‘We zijn een jonge natie, we leren elke dag’

116

PARAMARIBO, 7 jun – Iamgold heeft zich een goede ontwikkelingspartner getoond. Dit zei president Desiré Bouterse bij de ondertekening van het nieuwe exploitatiecontract met de Canadese multinational. Hoewel de regering er vanuit gaat dat het een goed contract is, is er begrip voor eventuele twijfels. “We zijn een jonge natie, we leren elke dag”, aldus Bouterse.

Uiteraard kan er altijd het gevoel zijn dat hier of daar iets beters uit het vuur gesleept kon worden. “We zitten in een leerproces en hebben gaandeweg meer inzicht verkregen. Recent zijn we in overleg met vrienden tot de conclusie gekomen dat we veel beter voorbereid zullen zijn in de toekomst”, zei Bouterse. Overall wordt het contract toch gezien als een werkbaar document. Er is een ‘sublieme werkvorm’ gesmeed met voordeel voor beide partijen.

Voor wie toch stiekem denkt dat er uitverkoop is gehouden, de intentie was goed. “Vanuit de verantwoordelijkheid, waarbij we op onszelf zijn aangewezen, zullen er altijd zaken zijn die anders kunnen. We hebben in elk geval een mijlpaal bereikt”, aldus Bouterse. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen vindt dat vooral gekeken moet worden naar wat nog nooit was. “Het is nu een kwestie van actief deelnemen, we worden actieve deelnemers in plaats van toeschouwers.”

116 REACTIES

 1. Een luchtkasteel met broodjeaapverhalen en gebakken lucht.bouterse jij leert het nooit omdat jij anders denken ziet als jou vijanden dat geld ook voor jou volgelingen.


  Maak melding

 2. We zijn een jonge natie, we leren elke dag”, aldus Bouterse.

  Alleen doen wij niets met hetgeen wij hebben geleerd voorheen niet, nu niet en in de toekomst denk ik ook van niet.
  Voorbeeld:
  Nagenoeg geen open en helder communiceren
  Geen lering uit corruptie binnen partijen en ministeries anders hadden er zeker maatregelen genomen zijn geweest
  Geen lering uit het model “wie de jeugd heeft heeft de toekomst” de jeugd wordt geen kansen geboden want de oude rotten willen niet oprotten
  Geen lering uit besteding van middelen anders waren er nooit problemen geweest met de goud voorraad en geldvoorraad
  Ga zo maar door en vaak wordt er gezegd “een ezel stoot zich geen 3 maal aan de zelfde steen” welnu nu er is geen steen maar een rotsblok en toch stoten wij ons been tig malen aan dezelfde rotsblok


  Maak melding

 3. GMAP is een rancuneus kereltje met een ziel vol haat.
  Hoe jammer het ook is kereltje maar je mag de Su samenleving niet belasten met jou persoonlijke vendetta tegen de President van het land. Het volk heeft zich eerder uitgesproken en middels die uitspraak weet je dat men het algemeen belang heeft verkozen boven jou persoonlijke afrekening.
  Leer ermee te leven.


  Maak melding

 4. Abaisa,
  Men heeft voor valse beloften gekozen en nu zitten ze met de gebakken peren.
  Ik hebt niets tegen de goede en beschaafde Surinamers hun zijn mijn landgenoten, de rest die als blinde paarde achter een crimineel aanlopen moet ik helemaal niets van hebben.


  Maak melding

 5. laat het een broodje aap verhaal zijn ,bouterse heeft aangegeven dat je die hokjes denken achterwege moet laten .als je multi cultureel woont moet jij je aanpassen tot op zekere hoogte , maar niet gaan hokken en het is een belangrijk punt die bouterse heeft aangehaald .niet gaan hokken je bent niet in zuidazie hokken brengt pokken .
  als jullie in je achterhoofd houdt hokken is pokken hokken is pokken dan komt het goed in suriname .hokken is pokken .talibanen hokken is pokken .


  Maak melding

 6. 1) samenwerken met die zelfde schurken en criminele van de jaren 80 die mijn land op de rand van de afgrond hebben gezet.
  2) jongeren die het recht hebben om te protesteren uitmaken voor vijanden van het volk.
  3) het negeren van het parlement,
  4) jou criminele zoon benoemen als hooft CTU,
  5) jou drugs veroordeelde vriend benoemen als commissaris bij staatsolie.
  6) jou laten adviseren door twee oplichters Wijdenbosch en Alibux.
  In zuidafrika, Oostblok landen en landen in onze regio hebben ze jaren lang moeten vechten voor democratie en rechtvaardigheid.
  Zie wat er in Turkije gebeurt.


  Maak melding

 7. julie doen maar om mijn naam vals te gebruiken teen teken dat deze hindustanen het niet aankunnen ze kunnen niet incasseren dus mijn naam vals misbruiken hier hihihihihi dies na wang koerie !!!! zo zijn ze ,ze proberen je altijd op te zetten tegen een ander .ophitsen kunnen ze maar het werkt niet .minister asher heeft gezegt dat hij maatregelen gaat nemen tegen de mensen die hun kinderen uithuwelijk ray en andere hindustanen die hun kinderen uithuwelijken ,geldt ook voor marokanen turken moslims die de kinderen aan oude mannen uithuwelijken zonder dat de kinderen van hun jeugd hebben genoten .geven jullie die vrouwen en meisjes de vrijheid ze hebben recht op .niet verwonderlijk dat de meisjes zelfmoord plegen .ray zeg aan jou soort genoten dat ze moeten ophouden met het onder curatele stellen van de meisjes .owee als ik het merk .


  Maak melding

 8. Is je niet opgevallen dat de Surinamers niet juichen met de goud-deal?? Vandaag wordt de Surgold-deal door gedrukt.
  De oppositie heeft het nakijken, omdat hun spreekbeurt op is.
  Het is de stilte voor de storm,….


  Maak melding

 9. @GMAP
  Broeder, Zij die de tyd voor 1975 “volwassen”hebben meegemaakt weten waarover zij praten (goede oude tyd).

  Zij die de revo “volwassen”hebben meegemaakt weten waarover zij praten.

  De peuters/kleuters van toen hebben het van horen praten…

  Oh Oh Oh wat verlang ik naar de tyd van de Vrolijke Jeugd….


  Maak melding

 10. ik wilde die koelie meisje, maar die vader wilde niet aan mij uithuwelijken. ik ben blakka als tarra. en ik wil veeel vrouwen, dus die koelievader was natuurlijk achterdochtig. hij weet dat een nengre als ik alleen een ding wil, kaboeng, kaboeng, kaboeng. en die hindoestaanse vrouwen zijn veel mooier dan die negervrouwen, dus daarom ik zoek die koelie vrouwen. ik wil alleen dogla’s maken en die koelieras uitroeien.


  Maak melding

 11. Ach we leren elke dag, zegt DDB.

  Maar in de praktijk zijn we toch hardleers want we passen het geleerde zelden toe en maken steeds dezelfde fouten.

  Beetje dweilen met de kraan open dus.


  Maak melding

 12. Het is nooit te laat om alsnog scholing te volgen zodat je later toch nog wat kan betekenen in de samenleving.

  Beledigingen gaat men uiten bij gebrek aan kennis, normen en waarden…(moreel verval).

  Hou het netjes ondanks je het niet eens bent met elkaar.
  respecteer de mening van een ander.


  Maak melding

 13. lafaard jullie deugen niet wel valse namen maar niet kunnen incasseren ,ze tonen hun zwatre mensen ,ze deugen niet .de waarheid komt haerd aan voor deze mensen .het is de minister heeftr gezegt dat er geen uithuwelijken meer in dit west europees land verboden is omdat de vrouwen en meisjes zelfmoord plegen .kijk mij daat niet voor aan ik heb het niet gezegd ik geef het alleen maar door aan de marokanen ,turken ,hindustanen pakistanen en arabieren .
  het is niet slecht bedoeld .het is bescherming van de meisjes wat de minister doet .ik had graag gewild dat suriname in de voetsporen van minister asher kon treden om ook een waarschuwing af te geven aan de mensen die hun kinderen uithuwelijken .soms zijn de kinderen nog minder jarig ook .mensen willen hun traditie van eeuwen over brengen in andere landen maar ze moeten rekening houden met de wensen van dat land .suriname wil men het niet maar het gebeurt stiekem onder de hindustanen .in nederland denhaag doen ze het in denhaag waar veel hindustanen zijn ,ook marokanen en turken doen het .dit kan niet mensen die meisjes willen hun geliefde zelf kunnen kiezen .ik wil niemand beledigen ik verwoord alleen wat de minister heeft gezegd ray en andere hindustaanse broeders van mij ,wij zijn broeders maar ik heb medelijden met de meisjes mang .


  Maak melding

 14. Wat een opmerking, wat een wending: We zijn een jonge natie,leren elke dag!
  “Recent zijn we in overleg met vrienden tot de conclusie gekomen dat we veel beter voorbereid zullen zijn in de toekomst”
  Welke vrienden? Overleg doen je niet met vrienden als het om Staatszaken gaat maar met het parlement, en daar heeft juist deze president letterlijk schijt aan. Hij heeft een paar schoothondjes om zich heen verzamelen die af en toe ook met hun vinger in de honingpot mogen. Het verbaast mij dus geenszins dat ze bij alles ja en amen roepen.
  De president denkt dat hij groter (belangrijker) is dan Suriname en de domme massa gelooft dat ook nog.
  Maar straks jongens en meisjes zullen jullie erachter komen in voor ellende jullie achtergelaten worden.


  Maak melding

 15. Beste mensen.
  Probeer aub voor ingenomen standpunten of onderwerpen die niets met het item te maken hebben te negeren in reacties.

  Of men het nu eens of oneens is met de politieke richting etc. is het wel een eerste vereiste de feiten onder ogen te zien en in dit geval de President af te rekenen op zijn woorden. Deze zijn in mijn ogen positief omdat:

  1) hij duidelijk verklaart dat IAMGold zich een goede ontwikkelingspartner getoond heeft. Nu maar dan ook in het verleden.
  2) de deal met IAMGold kost Suriname minder voor de uitbreiding van het aandeel van 5% naar 25% dan de Surgold deal. Suriname verwerft voor ongeveer $150.000.000 25% extra in een bewezen operatie die jaarlijks 12 ton goud produceert.
  3) bij het verwerven van het aandelen kapitaal gaat ook het recht op dividend in ofwel er behoeft niet zolang op inkomsten gewacht te worden uit aandelen. Dat de inkomsten iets lager zijn dan wellicht verwacht (dalende wereldmarkt) is niet verwijtbaar.
  4) de levering van elektriciteit onder de kostprijs van EBS (verlies $ 6.000.000) jaar kan gezien worden als een stimulans voor EBS om haar operaties te optimaliseren. Daar zijn oplossingen voor die het hele land ten goed komen.

  Ook bij een goede uitwerking van de area of interest kan er best iets goeds ontstaan.

  Laat aub. Surgold een gelijksoortige overeenkomst aangaan als deze zo goed en betrouwbaar is. Maak er de norm van.
  Eigenlijk meld de president dat de oude deal (gezien naar de tijd) helemaal niet zo slecht was. De oude deal met IAMgold is door de explosie van goud prijzen na 2008 ingehaald. Over het verbeteren was men in onderhandelingen. De basis lag er toen de president aantrad. De vorige president heeft de nieuwe niet voor de voeten gelopen om het beste voor Suriname er uit te kunnen halen. Het laatste kan niet van de President gezegd worden die meer dan regelmatig niet realistische of reële uitlatingen en niet realiseerbare beloften gedaan heeft.

  Wat hier gesteld wordt in niet slecht, het is possitief en oordeel daar eens na. Het maakt niet uit of men de president nu een moordenaar vindt en verafschuwd of hem een volksheld vindt.

  De president zal zijn worden wel na moeten komen op dit dossier.


  Maak melding

 16. waarom zijn jullie zo boos geworden .is het omdat ik de waarheid naar boven haal!!! mijn naam vals misbruiken is een teken van zwakte mensen .als het ray of een soort genoot van ray is weet ik niet .alleen lafaards spelen vals en dat wordt gezien als de taliban mentaliteit . ze kunnen niet tegen de waarheid ze gaan je bedreigen en als ze de kans krijgen dan weet je wat er met je gebeurt .zie maar hoe dat afghaans meisje werd beschoten in haar hoofd en naar engeland moest voor haar herstel .gelukkig is dat meisje voor een groot deel genezen .dankzij de engelsen .je ziet het ,in zuidazie konden ze dat meisjes niet helpen omdat het een meisje is denk ik .ze geven geen geld uit als het om meisjes gaat meisjes kosten geld in die landen .
  ze zeggen meisjes zijn een verliespost .ze zorgen voor ellende .ik vindt het echt zielig voor die meisjes en vrouwen .ik denk dat ik voorzichtig moet zijn met mijn uitspraken ,straks wordt ik opgeblazen omdat ik het voor de meisjes opneem .er zijn hier radicale hindustanen die het op p gemunt hebben .
  ik neem het alleen opnemen voor de meisjes zoals asher dat doet .zie je weer op het nieus 7 georgische militairen vermoord door zelfmoord taliban het was een vrouw die met die bom onder haar burka .
  zie hoe ze die vrouwen hersenspoelen .
  maar goed ik zal voorzichtig zijn en mij beperken tot nerdland en suriname .ik wordt huiverig mang .


  Maak melding

 17. @p,

  Wat zit jij nou te raaskallen? Ik zie zo vaak Hindoestaanse meisjes/vrouwen met niet-Hindoestaanse jongens/mannen. Leef je wel in de werkelijkheidd? Geen enkele ouder wil dat zijn kinderen met een andere ras huwen, niet de blanken, niet de negers, niet de Hindoestanen, niet de Turken, Marokkanen.
  Het zal bij Hindoestanen wel af en toe voorkomen dat een kind gedwongen wordt uitgehuwelijkt, maar dat is lang niet meer zo veel als vroeger. Vroeger pleegden ze geen zelfmoord hiervoor.


  Maak melding

 18. vijay

  jullie beschuldigen mij vals en wie weet ben jij zelf die lafaard en kom je met een smoes .dit toont de zwakheid en gemeenheid van die lafaards .ze kunnen niet incasseren dus gaan ze over op vals spel , als ze de mogelijkheid hadden ,hadden ze mij vermoord om iets onbenulligs .ze zeggen zoveel over de creool maar je ziet ze geen vals spel spelen door met valse nick names te bazuinen zoals ze doen met p.laat je niet kennen .ik ben niet kwaad als jullie die dingen zeggen over die creool ik weet dat het jaloezie is dat je alleen maar negatief schrijft over de creool .wat ik verkondig is toch geen leugen .die meisjes worden toch inderdaad uitgehuwelijkt of vermoord of ze plegen zelfmoord .denhaag suriname nederland het gebeurt .de minister heeft toch gewaarschuwd .houden jullie op man niet zo kinderachtig .meisjes gaan jullie gelijk naar een politie post of op school je beklag dienen voor het telaat is .wo poer ing gie ding taliban .koetha


  Maak melding

 19. @p,

  je moet wel het verschil zien tussen Pakistan en Bangladesh en India. Pakistan en Bangladesh hebben een Sharia-wetgeving, waarin vrouwen/meisjes minder rechten hebben. In India is de vrouwenrechten niet optimaal nog, maar veel beter dan in andere landen en het verbetert steeds meer. Bovendien zijn ze daar voor de wet gelijk. En India is geen kleine land. Het is een kleine wereld op zich waarin allerlei soorten mensen leven, van de meest geleerde tot de meest onontwikkelde, van de meest blanke tot de meest donkere, van de allerheiligste tot de meest criminele en alles daartussen. De diversiteit aan culturen dat in India woont is misschien in geen enkel ander land terug te vinden. De culturen verschillen hemelsbreed van noord tot zuid en oost tot west. En jij geeft alleen voorbeelden waarin het slecht gaat, maar de gevallen waar het goed gaat vertel je niet. Daarmee creeer je een heel discriminerend beeld. In India bekleden veel vrouwen hoge posten en spelen een vooraanstaande rol in de samenleving. Maar jij ziet alleen de negatieve gevallen. Zijn die er dan niet in Nederland, Suriname, overal ter wereld? Waarom heb je het dan gemunt op de Hindoestanen (van Suriname, Nederland en India)? optimaal? Mannen en vrouwen die zelfmoord plegen en hun kinderen doden? Verkrachtingen? Moorden?
  Ik weet niet wat voor wrok je hebt tegen Hindiestanen, maar bezoedel niet de hele gemeenschap voor iets wat enkelen gedaan hebben. Dat wilde ik alleen maar zeggen. En als je nuttig wilt zijn, ga dan bij de hulpverlening werken.


  Maak melding

 20. En kom eens een keertje met cijfers die aantonen hoeveel gedwongen huwelijken en hoeveel zelfmoorden er zijn, want anders blijf je maar je gal spuwen. Geef de link naar die rapporten.

  En geef ook de cijfers van een-ouder gezinnen, tienermoeders e.d. bij de creoolse gemeenschappen. Dat vindt je vast wel ideaal? Geen woord dsaarover? En je bent eerlijk?


  Maak melding

 21. vijay

  wat jij hier doet is vooroordelen ,en daarom zeg ik .
  regering van suriname kijk uit .
  waarom heb jij vijay het specifiek over p.
  zie mij alleen die uithaal en de mensen als jou soort halen niet uit .ze kunnen niet incasseren en gaan over om mijn naam als lafaards te gebruiken en dat weet jij /.zie namen als ray gmap koelimang noem maar op er zijn heel wat .maar je ziet mij om aan te vallen .geef mij een brik ,verbeter de wereld begin bij jou mensen of denk je dat ik achterlijk ben .en daarom zeg ik dat suriname voorzichtig moet zijn met name de huidige regering omdat mensen als baldew oproepen op een gedekte wijze tot haat .waarom roepen dat deze regering geen visum wil geven aan hindustanen .gelijk dat racistisch gedachte naar boven halen .als het een nederlandse ambassade was hadden ze dat niet gezegd .
  speciaal mij zien vijay zegt genoeg dat je partij kiest en niet neutraal .en daarom moet men voorzichtig zijn.tipisch dat hokjes denken .wat dat betreft kunnen jullie leren van de ndp .ik ben echt geen ndp aanhang maar ik zie toch veel bevolkings groepen in de ndp .jullie leren het nooit .samen doen samen doen mensen het is ons land het is niet van de creool nog van de hindustaan het is van ons allemaal .de creool wil niemand domineren alleen doen jullie niet mee met activiteiten ,zie die wandelmars in suriname dit jaar een voorbeeld geef ik .merendeels zag je chinezen ,creolen zelfs blanken .waar blijft de hindustaan ze waren er niet .niet hokken mensen je leeft in een multiculturele samenleving .aanpassen met behoud van je cultuur .maar jullie hokken dat is het .in nederland zijn de creolen niet aan het hokken garandeer ik je .
  carnaval in rotterdam zie je iedereen behalve de hindustaan ik lieg toch niet . mensen kunnen dat beamen dus zoek het bij je zlef en je soort genoot .
  en verder wil ik je aangeven dat de meisjes in denhaag en suriname zelfmoord plegen om dat ze huizelijke problemen hebben het is niets anders dan de waarheid .
  moet ik dan zeggen alle hindustanen plegen zelf moord heb ik niet gezegd .vele gezinnen gaat het toch prima alleen lijden de goede onder de kwaden .zie wat ray en anderen soor genoten van jou over de creolen zeggen allemaal negatief .maar ik maak mij niet druk .ik weet dat er capabele goed geschoolde creolen zijn .zie suriname ,nederland ,amerika ,engeland teveel om op te noemen .op alle gebieden hebben creolen succes zowel negatief dat weet ik maar reageer cool op die negatieve reacties van die hindustaan .er zit jaloezie in .


  Maak melding

 22. @p,

  Je bent langzamerhand, nu er druk komt op je geleuter, je verhaal aan het verzachten. Kom met cijfers die aantonen dat zelfmoord en uithuwelijking bij Hindoestanen een groot probleem is of anders hou op met je onzin, want als je niet kan aantonen wat je beweert, dan zit je de boel bij elkaar te liegen en mensen te manipuleren. Dus kom op met de cijfers.

  En speel niet de onschuld, want de hoeveelheid racistische taal die jij en je soortgenoten zoals pero, Bifa en nog meer van die zwart-wit denkers hier heeft gespuid is minstens zo groot dan wat Ray zegt. En Ray heeft wel een punt, want iedereen weet dat de djoeka’s en creolen in Suriname het merendeel van de misdaad voor hun rekening nemen. Dat is gewoon een feit. En als dat niet gezegd mag worden zonder dat een neger kwaad wordt, dan moet die gemeenschap maar minder misdadig worden. Dan zal niemand hen dat verwijten.
  Dus veeg eerst je eigen bil schoon voordat je naar de bil van een ander kijkt.


  Maak melding

 23. Roy,
  brada Roy die p is gestuurd om ons af te leiden.
  Wij gaan door om de waarheid te vertellen op het internet, vroeger kon baasje radio, kranten en tv gebouwen in brand schieten, nu koopt hij ze om in Suriname zie het gedrag van Limbo en andere journalisten zei bedriegen hun eigen volk voor een aantal duizend srd in de maand.
  men is zeer loven over iets waar niemand nog de echte contract onder ogen hebben gezien zelfs de media die er zo lovend over zijn.


  Maak melding

 24. We leren elke dag , zegt de moordenaar!
  Wat leren we dan?!!!
  Dat het executeren van weerloze burgers je de lijderschap oplevert in Suriname?!
  Dat in Suriname je tegelijkertijd de grootste crimineel kan zijn en toch nog vrijuit mag gaan met Amnestie?!!
  Is het dit wat hij de jeugd wil bijbrengen!!???
  Mijn God hij komt even gefrustreerd over als Bifa!!!


  Maak melding

 25. Abaisa
  Willen zij die het beter kunnen opstaan?
  Or forever remain silent!!

  De slachtoffer van de decembermoorden zwijgen voor altijd……


  Maak melding

 26. @Bifa

  HET IS NU GENOEG MET DAT Ge-OUWEHOER VAN JE HIER!!
  Thuis bij jouw gaan de zaken zeker niet naar wens en kom jij je frustraties hier bot vieren en af reageren op mij!!!Hulp voor je propblemen kan ik je niet bieden ga langs bij een psychiater!!Je brengt jezelve nog meer schade aan door als een Viswijf hier te keer te gaan. Of het kan ook zo zinj dat vies en vuil schelden op anderen als een soort therapie voor je betekent,wel dan mag je dat bot vieren hier!!Alleen om deze redenen mag je doorgaan met KWIJLEN hier heet heft een genezende werking op jouw!Hopenlijk zijn je kinderen beschermd en zien ze deze zijde van jouw niet!!


  Maak melding

 27. @GMAP en @RAY
  Broeders, laat je niet leiden door wezens die geen enkel toegevoegde waarde hebben voor de samenleving.
  Deze wezens gedijen wel uitstekend in de septic tanks, eten is ten slotte gratis en in overvloed.


  Maak melding

 28. Ray, Raytjehypocreetje Raydaggoe, Raylaggiefassie, raycompleetgestoord, rayallatta, raymisleider, rayracismo, Ray=valse P en Negerzoen=Ray. Ben je gefrusteerd geworden? Erg baja. Ga huilen? Ik heb nog wat voor je:

  In jouw familie zitten geen dommerds. Ze zijn alleen gebrekkig. Je hebt heel veel scholing gehad. Van de duivel! Je houdt van mensen. Zolang ze maar net zo racistisch zijn als jij en er uit zien als jij: korte lichaamslengte, kleine tollie, vies en vettig haar en groot en lelijk hoofd met een enorme pigment vlek. Je droomt niet over India maar over Suriname en de polders waar je je eerste Hindostaanse meisje hebt verkracht. Je droomt ook over je moeder die je tot bloedens toe hebt geslagen omdat ze je geen geld gaf om sopie en black label te kopen. Je hebt een auto van je laatste centen gekocht maar je huis stinkt naar de poep van eergisteren en de dag ervoor. Scheurbuik en prostaatkanker zijn de eerste tekenen van een slechte gezondheid en een naderend einde. Daarom heb je alvast opgeschreven hoe je naar goede Hindostaanse traditie zelfmoord gaat plegen.
  Goed dat je zo op zwarte mensen scheld en tiert. Dat lucht op he? Maar daar in die Haagse achterstandswijk van Hindostaanse nietsnutten, dronkaards en verkrachters ben jij niet meer dan een Hindoelander die ooit in een ver, duister verleden werd geboren, opgroeide met pijn, verdriet, vervloekingen,
  om laag, zwak, ziek en abnormaal te leven, in de laagste kaste van de Surinaamse racistische koelieratten. Dat ga je nooit meer van je af kunnen schrobben Ray=valse P en Negerzoen=Ray. Nooit meer!!


  Maak melding

 29. @Roy
  Het is waar wat je zegt!
  Daarom dat ik niet meer op de LULLIGE en Ziekelijke postings van Bifa ,de gefrustreerde , zal reageren!
  Het zal Bifa uit haar/zijn vel doen springen want geen tegenreakties meer plaatsen zal haar nog gefrusteerder maken en gaat ze nog meer Zeiken hier,maar ik volg je raad op!
  Bifa mag naar hartelust gaan schelden en Zeiken ik ben gewoon klaar met haar!!


  Maak melding

 30. Opvallend dat bijna alle kinderlijke, laag bij de grondse, racistische vol met spelfouten onbegrijpelijke, postings van NDP aanhangers komen.


  Maak melding

 31. @ Henk Molenaar

  En wil jij soms zeggen dat als de vijftien nog in leven zouden zijn, dat het nu beter was in Su? Niemand heeft het recht het leven van een ander te ontnemen, maar wanneer je gemanipuleerd wordt door Den Haag en de opdracht krijgt om constant te gaan staken in Su ( Cyrill Daal ), dan leg je het land plat! Net zoals er contstant een crisis is als nu in de wereld wat ook een politiek spelletje is. Mij lijkt het dan logisch dat er invloedrijke tegenstanders zijn die je in de gaten zullen houden. Denk jij dat deze vijftien zomaar om het leven zijn gebracht Henk Molenaar, denk jij dat. Je doet niet eens moeite om jouw eigen geschiedenis te bestuderen laat staan die van Su, maar je komt wel op een Surinaams forum ouweteringhoeruh over de president? Drugsdealers dit, cokedealer dat, moordernaar dit, moordernaar dat, maar Venetiaan heeft i.p.v. vijftien slachtoffers vijftien verloren jaren op zijn geweten, terwijl honderden stierven door andere omstandigheden en dat zie je niet, vieze flikker. En de jeugd heeft deze vijftien zware jaren bewust meegemaakt en hebben om die reden dus gestemd op de NDP jij flapdrol! Hou je bezig met Mark Rutte ofzo, of een Geert Wilders, of met andere pedofielen in Den Haag zoals de gepensioeneerde Joris Demmink, maar hier heeft niemand jouw commentaar nodig, echt niet. Ontwetende hindustanen als een Ray bijvoorbeeld, zijn dol op je zoals zij dit ook al waren in de jaren ’60. En niet veel later kwam er een verdeling in Su omdat Lachmon met rassenpolitiek kwam. In zijn laatste dagen ergens eind jaren ’90 begin 2000 hoorde ik hem zeggen tegen zijn mensen dat hij er spijt van had, want zijn mensen zijn vandaag juist extremer geworden. Wist jij dit? En patsboem Lachmon was een jaar later dood. Toeval? Hij stierf in Ned, niet in Su Henk Molenaar, net zoals Henk Aaron die ook in Ned stierf. Is geen toeval mi boi. Hou je bezig met je eigen koalo Nederlandse zaken, en laat de president van Su met rust.


  Maak melding

 32. Marty
  @ Henk Molenaar

  En wil jij soms zeggen dat als de vijftien nog in leven zouden zijn, dat het nu beter was in Su?

  Je moet wel een randdebiel zijn om een dergelijke schaamteloze opmerkingen te maken.


  Maak melding

 33. Marty:

  Ik kijk uit naar je volgende postings om de ongelofelijke kakkerlak mentaliteit van de Bouterse aanhang aan te tonen.

  Tegenstanders van Bouterse hangen zich op in een cel aan een dropveter en een gewonde krijgsgevangene wordt door Bouterse op zijn brancard standrechtelijk geexucuteerd.


  Maak melding

 34. @ Henk Molenaar

  Wat, je zoekt duimpjes noh? Je zoekt ondersteuning van mensen op dit forum, jij vuile hypocriet. Ga je geschiedenis leren jonge! Dan kom je mensen hier uitmaken voor een randdebiel, jonge eet m’n mars.


  Maak melding

 35. En Bouterse stuurt een moordcommando naar Rijswijk om de Surinaamse bevrijdingsraad om te brengen. Deze was net naar huis en toen schoten de Bouta Killers 5 leden vaan een band dood die toevallig aan het oefenen was,

  Die President vab jou laten we NOOIT met rus


  Maak melding

 36. Beste Marty :

  Volgens mij heb ik jou vandaag gezien met blote voeten in de omgeving van de Centrale Markt met een paars vlaggetje en bedelend om een paar srd om een Parbo te kopen.


  Maak melding

 37. @Marty,

  Indien jouw redenering klopt, dan hadden de Hollanders alle gelijk van de wereld om de zwarten als slaven te houden. Immers, jij zegt toch dat je macht met alle middelen moet verdedigen?


  Maak melding

 38. Marty: ” Denk jij dat deze vijftien zomaar om het leven zijn gebracht Henk Molenaar, denk jij dat? ”

  Laat Bouterse dan zijn verhaal doen voor de rechtbank in plaats zich als een laffe hond achter de amnestie wet te verschuilen.

  Er is geen enkel excuus om 15 weerloze ongewapende burgers zonder vorm van proces dood te martelen en als honden af te slachten.

  Maar daar denk jij blijkbaar anders over…


  Maak melding

 39. @Henk Molenaar

  Niet meer reageren op de ziekelijke postings van Marty,die geen 1 ons aan menselijke kwaliteiten schijnt te beschikken!
  15 weerloze burgers werden afgemaakt in koele bloede omdat zij durfden hun mening uit te spreken tegen dictator bouta en hij vindt het maar niks,voor hem is het net zo normaal netals zijn baasje denkt dat het is.
  Voor zijn Eigen coup die hij gepleegd had en niet ervoor gestraft te hoeven worden heft hij Amnestie op zijn lijf geplakt ,hij heeft een advocaat, een waarheidscommissie,maar anderen van wie hij vermoedde dat ze een coup wilden plegen heft hij ongenadelijk afgemaakt en geen getuigen achtergelaten. De advocaten die hij heft afgemaakt op deze dag van 8 dec 1982 waren advocaten die Rambocus moisten verdedigen en toen heeft baasje hun afgemaakt,ze moisten voor eeuwig zwijgen volgens ndp baasje. Die vermoedelijke couppleging van de 15 slachtoffers was gewoon een cover-uo om zijn snode daden uit te voeren!!!

  Weg met MARTY,reageer niet op zijn postings!


  Maak melding

 40. We zijn een jonge natie volgens deze moordenaar, die iedere dag leren, alleen wordt deze jonge natie wel onthouden wat ze daadwerkelijk moeten weten nl. dat deze president een moordenaar en drugsdealer is, en te laf is om het 8 dec gebeuren te ontzenuwen, en dat deze jonge natie nog steeds niet beseft dat je met amnestie in feite schuld bekend hebt.


  Maak melding

 41. Beste Jack,

  Bouterse heeft zelf geen idee wat voor onzin hij uitkraamt. Hij leest als een verdoofde zombie tekst op van een blaadje dat hij net van Clifton Limburg heegt gehad…


  Maak melding

 42. Hij probeert te zeggen dat we nog lang niet de echte Afrikaanse toestanden hebben bereikt.De Bekkers en de Choenie’s vertragen het proces aanzienlijk.Pas als we een Burundi en een Rwanda achter de rug hebben,kunnen we de natie vorming in de juiste richting dirigeren.


  Maak melding

 43. de hollanders hebben de grootste mens onterende handelingen tegen het crioolse volk begaan door te proberen als god te zijn en zich in deze tegenwoordigetijd zich als god te manifesteren.
  dat doen ook de arabieren en aziaten”maar”HEEFT GOD OOIT TOESTEMMING AAN WIE DAN OOK GEGEVEN OM EEN MENS ALS SLAAF TE GEBRUIKEN,en als jij zou zeggen dat god dat toegelaten heeft,dan,maak jij god medeplichtig aan moord”en wie ben jij om over god te oordelen”het slaven handel is door HEBZUCHT,JALOESIE,EN HET STREVEN NAAR MACHT ONTSTAAN”nu word het politiek genoemd.


  Maak melding

 44. Het streven en behouden van macht deed Bouterse en kornuiten de 15 dec moorden plegen.
  Het streven en behouden van macht deed de Hollanders in slaven handelen.


  Maak melding

 45. Henk molenaar zo zie je het dan maar ,dat nog de moordenaar en drugsdealer tegen commentaar kan en nog zijn domme aanhang . Ik zou zeggen kijk maar uit anders beginnen hun straks ook zomaar te schieten


  Maak melding

 46. Aldus professor belazerikus, alias B.

  Jij bent degene die een wig drijft tss de verschillende bevolkingsgroepen, dus ben jij de laatste die iets moet roepen over natie-vorming.

  We zullen zie in hoeverre deze deal winst oplevert voor de Surinaamse bevolking!
  Geduld is een schone zaak!
  De toon is gezet, helaas krijgt de volgende regering een ontiegelijk grote puinzooi op hun bordje, om te verwerken.

  Ik benijd ze in ieder geval niet!


  Maak melding

 47. Eigen ondervinding is de beste leermeester! maar let wel op!!!!! Laat niet je helemaal uitn…en!!! of van allen kanten pakken!!


  Maak melding

 48. Ook ik sluit me aan bij HENK MOLENAAR en GMAP.

  MARTY is niet alleen een arrogante randdebiel, maar ook moreel totaal bankroet,goedkoop, opportunistisch, zielig en lachwekkend tegelijk,labiel, compleet van de wereld, maar voornamelijk DOM…..

  Have a nice day!


  Maak melding

 49. Zoveel scheldpartijen van de mensen aan de noordzee.
  Zooooveeeel jaloezie maar als ik ze zo zie schelden en tierelieren weet ik dat dit een goeie deal is en dat we vooruit gaan hahahahahaha…..


  Maak melding

 50. Als jij de geschiedenis van creoolse koninkrijken na gaat zal jij merken dat wij nooit slaven gehad hebben,”tot dat de aziaten,arabieren en europeanen zich met ons kwamen bemoeien en ons van ons gebied kwamen ontvoeren.
  Nu willen wij ons zelf uit de handen van die mentale en geestelijke slaven drijvers bevrijden “is dat dan niet goed”afgedankte haters,redimusus,fronters,jullie zijn in een matrix waar jullie nooit meer uitkomen,jullie ziel heeft jullie allang verlaten,alleen merken julie dat nog niet.

  Ik zeg DESIE BOUTERSE IS THE PRES ,en dat zal nog lang zo blijven.
  Klagen en schelden gaat niet helpen”wij hebben jullie allang door.


  Maak melding

 51. Bouterse krijgt al regelmatig blackouts. Hoe wil hij dan nog lang president blijven? Tenzij je het presidentschap belachelijk wil maken natuurlijk. Dan kan het wel.


  Maak melding

 52. Blaffende honden bijten niet.
  Wij surinamers zullen elkaar helpen in echte tijden van nood.
  Bouta,Pas dus op.
  NDP ers ,een gewaarschuwd bouta telt voor de hele achterban.


  Maak melding

 53. Jullie kunnen zeggen wat je wilt van Baas, maar op 8 december heeft hij niet gediscrimineerd, Zowel creolen als hindoestanen gingen eraan.


  Maak melding

 54. Bryan: ik ben alleen jaloers op het weer en de natuur in Suriname…..

  Ik zag vandaag weer een oude vrouw in de binnenstad verdwijnen in een put die niet was afgedekt… De binnenstad is nog net zo’n gribus als 3 jaar geleden.

  Toeristen schrikken zich het lazarus als die enorme teringzooi zien in Paramaribo. Hotels zijn leeg, touroperators canceellen al weken toers naar het binnenlan vanwege gebrek aan toeristen.

  Gaat lekker zo….


  Maak melding

 55. @ @@@@@@@.
  Ga eens de serie waarin Roue Verveer zijn rotes op zoekt bekijken en zie dat men in west afrika wel slaven had en zelfs zeer recent nog. Een zeer zwarte Asantie woonde in het slavenstation dat door zijn grootvader nog gebruikt was.
  Daarnaast Slaven waren het product van allerlei oorlogen (wereldwijd gebruik).

  Vertel geen onzin


  Maak melding

 56. @@@@@@@
  Als jij de geschiedenis van creoolse koninkrijken na gaat zal jij merken dat wij nooit slaven gehad hebben,”

  Tuurlijk jongen: de Afrikanen waren altijd altijd de braafste jongetjes van de klas….

  Keep on dreaming idiot


  Maak melding

 57. Sommige mensen hebben de jaren tachtig niet bewust meegemaakt hebben geen flauw idee dat niks onder Vene zo erg was als dat. Een ieder die beweert dat Venetiaan 15 jaren heeft weggegooid snapt misschien veel van politiek, maar geen zier van economie.


  Maak melding

 58. op de dag dat er 140 jaar immigratie herdacht werd is men begonnen met opgravingen te Mariënburg doel is het vinden van een massagraf waarin met de overblijfselen van standrechtelijk gexecuteerde immigranten die protesteerden tegen de slechte omstandigheden waarin zij verkeerden!!

  Vreemd genoeg hoor ik niemand hierover.
  gekke henkie, kereltje gmap e.a. waarom zwijgen jullie??
  Dan-banza Dan-izka!!!


  Maak melding

 59. Beste Abaisa:

  Hoeveel jaar wil je terug de geschiedenis is om een tegenargument te hebben voor de misdaden van je president?


  Maak melding

 60. Beste Abaisa

  Niet om de moord goed te praten:

  Directeur James Mavor werd op 29 juli door de arbeiders achtervolgd en omgebracht. Dezelfde dag arriveerde een detachement van het Koloniale Leger op Mariënburg. Op 30 juli werden arrestaties verricht, waarna woedende arbeiders optrokken naar het kantoor. Toen vervolgens op de muitende arbeiders het vuur werd geopend vielen er 17 doden en 39 gewonden. Van de gewonden bezweken er later nog zeven.


  Maak melding

 61. De 15 slachtoffers worden door Boiterse “Dat december ding” genoemd.

  De 24 doden van Mariënburg noemen de Paarse Paupers een massa slachting.


  Maak melding

 62. gekke henkie,
  ik vroeg niet om een vergelijking ik had alleen niks van jullie gehoord hieromtrent terwijl het toch een hot item is, het is nu gaande, de Immigranten gemeenschap wacht met smart op de uitkomst om deze slachtoffers alsnog een behoorlijke rustplaats te geven.
  En jij komt ouwehoeren met je vergelijkingen het is wel typisch dat daar ook nog 3 reacties voor nodig had.


  Maak melding

 63. Speciaal voor Abaisa:

  vrijdag, 07 juni 2013 04:40

  Megaprojecten van de regering in de ijskast

  PARAMARIBO – Het ziet er naar uit dat een groot aantal groots aangekondigde megaprojecten van de huidige regering in de ijskast is gezet. In het regeerprogramma 2010-2015 was gesteld dat er onder meer gebouwd zouden worden: bruggen over de grensrivieren, een highway met negen ‘fly-overs’, 18.000 woningen, acht flats van 250 wooneenheden, een diepzeehaven, …

  ziekenhuizen, en een weg naar Brazilië. Deze gigaprojecten zijn vooralsnog luchtkastelen gebleken en ook andere beleidsintenties zijn òf meerdere malen uitgesteld òf zelfs volledig van de baan.


  Maak melding

 64. ‘We zijn een jonge natie, we leren elke dag’ “We zitten in een leerproces en hebben gaandeweg meer inzicht verkregen. Recent zijn we in overleg met vrienden tot de conclusie gekomen dat we veel beter voorbereid zullen zijn in de toekomst”, zei Bouterse.

  Wel meneer Bouterse, u bedoelt dat jullie leer geld hebben moeten betalen. Jullie hoeven géén(weinig) geld te verspillen, die jullie heel hard nodig hebben.Als jullie vooraf veel betere en integere adviseurs(die van hoed én de rand weten) zouden raad plegen. Mensen die beter weten wat in de wereld te koop is, en hoe je goeie contracten afsluit!

  Trouwens,in welke sector gaan jullie de winsten investeren? Zodat jullie op lange termijn meer rendement kunnen maken voor de volgende generaties.Gaan jullie hier in, ook eerst fout op fout maken, daarna tot goeie inzichten komen?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 65. Gekke henkie ik zie dat je hard je best doet om dit onder de mat te vegen. Je hebt er 10 reacties voor gebruikt maar ze waren allemaal even onzinnig als de gebruikelijke rotzooi van jou.

  Ik heb het maar weer 1x meegenomen in de hoop dat je maatjes misschien iets zinvoller te zeggen hebben dan jij.

  XXXXXXXXXXXXXXXX

  Vrijdag 7 juni 2013 om 19:41 uur, door Abaisa
  op de dag dat er 140 jaar immigratie herdacht werd is men begonnen met opgravingen te Mariënburg doel is het vinden van een massagraf waarin met de overblijfselen van standrechtelijk geëxecuteerde immigranten die protesteerden tegen de slechte omstandigheden waarin zij verkeerden!!

  Vreemd genoeg hoor ik niemand hierover.
  gekke henkie, kereltje gmap e.a. waarom zwijgen jullie??
  Dan-banza Dan-izka!!!


  Maak melding

 66. Call Me Stupid…

  Maar een deal is pas een deal als er betaald is.
  Ik heb nog negens gelezen dat Suriname usd 400.000000 heeft gestort op de rekening van IamGold.

  Dus is er nog geen deal.


  Maak melding

 67. Abaisa: Lekker belangrijk……

  Leuk geprobeerd dit onderwerk als afleiding te gebruiken voor de actuele problemen van Suriname. Zie de demasque van de regering Bouterse die GEEN ENKEL megaproject heeft uitgevoerd.


  Maak melding

 68. Bouterse denkt dat hij de volgende verkiezingen al op zak heeft. Maar hij kan zich lelijk vergissen. Het volk kan nog altijd wakker worden en voor een verassing zorgen.


  Maak melding

 69. Plato,
  dan zal je zien wie echte democraten zijn.
  Vene heeft terecht met pijn in zijn hart de uitslag van de verkiezing moeten aanvaarden.
  Bouterse is bezeten van de macht, hij is machtsdronken en dat maakt hem een gevaarlijke gek, zie moiwana en 8 december.


  Maak melding

 70. hmm, we leren elke dag, maar we kiezen ervoor om niet te onthouden.
  motie van de oppositie afgemaakt met woorden als: volksverlakkerij, misleiding van het volk en wat dies meer zijn.
  motie gelezen, starnieuws. tenenkrommend. suriname moet overal voor betalen en de winst is voor de multinational. zij maken een schone zuivere winst omdat er geen kosten zijn, voor hun. we leren elke dag, maar wat leren wij elke dag?


  Maak melding

 71. Bouterse staat elke ochtend op, kijkt in de spiegel en begint dan keihard te lachten

  “Hoe heb ik als coupepleger, drugshandelaar en moordenaar ooit kunnen schoppen tot president van Suriname. Ik had eigenlijk achter tralies moeten zitten”.

  Dat kan alleen in Suriname…


  Maak melding

 72. @Henk Molenaar, goede vraag.
  Ja hoe is dat mogelijk? Ik heb daar maar één antwoord op. Het volk heeft geen scrupeles. Het volk is ook teleurgesteld in de oude politiek en snakte naar een sterk charismatische leider. Scholing en ethiek zijn niet belangrijk meer. In 1980 is een andere soort politiek voering ontstaan. Het hebben van een onbevlekt blazoen is niet belangrijk, als je maar stoere taal jegens de ex kolonisator kan uitslaan en demagogische uitspraken doet: geef het volk brood en spelen!


  Maak melding

 73. @Abaisa

  Wat gaan ze dan met de botten en beenderen doen!!???
  In de etalage kast stoppen als tentoonstelling!!!???
  Wat wil die man of wat willen de paarsen hiermee bereiken??!!!

  ZELFS met de beenderen en botten van slachtoffers die de eeuwige rust verdienen gaan de PAARSEN politiek mee bedrijven!!!

  Ga PAARSEN ,gaan jullie de graven opgraven van de 15 slachtopffers gemaakt aan de handen van jullie baasje!!!
  De wonden op hun lichamen spreken de waarheid. Ze werden kapot geschoten door de vuurpeleton van je baasje na eerst zwaar te zijn mishandeld!!!

  Hun moordenaar loopt vrij ,eentje zit in Djakarta en de rest nog in leven zijnde zijn mini-sterren!!!
  Een enkelen hebben last van geheugenverlies ,de amnesialijders van Boxel!!!
  Ga deze groep vragen wat er op 8 dec 1982 zich heeft voltrokken op 8 dec en er heerst een algemene BLACK-OUT bij deze daders!!
  Neen niemand is geintereseerd in het dieken van deze man ,er zijn slachtoffers gemaakt in deze eeuw door de lijder van Suriname en deze gek gaat de graven van slachtoffers verstoren gewoon voor een beetje bekendheid!!!

  Paarswe imbeciel !!!


  Maak melding

 74. Beste Ray: Paars gebruikt dat massagraf alleen als afleiding van de eigen recente misdaden. Zo doorzichtig.

  Wedden dat Bouterse deze slachtoffers van Nederlandse overheersing aanwezig bij het herbegraven en dat deze ceremonie uitgebreid op de tv wordt uitgezonden.

  Ondertussen de moordenaars van de 15 critici van het Bouterse bewind beloond met fraaie posities en hebben ze de hoogste onderscheiding gekregen.

  Wat een land……

  Is er dan geen enkele Surinamer met gevoel van rechtvaardigheid die zegt; Dit pik ik niet!?


  Maak melding

 75. we zijn aan het leren..

  hallo je bent al 38 jaar en nog steeds in de fruebel klas aan het leren.,hoelang nog..

  in de toekomst zullen we veel beter voor-bereidt moeten zijn..

  hallo,in de toekomst is er geen grondstof meer in sme,maar alleen vergiftigd grond en geen leven meer,alle marons wonen dan in parbo op ge-ocupeerd grond.
  .,dan zal ook niemand meer in sme komen investeren..

  als je de kennis niet hebt,dan koop je dit in europa of elders in de wereld,maar wees niet dom..

  wat is inmiddels met die 140 miljoen US$ gebeurt en de 90 000 try ounce goud,waar naar toe gegaan..

  enige toelichting a.u.b..


  Maak melding

 76. hoe kun je zo dom zijn,,om te zeggen dat wij hij,,, bbd aan het leren is..,,

  hoe oerdom kan je zijn..

  dat betekent,dat jij als ,,president,, totaal omgeschikt ,onkundig ongelettert bent..

  je moet direct verdwijnen..en dan nog zó-één overeenkomst tekenen,die miljarden US$ waard is,tenkoste van de natie tekent.

  hoe kun dan nog trots zijn..,bovendien teken je zelf een overeenkomst,zonder vooraf gelezen te hebben,nieteens onder voorbehoud..
  man donder toch op..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.