Pre-Carifesta kick-off op het Onafhankelijkheidsplein

19

PARAMARIBO, 18 jul – Op zaterdag 27 juli 2013 vindt op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo een pre-Carifesta kick-off plaats van de elfde editie van de Caribbean Festival of Arts (CARIFESTA XI). Op die dag wordt de muziek theater show Carifesta Konmakandra – Carifesta Come Together gepresenteerd.

De Carifesta Konmakandra is een reis door het Surinaams muzieklandschap: van traditioneel folklore tot Surinaamse muziek van vandaag. In nog geen 2 uur tijd krijgt het publiek om 19.00 uur vanaf twee podia 6 muzikale blokken – folklore, jazz, gospel, rock, hiphop en Sranan Tide- optredens te zien van onder andere Kayente, damaru, Norma, Kifoko, da reti pasi, Helianthe Poeder, Enver, Kwasie, Melati, Joggaman en vele anderen.

Het idee voor de Carifesta Konmakandra- CARIFESTA Come Together komt van Nancy de Randamie. Carifesta XI trok haar bedrijf Desan Productions aan voor deze productie die in samenwerking met Carifesta XI tot stand wordt gebracht.

19 REACTIES

 1. Zo te zien wordt het weer een mono culti festival waarin de dominantie van de afro (oc)cult in Su stevig en prominent wordt neergezet als de enige cult .
  Men leert het maar niet.


  Maak melding

 2. Kosten 4,5 miljoen euro, terwijl salarissen van naschoolse opvang 6 maanden niet zijn uitbetaald.
  Ik vraag mij af waarom mijn landgenoten zich zo laten vernederen door deze criminele BENDE.


  Maak melding

 3. Geen donaties voor slavernij monument….

  Gierigheid komt zeker ook voort uit slavernij syndroom.

  Als het geld KOST zijn de nazaten van de slaven niet thuis. Ala er wat te halen valt staan ze met grote bek vooraan….

  Het wil tot nu toe niet echt vlotten met de donaties voor het slavernijmonument in Paramaribo. Sinds drie maanden is 8.000 US dollar opgehaald. In totaal is 400.000 US dollar nodig. Dit bedrag is exclusief de 200.000 US dollar voor de herinrichting van het William Kraanplein, waar het monument komt te staan.


  Maak melding

 4. Suriname wordt leeggeroofd door deze regering en iedereen staat erbij en kijkt er naar

  WEER DEEL GOUDVOORRAAD VERKOCHT

  Assembleelid Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) heeft op basis van gegevens van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) geconstateerd dat er weer goud is verkocht. Hij stelde vragen hierover donderdag in De Nationale Assemblee tijdens de rondvraag.


  Maak melding

 5. Het Su volk leidt honger letterlijk ze nemen de leiding over van Haitie.We hebben niets aan deze rotzooi.Het Su volk heeft behoefte aan woningen en njang.Het su volk heeft behoefte aan goeder wegen en ga zo door. what a hell carifesta;Graanoogst hoeveel miljoen heb je van de 17.000.000. al in je zak gestopt,terwijl heel veel van het werk door vrijwilligers wordt gedaan dus krijgen geen M….r,maar jullie wel Graantje joe nanga ding tra boef likie joe.Ai oeng tofoe…jajajjajaja vreten maaaar en lachen om dat. dom Su volk,want jullie boeven pakken ze steeds weer met de zelfde doorzichtige lulverhalen.Jajajajaaaa zuipen maar op dat dom Su volk…..odi odi odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Het Surinaamse volk heeft nooit honger geleden en zal dat ook nooit,nooit en dan ook nooit is iemand de hongerdood gestorven.
  Glenn Pengel toen je familie aan de macht was,was er schaarste aan veel dingen bv spijsolie,lange rijen bij Liekens-Oil aan de dominee straat,lange rijen bijkersten-bakkerijen,maar edoch niemand kwam om van de honger dus tjoep kareh.
  Volgens jullie mogen de Surinamers geen vertier hebben ,ook hier in Nederland is het kommer en kwel,maar toch staat vakantie en vertier hoog in het vaandel.
  Oen jaroeroese of oen eh wraak dat ding Sranang sma neh dede voe angrie ,soso omdat Bouterse eh deh Pres.

  Oeb draai oen pokoe oen dansie,met Suriname gaat het absoluur heel goed ,vraag de man in de straat mar.


  Maak melding

 7. Henk Molenaar,GMAP en de rest oen BONGOBITA,libi ding sranang mang,gaan jullie hier maar na wat er allemaal wordt verspild ,terwijl jan men de pet wegbezuinigd wordt,jullie bemoeien je met dingen die jullie niet aangaan,maar mie begrijp hier worden jullie toch niet gehoord of bekeken maw jullie zijn 10x niets,dus denken jullie maar Suriname en de Surinamers de grond in de boren.
  NO ONE CARES wat nagemaakte bakras/surneds te zeiken hebben.
  STELLETJE ZWIJNEN.


  Maak melding

 8. in te boren
  uitkwaadheid,hoe Surinamers hun eigen mensen zo kunnen vernederen, typ ik een hoop fouten,ach ja ze worden haast dagelijks vernederd door de bakras maar dan zijn ze te schijterig om wat terug te zeggen en anoniem hiero is makkelijker voor ze.

  En neen ik ben absoluut geen paarse aanhang enkel en alleen omdat ik geen stemrecht heb in Suriname dus waag ik me niet om een politieke voorkeur te hebben,ik houd me hier bezig met de SP.


  Maak melding

 9. @GMAP, reageer nou,je hebt bot gevangen, i fin bonyo.
  Bij de internationale scouting organisatie in Geneve.

  Djaroesoe mang na wan kiri mang. Na yu na a dictator if i kies a okasi.


  Maak melding

 10. Met of zonder cris in de Ned kan een ieder eten en gebruik maken van hun ziekenfonds. In Su is dit/dat niet ’t geval,ondanks alle goud,bauxiet,olie hout in de grond. Waarom mag’t buitenland zich niet met Su bemoeien,terwijl Su zich wel bemoeid met wat er in Paraquy is gebeurd,waardoor zij (Su) thans voorzitter wordt Merco(swa)want ‘k weet niet waarvoor.De Suries blijven en zien toch nooit de voordelen van iets. GMAP je hebt ’t geprobeerd,maar goed feit is dat ook dit deel van de wereld iets meer te weten is gekomen van de DiDiBrie preeeee-sanie van Su.Goed gedaan GMAP houden zoooooo en ga gewoon zo door..odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. @glenn Pengel,

  Jij moet de laatste zijn die praten over ziekenfonds in Ned. Bestaat al een jaar of 7 niet meer in Ned.
  jij bent een werkloze uitkeringstrekker geweest in Nederland. Nu krijg je te vreten van Suriname en probeer je een beetje te hosselen om toeristen rond te brengen. Je bent echt een loser eerste klas!


  Maak melding

 12. Glen Pengel,
  Volgens mij volg je het nieuws,hier in Ned.niet op de voet.
  Weet je dat er meer dan 200.000 wanbetalers zijn?Ze kunnen hun ziekenfonds niet meer betalen,weet je dat je heel veel medicijnen niet meer vergoed krijgt?En zo kunnen we ellenlang doorgaan.
  Nederland is geen land van melk en honing meer.Ook hier kunnen de voedselbanken de klanten niet meer aan.Zels de blanken klagen,nou snap ik niet en ik zal het nooit snappen hoor,dat de zg SurNeds nergens last van hebben tenminste als je ze hier leest,ze willen doen voorkomen alsof de crisis ze rijker maakt,hahahahha alleen aan de Surinamers denken ze dat te kunnen wijsmaken,maar ze vergeten dsat ook de Surinamers het Ned.nieuws op de voet volgen.
  Ga effe nadenken wat voor “geweldigs” je daar probeert te typen.
  En nog iets vergeet de schuldsanering niet die wordt dagelijks bedolven onder de aanvragen zelfs huiseigenaren maken daar gebruik van.Je wil niet weten hoeveel SurNeds daar gebruik van maken.


  Maak melding

 13. Vrijdag 19 july2013 21.40 PA_Pa_GAAI
  Dat je niet kunt denken en napraten dat weet ik,doe dus geen moeite om mij wat voor verhaal dan ook uitteleggen,vooral net dat van dat Su zorgsysteem oke. Jij kent ’t verschil niet tussen eenLoOSER niet en een LASSER. Ik had hierop dit net al geposted wat ik doe en nu jij. Een LOSER is iemand die op de ndp heeft gestemd in Su , niet kan vreten,maar ’t idee heeft dat wij in Ned op hulp van de Suries zitten te wachten;ik in ieder geval niet. Een LOSER is. iemand die buiten Su woont en denkt dat DiDiBrie goed is voor Su.Dat wat er niet meer is in Ned volgens jou is 1000.000x beter dan in je lobi Su.Zelfs jeDiDiBrie maakt er geen gebruik van hij gaat naar Cuba/Venezuela en wie weet tzt naar China.Wil je voor de rest dan’t zelfde doen in Su waar- van je weet dat ik in Ned doe met toetisten? Doe dat aub anders ding abanie foe Su sang DiDiBrie e mikie zogauw hij aan de macht is,ding abanie o kier ding toeristen in Su.Wang switie manting en je hebt massel,want gewoonlijk reageer ik niet op rommels,maar goed nogmaals ik wilde je tevreden stellen. Odiii van de vrolijke en altijd lachende
  Glenny


  Maak melding

 14. Isniewaar ook voor jou een beetje honing in je pan ik heb ’t absoluut niet over ’t geen waar je mee begint. Jij volgt het nieuws maar weet niet dat je ondanks alles wat je roept die 200.000 toch van goede gezondheids- zorg MOET worden voorzien als ’t moment daar is. En in jou en mijn liefhebbende Su is dit/dat niet ’t geval. Dus ik zou zeggen hou alles wat je hierheen wilde sturen lieve fam in Su voor u zelf,want zoals jullie niet pinaren in Su,waar er weinig te vinden is,zo-ook pinaren wij niet in Ned waar er HEEEEEEL VEEEEEL te vinden is….is-nie-waar dan buur? Odiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 15. jawel Pengel je schept op over de goede dingen hier.In Suriname wordt men ook geholpen hoor als dat niet zo was zou Suriname maar uit een handjevol mensen bestaan want je beweert dat er amper zorg daar is.
  Maar goed ik en zovelen weten dat het niet meer zo geweldig hier is.Blijf maar lekker fantaseren.
  Tantiri heeft gelijk,de meesten van jullie zijn zo haatdragend tot het uiterste toe,jullie zitten te wachten dat de Surinamers sterven van de honger alleen omdat Bouterse het heft in handen heeft,wat erg je eigen soort zo de verdoeminis in wensen.
  De andere allochtonen hier hebben gelijk,Surinamers hier hebben weinig meelij met hun eigen soort en doen de bakras na na ,ze schelden op alles en iedereen niet wetende dart ze zelf ALLOCHTOON zijn zoooo verweven voelen ze zich met de blanken ,alle moeite ten spijt,want die bakras mogen ze echt niet.


  Maak melding

 16. Waarom moet de Pre-Carifesta,”Criolfesta” zou haast kunnen zeggen. Wanneer het om feesten gaat is een bepaalde soort de Creo’s als de kippen bij. Dan staan ze vooraan in de rij, praten we over werken dan trap je hen op een zere teen, lijkt het dan! Wat men niet wil weten is dat de meeste mensen minimaal twee baantjes moeten hebben om een redelijk bestaan te hebben. Haast niets is goed georganiseerd, vooral de basale voorzieningen zijn niet op orde. Onbelangrijke dingen hebben prioriteit, maar salarissen zijn enkele maanden niet uitbetaald. Het feesten vindt men belangrijk kan men mooi weer spelen. Dit krijg je wanneer je incompetente leiders hebt die het voor het zeggen hebben. De meeste paarse napraters zijn vaak een heel laag allooi, zijn vaak ook crimineel. Kijkend naar de plaats wat Suriname inneemt in de regio, dan geeft het te denken. We zijn op het zelfde niveau van Haïti als het zo doorgaat. Ik heb gemerkt dat de meeste nitwits het steeds over Nederland hebben. Heeft dit soms meer met jaloezie te maken, want anders zie ik het niet. Suriname kan je of moet je nooit met Nederland vergelijken, (het is appels met peren vergelijken) dit omdat Suriname met haar latente rijkdom – abstract je ziet het niet – staat op de 17e plaats maar “die rijkdom” zie je niet. Van Nederland kan je zeggen – in de top tien van de rijkste landen – is de rijkdom concreet, je kan het zien. En houdt de handen voor niets en niemand op. Dus, laat het gescheld achterwege, en steek de handen in eigen boezem. Suriname is een uniek land in de wereld, de gekozen president is een veroordeelde drugscrimineelen seriemoordenaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.