Idos-peiling: meerderheid tevreden over aanpak Bouterse

126

PARAMARIBO, 12 jul – Een ruime meerderheid van ondervraagden tijdens de laatste Idos-peling geeft aan tevreden te zijn over de aanpak van president Desiré Bouterse. De peiling vond plaats onder duizend en één kiesgerechtigden in Paramaribo, Commewijne, Wanica en Nickerie. Ruim zeventig procent is tevreden.

In het door Times of Suriname gepubliceerde onderzoeksresultaat blijkt een zekere consistentie. Hoewel mensen tevreden schijnen te zijn, houden ze vast aan hun oude prioriteiten. Die schijnen nog steeds flink wat bevrediging te behoeven. Het betreft dan huisvesting en de bestrijding van de misdaad. “In de twintig adviezen die de kiezers de president geven, zien we dat de laatste vier eerder kritiek op het beleid van Bouterse inhouden”, concludeert Idos.

Het betreft dan adviezen als: “Het constant herschikken (van het regeerteam, red.) moet voorbij zijn.’ Ook mag het staatshoofd beter gaan letten op de ‘mensen die hij om zich heen heeft.’ Bouterse zal de juiste mensen op de plaats moeten zetten en hij moet zijn beloften nakomen. Een klein deel van de kiezers vindt dat Bouterse er beter aan doet om samen met de vicepresident de koffers te pakken. De laatste herschikking volgde kort na de voorlaatste Idos-peiling.

126 REACTIES

 1. Natuurlijk is de meederheid zeer tevreden over Bouterse want deze President is steengoed !

  Ook het herschikken c.q. vervangen van z’n regeerteam is een goede zaak, want je kan iemand die een mooie cv en trackrecord heeft maar niet deugt toch niet ongestoord verder laten aanmodderen !


  Maak melding

 2. Dan wie heeft die peiling gehouden, Dino en z’n antiterreur jongens? Hoewel het mij niet zou bevreemden. Het volk krijgt de leider die zij verdient. Bij Gorilla’s is het ook zo toch?


  Maak melding

 3. Dit soort gekleurde onderzoeken nemen wij niet serieus. Het IDOS is gelieerd aan het NDP. Enige objectiviteit is ver te zoeken. Deze peilingen duiken altijd de kop op wanneer de massamoordenaar in het nauw zit. De slager keurt weer haar eigen vlees.


  Maak melding

 4. Times of Suriname is van Dilip Sardjoe en dus NDP

  duizend en één kiesgerechtigden???

  duizend en één…. 1001 zwoele Ali-Baba verhalen is mij ook bekend 🙂


  Maak melding

 5. Milton Fleur
  Natuurlijk is de meederheid zeer tevreden over Bouterse want deze President is steengoed !

  Ik word altijd een beetje misselijk van de postings van Milton Fleur.

  Ik weet zeker dat hij ook voorstander is van Dino Bouterse als president…..


  Maak melding

 6. Milton Fleur

  Ook het herschikken c.q. vervangen van z’n regeerteam is een goede zaak, want je kan iemand die een mooie cv en trackrecord heeft maar niet deugt toch niet ongestoord verder laten aanmodderen !

  Wanneer pleurt Bouterse dan op: die maakt er de grootste puinhoop van. Als een team valt vervang je ook niet het hele team maar wel de coach.


  Maak melding

 7. Laatstelijk is de pres.benoemd in een commissie om herstel betalingen te halen voor de Caricom.En de peiling werd gehouden onder de mensen die heel veel verwachten van de betalingen.Die zitten alvast thuis in afwachting van het groot geld.


  Maak melding

 8. In het door Times of Suriname gepubliceerde onderzoeksresultaat blijkt een zekere consistentie

  Brulaap Clifton Limburg adverteert een vermogen aan propaganda in print en tv zendtijd in kranten en op de tv.

  Geld van de Surinaamse belastingbetaler

  Inkomsten voor de kranten en tv zenders en dan verwacht men een kritische pers richting Bouterse????


  Maak melding

 9. Statistieken liegen niet.Ook het vervangen van ministers die niet goed presteren krijgt een positieve waardering.Het is belangrijk dat de regering vooral aandacht gaat schenken aan bestrijding van de criminaliteit.De burgers moeten meer betrokken worden bij de bestrijding van de criminaliteit.Verdachte personen of voertuigen die in een buurt gesignaleerd worden moeten direct aan de autoriteiten worden medegedeeld.

  Mensen die zware criminelen aangeven moeten beloond worden.Er moeten ook meer vliegende teams van agenten op snelle motorfietsen komen. Deze agenten moeten continu patrouilleren in buurten omgevingen waar er veel volgens de statistieken veel criminaliteit is.

  Het huisvestingsvraagstuk blijft een lastig vraagstuk.De regering moet lokale investeerders meer aanmoedigen om woonblokken neer te zetten.De regering krijgt van mij een dikke voldoende.


  Maak melding

 10. Henk Molenaar alias Smash,wordt misselijk van je zelf ja,Milton geeft alleen maar zijn mening,of mag dat ook al niet meer.
  De anti-Bouterses ,zg democraten,willen dat anders denkenden hun vingers stilhouden,aan me hoela.

  Ik weet dat het goed gaat met Suriname wat jij ervan vindt moet jij weten,heb het kunnen zien en geen van jullie kunnen mij op andere gedachten brengen,trouwens als je Bouterse zo HAAT,Henk/Smash wat doe je in Suriname hypocriet dat je bent.

  Ga zo door Bouters.Geef al tegenstanders die zitten te wachten dat Suriname bergafwaarts gaat het nakijken,JALOERSHEID maakt hun tot slappelingen.


  Maak melding

 11. Surinamers lopen als loopje teefjes achter politici aan die de meeste cadeautjes uitdeelt/belooft.

  De domme Paarse Meute is de tientallen beloftes (maga projecten) die Bouterse heeft beloofd en nooit heeft waargemaakt alweer vergeten.

  Bouterse lacht zich echt te pletter om zijn domme volk die hij van allles wijs kan maken terwijl hij zijn zakken vult.


  Maak melding

 12. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang?
  Zijn we ook gestegen in de ‘IDOS’ peiling?

  “Wees tevreden met uw lot”

  @Jacobus (cobie)!

  En wat zegt onze DADA & VP Robert Ameerali aan ‘IDOS’?

  “We zijn niet gek”

  WIJ WERKEN VOOR DE SURINAAMSE BEVOLKING!!!

  Wij doen elke ochtend eerst een gebed bij STEVE MEYE WONDER.
  En het volk ziet ook het resultaat.


  Maak melding

 13. Beste Maartje

  Ik heb ook een bloedhekel aan Rutte, moet ik daarom uit Nederland wegblijven??

  En noem Bouterse svp geen democraat.Daarvoor heeft hij te veel bloed aan zijn handen en cokepoeder in zijn neus.


  Maak melding

 14. Henk Molenaar, een kat in het nauw maakt rare sprongen met andere er is patroon bij het handelen van Bouterse. Iedere keer als hij in het nauw komt wordt er een charme offensief gestart door zijn media adviseur Clifton Limburg. De hele poppenkast wordt bij elkaar getrommeld. Idos, radio, tv, interviews en de kerk (Steve Meye). Het is zooo doorzichtig allemaal. Het ergste is dat zo’n imago management campagne doorberekend wordt aan de belastingbetalers. Ook mensen die niets met Bouterse hebben. Eigenlijk bij de beesten af.
  Begint er op te lijken dat de politbureau in Paramaribo de boel goed onder controle heeft. Nog even en Suriname heeft een 1 partijen stelsel en de vlag met de gele ster kan vervangen worden door een hamer en een sikkel. Niet dat de Surinamers harder zullen werken, het is wel een statement van de paarse kliek. Sorry maar ik ga bijna over mijn nek.


  Maak melding

 15. De grootste fout die de frontpartijen ooit hebben gemaakt, is dat men na de onafhankelijkheid de koloniale politiek om gezet heeft in Neokonialistische politiek. En dat breekt hen nu op! Men had geen oog voor het volk. Het creëren van spookambtenaren (luilakken 7 even). Bewust geen werkgelegenheid creëren, opdat het volk dan afhankelijk blijft van de regeerders. En zo het land naar vernieling heeft geleidt, men heeft er een Bakbawinkry van het “hogecollege van staat” gemaakt. Blijft het zo doorgaan dat moeten de Surinamers blij zijn wanneer ze in dienst mogen van de Chinezen. Je moet blind zijn niet te zien dat de Chinezen (30.000) de banen vooral in de bouw, van de gemiddelde Surinamer aan het in pikken zijn. En dat voor veel minder loon het werk doen!


  Maak melding

 16. In een land waar de NDP 20-30% van de stemmen weet te behalen, en de rest op andere partijen stemt, is het moeilijk te geloven dat 70% van dezelfde kiezers achter bouterse staan of hem goedkeuren, want dan zou stemgedrag ook redelijk in de buurt van approval rate moeten zijn.

  Dus gewoon een lul verhaal, 70% goedkeuring. Eerder zal het zijn 70% tegen, en 30% voor als je de historische stemgedrag van Surinamers bestudeerd. Maar het is ook waar dat de NPDers en co weinig in hun coco hebben, dus misschien snappen ze zelf hun eigen peilingen niet.


  Maak melding

 17. Het is algemeen bekend dat resultaten van peilingen niet serieus moeten worden genomen.
  De opdrachtgever, het opstellen van de vragen en de mensen welke gepeild worden hebben veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Dus we hebben het hier over gebakken lucht.
  Als je dan al dit resultaat serieus wil nemen, kan je aan de hand van resultaat alleen maar concluderen dat de geënquêteerden of heel jong waren (jonger dan 8 jaar) of volwassenen met de geestelijke ontwikkeling van een kleuter. Ze geloven namelijk nog steeds in Sprookjes.
  Als je hun de open vraag zou voorleggen: “ Wie zou de beste President zijn voor Suriname?”, zou anoniem het antwoord zijn: Mickey Mouse.
  Groet.


  Maak melding

 18. Hahahahaaa, je gaat niet naar het parlement om jou verantwoording af te leggen, onveiligheid neemt toe, DNA leden die vrouwlijke colega aanvallen,currupte ministers worden ontslagen zonder strafrechtelijke onderzoek, bevolking die skeer no ka is, betalingen die maanden opzich laten wachten, beloftes die zijn bemaakt niet waargemaakt. dames en heren dit is kleine greep uit drie jaar bouterse, als men toch tevreden is, dan mag Suriname tekoop worden gezet op markplaats.
  dan ben ik echt klaar met dit land, verlopig dan.


  Maak melding

 19. De mensen noemen een waslijst van problemen die de regering Bouterse zou moeten aanpakken; ‘Regering moet huisvesting, criminaliteit, hoge prijzen, werkgelegenheid en armoedebestrijding aanpakken’.

  Vervolgens zegt 70% tevreden te zijn met de aanpak van Bouterse. IDOS is gek of denkt dat wij gek zijn. Als de mensen echt zouden zeggen wat ze van Bouterse vinden zou zelfs ‘dot mofo’ Guillermo Samson, van de talkshow die uit de lucht gehaald is, gaan blozen.


  Maak melding

 20. Wie waren de geondervraagden dan?!

  DE NDP FAMILIE EN NDP VRIENDEN ?!

  Straks komt Rapar uit met een wazige peiling om versterking te bieden aan de mysterieuze peilingen van het IDOS!!


  Maak melding

 21. In 2015 moet het volk massaal gaan stemmen op Pres DDB en hele land versieren met paarse/NDP vlaggen op elk huis/poort/schutting en dwz einde show van NF/NL.
  SU voorwaarts met ontwikkelingen.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  2013 – AZV/NZV dwz gratis geneeskundige behandeling voor een ieder(geen on en min vermogen kaart meer, telkens weer gaan liegen om in aanmerking te komen en dat ook om de 6 mndn.
  —–APF/Pensioen regeling dwz pensioen geld voor een ieder(bedrag nog te bepalen na overeenstemming en tenminste boven 250 srd.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  2014 – Minimumloon dwz Een werkgever mag niet minder dan 5 srd per uur aan een arbeider(werknemer) betalen voor werkzaamheden.(wat het geval nu wel is)
  —–Verlaging van brandstof prijs door ingevoerde brandstof belasting(gouvernement take van 1 srd door Nieuw Front(NPS,VHP,SPA,DA,91)stop te zetten en terug te geven aan het volk, zodat prijzen van goederen omlaag gaan.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  2015 – Verlaging van Centrale bank koers van 3,25 naar 2,80 voor 1 USD. (was ingevoerd door de huidige Regering om de koers stabiel te houden, omdat het door NF voor de verkiezing in 2010 gedevalueerd was geworden)).
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Opmerking:
  Wat wilt het volk nog meer, schrijf en reageer aub.


  Maak melding

 22. IDOS peilingen zijn onbetrouwbaar, mede vanwege de manipulatieve vorm van vragen stellen.
  Bijv. Hoe tevreden bent u over de huidige president?
  – zeer tevrden
  – matig tevreden
  – tevreden

  Iedereen die deze vraag beantwoordt is op de een of andere manier tevreden toch?


  Maak melding

 23. @Ray: Wie waren de geondervraagden dan?!
  ————-

  Die ondervraagden waren p, pero, okraD, jahjahfaya, milton fleur, paraman, sabidirie, radjkoemar rajaram, robG en nog meer van die papegaaien.

  Dat het land te weinig inkomsten heeft om voor subsidie-Sinterklaas te spelen is nog niet doorgedrongen. De uitverkoop van grondstoffen voor de komende 30 jaar tegen een vaste lage prijs deert hen niet.


  Maak melding

 24. Aan allen die reageren:

  Geef Su een kans, met of zonder DDB.
  Gat nu juist de goede kant op met Su, met ons hier in Ned gaat het juist met de dag slechter.


  Maak melding

 25. Enqeteur (E): Dag meneer/mevrouw, ik wil een kleine enquete uitvoeren over het beleid van de regering. Mag ik rekenen op uw medewerking?
  Ondervraagde1 (O1): krijg ik dan iets?
  E: ja, een kleine beloninkje
  O1: wat moet ik zeggen?
  E: gewoon iets positiefs
  O1: ok
  E: meneer, vindt u het beleid van de regring goed?
  O1: ja, is helemaal goed. Kan niet beter
  E: wie is hiervoor verantwoordelijk? De preident zelf (knikt ja) of de minister van economische zaken?
  O1: ja, de president. Hij is goed mang. Hij kan alles.
  E: wat is het beste dat hij gedaan heeft?
  O1: ja, hij weet hoe hij geld moet maken. Hij was arm en nu bezit hij miljoen keer meer. Die man kan toveren. Echt mang.
  E: bent u zelf er op vooruit gegaan (knikt ja).
  O1: ja, ja, heel veel.
  E: gaat u weer op deze regering stemmen (knikt ja)?
  O1: zeker, zeker, vooral sl die cadeautjes komen. Wat krijg ik eigenlijk voor prijs?
  E: meneer, dank u wel. Hier is een klen aandenken aan uw deelname (overhandigt een paarse envelop).
  O kijkt erin. Er zit een paars kaartje in met de tekst ‘no dyompo, jepi de’ met een telefoonnummer.
  O: kka sani. te me fin a aksiemang, me go trowing fo a brokie.

  Kantoor idos

  Chef: en hoe is de enquete gegaan?
  E: perfect. iedereen was voor, dus heb ik maar zelf enkele lijsten negatief ingevuld.
  Chef: de mensen waren eerlijk en spontaan?
  E: ja, vooral toen ze de envelop zagen
  chef: goed lever de resultaten in
  E: chef, ik heb toch goed gedaan? Ik heb bij die yepi-nr de telefoonnummer van de NPS gezet.
  Chef: uitstekend boi, ze zullem blij zijn, denkende dat mensen zich willen aanmelden als lid.
  E: hihihi

  Dag later

  idos pijling verschijnt. Rgereingsbeleid wordt volgens peiling op handen gedragen…..


  Maak melding

 26. Vijay,

  In grote lijnen heb je gelijk, maar dit gebeurd overal.
  In Su valt het echter op, omdat het een kleine gemeenschap betreft en men kent men.
  Ik woon zelf in Ned, maar ben gek op Su, en hoop echt dat het beter wordt voor iedereen met of zonder DDB.


  Maak melding

 27. @Eerlijk,

  Ik hoop ook dat het beter gaat met Suriname.
  Met de huidige president zie ik dat niet gebeuren omdat hij steeds een vast patroon laat zien: teren op de grondstoffen, geen verantwoording afleggen, geen basisindustrie opbouwen, teveel geld uitgeven.

  Ik hoop dat een andere regering het veel beter zal doen en ’s lands gelden veel beter besteedt. En dat figuren met economische belangen verdwijnen uit het parlement en de weg ruimen als adviseurs.


  Maak melding

 28. GMAP, alleen in de hemel is er geen corruptie en worden er ook geen diefstallen gepleegd. Daarom wil iedereen naar de hemel, maaaaaaaaaaaar niemand wil dood. Begrijp je me?????? Romeo jouw ideaal beeld is een NieuwFrontregering, een regering die alle corruptie en criminaliteit verband uit het land.Be real!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Helaas is jouw denkbeeld een: verzinsel, hersenschim, chimaera, drogbeeld, droombeeld,fantoom, hersenspinsel,hersenspook, illusie, inbeelding, , visioen, waan, utopie.


  Maak melding

 29. Die ondervraagden zijn mensen die hoofdzakelijk gelieerd zijn aan de Ndp, en mensen die met oogkleppen oplopen en ongeschoold zijn, want een weldenkend mens zou dit wanbeleid ten alle tijden afkeuren, omdat het de volgende generaties zal opbreken, want die gaan tenslotte de rekening betalen, en die zogenaamde IDOS peilingen zijn er op gericht om deze moordenaar in het zadel te houden de komende verkiezingen.


  Maak melding

 30. @Vijay
  Vind je niet dat de enqêteur ook slecht Nederlands spreekt?
  E zegt:” ja, een kleine beloninkje”!

  1.Men zegt een (klein zonder e) beloninkje.
  2.En een beloninkje is al “klein”.
  Je zegt toch ook geen “kleine” baby,want een baby is klein.
  Ook geen ronde cirkel,want een cirkel is al rond.
  Ook geen natte water,want het water is al nat.
  Ook geen koud(e) ijs,want het ijs is al koud.
  En…. en …… ook geen DOMME NDP’er,want een NDP’er is toch al dom?!


  Maak melding

 31. De IDos peiling is correct. Het volk dat de antwoorden geeft mag aangesproken worden. Maar daar is de groep dan te onzichtbaar en groot voor ,niet? De peilingen geven het zorgelijk niveau van denken in Su weer. Men heeft niet door dat het ‘sociaal accoord’ al in de basis onbetaalbaar is voor een zwakke economie als de onze. De geldontwaarding zal weer voor de natuurlijke compensatie moeten gaan zorgen om al deze bombastische show projecten van de NDP te neutraliseren…..


  Maak melding

 32. In onderontwikkelde landen z.a. Suriname geven peilingen altijd vertekende beelden.(Er bestaan dus bepaalde technieken om dit euvel te omzeilen).
  De meeste mensen (in dit geval) zijn (niet of)laag geschoold en/of analfabetisch, snappen daarom de vragen dus niet helemaal(soms helemaal niet)en zijn dus makkelijk te manipuleren!
  Om het maar niet te hebben over de nieuwe Chinezen, Brazilianen, Haïtianen, Guyanezen,Fillipijnen etc.


  Maak melding

 33. Je zou dus van de enquêteur verwachten dat hij op het formulier ook ruimte zou hebben gereserveerd voor een verborgen vraag m.b.t. de opleiding van de geënquêteerden.


  Maak melding

 34. Nouw de mensen die steeds de IDOS peilingen naar de beerput hadden verwezen staan nu allen ouderwets oppositie aan het voeren.
  Hetzelfde geschiedde ook in NL toen pim fortuin aan zijn opmars begon.
  Hij kwam ook sterk uit de peilingen van maurits de hond.
  De toen zittende coalitie kon maar nie bijkomen van het lachen.
  Trouwens in hun ogen was “pimetje” maar een plee figuur.
  Nouw de uitslag was bliksem en donder bij heldere hemel.

  Het moet jullie nie verbazen als NDP bij de komende verkiezing met ±30 zetels uit de strijd komt.
  GMAP fijn weekend en DDB neemt het vaandel van “vene” weer over,hopelijk draagt hij het persoonlijk over zoals het hoort.
  By the way ik heb geen politieke kleur


  Maak melding

 35. @Karm,..ik geef je geen ongelijk. Die peilingen moeten ze wel serieus nemen. Bouterse is 33 jaar een schaker en zal alles doen de winst binnen halen. De oppositie heeft nog al wat werk te doen om de kiezer te overtuigen.
  Ik denk dat 2014 Bouterse zijn val zal worden. Met de dalende goudprijs en olie zal de regering in grote problemen komen. Het niet nakomen van zijn beloften wordt zijn doodslag.En dit zal ook het einde NDP worden.


  Maak melding

 36. GMAP, met onderstaand artikel worden de leugens van het NieuwFront en haar aanhang afgestraft.

  “Inflatie in Suriname is afgenomen”
  vrijdag, 12 juli 2013

  PARAMARIBO – Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) geeft aan dat de inflatie in Suriname is afgenomen. “De economische groei is stabiel en het Bruto Nationaal Product is in 2012 toegenomen met 4,75 procent. Dit is de hoogste groei in de regio en de oorzaak hiervan is de groei in onder andere de sectoren groot- en kleinhandel, bouw, transport, communicatie en financiële diensten”, …

  meldt het IMF in zijn meest recent rapport over Suriname. Het IMF geeft aan dat in Suriname de export van goud is gestegen, terwijl de export van aardolie en aluminium is afgenomen. De oorzaak hiervan is het aanwezig zijn van gelimiteerde reserves en tijdelijke mankementen aan machines.

  Bron: No Spang:

  http://www.nospang.com


  Maak melding

 37. Het probleem waar niemand naar kijkt is dat deze crimineel die president van SME is, zit daar louter en alleen om zijn eigen hagje te redden. Daarom heeft hij pas een draai van 180 graden gemaakt, met zijn zogenaamde vergeving aan de kolonisator. Wat deze heerschap niet weet, is dat NL niet op de apekool van hem zit te wachten. Als hij echt pienter was, zou hij beter moeten weten. Ook in Argentinië hadden de militairen – met Videla als bevelhebber – zichzelf Amnestie toebedeeld eind stand na enkele decennia, levenslange gevangenisstraffen, en hij stierf in de cachot. Zolang je aan de macht bent heb jij het voor het zeggen in een BananaRepubliek, je kan niet levenslang aan de macht blijven, dus.


  Maak melding

 38. @@@ medusa fawaka??? Morgen KWAKOE A’dam!! ik ben van de partij!! los agoe metie, fladder!! PARBO! DJOGO op mijn kosten!! kom je????


  Maak melding

 39. @Radjkoemar Rajaram, jammer, maar jij en vele anderen schrijven zaken op die gewoon NIET kloppen.

  =Alleen als je werkt heb je recht op een pensioen en dit geld niet voor en ieder. Hoeveel Surinamers werken wel hard in suriname???

  =Gratis naar de huisarts gaan en vergoeding ontvangen voor bepaalde geneesmiddelen gaat dit land achteruit brengen, dit vooral omdat nu een particulier de verzekering in handen krijgt.
  -Zie maar wat in CUBA, Venezuela en andere landen is gebeurt waar dit soort zaken vrij was/is.

  =Informeer beter over de devaluatie van de SRD.
  Onder Venetiaan had de srd meer waarde. Vergeet niet dat suriname alles in Amerikaanse dollars en euro’s betaalt.

  =Bouterse doet het goed om mensen naar huis te sturen als ze hun werk niet goed doen. Wie stuurt Bouterse nu naar huis voor al die moorden en fraude ect…????

  =Ik ben voor ontwikkeling van suriname, maar niet met deze boevenbende regering.


  Maak melding

 40. 13 juli 2013

  Srika citeert: Surinamers lopen als loopje(loopse)teefjes achter politici (…)

  Henk Molenaar, je generaliseert en Srika vraagt je bij deze de bewering over Surinamers ‘als zouden zij loopse teefjes zijn die achter politici aanlopen’ terug te nemen. Bespreek toch liever het IDOS-RAPPORT en doe toch niet zo panisch.
  Srika


  Maak melding

 41. @karm
  Hoe is het met Pimmetje en zijn partij afgelopen?
  Uiteindelijk hebben ze toch een “pleefiguur” geslagen?

  Het zal ons zeker niet verbazen indien de NDP bij de komende verkiezingen met ±30 zetels uit de strijd komt.Niet omdat hij het beter doet!!!
  De enquête heeft toch geleerd dat intellectuelen meestal niet op Bouterse stemmen,maar de domme massa dus wel?
  Zoals je weet is de groep on- en laaggeschoolden vooralsnog groter in aantal dan de geschoolden.
  Dus wat wil je?


  Maak melding

 42. Suriname patriot,als de regering het slecht deed zou dat ook moeten blijken uit de statistieken. Statistieken liegen niet.De bevolking merkt in elk geval dat er een positieve ontwikkeling in het land gaande is en dat is ook de conclusie van et IMF. Ik hoor mensen klagen over de hoge prijzen voor goederen. De hoge prijzen zijn geen Surinaamse probleem maar een mondiaal probleem. Door de grote vraag naar voedingsproducten in o.a. Azië,Afrika,enz. en de tegenvallende oogsten in o.a. Amerika zie je dat de prijzen van heel veel voedingsproducten zijn gestegen.

  Ook Nederland, België,Brazilië, Duitsland,Frankrijk, Amerika, Rusland.enz ontkomen niet aan de prijsstijgingen. Het is een mondiaal verschijnsel. In Nederland kocht je vorig jaar een kilo kipkarbonades voor € 2,-. Nu kost een kilo kipkarbonades op de markt € 4,50.Ook de prijs van brood is gestegen. Kortom de prijsstijgingen zijn een mondiaal probleem.

  De meeste voedingsmiddelen moet Suriname importeren uit landen die zwaar worden geconfronteerd met de prijsstijgingen. Dit houdt in dat de bevolking van Suriname ook te maken krijgt met dure producten. Ik vind het getuigen van weinig inzicht van NieuwFront mensen dat zij de regering de schuld geven van de hoge prijzen.Dat is stom, dat is dom,dat is primitief denken.


  Maak melding

 43. als het volk zo tevreden is met dit regime,,,waar blijven de invessteerders..

  zelfs new-mond neemt nu al een afwachtende houding..

  wat heeft de lijder meegenomen uit china met een speciale vliegtuig naar toe..

  is vorig jaar 2012 in commewijne 50000 ha. grond weg gegeven aan een paar chinezen,die aldaar een suiker riet plantage zouden beginnen met een eigen fabriek voor het verwerken van die riet..

  nu bijna een jaar later is die hele onthulling-board
  bedolven onder het onkruid en nog niks gezien/gemerkt van enig activiteit..

  op lelydorp idem dito het geval één grote board onthuld met kisten parbo-bier genuttigd op tien ha. grond van een particulier,waarbij deze grond belast is met een groot hypotheek door derden.,, die grond is één grote zwamp..

  ook hier begint het onkruid de bilbaord te overheersen en tot nogtoe niks geen enkel activiteit,terwijl de lijder gezegd had,dat hij het geld in de s.l.m. vliegtuig zou meenemen uit china om die ziekenhuis te bouwen..

  over al die overfly’s, bruggen, havens,flats,18000 woningen hoeven we het niet te hebben..

  maar het volk is best te vreden met deze lijder..

  dus, op naar de volgende 5 verloren jaren na 2015

  veel succes..


  Maak melding

 44. kinkie joe denkie, doe toch niet zo jaloers. De ontwikkelingen vragen tijd.Het gaat in elk geval de goede kant op.Het is belangrijk dat het kader goed ontwikkeld wordt om de projecten te begeleiden.Het gaat om goede coördinatie, tussentijdse evaluaties en bijsturen van de projecten.

  De huizen gaan komen en ook de wegen zullen aangelegd worden. Ik ben blij dat de regering communiceert met de bevolking over deze projecten. Het is belangrijk dat de regering de bevolking op de hoogte blijft houden m.b.t. de stand van zaken. De bevolking ziet dat er hard gewerkt wordt en dat er ministers die niet presteren de laan uit worden gestuurd. De bevolking ziet ook dat er geen vuile politieke spelletjes worden gespeeld.Het is niet kletsen maar poetsen.


  Maak melding

 45. Vrijdag 12 juli 2013 om 23:05 uur, door boegroe

  Respect!
  Iemand die door heeft wat die Hollandse snuiters op de forum plaatsen en indirect ook de tegenstanders van Bouterse belachelijk maken.


  Maak melding

 46. Vrijdag 12 juli 2013 om 13:48 uur, door Henk Molenaar

  Heb jij een hekel aan Rutte?
  Je liegt het! Want je kletst net zo uit je nek aan die liberaal.
  Je verkoopt net zoveel lucht als hij.


  Maak melding

 47. De uitkomst van de laatste IDOS (Is Desi’s Onderzoek Stichting) peiling, is wederom een doodtrap om een
  hoekje.

  De uitkomst geeft aan dat het aantal in geestelijke nood
  verkerende Surinamers drastisch gestegen is!!!


  Maak melding

 48. ik begin te mijn twijfels te krijgen omtrend al die peilingen . elke dag de hele dag hoor ik ( ik heb geen geld , het leven is duur , ik kan geen werk vinden , ik kan dit niet betalen , dit of dat is duurder geworden , ) dat wil zeggen dat alleen de rijke mensen tevreden zijn dan volgens mij zijn er minder rijken dan armen . en al de meeste zitten in het parlement of hebben goud plantages bijvoorbeeld de zoon van de president


  Maak melding

 49. RobG,
  Je zet je zelf voor LUL met die idiote argumenten van jou.
  Hoe is mogelijk dat bouterse in drie jaar tijd helemaal niets heeft gepresteerd en toch wordt gewaarderd in een peiling die ik helemaal niet serieus neem.
  Enige conclusie die ik trek, is dat surinamers die achter deze crimineel aanlopen dom zijn.


  Maak melding

 50. @Ray vrijdag 12 july 2013 14.38u, heb je ze ook door daarbij Rapar? Hahahahahaaaaai; wat een volk,wat een mensen mie gado mang,allemaal bange sch……ters,daarom na so do tang. Ze zijn zo bang dat niemand,maar dan ook niemand reageert op de bedreigingen van anderen zoals Wayne Telg(openlijk bedreigd bij de SRS vorige vrijda5 july en zondag 7 july op apintie radio)en volgens mij de bellende. Liesbet in Su. Ik heb haar heel erg woedend horen reageren op sky. Ze was niet tot bedaren te brengen. Haar optreden was (misschien)niet goed maar ik begreep haar wel. Daarom vraag ik me af of je ’t volk zo moet bedreigen/bang maken if a sanie e go boeng in Su. Waarom net wat eerder hier is opgemerkt zoveel peilingen dan? Wanneer dit volk is wakker geworden bestaat dat land Su niet meer of dat land zal er nog bestaan,maar geen Su volk meer. Odi, odiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 51. Glenn Pengel,het programma van de valse profeet Wayne Telg begint te wankelen.Op Apintie radio hebben mensen duidelijk aangegeven dat ze het programma afkeuren en niet van gediend zijn.Het programma heeft geen meerwaarde voor de Surinaamse samenleving.Er is niets opbouwend aan zijn programma.Het is typisch het jaloerse commentaar van de Surinamers die op uit zijn om alles af te breken wat de regering aan het opbouwen is.Het zal meer schade toebrengen aan de politieke partijen NPS en VHP die Wayne Telg denkt te dienen.

  Een ding is voor mij duidelijk!Wayne Telg vaart nu met boos opzet op ramkoers en hij is uit op een “uitlokking van een geweldadige confrontatie” met de president.Wat hij daarmee denkt te bereiken weet ik niet.Mijn vermoeden is dat hij graag ziet dat een ongeleide projectiel hem te grazen neemt.Vervolgens moet de regering of de NDP internationaal te schande wordt gezet als de opdrachtgevers of daders van dit incident.Hiermee hoopt hij VHP en NPS stemmenwinst op te leveren of de regering van Suriname te isoleren.

  Het is voor mij en velen duidelijk.Er zit een zeer belangrijke draadje los in het hoofd van Wayne Telg. Hij wil graag Martelaar wil worden voor NPS en VHP.Hij kan zich liever aansluiten bij de Taliban of Alqaida.


  Maak melding

 52. GMAP,ik denk dat jij de werkelijkheid niet kan of wil zien omdat Bouterse het goed doet in Suriname.Als je de internationale ontwikkelingen volgt zie je dat er overal prijsstijingen te bespeuren zijn.

  Ook Suriname ontkomt niet aan deze prijsstijgingen en jij ook niet.Jij moet ook veel meer voor benzine,energiekosten,water,vlees,brood,enz. betalen.Jij moet alleen eerlijk zijn en toegeven dat het niet de schuld van Bouterse is.

  Maar je ongelijk toegeven aan Bouterse staat voor jou gelijk als het eten van een volle lepel hete sambal of een hele lepel wasabi.Je raakt in ademnood en je hoofd wordt opgeblazen.


  Maak melding

 53. Zonder twijfel een vals rapport.

  Wie zijn al die mensen die dagelijks hun ongenoegen laten blijken via de diverse media in suri?
  Denk niet dat het kabouters zijn.

  Zoals gewoonlijk weer een vertekend beeld van de werkelijkheid. Het gevaar is dat suri in een vacuüm van ongebreidelde armoe zal vervallen.

  Als ik de paarsen was, zou ik niet zo vroeg juichen!
  30% van de kiezers heeft niet gestemd. 40% heeft op paars gestemd. Van de 40% is anno juli 2013 70% tevreden.
  Tel uit je winst.
  Het ziet er niet rooskleurig uit voor jullie, want alleen paarsen doen mee aan de peiling….

  De uitslag in 2015 zal als een bom inslaan, denken jullie dat het volk lijdzaam blijft toekijken?

  De overheid besteedt 18 milj us uit aan het Carifesta feest…
  Dit is een mooie gelegenheid voor het volk om te protesteren, zoals ze in Brazilië doen.
  Geen geld voor het volk maar wel geld om te feesten en te beesten.

  Ik zeg, blijf thuis uit protest!


  Maak melding

 54. RobG,.
  Jij bent een domme paarse kortzichtige idioot.
  Limbo heeft jaren lang het zelfde gedaan toen waren al paarse strontvliegen stil.
  In een echte democratie is het de rechter die beslist of een programma maker zivh niet houdt aan de regels, en niet domme rancuneuze criminele president.
  Jullie zij bezich een land te crieeren waar 1 persoon de dienst uitmaakt , wat een zeer gevaarlijke ontwikkeling is gezien deze man zijn verleden.


  Maak melding

 55. Een perfect voorbeeld van de vieze politiek van deze Regering!

  Let op mijn bron: IMF Staff Report for the 2011 Article IV Consultation with Suriname, April 2011.

  “Centrale Bank van Suriname geeft onvolledige weergave IMF Artikel IV rapport.”

  Het persbericht van de bank brengt haar eigen onafhankelijkheid in het geding en zou ook twijfels kunnen doen ontstaan over de objectiviteit en integriteit van de IMF deskundigen, die de missie hebben uitgevoerd.

  Waar de bank in haar persbericht meldt: “IMF prijst Surinaams overheidsbeleid tijdens consultatiebezoek 2013″, blijkt in werkelijkheid dat de IMF-missie ook een aantal behoorlijk kritische kanttekeningen plaatst over het financieel-economische beleid van de regering Bouterse.

  Het is opvallend dat de bevindingen van de IMF-missie, die minder vleiend zijn voor de regering Bouterse, niet zijn terug te vinden in het persbericht van de bank.

  Met de onvolledige weergave van de bevindingen van het IMF in haar persbericht zet de bank haar geloofwaardigheid, maar vooral ook haar onafhankelijkheid op het spel.

  Hierdoor kan in de Surinaamse gemeenschap immers ook twijfel ontstaan over de juistheid van andere informatie, die de bank op gezette tijden publiceert.

  Actueel in dit verband is bijvoorbeeld de door de bank gegeven informatie naar aanleiding van de recente openbare discussie over het afnemen van de monetaire reserve en de verkoop van de goudvoorraad van de bank.

  De bank moet op grond van de Bankwet onafhankelijk zijn, maar wekt met haar berichtgeving nu de indruk dat zij de spreekbuis van de regering is.”

  voor het volledig bericht, zie Herald Suriname.

  Wijnerman en hoefdraad, jullie zijn doorzichtig als water.


  Maak melding

 56. Een aanvulling!

  30% van de kiezers heeft niet gestemd.
  Blijft over 70%.
  Van de 70% heeft 40% ndp gestemd….

  Heden is 70% van de (40% van de 70%) tevreden.
  Whahahahahahaha, wiskundige oeng yepi mie baja!


  Maak melding

 57. Uit de opinie peiling is als prioriteit naar voren gekomen dat de regering moet werken aan criminaliteitsbestrijding en aan de huisvesting, de regering heeft in deze overduidelijk gefaald, ondanks dit gegeven is de meerderheid tevreden. Hoe is dat te rijmen.
  Ook stof tot nadenken: Bij de creolen en marrons is werkgelegenheid een groot probleem terwijl de javanen en hindoestanen hiermee geen moeite mee hebben.


  Maak melding

 58. Hoe kan men over ontwikkeling praten en de hand wordt nog steeds en gestaagd op gehouden, niet voor NL, maar nu voor de Chinezen. Bij ontwikkeling heb je werkgelegenheid dat toeneemt en dat mis ik. Hoe kan je van ontwikkeling spreken, terwijl de staat de grootste werkgever met haar “spookambtenaren” – mensen die niets presteren – is met een waterhoofd, een moloch. Of een staat die meer uitgeeft dat het verdient? Terwijl er mensen zijn die twee tot drie banen hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Wel weet ik dat wij houden van flatteren of situaties uit hun context halen, het mooier voordoen dan het eigenlijk is. Als je naar de “hoogste college van staat” kijkt, dan kan je het het predicaat poppenkast toebedelen. Met alle respect als je naar sommige van deze “wetgevers” luister is het gewoon lachwekkend vooral het articuleren en intoneren. Als niet zou weten waar de gesprekken vandaan komen zo je met gemak kunnen stellen dat het om een basisschool ergens op het platteland is. Schaamtelozer zou je je niet kunnen voorstellen, sommige van deze zogenaamde parlementariërs kunnen zich met moeite uitdrukken in hun moerstaal (NL). Zelfs spellen kunnen ze met moeite, en dan moet je geloven dat we in een rechtsstaat leven. Waarom moet ik geloven dat er vooruitgang is, waaraan kan je dit aflezen? Wie het weet laat mij het horen. Want vaak is men met persoonlijke problemen “eigen belang” bezig dan met het landsbelang. Ook is het volk erg eenkennig “apolitiek” en daar maken deze “zogenaamde” beleidsmaker dankbaar misbruik van. In SME heb je openlijke omkoperij, een parlementslid strooit met geld. In een rechtsstaat zou hij de volgende dag de belastingdienst op zijn dak krijgen, dit geeft aan dat dit geen eerlijk verdient geld is, hoe je wendt of keert!


  Maak melding

 59. @ROBG als bouterse het zo goed deed was hij nooit iets met guyana gaan beginnen die niets te bieden heeft ook niet met een afrikaans continent die zelf hulp nodig heeft of china die nu zelf een onderkruipsel van amerika is nu ( orichineze produkten ) . trouwens de zelfe bouterse en crew vloten de vorige leiders uit kwa china .of die deals die zij nu ook niet beter afsluiten kwa goud . dat doen ze zelf ook ( zijn zoon die heeft het voor het zeggen in het bos


  Maak melding

 60. Srika
  13 juli 2013

  Srika citeert: Surinamers lopen als loopje(loopse)teefjes achter politici (…)

  Henk Molenaar, je generaliseert en Srika vraagt je bij deze de bewering over Surinamers ‘als zouden zij loopse teefjes zijn die achter politici aanlopen’ terug te nemen. Bespreek toch liever het IDOS-RAPPORT en doe toch niet zo panisch.
  Srika

  Ik neem helemaal NIKS terug.

  De NDP aanhangers lopen als hitsige teefjes achter een niets presterende criminele president aan die de grondwet van Suriname vertrap en er zijn reet mee afveegt.


  Maak melding

 61. Het IDOS onderzoek is uitgevoerd door mensen met verstand van zaken.Het zijn onafhankelijke onderzoekers. Een van de onderzoekers is de heer Jack Menke, een socioloog en statisticus,een kennis van vroeger in de stad Groningen.

  Maar onze NieuwFront orakel Esmerald wil het IDOS onderzoek in twijfel trekken met een pseudo wiskundige formule.Ze hoopt de wanhopige aanhang van het Nieuwfront nog moed in te praten.Met haar wanhopige actie verspeelt ze geen nep-zaad op onvruchtbare akkers.Het is een poging van niets naar nergens, net als de Apoera spoorlijn van NieuwFront partner de NPS.

  Het IDOS onderzoek is een gestratificeerde steekproef geweest. de populatie kan worden ingedeeld in verschillende regio’s in het land. Deze deelpopulaties worden ‘strata’ genoemd. Bij een gestratificeerde steekproef wordt per stratum een enkelvoudig aselecte steekproef getrokken. De verdeling naar omvang van de deelsteekproeven dient evenredig te zijn aan de verdeling naar omvang van de strata.

  In feite houdt dit in dat elk element uit de onderzoekspopulatie een even grote kans heeft om in de steekproef terecht te komen.Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de respondenten tevreden is over het gevoerde beleid.30% zal dus geen mening hebben of ontevreden zijn met deze regering.

  Het orakel geeft aan dat bij de verkiezingen de NDP 40% van de stemmen wist binnen te halen.Een simpele beredenering laat zien dat 30% van de respondenten (niet NDP stemmers)tevreden is met het gevoerde beleid van de regering. Het is dus niet denkbeeldig, maar realiteit dat VHP en NPS stemmers zijn overgelopen naar de NDP. De toekomst ziet er mijn inziens somber uit voor VHP en NPS.


  Maak melding

 62. GMAP, je informatiebronnen in Suriname zoals Wayne Telg maken zich schuldig aan achterklap en roddel, ze zijn onbetrouwbaar, ongeloofwaardig, politiek bevooroordeeld, en niet serieus te nemen.

  Mebaryu, elk land heeft steun van buiten nodig om het land tot ontwikkeling te brengen. Na WOII, kregen de Europese landen miljarden toegeschoven van Amerika om de landen te ontwikkelen.Na de val van de Sovjet Unie kregen verschillende Oost-Europese landen miljarden dollars van de EU om de weggevallen miljarden dollars steun uit Rusland op te vangen.Suriname is niet in staat om op eigen kracht het land tot ontwikkeling te brengen. Men heeft steun van buiten nodig. Heel veel landen in Afrika kregen die steun uit Rusland en China en die landen zijn Suriname thans ver voorbij gestreefd in economische ontwikkeling.

  Joop Piet,Guyana heeft veel te bieden.Alleen heeft Guyana niet de kennis in huis om buitenlandse markten te penetreren. Guyana kan met behulp van Suriname meer internationale markten bereiken met haar producten. De kans is ook aanwezig dat men grotere hoeveelheden olie in Guyana ontdekt. Totnogtoe heeft men kleine hoeveelheden ontdekt.Als men grote hoeveelheden mocht ontdekken kan de olie mogelijk ook in Suriname geraffineerd worden met het oog op de uitbreiding van de Suriname raffinaderij.


  Maak melding

 63. nou ja, bekijk het van de heldere zijde: nog 5 jaar bouterse (na 2015) is gelijk aan nooit meer ndp. jammer genoeg dan ook aan het einde van suriname zoals we dat kennen. maar we mogen dan opnieuw beginnen. from scratch.
  zucht!!!


  Maak melding

 64. dre, nog vijf jaar Bouterse en nooit meer NPS/VHP. Na de regering Wijdenbosch zeiden jullie dat ook.Maar op basis van voortschrijdende politieke inzichten heeft de NDP het geheim ontdekt.


  Maak melding

 65. GMAP

  RobG,
  Je zet je zelf voor LUL met die idiote argumenten van jou.
  Hoe is mogelijk dat bouterse in drie jaar tijd helemaal niets heeft gepresteerd en toch wordt gewaarderd in een peiling die ik helemaal niet serieus neem.
  Enige conclusie die ik trek, is dat surinamers die achter deze crimineel aanlopen dom zijn.
  hallo kom op de proppen met de resultaten van 15 jaar vene!!!! I’m waiting


  Maak melding

 66. Koos, loop naar je grootmoeder met groene tanden om te zeggen dat Suriname met de verkeerde landen in zaken gaat.De afgelopen 100 jaren zijn de derde wereldlanden landen alleen maar uitgebuit door Nederland, Amerika, Duitsland enz.De landen kregen eindelijk adem door medewerking bij hun ontwikkeling van China, Rusland,India,enz.

  De landen kregen van China,Rusland en India eindelijk veel meer betaald voor hun grondstoffen waardoor hun economieën eindelijk gingen groeien. De landen konden eindelijk scholen, ziekenhuizen, woonhuizen, wegen bouwen,enz. In de landen ontstond een middenklasse die meer ging consumeren. Ook door de eerlijke economische bemoeienis van China, Rusland en India met de landen ontstonden minder oorlogen in Afrika omdat de bevolkingen welvarender werden.

  Koos, China is ook slim. Ze investeren in de landen om de bevolkingen van die landen welvarender te maken zodat de Chinese industrie naar de landen met toegenomen koopkracht kan exporteren. Europa hoopt echter dat de prijzen van de grondstoffen kelderen en dat b.v. Nederland heel goedkoop grondstoffen kan inkopen en dat de landen arm blijven en dat Europa en Amerika(blanken)de macht blijven behouden over de mensheid.


  Maak melding

 67. Alleen waarom is het NieuwFront weggestemd bij de verkiezingen.Na 10 jaren achtereen was de bevolking NieuwFront moe.NieuwFront had niest bereikt omdat de bevolking ze wegjoeg.


  Maak melding

 68. RobG,
  Ik ben blij dat jij met de Marshallplan op de proppen komt, jij een schoft Rob, vertel het hele verhaal over marshallplan dan ben je eerlijk.
  Al die landen die in aanmerking kwamen moesten aan zich aan bepaalde voorwaarden houden, nu zijn al deze landen democratisch,rijk en ontwikkeld.
  Dat is wat anders als jou land afhankelijk wordt van communistisch China,Venezuela,Cuba.die oost Europese landen zijn nu al verder in hun ontwikkeling dan al die Afrikaanse landen, een anti westerse houding is dom en achterlijk, je komt niet verder mee.


  Maak melding

 69. Zaterdag 13 july 2013 10.56uur
  Wilt ge overal waar Wayne Telg staat Limbo/Cliff Limburg plaatsen en waaaaaar VHP-NPS staat NDP/MEGA Combinatie plaatsen. Voor derest veel plezier en ik zou zeggen WWWWWWayne zet’m op.En voor zij die op the social media zitten help Wayne en ppprrooootttessssteerrrr kkkkrachtig hiertegen.Roepen jullie de buitenlandse regeringen op om Su ernstig hiervoor te waarschuwen.Ding zzzzaka-zzzzzaka BEESTEN foe NDP/ME-KA COMBINATIENogmaals laten jullie Wayne aub niet,NIET,NIET NIET alleen.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 70. IDOS betekent In-Diaan-Ont.-Spoord….. a BEEST boeja werkelijk zie je hoeveel rommels ze de kast halen, rommel als Ned vergeven.Lulverhaal als een belg ergens gevonden om te zeggen DiDiBrie was in drugs .Rommel als de president van de grootste eonmie die jou 2 keer in een mnd wilt ontmoeten/spreken. Hahahaaa soso banaba(bananebschil)ma oeng de na ai odiiii.odi.odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 71. Koos,ik maak mijn mening met woorden bekend.In de derde wereld was je allang gelyncht met je doorzichtige verhaal dat het voor die landen beter is om zaken te doen met het westen.Alleen NieuwFronters zullen geloof hechten aan de worst die je ze aan het voorhouden bent.


  Maak melding

 72. China investeert niet zo veel in buitenlanden..
  Ze exporteren goederen en arbeid.
  Van elke dollar die ze “investeren”in een land gaat 99 cent weer terug naar China. Werkgelegenheid alleen voor Chinezen. Uiteindelijk zijn ze geïnteresseerd in:
  – export
  – natuurlijke hulpbronnen
  – en werkgelegenheid voor Chinezen.
  Als leiders van een land doen ze dat dus goed.

  Oke wel nagegeven ze doen dus gewoon zaken met een land zonder dat irritante vingertje omhoog wat dat land dan allemaal in de ogen van wereldverbeteraars verkeerd doen.
  Hervorming van een land werkt alleen met het creëren van welvaart in dat land. De dan ontstane middenstand gaat zich dan vanzelf afzetten tegen misstanden etc.
  Geef een volk perspectief, dan komt democratie vanzelf.

  Maar het onderwerp is tevredenheid over aanpak regering Bouterse: Ik heb de indruk dat er hier in een jaar tijd meer gebeurt dan in de 20 jaar daarvoor…


  Maak melding

 73. RobG aaaahhhh kijk zo kennen we jullie weer. Indirect dreigen als het te heet wordt.
  Nee RobG je bent zwaar door het paarse ijs gezakt. Cijfers van China liegen er niet om. In haar val neemt ze Suriname mee dankzij jouw president.


  Maak melding

 74. Intellectuelen hebben niet op DDB gestemd. Voor de rechtbank krijgsraad verschijnt hij ook niet.

  Ouderdom komt met gebreken en niemand heeft het eeuwige leven. Iedereen wordt een keer ziek, ja toch?


  Maak melding

 75. Rob G en anderen , als jullie jezelf eens serieus zouden nemen, zouden de reacties op jullie postings ook wat anders worden, ga eerst eens googelen op in dit geval IDOS doe dan eens een poging tot helder denken, wedden dat dat heel verhelderend werken en ga je misschien inzien dat zo her en der info verzamelingen een heel ander beeld geeft dan waarin jij nu nog steeds geloofd, het enigste nadeel hier aan is dat het dan misschien wel saai wordt hier op het forum


  Maak melding

 76. wie geloooft nou deze criminelen bende, moordenaars, verkrachters, bankrovers,oplichters,liegers-bedriegers,zelf verrijkers,hele families op de meest belangrijke posten geplaats en een salaris van hiet tot daar..

  zelf de chinezen stuurden deze moordenaar met lege handen terug naar sme..

  hij heeft in china niks kunnen bereiken ,anders was dat groot opgezet meede gedeeld aan de movinas..

  nu heeft hij niks te zeggen..

  tjé-potie..


  Maak melding

 77. hans, het onderzoek van de IDOS is een gestratificeerde onderzoek en komt bij mij als zeer betrouwbaar(valide) over.Een van de onderzoeker heb ik persoonlijk in Groningen Nederland gekend. Hij staat bekend als een onafhankelijke onderzoeker. Bij een gestratificeerde steekproef wordt per stratum (per district) een enkelvoudig aselecte steekproef getrokken.In een enkelvoudige aselecte steekproef heeft elk individu uit de onderzoekspopulatie een even grote kans om in de steekproef terecht te komen.Het is een soort van kansberekening om de steekproefgrootte te berekenen.

  Hetgeen je voorstelt om te gaan googlen naar info over het onderwerp is zeer onbetrouwbaar.Je krijgt te maken met een aggregatie bias en dat kan leiden tot een onjuiste voorstelling van zaken.Als wij alleen maar bijv. kijken naar de geposte berichten op waterkant net, merk je dat dit forum wordt overheerst door lieden die pro NieuwFront zijn en extreem anti de regering van Suriname zijn.

  Ook op websites van bepaalde radiostations die anti de regering zijn kunnen mensen hun negatieve berichten over de regering achterlaten. Google neemt al informatie mee en laat zien dat de meeste berichten tegen het regeringsbeleid zijn. Hoe zit het echter met de mensen die pro de regering zijn maar die geen computer tot hun beschikking hebben of die geen zin hebben om een bericht te posten maar wel in het bezit van een computer zijn? Hun verhaal komt natuurlijk niet bij Google terecht.

  Iemand met weinig verstand van statistiek zal snel tot de conclusie komen dat de meeste mensen tegen de regering van Suriname zijn.Men komt tot een onjuiste interpretatie omdat het het effect niet wordt gemeten op het juiste aggregatieniveau.


  Maak melding

 78. Koos, lees onderstaand bericht.He artikel stond in de Belgische Standaard van gisteren. Het is m.i. een tijdelijke teruggang in de groei van de Chinese economie.Ten opzichte van vorig jaar is de groei met een 0,5 procent afgenomen.De Nederlandse berichtgeving m.b.t. het wereldnieuws en economie van andere landen ervaar ik zeer onbetrouwbaar.Ik hecht weinig waarde aan de berichten in de Nederlandse media.Belgisch nieuws is beter.

  China vreest economische groei van ‘slechts’ 7 procent
  Gisteren om 08:41 | Bron: Belga

  China verwacht dat zijn economische groei dit jaar zal afzwakken tot 7 procent. Dat liet minister van Financiën Lou Jiwei zich vrijdag ontvallen. De regerende communistische partij heeft de eerder gepubliceerde prognose van 7,5 procent nochtans nog niet verlaagd.
  De Chinese economie groeide in het eerste kwartaal nog met 7,7 procent, maar volgens Lou zal het groeicijfer voor de eerste jaarhelft iets lager liggen. De jaargroei van de op één na grootste economie te wereld daalde vorig jaar naar 7,8 procent, het laagste cijfer sinds 1999.

  Een aanpassing van de officiële doelstelling zou maandag kunnen volgen, wanneer de regering normaal gezien de groei voor het tweede kwartaal zal publiceren.


  Maak melding

 79. lullen jullie maar verder , in 2015 komt hij weer aan de top .
  en dat zal zo blijven tot in lengte van dagen .
  weg met de opa´s van frontje strontje .


  Maak melding

 80. RobG een paar conclusies die ik kan trekken uit dat verhaal van jou is 1, er zijn dus meer mensen die te kennen geven tegen DDB en zijn regering zijn, dus klopt de uitslag van het onderzoek niet 2. er zouden meer van bovensstaande mensen over een PC beschikken dan de achterban van DDB, heeft dit ook iets met hun ontwikkeling te maken? 3. jij stelt meer vertrouwen in zgn. deskundigen die jij kent dan in anderen (lekker objectief wel),


  Maak melding

 81. hans,ad.1 het volgende.Ik heb niet gezegd dat er meer mensen zijn die tegen Bouterse zijn.Wat ik wil aangeven is dat er meer tegenstanders van Bouterse actief kunnen zijn op het internet,terwijl de voorstanders van Bouterse een grotere groep kunnen zijn en dat juist deze groep minder actief is op het internet.Google zal dus meer meningen van de tegenstanders van Bouterse tegenkomen.Sommigen zullen denken dat er meer tegenstanders van Bouterse zijn,terwijl de zwijgende meerderheid van voorstanders van Bouterse niet in de zoekresultaten buiten het bereik van google is.

  ad.2 De tegenstanders kunnen 1)makkelijker toegang hebben tot het internet om hun frustratie tot uiting te brengen 2)de voorstanders van Bouterse kunnen minder toegang hebben tot het internet of 3)de voorstanders van Bouterse hebben makkelijk toegang tot het internet maar ze willen hun voorkeur voor de president niet bekend maken in discussies op het internet.Google pakt hun meningen dus niet op.Het hoeft helemaal niets met hun ontwikkeling te maken.
  ad.3) Ik ben zelf ook deskundig op het gebied van statistisch onderzoek.Het was een verplicht en pittig onderdeel van mijn studie.Het IDOS onderzoek is een kwantitatief onderzoek geweest.Het is een pittig onderzoek omdat de onderzoekspopulatie groot is. Er komen bij dit type onderzoek heel veel cijfers en percentages bij kijken en de foutenmarges / deviaties worden objectef weg gefilterd.


  Maak melding

 82. RobG.
  Goed jij koketteert nu met je kennis en je kennissenkring, dan weet je ook wel dat uitslagen van opinies vaak niet stroken met de werkelijkheid, vb. bij de laatste verkiezingen van gerenomeerde bureau’s , De Hond , het Nipo, Opinie, etc, kwamen er heel andere uitslagen uitrollen dan zij voorspelden, hoeveel waarde moet je dus stellen aan de conclusies van de zgn. deskundigen.
  Hoe groot is de blindspot van de adepten, hoeveel objectiviteit/subjectiviteit, kun je van hun verwachten.
  Als jij stelt dat de meerderheid van de Bouterse aanhang je om wat voor een reden dan ook zich niet laat zien of horen hier op het forum, kun je hun dus ook een redelijk hoge mate van passiviteit verwijten, wat wel past bij meelopers en lui die zelf niet nadenken, wat vaak weer te maken heeft met hun maatschappelijke status, de onderkant van de samenleving


  Maak melding

 83. RobG,
  Jij bent een driaakont die verstrikt raakt in zijn eigen leugens en bedrog.
  In nederland beschikken meer mensen een pc dan in suriname, en de kosten spelen ook een grote rol.
  Dat de meerderheid volgens de Idos peiling tevreden is over bouterse geeft aan dat er iets goed mis is in Suriname, ik heb eerder aangegeven dat suriname verkeerd in een morele staat van ontbinding. over frustratie gesproken, jij bent gestoord RobG.


  Maak melding

 84. RobG “Het IDOS onderzoek is een kwantitatief onderzoek geweest.Het is een pittig onderzoek omdat de onderzoekspopulatie groot is. Er komen bij dit type onderzoek heel veel cijfers en percentages bij kijken en de foutenmarges / deviaties worden objectef weg gefilterd”

  En dat baseer je op????


  Maak melding

 85. Hans, ik ben een bescheiden persoon en ik pronk niet met mijn kennis. Ik wil juist mijn kennis delen met anderen zodat zij meer inzicht krijgen in het wereldje rond opiniepeilingen. Kijk,je moet het zo zien!Het is onmogelijk om echte domheid in sommige mensen te genezen, maar onwetendheid kan je wel verhelpen door kennis beschikbaar te stellen. Dat toevallig een van de onderzoekers met mij bevriend is geweest in Groningen-Nederland doet volgens mij niet terzake. Ik ben in Groningen ook bevriend geweest met de NieuwFront ministers Hildenberg (Financiën) en Hasankan (Binnenlandse zaken). Het zijn mensen die voor mijn tijd waren afgestudeerd. Zo kan ik er meer personen voor je opnoemen. Ik ga hiermee echter niet koketteren.Het ligt niet in mijn aard.

  M.b.t. de opinie peilingen in Nederland kan ik het volgende zeggen. Bij de laatstgehouden 2e kamer verkiezingen hadden de opiniepeilers het allemaal goed. Men voorspelde een nek-aan-ne race tussen VVD en PVDA en de voorspelling kwam uit. Men had ook voorspeld dat de hoogtijdagen van de PVV achter de rug zijn en het klopt. Bij de verkiezingen voor de gemeente raden en de provinciale staten van Nederland hadden de opiniepeilers het allemaal aan het verkeerde eind.

  De aanhang van de NDP bestaat helemaal niet uit meelopers uit het klootjes volk. De aanhang van de NDP bestaat voor het overgrote deel uit jongeren, studenten en intellectuelen. Daarnaast heb je nog de arbeiders en huisvrouwen,enz. De meeste tegenstanders van de regering in Suriname zitten in Nederland achter hun computer. Deze mensen hebben een blind spot in hun denken. Ze zien de werkelijkheid anders met hun polderogen dan het volk/ de kiezers in Suriname.

  Deze lieden van het NieuwFront kunnen er helaas niets aan doen omdat ze het vermogen missen om kritisch afstand te nemen van de rommel die dagelijks in de Nederlandse media verschijnt. Bij hen gaat het in als koek en zopie. Dit heeft als oorzaak de vooringenomen Hollandse betweterigheid. Ze zijn het simpelste product geworden van de Nederlandse samenleving. Men weet het altijd beter dan de ander.


  Maak melding

 86. Die mensen die tegen Bouterse zijn, zijn grotendeels niet eens Surinamer, maar gewoon bakras. Ze tiepen hun commentaar vanuit Nederland.

  Echte Surinamers, dus die in Suriname zitten, hebben geen tijd voor Internet fora. Het zijn alleen die zure naar azijn riekende haatdragers die zoals Henk Molenaar en GMAP de hele dag anti Bouterse berichten schrijven.

  Deze zure Nederlanders zijn dus terecht niet ondervraagd door de Idos peiling. Blijven jullie je gal maar spuwen vanuit Nederland. :-)))


  Maak melding

 87. RobG…. jij bent een snotneus die hier geweldig loopt te doen,naar mijn bescheiden mening moeten Surinamers die gestudeerd hebben juist hun landgenoten waarshuwen voor het gevaar bouterse, intellectuelen die moord,onderdrukking,dictatuur, genocide, mensenrechtenschending ,achteruitgang en drugscriminaliteit promoten en goed praten zijn voor niets naar school gegaan.
  RobG… jij bent een domme omhooggevallen intellectuel.


  Maak melding

 88. een crimineel als president nu ook een chiefscout goede voor beeld voor de jongeren als je maar moord en deelt en corrup bent kun je alles worden ze zoeken het maar uit ik ben al moe van die criminele surinamers en steeds maar bedelen en niets doen hebben en moorden en roven venne was de best


  Maak melding

 89. RobG.
  “men weet het altijd beter”, lees eens wat jezelf schrijft, wat anderen er van vinden, en steek je hand is in eigen boezem, of kijk eens in de spiegel, succes


  Maak melding

 90. Hans ik woon al jaren in Nederland en ik maak me niet schuldig aan ‘ik kom uit Holland en ik weet het beter’.Ik behoed me ervoor om in deze valkuil te stappen.Ik kom uit voor mijn politieke overtuiging en ik steun die politieke partij die naar mijn mening het beste resultaat voor land en volk kan bereiken.Het zal geen makkelijke weg zijn voor de regering Bouterse omdat de regering heel wat beren op haar weg tegenkomt.Gelukkig vlucht men niet weg voor de beren.

  GMAP,ik denk dat de gevallenen van 1982 een fundamentele fout hebben gemaakt waardoor het uit de hand is gelopen. Men had moeten werken aan een constructieve dialoog en samenwerking met de militairen.


  Maak melding

 91. RobG, met al jouw jezelf toegedichte intelligentie, wil je niet snappen, of kun je niet snappen wat ik bedoel, m.a.w. ben je nu zo dom of doe je zo dom


  Maak melding

 92. President bouterse is en blijft de sterke man van dit land. men mag zeggen wat men wil,front olland en die redimusus hebben wij geen boodschap.
  Het volk van suriname is in tel niet de mensen die geen hoop en toekomst hebben.
  Wat front in geen 15jaar kon doet paars in drie jaar zonder hulp van olland en daar zijn wij surinamers heel trots op.front kreeg al die jaren steun van de kolonisator en toch hebben ze niets van gebakken.wij bereiden ons voor op 2015 en rekenen jullie dat deze president herkozen wordt,en ik verzeker jullie dat de nps maar twee zetels behalen,de vhp is een etnish partij dat weet het surinaamse volk .ze proberen het te verbloemen maar het volk heeft ze door.de ndp is een partij van alle bevolkings groepen en ze werken voor het volk en dat weten velen .velen van die redimusus hebben hun hoop op olland gevestigd het is ze met een pap lepel ingegoten door front.ze zijn allemaal jaloers op paars zie vene is weer aan de gang als het om de padvinders gaat,die man is geen voorbeeld voor dit volk hij is haatdragent en daaom straft het surinaamse volk hem af .die man vene hoopt mijn president te isoleren,ze passen de zelfde methode als toen met de acp top in suriname .
  Neks no fout wij staan achter onze president ,wij staan klaar om hem te steunen.
  Wij het volk van suriname hebben hem gekozen en wwij gaan hem weer kiezen zeggen jullie dat aan rutte ,hij is jullie baas.

  Strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang.
  Bouta krktie mie mang wij het surinaamse volk steunen jou.


  Maak melding

 93. Ook weer zo een achterlijke lul die niet weet van normen en waarden. Een drugsdealer en moordenaar als president. Wat een voorbeeld. Worden je kinderen nu ook al als crimineeldealer opgevoed ? Kennelijk zijn dat je normen.


  Maak melding

 94. Pero(fiel), ik heb je gemist in het topic over Andre Pakosie, waar was je nou, cassaveboer, krijgen we nu weer hier die onzin van jou hier weer te lezen over die halfgod van jou, (half)godsdienstwaanzinnige


  Maak melding

 95. GMAP, ik denk dat jij en een aantal anderen een fundamentele fout maken. Ik geloof in de kracht van het woord en de rede. Er kan altijd via overleg een compromis bereikt worden.Het geldt voor beide partijen.


  Maak melding

 96. RobG: “GMAP,ik denk dat de gevallenen van 1982 een fundamentele fout hebben gemaakt waardoor het uit de hand is gelopen. Men had moeten werken aan een constructieve dialoog en samenwerking met de militairen.”

  Ben je nu helemaal van de pot gepleurd???

  Wat ben je voor idioot om een slachtpartij op mensen die kritiek uitoefenen op een dictator als ‘uit de hand gelopen’ te kwalificeren?????


  Maak melding

 97. RobG,
  Hoe laag kan jij nog zakken mi boi?
  RobG, jij bent voorstander van moord,genocide,dictatuur,onderdrukking,vernedering, mensenrechtenschending.
  Jij bent zielig mannetje die oplijkt tegen een massamoordenaar, er iets fundamenteel verkeerd gegaan in opvoeding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.