Parmessar verwacht groenlicht parlement voor infrastructuur

34

PARAMARIBO, 18 jul – Minister Rabindrenath Parmessar van Openbare Werken, OW, verwacht geld van het parlement voor aanleg van infrastructuur. Parmessar zegt ‘klaar’ te zijn voor de debatten over extra geld. Er is nogal wat nodig. “We hebben het geld niet”, zegt Parmessar.

Dus is hij is klaar voor uitleg in het parlement, waar flink wat discussies vallen te voorzien. Vanwege het stijgende zee- en rivierwater wordt de behoefte aan dijken en goede wegen steeds nadrukkelijker. “Het geld moet ergens vandaan komen. We staan voor grote uitdagingen, honderden kilometers aan dijken moeten worden aangelegd om onze noordlijn te beschermen”, zegt Parmessar. Intussen is besloten de dijk te Alkmaar, in Commewijne, aan te leggen.

De laatste hobbel, zes gezinnen die moesten verhuizen, is genomen. Het oponthoud van ruim een jaar zorgde voor aardig wat irritatie bij plaatselijke bewoners. Nu de gezinnen zijn gecompenseerd, kan het werk beginnen. Volgens Parmessar is er geen andere keus dan vooruitkijken en de handen uit de mouwen steken. “We hebben het geld niet en zullen grote prioriteiten moeten stellen. Het is aan het parlement om de middelen vrij te geven voor de dure infrastructuur.”

34 REACTIES

 1. mss zijn wij (elke regering) in deze te laks geweest, en gaan wij het mss niet MEER redden, omdat 100’en kilometers aanleggen/beheer/onderhoud geen miljarden Srd gaat kosten maar miljarden Euro’s en die hebben wij simpelweg niet!!!

  elk jaar komt WEG NAAR ZEE dichter bij Kwatta !!

  straks is een rit Paramaribo —– Nickerie Per Korjaal, en worden wij in de toekomst Kampioen Roeiers op de Olympische Spelen 🙂


  Maak melding

 2. dus wat? er komt een begrotingsvoorstel langs de DNA? hmm, eerst even de spinnewebben wegwerken en dan mijn begrotingseisen even opzoeken. wat hoorde daar ook al weer bij? hmm, weggegooid geld, verbrast geld, hmm, gratis geld, ….. ik kan het niet vinden. wie wel?


  Maak melding

 3. Goed begin parmessar, maar ik denk tocn wel een beetje laat. En toch hoop ik dat de dijken worden versterkt, dit heb ik al jaren geroepen. Gebeurd het niet dan zal su binnen enkel jaren wegvagen. En het geld? Bouta zegt tocb dat hij su opbouwd, nou kom maar op zou ik zeggen wat houd hem nog tegen als hij beweerd datvhet goed gaat in su.


  Maak melding

 4. hoezo hebben wij geen geld?/ voor de verre reizen is er wel! de winsten van alle kanten, wat gebeurt er dan daarmee!! in een bodemloze put????


  Maak melding

 5. Ach Parmessar je kan stoppen met die theater voorstellingen van je !

  Na een dag gaan we eenmaal toch te horen krijgen dat je geld van China zal ontvangen en een aantal duizenden chinezen uit China voor dit project!

  Dit is toch de METHODE/MANIER hoe de NDP regering zaken oplost in Suriname?!!


  Maak melding

 6. Er was tijdens Abrahams als minister toch al geld uitgetrokken voor de aanleg en verbetering van de infrastructuur? Abrahams gebruikte ons geld voor alles, zelfs voor het pimpen van zijn toiletpot, behalve waar het voor bestemd was, daarom werd hij, toen het zelfs Bouterse te gortig werd, waarschijnlijk van de ene op de andere dag bedankt als minister (zeker weten we het niet want Bouterse heeft het hoe en waarom nog steeds niet uitgelegd). Abrahams hoeft in ieder geval niet uit te leggen waar het geld gebleven is. Parmesar constateerde bij zijn aantreden een lege kas op O.W.V. en wil nu dat het parlement een aanvullende begroting goedkeurt. Wie garandeert ons dat Parmesar straks, net als Abrahams, er ook niet met deze kas vandoor gaat en ook niets hoeft uit te leggen? Het parlement, dat als volksvertegenwoordiger, moet waken over ons belastinggeld, moet geen enkele suppletoire begroting goedkeuren voordat Abrahams en Bouterse uitgelegd hebben waar het geld van de eerste begroting gebleven is. Het zal in de praktijk toch niets uitmaken of we door de stijgende zeespiegel verzuipen of ten onder gaan aan de corruptie van deze regering.


  Maak melding

 7. Rabindrenath Parmessar is de Jan Klaasen van de grote NDP Poppenkast show. Veel geschreeuw weinig wol. Kennelijk hebben ze niet naar de IMF geluisterd. Het geld is er gewoon niet. Voor 2014 wordt een groeivertraging voorzien, omdat de dalende olie- en goudprijzen de opbrengsten en de vraag zullen drukken. De sterke loonstijging in de publieke sector en de stijging van andere categorieën overheidsuitgaven sinds eind 2012 brengen de overheid ook in problemen. Begrotingsmaatregelen van de regering om de stabiliteit en de groei van de economie te handhaven, worden als ‘noodzakelijk’ aangemerkt aldus het IMF.

  Dit staat haaks op wat Rabindrenath Parmessar wil. Het geld is er gewoon niet of Bouterse moet gebukt staan voor de Chinezen. Nog meer concessies en verpandingen op Surinaamse kroonjuwelen. Stel voor het land te verpatsen op marktplaats.nl / probleem oplost !


  Maak melding

 8. Ik zeg,..ga het geld bij Abrahams halen!!! Het dak bij OW is ingestort, na een dure verbouwing van 650.000SRD.
  Hoe is het mogelijk??


  Maak melding

 9. Ach ja,Parmessar is verzekerd van de 28 corruptelingen. Als ze aan de pres.amnestie kunnen geven dan is wat gemeenschap geld geven maar een peulen schil.De geldpers aanzetten is niet moeilijk.


  Maak melding

 10. Als ik me niet vergis had Vene $ 400.000.000,- apart gezet voor de dijken. Had de NDP toen niet geroepen dat hij geld spaarde terwijl het volk pinaarde? Nu lijkt het geld weg, het volk pinaart nog steeds en hun huizen dreigen nu ook onder te lopen.


  Maak melding

 11. Volgens Parmesar is er volgens hem geen andere keus dan vooruit te kijken, om te voorkomen dat zijn partijgenoot Abrahams alsnog zich moet verantwoorden voor al het geld wat hij achterover gedrukt heeft met die onderhandse gunningen, zodat deze rover dankzij gemeenschapsgeld als miljonair door het leven gaat, maar iemand die een pak rijst steelt wordt opgesloten, maar hopelijk wordt deze paarse boevenbende afgerekend in 2015, mits het volk eindelijk wakker is geworden.


  Maak melding

 12. Destijds had nederland 6 miljoen subsidie verstrekt voor de bouw van dijken. Waar is dat geld gebleven. Brampie kon daar ook geen antw op geven. Deze koelie moet naar Bram gaan en het geld opeisen.


  Maak melding

 13. alles komt op zijn pootjes terecht parmisser krijgt zijn zin ,het is lands belang .
  Je ziet dat diie fronters duimen dat de minister zijn zin niet krijgt ,ze voeren geen oppositie maar doen aan partij politiek .ze zullen zien dat zij aan de kortste trekken.
  Ik ben geen intelectueel maar verzeker jullie dat bouterse elke slag wint.
  Bouta zet hem op doe je werk voor de natie u hebt de steun van de meerderheid.


  Maak melding

 14. Pero als Bouterse het beste voor heeft met de Surinaamse natie maakt hij die belachelijke amnestieregeling per omgaande ongedaan. Laat de onafhankelijke rechters hun werk doen. Bouterse weet dat hij fout zat met zijn idiote coupe.


  Maak melding

 15. “Er is nogal wat nodig. “We hebben het geld niet”, zegt Parmessar.”

  Binnenkort verschijnt er een sollicitatieoproep:

  Gezocht valsmunter. Bij gebleken geschiktheid een
  gerede kans tot bevordering tot adviseur zwabberbeleid!


  Maak melding

 16. Par- misser weet met wat voor doorzichtige leugens de ndp het Su volk voor de gek heeft kunnen houden om zo regeermacht te(ver) krijgen. Dus denkt meneertje…… huppekee. Met dit verhaal pakken we ze weer;niet alleen in de dna—- we pakken ook dat dom Volk erbij ennnnhhhh geven maar jullie je geld aan mij en vraag er niets over,want ook deze minister zal geen enkele verantwoording van wat dan ook afleggen.Oooodiiii
  Glenny.


  Maak melding

 17. De plaatselijke (Paus van BEP) Ronnie ASABINA, heeft thans een oplossing in deze voor Minister Rabindrenath
  PARMESSAR bedacht.

  Maar zal het ook door DADA & co alsmede het DNA worden aangenomen en bekrachtigd?

  Belastingdienst ziet miljarden in vermogensbelasting

  18/07/2013 (Bron-dwt.com)

  PARAMARIBO – De Dienst der Belastingen is bezig in verhoogd tempo aanslagen voor vermogensbelasting uit te delen. Een ieder met een vermogen van boven de SRD 100.000 moet de heffing betalen. “Er is nog geen prognose, maar ik vermoed dat het bedrag in de miljarden SRD’s zal lopen”, zegt Ronny Asabina, hoofd van de Fiscale Opsporings- en Controledienst.

  Onder ‘vermogen’ kan volgens hem van alles vallen. Renaldina Wijngaarde is één van de burgers die plots geconfronteerd werd met een aanslag voor vermogensbelasting.
  Ze begrijpt niet hoe de dienst heeft bepaald dat haar huis SRD 475.000 waard is. “Ik heb nimmer een taxateur onder ogen gezien. Bovendien gaf mijn brandverzekeraar de woning een waarde van ruim SRD 200.000.”

  Asabina raadt de regering aan zo snel mogelijk een voorlichtingscampagne te starten. De samenleving blijkt per slot van rekening niet op de hoogte te zijn van die specifieke heffing. Het hoofd wil hiermee opschudding in de samenleving voorkomen.

  “Straks wordt de dienst overspoeld met bezwaarschriften, omdat de mensen denken dat hen onrecht is aangedaan. Dat zal ook stagnatie betekenen voor de continuering van de aanslagen”, verwacht hij.

  Gaat (Paus) ASABINA ook een voorlichting gaan houden bij RONNIE BRUNSIE & ABOP?

  Straks komt ook onze (pero) in opstand.
  Want deze heeft een GIGANTISCH CASSAVE VERMOGEN en draagt geen enkele srd-cent belasting af.


  Maak melding

 18. Wat te verwachten was gebeurd ook. Er komt geen verantwoording voor de gestolen gelden op het mininsterie van OW. Gewoon weg dus maar nieuwe vragen.
  Het scenario programma van de ndp draait door…
  Het is jammer dat een ooit integere man als Parmessar zich op dit laag niveau inlaat om de augias stal van Abrahams op te gaan ruimen.
  Hoeveel boter moet je op je kop hebben om zo laag te vallen?


  Maak melding

 19. Parmessar kent de recente geschiedenis slecht. De laatste keer dat we Abrahams zagen, was die ook aan het wachten op geld. Parmessar , je bent een poppetje in het spel van de omgekeerde wereld.


  Maak melding

 20. Geen geld meer maar een jaar geleden zijn de kleine indiaan nog dat we zoveel 100 miljoen er goed voor stonden!
  Heeft hij nu ook een coup in de schatkist van Suriname gepleegd ?

  Antwoord nee, want het volk heeft hem zelf de schatkist toegedeeld!


  Maak melding

 21. ja, de dijken moeten versterkt worden. je maakt geen grappen met de klimaatverandering.

  dus alleen china? met chinese dambouwers? nemen de chinesen zelf niet nederlandse dambouwers in dienst? hoe zit dat nou?


  Maak melding

 22. gmap,koos enz steeds over de zelfde bouta heeft vermoord.
  wanneer gaan jullie een keer in het belang van land praten.als de zelfde front regering die minimaal 20 jaren aan de macht is geweest haar werk gedaan had een beetje.niet alleen zich zelf en familie,vienden verrijkt hadden,konden wij nu verder.de bruggen.de dijken asfalt ziekenhuizen enz enz kon ook de front regering gedaan hebben,want toen hadden zij miljarden ontwikkelinksgeld.toen was de kraan van nederland open.
  welke fabrieken,huizen of werkgelegenheid heeft de front regering gerealiseerd.en nu dat ze niet aan de macht zijn weten ze alles beter.samen met de domme massa die achter hun aanloopt.want als geschoold bent dan zie de front regering niks voor land en volk gedaan heeft en ik ben van overtuigd indien ze ooit aan de macht komen weer geen moer zal doen voor land en volk.komop met lands belang comments


  Maak melding

 23. Parmessar moet zaken realistisch en rationeel bekijken, gelet op de puinhoop die Abramphie bij OW heeft achtergelaten en zichzelf,zijn familie en naasten heeft verrijkt met allerlei gesloten contracten. Dan moet hij uitspraken doen, hoe erg de noden ook zijn. verwachten!, daar schiet je niets mee op. Het gaat om spijkers met koppen slaan.

  Suriname, ministerie van financien, staat momenteel vuurrood als het om geld gaat, de goud-en olieopbrengsten zijn sterk gedaald en zullen ook op korte termijn niet toenemen. De wereldeconomie is in een grote crisis en ook de Bric-landen hebben hier last van. De gevolgen zullen voor Suriname ook niet uitblijven, omdat Suriname niet een nog te ontdekken Trio indianendorpje in het Amazoneoerwoud is aan de grens met Brazilie.

  Parmessar moet niet zo emotioneel doen en de realiteit heel scherp voor zijn ministerie en het land Suriname en de Surinamers voor ogen zien. Als hij dat niet kan is hij geen knip voor de neus waard en kan hij beter gelijk opzouten. Een dollar kan je maar één keer uitgeven, dan is het op. OP! = Op!, snap je?


  Maak melding

 24. Beste Bigaman, de Front regering kreeg de erfenis van de coupe en het mismanagement van Wijdenbosch. Het land was nagenoeg failliet. Knap hoor als je een failliet land binnen 20 jaar kunt opbouwen. Bigaman jij weer net als ik dat dit niet mogelijk is.

  Oud president Venetiaan heeft leiderschap getoond. Het huidige Suriname profiteert van de gunstige grondprijzen en export van aardolie dit alles geven door de solide financiële basis die door de Front regering is gelegd. Het IMF heeft het beleid van de Front regering gewaardeerd. Ook kredietratingbureaus
  hebben dit gewaardeerd. Suriname kan tegen gunstige voorwaarden geld lenen op de kapitaalmarkt. Of dacht je soms dat Bouterse binnen 3 jaar dit voor elkaar had gekregen. Beetje naïef vindt je niet ?

  Dus Bigaman ik weer niet waar je het over hebt. Front heeft het zeer goed gedaan. Het dossier dec.moorden blijft als een donkere wolk boven Suriname hangen.
  Het houdt Suriname verdeeld. Daarbij komt kijken dat menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens onder Bouterse niets voor stelt. Deze zaken zijn fundamenteel voor een fatsoenlijke rechtstaat. Onder Bouterse is Suriname wil west. Bovenal zijn smerige verkiezingsbeloftes bleken luchtkastelen te zijn. Ipv gal te spuien op Front kun je beter aan kloppen bij het NDP. En aub verander je Nickname, slaat nergens op.


  Maak melding

 25. sorry hoor maar zelf DiDiBrie heeft niet het beste voor met Su.Niets wat hij tot nutoe heeft gedaan is in het be lang van Su en het volk. Houd je zelf dus niet voor de gek.Wij mogen niet praten over de moorden van die zaka-zaka bouta van je maar velen van jullie mogen en hebben altijd over PRESIDENT VENETIAAN gezannikt.Velen van jullie vergaten dat te zien.Nu doet het spreken over de moorden pijn. dan a bing moes sabie. zeg aan de regeerders van het land dat de boeren kunstmest willen kopen,want ze hebben het nodig,waar is die bouta van je oeng zaka-zaka?. zeg aan de ndp regeerders dat er zoveel te doen is in Su en laten ze ergens beginnen dan kunnen de tegenstaaaaanders zeggen/roepen wat ze willen dan kan jij rustig slapen netals DiDiBrie. a MOORDENAAR. odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.