Investeerders vinden voor Suriname lastig zonder data

53

PARAMARIBO, 24 jun – Het is maar moeilijk investeerders aantrekken zonder behoorlijke data. Dit zegt Sergio Akiemboto, directeur van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. Data over wat er precies in de Surinaamse bodem zit zijn nauwelijks of niet voorhanden. Bij het bespreken van wat er te bieden is, speelt dit behoorlijk parten.

Grassalco is naarstig op zoek naar investeerders voor de eigen wingebieden. Maar daar worden allerlei belemmeringen bij ondervonden. “Vanwege de wereldwijde crisis is het toch moeilijk voor startende ondernemingen om kapitaal bij elkaar te krijgen om te investeren”, zegt Akiemboto tegenover de Times of Suriname. De crisis maakt investeerders behoudender dan ze normaal al zijn. Investeren in een land zonder te weten wat er precies gemijnd zal worden, is als het ware een sprong in het donker.

Onder zulke omstandigheden is het moeilijk serieuze investeerders te vinden. Dat zou zo langzamerhand wel ingezien moeten worden. Specialisten roepen al tijden om meer structuur. “Voor ons land is het belangrijk dat je data verzamelt, zodat je een degelijk beeld hebt van wat je in de bodem hebt om te kunnen onderhandelen”, aldus Akiemboto. Zijn bedrijf lijdt geen gebrek aan belangstelling van buiten. Maar zo gauw blijkt dat er niet veel wordt aangeboden, wordt afgehaakt.

53 REACTIES

 1. Eigenlijk spreekt deze man Lacking en Bouterse tegen?
  of zie ik het verkeerd dames en heren ??
  Of is het wanneer de kat van huis is durven de muizen te spelen.


  Maak melding

 2. Deze meneer heeft zeker een punt. Ik voeg eraan toe dat deze regering nog steeds geen investeringswet heeft neergelegd. Een Amnestiewet kunnen ze binnen een zucht door de strotten van het volk duwen maar een investeringswet om de ontwikkeling van Suriname tot stand te brengen, kunnen ze maar niet van de grond krijgen.


  Maak melding

 3. REGEREN IS VOORUIT DENKEN…
  helaas door “gebrek” aan kennis en overschot aan kennissen is alles gedoemd te mislukken.

  Lakei is van mening dat de investeerders automatisch in de rij staan voor SU….grootdoenerij.
  Het enige wat telt is graaien, graaien en nog eens graaien….
  SCHAAMTELOOS…


  Maak melding

 4. Yes, ik ben het met jullie allen volkomen eens, en ik weet niet wat de paarse bende hierop te zeggen heeft. Probably nothing, want Ramon Abrahams is nog steeds in diepe rouw gedompeld. “De revolutie doodt haar eigen kinderen,” zegt men. Terug naar Akiemboto. Waar zijn die investeerders die volgens DDB “in de rij” stonden om zaken te doen in Suriname? Waar zijn de investeerders van Somohardjo die vanuit Indonesie en andere Somohardjoachtige landen hier zouden komen investeren?
  Waar zijn de Europese investeerders die via Frankrijk (de deur naar Europa) Suriname zouden helpen met haar ontwikkeling? Nu staat er in Parijs niet eens een ambassade, laat staan een Poort. Finally, volgens Akiemboto weet deze regering die reeds drie jaar aan de macht is niet eens wat er zich in haar eigen bodum bevindt! Ach, misschien wederom de schuld van het Front, Nederland, en Amerika.


  Maak melding

 5. Oh wat jammer toch weer. Probleem is het volgende.
  Deze Heer heeft de verkeerde specialisten gesproken en daar om ontbreekt het hem aan feitelijke onderliggende data en potentiele investeerders.
  In het huidige Suriname moet je met de volgende specialisten om de tafel gaan zitten als je internationaal zaken wil doen. Je moet de juiste actoren hebben te weten:
  • DDB: alom de visionair van Suriname en alles kunner. Lukt het niet dan ontslaat hij en pakt een ander. Komt altijd goed
  • Brunsie: groot industrieel en kenner van internationale handel en mijnbouw rijkdommen in Sur
  • Garnaal Somo: meester in het opzetten van bedrijven (regels zijn niet van belang) en een waslijst aan Indonesische investeerders in zijn telefoon die al klaar staan om geld te investeren. Hij heeft ze zover gekregen dat ze in de rij staan en zonder vragen te stellen geld willen geven
  • Lackie: meester in het omzeilen van internationale restricties en het ruiken waar gratis geld is te halen
  • Herrenberg heeft door de jaren heen zoveel deuren geopend voor Su in China, dat Suriname nu al gezien wordt als provincie van hun. Dus we kunnen gewoon meezeilen op hun succes. Dus zoals DDB zeg, de Chinese bril opzetten en alles komt goed met Su.
  • Hoefdraad: middels opgebouwde contacten over de jaren heen in de Internatationale Monetaire wereld, simpel voor hem om wat oude contacten te bellen. Piece of Cake for him
  • Hr Naarendorp: kent zijn weg in Europa en meer in het bijzonder EU. De deur voor Suriname naar Europa. Nar 3 jaar niest doen is hij helemaal ingewerkt en kan iedere uitdaging aan. “ The right man at the right place”
  • En zo maar verder ….
  Dus Hr Akiemboto, uw probleem is niet het ontbreken van de benodigde data, maar het probleem is dat u de verkeerde mensen aanspreekt. Niet meer klagen maar aan de slag.


  Maak melding

 6. Eigen ervaring met de tobadviseurs van de president. Na controle bij Surgold bleek dat de cijfers met 95% gereduceerd moesten worden of wel een getal van een politiek georiënteerde functionaris in Suriname kan maar zo een inflatie van 2.000% hebben. 20 blijkt 1 te zijn.


  Maak melding

 7. Wacht even, wacht even, wacht even!
  Ze staan nog steeds in de rij toch?!
  Of! Zijn jullie daar ook met een reshuffle bezig?!

  Van wie is deze? “I know my job!”


  Maak melding

 8. 24 juni 2013

  Dit is zuiver wat Srika bedoeld heeft met gebrek aan kennis en vaardigheden en internationaal het spel kunnen meespelen.

  Deze jonge directeur van Grassalco wordt zich eindelijk bewust van tekortkomingen binnen het eigen ‘productiedenken’ vanaf het micro- naar het macroniveau in Suriname.

  In de internationale wereld van investering en productie moet je eerst een spiering uitwerpen, alvorens de kabeljauw te vangen. Men moet leren eerst eigen huiswerk te maken alvorens de grote wereld te naderen voor investeringen.

  De tijd van bijv. ‘ik denk dat ik kopererts in de grond heb’, is al lang voorbij. Je moet het zelf eerst kunnen bewijzen en dan voorleggen aan potentiële investeerders in de hoop dat de voorgelegde informatie aantrekkelijk genoeg is om toe te happen.

  En dit is ook wat Srika steeds bedoeld te zeggen met Staatsolie als voorbeeld. Deze doen altijd eigen onderzoek – vaak met behulp van buitenlandse kennis – alvorens zij dit voorleggen aan potentiële investeerders in de olie.

  Wat Srika niet kan begrijpen is waarom deze directeur van Grassalco geen lering neemt naar het voorbeeld van Staatsolie. Zij kunnen van Staatsolie toch iets leren? En ze kunnen toch met het NATIN en ADEK samenwerken bij wetenschappelijk bodemonderzoek?

  Of zitten er bij Grassalco teveel politieke deelvelden in het spel?
  Srika


  Maak melding

 9. Kom op met die wet!
  Alle bodemschatten zijn voor het Surinaamse volk en niet voor de president!
  En als men wilt dat men bodemschatten etc. Aan China, Canada of etc. Gaat verkwisten dan moet dit omdat er democratisch zijn via een referendum.
  En dan krijgt de Enige echte indianen zoon Alias de president de echte stemmen van zijn volk en voor zijn werk. En daar kun je tenminste trots op zijn…….

  Effe wachten als die kokosnoten die nu op hem
  Gestemd hebben en iedere keer in die roti kip tuinen…. Shit daar gast mijn voorstel .

  Sterkte voor ons volk


  Maak melding

 10. Wat doen al die ambtenaren dan de godsganse dag>

  Ambtenarenapparaat blijft groeien
  maandag, 24 juni 2013 07:54

  PARAMARIBO – Het ambtenarenapparaat is in 2012 wederom buiten aanvaardbare proporties gegroeid. Dit ondanks er een personeelsstop is. Volgens het Rekenkamerverslag 2012 zijn er vorig jaar 1975 landsdienaren in dienst genomen. Het jaar daarvoor waren dat er nog 1889. Het gevolg hiervan is dat het grootste deel van de staatsbegroting wordt opgeslokt door salarissen …

  van ambtenaren. Als gevolg van dit wervingsbeleid heeft nu het grootste deel van de beroepsbevolking een arbeidsplaats bij de overheid. De meeste ambtenaren werden op de Ministeries van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Volksgezondheid (VG) en Binnenlandse Zaken (BIZA) in dienst genomen.


  Maak melding

 11. Ze worden eindelijk wakker in Suriname, maar er is meer.
  Hoe lang duurt het om een NV te openen, hoe zit het met joint ventures (Surinamers weten kennelijk niet dat door samen te werken met nederlandse bedrijven de nationale investeringsbank tot 10 miljoen aan krediet verstrekt, deviezenverkeer, belastingklimaat, investeringsfaciliteiten en natuurlijk de lokale wrokomangs (zijn ze lui of niet) en natuurlijk politieke stabiliteit. Om enkele basisvoorwaarden en wensen te noemen.


  Maak melding

 12. Het land stikt van de ambtenaren en nog wordt er niks geregeld. Ga eens een stempel ophalen voor een vergunning. Je wordt de hele stad door gestuurd naar weer zo’n aartluie ambtenaar die je niet moet storen bij het eten van zijn bakje bami en je rustig 40 minuten laat wachten….

  Kansloos


  Maak melding

 13. Srika,
  Wordt het niet tijd dat ook bouterse zijn gebrek aan vaardigheden, kennis en competentie gaat erkennen ??
  Iedereen krijg er van langs van jou behalve die incompetente drugscriminele indiaan.
  Of heb jij ook last van cognitieve dissonantie??


  Maak melding

 14. @ W.Whome

  Geen makkelijke vragen stellen Whome. In China weten ze het onderhand ook wel. Daar krijgt hij voor deze uitspraak zelfs een Doctors titel voor:

  Dr. De Duivel Bouterse !


  Maak melding

 15. Weer zo’n wezenloze gesjeesde, een garnaal zonder kop. Wat ik van harte hoop is dat het parlement van Suriname de Surinaamse mijnbouwwet en concessiewet zodanig worden aanpast, dat minimaal 51% van de opbrengsten uit de natuurlijke hulpbronnen, terugvloeit in de staatsruif of in de landelijke economie.
  Er zijn geen landen in de huidige constellatie met bestaande economieën die zouden toestaan dat hun hulpbronnen worden leeggeroofd, ten gunste van de kapitaaldraagkrachtigen.
  In de tussentijd houd ik mijn bronnen geheim!!!


  Maak melding

 16. rectificatie
  Weer zo’n wezenloze gesjeesde, een garnaal zonder kop. Wat ik van harte hoop is dat het parlement van Suriname de Surinaamse mijnbouwwet en concessiewet zodanig aangepast…


  Maak melding

 17. “Het is maar moeilijk investeerders aantrekken zonder behoorlijke data. Dit zegt Sergio Akiemboto, directeur van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. Data over wat er precies in de Surinaamse bodem zit zijn nauwelijks of niet voorhanden.”

  begrijpelijk, we hebben afgelopen 10 jaar regeringen gehad die investeerders aantrekken niet als een prioriteit had, men was meer gefocused op ontwikkelingshulp. De huidige regering heeft duidelijk als prioriteit investeerders aantrekken en dus loopt men tegen bepaalde zaken aan, die opgelost moeten worden. Daarom is het genoodzaakt dat deze regering nog langer in het regeercentrum vertoeft om allerhande zaken die nooit zijn uitgevoerd om Suriname naar een hoger plan te tillen te laten uitvoeren. We willen in Suriname geen stappen terug, maar stappen vooruit, dus laten we alles nu in kaart brengen zodat we de investeerders met duidelijke data kunnen aantrekken.


  Maak melding

 18. Stel ik richt een bedrijf op in SU die in dit soort data voorziet. Dan loop je direct op tegen de mentaliteit in SU:
  1) ze hebben geen flauw benul wat ze met de data moeten en kunnen doen door een gebrek aan kennis in het toepassen van data in je bedrijfsplanning en control.
  2) en als ze de data willen hebben dan willen ze er niet voor betalen. Het moet gratis zijn omdat data als product niet tastbaar voor ze is.

  En daarom kan het bedrijfsleven in SU nooit een next step maken.


  Maak melding

 19. @Sabidirie,

  Ben benieuwd of de delegatie in China ook met de Chinezen gaat afgesproken dat de Surinaamse bodem via satellieten in kaart wordt gebracht betreffende de aanwezigheid van grondstoffen en geschiktheid voor landbouw, tuinbouw e.d.
  Overigens kan dit beter via India gebeuren want de Indiers hebben de grootste aantal Remote Sensing satellieten en worden op dit gebied als leider beschouwd.


  Maak melding

 20. Maandag 24 juni 2013 om 19:23 uur, door Vijay

  @Sabidirie,

  VHP: http://vhp.sr/index.php/home/beleidsstandpunten-vhp

  NDP: http://www.ndp.sr/programma-00.

  Ik moet je zeggen dat de programma’s van beide partijen algemeen zijn. Bij de VHP zie je prioriteiten, bij de NDP niet. Mensenrechten en goed bestuur komen beter naar voren in het VHP-programma evenals de controle op de uitgaven.

  Ik kan echt niet concluderen dat de NDP-visie beter is dan die van de VHP. Sorry, hoor.

  Bovendien begint de NDP al met een feitelijke onjuistheid: ze spreken daar over ‘Revolutie’. In Suriname is er nooit een revolutie geweest, slechts een staatsgreep. Het volk is nooit in opstand gekomen tegen Aaron, wel een groep soldaten. Dat die soldaten vervolgens beweren dat zij het volk zijn (revolutie), boezemt niet veel vertrouwen in.


  Maak melding

 21. @Sabidieri, de 10 jaar die jij noemt was er nauwelijks ontwikkelingsgeld voor Suriname. Doe je huiswerk wel beter.

  =Bouterse heeft Suriname al op de hoogste ladder gebracht, namelijk, zijn moorden, amnestie en ga maar zo door.Zie maar de regering uit wie ze bestaan.

  =Ben je vergeten dat er nu Haitianen naar Suriname gaan om te werken, omdat vele Surinamers geen kennis hebben op een bepaald gebied??
  Kwaliteiten bij velen zijn soms ook ver te zoeken.

  -lees ook het stukje hieronder:::

  In de historie van de diplomatie zijn succesvolle ministers van Buitenlandse Zaken altijd bruggenbouwers. Helaas ontbreekt deze kwaliteit bij deze Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, hetgeen betekent dat er geen wijziging in het beleid verwachtbaar is, dus de status quo zal gehandhaafd blijven.

  =Als investeerders zo graag naar Suriname wilden gaan, zou het land heel anders uit zien.


  Maak melding

 22. Vijay

  Ik weet niet wat met China wordt afgesproken, ik hoop dat dit ook wordt besproken alhoewel ik het betwijfel. In Suriname moet er nog zoveel gebeuren en de vraag is wat is nu de hoogste prioriteit voor de regering.

  In feite leunt de Surinamer op de regering, de regering moet alles doen voor iedereen, de burgers, het bedrijfsleven, de landbouwers, de buschaffeurs, de korjaalvaarders, de vissers, de autoverkopers, echt iedereen. Niemand neemt een initiatief die niet per direct geld oplevert. De Indiers zullen het ook niet gratis doen, e rzal voor betaald moeten worden, en wie zal dat ook moeten doen de Regering.

  Misschien dat chind dit als initiatief kan oppakken en samen met de Indiers alles in kaart brengen en te verkopen ipv gratis geven.


  Maak melding

 23. ira als jij me kan vertellen hoeveel geld Suriname in de 10 jaar front heeft ontvangen aan ontwikkelingshulp, betalingsbalanssteun en armoedebestrijding, reageer ik verder op je dom geleuter. Bedragen graag, Ik wacht.


  Maak melding

 24. @Sabidieri, Hier een stukje tekst en antwoord op wat je schrijft over Front:::::

  Ontwikkelingsgeld

  VVD’er Weisglas is verbaasd over berichten als zouden wapenverkopen aan Bouterse zijn betaald met ontwikkelingsgeld. Een dergelijke regeling is volgens de liberalen in strijd met de hulprelatie tussen Nederland en Suriname en het militaire samenwerkingsverdrag tussen beide landen.

  Weisglas reageert op uitlatingen van het voormalige hoofd van de Landmacht-inlichtingendienst (Lamid), B. Schulte. Deze beweert dat tot de decembermoorden van eind ’82 de wapenleveranties verrekend zijn met ontwikkelingsgelden.

  Volgens het verdrag van militaire bijstand mocht Paramaribo ieder jaar bij Defensie een bestelling plaatsen voor wapens. De kosten waren geheel voor rekening van Suriname, dat de betaling in Nederlandse guldens moest verrichten.


  Maak melding

 25. 24 juni 2013

  Beste GMAP,

  Bedankt voor de reactie.

  Srika onderscheidt zich op dit forum door rationeel en met onderbouwing met feiten reacties te geven.

  De persoon van D.D.Bouterse is voor Srika niet zo interessant,maar wel het geschreven beleid van de regering van Suriname.

  In jouw reacties ziet Srika steeds weer de mens achter GMAP; een mens met een rusteloze ziel en een schizofreen karakter zoekend naar contact en bevrediging.

  Niet erg GMAP. Als dit forum voor jou therapeutisch van aard is, doe dat maar. Schreeuw het hier uit, scheld maar uit!! Srika heeft liever dat je zo functioneert dan eenzaam in Riagg weg te kwijnen.

  Ook merkt Srika op, dat jij niet inhoudelijk ingaat op de reacties. Als jij de reacties van Srika te moeilijk vindt om te doorzien, zeg het maar.Dan probeert Srika het eenvoudiger.

  Je gebruikt in jouw reactie naar mij toe het begrip cognitieve dissonantie. Ik heb begrepen dat dit begrip gezocht moet worden in de leerpsychologie. Leg mij a.u.b. de betekenis uit en leg mij ook uit waarom jij denkt dat ik daar last van hebt. Ik kijk naar jouw reactie uit.
  Srika


  Maak melding

 26. die s.l.m kist is met vijftig suris naar china vertrokken voor een bespreking op top niveua die weinig voorsteld..

  als deze kist terug komt,dan is het vol met 250 chinezen die komen investeren in een super-markt keten..

  dus wat is het voordeel..


  Maak melding

 27. Gaymap,

  En wat is jouw bijdrage aan Suriname ?

  Jouw produkt heet………24/7 Tak Taki vol met bullshit en links naar nergens.

  Je kunt in Suriname nergens iets aanwijzen dat jij hebt gebouwd of gepresteerd.

  Allochtone klaploper uit Nederland.

  Je bent geen Surinamer en ook geen Nederlander. Je bent helemaal niets…een nul…een stuk stront waar iedereen overheen stapt.


  Maak melding

 28. Maandag 24 juni 2013 om 18:18 uur, door Sabidieri

  Wat kun jij liegen en alles proberen mooi te praten.
  Als er iets mis is is het ten alle tijde de voorganger geweest. Je wijst altijd naar andere!
  Maar alles wat je HEER doet is voor jou Goed.
  Ik vind het beschamend dat jij niet een keer hebt toegegeven dat je Heer iets verkeerd doet.
  Ik ben geen fan van je leider maar hij heeft ook zijn goede kanten!
  Dat geef ik tenminste toe!
  Weet je wanneer? Als hij slaapt dan kan hij tenminste niet verder alles wegroven waar het surinaamse volk recht op heeft!


  Maak melding

 29. De kist naar China is gevuld met chinesen die voor een paar luttele srd’s effe naar huis konden.

  Niemand, maar dan ook niemand van de KvK is mee. Geen enkele ondernemer. Aleen maar ‘zweeftekie’ dieven.

  Ze zijn niet geintereseert in de opbouw van het land.
  Dit was reis nr 113 van dibri…


  Maak melding

 30. heel veel gesproken,maar kan iemand mij vertellen wat de mijnwet inhoudt en wat de goudovereenkomst met IamGold inhoudt en wat er mag worden gewonnen in concessiegebied.


  Maak melding

 31. Maandag 24 juni 2013 om 19:40 uur, door Sabidieri

  Hallooooo echooooooo

  Weet jij een land waar de Indiër de macht proberen over te nemen zodat de plaatselijke bevolking er last van heeft. Lees dat de huidige bevolking er slechter van wordt!
  Van de Chinezen weten we het wel maar een Indiër euhhhhh…… Contact ……!!!!
  En wederom zit mevrouw op de propoganda stoel onzin uit te kramen en te ratelen.

  Ik kan het niet meer laten. Ga je de vraag toch stellen.
  Nog steeds boos op de Nederlandse stagaire want je leider gaf haar toch de voorkeur boven jou?


  Maak melding

 32. Zijn de 30 procent aandelen iamgold al betaald ( $ 400.000000) en zo ja waarmee?
  Zo nee, dan is er dus geen overeenkomst…

  Kan iemand mij uitleg geven?


  Maak melding

 33. Srika,

  Gaymap heeft gestudeerd aan het Google college.
  Hij kan helemaal niks onder woorden brengen want hij is een zielig troetel allochtoontje in Nederland.

  So so links en stemmingmakerij ……!!

  Bij elk onderwerp schreeuwt hij dat Surinamers dom zijn en refereert hij naar Bouta en co..

  Zelfs als het om sport, overleden mensen of cultuur gaat, beginnen en eindigen al zijn postings met paarse honden en dictator nonsens.

  Hij pretendeert een democraat te zijn, maar dat gaat niet op wanneer het Surinaamse volk een leider kiest. Nee….volgens hem is de president niet gekozen maar hij is een Dictator.

  Geen enkel respect toont hij voor het vallen en opstaan van Suriname. Hij behoort tot het groepje haters dat op mensen neerkijkt als ze vallen en uitlacht als je opstaan. De keuze van de kiezer wordt keer op keer bestempelt als achterlijk en dom. Geen enkel respect.

  Waarom ….?

  De simpele reden hiervoor is dat hij de huidige jeugd en de toekomstige generaties van Suriname het liefst ziet falen zodat het falen van zijn generatie wordt vergeten.

  GAYMAP………Je kunt wijzen met fucking vinger, maar iets bijdragen kun je niet dus ga maar lekker onder je Oranje paraplu staan.


  Maak melding

 34. Dinsdag 25 juni 2013 om 02:10 uur, door Parbo

  Vraag is nu wie de racist is?
  Want er is maar een ras ( lees land) die het woord allochtoon gebruikt. Dus in Nederland blijf je buitenlander of iets anders dan hun eigenvolk!


  Maak melding

 35. Dinsdag 25 juni 2013 om 02:10 uur, door Parbo

  Ik geef je volkomen gelijk!
  Onze leider zal ons laten lijden naar de betere tijden.
  Suriname zal moeten vallen en opstaan. Je bedoelt het volk mag vallen en moet zelf weer opstaan.
  Wie voelt dan het pijn van het vallen? Ik hen nergens gezien of gelezen dat de president het met minder gaat doen!
  Heb nergens gelezen dat de president 80 procent van zijn huidige salaris weggeeft aan de armere onderons. Terwijl hij deze 20% nooit in Suriname op zal krijgen !

  Je hebt gelijk als je dit vanuit je REM slaap zit te typen.
  Droom zacht en slaap lekker zonder stress


  Maak melding

 36. Parbo,
  Jij ben ook weer zo een domme een neger die zich makkelijk naar de slachtbank laten leiden,Wat vallen en opstaan? deze keer gaan jullie niet meer opstaan, Bouterse Kwam zogenaamd voor de arme op, nu is hij één van de rijkste persoon in het land, zelfs zijn zoon en minnares mogen delen in zijn rijkdom die heeft gestolen van mijn land.
  Black people will never no themselves until their back is against the wall.
  Marcus Garvey.


  Maak melding

 37. Jij bent zelf zwart GMAP dus je zal het als geen ander weten.

  GMAP profileert zichzelf steeds maar weer,door bijna iedereen voor gek of dom te verklaren,wat een zielepoot ben je toch.
  Laat ieder in zijn waarde is mijn advies.
  Er zijn nu 1x mensen die hun eigen politieke voorkeur hebben,ik vraag me soms af waarom mogen sommigen geen Bouterse aanhangers zijn op dit forum.Bouterse is hoe dan ook een HELD,want toen hem door de Nederlanders gevraagd werd om Suriname te gaan bevrijden van die zakkenvullers,Aron en Lachmon,heeft hij geen moment getwijfeld.
  GMAP,Ray,Henk Molenaar ea,waarom gaan jullie Suriname niet bevrijden van Bouterse?Het is de moeite waard dacht ik zo,als ik jullie reaktie’s tenminste lees,go go go GEEN WOORDEN MAAR DADEN.
  DONT BE AFRAID,ghegheghee ,een lachertje ghegheghe jullie lijken echt wel geknipt daarvoor,HELDEN OP SOKKEN.


  Maak melding

 38. Tim,

  Je hebt duidelijk je huiswerk gemaakt.

  Niks meer dan de feiten !!

  Die militairen die de coup pleegden waren al maanden niet uitbetaald, terwijl Aron,Lachmon en co. aan het feesten waren tot BAM.


  Maak melding

 39. @Parbo

  Is coupplegen een werk??!!!En wordt je betaald ervoor?!!
  Begin ons te vertellen dan hoeveel euro’s bouta je ‘held’ ontvangen heeft van Valk!!!


  Maak melding

 40. wie wil in een bodemloze put investeren..

  alle kapitaal krachtigen in sme hebben hun geld veilig in het buitenland geparkeerd..

  wachten op betere tijden,die nooit zal komen..

  die chinezen zijn niet zo gek,ze kijken de kat uit de boom..

  ze weten immers bliksems goed wie deze regering vertegenwoordigd en wat hun toekomst visie is..

  wat ik heel jammer vind in het hele gedoe,,waarom is ronny brunsie niet meegegaan..


  Maak melding

 41. @Ray,

  Coup plegen is zwaar werk. Maar het betaalt goed want je kunt je alles toeeigenen wat je maar wilt en wie protesteert prop je een kogel in de mond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.