Besluiten onvolledig parlement mogelijk illegaal

8

PARAMARIBO, 19 jul – De vervanging in het parlement van tot minister benoemde Rabindre Parmessar moet zo snel mogelijk in orde komen. Dit stelt universiteitsdocent en bestuurskundige August Boldewijn. Op de kandidatenlijst van de Mega Combinatie staat Joan Dogojo als opvolger. Haar benoeming laat op zich wachten. Dit kan negatieve gevolgen hebben.

Dogojo moet zo snel mogelijk worden toegelaten, wil het parlement een juridisch vacuüm voorkomen. Beslissingen van het parlement zijn anders niet legaal. “Constitutioneel moeten er een en vijftig leden zijn om zulke beslissingen te nemen. de besluiten zouden anders als niet-constitutioneel beschouwd mogen worden en zijn dus illegaal”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Volgens de wet mag het proces tot toelating niet langer dan een maand duren.

Veel tijd is er dus niet. Volgens de Ware Tijd is er binnen de NDP weerstand tegen de toelating van Dogojo. De partij van president Desiré Bouterse heeft liever Dennis Menso als opvolger van Parmessar. Menso volgt na Dogojo op de kieslijst. De vraag is wel waarom Menso dan niet al de voorkeur had bij het samenstellen van de lijst voor de algemene verkiezingen van 2010. Hoe het ook zij, Boldewijn vindt dat de knoop maar snel doorgehakt moet worden.


8 REACTIES

 1. Het is komen en gaan van ‘ministers’ in het parlement,is er nog iemand die zaken daar kan bijhouden??!!!!
  Het parlement in Suriname is gewoon daar voor de formaliteit om SCHIJN democratie in stand te houden voor de buitenwereld en alles dat paars is in Suriname!!!


  Maak melding

 2. Het parlement is een instituut voor de buiten wereld.Het kan de regering geen M schelen of het voltallig is of niet.En als ze voltallig zijn dan nemen ze besluiten tegen het volks wil.
  Deze regering heeft de grondwet allang door de pot gespoeld.En dat bewijzen ze telkens weer.Chaos overal en de man praat over grondwet?


  Maak melding

 3. Dit parlement onder aanvoering van Simons heeft al vaker bewezen dingen illegaal af te handelen zoals een omstreden amnestiewet, dus nieuw is dit fenomeen niet bij deze paarse bende.


  Maak melding

 4. Dennis Menso hoe vaak wil je nog met je laten schuiven je zal op deze manier nooit ergens op je stempel kunnen drukken.je zat aan de rust en vredestr.stal/nam de ideeen van mensen ,jullie gaven dan geen credit voor de mensen hun plannen.Je kwam toen bij de staatsraad even weer daar gezeten of de ndp offerde je weer op,toen kwam mevr AAron-Denz voor de partij DOE in de staatsraad.Ding potie joe na Sail nu willen ze weer met je gaan schuiven oting joe o fini joe plek echt. De ndp weet niet echt raad met zijn jongeren. Er zijn meer jongeren dan plekken,want de ouderen blijven maar op hun plek. Dag jeugd,dag jeugd tot de volgende keer maar weer.menso waarom ben je geen minister van sport geworden als atleet van eagels? Zoals beloofd zou ndp de jongste minister leveren en dat zou bouva zijn,toen is er een andere keus gemaakt,maar jij kan veel meer dan Adna. Ndp e plei a jeugd mang ze houden je openlijk voor de gek. Hoe is ’t trouwens met Rita Ballerak? Deze zal oud geworden zijn he? ZIj was ook zo’n lief mens had ook heel veel geduld met de atleten. Dennis Menso sterkte met je belazer clubje/partij. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 5. het parlement is niet meer bevoegt beslissingen te nemen,want voldoet niet aan de grondwet met 51 leden..

  dus moet het direct aftreden..

  verderg een discussie..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.