Openbare markt ook verkoopplaats voor drugs

38

PARAMARIBO, 25 jun – Openbare markten in Paramaribo functioneren net zo goed als verkoopplek voor drugs als voor welk legaal product ook. De politie kreeg dit nog eens bevestigd met de aanhouding van een koppel. Man en vrouw zitten in de vishandel, maar verdienden ook een aardig zakcentje aan drugsverkoop. Toen zij aan de tand gevoeld werden, kwam het er uit rollen.

Volgens het koppel haalden zij hun voorraadje op de Centrale Markt, in hartje stad. Ook de naast gelegen Vreedzaammarkt lijkt meer uit te stallen dan alleen maar landbouwproducten. De politie weet het en de standhouders weten het. Alleen, getuigen staan niet bepaald in de rij te trappelen. Begrijpelijk ook. “De mensen vrezen voor hun leven”, zegt voorzitter Nihora Nandkumar van de belangenorganisatie van standhouders tegenover de Ware Tijd.

Dat wordt al direct bevestigd. “We weten niets”, zegt een standhouder, die wel weet dat achter de Vreedzaammarkt ‘openlijk’ wordt gehandeld in drugs. Marktmeester Stephanus Koordam weet en kan evenveel als de politie, ook dankzij de hardnekkig informele info. Hier en daar wordt het een en ander opgepikt, maar daar moet het dan bij blijven. Niet dat Koordam eventuele illegaliteit niet durft of wil aanpakken. “Maar als we vragen wie, zegt niemand wat.”

38 REACTIES

 1. Het gaat prima met Suriname volgens die blinde paarse paarden, het is nu zover dat je op de centrale mark jou portie harddrugs kan halen.President drugs dealer, zoon dino ook drugsdealer wat willen we nog meer?/
  Dit land gaat naar de verdoemenis,een kleine bevolking met zoveel drugs verslaafden kan nooit goed zijn, dit allemaal is begonnen toen Delano desi bouterse aan de macht kwam, de man die persoonlijk verantwoordelijk was voor drugslab in Suriname en vliegvelden in het binnenland voor illegale drugstransporten.


  Maak melding

 2. Tja,..zie bericht Suriname Herald

  AZP directeur sinds aanstelling niet uitbetaald

  De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) Antoine Brahim is sinds zijn aanstelling niet uitbetaald.
  Vorig jaar in september is hij benoemd als de nieuwe directeur van AZP. Voor ruim SRD 60.000 per maand en enkele secundaire voorzieningen nam hij over van Eddy Joemmankhan.
  De staat is vanaf zijn aanstelling in gebreke gebleven door noch zijn salaris te storten noch de secundaire voorzieningen. De staat moet een bedrag van ruim SRD 1 miljoen nu uitkeren aan Brahim.
  Een ander probleem binnen het ziekenhuis is dat het beddenhuis op instorten staat. Een ingenieursbureau heeft het beddenhuis gescreend en constateerde dat deze in een zeer slechte conditie verkeert.
  De redactie trachte een reactie los te krijgen van de minister van Volksgezondheid Micheal Blokland en de directie van AZP, echter werd er niet opgenomen.


  Maak melding

 3. @ \GMAP,
  dit is toch niets nieuws????????

  Toen ik in Mei 2010 na de verkiezingen in Para was,waren de Paranen vol lof over de overwinning van ndp.

  Ik vroeg van waar die vreugde.

  toen werd mij gezegt BAAS WINNI NO A DORO OPO

  FOE TJARI A TORI FREI FREI.

  EN nu is het duidelijk wat ze bedoelde.

  voorwaads suriname het gaat heel goed in ons land.


  Maak melding

 4. 3 jaar bouterse = bruine bonen politiek en criminaliteit viert hoogtij. Moreel verval is een feit. Su is een ordinaire narco staat met als staatshoofd een moordenaar anex drugsbaron. En de schaamteloze surinamers kussen zijn voeten maar al te graag.


  Maak melding

 5. Op een plek als de Centrale Markt kan de politie makkelijk lokaliseren waar en door wie het witte spul verkocht wordt. Als ze dit varkentje niet kunnen wassen, dan helpen ze mee aan witwassen.


  Maak melding

 6. Waarom verbaasd dit niemand.
  Om de lijst kort te houden laten we even de plekken opnoemen waar dit verderfelijk spul, waarvan de rijken zo gul laten zien hoe goed ze het hebben, niet te verkrijgen is.
  De grote leiders hierin zijn ook de leiders van de democratische macht in Sur. Dus ze kunnen de aanvoer doorvoer en handel mooi regelen voor een vrije handel.

  En hij zegt in China dat Suriname vreedzaam is en veilig.
  Schaamte!!


  Maak melding

 7. =Jammer voor een land met een klein bevolking.

  @EYE WHITNES, aan mij oren heb ik persoonlijk gehoord, dat wanneer Bouterse aan de macht zou komen men vrijheid zou hebben om het smerige spul te kunnen vervoeren. Controle zou er bij bepaalde mensen helemaal niet zijn.

  =lees maar het volgende:::::::::

  Cocaïne uit Suriname in Italië

  =Politie in de noordelijke Italiaanse stad Padua heeft tien Nigeriaanse drugsdealers opgepakt.

  Deze drugsbende dealde op straat en verkocht de cocaïne ook aan minderjarigen.

  -Uit het onderzoek blijkt dat de cocaïne een hele lange weg heeft afgelegd: van Suriname naar Nederland en dan via Kaapverdië naar Nigeria en uiteindelijk van daaruit gesmokkeld naar Italië.

  -Vanmorgen vroeg zijn de Nigerianen gearresteerd. Zij maken volgens de politie deel uit van een criminele organisatie van cocaïnesmokkelaars. De politie kwam de bende op het spoor nadat zij tijdens een controle enkele jongeren hadden aangetroffen met drugs in hun bezit.


  Maak melding

 8. Zeg doe niet zo achterlijk met dit bericht……..het is toch de normaalste zaak van de wereld dat zelfs kinderen in de straten openlijk staan te verkopen?

  Vlak bij waterkant is er een huis van bewaring of een gevangenis, nou ga daar, bijna daarnaast eens een kijkje nemen, staan geblindeerde wagens, deuren open, rasta muziek en grote cannabis wordt gerookt. Politie komt en gaat, maar niemand doet er wat aan.

  Dus kom me geen lulverhaal vertellen dat dit allemaal nieuw is.

  In Nickerie zijne menige agenten rijk van geworden, want die beschermden juist de dealers en kregen vaak gratis mee en niet alleen cannabis maar ook coke.

  Dit alles dankzij de corruptie, want als iets in de krant komt dan nemen wij actie op die zaak en de rest niet.

  Graaiende bendes bij justitie, politie, advocaten, rechters, al deze corrupte honden moet u eerst aanlijnen wilt u een oplossing voor vele problemen in Suriname. Waar er een wil is is er een weg!

  Kom op Bouta, doe maar man, laat eens zien hoe je corruptie met wortel en tak bestrijdt zoals je dat beloofde!

  Denk erom: belofte maakt schuld!


  Maak melding

 9. GMAP
  Het gaat prima met Suriname volgens die blinde paarse paarden, het is nu zover dat je op de centrale mark jou portie harddrugs kan halen.President drugs dealer, zoon dino ook drugsdealer wat willen we nog meer?/
  Dit land gaat naar de verdoemenis,een kleine bevolking met zoveel drugs verslaafden kan nooit goed zijn, dit allemaal is begonnen toen Delano desi bouterse aan de macht kwam, de man die persoonlijk verantwoordelijk was voor drugslab in Suriname en vliegvelden in het binnenland voor illegale drugstransporten.
  =
  Al het negatieve komt voort uit paars jo lowepoite beest jo! Rare boelerrrrrrrrrrrrrr!


  Maak melding

 10. Ik kan het nog sterker vertellen. Holland is het enige drugsvrijland ter wereld! Daar wordt helemaal niet geblowed. Met een sticky in de hand krijg jij al de ddodstraf. Stelletje naievelingen.


  Maak melding

 11. Dat boelertje van Gay-MAPP doet alsof hij donderslag hoort bij heldere hemel. Zijn omgeving is niet anders. Yu noso-olo geersie dubbelloop!


  Maak melding

 12. @Paraman,

  Ik vermoed dat je Siene in de bush hebt gedumpt en naar de Centrale Markt bent geweest. Ze hebben je daar gespot bij die ene verdachte stand.


  Maak melding

 13. Uit statistieken van de Centrale Bank van Suriname blijkt dat in de maand mei de reserves van de Centrale Bank van Suriname weer met USD 38,7 miljoen is gedaald. Sinds december 2012 is de reserve geslonken met USD 166,8 miljoen, van USD 1.008 miljoen tot USD 841,6 miljoen, een daling van 16,5% van de totale reserve in een half jaar.

  Ook is weer 17.000 troy ounces van de goudreserve verkocht, waardoor in drie maanden tijd 35% van de goudreserve is verkocht. De goudreserve die in maart nog 76.000 troy ounce bedroeg, is nu geslonken naar 49.000 troy ounces. In april werd 10.000 troy ounces verkocht, in mei was dat 17.000 troy ounces.
  De waarde van de goudvoorraad is sinds december 2012 met 43% gedaald, van USD 123,3 miljoen naar USD 69,9 miljoen.

  Maar de zakken van Bouterse en zijn 40 rovers zitten propvol…..


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar,…bankroet? Suriname ? neeee,..Bouta gaat geld lenen bij de chinezen om het tekort weer aan te vullen, ..opgelost. Net als iedere Surinaamse huishouding,..leven als een lord, en bij tekort, gewoon weer lenen,..


  Maak melding

 15. Beste surinam patriot

  En niemand doet een bek open…. Dat is toch echt van de zotte…

  Niemand weet ook wat Bouterse een week lang in China doet.
  Er is geen enkel officieel programma waaruit dat blijkt. Een week lang een president die het land uit is, dat is nog nooit ergens vertoond


  Maak melding

 16. VS berispen Bouterse om drugsbeleid

  De Verenigde Staten laten zich kritisch uit over het antidrugsbeleid dat wordt gevoerd door de regering van Desi Bouterse, de president van Suriname.

  Er zou bewijs zijn van drugsgerelateerde corruptie tot op het hoogste niveau, moedwillige belemmering van justitie en politie bij onderzoek naar drugszaken en gebrekkige wetgeving.
  Dat stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een recent, jaarlijks rapport waarin het de drugsproblematiek wereldwijd in kaart brengt. Het werd voor publicatie goedgekeurd door het Amerikaans Congres.
  Volgens de Amerikanen wordt vanuit Suriname op grote schaal drugs verscheept naar Europa, Afrika en – in mindere mate – de Verenigde Staten.
  “De regering-Bouterse heeft publiekelijk verklaard drugssmokkel te zullen aanpakken. Drugsgerelateerde corruptie, bureaucratie en gebrekkige wetgeving zorgen er echter voor dat drugssmokkelaars amper worden opgespoord en vervolgd.”
  Drugsveroordelingen
  In het rapport wordt ook gewezen op de drugsveroordelingen van zowel president Bouterse als van coalitiegenoot Ronnie Brunswijk.

  Suriname weer op de kaart….


  Maak melding

 17. @Henk Molenaar bij god en Suriname kan alles :

  1. Ex-minister van politie Misidjan,..minister met dreadlocks,..zelf de Jamaicanen lachen zich een deuk.

  2. Over Alibux begin ik niet eens.

  3. Ex-minister Abrahams ,..hmm,.heb je ff??

  4. Hoofdverdachte,..is ook President van Suriname

  pfff zo kan ik door gaan,..


  Maak melding

 18. Toen ik dit bericht las dacht ik, ..het is 1 april.
  Er gaan tonnen hard drugs het land uit, en je hoort totaal niks,..en de 37 plantjes haalt het 6 uur nieuws.
  Wowwwww,..

  Politie ontdekt 37 marihuana plantjes in woning
  25 Jun, 15:25

  Enkele in beslag genomen plantjes(foto KPS) Bij een inval in een woning aan de Van Roosmalenstraat heeft de anti-Narcotica Brigade 37 goed onderhouden marihuana plantjes aangetroffen.

  De 49-jarige verdachte A.N. is aangehouden. De plantjes werden ontdekt in een ruimte op de benedenverdieping van de woning. De plantjes zijn in beslag genomen en A.N. in verzekering gesteld, meldt de politie.


  Maak melding

 19. EYE WHITNES
  @ \GMAP,
  dit is toch niets nieuws????????

  Toen ik in Mei 2010 na de verkiezingen in Para was,waren de Paranen vol lof over de overwinning van ndp.

  Ik vroeg van waar die vreugde.

  toen werd mij gezegt BAAS WINNI NO A DORO OPO

  FOE TJARI A TORI FREI FREI.

  EN nu is het duidelijk wat ze bedoelde.

  voorwaads suriname het gaat heel goed in ons land.

  jij stomme idioot, zie je werkelijk dat dat spul vrij vrij weg gaat???? worden ze niet gapakt??? nou als je een net plaats om vissen te vangen zullen altijd een paar ontglippen. tun chan de superminster op justitie zat werd het spul niet gesmokkeld??? of leven wijn op een andere planeet!!!Henk Molenaar
  Uit statistieken van de Centrale Bank van Suriname blijkt dat in de maand mei de reserves van de Centrale Bank van Suriname weer met USD 38,7 miljoen is gedaald. Sinds december 2012 is de reserve geslonken met USD 166,8 miljoen, van USD 1.008 miljoen tot USD 841,6 miljoen, een daling van 16,5% van de totale reserve in een half jaar.

  Ook is weer 17.000 troy ounces van de goudreserve verkocht, waardoor in drie maanden tijd 35% van de goudreserve is verkocht. De goudreserve die in maart nog 76.000 troy ounce bedroeg, is nu geslonken naar 49.000 troy ounces. In april werd 10.000 troy ounces verkocht, in mei was dat 17.000 troy ounces.
  De waarde van de goudvoorraad is sinds december 2012 met 43% gedaald, van USD 123,3 miljoen naar USD 69,9 miljoen.

  Maar de zakken van Bouterse en zijn 40 rovers zitten propvol…..
  jij lult gewoon in surinaamse zaken wordt eens een zwarte dan kun je je bek open doen.


  Maak melding

 20. @ GMAP & Henk Molenaar
  Ik heb het zo vaak gezegd, waarom maken jullie je zorgen over Paranam? Op deze berichten reageert hij wel. Enkele dagen geleden heeft een lid van het Kabinet van de President Winston Wirth (NDP)verklaard dat de maatregelen die de Centrale Bank getroffen heeft om goud te verkopen dom en idioot is. Hierop heeft Paranam toch niet gereageerd? Verder nog, wat een schande dat Ramon Abrahams niet verschenen is bij de ministeriele overdracht aan zijn eigen partijgenoot Rabin Parmissar. Wat een protocolaire blunder! Of course zwijgt Paranam.


  Maak melding

 21. Volgens Alleen is een echte Surinamer zwart,,,,

  Niet gekleurd, gemixt, bruin, geel blank maar zwart…

  Alleen als je zwart bent mag je meepraten op Waterkant…. volgen Alleen..


  Maak melding

 22. “de regering bouterse heeft verklaard drugssmokkel te zullen aanpakken….”

  en hoe!

  Deden ze alles maar zo voortvarend, dan had Suriname nu niet zo’n problemen…..


  Maak melding

 23. GMAP waar heb jij dat vandaan dat het om harddrugs gaat? Die mensen verkopen groenten, Jamaicaans Surinaams… 😀 En je geeft aan het ”is nu zover” wel nee dik 10 jaar geleden was dit al zo en wie weet die 10 jaar ervoor ook….

  Para met een stickie in de hand krijg je ook weer géén doodstraf…wel ga je het gevang in idd.

  Any how in Su kent iedereen elkaar en men gaat elkaar niet verlinken, het is ook kolder dat de politie al dik zo wie zo 10 jaar wacht met mensen ter verantwoording roepen hoezo wachten tot iemand zegt wie het is… ga je lang wachten… gewoon loeren en inrekenen HOE moeilijk kan dat nou zijn…. ?


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  Henk, je kunt alles blijven zeggen en benoemen maar Surinamers hebben moeten eerst zien dan geloven…dus moeten ze de armoede tot op hun botten ervaren voor ze beseffen wat er aan de hand is. Maar dan zal het te laat zijn.

  Ze moeten de straat op, de Surinamers moeten protesteren en demonstreren tegen dit beleid.

  Suriname wordt immers leeg gemolken en het land wordt met huid en haar verpand.

  Bouta, mooie praatjes vullen GEEN GAATJES, wel dat van BOUTA zak


  Maak melding

 25. resto; ik hoop dat ik de dag beleef dat Surinamers hun tanden laten zien en massaal protesteren tegen zoveel onrecht, corruptie en rechteloosheid.


  Maak melding

 26. In NL koop je het bij de koffieshop (harddrugs onder de toonbank)
  In SU koop je het op de Centrale Markt.

  What’s the difference?

  In SU is het strafbaar
  In NL niet.
  In SU gebruikt de regeringsleider
  in NL niet??


  Maak melding

 27. @Jesse,

  Yep, Paraatje heeft Siene gedumped, omdat hij voor een naskip van 5 srd, bij jou terecht ken, is goedkoper tok, whahahahahahahaha.

  Paramang, what’s up with them soldiers, broko zaka mang.
  Ze zien er niet uit, verwaarlozing allom.
  Geloof je nog steeds in baas….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.