Open Sky luchtvaartovereenkomst Suriname en VS

30

PARAMARIBO, 9 jul – Suriname en de Verenigde Staten van Amerika hebben een ‘open sky’ luchtvaartovereenkomst getekend. Dit meldt de Amerikaanse ambassade. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en ambassadeur Jay Anania tekenden namens respectievelijk Suriname en de VS. De nieuwe overeenkomst maakt het mogelijk voor de vliegmaatschappijen van beide landen rechtstreeks te vliegen op elkaars internationale luchthavens.

De verwachtingen zijn hoog wat onder meer betreft toerisme en handel. De overeenkomst is ook een bevestiging dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten akkoord gaan met de bevordering die Suriname heeft gemaakt op het gebied van beveiliging. In de afgelopen jaren heeft de Surinaamse luchtvaartsector flink geïnvesteerd in betere beveiliging van onder meer de Johan Adolf Pengel luchthaven. Er wordt nu voldaan aan internationale standaarden en normen .

De overeenkomst moet nu leiden tot een meer marktgerichte aanpak verwacht van de luchtverbinding tussen de beide landen en vliegoperaties buiten hun grondgebied. De overeenkomst bevordert samenwerking bij het verminderen en verwijderen van beperkingen. Het betreft dan beperkingen op onder meer het aantal vluchten tussen de beide landen. Afgerekend wordt met strengere regels op onder meer wat voor soort toestellen worden ingezet.

OpenSky2

30 REACTIES

 1. “In de afgelopen jaren heeft de Surinaamse luchtvaartsector flink geïnvesteerd in betere beveiliging van onder meer de Johan Adolf Pengel luchthaven. Er wordt nu voldaan aan internationale standaarden en normen .”
  Er ligt een nieuw geasfalteerde landingsbaan, nieuwe baanverlichting, nieuwe aankomsthal, nieuwe parkeerplaatsen inclusief betaalautomaten.
  Toch beweren sommigen dat er “15jr niets is gedaan”?


  Maak melding

 2. Wanneer je praat over toerisme dan moet je wat te hebben om te bieden. In Suriname is men gericht op toeristen, maar in werkelijkheid is er niet veel te bieden, terwijl er veel mogelijkheden zijn. Neem een rondvaart langs de Suriname rivier. Het is leuk om te weten wie in die huizen woont, maar voor niet Surinamers krijg je gauw de indruk dat ze denken dat het de huizen zijn van de zakken Vullers. Neem de autowrakken in de Suriname rivier. Het botenbouw platform. De gedachten zijn goed om Suriname toeristiser aantrekkelijk te maken, maar het mag wat schoner en meer verf in particulier en overheidsgebouwen in en rondom het toeristies gedeelte. De verslaafden horen niet rond de eettenten aan de waterkant te lopen. Daar mag netter dan beter georganiseerd worden. Wij zijn op wegmaait het mag ook sneller en beter.


  Maak melding

 3. Klantvriendelijk/Service/investering, gelet de regenseizoenen.

  In de regenseizoenen valt er veel regen. Als SLM en KLM ea vliegtuigen op JAP-luchthaven landen in de periode, zou het goed zijn dat de SLM er zorg voor draagt dat mensen die geen regenmantel en paraplu bij zich hebben, voordat ze het vliegtuig uitstappen en naar het ontvangstgebouw van JAP lopen, voorzien worden van ten minste een SLM-paraplu die ze dan weer afgeven als ze in het gebouw zijn of in de ticketprijs wordt meegerekend en kunnen houden.


  Maak melding

 4. Wacht , wacht, wacht, migado, lackin open sky verdrag tussen de vs en su. Is dit een grap . Begin maar eerst de ticketprijzen omlaag te gooien en schaf de visum plicht af voor de surinamers en laat de klm jullie niet de wet voorlezen . Begin maar eerst te een deugelijk vliegtuig aan te schaffen en begin maar de familie of de hoogte stellen dat zij ook moeten betalen voor hun ticket. Bovendien die toerisme in su stelt helemaal niks voor want su heeft alleen maar een jungle te bieden envoor derest helemaal niks ,dan rovers en corrupte idioten en drugsdealers die andere mensen hun leven zuur maken. Zo kan ik ef nog paar noemen


  Maak melding

 5. Eindelijk gerechtigheid. Het begin van het eind van de monopoliepositie van de KLM en de SLM. Ondanks het feit dat al die instanties in Nederland van mening zijn dat de tickets van de KLM niet overdreven hoog zijn, is er geen ontkomen aan om de prijzen te verlagen. Gevolg: de grote stroom toeristen naar Suriname zal eindelijk op gang komen. Toeristische bedrijven in Suriname: begin nu aan de bouw van voorzieningen om deze stroom in goede banen te leiden.


  Maak melding

 6. Hahahaweer negatief Kolibrie wat is er de vernieuwing en zo is niet van 15j geleeden maar pas en passant vooruitgang van su staat jou gewoon niet aan onder deze regeering alst aan jouw ligt mag su kapot gaan alleen omdat het deze regeering is die zn best doet ja niet alles is koek en ei maar tenminste heeft geen andre regeering dit kunnen doen waarom alleen naar negatief terwijl er zoveel posietief er is ja jullie zijn geen echte suries blijven jullie maar uit su als het jullie niet bevalt als het mij elders beter bevalt zou k maar daarvoor kiezen inplaats van su probeeren neertehaalen met onnoosel gekwak en alleen omdat en ik ben er zeker van omdat het deze press is vergeet de press en kijk wat goed is voor land en volk tuurlijk mag een ieder zijn haar meening geefen maar rechtvaardig niet omdat die persoon of die partij jouw niet bevalt want als je goed om je heen kijkt zie je in alle partijen nogsteets de meeste bevolkings groep van die partij alleen de NDP heeft van alles en de andere partijen probeeren nu te kopieeren waarom niet eerder dit doen ze nu om regeermacht niet dat het vanuit het hart komt daarom zullen wij voorzichtig moeten zijn niet terug bij af eerlijk is eerlijk waar of niet zo dus sranang mang loekoe boeng wang anansie drape en deng e verterie anansie torie oposietsie


  Maak melding

 7. Kolebri, normaal reageer ik niet op het schrijven van anderen, Maar ik vind jou reactie een beetje te verbitterd. Die rovers heb je overal ook in Nederland. De Nederlandse Suri wil een dubbele paspoort, waarvoor? En wij hebben nu geen visum meer maar een toeristen kaart. Je wil dat er zaken veranderd moeten worden maar waar moet dan deels van het geld vandaan komen als de Euro Suri ook geen toeristen kaart hoeft te kopen. Hoeveel belasting dragen wij af in Nederland. Voor een normale baan en alles wat je koop 21% en dat vindt je goed. Om toerisme te stimuleren mag de ticket omlaag, maar slm is niet opgewassen tegen de KLM en daarnaast praat je ook over landingsrechten. Voor KLM als SLM is de route Par’bo-A’dam visa versa een belangrijk inkomsten. Als KLM zijn kist stuk is op die route zetten ze een ander in, dat kan Suriname niet dus dan valt het gelijk op. Je koop niet zomaar een 2e kist voor de route Par’bo-A’dam. Hor vaker dat ding in de lucht hangt hoe beter en hoe meer geld er in het laatje komt. Laten we toch een beetje leren van de Nederlanders die na de 2e oorlog het land heel snel weer hebben kunnen opbouwen. Hun voordouders en onze voorouders hebben niet samen kunnen leven maar nu gebeurt dat toch wel??


  Maak melding

 8. Deze criminele incompetente regering moet zsm opdonderen !!

  De regering heeft voor ruim tien miljoen dollar een radarsysteem opgezet op de luchthaven te Zanderij. Echter, er is verzuimd het personeel de juiste trainingen te laten volgen. Het gevolg: luchtverkeersleiders die niet bevoegd zijn het systeem te bedienen. Nog groter gevolg: Suriname derft dagelijks tienduizenden dollars aan overvliegrechten.

  Die moeten worden betaald voor elk toestel dat het Surinaamse luchtruim binnenvliegt. “Het moderne radarsysteem op Zanderij dat vorig jaar in gebruik is genomen, wordt niet optimaal benut, omdat de luchtverkeersleiders die het moeten bedienen, niet over het vereiste brevet beschikken”, met andere woorden Suriname mist dagelijks voor tienduizenden dollars aan inkomsten, intussen wel de hand ophouden bij de Chinezen.


  Maak melding

 9. Mooi getypt,Blackmaster.
  Als het aan kolibri ligt moet alles GRATIS.
  Het eeuwige gezeik over dure vliegtickets pfffff,maar alle vluchten van de SLM zijn nu al volgeboekt tot september,ik moet in Suriname zijn op 16 juli,dus heb ik uit nood business-class moeten boeken er waren nog 3 plekken vrij,happy me.

  Sommige SurNeds gunnen Suriname en de Surinamers het licht niet in de ogen,bang dat ze zijn dat op termijn ze het beter zullen hebben dan zij hier in Nederland.
  Pffffff ik heb het nooit zo meegemaakt,dat men zijn eigen land en volk zo door het slijk haalt ongeacht de zittende regering.nu weet ik dat de meeste,uitzonderingen daar gelaten,SurNeds hun eigen soort naar de hel toewensen.Wat een nare klojo’s zeg.


  Maak melding

 10. Zal er ook nog geld overblijven om te investeren in de SERVICE die je verwacht van SLM carrier ?
  Tot nu toe alleen negatieve ervaringen bij vertragingen.
  Een plus punt is dat indien mijn wijlen over -overgrootmoeder in leven zou zijn, zij in dienst zou worden genomen bij sollicitatie als supervisor ..sosso tranga fowroe..


  Maak melding

 11. Dinsdag 9 juli 2013 om 11:31 uur, door koos

  Deze criminele incompetente regering moet zsm opdonderen !!

  Koos
  Dat maak jij niet uit.
  En jij mag weten dat het su bevolking van hem houd,en blijven zal hij zeker.


  Maak melding

 12. @sra
  joe boi sra, zijn die tulpen uit je kont al uitgebloeid, je kraait weer onzin uit!! Je had toch verkeerde bolletjes geslikt.

  Go wrokko joe lesie paarse kalakka beest..


  Maak melding

 13. Roy

  im user ra septepen ra mori hotep amen.

  pitjin boj roy ju no e wroko ju lesi dogu sang e waka leki wang tere na mi bakka.
  na mi tori i wang sabi.


  Maak melding

 14. @sra
  no na sribi joeroe foejoe tog, joe septic tank bewoner,
  nettie joeroe dang joe o prodo na stratie, joe paarse kalakka..
  go wrokko joe luie donder..


  Maak melding

 15. Voor 1300 euro heb je een kale ticket naar Suriname in het hoogseizoen. Voor dat geld heb ik een twee weken verzorgde vakantie in Thailand of India. Deze landen hebben veel trekpleisters. De keuze is voor mij snel gemaakt.


  Maak melding

 16. Ik weet dat SLM commissaris Gerard Bruinings zich inzet voor een open sky verbinding van Suriname met het buitenland.Dit streven wordt hem zeer kwalijk genomen door enkele grote bazen van de SLM en gasten van het NieuwFront.


  Maak melding

 17. Veiligheid!

  Mooi dat dit kan. Doe het danook met Britisch airways of Duitse luchtvaartmaatschappijen of Air France. Wat houdt ons nog tegen?
  Maar aan veiligheid denkt men alleen aan vertrekkenden.
  Aankomenden kunnen zo het land met koffers XTC en nog meer het land inlopen zonder controle. Op Schiphol ergeren we ons aan de 100% controle maar in Suriname mag iedereen ongehinderd alle shit invoeren.
  Het is wachten op invoer van wapens die in de VS in elke toko te koop zijn. Suriname: let op je winkel.


  Maak melding

 18. Goed voor Amerika. Slecht voor Suriname.

  Vliegtuigen van SLM zijn gevoelig voor technische mankementen waardoor vluchtschema’s in de war lopen.
  Alleen Surinamers zijn zo gek om de onklantvriendelijkheid van SLM te accepteren maar Amerikanen niet. Ze gaan hun mars voor ze aanklagen als ze dat zelfde gedonder uithalen in Amerika.


  Maak melding

 19. Al die luchtvaartoverkomsten beteken geen moer als de staatshoofd in zijn hoofd haalt te gaan vliegen dan gaat de SLM schema naar zijn mars. Geen enkele US vlieg maatschappij gaat naar Suriname vliegen net als niet naar Georgetown, er wonen meer Guyanezen in New York dan Surinamers in Nederland en toch hebben ze geen directe vluchten. SLM heeft ondanks alle negatieve houdingen zich vliegende kunnen houden terwijl alle guyaneze vliegmaatchappijen bankroet zijn gegaan. Proficiat SLM!!!


  Maak melding

 20. Als ik naar de scheldpartijen kijk ben blij dat ik in Nederland een belangrijk ding heb geleerd. ” je moet kunnen praten of discussiëren over een probleem zonder je gekwetst te voelen omdat het niet persoonlijk is maar over een probleem word gediscussieerd. Ik heb in Suriname gewerkt en zie nog steeds hetzelfde gedrag als mensen bij de overheid werkt. Klant vriendelijkheid is zoek. Maar dat maak je ook in Nederland mee dat sommige donkere meisjes(let wel sommige) achter de supermarkt kassa en totaal geen interesse uitstralen. Hebben wij een probleem dat wij niet weten of niet willen inzien. Is een ander in ons geval altijd verkeerd en hebben wij altijd gelijk? Denk er over na. Soso Lobi.


  Maak melding

 21. Niet de slm of de Surinamers, maar juist het gebouw van vliegveld zanderij en Niet het Adolf Pengel Gebouw zoals dat nu heet; Geeft dat speciale gevoel van behagenheid en heimwee van welkom en het gebouw mag wel vernieuwd zijn, maar doet toch klassiek voelen, omdat bepaalde elementen in het plafond wel als het oude doet aandenken! vrijdag 1 oktober 1976 herleeft telkens bij aankomst op zanderij. Dat zal nooit meer terugkomen en was de dag om je land te verlaten met de DC-8, die later op 7 juni 1989, verderop verongelukte!! Zanderij bevindt zich vlakbij Katwijk in Nederland wie het vliegveld van suriname wil gedenken!!


  Maak melding

 22. @sekrepatu, je hebt groot gelijk.

  =Vreemde genoeg als je de tekst leest lijkt het alsof deze regering gemaakt heeft dat er een open Sky geopend is. Helaas is dit niet waar.

  =Ik ben blij dat men weer handel gaat voeren tussen suriname en de VS en dat er weer toeristen uit beide landen kunnen reizen.
  =Dit was al jaar en dag zo, maar door deze criminelen in de politiek is toen veel stop gezet. Ik praat uit ervaring, omdat ik vaak heb gereisd tussen suriname en de VS.

  @Blackmaster, Jij krijgt een grote pluim van mij omdat je groot gelijk hebt.
  Men vergeet een ding en dat is het feit dat wanneer je kritisch bent, het niet wil zeggen dat je niet van je land houd.
  Vele Surinamers zijn gewend om de waarheid te verdoezelen en te reageren op emoties.
  Ze staan NIET open voor een goed discussie. Zij voelen zich gauw op hun teentjes getrapt.


  Maak melding

 23. let gud op!!! berichten met zo’n kaliber zul je NOOIT een reactie zien van: Henk de drollenaar, Gaymap, Iraida, esmeralda en al die andere kritikaters over let wel het land su met haar inwoners, niet de regering.


  Maak melding

 24. Blackmaster, ik kan het volledig met je eens zijn alleen het vervelende is dat het er helemaal aan ligt, wie het stelt, want dezelfde woorden geuit door een Nederlander worden door een grote groep anders ontvangen en geinterpreteerd, dan door een Surinamer, zonder dat die zelfde groep zich afvraagt wat zijn relatiemet Suriname is en wat hij er eigenlijk mee bedoelt.
  Ik ben trouwens wel benieuwd naar de reacties op de controle in Amerika van binnenkomende Surinamers, die is wel iets anders dan op Schiphol


  Maak melding

 25. Toerisme in Suriname???? Laat me niet lachen. Alleen Surineds komen naar Suriname en de komende generatienheeft wel wat beters te doen.
  Mensen uit de VS gaan echt niet naar Suriname maar liever naar Aruba.

  Ik heb al heel wat keren gereageerd op het item toerisme in Suriname ze snappen het echt niet.
  Nu ben ik in Nice. Prachtige straten en boulevards met bloen en palmen.
  Heerlijk weer en vriendelijke bediening. Leuke markten. Alles super schoon en veilig.

  Volgend jaar ga ik voor minder geld liever naar Vietnam.
  Suriname? Ik krijg mijn vrouw niet meer mee.
  Geen leuke winkels, strand eethuisjes etc.

  Bedankt Suriname.


  Maak melding

 26. Dat wordt dan heel lastig voor de KlM.
  Straks geen Surinamers meer om uit te melken, en te onderwerpen aan 100% vernederingen als er ook Amerikaanse vliegmaatschappijen zich op die route gaan begeven.
  De Samenwerking van de KLM met het Amerikaanse Nort-West liep al op niets uit, en nu is het Air-France die ze binnenkort in de uitverkoop wil doen.
  Zonder staatssteun zullen ze het niet redden, en als Europa gaat dwarsliggen, dan is het ” Game Over ” voor de KLM.


  Maak melding

 27. Blackmaster en boegroe, het is niet negatief bedoeld , jullie zijn te dom om te begrijpen hoe de vork van een open sky verdrag in elkaar zit. Dat zul jij nooit begrijpen maar ik wel. Ik hoop dat je dit onthoud, laten wij kijken in dd komende tijd afloopt. Ik garandeer je dat maatzchappijnen bedanken voorcdeze aanbod en heel veel verliezen zullen leiden. Wat su te bieddn man helemaal geen moer.


  Maak melding

 28. @okrad, jij snapt er geen snars van. De samenwerking tussen KLM en Northwest was niet alleen succesvol, maar ook nog eens toonaangevend op het gebied van luchtvaartallianties. Deze samenwerking is vrijwel niet veranderd, met het enige verschil dat Northwest inmiddels is opgeslokt door Delta. Maar ook Delta/KLM is een gouden combinatie op de routes tussen Nederland en de VS.

  Binnen de AF/KLM groep is het vooral AF die zichzelf in de uitverkoop moet gooien, aangezien KLM degene is die successen boekt terwijl AF jaar op jaar aan blijft modderen. Mocht KLM toch in de verkoop worden gegooid, dan heeft de eventuele koper een goudmijn in handen.

  Dit open-skies verdrag is verder nauwelijks gericht op surneds, maar voornamelijk om een nieuwe verbinding met de buitenwereld mogelijk te maken. Er gaan al enige tijd geruchten de ronde dat American Airlines naar Suriname wil komen, dat komt perfect uit met dit nieuwe verdrag. Daarmee open je niet alleen een meer betrouwbare verbinding tussen de VS en Suriname, maar heb je vanuit Suriname tig van doorverbindingen via een hub-luchthaven in de VS. Mogelijk Miami, aangezien AA een sterk netwerk heeft tussen Miami en vrijwel alle hoofdsteden in Midden-en Zuid Amerika en het Caribisch gebied. Alleen Suriname en Guyana ontbreken nog op hun routekaart….ik zou zeggen: kom liever vandaag dan morgen!

  Dit open-skies verdrag heeft


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.