Surinaamse kustwacht dichterbij met aankomst boot

9

PARAMARIBO, 27 jun – De Surinaamse kustwacht krijgt voor het eerst echt vaste vorm. Drie patrouilleboten moeten de beginvorm markeren van een jarenlang voornemen. De eerste boot ligt al voor de haven van Paramaribo. Volgens luitenant-kolonel Jerry Slijngaard, voorzitter van de commissie Kustwacht, zal de veiligheid op meerdere gebieden verbeteren. De visserij en de inspectie van binnenkomend schepenverkeer kunnen voortaan veel effectiever.

De Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, verwacht vrachtschepen beter te kunnen beoordelen. Nu wil het nog gebeuren dat er schepen binnen komen die niet voldoen aan lokale eisen. De autoriteit investeert dan ook flink in de kustwacht. De eerste zestien leden van de kustwacht worden nu door de Mas opgeleid. Ook zullen instructeurs van de Franse scheepsfabrikant Ocea trainingen verzorgen. De wetgeving die de kustwacht regelt, is nog in voorbereiding.

Onder meer moet de opsporingsbevoegdheid worden geregeld. Voorlopig worden manschappen van de marine ingezet. Volgens Slijngaard moet de kustwacht tegen november al inzetbaar zijn. Bestrijding van grensoverschrijdende misdaad behoort ook tot de taken. Vooral de handel in drugs vormt een belangrijke reden voor met name de Verenigde Staten om aan te dringen op de instelling van een kustwacht. Suriname kan daar nu pas echt op ingaan.

9 REACTIES

 1. Dus de Surinaamse kustwacht krijgt een eerste boot?

  Ha ha, wat deden ze daarvoor dan- zonder boot?

  Krijgt de Surinaamse luchtmacht nu ook een vliegtuig? Want die hebben ze ook niet echt… Behalve die kapotte drugsvliegtuigen op Zorg & Hoop, die wegrotten in de hangars.


  Maak melding

 2. er worden in ieder geval stappen ondernomen die al meerdan 10 jaren ondernomen had moeten worden,en als die werknemers hun plicht niet verzaken zal dat positieve vorderingen met zich mee dragen.


  Maak melding

 3. mensen,

  oog om oog, tand om tand.
  wanneer die dieven onze vissen uit onze wateren weghalen zonder te betalen, dan geen probleem, schiet hun boten in brand en bevrijd de vissen.


  Maak melding

 4. @ sra
  Net zoals de brug die het volk van suriname kreeg bij de onafhankelijkheid misschien kan jij mij vertellen waar van suriname die brug zich bevindt?????
  Of staat ie ergens in een loods in NL??? Zoja wordt er opstal kosten doorberekend aan de staat suriname?????


  Maak melding

 5. Tja,..kopen ze een boot, maar,..nu komt het,..hebben ze niemand op het te besturen. Volgens die Slijngaard hebben ze mensen uit het buitenland gehuurd.
  Hmm,..gebrek aan visie, beleid is weer hier duidelijk aanwezig.

  Nog een torie ,..zanderij uitgerust met de modernste stukje techniek radarsysteem,…en nu komt die fatu,..hoe werkt dat ding eigenlijk?? niemand weet het,….vraagt het aan Joost.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.