Regering verwacht daling subsidies ziekenhuizen

10

PARAMARIBO, 12 jul – De regering voorziet een vermindering van de miljoenensubsidies voor ziekenhuizen. Vicepresident Robert Ameerali schrijft dit aan de invoering toe van het nieuwe zorgstelsel. Het is maar één van de voordelen van het stelsel. Dat het Internationaal Monetair Fonds, IMF, waarschuwt voor een te duur zorgstelsel, wordt voor kennisgeving aangenomen.

Het IMF vindt dat de kosten in het gareel gehouden moeten worden. Dat zal prioriteit moeten genieten. De regering heeft haar eigen mening over de te kiezen richting. “We zijn niet gek. We werken voor de Surinaamse bevolking, niet voor het IMF”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. De begroting wordt goed in de gaten gehouden. Vooral op de lange termijn zal het stelsel zijn economische haalbaarheid tonen. De besparing op ziekenhuissubsidies is daar voorbeeld van.

Het gaat er vooral om efficiënt om te springen met wat voor handen is. Het omvangrijke stelsel van on- en minvermogenkaarten valt op den duur weg. Deze gesubsidieerde ziekenzorg voor de allerarmsten kost nu ruim vijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twaalf miljoen euro) per jaar. In het nieuwe stelsel wordt gratis zorg geboden aan kinderen tot zestien jaar en personen die ouder zijn dan zestig jaar. Verzekeraar Self Reliance treedt op als beheerder.

10 REACTIES

 1. IMF geeft Venetiaan gelijk over participatie in gouddeals!!!

  Overigens bevestigt het IMF ook ten aanzien van het op te zetten Spaar- en Stabilisatiefonds het gelijk van Venetiaan!! bron Suriname Herald

  maar wat zegt DADA???

  Hij betitelde personen die daarop kritiek hadden als “ondeskundigen”. Het is niet duidelijk of het staatshoofd thans ook het IMF tot deze ondeskundigen rekent!! 🙂

  vwb de zorg!!!

  straks komen zij massaal (gratis) naar de poli/huisarts voor een muggenbeet etc, en als de kosten dan de Su pan uitrijst, da gaan zij kijken naar model Nederland en dat is….EIGENBIJDRAGE

  idd Ameerali & DADA… jullie zijn niet *goed gek*, IMF wel … 🙂


  Maak melding

 2. Regering verwacht daling subsidies ziekenhuizen:

  Dus reeds in 2007 had Manodj Hindori dit aangekaart.

  (lees eventueel gerelateerde berichten)!

  Subsidies medische zorg Suriname veel te hoog

  PARAMARIBO, 21 mei 2007

  De gesubsidieerde medische zorg voor on- en minvermogenden is onterecht en onverantwoord hoog.

  Dit stelt Manodj Hindori, manager Health Sector Reform op het ministerie van Volksgezondheid. Ruim dertig procent van de huishoudens die zulke zorg krijgen, verdienen ze niet. Sanering is dringend vereist om meerdere redenen.

  En nu komt het IMF anno 2013 met een (waarschuwing) & aanvulling hierop.

  En wat zegt onze VP Robert Ameerali aan het IMF?

  “We zijn niet gek. We werken voor de Surinaamse bevolking, niet voor het IMF”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd.

  WIJ WERKEN VOOR DE SURINAAMSE BEVOLKING!!!


  Maak melding

 3. Suiker, zout, vlees, vis, eieren, tabak, alcohol, drugs. Maak dit flink duurder dan sla je 2 vliegen in 1 klap: de overheid krijgt meer inkomsten en de gezondheid van de mensen wordt beter (wegens verminderde gebruik van deze waren).

  Bovendien moet op de verpakkingen van vlees en vis een label komen met de opdruk ‘u bent een moordenaar want uw consumptiezucht heeft geleid tot de moord van dit dier’. En op eieren moet de opschrift komen: u bent een dief die de ei die de kip wilde broeden heeft helpen stelen.

  Mensen willen de waarheid gewoon niet zien en willen vervolgens, zonder de waarheid, gelukkig worden!! Dat lukt NOOIT!!!


  Maak melding

 4. Volgens de Vieze Berto peilingen zullen door het rook verbod minder gevallen van ziekte zich voor doen.En de paar die toch niet afkomen van hun rookgedrag,worden naar Klaaskreek verbannen.


  Maak melding

 5. “Vooral op de lange termijn zal het stelsel zijn economische haalbaarheid tonen”

  Op lang termijn zijn de makkers NIET meer achter te halen als het economisch niet haalbaar is. De één is ermee begonnen …de ander heeft de klappen moeten incasseren. Dit spelletje wordt allen decenialang door bepaalde beoeffenaars van politiek gehanteerd…

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 6. Waarom niet gewoon SZF? Als SZF niet goed functioneert, dan ingrijpen en verbeteren of opdoeken. Ik snap niet dat er een semi-overheids verzekeraar is en dat men toch gebruik maakt van een particulier.


  Maak melding

 7. @ midete
  Dat is nou het resultaat van openbaar aanbesteden! Of je het leuk vind of niet. Wettelijk ben je als overheid verplicht openbaar aan te besteden vanaf een bepaald drempelbedrag. Als overheid ben je ook verplicht om de opdracht te gunnen aan de inschrijver, die voldoet aan de vooraf gestelde selectie criteria. De inschrijver die voldoet aan de selectie criteria en met de laagste prijs is de winnaar van de openbare aanbesteding. In dit geval was het Self Riliance. Dus helaas voor SZF en vind ik het weer jammer dat sommigen kleinzielig gaan doen en heel hoog van de toren gaan blazen. Had de overheid niet openbaar aanbesteed dan was het land weer te klein met de negatieve reacties. Laten wij ons aan spelregels houden dan komt het misschien ooit helemaal goed.


  Maak melding

 8. Lagere subsidies hogere prijzen.
  De vraag is hoe de prijslijst eruit zal zien voor degenen die niet via SZF verzekert is of via zijn werkgever is verzekert.
  De velen die geen minvermogen kaart hebben zullen dus de tol betalen. En wie zijn deze personen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.