Verontwaardiging over beledigende uitspraak oud-wielrenner

91

De Nederlandse oud-wielrenner Henk Lubberding heeft heel wat boze reacties op zijn hals gehaald na een uitspraak van hem in het Radio 1-programma Langs de Lijn over ‘negertjes die niet kunnen fietsen’.

In een analyse over een renner van de Tour de France zei Lubberding: “Die renner die vandaag voorop reed, die donkere, dat negertje. Ja neger-tje, eh… hij was wel heel donker dus ik noem dat maar een neger en dat is al verbazingwekkend dat die al een fiets kunnen rijden. En eh…

Volgens de Telegraaf ging het over de 25-jarige Fransman Kévin Reza, een Franse wielrenner met een Guadeloupse achtergrond. Onder andere op Twitter werd schande gesproken van de uitspraak van Lubberding. Luister bij De Telegraaf naar deze uitspraak.

UPDATE 5/7 08.00u: Lubberding heeft spijt van zijn uitspraak met daarin het woord ‘negertje’.

91 REACTIES

 1. Het komt ervan als je JAREN STILLETJES “dope” hebt gebruikt om topsport te willen bedrijven zonder dat je ooit gepakt wordt.

  Maar de schadelijke gevolgen zijn dan ook niet te overzien.

  Van aanstormend talent naar knechtenrol

  In de jaren daarna ging Henk Lubberding ook (sukkelen) met zijn (gezondheid).
  Aan een (hardnekkige) voorhoofdsholteontsteking werd hij uiteindelijk geopereerd. Het teleurstellende resultaat in de Tour van 1979 was voor hemzelf waarschijnlijk ook een indicatie dat het “kopmanschap” voor hem niet was weggelegd.
  Hij (functioneerde) beter als “meesterknecht” voor andere renners.

  En dan gaat een LELIJKERD als Henk Lubberding zo’n uitspraak doen.

  Komt het door zijn schadelijke “dope” gebruik in het verleden in de “wielersport”, dat hij thans begint te dementeren?


  Maak melding

 2. De invasie van zwarte wielrenners moet nog komen. Er lopen heel veel talenten rond in donker Afrika, die de middelen ontberen om aan deze sport te kunnen doen. Gelukkig dat de Chinezen de producten steeds meer goedkoper produceren. Het materiaal kom steeds dichter bij de portemonnee van de minder draagkrachtigen


  Maak melding

 3. Sportspieren!

  Het is uiteindelijk bewezen dat zwarten/negers over beter ontwikkelde sportsspieren beschikken dan blanken, Chinezen en Pakistanen, etc. Ze hebben alleen nog niet de valuta om verschillende sportuitrustingen te kunnen betalen en worden nog niet in de watten gelegd zoals meneer Lubberding dat heeft ervaren. Neem hem niet kwalijk, hij weet niet beter en heeft net als vele wielrennens te veel asvalt in zijn hersenen.

  In de atlethiek hebben blanken op velerlei onderdelen plaats moeten maken voor zwarten.
  De zusjes Williams zijn bij het tennissen een groot voorbeeld.
  De eerste zwarte schaatser Shaunie Davis heeft menig blanke schaatser een poepie laten ruiken.
  Het basketballen in de VS wordt door zwarte spelers gedomineerd en ieder decennia levert dat een zwarte wereldster op.

  Wanneer de economie in zwarte landen gaat triomveren dan zullen bij alle andere sporten ook zwarten gaan domineren. Sport en economie gaan samen.
  Dat Keniase en andere Afrikaanse sporters domineren bij lange afstandslopen heeft te maken met het feit dat daar weinig geld voor nodig is. Sommigen beginnen op blote voeten terwijl meneer Lubberding niet zonder zijn Shimano en biddetje kan.
  De tijd zal het leren.

  Het dominante van de Oostblaklanden voor de strenge dopingcontrole (Oost-Duitsland, Rusland, Oekraine)op atletiekgebied is bijna geheel verdwenen. Dat zal met het wielrennen van meneer Lubberding ook gebeuren.
  En zo hypocriet als men zijn kan wil men Armstrong helemaal kaal plukken na zijn bekentenis; maar geeft men Nederlandse wielrenners die hebben toegegeven doping te hebben gebruikt nog een tweede kans:
  Theunissen, Dekker e.a. moeten ook worden kaal geplukt, net als de drugskartels die de politie oprolt.
  Wat voor de een geldt moet voor de andere ook, anders blijft men met 2 maten meten. En die arme meneer Lubberding weet niet eens te meten. Hij denkt alleen maar aan de MEET!


  Maak melding

 4. 04 juli 2013

  Ja, dit is precies wat Srika op dit forum altijd bedoeld heeft met effecten van uitsluiting binnen Nederland.

  Srika hoort deze uitspraken dagelijks, in de trein, metro, bus of gewoon op straat of werk.Dit geeft ook aan hoe de verhoudingen ten opzichte van het willen accepteren van elkaar zich in onze maatschappij concretiseren.

  Henk Luberding durft het nog te zeggen. De meesten leven heimelijk met de gedachte en overtuiging, dat alles wat anders (gekleurd) is ook als minder gezien moet worden.Acteren in gemaaktheid.

  Dat is de realiteit in onze Nederlandse maatschappij!!
  Srika


  Maak melding

 5. Citaat van Musk: Het is uiteindelijk bewezen dat zwarten/negers over beter ontwikkelde sportsspieren beschikken dan blanken, Chinezen en Pakistanen

  Over de ontwikkeling van de spieren wil ik ook iets aan toevoegen, dat als de ontwikkeling van het intellect ook zo ontwikkeld was, was afrika onze tijd ver vooruit jammer mang.

  Denk na voordat je zomaar iets tikt.


  Maak melding

 6. Dit soort debielen eten niet beter!! het zijn achterbakse mongolen!! Wat hij wel verdient is de hersen open reten en wat verstand in stoppen!!

  Je kunt zo zien hoe de losers reageren! Ik mag wel een neger zijn maar mijn grote lul gaat in zijn soorten!! Ik kies hen uit!!


  Maak melding

 7. Ja dat krijg je, twee jaren lagerschool en ook
  nog wegens leeftijd naar de tweedeklas.
  Vervolgens niets anders kunnen, dan maar meedoen
  aan de Tour de Drogues.

  Wie weet zit er meer in deze simpele ziel,
  adviseur van die andere geblondeerde debiel!


  Maak melding

 8. Hebben jullie wel naar het citaat geluisterd? Ik vind het allemaal meevallen en die man heeft niks kwaads in gedachte als ie zijn uitspraken doet. Geeft zelfs ook aan dat hij het LEUK vind dat er negers meedoen aan de tour.

  De vraag is, nu er minder op doping wordt gereden, of negers dan meer kans maken en we meer negroïde renners in de verschillende wielerklassiekers kunnen verwachten.


  Maak melding

 9. Enigszins gerelateerd nieuws:

  Vandaag werd bekend dat twee BigBrother deelnemers (Aaryn Gries en GinaMarie Zimmerman) in Amerika hun banen zijn kwijtgeraakt nadat zij zich op BigBrother racistisch hadden uitgelaten – de een had iets gezegd in de trant van nigger bitches die je in het donker niet kunt zien, de ander had iets gezegd over het rechtzetten van de spleetogen van aziaten.

  Als je het Googeld zul je zien wat voor heisa het is geworden rond die twee.

  Oh, en dan Paula Deen – presentator kookprogramma – is al haar sponsorcontracten + tv show kwijtgeraakt (ook recent gebeurt) door opmerkingen over zwarte mensen en slavernij.
  Toch apart dat dit soort zaken zo hoog worden opgenomen in USA – door witte werkgevers en sponsers
  In Nederland zou dit nooit gebeuren.
  Daarvoor is Nederland te tolerant (‘het was een grapje’, ‘vrijheid van meningsuiting etc’)
  Zoals de producers van Langs de Lijn het zeggen: ‘Lubberding bedoelde het niet zo’
  Right 🙂
  Maar we gaan vrolijk verder, uiteraard.
  Vechten tegen de bierkaai heeft geen zin.
  Racisten zullen er altijd zijn. De kunst is om je niet door hun te laten afleiden of intimideren.


  Maak melding

 10. Beste SC, in Amerika heb je de NAACP (check dit op google) en dit is een hele andere organisatie dan de Surinaamse idioten die in Holland rondlopen en zich presenteren als hoeders van hun Suri medemens.

  Eerder is door een Nederlandse wielrenner (ik dacht Hennie Kuiper) ook zo’n racistische en denigrerende uitspraak gedaan over de Afrikaanse wielrenners !

  Let wel beste mensen, het koloniale zit nog steeds in deze mensen anno 2013 en erger nog, het zit ook in bapaalde Suri’s zoals GMAP, Henk Molenaar, etc. etc.

  Sommige Suri’s denken door vloeiend Nederlands te spreken, dat ze blank zijn ! Anderen vragen ook van: is hij zwarter dan ik ? Dit zijn en voelen zich allemaal de zogenaamde ‘fijne negers’ !!!!

  De schok volgt wanneer al deze soms hooggeschoolde Suri’s (wit, donker wit, licht, bruin, etc.) in Nederland zijn en ze door een blanke her-ingetrede (en beperkt geschoolde) moeder vermanend worden aangesproken tijdens het bezoek aan een overheidsinstantie.

  En dan ontdekken ze de ware aard van de echte en doorsnee Nederlander !!!


  Maak melding

 11. Deze zin heb ik ergens gelezen en aangepast! “De manier waarop Nl met het verleden omgaat bepaalt de manier waarop NL de toekomst tegemoet treedt”! Zolang de overheid niet `t goede voorbeeld geeft, zich niet inzet voor gelijke kansen en acceptatie(géén tolerantie!) van gekleurde Nedermedelanders, zal de autochtone bevolking zich altijd superieur voelen en zich daar ook naar gedragen! Lubberding is absoluut géén “DOMME BOER”! Hij draaide als `n blad aan `n boom toen hij de verbazing hoorde in de stem v/d verslaggever! Is dat `n aantal BN`rs verontwaardigd hebben gereageerd, anders hadden we helemaal niks gehoord! NOS moet zich schamen; 4 dagen geleden deden ze nog verslag over Slavernijherdenking en vandaag mag Lubberding blijven presenteren ondanks dat hij zich ”ietwat ongelukkig” heeft uitgedrukt! Zo lang de overheid en media dit soort opmerkingen als “niks aan `t handje” blijft bestempelen, zorg je als overheid dat Nedermedelanders in overdrachtelijk gebruik “vogelvrij” zijn!


  Maak melding

 12. Milton Fleur: “En dan ontdekken ze de ware aard van de echte en doorsnee Nederlander !!!”

  Ik ben trots op de ware aard van de echte en doorsnee Nederland……


  Maak melding

 13. Vrijdag 5 juli 2013 om 02:09 uur, door Henk Molenaar

  Ik niet ze zijn niet te vertrouwen. Voor hun blijf je ten alle tijden een bruine. 2 rangs burger!
  Je kunt het proberen te ontkennen.


  Maak melding

 14. Neger is een prima woord. Negertje is een neger jonger dan 5.
  Het gaat maar in welke kontekst en op welke manier je het zegt.

  Lubberding discrimmineerd dus zal er wel een aanklacht komen.
  In Suriname is discrimmineren heel gewoon.
  Dat mag daar.


  Maak melding

 15. ‘Neger’ is oorspronkelijk een denigrerend scheldwoord
  van witte mensen voor zwarte slaven en hun nakomelingen.Het herinnert aan de tijd dat zwarten werden gezien en behandeld als lastdieren,het is
  vernedering van de onderdrukte door de onderdrukker

  Voor zwarten is ‘Nigger’ een geuzennaam geworden.
  Als zij elkaar ‘Nigger’ noemen,is het een sarcastische
  verwijzing naar de tijd dat zwarten in witten ogen niet meer waren dan lastdieren.Het is nogal misplaats
  om daar als nazaat van slavenhouders aan mee te doen
  Je gaat toch ook niet grappig lopen doen over de
  jood suss?.Bovendien kan een zwarte,die door een andere zwarte ‘Nigger’ wordt genoemd,riposteren met
  hetzelfde scheldwoord.


  Maak melding

 16. Negers zijn makkelijk te beledigen. Probeer het eens bij een blanke?
  Het kan ze geen barst schelen of je ze bakra, blanke of witman noemt.

  Surinamers voelen zich altijd gekwetst. Daarom reageren ze altijd gefrustreerd.
  Vervolgens beginnen ze altijd over de slavernij.

  Daarna willen ze geld krijgen.
  Bedelen.
  Daardoor blijven ze in hun hart slaaf.

  Jammer.


  Maak melding

 17. Beste Tedje,

  Je hebt gelijk. Noem mij bleekscheet en het doet echt helemaal niets. Zeg donkere tegen een neger en slaat op tilt.


  Maak melding

 18. Piet Paniek
  Vrijdag 5 juli 2013 om 02:09 uur, door Henk Molenaar

  Ik niet ze zijn niet te vertrouwen. Voor hun blijf je ten alle tijden een bruine. 2 rangs burger!
  Je kunt het proberen te ontkennen.

  Je bent zo zielig smerige racist, Je VOELT je zeker een bruine en een 2de rangs burger en je gedraagt je als zodanig


  Maak melding

 19. Beste Piet Paniek: Je hebt gelijk. Surinamers staan bekend dat ze hun afspraken en beloftes altijd nakomen en daarom doen ze liever zaken met hun landgenoten dan met blanken.


  Maak melding

 20. hoe moet dan de afride ras noemen?

  Creool is ook niet het gapast woord?

  Misschien is het een zaak voor de afrideras om zelf een benaming te vinden voor hun ras??

  Dan kan het woord neger voorgoed uit het hoofd gegrift.


  Maak melding

 21. Er zijn ongetwijfeld witten die zeggen dat een zwarte,
  die door een witte voor ‘ neger’ wordt uitgescholden,
  kan terugslaan met ‘cracker’, of ‘honkey’: ‘bleekscheet’.
  Maar die woorden hebben niet dezelfde historische
  beladenheid als ‘neger’.


  Maak melding

 22. Erger nog dan ‘neger-tje’ is het verhaal dat het verbazingwekkend is dat zwarten kunnen fietsen. Die lul ziet elke dag in Nederland donkere mensen fietsen en toch vindt hij het verbazingwekkend.

  Er zit behoorlijk wat jaloezie, racisme en afkeuring achter dat gekleurde mensen meedoen in het blanke dopingbastion van de wielrennerij. Zelf hebben die hollandse boeren al jaren geen moer gewonnen in de Tour, laten ze zich daar maar op concentreren.


  Maak melding

 23. Vrijdag 5 juli 2013 om 12:15 uur, door l.aarwaad.
  hoe moet dan de afride ras noemen?

  Creool is ook niet het gapast woord?

  Misschien is het een zaak voor de afrideras om zelf een benaming te vinden voor hun ras??

  Dan kan het woord neger voorgoed uit het hoofd gegrift.

  ik ben een kemetaan,ik heb kroes haren,mijn lichaams kleur is net als brons die in een oven verhit is”ik ben in suriname geboren,mijn nevelstreng is in suriname begraven en ben daarom ook een kind van het land,net als mijn kemetaanse brada nanga sisa in suriname

  goed lezen en begrijpen A.U.B


  Maak melding

 24. ‘negertjes die niet kunnen fietsen’.

  Henk

  laat ik dit even duidelijk aan jouw maken;

  Toen mijn vooruoders de wiel hadden ontdekt en huizen hadden en een eigen maatschappij hadden,wisten jullie niet wat een huis met ramen was,jullie wisten niet wat een slipper of schoen was,toen jullie de pyramid in gisa gezien hadden hebben jullie het een van wereld’s wonder genoemd, toen jullie die landbouw karren met wielen zagen kwam het tot jullie bezef dat die NEGER allang wist wat fietsen is”hoezo,‘negertjes die niet kunnen fietsen’.Racis


  Maak melding

 25. Raij

  Ik let er juist op om hindostani te zeggen en niet dat andere woord, want dat vind ik beledigend naar hindoestanen toe.

  En wat die Lubberding betreft: pure jaloezie en haat. Zal nooit ophouden dat sommige mensen steeds op negers letten. Was het een chinese wielrenner geweest, dan had hij niets gezegd omdat het kennelijk niet interessant is. Blijkbaar zijn negers interessanter. Hoe dan ook, haat zal altijd blijven bestaan. Of je het begrijpt of niet.


  Maak melding

 26. Vrijdag 5 juli 2013 om 13:44 uur, door Vijay
  @sra,

  Ik heb al een naam geopperd: Marool.
  Marool = MARron+creOOL. Het woord dekt volledig de Afrikaanse bevolking van Suriname.

  als die twee namen negatieve uitdrukinggen hebben omdat het vanuit racistische opmerkingen is ontstaan,vind ik het niet verstandig om er Marool van te maken’wat betekend die woordt eingelijk,of wat voor culturele waarde heeft het’kan jij dat uit leggen.

  als jij goed naar mijn posting gelezen had zou jij weten wat die echte naam is,’ik had eerder verwacht dat aan mij gevraagd zou worden hoe ik aan die naam kom of wat het betekend of waar het zijn oorspron vind.


  Maak melding

 27. ..als ik in Suriname op een feestje weer eens te veel peper aan mijn eten toevoeg, stormen alle Surinamers op mij af…Een blanke en heel veel peper…”Je gaat ziek worden jongen”…Een blanke en heet veel peper valt op. (en de reactie is puur op huidskleur)

  …als er een prachtige zwarte wielrenner in het (tot nu toe) witte peloton rijdt , valt dit ook op…

  Lubberding kwam ongelukkig uit zijn woorden. Ik geloof niet dat hij het slecht bedoelde.


  Maak melding

 28. Vrijdag 5 juli 2013 om 14:09 uur, door Vijay
  @sra,

  Noem ze dan gewoon naar Kunta Kinte. Kunta’s dus. Of naar een Ghanese stam.

  grappenmaker, vijay
  weet jij wel wat het woordt kunta of kunte betekend.


  Maak melding

 29. @kaaskop,

  Lubberding is een domme jaloerse boer die durft te beweren dat zwarten niet kunnen fietsen. Hoe dom kun je zijn dat je zoiets beweerd? Een ondertoon van jaloezie en inmenging in een blank gezelschap blijkt duidelijk uit zijn uitspraken. Vergelijk het maar met de eerste zwarte vrouw die in een blanke bus ging zitten.

  En wat betreft jouw peperappetijt: je krijgt de opmerkingen niet uit jaloezie of haat, maar uit bezorgdheid voor jou. Dat is heel wat anders, niet?


  Maak melding

 30. @Vijay
  -Klopt als een bus: Lubberding is zeker een dom boertje. Ik proef geen jaloezie.
  -Klopt, het is uit bezorgdheid, maar waar het om gaat is dat iemand een conclusie (bezorgdheid) trekt op basis van mijn huidskleur.


  Maak melding

 31. aan Sra,

  kemetaan heeft de associaties van een of ander leguaansoort, ik denk dat je toch een ander beschaafd woord moet zoeken voor de afrideras.
  Neem gerust de tijd hoeft niet a la minute.


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar Vrijdag 5 juli 2013 om 11:53 uur

  Beste Tedje,
  Je hebt gelijk. Noem mij bleekscheet en het doet echt helemaal niets.

  Lieve Henk, dat is te begrijpen; Lubberding is net als jij ook maar `n Henk! Net als jij, ook helemaal Niets, Niks, Nada! `T doet je niks omdat je geen identiteit hebt, geen yèyè! Zoek op wat is de NL identiteit? Naar aanleiding van een enquête volgens NL gezaghebbende krant Trouw is de top 3 volgens `t intellectuele deel (ja, ik heb je hoog zitten!) van NL 1)oliebol, 2)rookworst, 3)gezelligheid! Nou je gezelligheid maak ik “maandelijks” via mijn partner mee op dit forum! Volk van Zuid-Afrika koos Rolihlahla Nelson Mandela, India Moeder Theresa, Engeland Winston Churchill!! werden in hun land als de grootste aller tijden gekozen! “Jouw” volk koos Pim Fortuyn als de grootste NL`er aller tijden! Moet ik je serieus nemen! Omdat je meestal zo voorspelbaar reageert, nee ik ben geen aanhanger/ster van NDP, Paars gepeupel etc., vreet niet van jouw sociale premies en ik woon ook niet op 10 hoog ergens in ZuidOost! Nogmaals je bent zóóóóó voorspelbaar!!! p.s. ik ken gelukkig genoeg leuke, knappe, intelligente, gevoelige sportieve zwarte én witte mannen die Henk heten met besef van hun SU/NL ID! Mijn SU/NL-ID hoeft je niet te benoemen, heb ik meegekregen van mijn ouders en die koester ik!


  Maak melding

 33. @Henk Molenaar
  Henk Lubberding is een dom boertje

  Boertje t.o.v. negertje.
  Wat mild van je!Had jij je in het omgekeerde geval
  ook zo zacht opgesteld?
  Ik ken je op dit gbied toch anders.


  Maak melding

 34. Dank U Wilma Naninga,
  Maar geloof je nou echt dat die Henk Molenaar een blanke is?Ik durf erop te wedden van niet.Die Molenaar is gewoon een zwarte,zulke heb je onder ze,doen alsof,om beter voor de dag te komen,whawhawhaa,is maar virtueel hier dussss hij pakt zijn kans schoon,hihihi,,maar ik pik hem er zo uit.HIJ IS GEEN BLANKE.

  Ach ja Lubberding is bang dat de zwarten de overhand gaan nemen in de TdF.


  Maak melding

 35. @Tedje en Henk Molenaar
  gelijk hebben jullie !
  Ik word DALIT,KOELIE uit INDIA genoemd,en ik zeg jawel,

  IK BEN EEN TROTSE DALIT EN MIJN VOOROUDERS KOMEN UIT INDIA!!!
  Ik wordt niet boos hoor,ik kan mij afkomst niet verloochenen!!!


  Maak melding

 36. Ondertussen wordt Suriname geregeerd door alleen maar criminelen met een enorme strafblad in plaats van diploma’s en kennis. Zie Nospang/ Pardbode

  En dan maakt men zich hier druk om ene Henk Lubberding….


  Maak melding

 37. door Henk Molenaar Vrijdag 5 juli 2013 om 17:26 uur,
  Ja hoor ik ben zwart

  door Henk Molenaar Vrijdag 5 juli 2013 om 17:29 uur,
  Lekke belangrijk allemaal

  Zóóóóóóóó voorspelbaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr!!!!!
  Fijn weekend meneer Molenaar, bak ze lekke(r) bruin!!


  Maak melding

 38. Vrijdag 5 juli 2013 om 17:44 uur, door Henk Molenaar
  Ondertussen wordt Suriname geregeerd door alleen maar criminelen met een enorme strafblad in plaats van diploma’s en kennis. Zie Nospang/ Pardbode

  En dan maakt men zich hier druk om ene Henk Lubberding….

  Gááááááááááp!!!!!!!
  Zóóóóóóóóóóóóóóóó voorspelbaaaaaaar!!!


  Maak melding

 39. India heeft een cultuur en geschiedenis van meer dan 5000 jaar oud.
  China hetzelfde.
  Indonesië een prachtige cultuur.
  Europeanen dus Grieken, Romijnen etc. hetzelfde.

  De negers gingen in al die duizenden jaren niets vooruit.
  Moorden en elkaar opvreten.
  Je ziet het ook in Suriname aan de bosnegers. 250 jaar vrij en nogsteeds in de hangmat.

  Er komt verandering maar niet in Suriname.
  Wel in Afrika. Dankzij de koloniale overheersing is er vooruitgang geboekt.
  Dankzij de slavernij wonen er in Amerika negers.

  Alle volken kennen een bloedige en wreede geschiedenis.
  Zeer dus niet en ga aan het werk.


  Maak melding

 40. Vrijdag 5 juli 2013 om 11:57 uur, door Henk Molenaar

  Lees je eigen uitspraken eens en vertel me nou eens wat je in ons land doet als je toch over iedere bruine zo denkt!


  Maak melding

 41. Vrijdag 5 juli 2013 om 11:57 uur, door Henk Molenaar

  Lees je eigen uitspraken eens en vertel me nou eens wat je in ons land doet als je toch over iedere bruine zo denkt! Je ware aard spreekt hier toch?

  Vrijdag 5 juli 2013 om 11:55 uur, door Henk Molenaar

  Nee te vaak misbruikt door jullie. Iedere denk je na 300% inzet nou gast get. Goedkomen. Wederom wordt er dan toch weer een niet capable witte broeder gekozen.
  Reden: je mag niet te hoog groeien in sommige functies!
  Teveel gewerkt voor verschillende firma’s. En ik heb het geluk om bij mijn broeders op bezoek te gaan bij de andere firma’s. In Nederland lopen ze er gewoon tegenaan. Degene die dat ontkent is met weinig tevreden of heeft geen ambitie!


  Maak melding

 42. Vrijdag 5 juli 2013 om 20:25 uur, door Henk Molenaar

  Wat doe je in een land als wij toch onze afspraken niet nakomen!
  We zijn toch niet betrouwbaar!
  Dat vind ik vreemd!
  Jij zult best wel een goeie gozer zijn en he hart op de juiste plek hebben.
  Maar ik snap je uitspraken niet


  Maak melding

 43. Beste Piet Paniek:

  Gaan we vals spelen>?
  rijdag 5 juli 2013 om 11:55 uur, door Henk Molenaar

  Nee te vaak misbruikt door jullie. Iedere denk je na 300% inzet nou gast get. Goedkomen. Wederom wordt er dan toch weer een niet capable witte broeder gekozen.
  Reden: je mag niet te hoog groeien in sommige functies!
  Teveel gewerkt voor verschillende firma’s. En ik heb het geluk om bij mijn broeders op bezoek te gaan bij de andere firma’s. In Nederland lopen ze er gewoon tegenaan. Degene die dat ontkent is met weinig tevreden of heeft geen ambitie!”

  Bovenstaande posting is NIET van mij


  Maak melding

 44. Iedereen die denkt dat hij vanwege zijn etnische afkomst bijzonder of beter is dan de rest, moet eens goed zij neus en zijn ogen de kost geven wanneer hij net van het toilet is opgestaan, dan zal het hopelijk tot hem doordringen dat hij gewoon, net als de rest, de hele dag ook met een heleboel shit in zijn lichaam rondloopt. Iemand die denkt dat hij mij vanwege mijn etnische afkomst kan kleineren komt bedrogen uit.


  Maak melding

 45. Eyyy waar blijft die blanke gattelikker van een GMAP?,hij/zij roept toch altijd dat de zwarten niet gediscrimineerd worden hier in Ned.?
  Lubberding heeft nu precies laten weten hoe het merendeel van de bakras over zwarten denken.In de wandelgangen op me werk,zeggen de blanken:ja het is waar ,ze hebben nog nooit een zwarte in de tout de france zien fietsen.
  Ding mang frede dat het kan gebeuren dat ook in de tour de france zwarten gaan overheersen,want dat kan niet het is hun sport-ding.
  Boi mie eh tang ini ding mang kondre,maar mie aye eh tang srapoe.


  Maak melding

 46. Ik heb thuis een boek liggen (die ik ook heb gelezen) met de titel: ”De vliegende neger en de kleine koningin” van schrijver Jan Boesman. Het gaat over een Amerikaanse wielrenner Major Taylor die naar Frankrijk wordt gehaald en de Tour de France wint in het begin van de vorige eeuw, namelijk in 1901 in Frankrijk. Het is een interessant en boeiend boek.


  Maak melding

 47. Vrijdag 5 juli 2013 om 15:02 uur, door L. Aarwaad.
  aan Sra,
  kemetaan heeft de associaties van een of ander leguaansoort, ik denk dat je toch een ander beschaafd woord moet zoeken voor de afrideras.

  Neem gerust de tijd hoeft niet a la minute.

  Als jij beter jouw best gedaan had zou jij weten dat kemetaan een meervoudige van het oorsprongkelijke woordt KEM is ,maar omdat het om een zwarte gemeenschap gaat werd kemetaan gezegd”ik gaat jouw niet uitleggen wat het woord KEM betekend en hoe men aan die naam gekomem is,dat moet jij zelf uitzoeken.

  En hoe kom jij erbij dat kemetaan een leguaan of leguaanzoort is.


  Maak melding

 48. Ik reageer niet op een reactie van een domme neger als jou.
  Discriminatie komt overal voor, dus op hier te beweren dat ik hebt gezegt dat zwarten niet worden bediscrimineerd in Nederland vindt ik onzin en dom.
  Als ik naar de basketbal verslagen van Mart smeet luisters gebruikt hij woorden als Neger en grote zwart handen, als ik sommige reactie van jullie op WKN leest over koeli en djoeka hoor ik hoor ik jullie niet over discrminatie. stelletje hypocriete donders, ik heb geluisterd naar lubberding, ik vindt niet dat hij discrimineerd,maar ja is witte man die wat zegt over een zwarte man dan is het in de ogen van sommige moraalridders weer discriminatie, ik heb van de week een documantaire gezien over Brazilie en hun slaven verleden, dat heeft mijn kijk veranderd over de Brazilianen.


  Maak melding

 49. GMAP je bent en blijft een gattelikker van de blanken,zoals isniewaar typt.
  Dus je kijkt alleen naar het Braziliaans slavernijverleden?Maar niet naar je Hollandse slavendrijvers?Je kijk op de Brazillianen is beranderd?Je kijk op je Hpllandse slavendrijvers niet dus,zij waren poeslief voor je zwarte voorouders noh.
  GMAP luister noh vuile hypocriet, douw je kop helemaal in de blanken hun reet,misschien kom je er wit uit.Blakamangs als jij verloochenen graag hun afkomst.
  Het zijn die zwarten als jij die de blanken het gevoel geven dat ze suprieur zijn.Mensen zoals jij praten graag die bakras naar de mond ,dan denk je gelijk ai ding bakra lobi mie,maar jereh no,teh joe draai joe baka ding eh takie,watttt die zwarte denkt dat hij 1 van ons is,voor de dooie drommel niettttt.


  Maak melding

 50. door Henk Molenaar Vrijdag 5 juli 2013 om 20:25 uur,
  Wie noemt zich in godsnaam Willem Nanninga???

  Jemig Henk, goed lezen!!

  Ik weet `t, de Nederlandse taal is ook lastig voor de NL bevolking met name de namen zijn moeilijk, maar mijn naam is Wilma Nanninga en geen WILLEM!! Bij de naam Willem krijg ik gelijk nare associaties met o.a. Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk ook bekend als Koning Willem III!


  Maak melding

 51. Bij het woord discriminatie krijgen sommige Paupers het schuim op de lippen en scheren daarna alle blanken over één kam als notoire racisten…..

  I rest my case…


  Maak melding

 52. als ik nu aan mijn lieve Sra vertellen ga dat in het oude egypte honderdduizenden slaven van wieg tot graf bezig waren om een pyramide te bouwen voor een *idioot* die dacht dat hij/zij 😉 god op aarde 🙂 was da gaat hij boos worden,…ie sabi tog 🙂


  Maak melding

 53. @ Henk Molenaar Zaterdag 6 juli 2013 om 13:29 uur,
  Bij het woord discriminatie krijgen sommige Paupers het schuim op de lippen en scheren daarna alle blanken over één kam als notoire racisten…..
  I rest my case…

  Nederlands taal is `n moeilijke taal!! Ik heb er af toe ook (nog) moeite mee!

  In de context van deze zin snapte ik `t woord “Paupers” niet. Ik heb `t opgezocht:
  `T woord pauper:
  Correct gespeld: ‘pauper’ komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal.

  betekenis pauper:
  de pauper zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [‘pɑupər] Verbuigingen: pauper|s (meerv.) iemand die in een arm gezin geboren is en die er nooit in zal slagen enige welstand te bereiken

  PAUPER
  1) Arme kerel 2) Armelui 3) Arme 4) Behoeftige 5) Clochard 6) Haveloos persoon 7) Persoonsbenaming 8) Stumper 9) Volstrekt arm persoon 10) Zeer arm persoon

  Je antwoorden lijken wel op de film “Groundhog Day” Betekenis: wel eens gebruikt om een situatie voor te stellen waar elke dag een herhaling van de vorige lijkt. Slaapverwekkende opmerkingen en zóoóóó voorspelbaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr!!!!!


  Maak melding

 54. door Tedje Zaterdag 6 juli 2013 om 17:45 uur,
  Kortom moeilijk doen. Moeilijke woorden. Veel lawaai en weinig wol.

  Daar sta je dan, de dag die IK wist dat zou komen!!

  “De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”!!!!!

  Zóóóóó voorspelbaarrrrrrr!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 55. Reactie Humberto Tan:

  “Negertje” is niet alleen denigrerend en racistisch, maar Lubberding doet bovendien zijn werk als analist slecht. Heeft dat “negertje” geen naam? Waar komt ‘het’ dan vandaan? Heeft hij talent? Is hij de eerste ooit? Is hij een klimmer, een sprinter, een waterdrager?”

  “Lubberding zegt nog wel dat hij het wel mooi vindt dat het peloton “verkleurt”, want er reed warempel ook nog een Japanner mee in de kopgroep, ook al zonder naam. En wat zal hij van zijn stoel gevallen zijn dat deze week voor het eerst in de geschiedenis een Afrikaan de gele trui pakte”, oordeelt Humberto vandaag in zijn column bij BNR.

  “Het is 2013 en een Fransman met roots in Guadaloupe rijdt rond in het peloton. Een uniek verhaal over wielrenner Kevin Reza van de Europcar-ploeg. Geboren in Versailles, 2 keer derde geworden bij de Nationale Franse kampioenschappen. Maar analist Lubberding weet niet veel te melden over de renner behalve dat het een “negertje” is… Treurig maar waar en de NOS bedekt het met de mantel der liefde.”


  Maak melding

 56. Een woordvoerster van de NOS liet weten dat de hoofdredacteur NOS Sport, Maarten Nooter, achter Lubberding staat en dat hij zich „alleen wat ongelukkig had uitgedrukt, terwijl hij juist een positieve boodschap wilde brengen”.
  ——————————————————————————

  Het is net als bij de slavernij. Geen excuses…maar wel het spijt ons !


  Maak melding

 57. Bijna niemand in de wielerwereld wist dat er dit keer ook een neger aan de tour zou meedoen. Dus ook Henk Lubberding niet. Ik kan me daarom zijn verbazing en de manier waarop hij zijn luisteraars spontaan duidelijk maakte wat hij zag wel voorstellen. Lubberding heeft niets verkeerd gezegd en moet zich maar niets aantrekken van al die idioten die hier tegenwoordig wonen en dat wel vinden.


  Maak melding

 58. Hans,

  Niet slecht voor iemand die niet in een Nederlandstalig land naar school is geweest. Het is niet mijn taal dus ik hoef me niet druk te maken.

  Whahaha…..blijft lachen met jou en je kliekje.


  Maak melding

 59. @hans Zaterdag 6 juli 2013 om 23:40 uur,
  Wilma Nanninga, komt de term off topic jou misschien bekent voor?

  Nee, jij kennelijk ook niet!!!


  Maak melding

 60. Zondag 7 juli 2013 om 13:38 uur, door Henk Molenaar
  Toch dat Syndroom lijder Parbo de Tour de France weet te linken aan de slavernij……
  ———————————————————————–

  Een posting van de grootste racist hier op WKN. Beter bekend als Henk van der Bijl uit Leidschendam-Voorburg.


  Maak melding

 61. @ Henk Molenaar Zondag 7 juli 2013 om 19:29 uur,
  Parbo:zo voorspelbaar. Verzin eens wat anders dan racist als je geen normaal weerwoord hebt

  Héé Henk, dat is mijn lijfspreuk op Waterkant; ”Zóóóó voorspelbaar”!!!!

  Afblijven hoor hahaha……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.