Surinaams operatieteam liet kompres in buik vrouw

38

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 25 jun – Een operatieteam van het Lachmipersad Mungra ziekenhuis in Nickerie heeft een gaaskompres achtergelaten in de buik van een vrouw. Leden van het team doen de blunder af als een ‘fout die overal kan voorkomen.’ Maar volgens de familie van de vrouw is het een onvergeeflijke blunder. De vrouw leed maandenlang pijn is maar liefst nog eens zes keren geopereerd.

De vrouw bleef klagen over ondraaglijke pijnen en pas de laatste keer werd het kompres aangetroffen. De leiding van het ziekenhuis spreekt van een ‘incident.’ “Er zijn protocollen maar waar mensen werken, worden fouten gemaakt. We hebben dit direct gerapporteerd aan de geneeskundig inspecteur”, zegt ziekenhuisdirecteur Antoine Elias. Of er een onderzoek komt, is nog niet duidelijk. De familie heeft er in elk geval weinig geloof in en overweeg juridische stappen.

Volgens geraadpleegde advocaten is er sprake van doodslag. “Niet iedereen hoeft gestraft te worden, alleen de persoon die gefaald heeft”, zegt de echtgenoot van de vrouw tegenover de Ware Tijd. Het wordt de leiding van de operatie ook kwalijk genomen dat geen zogenaamde röntgenstrips zijn gebruikt. Het verklaart ook waarom bij controles geen spoor van het kompres is ontdekt. De man hing de fout aan de grote klok via een lokaal medium.

38 REACTIES

 1. Men telt toch altijd de gaasjes die gebruikt worden?Dus telt men het ook als het er uit wordt gehaald.Dit is echt een grote fout van een persoon.


  Maak melding

 2. Het ziekenhuis is – met opzet of niet – fout geweest en moet nu niet doen alsof haar niets te verwijten valt. Gewoon een redelijke schadevergoeding betalen!


  Maak melding

 3. Neen jongens, de Surinamers maken nog steeds fouten op basaal niveau. een kennis van mij is overleden aan penicilline. waarom ze was er allergisch voor en niemand in het ziekenhuis heeft dat ontdekt en of daaraan gedacht. sari torie


  Maak melding

 4. Ziekenhuis moet ruiterlijk haar ernstig falen toegeven. De kompressen worden geteld bij gebruik en horen ook geteld te worden na de operatie.
  Duidelijk falen van de verantwoordelijke en wees nu dus ook mans genoeg om dit toe te geven.
  Medici zijn geen god, dus kunnen ook wel een fout maken. Maar wel de guts hebben je te verontschuldigen en nederigheid in deze zou de medici en het ziekenhuis sieren.


  Maak melding

 5. alles draaid om geld , maar als ze het niet na kon vertellen zou het geld dat niet kunnen terug draaien .
  fouten maken is menselijk , en dat gebeurd overal laten we hopen dat het niet vaak zal voorkomen in su ,je vraagt om hulp en als je die krijgt moet je ook riéél zijn naar je hulp verleners toe .


  Maak melding

 6. omdat het niemand van jullie familie is het is niet aan jou deur dan zou je anders praten mensen streven om een kleine controle of fiets ongeluk hoofd pijn al in suriname have a nice day


  Maak melding

 7. Het kan gebeuren, waar mensen werken kunnen dingen ook fout gaan . Ik zeg wel datdit niet zover had moeten komen.
  Een lesje voor in de toekomst en hoop op beterschap voor de ziekenhuizen in su en natuurlijk ook voor de getroffenn persoon.


  Maak melding

 8. Laatst nog een verhaal van een man op KAAK gehoord die zijn vrouw verloor door nalatigheid op de AZ. Volgens sommigen is dit een bekend probleem…


  Maak melding

 9. Zoals een ziekenhuis erg zakelijk is en op de centjes let bij behandelingen, net zo ruiterlijk moeten zij de schade van deze mevrouw vergoeden. En wel doen hé ?
  Was het gehele team dronken?
  Het kan toch niet zo zijn dat het gehele team faalt en het liefst 8 keer? Nee nee nee, zulks team is dus niet berekend voor haar taak. Een fout is menselijk, maar dezelfde fout 8 keer is niet meer menselijk, maar beestachtig. Foei toch! eigenlijk moet de betrokken chirurg met naam en toenaam genoemd worden, zoals de tuchtcommissie in Nederland het doet.


  Maak melding

 10. Indien een kompres helemaal met bloed doordrenkt is, is het soms daardoor niet goed als kompres te onderscheiden. Daarom zal er wel geteld worden.


  Maak melding

 11. vind je het gek, als Meneer mungra of weet ik veel hoe die rijk stinkerd heet zo veel winst dreigt te maken door te bezuinigen op kosten van scan en röntgenfoto’s.

  moet je niet schrikken dat na 6 keer opereren pas ontdekt wordt dat er een metaal in het lichaam van de patiënt vergeten was.

  Daagt ze voor de rechten.
  1 keer vergeten is wel menselijk maar dit na 6 keer, haha, de Advocaat die deze ziekenhuis wil gaan verdedigen zou na de uitspraak van de rechten zijn das moeten af doen en stoppen als advocaat want dan zou je nergens meer geloofwaardig over komen.


  Maak melding

 12. Het is erg dat dit soort incidenten voorkomen,maar waar mensen werken worden ook wel fouten gemaakt.Ik weet echter niet of men de schuldigen in dit geval moet straffen,maar van fouten leert men. Dit houdt in dat men de veiligheidsprotocollen in het ziekenhuis moet aanscherpen.Er moet een richtlijnen opgesteld worden voor de artsen zodat ze na elke ingreep een checklist puntsgewijs raadplegen.Daarnaast zal de gezondheidsinspectie kwaliteitsmanagers moeten aanstellen die moeten waken over de zorgverlening aan patienten in de ziekenhuizen en prive praktijken.


  Maak melding

 13. Henk Molenaar, ja he’ het gebeurt ook in Nederland, dus het gewoon en normaal.

  omdat het in Nederland gebeurt , niks aan de hand, gewoon door gaan, omdat het ook in Nederland gebeurt, dus het is goed.

  het is in de hemel gebeurt, jou hemel Nederland is gewoon normaal zaak ok voor Suriname .

  ja toch henk molen naar. wanneer zet jij je Nederlands bril af?? hahha


  Maak melding

 14. tak tak sani
  Henk Molenaar eindelijk een keertje eerlijk en correct

  Beste Tak Tak Sani

  Al mijn postings zijn eerlijk en correct…..


  Maak melding

 15. 25 juni 2013

  @Henk Molenaar,

  Het kan zijn dat in jouw beleving al jouw postings eerlijk en correct zijn.

  Srika kan makkelijk gaatjes schieten in jouw vaststelling. Klopt niet!!
  Srika


  Maak melding

 16. 25 juni 2013

  Wanneer zal de forumhouder het echte nieuws van Surineds, hier in Nederland, ook bespreekbaar maken op dit forum?

  Er heerst armoede, problemen op school, werkloosheid enz. Waarom gebeurt dit niet?

  Of is het nog steeds: Never bite the hand that feeds you!
  Srika


  Maak melding

 17. Wat ben ik een gelukkig persoon dat ik hier zelf de beste keuzes mag maken tussen arts specialisten, ziekenhuizen en ga zo maar door.

  In Suriname laat ik ze nog geen eens aan mijn hond komen laat staan aan mij. Hun attitude bevalt mij geenszins, ze denken dat ze god zijn. In Nederland worden er ook fouten gemaakt hoor, maar hier mag ik vrij aan mijn arts vertellen dat ik anders over een diagnose denk dan ik mee onderzoek wil, of een second opinion wil. Ben nog nooit op aangekeken…. maar ja Suriname, als ze een baan hebben doen ze al zo geweldig, hebben ze een uniform aan uit hoofde van hun functie dan spelen ze halve god en hebben ze een titel… o jee dan denken ze dat ze god zijn.

  Dit was Suriname, dit is Suriname en blijft Suriname.

  In deze kwestie vraag ik mij af waarom de artsen geen MRI hebben laten maken na zo een blunder?

  Op een MRI zijn weke delen goed zichtbaar en kon de arts onmiddellijk niet wat er aan de hand was, en mogelijk dat deze mevrouw het dan overleefd.

  Dit zijn nou de artsen in Suriname.


  Maak melding

 18. Dergelijke medische missers zijn gelukkig niet van alledag maar het kan gebeuren. Heb weleens gevallen meegemaakt waarbij een naald in het lichaam was achtergebleven. Geeft op den duur ook problemen. Het ziekenhuis is als werkgever aansprakelijk. Een fatsoenlijke schadevergoeding en excuses aan het slachtoffer zijn dan ook op zijn plaats. Snap overigens niet dat de advocaten het over doodslag hebben. Maar misschien is dat in de Surinaamse rechtspraak wel mogelijk. Verder snap ik ook niet waarom het commentaar van RobG (een van de meest zinnige reacties in dit verband) negatief wordt beoordeeld. Maar dat schijnt op dit forum de standaardprocedure te zijn.


  Maak melding

 19. deze honden hebben ook het ook gepresteerd om mijn opa te vermoorden in september 1984, door zenuwen door te snijden met de dood tot gevolg…in nickerie!!!


  Maak melding

 20. allemaal lui hierboven die het beter weten dan artsen, maar geen recepten KUNNEN schrijven en zelfs geen nederlands…..djaroesoe…….


  Maak melding

 21. R. Amanuelson. Ben jij een arts?

  Schadevergoeding is in Suriname moeilijk te krijgen. Ze geven het liever uit aan hun buitenvrouwen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 22. Mensen, geloof me, het menselijk leven staat voor NIETS in Suriname. Dit zijn de dagelijkse praktijken, je moet maar Ja dokter en ja dokter zeggen, meer willen ze niet horen, want zij zijn de doktoren en weten alles beter…. ha ha mooi niet.

  Dit krijg je ervan als ze niet verplicht worden bijgeschoold en nooit worden bestraft.

  Hallo mensen, er is iemand doodgegaan wat verwijtbaar is aan het team. Ze raken je niet eens aan als je niet vooraf zaken betaalt, nou dan mag je wel bepaalde professionaliteit wel verachten toch?

  Ik denk dat een Nederlandse dierenarts die mevrouw beter had behandeld dat die artsen in dat achterlijke plek in Nieuw Nickerie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.