Onderzoek naar gaaskompresincident ziekenhuis

13

PARAMARIBO, 17 jul – Het incident waarbij in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie een gaaskompres in de buik werd gelaten van een patiënte krijgt een staartje. Volgens minister Michel Blokland van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar de oorzaak. Parlementariër Sheilendra Girjasing is blij.

Het incident is te ernstig om maar overheen te stappen. Aanvankelijk bestond die indruk omdat de ziekenhuisleiding er vrij laconiek over deed. De vrouw is zeven keer geopereerd voordat de fout werd ontdekt. Tijdens de eerste operatie was een gaaskompres in haar buik achtergelaten. “Vanuit het ministerie is de zaak in onderzoek. Ik wil niet vooruitlopen op zaken en wacht tot de rapportage binnen is en dan pas kom ik ermee naar buiten”, zegt Blokland tegenover Dagblad Suriname.

Girjasing vindt dat de leiding van het ziekenhuis vervangen moet worden: ”Ik vind dat het een grove misser is geweest van de leiding van het ziekenhuis, omdat ze ondeskundig en niet capabel is om leiding te geven aan het ziekenhuis. Dit krijg je wanneer mensen van andere disciplines een ziekenhuis draaien. Een ziekenhuis is niet zomaar een instelling. Je kunt niet zomaar mensenlevens op het spel zetten. Ik zou graag willen weten wat men zou doen als er een dode zou vallen.”

13 REACTIES

 1. Daar waar gewerkt wordt vallen er spaanders. In nederland hebben we ook eea meegemaakt.

  Ernst Nicolaas Herman Jansen, beter bekend onder zijn aangenomen naam Ernst Jansen Steur, is een Nederlandse drugsgebruikende neuroloog, die bij het grote publiek onder meer bekend werd doordat hij werd beticht van het stellen van onjuiste diagnoses, en ontslagen werd bij het ziekenhuis waar hij werkte.

  Recent een verloskundige uit haar beroep gezet omdat zij complexe zwangerschappen niet doorverwees naar het ziekenhuis. Deze kinderen werden thuis geboren met alle risico’s van dien.

  Iedereen maakt fouten maar laten we geen ordinaire heksenjacht houden op medici. Als er één beroep is waar ik respect voor kan opbrengen dan zijn het de mensen die werken in de gezondheidzorg. Een heksenjacht op deze mensen maakt dit beroep niet aantrekkelijk meer met tekorten als gevolg. Neemt niet weg daar waar het kan fouten te minimaliseren en processen te verbeteren. Natuurlijk moet een arts ontslagen worden als hij grove fouten willens en wetens maakt.

  De medische keten is lang: huisartsen, laboranten, verpleegkundigen, ambulancepersoneel, de patiënt zelf. De arts is slechts één radertje. Het is bijzonder dat mensen hun lijf en welzijn toevertrouwen. Dat is een geschenk. Maar er werken allemaal normale mensen in die medische omgeving die normale vergissingen kunnen begaan.


  Maak melding

 2. Een ieder die in de gezondheidszorg werkt moeten wij koesteren, het is een roeping!!!
  Echter voor SU geldt het toch anders….als je hier geen geld hebt en je wordt ziek en je moet naar AZ, dan heb je een heel grooot probleem…
  Je gaat levend en je komt als lijk terug….
  Triest maar waar…zolang je in SU geld hebt staat de dokter 24 uur voor je klaar…
  Only money talks helaas..


  Maak melding

 3. AMSTERDAM –
  De Friese zorginstelling Kwadrant heeft onlangs via de rechtbank geprobeerd de nieuwe ’graaierswetgeving’ WNT te ontduiken. Het zorgbedrijf wilde zijn ontslagen topman een gouden handdruk van miljoenen euro’s meegeven. De rechter steekt daar nu een stokje voor.

  Mail Print
  Reageer

  Proefabonnement,
  10 weken € 30,-!
  Bestuursvoorzitter Chris Marsman (55) van de zorggroep Kwadrant uit Drachten meldde zich eind vorig jaar ziek na een ruzie met het bestuur en toezichthouders van de instelling. Afgelopen maand werd zijn ontslag voorgelegd aan de kantonrechter.
  Tijdens de zitting stelde de zorggroep voor om de ontslagen topman een wachtgeldregeling te gunnen totdat hij 65 jaar is. Aangezien Marsman pas 55 is en hij 190.000 euro per jaar verdient, kunnen de kosten hiervan oplopen tot maar liefst 1,9 miljoen euro.


  Maak melding

 4. vergissen is menselijk en artsen zijn ook mensen, dus kunnen ze ook een keertje een foutje begaan. dat kan hun vergeven worden. maar zeven keer opereren voordat ze ontdekken wat er aan de hand is, is toch wel een beetje gortig. vergissen is menselijk ,volharden in die vergissing is idioot.


  Maak melding

 5. Koos, die vergoeliking van jou snijdt geen enkel hout. Dit gaat niet om een vergissing, maar om ondeskundigheid. En een arts die niet kundigheid moet een dergelijk beroep niet worden toevertrouwd. De directie van het ziekenhuis was aanvankelijk ook van mening dat er geen ophef moets worden gemaakt, omdat de meeste operaties wel slagen. Ik denk dat ook hij het veld zou moeten ruimen.


  Maak melding

 6. Deze chirurg gaf te kennen dat hij de gascompres zou zien op een MRI scan. Was deze chirurg langs de weg gedumpt in Nederland en vervolgens gevlucht naar Suriname om te werken.


  Maak melding

 7. ding mang dies e mik grap jongoe ,soms vraag ik mij af als het met opzet wordt gedaan ,of dat men zich zo kan vergissen ,het is niet de eerste keer dat ik van dit soort medische missers lees .ik nederland en andere landen lees ik ook van dit soort kapitale medische missers .


  Maak melding

 8. @virago 535

  Wat ??!!!
  Is het zover ,is het tijd voor VERKIEZINGSPROPOGANDA voor je!!!??
  Ben je niet wat TE vroeg bezig,eenzame propagandist??!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.