dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVenetiaan vindt Bouterse in padvinderstenue ongepast

Venetiaan vindt Bouterse in padvinderstenue ongepast

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jun – Het wordt oud-president Ronald Venetiaan nu echt wel te gortig. Zijn opvolger Desi Bouterse als ceremonieel hoofd van de Surinaamse padvindersbeweging is net één van de dingen die de voormalige chief scout niet ziet zitten. Van alle rollen en ereposities die het staatshoofd toekomen, is deze toch wel eentje die niet past. Bouterse heeft een ‘bevlekt verleden.’ Venetiaan verdenkt de verantwoordelijken, de leiders van de padvindersbeweging, van opportunisme.

De top van de Boyscouts Suriname zou er alleen maar op uit zijn Bouterse te paaien. Met de komende Cuboree in Suriname, het Caribische feest voor padvinderswelpen, valt dit goed in te denken. Maar zouden niet precies de kampioenen in het vormen van de jonge geest, niet wat meer moraal aan de dag moeten leggen? “Wij hebben het besluit samen genomen om de president te vragen en hij heeft positief geantwoord”, zegt hoofdcommissaris Boyscouts Humphrey Schurman tegenover de Ware Tijd.

Geen vuiltje aan de lucht dus. Van een strategie waarbij het staatshoofd als chief scout veel handelingen lichter maakt, zou geen sprake zijn. Anders dan Venetiaan linkt de organisatie de topfunctie wel aan het presidentschap. Venetiaan wijst erop dat hijzelf overnam van Baltus Oostburg. Die is nooit lid van de regering geweest. Bouterse die zich ooit een deuk lachte om Venetiaan in uniform, wordt binnenkort geïnstalleerd. Mooi familieplaatje.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

69 REACTIES
 1. Al geef je een aap een gouden ring, het is en blijft…

  Maar goed; dat Baas de president van een land is, is net zo ongepast als leider van de scouting – lijkt mij.


  Maak melding
 2. Ach Ja, Het maakt niet uit hoe crimineel,misdadigd je bent in Suriname, we kennen gerust constateren dat crimineel gedrag wordt beloond in de Suriname, kijk maar naar R.Brunswijk,D.bouterse,Dino Bouterse, Parmessar, E.Boereveen,E.alibux,J.Wijdenbosch,H.Naarndorp,Linscheer,G.Dompig.allemaal figuren met zeer besmet verleden.


  Maak melding
 3. Ik weet mij nog te herinneren dat ergens begin 1980 de toenmalige NPS toppers (Arron, van Genderen, Essed, Venetiaan, etc) de stakende militairen; ‘moderne padvinders’ hebben genoemd !
  De onderofficieren werden door de NPS’ers uitgelachen en belachelijk gemaakt, tot 25 Februari 1980.

  Na deze datum is Henk Arron dagenlang ondergedoken geweest bij de RK gemeente, en is Venetiaan achter aan z’n broekriem gepakt en door Paul Bhagwandas uit het ministrie van Onderwijs gesmeten !

  Hij mag wel van geluk spreken dat het Minov niet in het Frank Essed gebouw was gevestigd, anders was hij met stoel en al vanaf 6 hoog naar beneden gekeild !

  En nu gaan zeuren dat Bouterse geen chief scout mag zijn !
  Wat een gesodemieter met deze Venetiaan !!!


  Maak melding
 4. mensen,

  venetiaan moet niet hebben over moraal. moraal is slecht. moraal is zwak. moraal is dood. mooraal vult je buik niet.

  jaren later kunnen de dan jonge padvinders zeggen, zie je, een padvinder kan ook president worden. en maakt niet uit of hij goede of slechte pad daarvoor heeft gevonden. pad vinder moet pad zoeken en niet denken of pad is goed of fout. dan wordtb hij gek.

  dus gewoon doen wat snel gaat, dan is alles goed en moraal en moreel is dan hoog.


  Maak melding
 5. Donderdag 27 juni 2013 om 13:00 uur, door Bakra Basi

  ” Al geef je een aap een gouden ring, het is en blijft…”
  ——-

  Venetiaan kon daar niet om lachen, en struikelde over z’n eigen lip.
  Maar dat overkomt hem wel vaker.


  Maak melding
 6. Vene kan term Padvinder niet verdragen>Trauma
  Hij kan zijn pad niet meer vinden sinds NDP a/d macht is en is tot een grote loser en belachelijk gemaakt.

  NPS: Januari 1980

  Plein van 12 mei:
  Arron-Venetiaan : Vanmorgen wilden een paar padvinders zich aandacht trekken van het surinaamse volk.

  Militairen padvinders noemen werd Vene en Arron afgestraft op 25 februari 1980.


  Maak melding
 7. @Astrando

  En kijk dezelfde criminelen die venetian en Aron gestraft hadden om ze padvinders te noemen ,nemen graag de titel aan van Hoofd van de surinaamse padvindersbeweging !!Maar dit is niet alles hoor ,hij ,de ‘hoofd’ heeft nog vele andere titels waar geen enkel moeder trots op zal zijn !
  De titels varieren van moordenaar,pornoblad verkoper,coke boss,couppleger,decembermoordenaar,tot amnestie’koning’!!!


  Maak melding
 8. Wat een gejank van die ouwe zeur. Zelfs de stichter van de Padvinderij was een war criminal. Lord Baden Powell heeft ook een aantal moorden op zijn naam staan.

  Die ouwe kleuter van een Veniksaan die wou ook al eerst het ambtsketen niet overdragen en nu gaat die janken om de Chief scout titel.

  Ik zou zeggen doe eens onderzoek naar Lord Baden Powell, en toch is hij de stichter van de Padvinderij.

  Ik ben heel actief geweest in de padvinderi

  Verkenner:
  groep Impeesa: Weestparaat
  groep Petrusdonders
  groep Floriënt: Vaandrig


  Maak melding
 9. 27 juni 2013

  Maar D.D.Bouterse had toch van de oudere politici het predicaat ‘padvinder’ gekregen.

  Ja, ma mofo tron banawatra !!
  Srika


  Maak melding
 10. mensen,

  velen die in de padvinderij in suriname hebben gezeten hebben het pad gevonden: pikken, pikken, pikken.

  mensen, in de padvinderij leer je hoe je moet pikken van de natuur. hoe je moet pikken van dieren en mensen. je leert dat het beste pad de snelste pad is. venetiaan heeft dat geleerd, bouterse heeft dat buiten de padvinderij geleerd. hij heeft dat geleerd van de grootste pikvereniging van nederland, de nederlandse leger.

  mensen, de mens is niet gemaakt om hard te werken en te pienaren. de mens is gemaakt om te genieten. een goede kraak een goede beroving geeft rust en genot.

  mensen, leer te pikken, durf te pikken en wordt een grote pikker. wordt als de leeuw. die gaat alleen de dieren pikken wanneer hij honger heeft. voor de rest zit hij lekker te luieren in de schaduw.

  mensen, pik waar er overvloed is. overvloed is ontstaan voor jou. er zijn mensen, die we sociaal werker kunnen noemen, die overvloed creeren en beheren. voor jou! maar wanneer ze moeten geven, dan worden ze angstig. verhelp hen van die angst, pik het gewoon, dan hebben ze berusting.

  mensen, dat is wat de padvinderij leert. hoe zo snel en makkelijk mogelij te pikken. en daarom is bouterse een goede pikbaas voor de padvinderij.


  Maak melding
 11. Milton Fleur zegt: “” ….. en is Venetiaan achter aan z’n broekriem gepakt en door Paul Bhagwandas uit het ministerie van Onderwijs gesmeten. Hij mag wel van geluk spreken dat het Minov niet in het Frank Essed gebouw was gevestigd, anders was hij met stoel en al vanaf 6 hoog naar beneden gekeild !””

  Wow, dat zou een heldhaftige daad geweest zijn, toch Milton?

  Je hebt wederom je niveau laten zien!!


  Maak melding
 12. Opa vene beschuldigt boutje van bevlekt verleden.
  Vene zal in de toekomst beschuldigd worden van laksheid en egocentrisch optreden. Het feit dat tijdens zijn regering een massamoordenaar niet is opgepakt overschaduwt. Het feit dat je de dader kent en dan nog niet besluit om acties uit te voeren maakt je evenschuldig als de dader zelf…


  Maak melding
 13. wat ratteld die losgeslagen baviaan weer , wat heeft hij kunnen doen voor de padvinders ?
  hij is in para geboren en heeft nooit wat voor para gedaan .
  dus laat maar lullen , zijn dagen zijn geteld en bovendien heeft suriname geen mijlpaal berijkt met deze gladjanus , hij moet zich schamen om zijn bek open te trekken .


  Maak melding
 14. mensen,

  bouterse was een echte natuurmens. hij wist wanneer je moest pikken en intimideren. maar hij heeft een grote grote fout gemaakt. hij heeft gekozen voor persoonlijk individueel bezit! de natuur duldt alleen gezamenlijk bezit, geen individueel bezit. individueel bezit leidt er toe dat de ene mens de andere mens gaat knechten, belazeren en zelfs doden.

  mensen, verzamel alleen wat je nodig hebt. neem vaker vrij. ga een dagje met je familie wandelen. relax. rust goed uit. werk niet te hard. werk slim. word niet bang als het even tegen zit. en pik alleen van daar waar er overvloed is.

  mensen, een goed nachtrust.


  Maak melding
 15. Met deze uitspraak heeft vene een openbare afranseling dik en dik verdiend.Die man heeft niets vr Suriname gedaan,op alles levert deze Baviaan kritiek.a teng doro fu wang bung brong bille.


  Maak melding
 16. eenheid zal er nooit zijn je eigen mensen uit schelden voor baviaan en als een andere ras dat doet dan moet je deze persoon horen hier boven hou de respect van andere ook in ere


  Maak melding
 17. Venetiaan verkeert in een crises.Hij heeft zijn presidenten-troon reeds aan Bouterse moeten afstaan en nu overkomt hem dit.Maar laten we ook eerlijk wezen.De padvinderij in Suriname heeft iemand met stalen ballen nodig.Ze zijn blij dat ze van Venetiaan af zijn.Voor de tweede keer in de afgelopen periode moet Venetiaan de vaandel overdragen aan een persoon die beter dan hem is.


  Maak melding
 18. 27 juni 2013

  Henk Molenaar,

  Het woord kan toch vlees worden?

  Ik begrijp al jaren dat jij als een van de moderators – zit nu toch in Suriname – al jaren diametraal ingaat tegen een ieder die een andere kijk heeft op jouw posting.

  Ik moet constateren dat Venetiaan precies krijgt wat hij jaren terug samen met anderen gezegd zou hebben. Althans, als je geloof hebt in de Bijbel.

  Verder is Chief Scout een symbolische functie en geeft aan hoe kleinzielig en haatdragend Venetiaan qua gedrag is.

  Ik heb begrepen, dat Scouting Suriname op een democratische wijze gekozen heeft voor de huidige pres. van Suriname.

  En hoe vervelend het ook is, democratische principes moet je respecteren. Dit geldt ook voor Venetiaan en zeker ook voor jou, Henk Molenaar, in het bijzonder.

  En als hij, Venetiaan, nu in de houding moet gaan staan voor de nieuwe Chief Scout, bij de overdracht van de functie van Chief Scout, en hij dat niet van plan is te doen, moet hij zich die dag gewoon ziek melden.
  Srika


  Maak melding
 19. ChristenUnie wil excuses voor slavernij
  27/06/2013 13:31 – Eric Mahabier

  Vertegenwoordigers van diverse organisaties en parlementsleden donderdag in de Tweede Kamer bij het rondetafelgesprek over de slavernij. Foto: Collectie Christen Unie

  DEN HAAG – De Nederlandse politieke partij ChristenUnie (CU) vindt het gepast dat met 150 jaar afscgaffing slavernij de Nederlandse regering excuses aanbiedt. Fractievoorzitter Arie Slob vindt het belangrijk dat de Nederlandse overheid hardop uitspreekt dat hetgeen allemaal met de slavernij gebeurd is niet acceptabel is.

  Woorden als “diepe spijt” en “excuus”, zijn volgens hem op zijn plaats. Slob vindt ook dat nazaten van de slaven de ruimte moeten krijgen om hun verhaal te doen en in gesprek te gaan, zodat een hele zwarte bladzijde niet weggeduwd kan worden. Maar dat er volop erkend wordt dat Nederland daarvoor de verantwoordelijkheid draagt.

  De ChristenUnie heeft donderdagmiddag in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek gehouden om het einde aan de slavernij in de voormalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen te herdenken. De Christenunie ging over tot deze bijeenkomst nadat de partij geen meerderheid in de Tweede Kamer vond voor een parlementaire vergadering hierover.

  De fractie van de ChristenUnie heeft het Presidium van de Tweede Kamer het verzoek gedaan om op de eerste vergaderdag na de officiële herdenking, dinsdag 2 juli, na afloop van het Vragenuur, een moment stil te staan bij deze geschiedenis.

  Slob: ,,Het slavernijverleden heeft diepe sporen achtergelaten. Voor sommigen zijn deze nog dagelijks voelbaar. We dragen een verantwoordelijkheid om met elkaar stil te staan over de vraag, hoe we in onze tijd met dit verleden moeten en kunnen omgaan.”

  Een breed scala aan maatschappelijke organisaties en Tweede Kamerleden namen deel aan het rondetafelgesprek. Sprekers tijdens het rondetafelgesprek donderdag waren onder meer Anouchka van Miltenburg (voorzitter van de Tweede Kamer), Joan Ferrier (voorzitter Stichting Herdenking Slavernijverleden 2013) , Frank Dragtenstein (historicus slavernijverleden) en Barryl Biekman (voorzitter Landelijk Platform Slavernijverleden).


  Maak melding
 20. @ Surinam partiot, GMAP, Henk Molenaar, midete, etc.

  Let wel, de NPS had begin 1980 de legerleiding van toen(kolonel I Elstak, Essed en van Rey) de opdracht gegeven om op de stakende en ongewapende onderofficieren te schieten die bezig waren met een vreedzaam verzet omdat men een vakbond wilde hebben.

  De gehele SKM was in die periode een zooitje van, slecht eten, verpauperde kleding/schoeisel, oud en onbruikbaar materieel en wagenpark, etc.
  Dit waren de jongens uitHolland (Bouterse cs)niet gewend dus wilde ze een stem hebben richting de leiding en de politiek !

  Nadat I Elstak en M van Rey tegen de politici zeiden van; ‘wij schieten niet op onze eigen manschappen’, hebben ze een ontzettende dombo Jimmy Walker (korpschef van politie toen in Su.) als kop van jut gebruikt die wel op de militairen zou schieten.

  Deze ‘snorre man’ (ik zie z’n gezicht nog zo voor mij) wilde al te graag deze militairen afschieten en afmaken in opdracht van de NPS !

  Dus al diegenen die denken dat de NPS’ers lievertjes zijn moesten eens weten dat de Surinaamse geschiedenis totaal anders had kunnen zijn.

  De Surinaamse politiek had in Feb ’80 de geschiedenis in kunnen gaan als een land die tientallen eigen en ongewapende militairen en soldaten had afgeslacht.

  Mensen, ken de geschiedenis van Suriname, want al de hierboven genoemde figuren strooien allemaal zand in jullie ogen !


  Maak melding
 21. Hé Né, Véné beng musu gwé.
  Hé Né, Véné beng mek wi dédé.

  Hé Né, Ju graba Tori?

  Hé Né, Vene é spaar été gi ing bril.
  Omeni jari a beng weri a srefi bril.
  Bosje nanga Bouta e mek a moni lolo.

  Véné nanga ing bigie kof broekoe beng gridi, stienkie.


  Maak melding
 22. Milton Fleur,
  Kan jij mij vertellen of Suriname heden ten dage een militaire vakbond heeft ??
  Milton fleur, misschien snap jij niet van Vene Bedoeld,of misschien doe jij zoals altijd of jou neus bloed,Het gaat om voorbeeldfunctie mi boi.
  Ik heb al eerder gezegd dat die paarse kudde te ver is verwijderd van de normale menselijke waarden.
  Een president moet van onbesproken gedrag zijn, iedereen die en publieke functie bekleed binnen een normale beschaafde democratie moet van onbesproken gedrag zijn.


  Maak melding
 23. Vene is heel diep weggezakt. dat hij gaat ouwe hoeren over dat hij geen fluitje en padvinders pak meer heeft. En op de koop toe dreigen dat hij dit internationaal aan de kaak gaat stellen. Mensen kinderen, houden jullie bokito in het gareel. hij is al dement!


  Maak melding
 24. @GMAP, de militairen van nu zien er allemaal ‘spik & span’ uit dus hoeven deze hoeders van de Surinaamse
  natie en het volk geen vakbond meer.
  Alles is in place voor deze boys & girls, met dank aan onze President Bouterse !

  Dus voor al de waterkanters die nu kletsen, lullen en ouwehoeren over de Suri Militairen, deze guys zijn de beschermers en hoeders van jullie ouders en familie’s in Suriname.

  Indien er op dit moment een aanval zou zijn in Suriname (zoals GMAP en Henkie hadden gewild in de jaren ’80), dan zouden we de militairen dankbaar moeten zijn om onze familie en mensen te beschermen in Su.

  Vraag aan Henk Molenaar en GMAP; zijn jullie echt bereid om te sterven voor jou land Suriname ????

  Once again, I’ll be waiting !!!!!!


  Maak melding
 25. @Milton Fleur ,.ach je bent gewoon zielig voor woorden, man.Wees realistisch!
  Je praat zo omdat je zeker dichtbij de “njang patu”zit, het kan niet anders.

  Vertel me of noem 1 ding wat Bouterse goed gedaan heeft voor Suriname.

  Ik kan je 1 ding zeggen dat zonder Venetiaan Suriname nu gelijk of erger zou zijn dan Haitie.
  Zelf Guyana was ons tijdens regering Wijdenbosch voorbij geschoten.

  Je verteld niet,dat Bouterse in de jaren 80 contacten had met de drugskartel uit Colombia, omdat het geld op was in Suriname. Boerenveen werd door de CIA gelokt en gevangen genomen.
  Ook dit is geschiedenis mi boy.


  Maak melding
 26. Milton Fleur,
  Jou reactie is zwak en vol retoriek.
  Die Surinaamse militairen hebben te mowana laten zien hoe ze de bevolking beschermen, yu kaw.
  Hoeveel jonge onervaren militairen zijn de dood ingejaagd door bouterse en zijn binnenlandse oorlog??
  Ik sterf voor land met een waardige president, en niet voor een land met en drugs criminele president die zijn eigen volk heeft geknecht, onderdrukt, vernederd en vermoord.
  A.U.B


  Maak melding
 27. By the way ik keek naar de foto van Bouterse en de president van China en er viel mij non-verbaal heel veel op.
  1. De handdruk ( Bouterse was ondergeschikt of onderdanig)
  2. Zijn glimlach
  3. Bouterse stond links
  4. Zijn houding.

  Mijn conclusie,…hmm we zijn genaaid!!
  Suriname wordt kolonie van China!


  Maak melding
 28. Surinam patriot,
  Klopt wat je zegt, het is mij ook opgevallen,opvallend vindt ik de houding van de Chinese president, hij staat zeer ongeintresseerd bij.


  Maak melding
 29. Milton Fleur: “Vraag aan Henk Molenaar en GMAP; zijn jullie echt bereid om te sterven voor jou land Suriname ????”

  Voel je wel lekker?


  Maak melding
 30. @ surinam patriot, brada jij leeft en ben nog steeds bevangen in het recentelijk verleden, wise up bro wise up !

  @GMAP, wat is de causaliteit van Moiwana ? Juist ja, het verbond tussen de NPS (op de achtergrond) ‘De Bevrijdingsraad’ (met Somo, Brunsie en Zeisterzendings genoodschap) die allemaal Bouterse dood wilden hebben (let wel de Surinaamse kerk en het woord van God was zelf involved with killing in Suriname). Tell me something bro !

  @ Henk Molenaar, Ik moest ontzettend lachen om jou reactie want toen wist ik het zeker. Jij bent een bla bla op deze website maar het geen ballen.

  Iemand die niet bereid is te sterven voor zijn of haar land heeft geen recht op bestaan in deze wereld.

  Jij bent gewoon laf beste Henk ! Dus een lafaard !


  Maak melding
 31. Milton Fleur

  Types zoals jij met een grote bek zijn meestal de eerste die met hun staart tussen hun benen wegrennen en anderen laten sterven voor hun land.

  Ik wil sterven voor mijn kinderen maar niet voor een en door verrot corrupt land.


  Maak melding
 32. Milton Fleur: “Iemand die niet bereid is te sterven voor zijn of haar land heeft geen recht op bestaan in deze wereld”

  En dan worden deze als beesten op de vlucht neergeschoten door een schijters als Bouterse die weigert zich te verantwoorden voor zijn daden en zichzelf amnestie verleend.

  Milton: je bent minder dan navelpluis van een kakkerlak


  Maak melding
 33. @Milton Fleur hoe oud ben je eigenlijk? hm,..ik denk 25 jaar, opleiding mulo, pompbediende, woon bij zijn ouders, heeft geen vriendin, is maagd.


  Maak melding
 34. Even een vraag:
  Toen Venitiaan de president was waarom heeft hij de kleine Indiase toen rustig laten lopen ipv achteraf klagen?
  Hij was toen de baas of niet?


  Maak melding
 35. Mijn knuppel (uiteraard niet letterlijk bedoeld) ligt duidelijk in het hoenderhok van enkele Waterkanters want ik constateer heel veel paniek (mucho panicko) bij de NPS’ers !
  Ik ben geen Johnny Rambo or whatsoever, en vertel ik alleen maar hoe het toen is geweest.

  Nogmaals beste mensen, de geschiedenis van Suriname had heel anders kunnen zijn na 1980.
  Toen zouden er geen mensen op de vlucht, maar volks dienders inn groene pakken en in de houding worden neergemaaid door Jimmy (de snor) Walker.

  Deze Walker heeft het op 25 Feb ’80 ook geweten, want ze hebben hem zeker niet omgebracht maar hij is toen op de neus gedrukt met zijn feiten daarvoor.

  Hoe is t trouwens met deze men, leeft hij nog ?????


  Maak melding
 36. Milton Fleur

  er waren wetten die nageleefd moesten worden.De naleving kon ook met geweld afgedwongen worden.De politie is daarom ook met zulke machts middelen uitgerust.Het zou niet de eerste keer zijn dat bij de handhaving van de orde in het land slachtoffers vielen.

  En wat de militairen deden was je puurste muiterij en daar tegen was elke burger laat staan de politie gerechtigd om op te treden.

  En waarom je idool aanstoot heeft genomen aan de waarheid dat hij een soort veredelde padvinder was toen.Nu bewijst hij toch dat Arron het toen bij het rechte eind had.


  Maak melding
 37. Een krijgsgevangene van NL moet zeker wat negatief spreken over de Pres DDB, anders zijn er consequenties aan verbonden.
  Nog een paar jaren dan wordt de Ex Pres R.V voor altijd verlost van Kolonisator/NL.


  Maak melding
 38. Euh?

  Hoeveel personen hebben op onze kleine indiaan gestemd ?
  Mijn vraag is wederom waar waren de ballen van Venetiaan toen hij President was? Achteraf redenen om problemen niet op te lossen en klagen en excuses zijn we sterk in!
  Waarom heb je niet in die tijd de kleine indiaan opgepakt?
  Toen stond je in je recht als president!

  Sterkte voor ons volk


  Maak melding
 39. Ik heb begrepen, dat scouting Suriname op een democratische wijze heeft gekozen voor de huidige president van Suriname. Aldus onze Pseudo intelligente professor Srika. alias F.Maartens.
  Doe maar gewoon,dan doe je gek genoeg.
  Vene maakt gebruik van de zelfde democratie die bouterse misbruikt om mensen belachelijk te maken in Ocer, Waar was Srika met zijn democratische verhaal toen jongeren werden uitgemaakt voor vijanden van het volk? In onze grondwet staat, Een ieder heeft het recht om door drukpers of andere communicatiemiddelen zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn mening te uiten,behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.Artikel 19


  Maak melding
 40. GMAP, je pretendeert een democraat te zijn in een natuur zuivere vorm, maar je hebt grote moeite met de op democratische wijze gekozen verwisseling van het leiderschap van Scouting Suriname.

  GMAP, de gebeurtenissen in Moiwane zijn volgens mij te vergelijken met een soortgelijke voorval die Amerikaanse militairen in Vietnam hebben meegemaakt. Ze kwamen terecht in een hinderlaag die was opgezet door de Vietcong en de burgers uit dorp. De Amerikanen konden geen kant uit en schoten vervolgens in het wilde weg.Ik kan het best begrijpen dat men het betreurt dat er zoveel burger slachtoffers zijn gevallen.In Moiwana waren de militairen aanwezig in naam van het wettelijk gezag van de republiek Suriname.


  Maak melding
 41. RobG,
  Jij bent een nietsnut,addergebroed, uilskuiken.
  Jij praat moord op jou eigen landgenoten goed, jij bent in mijn ogen een laffe anti Surinamer.
  Op 15 augustus 2005 werd bekend dat het Inter-Amerikaanse Hof voor de mensenrechten de regering van Suriname heeft veroordeeld inzake de massamoord.
  15 juli 2006 bood president Venetiaan namens de staat zijn excuses aan voor het gebeurde.De nabestaanden willen echte meer dan excuses, zij willen dat de schuldigen vervolgd worden.
  RobG, jij hebt het helemaal verbruikt bij mijn, moord op oudere mensen, zwangere vrouwen, kleine kinderen die ongewapend waren praat jij goed.


  Maak melding
 42. GMAP, jij hebt mijn posting niet goed gelezen of je ontkent de versie van mijn bericht over het voorval.Ik heb het nooit goed gekeurd wat er gebeurd is.Het is en blijft een incident waarbij veel onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Ik heb willen aangeven dat een soortgelijke incident zich heeft voorgedaan in Vietnam.Jij maakt er een verhaal van dat ik het goed heb gekeurd.Relax man, even de adem inhouden en tot tien tellen en je voelt de rust door je aderen vloeien.Vervolgens neem ik aan dat je een heldere kijk op de zaak krijgt.

  Ik ga er ook van uit dat je het eens bent met het Europese Hof voor de Rechten van de Mens inzake het optreden van het Nederlandse leger in Bosnië (Srebrenica).


  Maak melding
 43. vene is als een kleine jongen bezig om zoeen uitspraak te uiten.
  wie is hij om te beslissen hoe de staatshoofd zich moet kleden.
  dit is iets persoonlijk.


  Maak melding
 44. Vene, vene, vene wat een zielige kerel zeg,die kont likker weet nu wel te praten of trouwens negatieve uitspraken tenminste, D.D.BOUTERSE ONZE PRESIDENT bewijst het SU VOLK dat hij niet vies is om met wie dan ook te praten of in contact te komen, zolang het het SURINAAMS belang betref, VENE heeft SU zo belachlijk gemaakt op nationaal TV in NED in de periode Lubbers om te bedanken voor iets waarvan hij nauwlijks iets van af wist dat lubbers hem erop moet wijzen “ik zou het eerst beter goed lezen”was lubbers zijn reactie tegen vene de KONT LIKKER, en vandaag wil mr kritiek leveren je zou je moeten schamen lelekerd, maar VENE het SU volk heeft jullie ook al door dat jullie stemmen zoeken door steeds ouwe koeien uit de sloot te halen om de gevoelens van de mensen weer op te rakelen, met het achter liggende idee stemmen te krijgen, maar HEEL JAMMER voor nps/vhp, dat systeem is te verouderd vene het werk niet meer zo, het SURIONAAMS VOLK is VEEL en VEEL SLIMMER geworden vandaar dat ze voor D.D.BOUTERSE hebben gekozen als PRESIDENT van SURINAME, omdat hij DDB geen KONT LIKKER is, hij zegt ook tegen NED” JE MAG JE GELD HOUDEN WE REDDEN HET WEL MET OF ZONDER HULP ” SUKKEL, VENE wees uiteindelijk een man en verlaat de DNA en ga maar lekker tomate planten in je achter tuin is het beste wat je nog kan doen, i.p.v. voor een ander te bepalen wat ze wel of niet moeten dragen, bekijk je zelf eerst in de spiegel om na te gaan wat je aan je zelf moet VERBOUWEN, (advies PLASTIES CHIRURGIE raad plegen)


  Maak melding
 45. Waarom moet men PRESIDENT VENETIAAN de naam van hun vak geven, de naam van hun DiDiBrie baas is niet alleen kontvreter. Hij is ook een hielen en okselvreter. Jouw DiDiBrie baas vreet van alles en nog wat om in leven te blijven. Deze zaka-zaka heeft niets met jullie die hier op dit forum van alles en nog wat roepen in zijn voordeel te maken. Hij wilt nieteens weten of jullie al hebben gevreten sterker nog hij vreet alleen met zijn familie en julie interseert hem geen lor dommies allemaal. Hij heeft nooit geld over voor iets waar julie die van hem houden baat bij zal hebben. Ie no zie soso K.. e tik a aanhang foe a dagoe DiDiBrie disie. Alles wat de PRESIDENT VENETIAAN verweten wordt zijn jullie zelf en wat er van VENE gevonden wordt is dagoe DiDiBrie als zijn aanbidders zelf. Oeng waka oeng pasie oeng no zuip sopie ma oeng drongo na dagoe DiDiBrie pisie oeng zuip. Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 46. RobG,
  Wat is het oordeel van het Europese hof voor de rechten van de mens inzake Srebrenica????
  RobG, ik wordt moe van die onzin vergelijking van jullie. Ik stop ermee doei.


  Maak melding
 47. Het frapante is dat bouterse door de NPS eerder een Padvinder is genoemd met als resultaat 25 februarie 1980, oud surinaams gezegde,….. te yu mati eng barba é brong bigin nat dif yu,…. maar ja bij de Nak, Panja, Systeen (NPS) leren ze het nooit


  Maak melding
 48. @Milton Fleur: Iemand die niet bereid is te sterven voor zijn of haar land heeft geen recht op bestaan in deze wereld.

  Milton,

  Wanneer ga je je hele famile afknallen? Want ik denk dat 90% van jouw familie NIET bereid is te sterven voor Suriname.


  Maak melding
 49. Wie bereid is voor Su te sterven is bereid voor die dagoe DDiDiBrie te sterven zeggen ze vaak in mijn kringen ma hmmmmm het zzzzzzzzzzzzzzzijn er niet veel hoor die willen sterven voor las ede. Als het eropaan komt sranangmang e gwe libie joe wang kenapoe.wij zien allemaal hoe die zaka-zaka DiDiBrie de guyanesekwestie heeft aangepakt,toen hij er nog niet zat was ’t Vene disie- Vene datie inie ing ting zou’t onkan zijn. Now na ing ting dan ai plei vliegtuigtaxi door de guyanese president steeds weer opte halen en brengen dan hem netjes/heelhuids weer in Guyana neer zetten en zijn liefhebbende Su volk/passagiers. Die mogen rustig op hem wachten totdat hij klaar is met de Guyanees die hij zo uit dat gebied zou halen. Ik vraag u niet om van mij tehouden,maar ik vraag. U als ndp aanhang: hoe voelt u zich bij en met deze precedent(hahaha)) van een idioot die een DiDiBrie is in SU en een Nietszeggende kerel die je zo in de kou(wd) laat staan op ’t moment dat je hem nodig hebt a bange lummel aa zaka-zaka hahahahaaaai. Odiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES