dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Geslaagde netwerkbijeenkomst over goudindustrie in Suriname'

‘Geslaagde netwerkbijeenkomst over goudindustrie in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

[Ingezonden] – In het Pinksterweekeinde organiseerde de Stichting Collectief Overzee Suriname een netwerk bijeenkomst in Amsterdam met als thema ‘De Goudindustrie in Suriname’. Deze werd bijgewoond door een grote groep belangstellenden. Ook waren er diverse hoogwaardigheidsbekleders uit Suriname en België.

De heer Ernest Grep (vice voorzitter Stg COS) gaf aan dat de Nederlandse economie een diepe crisis doormaakt, terwijl aan de andere kant de Surinaamse economie een groei van 4,7 % per jaar laat zien en zonder de steun van donoren. Verder gaf hij een helder overzicht over de kleinschalige en grootschalige goudwinning op dit moment in Suriname.

De heer Ricardo Panka (fractievoorzitter van de MegaCombinatie) gaf een helder beeld van de zaken die er spelen rond de concept-wet PSA en eindigde met de voorspelling dat de wet vóór 1 juli kan worden geratificeerd. Zijn vurige pleidooi om de kennis en kunde van de diaspora te betrekken bij de komende kansen en ontwikkelingen (ook op het gebied van landbouw, bosbouw, visserij, onderwijs) in Suriname werd bijzonder gewaardeerd. De belangrijkste boodschap die hij de totale Surinaamse gemeenschap meegaf is te kijken naar wat ons bindt en niet wat ons scheidt. Vanuit de liefde voor het land te werken aan de toekomst van onze kinderen.

Ook andere gastsprekers uit Suriname werd de kans geboden om inzicht te geven in onderwerpen waar zij zich mee bezighouden. De heer Anwar Wazir(ondernemer), Mevrouw Samsodien(DC), De heer mr. Yurel(DC), ambassadeur Wilfried Christopher en stadsdeelwethouder Amsterdam Zuidoost Urwin Vyent gaven voordrachten die enthousiast werden ontvangen.

Ook de update t.a.v. het woningbouwproject City of Para mocht op grote belangstelling rekenen. In een open en constructieve sfeer werden vragen gesteld en antwoorden gegeven. Standpunten en ideeën werden uitgewisseld in een zeer gemoedelijke sfeer. De organisatie (S.C.O.S) werd gecomplimenteerd met deze zeer geslaagde avond, die zoals gewoonlijk werd afgesloten met een geanimeerde Meet en Greet sessie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES