Ex-parlementariër Carmelita Fereira overleden

9

PARAMARIBO, 24 jun – Voormalig parlementariër Carmelita Fereira is overleden. Fereira is acht en vijftig jaar oud geworden. Ze heeft jarenlang gestreden tegen borstkanker en werd laatst opgenomen in een ziekenhuis in Paramaribo. Fereira is twee keer gekozen tot lid van het parlement.

Ze vertegenwoordigde het district Nickerie en was tot haar dood ondervoorzitter van de afdeling Nickerie van de Nationale Partij Suriname, NPS. Zij liet zich tijdens haar periode in het parlement kennen als een kritische politica. Vooral toenmalig minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer kon in haar ogen niets goeds doen. De vele schandalen waar het regerende Nieuw Front werden vooral deze minister aangerekend.

Haar kritiek bracht Carmelita Fereira regelmatig in aanvaring met Paul Somohardjo, leider van Pertjaja Luhur. Bij de laatste verkiezingen werd zij niet meer gekozen. Ongeveer een half jaar na het aantreden van Desi Bouterse als president zei ze dat diens regering haar volledige termijn moest kunnen uitzitten. De kiezer zou dan de gelegenheid krijgen in te zien waar die voor gekozen had. “Ik vraag me af hoe mensen rondkomen, want alles is duurder geworden in de winkels”, zei Fereira toen al.

9 REACTIES

 1. Hierbij wordt de familie Fereira en ook de Nps gecondoleerd voor het verleis van zowel een famlie als prominent lid van de partij aarbij zij degelijk een bijzondere bijdrage heeft geleverd voor ontwikkeling van het land maar in het bijzonder Nickerie tijdens haar politieke loopbaan tot in de DNA als Lid.


  Maak melding

 2. Rust In Vrede, lieve zuster. Jij hebt een rechtvaardige strijd gestreden voor Nickerie en voor de gehele Surinaamse natie. Rest In Peace our beloved sister and “Waka Bung.”


  Maak melding

 3. In haar jeugd was zij actief lid van de Melati Flower Generation. Via Radio Melati gaf zij vaak interviews.
  Toen woonde zij te Onverdacht. Rust zacht Carmelita…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.