Nieuw Front rekent op regeerverantwoordelijkheid

93

PARAMARIBO, 24 jun – Het Nieuw Front, NF, brengt alles in stelling om na 2015 regeerverantwoordelijkheid te dragen. Volgens Chandrikapersad Santokhi, leider van de Verenigde Hervormde Partij, zal het doel worden nagestreefd in de grootst mogelijke eenheid. Nu al wordt hard nagedacht over mogelijk combinaties en samenwerkingsvormen. Ook de naam Nieuw Front ligt op de ontleedtafel.

Een nieuwe naam wordt niet uitgesloten. “Het doel is het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid bij de komende verkiezingen, op basis van een goede toekomstvisie, een goed programma, goede ontwikkelingsissues en een stabiele, sterke en betrouwbare samenwerking”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Dit inzicht heeft al geleid tot gesprekken met andere politieke partijen. BEP van ex-minister Celsius Waterberg is een goede kandidaat.

De partij verliet eerder dit jaar de coalitie van Desi Bouterse. Volgens de krant hebben onder meer de potentiële partners aangegeven dat ze een naamsverandering voorstaan voor de combinatie. Gedacht wordt onder meer aan Front 2015. Het Nieuw Front bestaat nu uit de VHP, de NPS van ex-minister Gregory Rusland, de SPA en DA 91. Volgens recente opiniepeilingen vindt een goed deel van de kiezers een coalitie van VHP en Bouterse’s NDP het ideaalst.

93 REACTIES

 1. misschien is het goed dat de nps zich realiseert dat zij in 3.0 mode moet gaan zitten en dus moeten gaan voor: rechten, die ook gehandhaafd worden. verantwoordelijkheid van regeringsleiders die door de bevolking kan worden afgedwongen. eindelijk regelen van het grondbeleid. de mogelijkheden die het human capital overseas ten volle benutten. dit hoeft niet ten koste te gaan van de bevolking aldaar.
  het is natuurlijk de vraag in hoeverre dit mogelijk is, gezien het feit dat alle vriendjes en vriendinnetjes t.a.t. geaccommodeerd dienen te worden. en natuurlijk veel meer ideeen, hoor.


  Maak melding

 2. nieuwfront moet ophouden met hun leugens die zij al meerdan 14 jaren verkondigen.
  toen zij aan de macht waren hebben zij andere partijen buiten hun macht centrum afgesloten en hebben zij hun duistere praktijken in alle wilde voort gezet om ook verdeeldheid onder het volk te realiseren.
  nu dat de nieuwe regering in de meeste opzichten beter dan hen is willen zij partijen verzamelen om de regering omver te werpen.
  er kan wel over toekomstvisie door hen gesproken worden,maar,dat vind ik niet relevant aangezien er nu op dit moment voorberijdingen getroffen moeten worden om een toekomst beeld naar eigen waarde te crieeren,en,niet alleen dat,maar ook ,het uitvoeren van die praktische hoedanigheid moet voordelen voor bevolking en land hebben en niet alleen maar kletsen over iedeeen van toekomst visie.


  Maak melding

 3. Coalitie van VHP en Bouterse’s NDP het ideaalst ? NEVER NOOIT GEEN SAMENWERKING MET EEN MASSAMOORDENAAR !!

  Santhoki moet zsm duidelijkheid geven aan z’n achterban.
  Niemand zit op achterkamertjes politiek te wachten.


  Maak melding

 4. Waarom houden de domme kiezers zich zo steevast aan de NDP? Om dat Bouterse daarvan deel uitmaakt? Maar de NDP geeft NIETS gepresteerd behalve dat er ministers als onderbroeken werden verwisseld. Waarom geeft het volk het Nieuw Front niet gewoon weer een kans? De NDP is geen ontwikkelingspartij en heeft haar kansen gehad. Weg met die rommel!


  Maak melding

 5. Partijen die naar mijn mening NIET meer in de coalitie terecht moeten zijn de NDP, Abop en de PL. Het wordt wel een lastige klus voor Nieuw Front om deze duivelse partijen te bestrijden. Het kankergezwel is wel groot. Inmiddels heeft Dilip Sardjoe zich gemeld bij de NDP als financierder. Dus geen sinecure voor Santhoki!


  Maak melding

 6. In 2010 hebben de kiezers zich ontdaan van het grootste kanker-gezwel,nl NF,ze hebben hun kiezers 15 jaar in de maling genomen,genoeg is genoeg.

  Ik wens de NDP nu al de grootste zege ooit.


  Maak melding

 7. Santhoki gaat sowieso de hele amnestie ongeldig maken, en Bouterse en die hele boevenbende achter slot en grendel stoppen.
  Als Suriname vooruit wilt moet de corruptie tot de wortel uitgeroeid worden.


  Maak melding

 8. ze zijn wel heel vindingrijk, die politici, indien santhoki het lukt de amnestie aan te houden, ik ben wel benieuwd op welke gronden….. (stel dat hij ons een somohardjo speelt).


  Maak melding

 9. Nog 5 jaar NDP zal zeer slecht voor Suriname en zijn bevolking.
  Chavez heeft een grote puinhoop, dit is de realiteit. achterhttp://www.marketupdate.nl/nieuws/valutacrisis/tekort-aan-toiletpapier-in-venezuela/gelaten,http://www.youtube.com/watch?v=pKhkYZSu7fw


  Maak melding

 10. @Issem

  Succes heeft vele vaders. Echter de waarheid kan wel eens wreed zijn. Het is niet de revolutie, het is niet de periode Wijdenbosch die Suriname voortgang gebracht hebben. Bestudeer de publieke bronnen (niet van calimerostan) maar die van de instanties die de groei van de economie monitoren en leer dat de regeringen Venetiaan de neergang en de stagnatie gestopt hebben en vooruitgang gebracht hebben. Een vooruitgangs welke de regering Bouters Ameerali op dit moment met alle extra inkomsten niet zal halen.

  Indien u middels google zoekt naar de groei van het Bruto national product van Suriname zult u een grafiek vinden die het volgende laats zien.

  1980 – 1990 geen groei. achteruitgang en terugkeer naar niveau 1980. Wereld schaal betekend zoiets een enorme achter uitgang.
  1991 – 1996 eerste periode Venetiaan groei 20%. Niet extreem maar vanaf nul misschien niet zo slecht.
  1996 – 2000 Wijdenbosch/Bouters. Stil stand. Het geen ten opzichte van de rest van de wereld een enorme achter uitgang betekende.
  2000 – 2010 Groei van $ 1.500.000.000/jaar naar $ 4.750.000.000 ofwel 210% een groei waarmee wat van de achterstand ingehaald is die in de jaren 80 en 2de helft jaren 90 van de vorige eeuw ontstaan is.

  voor de laatste 10 jaar zie http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=ns&v=65&l=nl.

  Succes heeft vele vaders. u mag in vullen wie Suriname op de kaart gezet heeft.


  Maak melding

 11. @Issem
  U verwijt de pot dat deze zwart ziet. Hoe is deze regering aan de macht gekomen.
  Eerst heeft de NDP de VVV van Wijdenbosch opgenomen en geassimileerd.
  Daarna is de Megacombinatie ontstaan waaruit zij nu de KPTI en Palu van hun identiteit ontdoet en deze assimmileert.
  Nieuw Suriname dacht zelf na en werdt er uit geschopt.
  Hierna is met een slinkse truc Somohardjo gefrustreerd zodat die samen met Brunswijk voor een appel en een Ei op het laatste moment overgingen naar een coalitie met de Mega combinatie.
  Hierna zijn nog eens slinks 2 BEP zetels gejat.

  Verwijt dus aub niet aan de andere de zelfse strategie te volgen. Verwijt het vooral niet nu zij ook nog een kans op succes gaan krijgen omdat heel wat mensen in de gaten krijgen dat stemmen op deze coalitie betekend stemmen voor STAGNATIE en verkoop van de kroonjuwelen.


  Maak melding

 12. De NieuwFront leiders verkopen alleen maar gebakken lucht aan hun achterban en de samenleving. Ik denk echt niet dat ze regeer- verantwoordelijkheid de komende 5 tot 10 jaren zullen krijgen.


  Maak melding

 13. 1 ding is duidelijk, dit land is verdeeld tot op het bot. Achterkamertjes-politiek, onderlinge haat tussen de bevolkingsgroepen, achterdocht, wantrouwen.
  Begrijpelijk als je dagelijks wordt voorgelogen, beroofd, bedreigd door een stelletje corrupte criminelen in de regering.
  Het verval zal alleen maar groter worden, kijk naar alle dictaturen in de wereld.
  Vooral als makke lammeren achter die coke-snuivende massamoordenaar aan lopen.


  Maak melding

 14. Gmap,

  Ben jij niet toevallig degene die constant aangeeft dat Suriname voornamelijk bestaat uit paarse meelopers
  die alles doen voor een broodje pom?
  Zal dat in 2015 anders zijn dan?

  Aangezien jij de grote ‘sabieso’ bent op dit forum zullen wij jou alle credits geven en ervan uit gaan
  dat jij mbt het bovenstaande gelijk hebt.
  2015 wordt dus op grond van jouw profetie dus weer gewoon het jaar van NDP.

  a no mie takie baja!


  Maak melding

 15. @ Ray

  Ze zijn allang in ondertrouw. Santokhi heeft alleen nog wat bruidsmeisjes geregeld. Deze regering weet dat het niet anders gaat en het NF weet ook dat het niet anders kan.

  Een regering met PL en ABOP is heel slecht voor het land.
  Neem de sterke punten van beide en men kan eindelijk serieus aan de slag.


  Maak melding

 16. RobG
  De NieuwFront leiders verkopen alleen maar gebakken lucht aan hun achterban

  Gebakken lucht is 18.000 woningen, gratis laptops, rijen investeerders, fly overs, etc


  Maak melding

 17. Ray,

  jij hebt inderdaad helemaal gelijk. Een huwelijk tussen NDP en VHP is zeker niet MOGENLIJK maar wel degelijk MOGELIJK!

  ha ha ha,
  ray, yu e kir mie nanga joe Nederlands!


  Maak melding

 18. @Jojo

  Er is geen samenwerking mogenlijk tussen een MOORDENAAR[bouta] en een man van RECHT[Santokhie].De ndpers die hopen natuurlijk dat deze samenwerking tot stand komt omdat alleen bij deze het voortbestaan van de ndp een kleine kans heeft!
  De VHP heeft geen enkele behoefte om met deze criminele partij samen te werken. Er zijn genoeg andere landen die bereidt zijn met Santokhie te werken en hiervoor hoeft men geen steun te krijgen van de corrupte ,criminele bende van bouta en co!
  Meneer Santokhie staat recht overeind en heeft geen Amnestie nodig om zich ‘sterk’ te voelen ,bouta de crimineel leunt op Amnestie,met zijn amnestie Kruk aan zijn zijde 1×24 !!


  Maak melding

 19. Ray,

  beweer alsjeblieft geen dingen die in principe niet uitgesloten zijn. want dalijk joe e kree broedoe wanneer jouw baasje santhokie in naam van de regeermacht lekkertjes in het ‘huwelijksbootje’ stapt met Bouta.

  Ray, politiek na wang moelijk sani mie booi die jij en ik nimmer zullen bevatten.
  vandaag is het ‘schiet hem neer’ en morgen is het ‘hossana in den hoge’ .

  tek ie ai loekoe!


  Maak melding

 20. ‘Jij bent een heel goed vb van een DAGDROMER zijn en liefst met beide ogen open!! ‘

  Ray, wat voor koeterwaals Nederlands is dat nou weer.

  ha ha ha,

  yu e kir mie nanga yu Nederlands


  Maak melding

 21. @yar

  ALS DIE TWEE GAAN SAMENWERKEN BETEKENT HET OOK METEEN EINDE SURINAAMSE POLITIEK VOOR MIJ!!
  WANT DAN HEEFT HET GEEN ZIN MEER OM TE STAAN SCHREEUWEN ‘VALS’,VALS’.
  DAAROM MOETEN WIJ ALS BURGERS NIET APATISCH AAN DE ZIJLIJN BLIJVEN STAAN KIJKEN MAAR IN ACTIE KOMEN!
  SURINaMERS ,DIE NEMEN GENOEGEN MET ALLES ,OOK MET DE NDP shit!!


  Maak melding

 22. 24 juni 2013

  @Koos,

  Wil jij ontkennen dat er nu openlijk politieke en economische huwelijken plaatsvinden tussen top VHP-leden en die van de NDP?

  Ook top NPS-leden doen dat. Breekt Srika de bek niet open!! Geld heeft toch geen kleur. Santokhie heeft dat nu wel begrepen.

  Let op dat er binnenkort een spanningsveld ontstaat tussen de NPS, VHP en SPA. De VHP zal probereb zich zo te positioneren dat de wip naar de NPS blijft, maar het politiek flirten met de NDP blijft bestaan.
  Srika


  Maak melding

 23. @ Ray

  Het is politiek en politiek kent geen principes. Wie zegt dat DDB nog wat te vertellen heeft in de NDP waarmee het Nieuwe NF zaken gaat doen.
  Santokhie kan gerust beloven niets aan de Amnestie wet te doen. Dat doet het Inter Amerikaanse Gerechtshof voor de Rechten van de Mens wel voor hem.

  Politiek is OPPORTUNISTISCH en een simpele rekensom
  26 plus 1 voor normaal politiek dealen en 34 om de president te regelen en de grondwet aan te passen naar een beter kies systeem. Met een beter kiessysteem zijn ze sowieso van Brunswijk af omdat die dan tot 1 zetel gereduceerd wordt. Wellicht dat DOE nu wel een interessante rol gaat spellen als alternatief voor mensen van beide zijden.

  Na de volgende verkiezingen zal men binnen de NDP haar knopen gaan tellen en gaan inzien dat als men als politieke partij van belang door wil gaan en baantjes wil houden er voor DDB niet meer inzit dan de ro, van ere voorzitter. Naar Nederlandse begrippen een soort van Agt.

  Ray, wie in de politiek heeft schone handen.


  Maak melding

 24. @yu e kir mie

  Het doet mij een zekere genoegen te weten dat mijn geschrijf je eenzame ,zielige vertoning ,wat leven inblazen!
  Moge jij de dag zo vrolijk en onbezorgd doorbrengen!!
  Groetjes van RAY,
  Geniet van mijn geschrijf!!!
  Het brengt een smile op je gezicht en sjeesjes ik kan het zien ook!!
  Happy ,happy smiles,
  Don’t worry be happy!


  Maak melding

 25. @Jojo

  Politiek wordt vies spel genoemd door ons ,maar wij, het volk, laten dit toe!
  DE Ndp combinatie in zijn gehele totaliteit moet vernietigd worden.Ze deugen eenmaal nou niet!Geen 1 van ze is te vertrouwen!
  Als wij in staat zijn bouta de moordenaar te verslaan is ook zijn gehele lange stoet aan moordenaars en corruptelingen ,plunderaars en meelopers ,in 1 keer verslagen zonder strijd te leveren !
  Ik geloof wel dat de heer Santokhie zoveel besef en eergevoel heeft!


  Maak melding

 26. Allereerst geen voorstander van NDP en VHP coalitie, zolang VHP in NF blijft plakken.
  #####################################################
  Ze blijven de opinie peiling herhalen als slimheid om alleen maar de kiezers aan te trekken. Wat de VHP nu moet doen is de NF verbreken en alleen als een partij de verkiezing in gaan. Dan pas kan er wel de kans bestaan van Coalitie Regering NDP/MC+AC+PL plus VHP, wanneer de huidige coalitie de maximale niet haalt.
  #######################################################
  Belangrijkste is dat de huidige Coalitie Regering/ politieke partijen blijven bestaan voor altijd.
  Ze zijn echte nationalisten, omdat ze onderling strijd hadden gevoerd om NL en hebben achter haalt dat NL op een sluwe manier SU wou over nemen.
  ######################################################
  Ik wil dat ze een mooie opvallende naam geven en bij deze zou het beste zijn EURO ipv NF, zodat alle Surinamers precies weten dat deze Combinatie Baas de onzichtbare hand NL is dat alles voor hun bepaald om alleen de verkiezing in 2015 te winnen en daarna niet alleen de Baas van NF wordt, maar ook de Baas van SU. Als Surinamers willen dat NL de Baas wordt van SU(Bakra Bassie) dan mogen ze in 2015 op NF of EURO gaan stemmen en een slaaf, knecht, ondergeschikte, kolonie en afhankelijk van hun worden en mee helpen dat NL alle rijkdommen eruit melkt en SU verwaarloosd en zijn eigen land economie versterkt zoals het voor 1975 het geval was. Dus einde show met SU.


  Maak melding

 27. NDP is puur achteruitgang voor Suriname.
  Zie bericht Suriname Herald 24-06-2013

  Monetaire reserve daalt weer met US $.38,7 miljoen

  In drie maanden eenderde van de goudvoorraad verkocht
  De reserves van de Centrale Bank van Suriname zijn weer gedaald. In de maand mei is de monetaire reserve met USD 38,7 miljoen verminderd. Sinds december 2012 is de reserve geslonken met USD 166,8 miljoen, van USD 1.008 miljoen tot USD 841,6 miljoen, een daling van 16,5% van de totale reserve in een half jaar.
  Ook is weer 17.000 troy ounces van de goudreserve verkocht waardoor in drie maanden tijd 35% van de goudreserve is verkocht. De goudreserve die in maart nog 76.000 troy ounce bedroeg is nu geslonken naar 49.000 troy ounces. In april werd 10.000 troy ounces verkocht, in mei was dat 17.000 troy ounces.
  De waarde van de goudvoorraad is sinds december 2012 met 43% gedaald, van USD 123,3 miljoen naar USD 69,9 miljoen.


  Maak melding

 28. @Rajaram,

  Begin aub een beweging om het Sarnami de nationale taal van Suriname te maken zodat we niet die Hollandse taal moeten gebruiken. En het Creools komt niet in aanmerking want het bevat te veel woorden van de Hollanders of de Engelsen, die ook kolonisator van Suriname waren. Het Creools is een koloniale taal.
  Je wilt alle sporen van Holland uitwissen, dus zet je in voor het Sarnami.


  Maak melding

 29. Mensen die beweren dat deze politieke formatie wederom in haar huidig bestel een ruime meerderheid van het volk krijgt, woont vermoedelijk in Lalaland. In 2010 heeft het Front met de NDP onderhandeld, en daarbij heeft Sardjoe duidelijk gesteld dat er wel een samenwerking mogelijk is indien DDB geen president zal worden. Sinds dat geen optie bleek te zijn voor Lackin, heeft het Front zich teruggetrokken. Nu zien wij hoe de MC/NDP-Combinatie met DDB als kapitien paniek voetbal speelt. Suriname zal nimmer haar oude glorie en reputatie terugwinnen in de wereld net zolang er slecht een lid van de revolutionaire garde zich in het machtscentrum bevindt. Sorry!


  Maak melding

 30. Attentie attentie!!!!
  Als men hier kijk naar sommige reacties, dan moet men zicht even afvragen, even bij stil staan en na denken wat voor soort mensen hier op waterkant.nl een reactie plaatsen.
  1. een groep verstandige.
  2. een groep die oorspronkelijk afkomstig is uit de Surinaamse bosie, waar ze vroeger geiten en koeien konden melken. deze groep heeft de basis school in Suriname niet gehaald noch behaald.
  3.een groep die kansloos is en dagelijks hier zit te loeren om te kijken wat voor positieve feiten echte Surinamers hier neer zetten over hun Vaderland suriname( de goede weg waarop deze regering bezig is suriname eindelijk eens een keer vooruit te brengen.) (in het bijzonder Ray


  Maak melding

 31. Advies aan NF. Bouta heeft geprofiteerd van het kromme kiesstelsel van Suriname . Wat u moet doen is Bouta met dezelfde munt terugbetalen. Ga na wat fout is aan het kiesstelsel en profiteer ervan. De gemakkelijkste zetels kan je scoren in Coronie en Sipaliwini. Weinig stemmen voor 1 zetel. Zoek goede adviseurs die een beetje “scheef ” kunnen denken en je bent er.


  Maak melding

 32. He maakt niet uit welke partij aan de macht komt als het eigen-belang\ vriendjes-belang gaat boven landsbelang.
  De algemene mentaliteit van het overgrote deel van de politici is dat je de politiek ingaat om je toekomst financieel veilig te stellen.
  Bij de ene partij in mindere mate dan de andere maar dat is wel de algehele moraal.
  En om dan op podia te roepen dat men het zo graag doet voor land en volk is pure volksverlakkerij.
  Er is in dt alles maar 1 verliezer en dat is de man op straat. Maar ja, die laat zich dan ook heel makkelijk voor de gek houden.
  Je zou denken ze leren het wel een keer. Maar nee hoor, ze leren het nooit.


  Maak melding

 33. Het liefs alleen de NDP in de regering. de NPD moet bij de komende verkiezing i.p.v. 21 zetels, 27 zetels halen dan is het afgelopen met het gezeik over wie en met wie gaat.

  Het politiek stelsel moet veranderd en aangepast worden: de Grootste Partij krijg de leiding en bepaald zelf met wie ze willen regeren en de grootste partij moet de President leveren.


  Maak melding

 34. Suriname moet er naar streven de diaspora het land weer in te krijgen, want het is gewoon onmogelijk om met een half miljoen inwoners duurzame ontwikkeling te bereiken. Daarvoor zijn minimaal een miljoen mensen nodig. Stel dat slechts 1% van de bevolking hoog opgeleid is, dan betekent dat op een bevolking van een half miljoen slechts 5.000 hooggeschoolden. Dat is gewoonweg niet genoeg, want onder hen zul je ook een % hebben dat voor wat voor reden dan ook niet inzetbaar is.
  Alleen de ambtenarij al heeft meer dan 5000 opgeleide kader nodig. Dus alle Surineds en Suramericans en anderen terughalen en daarnaast universitair geschoolden (het liefts met ervaring en expertise) uit andere landen zoals India, China, Ghana, Indonesie, Nederland, Brazilie enz. importeren.
  Bovendien is het land makkelijk te bezetten door grootmachten als Brazilie, Venezuela enz. Hoe moeten 500.000 mensen het land verdedigen?


  Maak melding

 35. combinatie1. NPS, VHP, SPA, DA91,( 4partijen.)14 zetels
  combinatie2. NDP, KTPI, Paulu ( 3 partijen) 23zeteles
  A combinatie 7 zetels
  Volksalliantie 6 zetels


  Maak melding

 36. Surinaamse verantwoordelijkheidsgevoel:

  A no mi
  Mi No Sabi
  Deng Mang
  Neks no fout
  Dan San ?
  A no mi taki

  En dan willen deze lieden op de eerste plaats staan om Suriname te besturen of te plunderen?


  Maak melding

 37. Nieuw Front rekent op regeerverantwoordelijkheid
  “Het doel is het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid bij de komende verkiezingen, op basis van een goede toekomstvisie, een goed programma, goede ontwikkelingsissues en een stabiele, sterke en betrouwbare samenwerking”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Dit inzicht heeft al geleid tot gesprekken met andere politieke partijen. BEP van ex-minister Celsius Waterberg is een goede kandidaat.

  1. Het doel op basis van welke goede toekomstvisie
  2.Het doel op basis van welke goed programma,
  3. Het doel op basis welke goede ontwikkelingsissues
  4. Het doel op basis van welke stabiele, sterke en betrouwbare samenwerking

  Alweer een hoop gebakkenlucht zonder een behoorlijke invulling!!!!


  Maak melding

 38. Santhoki wil een stabiele meerderheid die hij helaas bij de volgende verkiezingen niet zal krijgen.De BEP, zal in aanhang zeer klein worden terwijl NDP en de partij van Brunswijk zullen groeien en deze groei zal ten koste gaan van VHP/NPS.De PL zal stabiel blijven. Santhoki zal geloof het of niet genoodzaakt zijn om met de NDP samen te werken omdat de NPS niets te bieden heeft.Santhoki zal dus nooit aan een stabiele meerderheid komen zonder de samenwerking met de NDP.Samen regeren met PL en de partij van Brunswijk zal geen stabiele meerderheid opleveren.


  Maak melding

 39. @ Hokjes politiek
  De huidige regering is zo voortvarend dat ze niet eens weet welke gronstoffen zich in haar eigen bodem bevinden. Jouw regering is zo progressief dat zelfs de prominente NDP econoom, Dr. Winston Wirth, de maatregelen van de Centrale Bank, welke nota bene onder leiding staat van de NDP’er Hoefdraad, dom en stom vindt. Geen enkele Fronter heeft ooit de handelingen van de Centrale Bank “Dom, Stom, en Onverstandig genoemd. Winston Wirth wel, en jij vindt dat deze regering voortvarend is? Me neus!


  Maak melding

 40. “Nieuw Front rekent op regeerverantwoordelijkheid”

  Heel simpele vraag, OM WAT TE KOMEN DOEN?

  Jullie hebben 10 jaar achtereen de kans gehad en hebben niets kunnen bewerkstelligen, geef anderen nu de kans die het zichtbaar wel kunnen.

  Jullie mogen wel meedoen, maar alleen onderleiding van de NDP, de enige partij in Suriname met een duidelijke ontwikkelingsvisie, niets meer en niets minder.


  Maak melding

 41. @GMAP,..ik denk dat we al te laat zijn ,..we zaten in december op 123,3 miljoen dollar en nu op 69,9 miljoen dollar,..ff gauw gerekend 8,9 miljoen per maand,..in december dit jaar staan we op nul, bij deze ontwikkelingen. Bouterse gaat intussen miljoenen lenen bij de chinezen dus Suriname staat aan de poort van bankroet worden,..de SRD?? geen moer waard,..we zijn weer terug bij af,….gevolg ?? Front mag weer 10 jaar uit trekken om alles weer stabiel te krijgen,…dan komt Dino Bouterse weer dor de domme Surinamers gekozen,..gaan we weer terug naar af ,..etc etc zo gaan we weer door.


  Maak melding

 42. front komt NOOIT meer als het aan de Surinamers ligt, alleen jullie in het buitenland hebben hoop, heb je het niet door dan. Laat maar want jullie ontbreken toch elke realiteitszin.


  Maak melding

 43. @Sabidieri,

  Wat is de ontwikkelingsvisie van de NDP? Kun je dat hier uit de doeken doen?
  En vergelijk dat met de visie van bvb de VHP. Waarin verschillen ze?
  En wanneer de kiezers toch kiezen voor de NDP in de oppositie, kun je dat respecteren?


  Maak melding

 44. @koos,..tja,..intussen gaat Bouterse die 400 miljoen lenen bij de chinezen om mee te doen met die “gouddeal” wat een idioot!


  Maak melding

 45. Vijay de ontwikkelingsvisie van de NDP mag je gaan lezen op hun website. Ik kan helaas de ontwikkelingsvisie van VHP nergens lezen, als ik zo eerlijk mag zijn heeft de VHP geen ontwikkelingsvisie voor Suriname, hebben ze nooit gehad of ze wisten het heel goed verborgen te houden.
  Dus als jij die hebt of mij kan verwijzen naar een website heel graag, ik zou het graag willen lezen.

  NDP in de oppositie zal ik net zo goed respecteren als hoe de fronters hun verlies nu respecteren.

  surinam patriot terwijl jij nog slaap.


  Maak melding

 46. Misschien kan econoom sabidirie 10 successen van deze regering opnoemen. Welteverstaan eigenhandige successen en geen erfenissen van de vorige regering. Als ik Sabidirie moet geloven bakte de door IMF geroemde Front regering er niets van.


  Maak melding

 47. koos als je in Suriname zou zitten, had je de 10 successen zelf meegemaakt. Nu is het water naar zee dragen om iemand die niets van doen heeft met Suriname sucessen te vertellen.

  Misschien handig af en toe een Surinaamse krant te lezen, moet je wel je Surinaamse bril op zetten.


  Maak melding

 48. Sabidirie, af en toe een surinaamse krant lezen ? Zeker die paarse evangelie die Limbo in de media uitkraamt. Nee dank je. Sinds Bouterse aan de macht is is er geen sprake meer van objectieve verslaggeving. Journalisten en criticasters worden regelmatig geintimideerd door de paarse kamp. Niets voor niets klagen journalisten over persvrijheid.


  Maak melding

 49. Aha ze maken zich op voor de waarheid,Waarom werd er een amnestie wet aangenomen die bepaalde groepen uitsloot?????,wat hebben ze te verbergen ??????
  Waarom bevriest nederland de documenten voor 60 jaar ?????
  Zolang deze vragen niet beantwoord zijn blijft suriname dobberen.
  Why why why


  Maak melding

 50. koos als ik het niet dacht, omdat jij dus geen Surinaamse krant lees, kan je dus NOOIT weten wat er precies gebeurd. Je dom gelul als buitenstaander hier is dus misselijkmakend. Met je reacties hier kom je as een idioot over, ik hoop dat je mij snap.


  Maak melding

 51. @Sabidirie,

  VHP: http://vhp.sr/index.php/home/beleidsstandpunten-vhp

  NDP: http://www.ndp.sr/programma-00.

  Ik moet je zeggen dat de programma’s van beide partijen algemeen zijn. Bij de VHP zie je prioriteiten, bij de NDP niet. Mensenrechten en goed bestuur komen beter naar voren in het VHP-programma evenals de controle op de uitgaven.

  Ik kan echt niet concluderen dat de NDP-visie beter is dan die van de VHP. Sorry, hoor.

  Bovendien begint de NDP al met een feitelijke onjuistheid: ze spreken daar over ‘Revolutie’. In Suriname is er nooit een revolutie geweest, slechts een staatsgreep. Het volk is nooit in opstand gekomen tegen Aaron, wel een groep soldaten. Dat die soldaten vervolgens beweren dat zij het volk zijn (revolutie), boezemt niet veel vertrouwen in.


  Maak melding

 52. Iedere coalitie-regering met de NDP is gedoemd te mislukken. Die partij NDP heeft als beleid de misdaden die door Bouterse en trawanten gepleegd uit de rechtzaal te houden, zie de zgn amnestie wet.
  NDP, de partij die massageweld geïntroduceerd heeft in Suriname wil kost wat kost Bouterse boven de wet houden.
  In heel Suriname is er slechts één waarvoor geen wet telt, hij staat althans hij waant zich boven de wet.Die man is DD Bouterse, de topcrimineel en moordenaar.

  Ik hoop en wil niet geloven dat VHP met Bouterse een coalitie-regering gaat vormen. Dat zou de verdere doodsteek zijn voor ons land.

  De tijd komt dat ook deze Bouterse a la Fidela in Argentinië aan zijn einde komt.
  Die dag zal ik feest vieren op de straten van Paramaribo en in ocer gratis tjauwmin uitdelen.

  R. Daal, S. Rmbocus, L. Rahman en de andere vele honderden slachtoffers van Bouterse zullen zich in hun graf omkeren van blijheid.

  Suriname is beteraf zonder Bouterse en handlangers.


  Maak melding

 53. Een van de twee javaanse partijen die uit deze coalitie stap zal de verkiezing van 2015 spannend maken. Andere motieven zijn:
  de armoede neemt verder toe en het vertrouwen van het proletariaat in NDP neemt sterk af, wat nu al gebeurt;

  de prijzen in de winkels neemt sterk toe, waardoor het proletariaat al de eerste week van de maand skeer is;

  De economie van Suriname verslechtert, goudvoorraad wordt verkocht, maar dit geld is niet terug te vinden in de balans;

  Het aller mooiste is als een van de oude lijders van de coalitie ziek wordt en sterft voor 2015 of als DDB voor 2015 sterft aan een enge ziekte;

  De volk in opstand komt doordat ze skeer zijn en massaal de straat op gaan en DDB weg jagen;

  De volk dus voor 2015 tot het besef komt dat Pl, ABOP, Jenny Simons-Geerlings samen met DDB van hun vertrouwen misbruik heeft gemaakt om DDB amnestie te geven en door de valse beloften totaal voor de gek heeft gehouden.

  Het volk ook tot het besef komt dat DDB en Wijdenbosch en co het land gedurende de periode dat ze aan de touwtjes trokken alleen maar in grote problemen en armoede hebben gebracht en dat ze nu zien dat DDB een loser is.

  Het proletariaat nu door heeft dat DDB, Abramhbie, Sardjoe, Wijdenbosh, Alibux, Naarendorf, gezinnen, familie en vrienden zich zelf aan het verrijken zijn met domeingronden waar goud voorkomen zijn en andere zaken en het belang van hun nageslacht hiermee veilig te stellen en niets te klagen zullen hebben.

  Volk van Suriname, laat DDB jullie geen zand in de ogen strooien, die jongen kan jullie niet die welvaart en welzijn brengen die hij jullie beloofd had, niet de huizen geven, 4-baanswegen naar Brazilie, Treinverbindingen naar Brazilie, Zeehaven, de voedselschuur van het caribischgebied, laptops voor alle kinderen op scholen, blackberre cellen voor alle leerlingen,enz. enz, enz.

  Miljoenen euro’s uitgegeven voor boeken die niet gebruikt kunnen worden op scholen,

  Die jongen kan het niet, heeft de kennis niet, de opleiding niet, de ervaring niet. Zijn handelingen hebben Suriname en de Surinamers vanaf 25 februari 1980 alleen maar grote achteruit gebracht. Zoek het maar op en zie wat voor ellende hij heeft veroorzaakt door zijn gedrag.

  DDB gratie!( lees sranan) DDB ga weg en neem al die vrienden van je mee.


  Maak melding

 54. Het volk in opstand komt doordat ze skeer zijn en massaal de straat op gaan en DDB weg jagen;

  Het volk dus voor 2015 tot het besef komt dat Pl, ABOP, Jenny Simons-Geerlings samen met DDB van hun vertrouwen misbruik hebben gemaakt om DDB amnestie te geven en door de valse beloften totaal voor de gek heeft gehouden.


  Maak melding

 55. Diep triest!
  Het is heel makkelijk om te zeggen “I told you so”, maar leuk is anders.
  Ohhhhh, ik heb zo’n medelijden met het volk.
  Eens met passant.
  Je kunt nu duidelijk zien dat de paarse ratten niet in su wonen. Ze weten geen bal.
  Armoede allom.

  Over 2jaar is het te laat……….


  Maak melding

 56. Surinamer van nu is geen suriname van 1863.Die waren vrijverklaarde slaven die noch konden lezen als schrijven.Ook daarna zijn ze voor dom gehouden en verdeeld.Maar nu anno 2013 wel er zijn ook professoren en op elk gebied uitblinkers geweest en nog zijn overal ter wereld.Hopelijk heeft de Paarse groep nu …Sjie na Briebie…zich ook naar de wereld gekeken en tot besef zijn gekomen dat de huidige…Regeerders ..met aan het hoofd een Ex-Dictator…een foutieve keus is geweest.en dus Werelds gaan denken en een juiste keuze maken in 2015.Al draagt een aap een gouden bril…een aap blijft een AAP.


  Maak melding

 57. Is dit nieuws?
  Waar zijn de echte jongen leiders die capabel zijn om tegen gas te geven tegen onze charismatische leider? Nog in de luiers?
  Wat mij opvalt is dat alleen de zeepsop jongens zichzelf profileren door geld uit te delen om een gooi te doen naar de president schap.
  Er zal toch iemand zijn die het op kan nemen tegen Hiawata en zilverrug Ronnie?

  Vraagje zullen de kiezers die op Hiawata hebben gestemd deze keer ook voor zijn partij gaan?
  Ik ben bang van wel denk ik…….

  Chipssss word weer elke dag klagen op deze site


  Maak melding

 58. Charismatisch…..volgens mij eerder sadistich of psycopaat of moo…ie jongen.die lief is en terugkijkt naar vrienden ,maar als dezen te machtig worden..weg,verwijn voor altijd..


  Maak melding

 59. In 2015 zal deze huidige coalitie aan de Regeer Macht blijven plus VHP komt binnen als zogenaamde draagvlak.
  Het geheim is om de NF te verbreken en hun een voor te laten aansluiten bij deze huidige Coalitie Regering.
  Voor het volk is al duidelijk dat de Onzichtbare Baas, – hand van de NF NL/Kolonisator is.
  Het is ook duidelijk dat de NF combinatie politieke partijen politici allemaal krijgsgevangenen zijn van NL/Kolonisator. Wat NL zegt dat moeten ze doen.
  NL instructie aan de NF is om deze keer vroeg te beginnen met allerlei strategie toe te passen met verkiezing campagne om alleen de verkiezing in 2015 te winnen, zodat NL weer Baas kan worden.
  NL gaat de Politici van NF als een slaaf laten werken met verkiezing campagne en ze gaan helemaal geen rust krijgen.
  Maar deze Pres DDB gaat de NF op een sluwe manier langzamer hand verlossen van NL/Kolonisator.
  Politiek wil zeggen een slimme spel spelen in het belang van Land en Volk.
  Ik hoef niet meer te herhalen wat de sluwe plannen van NL zijn, omdat het al duidelijk is.
  NL wil niet SU helpen, maar SU hebben en Baas worden en wanneer ze 1 EURO geven willen ze 100 malen van dat terug verdienen.


  Maak melding

 60. @ Radj koe maar Radj araam

  Niet een ieder is een kaaskop zoals jij predendeert te zijn.Time will tell want men is gan beseffen dat men een verkeerde keuze heeft gemaakt.Het volk laat zich geen twwemaal betnemen want ze zijn geen ezels zoals…..Jij


  Maak melding

 61. @Radjkoemar Rajaram,

  De coupplegers hebben ook VHP-leden vermoord, dus gaat die Partij niet snel samenwerken met de NDP.

  De Nederlandse belastingdienst en de sociale dienst willen graag gegevens (bezittingen) over de Surineds. Bij Bouterse maken ze geen kans erop, bij die andere partijen misschien wel. Ze willen dus niet de baas spelen over Surinamers, maar over de Surineds: de uitkering stop zetten en meer belasting innen vanwege bezit in het buitenland. Dat doen ze ook met de Turken en Marokkanen, maar die regeringen werken niet of nauwelijks mee, dus huurt de ambassade in die landen prive-detectives in. In Suriname hoef je maar een Nederlandse stagiair te hebben die weet welke gegevens hij moet verzamelen en de buit is binnen. Zo’n stageloper kan rijk worden door die gegevens aan de Nederlandse fiscus te verkopen. Vanwege de Surineds blijft Suriname dus erg interessant voor Nederland.


  Maak melding

 62. Dinsdag 25 juni 2013 om 02:05 uur, door radjdjah

  Ben bang dat je ongelijk krijgt beste amice!
  Op een of andere manier heeft onze roti uitdeler toch veel aanhang wat ik niet begrijp en zal kunnen begrijpen.
  Maar dat kan wel komen omdat we van onze ouders respect en waarden en normen hebben meegekregen.

  Sterkte en ook voor ons volk!


  Maak melding

 63. nou toch onbegrijpelijk NPS EN VHP begrijpen regeermacht john van coblijn ziet nu pas hoe het volk lijdt waar was je toen john je wordt nu pas wakker terwijl jou partij zo n 15 jaar heeft geregeert met hun partners en nu zien ze pas en ineens de nooden van het volkwaar was toen jullie verantwoordelijkheid en viesie nu zijn jullie pas slimme boys weeten jullie van wanten wel ik praat dit nog niet goed maar beter heeft geen ander press het nog gedaan en het komt wel ook met andere landen werken NPS VHP werken alleen met nl zelfs nl werkt met veel andere landen dus van mij met alle respect VHP NPS verloopig niet dat het volk ook moet merken dat de NDP altijdt met alle volkeren werkt en nu pas ineens de andere partijen ook dat willen doen NDP zegt wij zijn allemaal surienaamers van het begin af aan en nu alle andere partijen dus moest de NDP jullie dat eerst laaten weeten of gaan jullie nu even doen alsof alleen voor de macht wel sucses het volk is nu toch slimmer dat anderen denken


  Maak melding

 64. O even nog mhr Radjdjah een aap blijft een aap zoals een hond een hond blijft of heb jij een wesp een vogel zien worden of een varken een koe laat weeten welke jij kiest buiten de koe om want die is al gekoosen door passant en eene afro


  Maak melding

 65. front mag nooit meer in het machtscentrum komen omdat ze 10 jaar de kans hebben gehad.
  Bouterse mag zijn hele leven lang in het machtscentrum blijven omdat hij ze heeft onderdrukt,vernedert, geknecht,dictatuur,ons land op de rand van de afgrond gezet, munteenheid laten devalueren,Avondklok, per decreet regeren,zijn tegenstanders vermoord op 8 december, massamoord te mooiwana, onze goudvoorraad verkwanselt met een dubieuze lening, beloftes die hij niet waarmaakt, zijn criminele zoon benoemen tot hoofd CTU, zijn bout mag 8000 srd in haar zak steken voor niets.


  Maak melding

 66. @Jesse

  Please mens,
  De Nederlandse en Surinaamse justitie werken prima samen.
  Trouwens de informatie-uitwisseling doet Ned met de hele wereld, want die Nederlandse belastingontduikers zitten overal.
  Beetje stomme reactie van jou!
  Ze hebben daarvoor geen domme, dikke, stagaires nodig.


  Maak melding

 67. @Siene, ex van de hele wereld,

  Van wat ik heb begrepen loopt die samenwerking een beetje stroef, vooral toen Nederland gegevens over Bouterse wilde bemachtigen.

  Je zit echt letterlijk en figuurlijk in de bush, no meid?


  Maak melding

 68. @Jesse

  Hallo achterlijk, geen enkele samenwerking loopt stroef.
  We halen ze op wanneer we maar willen.
  Juist nu loopt alles gesmeerd, blijf maar geloven dat ze hier antie zijn, dombo
  Je hebt begrepen, whahahahahahaa, begrijpen is een kunst nohhhhhh.

  Stupid asshole!


  Maak melding

 69. Dinsdag 25 juni 2013 om 11:28 uur, door boegroe

  O even nog mhr Radjdjah een aap blijft een aap zoals een hond een hond blijft of heb jij een wesp een vogel zien worden of een varken een koe laat weeten welke jij kiest buiten de koe om want die is al gekoosen door passant en eene afro

  Maar dat zeggen wij ook,
  een aap blijft een aap,een varken blijft een varken ,enz…
  en een moordenaar blijft een moordenaar!!!
  Misschien kan je ons uitleggen hoe het komt dat de decembermoordenaar van 1982 in 2013 predikt dat hij van MOORDENAAR verheven is tot ‘kind ‘van God’.


  Maak melding

 70. Een nieuwe naam EURO FRONT 2015 zou heel goed zijn, zodat het volk aan de echte waarheid kan komen.
  De onzichtbare coordinator/Baas NL/Kolonisator is bezig met allerlei strategie/sluwe manieren toe te passen op weg naar verkiezing van 2015.
  NL weet niet dat in 2010 de NF hun voor de gek hadden gehouden en ook altijd voor de gek zullen houden.
  Eenmaal SU de verkiezing in 2010 laten winnen wil zeggen dat SU altijd gaat winnen.
  Opmerking:
  Alle Surineds die de Kolonisator/NL in hun land hadden genomen waren als reden om vieze politiek voor hun te spelen.
  NL zou langzamer hand alle domme Surinamers Nederlanders maken en daarna SU vrij vrij Kolonie maken.
  Tenslotte wil ik aan Front 2015 zeggen om voorbeeldig te gedragen en 6(zes) mndn voor de verkiezing datum te beginnen met verkiezing campagnes en niet eerder, zodat deze Regering rustig kan doorgaan met alle positieve ontwikkelingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.