Parlement breekt lans voor persvrijheid Suriname

52

PARAMARIBO, 17 jul – In het kielzog van de openlijke bedreiging van journalist Wayne Telgt, is in het parlement gepleit voor persvrijheid. Zowel coalitie als oppositie vindt dat de persvrijheid te allen tijde beschermd dient te worden. Intimidatie zoals Telgt overkwam, is onaanvaardbaar. De coalitie spreekt weliswaar van een ‘incident.’

Volgens Ricardo Panka, fractieleider van de coalitie, kan niet gesproken worden van een onveilige situatie voor journalisten. Telgt kreeg onlangs de schrik van zijn leven. Onbekenden wachtten hem op na een uitzending van zijn kritisch radioprogramma op Apintie. In niet mis te verstane woorden werd hem duidelijk gemaakt dat hij te ver ging. Hij zou worden dood geschoten als het niet ophield. Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/NPS) vindt het steeds driester worden.

Van incidenten is geen sprake meer. “Journalisten worden monddood gemaakt om kritiek te onderdrukken”, aldus Randjitsingh. Journalisten worden ‘systematisch’ bedreigd en geïntimideerd, “een zeer gevaarlijke situatie.” Randjitsingh wil van de regering weten hoe die denkt de persvrijheid te garanderen. Panka vindt de oppositie te ver gaan. Er is hooguit sprake van een incident. Maar ook daar wordt stelling tegen genomen omwille van de persvrijheid.

52 REACTIES

 1. Een ieder die terecht de waarheid spreekt/zegt vormt een bedreiging in de ogen van de wolf.
  De wolf kan niet tegen kritiek en of de waarheid aan te horen. Door zich schuil te houden en of anderen op pad te sturen om anderen te intimideren laat zien dat hy nog steeds een lafaard is die geen houding weet aan te nemen als hij “aangevallen” wordt.

  Ja-knikkers worden beloond zolang ze maar zijn k…kussen.


  Maak melding

 2. PARAMARIBO, 8 jul 2009 – Enkele journalisten voelen zich bedreigd na de meeste publieke toespraak van oud-legerleider Desi Bouterse. Volgens vicepresident Ramdien Sardjoe hebben de journalisten hun beklag gedaan bij minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie.

  🙂 Storm in een glas water, vindt NDP-parlementariër Ricardo Panka. 🙂

  Met Bouterse’s uitspraken over het gedrag van bepaalde journalisten zou niets aan de hand zijn. “Misschien is het zo opgevat, maar de bedoeling was nooit bedreigingen te uiten”, zei Panka in het parlement. Bouterse haalde onlangs tijdens een massabijeenkomst van de NDP uit naar radiojournaliste Biemla Gajadien en NOS verslaggeefster Hennah Draaibaar.

  De twee zouden de Nederlander Peter van Haperen, getuige à décharge in het proces rond de Decembermoorden, hebben belemmerd ‘de waarheid’ te vertellen. Coalitieparlementariër Winston Jessurun vindt Bouterse te ver gaan. De tijd van perscensuur is al lang voorbij. Een degelijk antwoord is op zijn plaats. Volgens Sardjoe zien de journalisten reden genoeg om justitie te alarmeren. “Er zal gehandeld worden naar omstandigheden. Het is de regering ernst wat betreft handhaving van democratie en rechtsstaat.”


  Maak melding

 3. Na 3 jaar Bouterse kunnen we concluderen dat er een forse aanslag is gepleegd op de democratie en vrijheid
  van meningsuiting. Al vanaf dag 1 heeft Bouterse getornd aan de democratie met z’n amnestiewetgeving.
  De wet is welliswaar democratisch door de parlement geloodst echter staat deze haaks op grondwet en internationale wetgeving.

  Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens: dit zijn essentiële waarden voor een fatsoenlijke samenleving of zie ik verkeerd ?

  Ik kan mij niet voorstellen dat de hangers van deze regering terug willen naar een dictatoriale bewind onder leiding van Bouterse. Terugkijkend naar de agenda van Bouterse heeft het er alles van weg dat Bouterse Suriname in een machtsgreep probeert te houden met alle gevolgen van dien. Sommige NDP stemmers hebben bewust op Bouterse gestemd in de hoop op een betere Suriname. Na 3 jaar kun je de conclusie trekken dat er bar weinig terecht is gekomen van zijn verkiezingsbeloftes en dat de overheid meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt. De rekening wordt straks neergelegd bij onze kinderen.

  De bevolking zal keuzes moeten maken. Het verleden heeft uitgewezen dat populisme niet het antwoordt is op de problemen. Stem daarom in 2015 verstandig.


  Maak melding

 4. Recht op vrijheid van meningsuiting is niet alleen maar voor de zittende machthebbers maar voor een ieder in een democratisch land.
  De weg naar de onafhankelijke rechter is die een ieder kan bewandelen indien deze zich beledigd voelt of in goede naam en eer is aangetast.

  De bedreigingen die nu gedaan worden aan de vrije pers komen niet uit de lucht vallen. Er zijn figuren in de samenleving die zich gesterkt voelen deze handelingen te plegen. De is aan Justitie en politie om deze zaken serieus te nemen.


  Maak melding

 5. dat was 2009!!!!

  meteen bij aantreden NDP in 2010 heeft DWT het geweten!!! Het Panka-Pers-Censuur

  ennuh….het was deze zelfde PANKA die zei dat GEEN berichtgeving mocht zijn over misdaad/roof!!!

  misiedjan op “last” van DADA sprak over afname maar verruwing!

  Lonnie ging kijken en constateerde: 90% is mijn Baron & Boni’s daar!

  en dus mocht Belfort ook gaan bezoeken en starten **resocialiseren** in opdracht van Lonnie’s departement
  Justitie, en is die andere..*sozavo* ook zo’n occuperende puinhoop!!

  Lonnie for pres 🙂


  Maak melding

 6. Natuurlijk moeten journalisten hun werk kunnen doen.Maar ik vraag maar af of je als “journalist” objectief bezig bent om mensen het advies mag geven om niet naar een bijeenkomst van de partij van de president te gaan.Als in het parlement de oppositie verlamd is door incompetentie, mag je mijn inziens als selfmade journalist niet de rol van de oppositie op je nemen.Je moet dan ook de bevoegdheden,verantwoordelijkheden en de consequenties naar je toe trekken.Men moet rekening houden met het feit dat men zelf het onheil over zich heen roept omdat ongeleide projectielen aanstoot aan bepaalde uitspraken kunnen nemen.


  Maak melding

 7. RobG, het is maar net voor welke krant of nieuws medium de betreffende journalist werkt. In nederland is de Telegraaf op hand van de VVD en PVV. De Volkskrant en het Parool zijn meer op hand van de PVDA. Als een journalist het advies wil geven om niet naar een bepaalde bijeenkomst te gaan is daar niets mis mee. Ook dat is onderdeel van vrijheid van meningsuiting. Ongetwijfeld zul je ook journalisten hebben die op hand zijn van Bouterse. Ook daarvan zeg ik prima, niet mijn eerste keus maar toch prima !


  Maak melding

 8. Degenen die deze bedreiging bagatilliseren zijn naar mijn mening dommer dan de achterkant van varkens. Ik erger mij kapot aan de reacties van de paarse runderen, neem afstand van deze bedreigingen dan ben mens, zoniet je ben erger dan beesten
  mijn mening.


  Maak melding

 9. Nou, nou, nou RobG,

  Wat die limbo rond de laatste verkiezing heeft geflikt, is niet te vergelijken met de activiteiten van de journalist Telg.

  Tenenkrommende, beledigende, ophitsende en dreigende woorden, verschrikkelijk was dat.
  En nu heeft hij zijn activiteiten opgevoerd, a la Korean style, door het volk dagelijks te torpederen met politieke onzin, doorzichtige liegverhalen en militaire deuntjes uit de jaren 80.
  Dus dit mag wel…..

  Het is niet eerste journalist die sinds het aantreden van bouta wordt gemolesteerd.
  En dan heb ik het niet eens over het internet.
  Dirk heeft de opdracht gekregen om alle gesprekken af te laten luisteren.
  Internet-sites zoals facebook worden zwaar gescreend, en reacties van reageerders op bepaalde sites, worden gewoon gedelete.

  Ik vind dat iedereen die wordt tegengewerkt om vrijelijk zijn mening te uiten, zich juist moet laten horen.
  Bundelen allen, doe maar een stil protest voor de Vrijheid van Meningsuiting!


  Maak melding

 10. Geachte forum colega’s .

  Vraag het maar aan de SRS bazen,dan zal je horen hoe het zit met de “PERS VRIJHEID”

  CLIFTON LIMBURG(LIMBO) WEET ER ALLES VAN.

  Mensen beledigen door het slijk halen allerlei namen geven.
  Daar is hij KAMPIOEN in.

  MAAR……..HIJ VERGEET IN DE SPIEGEL TE KIJKEN.

  De President is bang om verantwoording af te leggen aan het parlement .

  Maar L I M B O. doet het voor hem in B.O .bakana torie.

  WAT EEN VERVAL. FOEI FOEI FOEI.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar,Koos en de persoon die vrijwillig in ballingschap leeft in Nederland,Telg ging met zijn programma totaal uit de bocht. Het leek alsof hij de weg totaal was kwijtgeraakt in zijn vermeende journalistieke ijver. van een persoon die van huis uit geen journalist is.

  Het was geen journalistiek wat hij bedreef maar een vorm van vulgariteit die ver staat van de beschermde expressievrijheid van journalisten. Hij heeft in feite het mooie journalistenvak kapot willen maken met zijn uitzendingen en het NieuwFront is er niet beter van geworden.


  Maak melding

 12. Esmerald, ik heb in het verleden nooit naar de radio uitzendingen van Limbo geluisterd. Als het zo is geweest zoals je het beschrijf keur ik het af.Ook de andere partij mag zich schuldig maken aan dergelijke propaganda uitzendingen. Mensen moeten kunnen kiezen op basis van plannen/beleid van een politieke partij. En als een partij haar programma niet kan waarmaken moet men kunnen aangeven waarom het niet lukte.De redenen moeten dan wel transparant zijn.


  Maak melding

 13. RobG, of de betreffende journalist buiten zijn boekje ging doet er niet aan toe. In een fatsoenlijk staat maak je dan de stap naar de raad voor journalistiek of naar de rechter. Zo werkt dat in een democratie. Bedreigen is uit den boze ! Laatste wat we willen is gecensureerde media.


  Maak melding

 14. We zijn vergeten dat in de jaren 80 de persvrijheid middels decreten werd beperkt. Alles werd gecensureerd. Nu na bijkans 30 jaar zien we hetzelfde ditmaal op subtiele wijze: journalisten worden anoniem bedreigt en DNA wordt straal genegeerd.


  Maak melding

 15. De president is zelf verantwoordelijk voor de brandstichting en destructie van de krant De Vrije Stem, Radio Radhika en moor op journalisten als Jozef Slagveer. De president legt geen verantwoordelijkheid af in het parlement. Journalisten die dan zelf naar de waarheid gaan zoeken worden als een bedreiging beschouwd en geïntimideerd met kogelbrieven en verbale waarschuwingen. Het probleem is gewoon terug te vinden op de criminele karakter van de president en zijn handlangers als ali baba, ronnie etc.


  Maak melding

 16. Eenieder die nu nog steeds denkt dat Suriname geen dictatuur is, verdient het daar te leven. Voor alle anderen schiet mij steeds dat fragment van een gedicht van H.M. van Randwijk door mijn gedachten:

  Een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht…..


  Maak melding

 17. Triest ,heel triest hoe het heden toegaat in Suriname.

  Bij gebrek aan nieuws plaats ik het volgende hier in verkorte vorm,

  Florence Jamin, echtgenote van het KTPI-Assembleelid Oesman Wangsabesari, heeft onlangs SRD 74.000 ontvangen voor consultancywerkzaamheden verricht ten behoeve van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in de periode van 1 september 2010 tot en met 31 mei 2012 op sportgebied. Dat komt neer op ruim SRD 3.500 per maand. Dit wordt vandaag, woensdag 17 juli 2013, door het Dagblad Suriname bekendgemaakt

  De rapporten waarin het consultancywerk moet zijn vervat, zouden nergens te vinden zijn. De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (OrAG) van de Raad van Ministers (RvM) heeft het voorstel van minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken goedgekeurd op 19 maart 2013

  Vicepresident Robert Ameerali, voorzitter van de OrAG, maakte de goedkeuring op 21 maart 2013 bekend aan Adna’s ministerie. Adna kon gisteren, aldus de krant, niet reageren op wat voor werk Jamin specifiek verricht had voor het ministerie, omdat hij een vergadering in De Nationale Assemblee bijwoonde. Ook maakte de minister kenbaar zulke zaken niet via de telefoon te bespreken, maar liever in een persoonlijk onderhoud.

  Ambtenaren van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zijn woest. ‘Waar zijn al die rapporten die ze geschreven heeft als consultant en wat heeft het ministerie ermee gedaan?’, vraagt een ambtenaar zich af, die anoniem wil blijven uit vrees voor rancune. ‘Die mevrouw heeft helemaal geen consultancywerk gedaan. Ze wordt gewoon beloond door minister Adna, die ook uit dezelfde partij als haar man komt’, zegt deze ambtenaar.

  http://obsession-magazine.nl/wp-content/uploads/Vrouw-Wangsabesari-krijgt-SRD-74.000-voor-consultancywerk.jpg


  Maak melding

 18. En natuurlijk dit nog even,

  Het plafond van het kantoor van de secretaresse van de minister van Openbare Werken (OW) is gisteren ingestort, althans gezakt. Dit beweert vandaag, woensdag 17 juli 2013, een ingewijde van het ministerie in het Dagblad Suriname.

  ‘Door de regens van afgelopen dagen is het water via het dak in het plafond beland, waardoor deze neerzeeg.’

  Bij het aantreden van voormalig minister van OW, Ramon Abrahams, in 2010, liet hij het hoofdkantoor van dit ministerie meteen restaureren en herinrichten. ‘Vriend’ Oostwijk Contractors & Consultancy kreeg het werk gegund voor ruim SRD 650.000. Deze onderhandse gunning maakte vele tongen los, vooral van de oppositie.

  In 2012 merkte de krant al op dat op het dak van het OW-kantoor dekzeilen geplaatst waren, ook op het dak boven het ministerskantoor. Men vroeg zich af of de SRD 650.000 kostende renovatie daadwerkelijk goed was uitgevoerd


  Maak melding

 19. Weet u nog…. 1982?

  Niemand durfde toen iets te zeggen, niemand durfde de straat op te gaan, niemand durfde in de stad aanwezig te zijn. Kinderen werden doodsbang van de bussen vol militairen die intimiderend langs je woning werd gereden met het geweer gericht op de woningen of de bewoners!

  Zij die dachten dit verwerkt te hebben, heb ik slecht niets, want die beest is weer los en zo dom dat de Surinamers zijn…….ze ondernemen NIETS want Bouterse heeft ze beloofde dat de tijden gaan veranderen…. ja ja inderdaad, maar wat is het nieuwe imperium?


  Maak melding

 20. Panka probeerd alles goed te praten wat verkeerd gaat, deze persoon heeft list en bedrog uitgevonden, maar weet donders goed dat zijn aanhang grotendeels uit criminelen bestaat en lieden die anders denkenden mensen intimideren.


  Maak melding

 21. Suriname is een schijndemocratisch land. Natuurlijk worden er mensen met de dood bedreigd, als men kritiek of een ander mening heeft.

  Wat moet je anders van een moordende dictator verwachten. Hij zal niet alle kritiek pikken van het volk… Zolang het volk moordenaars, drugdealers,en zware criminelen blijft steunen zal dit zo blijven.
  De Change moet eerst bij het volk plaatsvinden, voordat Suriname een echte vrije, onafhankelijk land wordt.


  Maak melding

 22. RobG lult werkelijk zo uit zijn Paarse Nek dat het misselijkmakend is.

  “Men moet rekening houden met het feit dat men zelf het onheil over zich heen roept omdat ongeleide projectielen aanstoot aan bepaalde uitspraken kunnen nemen”

  WTF lul je nou?

  De enige journalisten die in dit land ‘onheil over zich heen roepen’ zijn journalisten die de waarheid schrijven en verkondigen over de boevenbende die dit land naar de afgrond leidt.

  Er is nog nooit een journalist bedreigt of vermoord die kritisch schreef over welke andere partij dan de partij van moordenaar Bouterse.


  Maak melding

 23. Wat is de volgende stap van Wayne Telg? Politiek asiel aanvragen in Nederland om de zo felbegeerde Nederlandse nationaliteit te krijgen.Telg heeft alles in scene gezet om de Republiek Suriname internationaal in diskrediet te brengen.Hij is calculerende bedrieger.


  Maak melding

 24. Henk Molenaar je reageert als een ongeleide projectiel.Je moet maar eens ophouden met de dorpse verwijten aan het adres van de Surinaamse regering.Ik mag mijn mening geven over het gebeurde en je mag mijn standpunt verwerpen.


  Maak melding

 25. @RobG
  Je zegt:-
  1.Telg ging met zijn programma totaal uit de bocht. Het leek alsof hij de weg totaal was kwijtgeraakt in zijn vermeende journalistieke ijver. van een persoon die van huis uit geen journalist is.

  2.Het was geen journalistiek wat hij bedreef maar een vorm van vulgariteit die ver staat van de beschermde expressievrijheid van journalisten.

  3.Hij heeft in feite het mooie journalisten vak kapot willen maken met zijn uitzendingen en het Nieuw Front is er niet beter van geworden.

  EN MOET HIJ DAAROM BEDREIGD WORDEN?
  ZULLEN WIJ JE OM AL HETGEEN JE HIER OP DIT FORUM (HEBT) UIT(GE)BRAAKT z.a. je het zelf uitdrukt “vulgariteit die ver staat van de beschermde expressievrijheid” MAAR OOK BEDREIGEN?

  Het feit dat jij je durft te identificeren met de bedreiging gedaan door de gajes van de straat en het tuig van de richel spreekt al boek delen over jou zelf!BAH!!!


  Maak melding

 26. Beste RobG: “Je moet maar eens ophouden met de dorpse verwijten aan het adres van de Surinaamse regering”

  WTF denk jij wel wie je bent om mij te vertellen dat ik geen verwijten aan het adres van wie dan ook mag maken.

  Ik leef in een vrij land en niemand vertelt mij wat ik wel en niet mag zeggen.


  Maak melding

 27. incidenten die structureel voorkomen zijn een patroon ergens voor. dit persvrijheidsincident komt structureel voor en is een patroon van personvrijheid. verder ontzegt de pers zichzelf ook heel veel vrijheden, vind ik. maar dat komt waarschijnlijk door de personvrijheid.


  Maak melding

 28. Medusa, ik identificeer mij niet met de personen die de bedreigingen hebben geuit.Telg heeft het onheil zelf over hem heen geroepen. Je moest maar eens gaan luisteren naar zijn uitzending van vorige week zondag.Alle bellers naar ’the Sunday Afternoon Talkshow’ die een reactie mochten geven over zijn programma vonden het maar niets. Men waarschuwde hem juist om geen problemen te zoeken.Het was geen journalistiek wat de man bedreef.Het was bagger.


  Maak melding

 29. @” boegroe”.

  ALLES IN SURINAME IS GOED. STOP DAT GOED TUSSEN JE OREN.

  HET ZIJN DE MENSEN DIE ZOGENAAMD HET LAND REGEREN/BESTUREN.

  NEEM DIT EVEN TER OVERWEGING.


  Maak melding

 30. Wie weet wanneer het vliegtuig met asielzoeker Telg in Nederland aankomt? De instructies van NieuwFront aan Telg om de regering negatief af te schilderen is allemaal jaloezie.De bedreigingen zijn door vrienden van Telg in elkaar gezet.Heeft iemand de kentekennummers van de auto van waar uit de bedreiging kwam opgeschreven.


  Maak melding

 31. In een parlementaire democratie is het de rechter die uiteindelijk bepaald of Telg buiten zijn boekje is gegaan. al die paarse rotzooi is voor de prullenbak.
  De NDPers gaan bepalen tot hoever een journalist mag gaan, het moet niet gekker worden, toen jullie baas alle rechten, grondwet,normen en waarde vertrapte in Suriname waren jullie stil, sterker nog jullie hebben hem beloond met de presidentschap
  stelletje paarse laffe honden.
  Drie jaar geleden werd Venetiaan als baviaan hier neer gezet door deze zelfde aanhangers van bouterse die de moraalridder
  hier uithangen.
  Wie de bal kaats moet het terug verwachten.
  de aanhangers van bouterse zijn laffe BEESTEN.


  Maak melding

 32. Beste RobG “Het was geen journalistiek wat de man bedreef.Het was bagger”

  Jou postings zijn voor mij ook bagger. Maar ik ga ze niet verbieden of jou bedreigen.

  Dat is het verschil tussen Paarse Paupers en democraten.


  Maak melding

 33. rob g zou graag willen weten wie jij bent om te bepalen of iemand journalistiek bedrijft of niet?en als je dan met argumenten komt zou het iets meer mogen zijn dan praten over vulgariteit en het feit dat hij voor de oppositie zou zijn.het is duidelijk een mening van jou maar niet echt gebaseerd op feitelijkheden.doe voortaan eerst wat onderzoek voor je jezelf belachelijk maakt in een discussie.


  Maak melding

 34. De huidige machthebbers willen alles wat paars is goedpraten, vooral ongeletterde mensen als Panka, die veel praten maar in feite weinig zeggen. Persvrijheid is een grondrecht en is verankerd in de grondwet van elk democratisch land. Sedert deze Regering aan de macht is zijn ze bezig de persvrijheid te beknotten. Dat gebeurt op subtiele wijze door veel media in eigen handen of bij partijgenoten onder te brengen, door zelf propaganda programmas in de ether te gooien, waar er geen kritiek geleverd kan worden, door intervieuws met journalisten te ontwijken, door jounalisten van bestaande mediabedrijven los te wrikken middels het aanbieden van hogere salarissen. Maar ook minder subtiele methoden worden gebruikt om de prijsvrijheid aan banden te leggen zoals mishandeling , bedreiging van journalisten of ook aanpannen van rechtszaken, zgn. wegens laster, wanneer “ hun geheimen” worden blootgelegd. Maar wat wil je als er in dit land geen openbaarheid is van bestuur. Overigens hebben de huidige machthebbers altijd al problemen gehad met de vrije pers. De tachtiger jaren spreken voor zich.


  Maak melding

 35. JAEYE WHITNES DAT BEGRIJP IK WEL EN DAAROM JUIST ALS IK LEES ZIE IK NERGENS WAT POSIETIEFS VAN DE SURIENAAMSE REGEERING STAAN VAN ROY KOOS HENMOLENAAR RAMSING EN OOK NIET VAN JOUW EN WAT IK SCHREEF IS GEWOON NEDERLANDS ZO VER IK DAN KAN ALS IK ZEG NEDERLAND IS SLECHT DAN WEET TOCH OOK JIJ WIE DAT SLECHT MAAKT MAAAR JA VINDT VAN 1 VAN HEN IETS POSIETIEFS OVER DEZE REGEERING EN WEES EERLJK IS ALLES WAT ZE DOEN NEGATIEF EN GMAP ALS JE MENSEN HONDEN EN BEESTEN NOEMT WAT BEN JE ZELF WANT IK HEB MENSEN IN NPS VHP NDP ABOP ZIJN DIE OOK BEESTEN OF ALLEEN DIE IN DE NDP LAAT EENS WEETEN AUB


  Maak melding

 36. er zijn zoveel bedreigingen geuit de laatste tijd,

  er was een dame die kwam op voor de rechten van de mens tijdens een demostratie en werd bedreigt met kogel brief,

  er zijn zoveel drugs koeriers opgepakt opgesloten,,

  in zowel binnen als buitenland,,

  het volk smeekt om oplossingen,,

  er zijn beweringen,dat de pres. van sme een contract heeft gesloten met het volk,,

  maar nooit nooit heeft deze pres. een woord gezegd over als deze beweringen..

  over al die corruptie gevallen , ontslag van ministers enige toelichting zal ik het niet hebben..

  gelden bij o.w.,,r.o. verdwijnen raken zoek,niemand doet er wat aan ,,niemand zegd zelf iets..

  sme is terecht een boeven bende nummer één..


  Maak melding

 37. RobG als een journalist een advies geeft om maar niet naar een bijeenkomst te gaan moet hij zelf weten, of je dat advies wel of niet opvolgt moet je ook zelf weten, dat is toch de vrijheid die je hebt in een democratisch land, dat er nu journalisten bedreigt worden omdat ze dingen naar buiten brengen die dubieuze figuren niet aanstaat is natuurlijk ronduit belachelijk, maar helaas niet nieuw, voor een aantal jaren terug werd Armand Snijders, toen columnist bij weekkrant Suriname, ook bedreigt om kritische geluiden richting politiek en maatschappelijke wantoestanden, zelfs tot aan fanatiekelingen uit de Bijlmer toe en vrnl. NDP hoek, wat er toe geleid heeft dat hij en zijn gezin uiteindelijk voor een bepaalde periode naar de Antillen moest uitwijken (vluchten), alleen door de kutmentaliteit die onder aanhangers van de NDP. heerst heeft dus helemaal niets met democratie te maken, maar wel met dictatuur en terreur, fijne partij onder leiding van de nieuwe dictator DDB.
  Nu nog iets ter overweging, wat verband houdt met de reacties op jouw postings, “laat het beeld wat je van jezelf hebt, mede bepalen door wat anderen van je vinden” als ik naar het aantal minnetjes kijkt wat jij scoort, kom je er niet best af, en zou ik maar eens achter m’n oren gaan krabben, als je begrijpt wat ik bedoel, probeer eens goed te lezen


  Maak melding

 38. Als Front niet eens is met ons beleid, moet ze de verkiezingen gaat boycotten uit protest, zodat dat ook decennia is gebeurd in Guyana.


  Maak melding

 39. Waarom is iedereen zo verbaasd inzake de persvrijheid?
  Zijn ze echt alles vergeten 8 december toen werd er ook de democratie van ons Suriname geschonden!
  Door wie ? Euhhhhhh…….


  Maak melding

 40. Meneer/mevrouw @verbaast, ik ben altijd verwend geweest om mijn focus te richten op hoog staande artikelen in de kranten/tijdschriften, en daarnaast heb ik mezelf ook verwend om naar hoogstaande radioprogramma’s te luisteren en om naar dito televisie reportages/programma’s te kijken. Ik weet dus wat kwaliteit is.

  Groot was mijn verbazing toen ik voor het eerst naar het radioprogramma van Wayne Telg ging luisteren. Ik vroeg me direct af of de inhoud van het programma een onderdeel of blauwdruk is van de Surinaamse journalistiek. Is dit het geval dan is kwaliteit ver te zoeken. Er zat helemaal geen onderbouwing in de berichtgeving en beschuldigingen. Het was een en al goedkope verdacht makerij. Kwaliteit was ver te zoeken, een trap onder de gordel van elke luisteraar met iets meer denkvermogen.

  Jullie noemen het vrijheid van meningsuiting .Voor mij is vrijheid van meningsuiting een recht en dat recht brengt verantwoordelijkheden met zich mee en daar moet je zuinig op zijn. Je moet het niet zomaar te grabbel gooien zoals meneer Telg dat deed. Daarnaast heeft vrijheid van meningsuiting zijn grenzen en deze grenzen worden bepaald door de mechanismen van zelfregulering van o.a. de beroepsgroep en correctie door de publieke opinie. Bij dat laatste ging meneer Telg de mist in toen luisteraars mochten bellen om een oordeel te geven over zijn radioprogramma. De kritieken waren niet mals. Ik dacht direct dat dit het einde is van zijn programma.


  Maak melding

 41. Met de dood bedreigt of ernstig mishandelt:

  * Ivan Cairo (de Ware Tijd) in 2009.
  * Armand Snijders (Parbode) in 2009 (2x: ook al enkele
  jaren eerder…).
  * Noreen Cheung (NDP-parlementariër) op 7 april 2012.
  * Gail Eijk & cameraman (Apinti-TV) op 26 april 2012.
  * Sharona Lieuw On (Jongeren tegen Amnestie) in
  november 2012.

  Eén van de eerste keren ‘LIMBO’ gezien tijdens z’n (intimiderende) interview met oud-Stinasu medewerker Erlan Sleur inzake de zogeheten ‘Clean Sweap Actie’ (vanwege illegale goud-zoek) in 2008: dit was dus een regelrecht VERHOOR!!

  (Voor de ouderen onder ons) een typische uitdrukking: “FOUT IN DE OORLOG…”


  Maak melding

 42. Hans, ik ben van mening dat journalisten de feiten zo neutraal en zoveel als mogelijk objectief moeten doorgeven of men moet het bericht zo duidelijk mogelijk van commentaar te voorzien.Dat Telg bijv. de luisteraars het advies gaf om niet naar een manifestatie van de NDP te gaan had m.i. niet meer met neutraliteit en objectieve journalistiek te maken.Hij ging in feite buiten zijn boekje om zijn persoonlijke aversie tegen de NDP aan het publiek op te dringen.

  Het optreden van dubieuze figuren(ongeleide projectielen) tegen bepaalde journalisten keur ik af.Dit soort typen heeft men niet in de hand en hun handelen kan schade veroorzaken aan het imago van de partij waar hun sympathie naar uitgaat.Ook de gebeurtenissen met de journalist van Weekkrant Suriname zijn niet goed te keuren.

  Hans, ik ben me van bewust dat velen een aversie hebben tegen mijn berichten die pro de regering van Suriname zijn. Ik scoor zeer negatief bij hen.Plussen kan ik alleen bemachtigen als ik me ga aansluiten bij de con’s tegen de regering in Suriname.Met al die minnen maak ik op school geen kans om voorwaardelijk over te gaan naar een volgend leerjaar.Zo slecht ben ik toch ook weer niet.


  Maak melding

 43. mhr winston Hermelijn ik denk dat nu ook uw en onze voor ouders zich in hun graf keeren als ze dit hooren heb je dat ooit gezegt gedacht EN Rabindernath zo als in jaaren tachtig ook toen waaren er zulke leugens als zouden er veel gebeuren met onze Hindoestaanse Broeders dat ze masaalvluchten richting NL en die metode gaat voort maar de mensen van nu weeten wel Beter dus afschriken helpt niet zoek maar naar ander taktiek zoals VHP en nps doet mischen lukt het dan wel HEMAN OVER DICTATOR gesprooken is het ook waneer een ander land jou wil onder druken en vertellen wat je in je land moet doen of telt het dan niet HANS WERDEN MENSENook hier bedreigt dat ze moesten uitwijken naar Antillen dacht dat het hier voor ieder veilig was zijn de aanhangers van de NDP zo gevaarlijk dus is niemand veilig waar je ook gaat EN Mhr Piet paniek zal ik maar niks vraagen je leest het al aan naam paniek dus piet zaait paniek wat net zal lukken jouw planten groeien niet weet niet waarom mensen zo dom doen het volk weet van 8 dec dus steeds dat herhaalen helpt niet want toch werd er gekoozen voor NDP wij weeten ook van slaavernij en toch koozen veele om naar NL te komen dan zegt men leef vooruit niet achteruit en bij 8dec leef achteruit niet vooruit dus wat is het de press is DEMOCRATIES GEKOOZEN OF HEEFT HJ HET VOLK ONDER DRUK GEZET OF hebben zijn aanhangers de mensen onder druk gezet om voor de NDPte kiezen mensen komop su wilt vooruitgang zien en niet het gezeur van 80 en dit of dat gaat gebeuren het volk weet en ziet want blind zijn ze niet let maar op 2015 en dan zal u het zien hooren en meemaaken sernang mang wie na wang oeng tang boeng no wang sma nanga notie sa mang panja oeng GOD BLESS


  Maak melding

 44. Limbo zijn programma is heel populair in Suriname en Nederland.Het nieuws gaat als een lopend vuurtje onder de Suri’s in Nederland.Bij elke uitzending beginnen luisteraars uit Nederland naar de studio in Suriname te bellen. Het worden meer en meer.Weg met W.Telg met zijn lage uitzending.Leve Limbo.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.