien en anders ben je ook een grote ladaard.

  mevrouw simons je moet het parlement nu ontbinden en nieuwe verkiezingen uit schrijven..

  anders sta jij ook voor paal en niets nittiger ..

  het land is in een ga-os terecht gekomen..niks loopt gebeurt het buitenland lacht ons uit negeert ons,de investeerder blijven weg..

  hoog geschoolden lopen nu al weg uit het land en zoeken hun heil in het buitenland..


  Maak melding

 91. Flauwkul
  Jou posting is flauwekul .

  Inzage in bepaalde documenten over Su vs nl heb jij niet ,anders zou jij geen flauwekul posten.

  Jij kan geen duidelijk beeld weergeven ,dus moet jij jou persoonlijk tenopzichte van mij gaan opstellen,het bovenstaande nieuws gaat niet over grammatica of over mij.


  Maak melding

 92. Sra, jij houdt op deze manier de schijn op dat jij wel inzage hebt net als dat andere paarse sujet van een RobG, in een ander topic, lekker interessant doen alleen het stelt allemaal geen ene moer voor , gebakken lucht


  Maak melding

 93. hans, kijk in de discussies ben je vaak kort door de bocht. Ik zie het verschil niet tussen jouw berichten en de berichten van de meelopers van het Nieuwfront.Zodra een discussie diepgang krijgt haken jullie af en zoeken jullie naar een goedkope vluchtroute.Ik vind jullie laf, achterbaks en zeker geen typen om een oorlog mee te winnen.jullie vluchten voordat de kanonnen bulderen.


  Maak melding

 94. RobG, je leert het in iedergaval al kort en bondig te zijn, alleen trek je nog wel steeds conclusies die kant nog wal raken, verder interressert me het eigenlijk helemaal niet wat een betweter zoals jij nu wel of niets van iets hebt, wat dat betreft ben ik inderdaad kort door de bocht, en was jij nog vloeibaar toen ik al in het leger diende


  Maak melding

 95. @sra
  Medusa
  Vene heeft mensen onder nl vermoord,maar dat is nog steeds geheim gehouden.
  Kan jij het tegendeel bewijzen?

  Moet ik het tegendeel bewijzen ?????????
  Bewijs jij maar eerst wat jij beweert!


  Maak melding

 96. Bouterse is niet gekozen door het volk, Bouterse is gekozen door een commissie of te wel “kiesmannen”. In het parlement mag hij met niemand debateren want het parlement is voor volksvertegenwoordigers en Venetiaan moet dit weten. Venetiaan ging vaak in het parlementsgebouw om met leden te debateren, ik heb 1 debat meegemaakt met zijn eigen partij mensen van Coronie en dat mag helemaal niet. Als hij wil debateren met zijn partij mensen moet hij dat in groenjarie doen. Hij is Drs. voor niets. Hij moet zijn smoel houden. 15 jaar heeft hij het land achtergehouden en nu speelt hij boengatiewaswasie. Debateren met Bouterse in het parlement is een NO NO, Bouterse is niet gekozen door het volk, hij is geen parlementslid en rechtstreeks gekozen door het volk. Same goes for Obama, Obama is niet rechtstreeks gekozen door het volk en daarom kan hij niet in de senaat met leden debateren. Hij kan daar alleen gaan om zijn jaarlijkse State of the Union address te geven en dat geld ook voor Suriname. Obama is gekozen door kiesmannen en niet rechtstreeks door het volk. Bouterse is ook gekozen or geslecteerd door kiesmannen zo hij mag met niemand in het parlement debateren en Venetiaan met zijn Drs. gezicht moet dit weten. Iemand heeft een opmerking gemaakt dat je van de meerderheid partij moet zijn, natuurlijk als je tot de meerderheid partij behoort, alhoewel tegen de wet, dan “mag je alles” en dat is precies in het verleden gebeurd.

  Saleh


  Maak melding

 97. Medusa

  Als jij zoveel van Su geweten had zou jij niet mijn posting tegen mij gebruiken,nu komt de kat uit de mouw .
  Ik heb niks te bewijzen.maar heb het zelf in de jaren 60,70,80 meegemaakt.


  Maak melding

 98. @Saleh. dus nadat het parlement Bouta tot president heeft gemaakt, is hij god? Als god hoeft hij geen veranwoordelijkheid af te leggen en ook niet in debat te treden met volksvertegenwoordigers noh? Laat me je zeggen dat de laatste president met deze attitude Bosje was, die heeft het geweten.


  Maak melding

 99. Je kan Vene van alles verwijten, maar gelijk heeft hij in deze. Een president is uitleg schuldig aan het parlement, in een democratische rechtsstaat. En dit kan je van Suriname vooralsnog niet zeggen. Dat het goud verkocht is tot daar aantoe, maar dat het geld nergens ingeboekt staat. Nu gaat het om een deel tegen de kerst is het andere deel ook verkocht. Weer krijg je het zelfde maar toen met Wijdenbosch werd het ook geswapt. Wat ik niet begrijp is dat men het heeft over voorspoed in het land. Je kan er vanuit gaan dat de president nu geen kant meer op kan. Hij zal hoe dan ook voor de dag moeten komen. Wat kan je verwachten van iemand die niet toegerust is voor waar hij mee bezig is. Wat SME nodig heeft is een parlementaire commissie instellen, voor – een enquete – het verplichten zich aan de regels te houden, krijg je weer het probleem van wie moeten het gaan leiden. Alleen zo kan je hem tot andere gedachte brengen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.