Ex-minister Waterberg: zorgsysteem mag niet discrimineren

11

PARAMARIBO, 9 jul – Het nieuwe zorgsysteem van de overheid sluit groepen uit en dat zou niet mogen. Dit stelt ex-minister van Volksgezondheid Celsius Waterberg. Van een ‘algemeen’ zorgstelsel kan onmogelijk sprake zijn als niet wordt afgerekend met het uitsluiten van vooral buitenlanders.

Dat doet het stelsel nu wel degelijk. “In mijn optie is een zorgstelsel voor elkeen die in Suriname leeft, werkt of naar school gaat. Dus ook voor bijvoorbeeld Guyanezen en Haïtianen. Je kunt niet spreken van een algemeen zorgsysteem als je mensen uitsluit”, zegt Waterberg tegenover Apintie. Hij heeft de indruk dat nu honderden burgers buiten de boot vallen. En ook als het laatste niet geval zou zijn, is het kwalijk dat het allemaal zo vaag is. Het zou niet mogen.

Zelf maakt Waterberg in zijn artsenpraktijk nogal wat verwarring mee. Patiënten komen binnenlopen met formulieren die ze kregen van de distributiepunten. “Er is nog te veel rompslomp en onduidelijkheid over het formulier. Ook is niet duidelijk naar welke ziekenhuizen patiënten verwezen mogen worden of naar welke specialist. Ik ben blij dat men stappen willen ondernemen, maar iedereen tast nog te veel in het duister over de werking van het systeem.”

11 REACTIES

 1. Ieder weldenkend mens gaat geen hypotheek overeenkomst tekenen zonder eerst te weten wat de maandlasten zijn. Ik weet 100% zeker dat deze paarse regering niet eens weet wat dit geintje op langer termijn gaat kosten laat staan hoe ze dit moeten gaan financieren. Hier in nederland krijgt men grijze haren van de als maar stijgende zorg kosten. Er wordt voor miljarden gefraudeerd in de zorg. Een zorgverzekering is voor een gemiddeld huishouden een zware last geworden. Inmiddels staat de teller al op 300.000 wanbetalers. De criminele regering Bouterse schuift schulden door naar toekomstige generaties en pandrechthouders van de Surinaamse bodemschatten zullen rollebollend over de straten van Paramaribo gaan. Bouterse pleegt een aanslag op de portemonnee van de burgers.


  Maak melding

 2. Look who’s talking
  De ex-minister van volksgezondheid die tijdens zijn ministerschap dood leuk kwam vertellen dat heren die besneden zijn geen aids kunnen krijgen. Wat heeft hij gedaan toen ie daar zat ?????


  Maak melding

 3. Overduidelijk weer het bewijs dat de toescheidingsovereenkomst tussen nederland en Suriname terzijde wordt geschoven. Ex- Surinamers hebben ook rechten, maar die worden uitdrukkelijk uitgesloten. Alleen Surinamers met de Surinaamse nationaliteit wonende in Suriname…….


  Maak melding

 4. ==Deze regering maakt geen plannen en heeft ook geen beleid.
  Zelfs doktoren weten niet eens wat ze moeten doen.

  =Volg de branding maar…


  Maak melding

 5. Toch vind ik dit een heel erg goed initiatief van deze regering …

  Kinderen en ouderen gratis verzekerd is de andere regeringen niet gelukt (ben geen DDB fan maar nogmaals een heel erg goed initiatief)

  En tevens vind ik het logisch dat buitenlanders gewoon voor hun eigen kinderen ziektekostenverzekering dienen te betalen, is in de rest van de wereld toch ook zo … en geldt toch ook voor ons als wij in het buitenland zitten.

  Dus snap ik de heer Waterberg niet zo … je kan toch niet buitenlanders gratis gebruik laten maken van de sociale voorzieningen (anders krijg je nog heel veel meer Brazilianen).


  Maak melding

 6. Geloof me bouta e kensi, die man maakt die domme surinamers blij met een dooie mus. En het ergste is de zieke suri s trappen in zjjn gelul. Dit gaat niet werken mensrn geloof me.


  Maak melding

 7. JAJA MENEER KOLEBRIE EN MHR Koos het is niet goed zal niet werken dat is jullie hoop wie niet waagt die niet wint deze press heeft toch de ballen om dit voor zijn volk te probeeren als het niet gaat zien wij dan wel weerhet is een surienaams aangeleegen heidt koos dus even achteruit kolebrie van fouten leert men zijn alle beslisingen goed die in andere landen worden genoomen hoe is de crisses onstaan laaten wij elkaar geen mietje noemen de EURO werkt niet maar werd toch door gedrongen in gestampt open grenzen dus waar praaten wij over geld uitleenen geefen aan andere landen terwijl je in eigen land bezuinigt banken die geld smijten en weer met belasting geld volgepompt werd nog meer bezuinigen heeren schei toch uit gaat u goed doeiiiiii


  Maak melding

 8. Als Suriname mijn Surnedschap niet waardeert of accepteert, blijf ik lekker verzekerd in Nederland. Is duurder, maar de kwalitatieve gezondheidszorg is veel hoger. Dus Suriname jouw discriminatoire regels raken mij niet. Ik heb in Nederland nooit iets gratis gehad dus verwacht ik dat ook niet van Suriname. Waar jullie wel even stil bij moeten staan is dat er misschien andere buitenlanders boven de 60 jaar in Suriname wonen en die hun leven lang in Suriname hebben gewerkt hierdoor buiten de boot vallen. Bij de volgende wetten eerst goed nadenken voordat ze worden aangenomen.


  Maak melding

 9. Weer zo een dom antwoord vind ik teminste John er zijn er genoeg die jaaren in SU woonen zelfs werken maar als je geen Surienaams nationalieteit hebt is het normaal het is voor mensen met bedoelt ook nooit goed als men iets niet begrijpt of wil begrjpen is het niet goed en mischien is het niet heelemaal zoals het moet zijn maar dan komt het welin elk geval geval goed begin voor onvermogen jij blij dat je het beter hebt en kan betaalen daarom maar ja niet een ieder kan beschiken over de kwalitatievezorg die jij geniet dus wees blij GOD BLESS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.