Surinaams staatshoofd bereid Nederland te ‘vergeven’

115

PARAMARIBO, 2 jul – President Desiré Bouterse is bereid Nederland zijn misdaden begaan tijdens de slavernijperiode, te vergeven. Het staatshoofd zei dit tijdens zijn toespraak op het Onafhankelijkheidsplein bij de afsluiting van honderd en vijftig jaar afschaffing slavernij. De aanwezige massa werd gevraagd om vergevingsgezind te zijn.

Er werd door een goed deel van het publiek met ‘ja’ geantwoord. De periode waarin de voorouders van zoveel Surinamers tot slaaf werden gemaakt, ligt immers ver in het verleden. ”Wij zijn nazaten, zij zijn nazaten. Laten we niet achterom kijken, maar juist vooruit gaan ”, riep Bouterse. ‘De kolonisator’ zou om vergeving hebben gevraagd en dat zou dan ook gegeven moeten worden. In welke vorm het vergeven moet geschieden, is nog niet duidelijk.

De bereidheid is wel vlot en nog wel voor Nederland in staat blijkt zijn excuses aan te bieden. Want dat is er na ruim tien jaar spijtbetuigingen, nog niet uit gekomen. Nazaten van de tot slaaf gemaakten in Nederland hebben intussen hun teleurstelling uitgesproken. Bouterse vindt vergeving gepast, omdat er anders geen ruimte is om een goede toekomst op te bouwen. Of alle nazaten in Suriname bereid zijn die richting op te gaan, zal dezelfde toekomst uitwijzen.

115 REACTIES

 1. He DDB, is het niet achterom kijken van jou ook een pleidooi ivm de december moorden. Dacht het niet kerel. In dit geval blijven we achterom kijken.
  Wat een lulkoek komt er toch altijd uit die strot van jou.
  Las je niks zinnigs hebt uit te kraaien, doe het volk een plezier en hou je stomme mond toch.
  Ben je al naar de DNA geweest om daar een inhoudelijke discussie aan te gaan over jou beleid? Over al die prestaties van je de afgelopen 30 maanden? Ga dan kerel, ze zullen niet achterom kijken en je het vergeven.
  Lulkoek.


  Maak melding

 2. Ik ben het in beginsel niet eens met DDB, maar dit is wel een punt. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de Nederlanders een probleem hebben met de slavernij. Tijdens de 1 juli optochten lijkt het alsof ze gaan schuilen. Ik zie ze niet.
  Nu eisen wij, nazaten van de slavernij, dat de Nederlanders openlijk schuld bekennen, maar omgekeerd hebben wij nooit publiekelijk gezegd dat wij de Nederlanders hiervoor hebben vergeven. laten we dit alsnog doen. Hopelijk verandert dat onze relatie in positieve zin en worden wij door de Nederlanders niet meer als minderwaardig gezien. Dit laatste is natuurlijk gebaseerd op het feit dat wij nog steeds geen zwarte minister in de Nederlandse regering gezien hebben.


  Maak melding

 3. a ha ha ha ha hhaaa aaaaaaa

  Jij vuile klootzak, jij moordenaar, jij drugscrimineel, jij martelaar, jij mensenrechten schender, jij wil u het barmhartig samaritaan uithangen?

  Denk je dat we je in NL willen?

  Kom maar, we zullen je een leuk verblijf van 2×3 bieden!


  Maak melding

 4. Mense, mense sorry sorry, ik heb me versproken.In een dronkenbui heb ik de verkeerde text van lackin voorbereid en uitgesproken.Ik hoop ook op vergeving.


  Maak melding

 5. Opdefles,wie ben jij dan,om zulke praatjes te verkondigen?
  Spreek aub niet namens de blanke Nederlanders,stomme nagemaakte.

  Inderdaad met haat komt men nooit verder,dan je eigen naar de shit brengen.
  Luister een keer naar de teksten van Bob Marley,gegarandeert dat sommige haatzaaiers en vol haatzittende mensen heel ver komen.

  Hahahaha volgens mij heeft Opdefles de perfecte nick gekozen hahaha hij/zij is echt op de fles.


  Maak melding

 6. 02 juli 2013

  Gaf Srika recent nog aan, uitgaande van de sociale leerstelsels van kerk, dat spijtbetuiging en vergeving het maximale zal zijn van Nederland.

  Srika kan D.D.Bouterse begrijpen in zijn voorstel naar Nederland toe. Maar Suriname zal dat wel doen met opgeheven hoofd. Dat zijn de Surinamers wel verplicht aan hun voorouders toe!!

  En dan ziet Srika dhr. Noorman stiekem fleuren naar minister Amoffo toe. Gaat deze Amoffo die gezochte toenadering aan of vermoedt zij een angeltje in het water?

  Van minister Amoffo is bekend dat zij zich een trotse marron is, die ook die erkenning eist van een ieder. Dus ook van dhr. Noorman en zijn bazen.
  Srika


  Maak melding

 7. DDB wil Nederland vergeven voor de slavernijhandel en slaven van de Afri-Surinamers. Wie houdt wie voor de gek?

  DDB moet zichzelf een spiegel voorhouden, daarin goed kijken en vervolgens een verklaring bij de rechtbank in Boxel gaan afleggen voor de 8 december 1982 moorden.

  Verder moet hij ook een verklaring afleggen van de moiwanamoorden, de lijfwachten van Ronny Brunswijk en vele andere duistere zaken waarvoor hij als lijder van de staatsgreep van 25 februari 1980 en moorden tijden de jaren 80 van de vorige eeuw verantwoordelijk is.

  De splinter in andermans oog zien, maar de balk in eigen oog niet en mooi weer willen spelen met deze toespraak, jouw vuile smeerlap met je grijze vieze baard, zieke one eye en dikke buik.

  Iedere democraat, mensen die mensenrechten hoog in het vaandel dragen, Ieder mens die in de rechtsstaat, wetgevende macht, rechterlijke macht en uitvoerende, i macht als beste systeem van een rechtsstaat, internationale wetten ziet, moet/kan DDB niet serieus nemen.

  DDB is de schaamte gepasseerd en is iemand die heel diep is gevallen. Wat verwacht je van een moordenaar, drugsveroordeelde en crimineel.

  Het zit behoorlijk fout met grote delen van het Surinaamse proletariaat, lijders van politieke partijen in de coalitie, DNA-leden van de coalitie, die door omkoping, een bordje linzensoep, een baantje, domeingronden, vergunningen, enz. deze coalitie tot stand hebben laten komen.

  God Zijt Met Ons Suriname. Recht en Waarheid Maken Vrij.


  Maak melding

 8. we hebben je al door jo moordenaar, verkrachter drugsdealer.
  jij bent bezig op een goedkope manier wederom te “scoren”..
  de oppositie stelt moeilijke vragen die je niet kan beantwoorden…
  de criminaliteit doet van zich spreken, hierop kan je geen oplossing bedenken, is wederom veels te moeilijk.

  Je hebt het over vergeving terwijl je zelf zit te roven met jou maatjes..je hebt gemoord, verkracht, mensen heel veel leed aangedaan en dan heb je het over vergeving …
  huichelarij op en top…


  Maak melding

 9. De kleine indiaan bemoeit zich met zaken die hij niet snapt. Hij frustreert de discussie met zijn gejap…de Kaikusi’s van deze wereld moeten dus vergeven en loslaten….wat een oen.


  Maak melding

 10. De slavernij in de kolonies was niet ingesteld door Nederland, die overigens tot de tijd van Napoleon officieel deel uitmaakte van Duitsland, maar door de Nederlandse WIC, die gewoon een handelmaatschappij was niet gerelateerd aan de overheid. Het wapenschild van de WIC zit overiens nog steed in die van Suriname. Aan wie excuses vragen, WIC, Nederland of Duitsland of de slavenverkopers in Afrika?


  Maak melding

 11. Deze moordenaar is bereid Nederland te vergeven, om te bewerkstelligen om zijn Eigen schendingen tegen de mensheid in 82 te laten vergeven, hoe doorzichtig kan iemand zijn.


  Maak melding

 12. Daar heb je het weer! De man die zich opgedrongen heeft tot president van Suriname,maar national en international met een enorme schandvlek rondgaat. Bij elke uitspraak van deze president,hoe goed bedoeld die moge zijn, hoor ik het smeken van de 15 plus (veel meer) vermoorde Surinamers op de achtergrond.En als hij zich omkeert om te gaan,zie ik een altijd aanwezige vieze poepvlek aan het zitdeel van zijn maatkostuum of zijn sportbroek.


  Maak melding

 13. Bericht van GMAP is gedeleted? Gelukkig dat men het bericht van GMAP heeft verwijderd. We hebben geen behoefte aan de geestvervuilende commentaren van deze gast.


  Maak melding

 14. keizer Bigi Mofo I denkt ik amnestie (maar ik weet nog
  niet of ik die mag houden), dan geef IK jullie ook
  amnestie!

  Let op IK, namens wie spreekt deze onderdrukker?!


  Maak melding

 15. Bevoegdheid!

  Bouterse is niet bevoegd om Nederland deze daden te vergeven. Bouterse is geen afstammeling van slaven maar van Indianen en Portugese slavenhandelaars.
  Wanneer hij zegt “namens de bevolking van Suriname”, dan is het wat anders. Maar wanneer hij zegt “ik”, dan heeft hij het recht daar niet toe.


  Maak melding

 16. Je meent het…..
  Echt waar…..
  Je bent bereid te vergeven, maar….heb je echt vergeven, je daden zeggen iets anders. De jacht op de Nederlanders en Surinaamse Nederlanders zijn we niet vergeten!.

  Ik ben weer gedoro..
  Ik heb 160jaar BOEROES te Saramacca gevierd!
  Ohhhh, wist je het niet dan..
  Ikke wel!


  Maak melding

 17. Het is niet Bouterse die kan vergeven maar de Suriname. Dit zou dan in het parlement moeten worden besproken en een gemeenschappelijk standpunt worden genomen. Immers een vergeving door wie dan ook laat de vervolging wegens de decembermoorden onverlet.


  Maak melding

 18. Hoe dan ook, hij blijft een meester strateeg, en dat kun je van de krabben, laffe honden en oliedomme krijsende heksen op dit forum, absoluut niet zeggen.


  Maak melding

 19. SASUR, je moet niet zeuren.
  Je hebt een bemiddelende rol in deze oftewel een doorgeeffunctie.
  Dit betekent dat je gelden enerzijds moet of mag innen en anderzijds dit geld aan rechthebbenden uit te betalen. Doe je dit niet of houd je het geld voor jezelf achter, dan heb je geen bestaansrecht. Aan legale diefstal gaan wij niet meedoen. De minister heeft gelijk om de beschikking van Sasur in te trekken.
  Wanneer ga je overigens Stemra en Buma betalen.


  Maak melding

 20. Tsja, als je niet beter weet,
  als je denkvermogen vol kwik zit,
  als je vind dat je niet beter verdiend, dan wat uitbraaksels van bouta,
  ja, dan vind je hem een strateeg.

  Een oliedomme, laffe en gewetenloze strateeg, die zijn militanten op standby heeft staan. Alle oude volksmilities zijn van stal gehaald.
  Er zijn nog nooit in de geschiedenis van Suriname, zoveel wapens in omloop geweest.
  De mensen zijn bang om kapot geschoten te worden.
  Zielig, dat je zo je leven moet door brengen in je eldorado.

  Dat dit sujet kei en keihard is, merken de militairen van de jaren 80, tenminste een kleine groep, stank voor dank hebben ze gekregen, de rest volgt.
  Karma, is a Bitch.
  Iedereen die mee heult,krijgt de rekening contant betaald..

  Het kan niet eeuwig blijven regenen tok……….


  Maak melding

 21. Passant,
  Als je zo typt over Bouterse ,moet je ook zo typen over je ex-slavenmeesters,want die hebben het uitgevonden,misdaden tegen de menselijkheid,veel en veel erger,recent:Indonesie en niet vergeten Zuid-Afrika,Nederlanders hebben heel en heel veel leed veroorzaakt.Waarom vraag ik me af,zijn vooral de Surinamers zo stekeblind om het steeds maar te ontkennen.De Antillianen daarentegen wten het en die verafschuwen het.

  Tiener,je bent zo jong edoch je ziet sommige Surinamers precies zoals ze zijn.

  Suris hebben niets en dan ook niets hier in Ned.in de pap te brokkelen,maar willen steeds maar doen voorkomen als of ze heel wat voorstellen hier NO WAY And Dream On.


  Maak melding

 22. meester strateeg? ha h aha ha ha ha ha ha ha ah aha ha ha LOL LOL LOL LOL LOL LOl LOl ha ha ha haha ha ha hahaahha ha haha hahaahahahaha


  Maak melding

 23. Esmerald, heeft haar zweterige boerka afgedaan.Haar man is op vakantie naar zijn thuisland in het Midden Oosten.Ze kan nu even genieten van haar vrijheid.Als ze op Waterkant.net is zet ze een grote muil op, maar thuis kan ze dat niet omdat Mohamed haar alle hoeken en gaten van zijn huis laat zien.Mohamed gaat haar ook dumpen voor een andere en jonge maagd.Zijn familie heeft al een lekker groen blaadje met echte borsten voor hem geregeld.Daarom mag Esmerald niet mee naar zijn land.


  Maak melding

 24. okraD,….jij praat over laffe honden??
  Laat die volgevreten speknek en narco-snuivende seriemoordenaar zich verantwoorden in Boxel.
  En als hij de moed en ballen heeft om zijn boeventronie in Nederland te laten zien dan pas praten we verder over lafheid


  Maak melding

 25. HAHA,LACHERTJES..BOUTERSE HEEFT IN NL NIKS TE ZOEKEN.DIE TYD IS VOORBIJ OM NAAR NL TE GAAN..NL HEEFT GEEN VRETEN.ALLES GAAT DOOD EN KAPOT DAAR..GA DAAR IN NL EERST JE SHIT OPRUIMEN, STELLETJE SLAVEDRIJVERS..DE TYDEN ZIJN GEKOMEN DAT JULLIE NU IN NL STRONT GAAN VRETEN..MOOI HOE DE TYD DE OPLOSSING BIED… FUCK NL..STELLETJE PEDOFIELEN EN LOOSERS..


  Maak melding

 26. Iedereen schreeuwt weer over de persoon, hatelijk of adorerend. Wat in de reacties niet naar voren komt is het feit dat zijn woorden een oproep vormen die wel van groot belang is, want in plaats van elkaar hier voor rotte vis uit te schelden is het misschien zinvol om na te gaan hoeveel die hatelijkheid die hier over en weer vliegt jullie op levert. Want dat enkelen het hier nooit eens zullen worden moge duidelijk zijn. Haat elkaar maar lekker in stilte zonder andere lezers hier elke dag het zelfde voor te schotelen. Als de president een deel van het volk met zijn woorden zo ver krijgt dat ze daadwerkelijk minder haat en wrok koesteren dan is dat mooi meegenomen. Irriteren aan elkaar zal altijd bestaan maar die diepe haat is ziekelijk.


  Maak melding

 27. Hahahahaaaaa……
  bouta de gek leeft in de omgekeerde wereld !!!
  Stel je voor,je vermoordt ,geef je zelve Amnestie,roept een zogenaaamde waarheidscommissie in het leven die niets anders dan de LEUGEN vertellen zal …en dan nog zeg je aan een gehele natie die geen hand heeft gehad in de Slavernij geschiedenis dat je hun vergeeft namens het volk van Suriname!!!
  Hoeveel keren hebben wij deze GEK niet gevraagd om niet namens het volk van Suriname verklaringen uit te geven!!!!!Ze berusten niet op WAARHEID!!!
  Vraag deze gek of de surinamers hem gezegd hebben dat zij hem vergeven hebben voor de misdaden begaan door hem in deze EEUW !!!

  DEZE CRIMINEEL MOET NOG TERECHTSTAAN,AMNESTIE OF WAARHEIDSCOMMISSIE[ZOGENAAMDE],GEEN VAN DEZE 2 ZAL HET KUNNEN BELETTEN!!!


  Maak melding

 28. Whahahaaaaaaaaaaaa….
  Bouta zegt’ Nederland je bent vergeven….mag ik aub naar Nederland komen voor een zogenaamde handelsreis met mijn evencriminele achterbaan ,en mag ik in een hotel slapen en niet in een 1×3 hokje?


  Maak melding

 29. Jammer om tezien hoe wij Srinamers zoveel haat kunnen koesteren en zonder respekt voor elkaar ook.we komen er niet onderuit we moeten vergeven zoals de Press.het zegt het is in algemeen belang ,heeft niets temaken met 8dec.,dat is voor zijn personelijke rekening.de meeste zitten hier in Ned.met de slechtste banen en worden niet gewaardeert als Surinamers ,een ander deel is afhankelijk van de overheid ,voor mij maakt het niet uit het gaat om Suriname en we moeten vergeven,je houdt van Bouta of niet hij is de Press.en is vergevingsgezind dat is belangerijk voor Suriname.


  Maak melding

 30. @Bilal,

  Whahahahahahahahaha,
  Je hebt je eigen verraden jochie. Niet elke man is zo achterlijk als jij.
  Ik heb te doen met je vrouw, want je weet het zo goed te omschrijven, dat je het wss thuis zelf doet.
  Arm Frouwke.

  Zo en nu ga ik koken, boerka aan, en aan de slag!
  Ik heb doksie’s meegenomen uit suri van de doksa-club, hmmmmmmmmmmm, jammie, jammie…
  Mo is gek op suri doksie’s en handmade masala uit Nickerie, woeiiiii..

  Heeeeeeeeeeeerlijk, die vrijheid aan de waterkant.
  Echt wel!


  Maak melding

 31. @Raymond Tjen a tak

  Doe jezelf een genoegen, en gaat zelf een kijkje nemen in su.
  Die man liegt alsof het gedrukt staat, hij meent het niet met het volk.

  Als hij zo’n voorbeeldig figuur is als jij beweert, dan moet hij het voorbeeld geven en naar de rechtbank stappen, om zijn straf aan te horen.
  Die man heeft geen respect voor het volk, zijn eigen mensen.
  Het volk is zijn leugens zat.


  Maak melding

 32. Inderdaad moeten sommigen naar Sur.om te ervaren hoe de djoeka’s halskettingen kapot rukken.Dat is voor hun keti-koti.Bij de viering er van waren er dit keer geen slaven boeien armband of tara tee kettingen te zien.Wat ik ook niet zag, was de kopro béki.Waarschijnlijk aan de koper opkoper verkocht.


  Maak melding

 33. Omdat ik van mening ben dat bouterse een hypocriete moordenaar is , worden mijn beeichten verwijderd. ik zal nooit van mijn leven achter deze crimineel gaan.
  staan.Terechte vraag Jacobus.


  Maak melding

 34. Vergeving is een goeie zaak.Vergeven schenken aan nederlanders en aan de afrikanen die de afrikaanse slaven hadden verkocht aan de nederlanders. Effen doordenken want dit was de echte geschiedenis van afrika, nederland en suriname.


  Maak melding

 35. GMAP,met je verzonnen uitspraken vervuil je de geesten van o.a. de jonge generaties mensen die op zoek zijn naar objectieve informatie over Suriname.Ook de mensen die hun hart op de juiste plek hebben voor Suriname voelen zich zwaar beledigd en geschoffeerd. Met je onfatsoenlijke uitspraken heb je de grenzen van het toelaatbare vele keren overschreden.Jij wilt met je dwangmatige oprispingen de meerderheid van de Surinamers dwingen om op jouw mislukte koers te varen.Mensen zijn wezens die zelf kunnen denken en handelen en je hoeft hen geen meningen op te dringen.


  Maak melding

 36. Als wij over fatsoenlijkheid,rechtvaardigheid hebben dan moeten alle moordenaars en drugs criminele aanbidders hun snavel dichthouden.
  Over ojectieve informatie gesproken,ik dood niemand om zijn mening, ik schiet geen radio,televisie en kranten gebouwen in brand, ik bedreigd,intimideert geen journalisten en protesterende jongeren.
  bouterse is een duivel die jullie manipuleert.
  .


  Maak melding

 37. Dinsdag 2 juli 2013 om 17:46 uur, door RobG

  ‘GMAP,met je verzonnen uitspraken vervuil je de geesten van o.a. de jonge generaties mensen die op zoek zijn naar objectieve informatie over Suriname’

  Hallo,hallo
  Er is informative zat over bouta de crimineel op het internet!!
  De jongere generaties die gaan geen moeite doen om het op te zoeken en waatom zouden ze het doen?!!
  Je wordt toch eerder president en minister in Suriname gewoon omdat je ongeschoold bent en een aantal moorden op je naam heb staan?!Bovendien reis je als een dolle hond van de ene nietszeggende land naar de andere!En dit alles kan je alleen in Suriname uithalen!!

  Verder zeg jij

  ,.Ook de mensen die hun hart op de juiste plek hebben voor Suriname voelen zich zwaar beledigd en geschoffeerd,

  ALS JE HART OP DE JUISTE PLAATS ZIT DAN SLEUR JE GEEN MENSEN UIT HUN BED EN SCHIET ZE GENADELOOS NEER!!JE PLEEGT BOVENDIEN GEEN COUP!
  HET IS JIJ EN JE NDP KLIEKJE DIE HET SURINAAMSE VOLK BLIJFT BELEDIGEN MET JE ZOGENAAMDE LIEFDE VOOR JE LAND!!


  Maak melding

 38. Dat het volk deze soort leugens aanhoort laat zien wat voor volk ze zijn.Vraag deze man waar al die honderden miljoenen zijn.Hij drinkt het bloed van het land zoals zijn meester de NPS.Wat kan je van een zwarte anders verwachten.Wijsheid daarmee zijn ze niet geboren.


  Maak melding

 39. =Heel vreemd allemaal wat men schrijft:::

  =Dat men als persoon moet vergeven begrijp ik dat. Ook het feit dat sommigen de persoon Bouterse ook aanspreken op het geen hij in het verleden heeft gedaan respecteer ik ook.

  =Wel het volgende:: velen op deze forum hadden een mond vol dat suriname geen onder zou moeten doen voor Nederland en dat ze kunnen stikken. Nederland hoeft niet te komen bedelen om het weer goed te maken.

  =Zie maar, de vijand vergeeft Nederland en probeert het weer goed te maken, maar ik denk persoonlijk dat er meer aan de hand is dan vergeving alleen.

  =De verkiezingen komen er weer aan

  =Bouterse wil internationaal niet opgepakt worden en gestraft worden.


  Maak melding

 40. Surinaams staatshoofd bereid Nederland te ‘vergeven’

  2 jul – President Desiré Bouterse is bereid Nederland zijn misdaden begaan tijdens de slavernijperiode, te vergeven.

  Desiré Bouterse zijn wij bereid jou te vergeven??? Ik dacht het niet!!! Noeka!!!! Of misschien over 120 jaar.Misschien!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies!!!(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 41. Ray en Esmerald, de vaste terroristjes hier op de site. We hebben goed nieuws voor julie beide, namelijk: jullie collega’s uit LPI (’s Lands Psychiatrische Inrichting) vinden jullie reacties geweldig. Ze raken daar met z’n allen even gestoord als jullie beide.

  Beste heer Raymond Tjen a tak., u hebt het uitstekend verwoord. Maar vergist u zich niet, deze in feite mooie site heeft dagelijks te kampen met een vast stelletje HOOLIGANS. Gewoon niks van aantrekken. De verstandige mensen hier op de site, waarderen uw reactie.

  HOOLIGANS (terroristjes) hebben een hekel aan vreedzame uitingen. Ze weten zich geen houding.

  Laten we eerlijk wezen: Bouterse heeft zich – voor het miniem clubje HOOLIGANS hier op de site ten spijt – namens het Surinaamse volk – want daarvoor is hij als gekozen President – uitstekend verwoord. Bouterse heeft zijn Christelijke achtergrond fantastisch ingezet. Bravo!

  Nederland zal zo’n gebaar vooral in deze voor haar nogal lastige periode, zeker waarderen. Als persoon en gewoon als mens, ben ik zeer content. We – namens velen – voelen ons echt in de wolken.


  Maak melding

 42. de heer Bouterse heeft gelijk,kijk maar naar het beeld van De Vries:VERLEDEN……HEDEN……TOEKOMST,laten wij onze kinderen en kleinkinderen leren te vergeven en naar de toekomst te kijken.Wij zijn de nazaten,wij vergeven maar vergeten niet.


  Maak melding

 43. 02 JULI 2013

  @tiener,

  Maak je niet zo druk met de minpunten.

  Henk Molenaar en zijn cabalen zijn of forumhouder of banden te hebben met de forumhouder of moderator.

  Zij controleren dit forum, zien sommige postings als te antagonistisch en bepalen ook of de posting het forum haalt.

  Srika zit al ruim zeven jaren met dezelfde naam op dit forum en vermoedt dat dit forum is opgezet om Suriname en specifieke personen in de regeringen te bekladden. Ook is Srika door de jaren heen opgevallen dat deze site een bepaald politiek-ethische denkwijze op na houdt en haar bestaansrecht ook daaraan te danken heeft.

  De minpunten is simpel een vorm van psychologie en werkt tweeledig: of je reageert niet meer, of je gaat juist reageren. Het laatste is vaker het geval en brengt ook nog geld voor de forumhouder op.

  Het jammerlijke is dat er geen goed inhoudelijke postings geproduceerd worden door zij die dit forum controleren. Het enige wat zij het best kunnen is schelden als de cabalen.

  Enkele van deze cabalen zijn in de ogen van Srika geestelijk zo in de waar dat hun schelden en anderen zonder goed fatsoen proberen af te maken, op dit forum, voor hen een therapeutische werking heeft. Op dat moment voelen ze zich dan zo gelukkig

  Sommigen zijn op dit forum onder meerdere namen actief en hebben soms ook de rol van provocerende dwarsliggers, beter bekend als trollen.

  Srika laat hem dit ook gebeuren omdat zij toch enige menselijk contact nodig hebben en niet hoeven te belanden in Riagg. Het merendeel is toch Surined en Srika probeert zo ook te helpen dat zij niet verder geestelijk vervallen.

  @tiener, richt je niet op de minpunten, maar doe gewoon je posting.
  Srika


  Maak melding

 44. @Raymond Tjen a tak.

  Je slot zin slat echt nergens op. “je houdt van Bouta of niet hij is de Press.en is vergevingsgezind dat is belangerijk voor Suriname”
  Ja kan onmogelijk deze actie van hem los zijn van zijn eigen handelen in het recente verleden. En als je dat doet heb je echt een bord voor je hoofd. Deze zelfde man die vergevingsgezind is, heeft persoonlijk zorg gedragen voor de zwartste dagen van Suriname de afgelopen 30 jaar. Hij en niemand anders. En hij is nu vergevingsgezind.
  Niks maar dan ook niks wat deze man is in het belang van het volk. Dat is de schijn. Hij bedonderd de bevolking nu net zoals de blanken dit hebben gedaan in het verre verleden. Deze man heeft geen respect voor de grondwet, de rechtspraak en het volk die hem op deze plaats heeft gezet.
  Zien we hier eigenlijk ook niet de 150 jaar stilstand van de nakomelingen van de slaven. Vroeger waren het kralen en spiegels en nu is het BBR, bier en een feestje. En bij jou is doorslaggevend zijn vergevingsgezindheid.

  Please wake up.


  Maak melding

 45. @RobG

  “Mensen zijn wezens die zelf kunnen denken en handelen “
  Inderdaad, maar dan heb je Suriname. Dat is dan een heel ander verhaal.
  Wees maar niet bang dat anderen de geesten vervuilen van de jongere generaties. In het algemeen zijn ze niet pragmatisch en hebben een kort geheugen. Want als dit niet zo was hadden ze ook niet in meerderheid de NDP gekozen.

  Met alle Blackberries in Su kunnen ze makkelijk onafhankelijke bronnen raadplegen en informatie vergaren


  Maak melding

 46. “President Desi Bouterse maandagavond op het Onafhankelijkheidsplein. President Desi Bouterse heeft de kolonisator (Nederland) vergeven voor wat er in de slavernijperiode is gebeurd. “Wij zijn nazaten en zij zijn nazaten. Wij waren er niet bij. De kolonisator heeft gevraagd om vergeving. Laten we hen vergeven. Zullen wij ze vergeven?”,”

  “Wij moeten ons ervan bewust zijn dat we de daadwerkelijke vrijheid en onafhankelijkheid van geest nog lang niet bereikt hebben. Tegelijk moeten we ons ervan bewust zijn dat we het zelf zullen moeten bereiken.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de herdenking van honderd en vijftig jaar afschaffing van slavernij in Suriname. In de afgelopen anderhalve eeuw is een lange weg afgelegd.”

  Alleen wie daadwerkelijke vrijheid en onafhankelijkheid van geest is KAN VERGEVEN.

  WIE NIET KAN VERGEVEN ZIT OPGESLOTEN IN EEN WEB VAN HAAT EN WROK EN IS DUS GEESTELIJK ZIEK.

  Wat zien we hier op waterkant.net, een heleboel geestelijke zieken.

  I rest my case.


  Maak melding

 47. Bullshitt Bouta weet niet waar hij het over heeft… a man e frustreer a heri wroko sa unu e du. A man no man yepi want hij is indiaan. pffff


  Maak melding

 48. Speciaal voor: Dinsdag 2 juli 2013 om 20:45 uur, door Sabidieri

  Een voorbeeld van vergeven;

  De rechter heeft vonnis gewezen in de Rambocus-coup
  en wat doet de vergevingsgezinde nog niet veroordeelde
  hoofdverdachte van brute marteling en moord?!

  Voor de goede orde ik heb het hier over
  keizer Bigi Mofo I, Diarree Bouterse.
  Deze Diarree Bouterse heeft ooit in opdracht van
  de voormalige kolonisator een gekozen regering van de
  1st. Republiek weggeschoten.

  Wie is er eigenlijk ziek van geest?! Die stumperd die
  doet alsof het parlement in een SLM vliegmachine
  vergaderd. Of dat deel van het volk dat hem absoluut
  niet pruimt?! En opheldering wenst over de gepleegde
  moorden!


  Maak melding

 49. Mooi getypt RobG.
  GMAP beweert een democraat te zijn hahahah ik vrqaag me steeds af als hij/zij sowieso enig begrip heft van het woord democratie.Deze persoon wil niet dat men een andere mening heeft,ben je voor de NDP,ff ter verduidelijking ik heb niets met de NDP gewoon omdat ik in Suriname geen stemrecht heb,dan wordt men voor alles en nog wat uitgemaakt hahahah dus volgens GMAP moeten wij alleen zijn mening volgen zo een opdringerige persoon is die.

  Tiener ik ben echt content mdat je zo jong als je bent de dingen in de juiste vorm ziet,GA ZO DOOR.


  Maak melding

 50. deze duivelse moordenaar weet bliksems goed,dat zijn tijd langzaam langzaam verstreken is..

  de afgelopen drie jaar heeft hij niks positiefs bereikt nergens in de wereld en moet dus zijn billen bloot laten zien en grote knie buiging maken richting holland,wetende dat zijn rol is uit gespeelt..

  enige wat hem nog wacht is uit zitten in scheveningen de komende tijd..

  nergens ook niet in china heeft hij enig resultaat geboekt ook niet bij obiangoo,laatstaan bij pirelly in haïti die bedelstaat en ook niet in jamaaika..

  van cuba hoeft hij niks te verwachten en van venezuela helemaal niks..

  de zuid-amerikaanse landen hebben niks aantebieden aan deze moordenaar,dus alles klaar over en uit..

  uit de gratie

  tijd van komen en tijd van gaan is gekomen..


  Maak melding

 51. Dinsdag 2 juli 2013 om 20:45 uur, door Sabidieri

  Wat en wie moet onze lieve president vergeven?
  Volgens mij zijn er veel meer mensen die hem iets willen geven ipv vergeven!

  Wederom zit je weer prediken voor je kerk!


  Maak melding

 52. Dinsdag 2 juli 2013 om 20:09 uur, door Oom Bert

  Hij vergeeft maar wil zelf niet incasseren of een straf krijgen!
  Waarom een amnestiewet?
  Och oom Bert u bent te laat op gebleven en kraamt onzin uit! Want na 18:00 moet u wel naar bed. Sesamstraat is dan wel afgelopen!
  Vraag het aan Ernie .


  Maak melding

 53. Sommige mensen doen alsof ze de geschiedenis kennen, ma den no sab neks

  Wan wit man sen Bouta fu tek a kondre, bakka di den man fu NPS beng roof a kondre
  – tot de december moorden stond nederland achter Bouta
  – weten jullie wiens idee die decembermoorden was ( ik weet het, en ik denk dat als de meeste van jullie daar achter komen er hier heeeel anders gekraait wordt)
  – wan fufurman ( bankrover ) long via frans sei go na hooland en plots was Hij vrijheids strijder, zit daar geen luchtje aan.
  Sinds de verkiezingen in1987 is de NDP. de grootse partij in Suriname kon alleen verslagen worden door partijcombinaties, en van die eerste combinatie zit een groot deel nu ook in partnerschap met de NDP,

  Zijn er nou zoveel blinden in suriname of na un dja tap a forum no wan face the truth?

  Wo pikie mie later

  Barbaman tak so.


  Maak melding

 54. Waarom vraagt hij de nabestaanden van de 8 december moorden niet om vergeving? Ik denk dat beter was geweest dan jezelf de amnestie af te dwingen via het parlement.


  Maak melding

 55. @Bedriegers alias GMAP,ook op een of meer Amsterdamse radiostations heeft men genoeg van jouw negatieve verwensingen aan het adres van de Surinaamse regering.Je verpest het luistergenot van vele luisteraars.De mensen willen op constructieve wijze met elkaar discussiëren. Maar op sommige Amsterdamse radiostations ben je een ere gast/omroeper en mag je rustig je gang gaan om de ether te vervuilen met allerlei soorten van negatieve verwensingen aan het adres van de regering van Suriname.


  Maak melding

 56. Hahauuaaaaaaaaa lafu de fanowdu….de bouta aanhang in verwarring…bouta nak wan lo fu dem wroko broko..zelf het slavernij dossier moet wijken voor zijn amnestie

  Te mi e teigi unu
  Bouta denkt de hele dag aan Holland


  Maak melding

 57. Akkoord met zijne Excellentie Pres DDB.
  Slechte gebeurtenissen in het verleden (vb van slavernij en dec moorden), waarbij er niet gelijk maatregelen getroffen waren en niet lukt met maatregelen of lang duurt moeten mensen leren om onderling te vergeven.
  Dus het beste is om te vergeven, omdat de heilige boeken zulke instructie geven.
  Men moet deze gebeurtenissen zien als VOORZIENIGHEID dwz dat de Allerhoogste God het zo wilde dat het moest gebeuren.
  Opmerking:
  Het nemen van wraakactie is een pure tijdverspilling en men bereikt daarmee niks.
  Het zoeken van allerlei rechten om te winnen is ook pure tijd verspilling.
  Note:
  Slavernij 150 jaren geleden.
  Dec moorden 2013-1982= ongeveer 30 jaren geleden.
  Tenslotte wil ik zeggen dat een ieder die nog moeite doen om deze zaken te winnen is alleen om grote bedragen te eisen om snel rijk te worden, omdat niemand een dode mens weer een nieuw leven kan geven.


  Maak melding

 58. Ray, terroristje, wees maar blij dat Suriname en Nederland tot de beschaafde wereld behoren. Als dat niet het geval zou zijn, was jij als psychische gestoorde reeds lang ingerekend. Laten wij het daarop houden.

  Dat jij als HOOLIGAN bij uitstek uit bent op laster is alom bekend. Laat goede initiatieven van twee gerespecteerde landen met rust. Jou amok hoort elders thuis, maar niet als het serieuze aangelegenheden betreft. Je ziet deze site als jou speelgoed, dat weten wij sinds tijden. Tot daar aan toe terroristje.

  Ruzie zoeken doen jij en je maatjes maar in de coffeeshops bij jullie in de buurt. Jij bent immers 1×24 uur buiten zinnen. Dat merken we met z’n allen hier op de site.

  Trouwens dat Bouterse namens Suriname Nederland vergeeft, vinden wij normale mensen zeer humaan. Er is niets, maar dan ook niets verkeerds aan.


  Maak melding

 59. @oom Bert ,..je kunt pas een andere vergeven, als je zelf in t reine bent van schuld.

  Op 8 december 1982 zijn landgenoten zonder enig proces koelbloedig vermoord door Bouterse.
  Bouterse heeft tot de dag van vandaag de nabestaanden niet om vergeving gevraagd.
  Je kan vergeving geven als de andere er om vraagt.
  Als de andere het accepteert dan ben je in het reine gekomen.


  Maak melding

 60. Ik heb de reactie op de tv gezien van president Desire
  Delano Bouterse.Een President met visie een sociaal voelend mens een pragmatische denker en vooral vooruitstrevend.Ook Nederlanders vinden het veschrikkelijk wat er ten tijde van de slavernij is gebeurd.Het is nu de tijd voor de nederlandse regering
  om een hand uit te steken,en Suriname te helpen te erkennen ook de President die in niet alleen in Suriname,
  maar ook daar buiten bijzonder geliefd is.Wij wonen in Nederland maar het portret van onze geliefde president heeft een plek in onze woonkamer zo dat een ieder kan zien,dat wij diep mrespect hebben voor de man die Suriname en ver daar buiten op de kaart heeft gezet.
  leo Snel.


  Maak melding

 61. Als Bouterse echt ballen heeft moet hij vergiffenis vragen aan de slachtoffers, moeders, vaders, broers, zussen en kinderen van de mensen die hij vermoord heeft…

  Los van het feit was de uitspraak ooit zal mogen zijn van de rechter, dan pas zal ik hem erkennen als een mens, mensen maken fouten, soms hele grote, maar zelfs dat kan God je vergeven als je echt berouw toont…


  Maak melding

 62. Deze man gaat naar de hel door een grote vuurzee heen!!! wat een smiecht zeg!! Hopelijk vergeven de na bestaanden van de dec.moorden deze hufter niet en te nimmer ook!! hopelijk verwelkomen de duivels hem ook niet!!


  Maak melding

 63. Piet paniek stelt het volgende

  Wat en wie moet onze lieve president vergeven?

  Ik zou het niet weten, zeg jij het maar.

  Trouwens heeft onze lieve President ooit vergeving gevraagd aan iets of iemand.

  Volgens mij zijn er veel meer mensen die hem iets willen geven ipv vergeven!

  Ja dat weet ik, er zijn veel meer mensen die hem een warme brasa zouden willen geven ipv vergeven.


  Maak melding

 64. Verstrikt in eigen netten!

  Stel…
  Stel, dat wij meegaan met die bedrieglijke schijnvertoning van ‘vergeving’.
  Stel…
  Nou, ik wil vanaf vandaag geen enkele zwart wit topic meer lezen op wkn.
  Jullie baas geeft aan dat je de witte moet vergeven.
  Het is je geraden paarsen, om zijn ‘geste’ op te volgen.

  Al die heisa die jullie maken voor bouta, hij kent jullie niet eens, hij heeft letterlijk de schijt aan jullie, als je nu paars ben of niet.
  Hij weet niet eens dat je bestaat, heb je helemaal geen greintje gevoel voor je jezelf.

  En btw, het zijn net een handjevol surined paarsen die hier onzin verkondigen. Het volk is wakker.
  Geloof je het niet, gaat naar Suriname.
  Kijk maar naar de beoordelingen die worden in de nachtelijke uurtjes toegekend, het zijn Surinamers, das nou hun manier om hun ongenoegen te laten blijken.


  Maak melding

 65. “Al die heisa die jullie maken voor bouta, hij kent jullie niet eens,”

  Moet ie ons kennen dan????

  “Kijk maar naar de beoordelingen die worden in de nachtelijke uurtjes toegekend,”

  Ai baja en dit soort gepeupel wil serieus genomen worden, zo dom en achterlijk.

  Niemand geeft ene malle moer om die beoordelingen behalve jullie fronters en dat komt omdat jullie geestelijk labiel zijn.


  Maak melding

 66. Ik ben geen fan van Bouterse, maar op dit punt heeft hij absoluut gelijk. Trouwens alle Suris (ook zij die anti-Holland uitspraken doen) dromen van een leven in het paradijs Holland


  Maak melding

 67. xxx alleen die werkschuwe fronters denken dat holland paradijs is hoor. Die gasten zijn geboren bedelaars en handje ophouders, dus die uitkering in Nederland is aanlokkelijk voor ze.


  Maak melding

 68. Hee ik accepteerde gewoon de keuze van het Volk dat zij DDB/NDP gekozen hebben… maar nu ben ik er klaar mee, eerst zijn we landverraders en nu is hij dat ZELF huh wie DDB je bent een landverrader in MIJN ogen lang leve de vrije meningsuiting….:D
  Chan maak gehakt van hem hoor…. BINNEN 1 jaar en 10 maandne GRAAG ! Weg met deze DDB weg met hem…. mi tegen a man vaarlijk now now


  Maak melding

 69. Heb het gevoel dat steeds meer jongeren bewuster zijn geworden door waterkant.net en begrepen hebben dat Suriname naar de afgrond word geleid.
  Weg met bouta en zijn ndp
  Weg met somo en zijn pl
  Weg met lonnie en zijn abop


  Maak melding

 70. Het vergeven van Nederland door president Desi Bouterse voor het slavernijverleden in Suriname is veel te vroeg, maar meer nog levensgevaarlijk. Onderzoeker naar het slavernijverleden Armand Zunder vindt de actie van Bouterse een belediging aan alle nazaten van de Afrikaanse slaven. Dit geldt ook voor de vrijheidsstrijders zoals Baron, Boni, Jolicoeur en Kaikoesi, de wereldgemeenschap die in september 2001, bepaald heeft dat slavernij een misdaad is tegen de mensheid en dat er eerst een proces moet komen.

  Zunder niet blij met uitspraken Bouterse.

  Bouterse zei bij de viering van 1 juli op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo in reactie op de spijt- en berouwbetuiging van de Nederlandse regering, dat de voormalige kolonisator wordt vergeven.

  Iwan Wijngaarde van de Federatie van Afrikan Srananman zegt vandaag, woensdag 3 juli 2013, op Starnieuws, dat Nederland absoluut niet gevraagd heeft om vergeving, maar slechts spijt heeft betuigd.

  Ook ex-president Ronald Venetiaan reageerde geschokt op Radio ABC op de uitspraken van Bouterse. Hij vindt dat de president het recht mist om namens de nazaten van de slaven vergiffenis te schenken.

  Zunder kan de vergevingsgezinde houding en uitspraak van Bouterse helemaal niet plaatsen. Hij merkt op dat Suriname vanaf 30 augustus het voorzitterschap bekleedt van UNASUR, de Unie van Zuid-Amerikaanse staten. Daarnaast treft de CARICOM voorbereidingen om het zogenoemde reparatieproces, waar de wereldgemeenschap op aandringt, inhoud te geven. Deze week nog wordt door de staatshoofden van de CARICOM een commissie geïnstalleerd die zich in de Caribische landen hiermee bezig moet houden.

  ‘Dit is een ernstige belediging naar de CARICOM-gemeenschap’, stelt Zunder. “Bouterse moet niet denken dat Nederland naïef is”, zegt Zunder.

  Op vragen van journalisten op de reactie van onder andere Venetiaan, zei de president gisteren dat de oud-president een bitter mens is. Hij kan zich voorstellen dat Venetiaan niet kan vergeven, omdat hij iemand is die dit niet kan. Volgens Bouterse staat het slavernijverleden en een proces helemaal niet hoog op de agenda van de CARICOM. Hij zei verder, dat op basis van consensus besluiten worden genomen op de staatshoofdenvergadering. ‘Iedereen mag zijn mening hebben’, aldus Bouterse.

  Wijngaarde en Zunder zeggen zich ernstig zorgen te maken over deze omwikkeling en vrezen dat hiermee nog meer splitsing en verdeeldheid teweeg wordt gebracht in de samenleving over het slavernijverleden.

  ‘Normaal zeggen we dat je niet achterom kijkt anders kom je niet vooruit, maar in deze specifieke kwestie moet juist achterom gekeken worden om je toekomst te bepalen. Daar is de wereldgemeenschap het helemaal over eens’, beweert Wijngaarde. Volgens hem is dat niet alleen een aangelegenheid van de nazaten van de Afrikaanse slaven, maar ook die van de kolonisator en slavendrijver. ‘Wij nazaten van beide zijden, waren er niet bij, maar zijn wel het resultaat van die slavernijperiode. Wanneer we niet op een juiste manier er mee omgaan, zal deze kwestie nooit worden opgelost en dat doe je zeker niet met simpelweg Nederland vergeven.’

  Zunder vindt dat de blunder van Bouterse vergaand is, omdat hij niemand, niet de nazaten van de Afrikaanse slaven, niet de Surinaamse gemeenschap, niet de organisaties die zich hiermee bezighouden, niet de regering, maar zeker ook niet het parlement heeft geraadpleegd. Zunder vindt dat Bouterse zowel in Suriname als in de CARICOM, UNASUR als breder internationaal teruggefloten moet worden.

  ‘Als dit zo blijft, zullen de slaven die de slavernij hebben meegemaakt zich in hun graf keren. Nederland heeft volgens Zunder een eerste stap gedaan door als regering spijt en berouw uit te spreken. ‘Nu moet het reparatieproces normaal worden afgewerkt, pas dan kunnen we samen zeggen dat we Nederland vergeven.’
  July 3, 2013

  JA, MENEER ZUNDER ,WIJ HEBBEN DEZE CRIMINEEL HERHAALDE KEREN GEVRAAGD OM NIET NAMENS HET VOLK VAN SURINAME TE PRATEN!!!


  Maak melding

 71. Zunder: “nog levensgevaarlijk”, O ja is je leven dan is gevaar of wil witte mensen van het leven beroben?

  Dus Bouta is right in this after all.


  Maak melding

 72. @Oom Bert

  Suriname behoord tot een beschaafd land m,et bouta de crimineel erin en nog erbij met Amnestie??!!Hoe kom jij op deze idee?!!
  Een beschaafd land heeft geen crimineel als lijder!
  Dat is het eerste voorwaarde een beschaafd land genoemd te worden!!Een beschaafd land kent geen coup,geen decembermoorden,geen moiwana slachtingen,geen bouta amnestie,geen somo,geen brunsie GEEN kogelbrief,geen bouta , geen NDP en ,geen oom bert!!!!

  Verder zeg je;

  Trouwens dat Bouterse namens Suriname Nederland vergeeft, vinden wij normale mensen zeer humaan. Er is niets, maar dan ook niets verkeerds aan…

  Hahahaaaaaaa…
  waarom krijg ik het gevoel alsof jij hiermee wil zeggen dat de Duivel aan GOD zegt’;ik de duivel heb je vergeven’.!

  Heeft je lijder ballen oom Dagobert,
  Vraag hem om VERGIFFENIS te gaan vragen aan het surinaamse volk en de nabestaanden van de 15 slachtoffers gemaakt aan zijn handen alsmede de Moiwana slachtogffers en een ieder die aan zijn handen hebben en nu nog lijden!!!
  Je mag je ballen ook aan hem lenen als je die tenminste heb!!!
  Verder wil ik geen gelanterfranter van je horen,PARASIET!!


  Maak melding

 73. @Petje op je lege kop,

  aangezien je niet weet wat een BLUNDER maken betekent heb ik dankzij het internet het volgende voor je hier,

  in het woordenboek is voor blunder 1 omschrijving gevonden:

  blunder, m. (-s), domme fout.

  blunder is 1 maal gevonden als trefwoord:

  blunder (zn): bok, domheid, flater, kemel, miskleun, misser, stommiteit, uitglijder, vergissing

  blunder is 5 maal gevonden als synoniem van een ander trefwoord:

  fout (zn) : afdwaling, blunder, dwaling, misgreep, misslag, misstap, zonde, zwakheid
  flater (zn) : blunder, fout, kemel, misslag, stommiteit, uitglijder, vergissing
  bok (zn) : blunder, flater, misslag, stommiteit, vergissing
  kemel (zn) : blunder, bok, flater, fout, misstap, vergissing
  enormiteit (zn) : blunder, domheid, flater, stommiteit

  Je hoeft je petje niet af te doen voor zoveel stommiteit okay,houd het liever op je lege kop!


  Maak melding

 74. Leonard zegt

  “Heb het gevoel dat steeds meer jongeren bewuster zijn geworden door waterkant.net en begrepen hebben dat Suriname naar de afgrond word geleid.”

  Je komt nog van een koude kermis thuis, ik denk juist het tegenovergestelde met alle negatieve berichten hier waterkant.net over Suriname, de jeugd van Suriname is trots op de President en ik ben bang dat ze een blijvend hekel krijgen aan jullie SurNeds, het gepeupel die hun geliefde land steeds in een kwaaddaglicht proberen te stellen.


  Maak melding

 75. Sabidiri
  Het probleem is dat jullie paarsen altijd praten namens anderen.
  En dat deed bouta ook .
  Vind je het leuk als anderen voor jou beslissen dan?
  Respekteer jou eigen mening man en word volwassen.


  Maak melding

 76. Ik weet niet of ik moet lachen of huilen. Is die staf van die man nou echt zo dom dat niemand hem kon waarschuwen dat hij zich met zo een uitspraak onsterfelijk belachelijk maakt.


  Maak melding

 77. Woensdag 3 juli 2013 om 12:36 uur, door Sabidieri

  Dus je weet niet wie de daden van Bouterse zou moeten vergeven?

  8 dec is er niks gebeurdt in Suriname?
  Dat wil je toch zeggen!

  Er zijn mensen die hem iets heel warms willen geven en dat is zeker geen brassa!

  Kijk wat jij met de kleine indiaan doet om je mondje vol te krijgen dat moet jij weten.
  Zou het prettig vinden als je eigen hersens nu spreken en niet die van de indiaan!


  Maak melding

 78. ieder mens die kerstfeest viert moet kunnen vergeven
  ook al ben je een moordenaar geweest.ik waardeer de president nu ik zie nu dat hij van vlees en bloed is dus hij kan vergeven.ik hoop dat er meer volgen om te vergeven ,maar niet vergeten.ik hoop dat nederland voor hem opkomt tegen degene die hem een verader vindt.


  Maak melding

 79. al het echt over was zou die jullie me niet zwarte en rover en neger en minder noemen maar gwn naar mij roots of land van herkomst surinamer of africaanse (afstameling)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.