Nederlandse ambassadeur in Suriname kwestie van groenlicht

64

PARAMARIBO, 9 jul – Nederland wacht op zoiets als een signaal vanuit Paramaribo om weer een ambassadeur te benoemen. Volgens Ernst Noorman, de tijdelijk zaakgelastigde van het Koninkrijk der Nederlanden in Paramaribo, ligt het vrijwel geheel aan de andere partij. Den Haag wacht nog met het indienen van een verzoek tot agreement.

Dit betekent zoveel als dat er gewacht wordt op diplomatiek groenlicht. Als het er op niet al te lange termijn van komt, is Noorman zelf waarschijnlijk de eerstvolgende ambassadeur van Nederland in Suriname. Van een bevroren relatie lijkt nog weinig over, althans niet aan de noordzijde. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, zelf zou bezig zijn met een charmeoffensief.

“Hij heeft gezegd dat onze relaties een ambassadeur verdienen en daarom stuurt hij alvast een zaakgelastigde”, zegt Noorman tegenover de Ware Tijd. De recente ontmoeting tussen Timmermans en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in Chili was dus geen toeval. “Die ontmoeting was niet eenmalig, er komt een vervolg”, aldus Noorman. Den Haag draaide de relaties eigenhandig op een laag pitje na de benoeming van Desi Bouterse tot president.

64 REACTIES

 1. Ik denk dat men in Nederland op basis van voortschrijdende inzichten tot de conclusie is gekomen dat Nederland zichzelf internationaal heeft geïsoleerd in haar negatieve houding t.a.v. de Surinaamse regering. Geen enkele poging van Nederland om Suriname internationaal te isoleren en te boycotten heeft succes gehad. Daarnaast heeft Nederland ook door dat de eigen Nederlandse geschiedenis ook geen schoonheidsprijsje waard is. Aldus een deskundige blik van een NDP sympathisant.


  Maak melding

 2. Thuis alleen kan bv Lackin STOERE TAAL praten ,eenmaal buiten en ver uit de ogen van de surinamers ,omhelst hij zijn vijanden!!!
  Hahahaaaaa…

  @Tang Lafoe

  Wanneer gaat het eindelijk in je hersenen doordringen dat Nederland en Suriname niet van elkaar gescheiden kunnen worden?!!
  Onze relatie is net als een kind verbonden aan een navelstreng.
  Hoe hard je baasje ook zijn best zal doen alsof Nederland niet bestaat ,wel ja voor hem zou het niet te hoeven bestaan op persoonlijke basis,voor ons de rest van de surinamers bestaat Nederland wel!!!

  En wij zijn blij dat Nederland ons niet in de steek laat,je kan het aan doekhie gaan vragen,hij was daar wegens gezondheids redenen,toen was Nederland wel goed ,eenmaal thuis gaat deze weer als een dolle hond tekeer tegen Nederland!
  Nederland doet veel op medisch gebied voor ons ook op andere gebieden doe ze veel. Je baasje heft zijn huisdokter in Cuba,wij zijn afhankelijk van artsen uit Nederland!


  Maak melding

 3. @Surinamer op dit forum wordt tijd dat men fatsoenlijk met elkaar kunnen discussieren zodat ze van elkaar kunnen leren ze hoeven niet eens te zijn over een thema maar elkaar menig respecteren Uit deze move van Nederland zien hoe volwassen men denkt het gaat om de Nederlandse Economie hun persoonlijke problemen met Bouterse laten ze nu ff varen Dus mensen op deze forum die te-of onterecht problemen hebben met Bouterse moet het kaft van de koren leren scheiden tussen en Bouta en Suriname I LOVE SU


  Maak melding

 4. volgen Ernst Norman’s bericht geving wacht Denhaag op het indienen van vezoek tot agreement.
  het is toch nederland die weer een ambasade in suriname willen”wij hebben er niet om gevraagd,Wat betekend dan die verzoek tot agreement in DENHAAG”ECHT NIET,het zou beter zijn als die vent een ander plek gaat zoeken,maar dan 20 duizend klm verder.


  Maak melding

 5. @SRA

  Waarom sluit je baasje het ambassade van Suriname in NEDERLAND niet voorgoed?!!
  Wat houdt hem tegen zo te doen?!
  En wat about de ambassade van Suriname te frankrijk.Parijs?!
  Is deze ambassade niet overbodig want voor zover wij weten is het gebouw op SLOT,NO ENTRY for NAARENDORP the CRIMINAL!!Waar houdt deze crimineel zijjn kantoor,in een hoekje in 1 van de straten in Parijs zeker?!!!


  Maak melding

 6. Dinsdag 9 juli 2013 om 16:02 uur, door Ray
  @SRA

  Waarom sluit je baasje het ambassade van Suriname in NEDERLAND niet voorgoed?!!

  roy

  jij bent volgens mij de enige die daarvan niks afweet.


  Maak melding

 7. Ik heb die fronters,redimus,en olland altijd voor gehouden dat bouterse is en de sterke man van suriname is zolang wij surinamers in hem geloven en dat hij bouterse op de steun van dit volk mag rekenen.wij laten ons niet de les voor lezen.
  Die grote smoel van rutte en verhagen horen wij niet meer .die redimusus santhoki front hebben van alles geprobeert om dit wettig gekozen president en zijn volk te isoleren maar ze hebben niets totaal niets bereikt en daarom zeg ik.geld is nog niet alles in het leven,het is belangrijk maar er zijn grenzen,en die grenzen heeft rutte overtreden te samen met front en die redimusus.mijn president dwingt respect af .
  Bouterse maakt geen knieval voor olland wij kunnen doorgaan zondwr olland.
  Het is geen grootspraak het is de realiteit.suriname staat op de kaart dankzij de ndp.
  Front kan van de ndp leren hoe je respect verdiend en krijgt. Strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang
  Bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 8. Koos, laten we ook eerlijk wezen. Nederland heeft ook economische belangen voor ogen bij een goede samenwerking tussen Suriname en Nederland. Het beleid om de regering Bouterse te isoleren heeft gefaald.Ik ben van mening dat Suriname ook economisch voordelen kan krijgen in een een goede samenwerking met Nederland. Suriname kan als portaal dienen voor Nederlandse bedrijven(midden en klein bedrijf) tot de Caricom markt.Daarnaast heeft Suriname een overvloed aan vruchtbare landbouwgrond om zich als voedselschuur te ontwikkelen.


  Maak melding

 9. Hans de pedofiel moet dimmen,laat nedeland zijn problemen oplossen.zie die huis uizettingen en voetsel banken,zie die werklozen,zie die pedopartij zie die armoede in olland.heel veel ollanders worden met de nek aangekeken als de ollandse mannen naar de arme landen trekken om hun smerigheid met jonge kinderen te doen ,jij moeten ze ook in de gaten houden als jij je poot op surinaamse bodem zet.
  Heel veel ollanders zijn pedofiel en staan op de lijst van interpol
  Onthoud een ding, mijn president komt overal terecht zelfs nederland heeft hij aangedaan maar het is bekent dat jullie bange schijterts zijn en konden hem toen niet oppakken .ik zal jou zeggen dat jou soort niet veilig zijn in su als men denkt mijn president die door dit volk gekozen is een haar te krenken.bouterse is het surinaamse volk en het surinaamse volk is bouterse.wij hwbbwn geen boodschap aan die kolonisator ,kom investeren en zaken doen als je dat wil, maar daar de les komen voorlezen,nooit never nunka.is over zolang de ndp bestaat.front met santhoki en vene zijn die kontlikkers van olland niet de ndp.geef die fronters die vis wij hebben geen vis nodig wij hebben die hengel desnoods gaan wij naar china maar wij verlagen ons niet voor olland ,ze zitten nog dieper in de stront .die ambassadeur wil graag goede betrekkingen maar ik zou tegen mijn president zeggen voorzichtig .

  Bouta kraktie


  Maak melding

 10. @ RobG

  Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durf ik te beweren dat deze toenadering door de regering Bouterse zelf is voorgekookt. Om gezichtsverlies te lijden proberen ze uit alle macht de schijn tegen te houden. De toenaderingspogingen van Lackin zijn uit nood geboren nu de zogenaamde investeerders geen durfkapitaal wensen te investeren in het door een stelletje bandieten geleide regering.

  De recente uitspraak van Bouterse op Keti Koti dag is niet uit de lucht komen vallen. Bouterse is een charlatan en Lackin is zijn meester troubadour.


  Maak melding

 11. @michael ,…je zegt het goed. De toenadering naar Nederland was al door Lackin gedaan, en nu speelt hij alsof. Bouterse uitspraken op 1 juli over vergeving is duidelijk een bevestiging. Het domme volk waaronder Pero trappen er gewoon in,..


  Maak melding

 12. De haat-liefde verhouding tussen Suriname en Nederland is volgens mij al zeer oud. Ik denk dat het al begon toen de slavernij in Suriname werd geintroduceerd. Pas wanneer met name Nederland gaat inzien dat Suriname geen kolonie meer is, zal het weer beter gaan. Nu dwingt Nederland alweer dat het verzoek om een ambassadeur van de kant van Suriname moet komen. Waarom maakt Nederland geen knieval?


  Maak melding

 13. Michael,
  Bouterse weet precies hoe hij die domme massa moet manipuleren,ik kan mij nog herinneren dat hij werd geweigerd op Obama zijn receptie, toen zei hij tegen zijn volgelingen dat hij had gekozen om aan tafel te schuiven bij GROTE investeerders.


  Maak melding

 14. EEN KEIHARDE CQ EIND BESLISSING vanuit de REGERING MOET DIT ZIJN; (MEKAAR PRATEN EN LACHEN IS HELEMAAL NIETS)
  ***************************************************
  NL kan ALLEEN het groen licht krijgen pas wanneer ze deze 3(drie) onder genoemde belangrijke punten EERST uitgevoerd hebben, anders is er een stop licht(rood), zolang de NDP/MC politieke partij in SU zal bestaan.
  ************************************************
  NL < EERST UITVOEREN EN GEEN SLIM SPELEN MET BELOFTES.
  ****************************************************
  Punt 1 < Het accepteren van deze wettig democratisch gekozen Pres/Regering DMV OPENBAAR KENBAAR MAKEN.
  Punt 2 < Zogenaamde drugsveroordeling van DDB op verdenking zonder grondige bewijs materialen van op heterdaad betrappen(veroordeling van DDB om Uw enigste sterkste vijand zwart te maken, uit te schakelen en SU over te nemen) verwijderen/annuleren.
  Punt 3 < Realiseren van een positieve oplossing aan de nabestaanden van dec moorden door beeindiging van deze vieze politieke/uitzondering geval van straf proces door te vergeven en eenmalige vergoeding te geven.
  ****************************************************
  Opmerking:
  Het volk van SU zijn allemaal stuk voor stuk vast beraden BOUTA MANNEN, DUS PAS OP.(WIE NOG NIET IS GAAT zoetjes aan OOK WORDEN).


  Maak melding

 15. Ik tel iedere dag 3 a 4 baldadige overvallen per dag. Per week tel ik zeker 1 a 2 verkrachtingen/incest in familie sfeer. Het val mij ook op dat 1 bevolkingsgroep er met kop en staart uit steekt en dader is van deze vergrijpen. Wat is het probleem eigenlijk met deze mensen? Kunnen wij als Surinamers daar wat aan doen?


  Maak melding

 16. =Beste mensen,

  =Nederland voelt zich NIET gesoleerd.

  =Zie maar hoe Nederland alles doet om aan de wensen van zijn landgenoten te voldoen en voor ze op te komen.

  =WAT DOET LACKIN EN BOUTERSE VOOR ZIJN MENSEN IN NEDERLAND??????

  =Je mag zeggen wat je wilt, de Nederlanders zijn veel slimmer dan vele Surinames die maar met woorden smijten.
  Op de hele wereld en bijna in alle hoeken van de wereld zijn de Nederlanders te vinden.

  =In hoeveel landen wonen er Surinamers????

  ==Vreemd genoeg wilt men van de Nederlanders eisen wat ze moeten doen zodat er een ambassade in suriname komt MAAR,,,,niemand wilt Bouterse aanspreken op zijn fouten die hij begaan heeft en voor de rechter te verschijnen.
  =Wie zijn allemaal hypocriet!!!!!


  Maak melding

 17. Nederland heeft de ambassadeur terug geroepen om te laten zien hoeveel beter ze dan suriname is.
  De vernedering die elke surinamer op schiphol ondergaat spreekt boekdelen. Deze vorm van diplomatieke vertegenwoordiging werkt goed. En er is geen haast geboden. De banden met de volkeren zijn goed. Zolang die niet er onder lijden is er geen man over boord.
  Nederland zou ook wat kunnen doen om de visa voor Surinamers echt te versoepelen. Voor de rest zou nederland zich beter kunnen richten met de eenwording van Europa. Daar liggen kansen voor land en volk.


  Maak melding

 18. Wat is er werkelijk aan de hand in de diplomatieke wereld.

  Nederland heeft naar aanleiding van de Amnestie wet haar Ambassadeur voor consultatie naar Den Haag laten komen. Dat wil niet zeggen dat er geen ambassadeur is alleen dat hij als, serieus, diplomatiek signaal even met zijn baas moet praten.
  Omdat de betreffende ambassadeur aan het eind van zijn termijn was is hij nooit meer terug gegaan naar Suriname. Dit was een 2de serieuze diplomatieke boodschap. Die boodschap was wij nemen jullie niet serieus. Het leuke van de situatie is dat er een status quo is waar in niets veranderd is en Suriname is gaan reageren. Nu wordt er een zaakgelastigde ad interim gestuurd, het geen wil zeggen dat deze zodra de President diens geloofsbrieven aanvaard en de hand schud er een Nederlandse ambassadeur is. Iedereen weet dat de President dat zeer waarschijnlijk nooit zal doen en daarmee zich elke dag verder diplomatiek isoleert.

  Voor de Surinaamse bevolking is er gewoon een (soort van) Ambassadeur van Nederland en deze zich in de achter tuin van de President vrijelijk kan bewegen.
  Dit was vooraf uitgedacht!
  Diplomatiek Schaakmat heet dat. Elke list wordt contra productief en een blamage.


  Maak melding

 19. @ Ray
  Je kan er ook niks aan doen dat jou verstand even groot is als een lege pindadop.

  Ik heb geen moment gezegd dat Nederland en Suriname niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Voor de duidelijkheid, het is juist Nederland die zich kinderachtig gedraagt als het Surinaamse volk voor iets kiest wat hen niet zint. Het is steeds weer Nederland die als eerste zijn ambassadeur terugroept. Het is Nederland die meerdere pogingen onderneemt om Suriname te isoleren (zonder succes overigens). Het is Nederland die probeert internationaal te vernederen en laagdunkend over de keuze van het Surinaamse volk.

  Je moet dus de rollen niet gaan omdraaien. Wij hebben nu een president die niet buigt voor Nederland. Probeer verder te kijken, DDB heeft een verleden waar ik niet trots op ben. Maar hij zet wel een eerste stap om het kleine land Suriname en zijn volk om hun waardigheid terug te winnen.

  Nederland krabbelt duidelijk terug! Dit is niet om medelijden met het Surinaamse volk, nee dit is eigen enge economische belangen. Want anders zijn ze er straks niet meer bij. Suriname doet zaken met de machtige China, Canada en Amerika (VS).

  Hoezo medsche zorg in Nederland is goed? Je betaalt gemiddeld per persoon 1300 euro per persoon aan ziektekosten premie. Daarnaast verplicht 350 euro aan eigen risico per persoon. Verder worden niet alle medicamenten en behandelingen vergoed. Reken maar uit wat een gezin vader, moeder en 2 kinderen boven 18 jaar per jaar kwijt is aan zietekosten. En vergelijk de medische zorg uit Belgie, Frankrijk, Spanje, Italie met dat van Nederland. Ik kan jou vertellen, vele malen beter dan Nederland en veel goedkoper!

  @ Ray, dit brengt mij op de vraag wat is eigenlijk jou referentiekader? Ik wil jou niet beledigen maar kom aub met steekhouden argumenten en niet met de borrelpraatjes van de betweterige uitkeringstrekkers op de hoeken van de Bijlmer.


  Maak melding

 20. @Tang Lafoe, waarom schrijf je niet of het waar is wat ik geschreven heb? waarom gelijk zo een opmerking maken?

  Als het niet klopt dan lees ik het wel. Kom maar met een tegenbericht.

  =Je schrijft over de medische kosten van Nederland die zo duur zijn geworden. laat mij een ding zeggen, door de vele buitenlanders en de fraude praktijken is alles zo duur geworden. Ik heb harde bewijsstukken voor jou.

  =Er zijn vele projecten die Nederland wilt realiseren in suriname waar de meeste Surinamers geen weet van hebben.

  =De waarheid is soms hard om aan te horen.


  Maak melding

 21. Redactie:NIET Den Haag draaide de relaties eigenhandig op een laag pitje na de benoeming van Desi Bouterse tot president.
  Den Haag had zijn ambassadeur voor overleg terug geroepen,en dat is heel iets anders dan opeen laag pitje zetten!
  Suriname deed dat in tegendeel wel,door zijn ambassadeur tot zaakgelastigde terug te brengen.
  Dat is opeen lager pitje terug draaien.


  Maak melding

 22. Dinsdag 9 juli 2013 om 15:03 uur, door django

  jij begrijpt hoe Nederlanders denken.
  Mensenrechten en democratie interesseren ze geen enen moer.
  Alles draait om handel. Bouterse heeft nog een paar jaar te leven.
  Suriname en Nederland zijn er over 500 jaar nog.

  De politiek is niet belangrijk maar de bevolking van de beiden landen.
  Dus denkt Nederland verder dan de paarse bende ooit kan denken.

  Die leggen alleen maar rekeningen bij Nederland neer en willen steeds opnieuw geld.
  Vergeet het maar.
  Suriname raakt aan de bedelstaf.
  De VS wil China niet op het contingent . Klaar.
  Wat China ook probeert. Het zal niet lukken.


  Maak melding

 23. ookal heb je een grote mondt,maar in de wereld van nu kom je tot de ontdekking dat je niet alleen staat..

  je zult hoe dan ook samen moéten werken om doelen te bereiken.

  lackin weet dat de s.l.m geen bestaans recht heeft als schiphol vermeden moet worden.,, andere keus is er niet..,,
  dus vrijwillig verplicht nederland aan te doen/danwel onder te doen..

  lackin weet ook dat er verder in de wereld alle mogelijkheden zijn uitgeput onderzocht en geen resultaat geboekt,dus diepe buiging maken en accepteren..

  zelf bouta is terug gekomen op zijn braaksel om deze inteslikken,

  hopende dat hij wordt kwijt gescholden over zijn daden..

  de keuzes zijn beperkt in de witte-mans wereld dus buigen maar..


  Maak melding

 24. Beste poster en Waterkant.net, vertel dit verhaal zoals het is en staat in dwtonline van vandaag !

  Vertel of lezen jullie exact wat deze meneer Noorman (die Nederland vertegenwoordigd) vandaag zegt over Suriname !

  Let wel, zelf Nederland geeft toe dat het heel goed gaat met Suriname en daar willen ze van profiteren.

  Die 16 miljoen euro mochten ze houden omdat wij geen bedelaars meer zijn onder President Bouterse !

  Ik hoor jullie graag !


  Maak melding

 25. @surinam patriot
  MEDUSA is onsterfelijk!
  Ben trouwens momenteel heel ver weg (1000-de km) van de bewoonde wereld verwijderd!!!
  Alles verder goed daar in het koude kikkerlandje?


  Maak melding

 26. @Ira,
  Ik ga jou niet proberen te overtuigen als je van de meest belachelijke, discriminerende opmerkingen jegens buitenlanders maakt. Je hebt een echte wassi nodig!


  Maak melding

 27. @tedje
  Een gratis advies. Lees zelf jou eigen post. Ik vind het knap als jij je eigen onzin snapt! alcohol is schadelijk voor jou verstand!


  Maak melding

 28. @ Henk Molenaar en GMAP, waar zijn jullie ! Waar blijven jullie !
  Na deze uitspraak van de Nederlandse zaakgelastigde moeten jullie kletsen ! Lezen jullie heel goed wat deze meneer zegt op dwtonline.net !
  Waterkant.net vertelt niet het hele verhaal dus widen up your view brothers and sisters !

  Volg niet alleen waterkant.net maar ook dwtonline, dewestonline. gfcnieuws, apintie, dbsuriname, etc.etc.

  Waar is Santokhie nu met z’n bigi mofo dat het niet goed zou gaan met Suriname ? Waar komt deze Dalith vandaan om ons dit over Suriname te zeggen ?

  Als zelf Nederland toegeeft dat het goed gaat met Suriname, wie is dan (Dali)Chaan om te zeggen dat het niet zo is !!!!!

  Ik lees graag de tegenberichten !!


  Maak melding

 29. Beste Milton: Hoe staat het met de Surinaamse ambassade in Parijs, de nieuwe poort naar Europa waar al een jaar geen activiteiten plaatsvinden ondanks een miljoen investering?


  Maak melding

 30. =Nederland wil zijn bedrijven in suriname een boots geven en tegelijkertijd suriname helpen. Hier is niets op tegen.

  =Als het om samen werken gaat heb ik niets tegen.

  =Wat het geval is, is het feit dat de berichten zo naar voren komen alsof Nederland op de knieën gaat voor suriname, terwijl dit helemaal niet waar is.

  -Suriname is een groot land met een heel kleine economie
  -Nederland is een klein land met een enorme economie wereldwijd.

  Toch lees je vaak de berichten van :::we hebben Nederland NIET nodig en zij bedelen nu!!

  -Mensen, jammer maar dan zou ik weer in de schoolbanken moeten gaan zitten.

  =Sommige reacties met haat komt van niemand anders dan van Bouterse. Zie maar de opvoeding!!!!!!

  =Suriname in NIET van Bouterse.


  Maak melding

 31. Dat wordt dan heel lastig voor de KlM.
  Straks geen Surinamers meer om uit te melken, en te onderwerpen aan 100% vernederingen als er ook Amerikaanse vliegmaatschappijen zich op die route gaan begeven.
  De Samenwerking van de KLM met het Amerikaanse Nort-West liep al op niets uit, en nu is het Air-France die ze binnenkort in de uitverkoop wil doen.
  Zonder staatssteun zullen ze het niet redden, en als Europa gaat dwarsliggen, dan is het ” Game Over ” voor de KLM.


  Maak melding

 32. @ Milton Fleur, ik begrijp jou vreugde. Rustig blijven en de caravaan gaat rustig verder. Laat je niet afleiden en laat GMAP en Henk molenaar tot inkeer komen.Ze likken nu hun wonden en als je ze provoceert zullen ze met schijnbewegingen het over een andere boeg te gooien.

  Henk Molenaar is al begonnen om een ander onderwerp aan snijden. inhoudelijk weet hij geen raad met het artikel in dwt.


  Maak melding

 33. Ik moet echt bijna pissen in mijn broek als de Paarse Meute denkt dat er een succesje wordt behaald. Let op denkt…….

  Ze worden compleet hysterisch en staan te juichen als kleine kinderen. Denkt het Paarse gepeupel nu echt dat er ook maar iets van ecnonomisch gewin voor Nederland in Suriname valt te behalen, een land met minder inwoners dan Rotterdam?


  Maak melding

 34. en de GOUDENREGEN heeft zijn eerste vlucht al moeten vertragen wegens technische mankementen. Passagiers zijn weer zonder enige vorm van communicatie aan hun lot overgelaten in Belem. Waar is Ameerali nu met zijn populistische geroeptoeter. Binnen 1 week alweer een vervangend toestel moeten inzetten.
  Wat een amateuristische teringbende en onbeschofte en ongemanierde dienstverlening.
  Het is en blijft een ongeciviliseerd Mickey Mouseland.


  Maak melding

 35. @Ira,
  Je zegt het zelf, ga terug naar de schoolbanken, omdat ik een sterk vermoeden heb dat jij de individuele mensen die jij kent pretendeert dat het over alle mensen gaat, alle surinamers of alle buitenlanders etc. gaat. Lekker generaliseren dus.

  Zo klets je ook uit jou nek, dat je bewijzen hebt en op de hoogte bent van zaken waar menigeen weet van heeft.

  Normaal gesproken is het zo dat degene die veel insite informatie heeft de lippen stijf op elkaar houdt en zal niet brabbelen zoals jij doet. Je probeert interessant te doen, doe het lekker bij jou bingoclubje.


  Maak melding

 36. @ Henk Molenaar
  Jij wil het maar niet snappen he. Als je zou zeggen dat Suriname met een relatief kleine bevolking en dus niet interessant genoeg voor Nederland als afzetmarkt voor consumptieve goederen dat zeg ik jij hebt een punt.

  Maar daar blijft het niet bij. Op het ogenblik gaat het om grote investeringen die er worden gepleegd waar Nederland de boot dreigt te missen als zij niet participeren. Je mag daarover twisten, maar die komen er wel degelijk aan. En dan denk ik aan diensten en leveringen van respectievelijk consultants, machines, staal, etc. bij grote investeringen in herstructeringsprojecten van de financiele sector, belastingen, staatolie, goudsector, infrastructureleprojecten, woningbouw en agrarische sector. Kortom in deze gaat het niet om het inwoners aantal, maar aan de kwantiteit van de op stapel liggende investeringen. Die harde info heeft Nederland allang bereikt. behalve een paar onwillige honden zoals die het maar niet willen inzien.


  Maak melding

 37. HAhahah HENK JIJ BENT GEEN SURIENAMER MAAR PRAAT MEER DAN 1 EN kINKIE joe dinkie wat buigen maar die tijden waar in jij leeft zijn voorbij dus jij bukken maar hahahahha ira de buitenlanders jij bent zowieso een racist dus laat jou in eigen sop gaarkoken met jou uitspraaken geen mens is meerof minder dan een ander al worden ze soms zo behandelt en mhr Tedje Amerika wilt CHINA niet in SU dat zou kunnen maar wie bepaalt dat wij SURIES OF DE VS ZO ZIE JE WEER HOE JIJ DENKT DAT WIJ NOG STEETS IN DIE TIJDT LEVEN WAAR EEN LAND VOOR EEN ANDER BEPAALT WAAR HOE WANEER WAAR IS DAN WEDER ZIJDS RESPECT LAAT DAN REGEERING BUITEN MAAR VOOR ONS ZELF ALS MENSEN ALS JIJ MIJ IN MIJN HUIS KOMT VERTELEN WIE IN MIJN POT MAG MEE EETEN DAN MAG JIJ DE SLEUTELS VAN MIJN HUIS EN ALLES WAT DAAR LIGT DAN IS HET JOU EIGENDOM IS HET ZO ALS TOEN DE SLAAFEN MEESTER JOU VROUW MEE NAM WANEER HIJ WILT EN DAN TERUG BRACHT DENK VOOR DAT JE PRAAT VS ZOU HET NIET LEUK VINDEN DAN HOOREN ZE MET SU TE PRAATEN VAN HOE VER MAAR COMANDEEREN ZOU VERLEEDEN TIJDT MOETEN ZIJN DUS ALLE LEEZERS RESPECT AND GOD BLESS YOU ALL


  Maak melding

 38. Henk Molenaar, nu geef jezelf toe dat je incontinent aan het worden bent van al jou eerder gebezigde onzin over Bouterse en Suriname.
  Wil jou adviseren om nu ook alvast je Pampers voor bejaarden om te doen want er volgt meer en strakjes hou je er ook nog een diarree aan over.
  De ouderen onder ons zouden zeggen ‘prudjerie’ na joe skin !

  Dit is geen grap beste Henkie, want we hebben het nu over Den Haag die heel veel ontwikkeling ziet in Paramaribo, en jij praat over Parijs !
  Misschien moet jij een enkeltje Parijs met jou moesje maken, want dan zijn we eindelijk van jou en die spreekwoordelijke moesje naar Parijs af.

  Let wel beste mensen, er zijn heel veel hooggeschoolden, toppers, (wiskundige)ingenieurs, economen, juristen en hele santekramen geweest om Suriname te besturen en leiden maar die hebben er niks van gebakken.
  En opeens was daar Desi Delano Bouterse (ex militair) zonder hogeschool of universitaire opleiding die het land Suriname wel weet te besturen en in de wereld weet te positioneren !

  Eén of andere NF gek had enkele weken terug de cv van Ernst Noorman op dit forum geplaatst en gevraagd naar die van Bouterse !
  Nou NF idioot, als Ernst Noorman zelf toegeeft dat het Suriname zeer voor de wind gaat onder Bouterse, dan kan deze Noorman al z’n diploma’s en kennis weggooien.
  Als een half Indiaan uit Suriname Internationaal een veel betere job doet dan een universitair geschoolde diplomaat, uit het zgn elite Haagse corps, dan moeten we toch toegeven dat Bouterse kwaliteiten heeft !

  Wie durft dit allemaal tegen te spreken, sukkels !


  Maak melding

 39. Michael, ik vind dat je met je opmerking wel heel kort door de bocht gaat.Er is zeker een kentering te bespeuren in de relatie Nederland – Suriname.In de diplomatie gebeuren er heel veel dingen waar de gewone man/vrouw geen weet van heeft. Neem van me aan dat er achter de schermen positieve signalen zijn uitgegaan van Nederland richting de Surinaamse regering. Nederland heeft ingezien, mede op basis van voortschrijdende inzichten dat haar beleid richting de regering van Suriname positief moet zijn.

  GMAP, je denkt toch niet dat iemand de onzin verhalen van jou gaat geloven. Bouterse is nooit geïsoleerd in de buitenlandse politiek van Suriname.Het verhaal van Obama klopt voor geen meter. De Caricom leiders zouden het nooit gepikt hebben. GMAP, keep dreaming met het NieuwFront. Nederland weet heel goed dat men na de verkiezingen van 2015 met de regering Bouterse zaken gaat doen.


  Maak melding

 40. Tjaa 8 dec had Nederland voor Suriname niks te betekenen!
  De commando werd toen netjes thuis gelaten!

  Maar een kinderhand is gauw gevuld als iemand hier zegt dat Nederland weer voor en ziekte behandeling goed is.

  Verdikkeme haal nu eens wat dingen niet door elkaar.

  De Nederlandse regering is heel iets anders dan het volk.
  De Nederlandse regering heeft andere belangen dan het Nederlandse volk.

  Oja en niet iedere Nederlander staat hier te springen dat het met Suriname goed gaat. Dat is vroeger ook niet geweest en nu met de kleine indiaan ook niet.
  Maar dat heeft te maken hoe men elkaar kapot maakt mbv de media.

  Nederlandse regering heeft maar 1 doel. Ze willen er beter van worden want in Europa horen ze hele positieve signalen. Dusssss……..
  Wil Nederland graag een stuk van de taart.

  Ik zal wel wederom minnetjes krijgen!

  Maar nogmaals haal nu een het Nederlandse regering en het volk en particuliere bedrijven niet door elkaar.

  Sterkte voor ons volk.


  Maak melding

 41. Ned.regering dacht nog de dienst te kunnen uitmaken in Su. ze zijn van een koude kermis thuis gekomen .
  nu staan ze te bedelen om weer een ambasadeur te benoemen onder het mom van hechte band etc ….

  Su onder leiding van Bouterse bepaalt nu zelf .


  Maak melding

 42. DE hr Gregory Rusland naar nederland goed gespregehad en maar klaagen hoe het niet goed gaat met SU en dat wat regeering nu doet al was voorbereidt door voorig regeering dus wat is niet goed moest de voorbereiding 10j duuren mensen zoder water stroom weegen ziekezorg school opvang en noem maar op en nu al zeggen dat deze regeering een potje van maakt dus zal nu 20j duuren om het weer op te ruimen dus vast een excuus voor als zij mogen regeeren wel laat dan maar de oude schoenen staan want praaten als brugman en uitvoeren hoo maar bent u geld zaken komen regelen hier hoop het niet want dan moet er weer bezuinigt worden Greg en santokie kan het niet anders doe zaaken met nl en verdien geld maar niet handtje open want dan zijn wij weer aan het begin van jullie voorbereidingen en opruimingen en weer meer verdeelt heidt in su als ik kijk naar bijeenkomsten van NPS veel van 1 bevolkings groep VHP zelfde en ook andere partijen alleen NDP heeft van alles dus moeten wij terug naar verdeeltheid wij zijn allen Suries dus niet meer oude tijdt weg ermee mee met alle respect GOD BLEESS SU


  Maak melding

 43. @ RobG

  Je moet wel kleurenblind zijn om niet te constateren dat de Surinaamse regering eieren voor zijn geld kiest en de relatie met Nederland wilt normaliseren.

  Tijdens de inauguratie tot President van Suriname gaf dezelfde Bouterse Nederland flink van langs en moest voor de Nederlandse ambassadeur zelfs een stoel uit een bezemkast gehaald worden.

  Nu de zaken niet goed voor staan en het machtige China niet bereid blijkt om zonder een stevige vinger in de Surinaamse pap ongelimiteerd kredieten te verstrekken ziet men in dat de harde confrontatie politiek jegens Nederland een boemerang effect sorteert.

  Niks mis mee, fouten zijn menselijk en in de politiek worden wel vaak fouten gemaakt. Maar geef het dan ruiterlijk toe dat ” op basis van voortschrijdende inzichten” de Surinaamse regering de diplomatieke betrekkingen met het vroegere moederland wenst te herstellen.

  Op 1 juli kon de president toch ook aan het Surinaamse volk mededelen dat men de vroegere kolonisator moet vergeven en vooruit moet kijken, omdat de toekomst van het land niet gebaat is om steeds achterom te kijken?

  Waarom moet nu een vogeltjes-dans opgevoerd worden om de diplomatieke betrekkingen op ambassadeursniveau te normaliseren ?


  Maak melding

 44. Beste Piet Paniek,

  Nederland komt met haar ambassade primair op voor de belangen van van Nederlaners ( dus ook Surineds) in Suriname en Nederlandse bedrijven.

  Bouterse en zijn 40 rovers zijn zo rancuneus als de pest en komen vooral op voor hun eigen ego.

  Dat is het verschil


  Maak melding

 45. Milton Fleur, “wie durft dit allemaal tegen te spreken sukkels” lekker arrogant wel je vertoont al hetzelfde intimiderende gedrag als je baasje, ik ken er nog een paar in de geschiedenis met een lage opleiding die het zogenaamd ver geschopt hebben, wat dacht je van Korporaal “Napoleon”, in rang zelfs nog lager dan het sergeantje, en onze huisschilder A.Hitler, ook die hebben weliets goeds voortgebracht, maar nog veel meer ellende, dus die argumenten van jou zeggen me hoegenaamd geen ene reet, trouwens als de oma van jou moeder een indiaanse was, ben je het dan ook nog, de indianen die ik heb leren kennen in de jaren dat ik in Suriname kom acht ik wel een stukje hoger dan dat baasje van jou, en als jij zo tegen hem opkijkt dan weet je ook wel waar je ongeveer staat


  Maak melding

 46. @Hans

  Ik lees jou post en kan alleen maar fronzen met mijn wenkbrauwen van Huuh. What the F**k heb jij het over. Heb jij geprobeerd Milton een college wereldgeschiedenis te geven?

  Het is volgens beter om rustig verder in jouw hangmat te gaan liggen. Want jij bent een schoon voorbeeld van: de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.


  Maak melding

 47. Woensdag 10 juli 2013 om 12:36 uur, door Henk Molenaar
  Beste Piet Paniek,

  Nederland komt met haar ambassade primair op voor de belangen van van Nederlaners ( dus ook Surineds) in Suriname en Nederlandse bedrijven.

  Daar hebben we onze uber Surinamer weer die weer duidelijkheid schept.

  Een ambassade hoort dat te doen!
  Maar zoals je zelf reeds weet maar wederom ontkent dat de Nederlandse regering met een dubbele agenda bezig is.
  Maarja je weet toch dat ik ze hypocriet vind gezien hun acties na 8 dec.


  Maak melding

 48. Hee Piet Paniek, hoeveel agenda’s houdt mijnheer Bouterse er, samen met zijn vriendjes, op na?

  Hoewel…….zou hij weten wat je met zo’n ding moet doen? Wel lastig als je iets op papier hebt gezet natuurlijk……


  Maak melding

 49. Weet wat ironisch is? Dat alle zogenaamde tegenstanders van DDB, hem alleen maar groter maken! jullie gaan met de frustratie die jullie hebben voor mijn president van de Republiek Sriname Desire Delano Bouterse elka dag naar bed en jullie staan ermee op. Hij beheerst jullie leven zonder dat jullie het door hebben. Zo stom zijn jullie. DDB slaapt desondanks lekker! Door jullie wordt het groter! Door jullie Blijft hij altijd in de picture! En jullie kunnen hem niks maken! Bij de verkiezingen van 2015 wordt hij alleen maar groter en sterker. Brunswijk en Bouterse gaan nog hechter samenwerken. VHP en PL zullen om hem vechten! Omdat zowel VHP als PL regeermacht willen hebben. DDB gaat niet te snel pieken en heeft nog grotere verrassingen voor jullie in petto! Hij is een strateeg! Terwijl jullie tegenstaanders verder zullen verzuren!


  Maak melding

 50. die moordenaar had zo één grote mond dat hij niks te doen wilde hebbn met dé noord-zee nederland..

  welnu de ambassadeur is met kracht en geweld binnen gekomen gewoon door de voordeur en niemand kan hem niks verwijten of tewel weg sturen..

  lackin is nergens te bekennen heeft geen woord gezegd en accepteerd alles zoals het overkomt..

  je hoort ook niks van de movinas of te wel de n d p ers alles is stil,misschien stlite voor de storm..

  bout zelf is nergens te bekennen zegd geen woordt..,,wat een lafaard..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.