maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid‘Zelfmoord groeiend sociaal probleem in Suriname’

‘Zelfmoord groeiend sociaal probleem in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – Zelfmoord is een groeiend sociaal maatschappelijk probleem. Dit zegt minister Shirley Sitaldien van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Jaarlijks ondernemen honderden een poging om een eind aan hun leven te maken. Dat lukt een belangrijk deel wel. Daarom zal Suriname uit een ander vaatje moeten tappen.

Weliswaar zijn er zowel vanuit de overheid als particuliere hoek inspanningen. Maar het tempo waarin het gaat vraagt om een grondiger benadering. “Jaarlijks verliezen we honderden medeburgers aan suïcide en vele honderden doen een poging een eind te maken aan hun leven. Veel familieleden houden er een trauma aan over en verwerken van het verlies lijkt soms onmogelijk”, zei Sitaldin tijdens het symposium Suicide prevention in rural Caribbean.

Van het symposium worden dan ook bruikbare resultaten verwacht. “Suïcidegedachten kunnen fataal zijn, ontwrichten familie- en vriendenrelaties. Het is een complex probleem dat om een multidisciplinaire benadering vraagt. Natuurlijk moeten we zoeken naar de determinanten en naar wegen om te voorkomen, naar risicofactoren en beschermende factoren. We moeten werken aan het snel verzamelen van data”, aldus Sitaldin.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Tja, met een regering die bestaat uit analfabeten politieke delinquenten, staatsdebielen moordenaars fraudeurs met grijpgrage handen,zonder zicht op vooruitgang, maar alleen achteruitgang, dan krijg je vanzelf wel zelfmoordneigingen.


  Maak melding
 2. Tja, hoe los je dit op? Je kan niet in iemands hoofd kijken. Henk Molenaar en Who cares hebben het bij zo’n persoonlijks en ingrijpendst over de NDP en de regering. Het zal je kind of een ander familielid zijn zeg ik dan die zelfmoord heeft gepleegd. Dan piep je wel anders!


  Maak melding
 3. Zinloze investering! In de westerse landen gebeurt het ook. Wat dat betreft is Suriname niet uniek.
  Wat er wel moet gebeuren is het creeeren van perspectief voor de jeugd: beter onderwijs, sport en recreatie, werk, gezondheidszorg (belangrijk), huisvesting etc etc.


  Maak melding
 4. PLATO heeft het heel goed gezien.
  Perspectief daar gaat het om.
  Maar dat snapt onze BIFA natuurlijk weer niet, want perspectief betekent weg met de paarse crimicolors….


  Maak melding
 5. @WC,
  Wat dat betreft ben je een unicum; een Antiliaan die zich bekommert om problemen die zich voordoen in Suriname.
  Get lost! Of bezoek Antiliaanse fora (helaas je hebt er geen) om ook de huid van de Antiliaanse bevolking vol te schelden.


  Maak melding
 6. Who Cares,

  En dat is hem nu juist: er kan nog zoveel perspectief zijn toch blijft het zelfmoordcijfer hoog. Het heeft maar voor een beetje of helemaal niets te maken met de politieke situatie van het moment. Paarse criminele bende Dada Bouta of de groene loper van het Front, als je dit leven zat bent dan is het zo gebeurd. Waarom? Dat is één van de geheimenissen waarvan je het antwoord alleen terug kan vinden in het hoofd van de persoon die zelfmoord pleegt. Het is geen probleem dat is ontstaan onder de regering van DaDa Bouta. Het speelt al decennia en niet alleen onder de Surinamers in Suriname. Lees eens wat extra info over het hoge aantal zelfmoorden onder b.v.b de Hindoestanen in Den Haag. Wil je zeggen dat hier in Nederland ook geen perspectief is? Please…

  Jij en Henk Molenaar maken zoiets persoonlijks en ingrijpendst als zelfmoord tot een politiek issue. En ik zeg opnieuw, je piept meteen anders als het je kind is of een ander familielid.


  Maak melding
 7. Zelfmoord is een maatschappelijk probleem.
  Je kan het niet geheel voorkomen, maar wel terug brengen. Daar licht een taak voor de overheid en de burgers. Door voldoende controle en weten waarop je moet letten is het wel op te sporen.
  De overheid moet sociaal gaan denken en handelen.
  Men moet niet denken van ike ..ike..en de rest kan stikken. Het vereist wel een ander manier van denken van de overheid en de burgers.
  Maar de vraag of Suriname daar klaar voor is.


  Maak melding
 8. wiens schuld is het wie is de zonde bok paars het !!!!
  alles wat mis gaat is paars ,sommigen hier zijn bekrompen
  wees objectief eerlijk en transparant en geef elke regering de schuld van de ellende die zich al die jaren tot op heden zich afspeelt .je hoeft niet van paars te houden ,maar elk verstandig mens elk verstandige surinamer weet dat dit niet van vandaag is .

  so so voermang e rigeer sranang ,front was is niet beter dan paars .hoe lang hebben zij niet aan de macht gezeten .


  Maak melding
 9. @bifa, het enorme hoge aantal zelfmoorden onder Hindoestanen, (voornamelijk jonge meisjes) heeft niets te maken met het perspectief in Nederland. Het is een cultuurverschijnsel. Als er honderden zelfmoorden en pogingen daartoe in Suriname plaatsvinden, dan is dat op zo’n kleine populatie een bizar hoog percentage.


  Maak melding
 10. Henk,

  Bedoel je met je opmerking dat ik beweer dat het hoge aantal zelfmoorden iets te maken heeft met perspectief?

  Ik beweer dat niet hoor. Who Cares, Henk Molenaar en Plato komen met die idiote stelling. Who Cares en Molenaar halen er zelfs de paarse criminele bende van Dada Bouta erbij want in hun beperkte visie is het verwijderen van die bende de oplossing van alle problemen in Suriname. Zo simpel werkt het natuurlijk niet, maar dat inzicht is iets te moeilijk voor hen. Het is wachten op de bijdrage van GMAP, waarschijnlijk net zo beperkt.


  Maak melding
 11. wij surinamers zoeken altijd een zonde bok .
  met vuil in die rivieren en trenzen geven ze de regering de schuld .met zelf moorden de schuld van de regering.
  met stelen de schuld van de regering .
  tijd dat wij bij ons eigen te rade gaan .


  Maak melding
 12. Over zelfmoord gesproken..wie zijn die 2 boy,s ruben en julian en die pa van hun wij gaan niet raar lullen over zelfmoord in su..dit noem men sociaal probleem.het is een gereduceerd tot collectieve emotiebeleving.社会问题.
  I LOVE SU WOON EN WERK..


  Maak melding
 13. Ik vermoed dat Social media ook een belangrijke rol speelt.

  In suri heb je een ‘ongekende’ grote sociale controle, en nu met de beschikbare media is het nog erger.
  Voordat je het beseft sta je met je hele ‘hebben en houwen’ op het Internet.
  Die mensen daar weten niet om te gaan met deze nieuwe technieken en de slachtoffers kunnen het niet aan dat ze vaak onterecht a la publiek besmeurd zijn.

  Eén van de redenen, er zullen nog wel meer zijn!


  Maak melding
 14. Wat verwachten jullie met leiders die jullie hebben.
  Alle presidenten die Suriname gehad heeft en die nog zullen komen kunnen hun eigen leven niet op orde zetten laat staan een paar mensen.Het zit in het bloed je kan niet anders al wil je het.


  Maak melding
 15. mevr;S,Sitaldien,het probleem is makkelijk op te lossen als er meer aandacht aan de belangrijke behoefte van het volk wordt besteed,o,a,gerichte educastie die men op landelijk niveau moet kunnen aanpassen en die op zelf ontwikkeling is gebaseerd met ook kennis van het sociaal concept dat eendracht zou moeten realiseren voor een goede maatschappelijk gemeenschap.
  Ook hierbij is het opvoedings kwaliteit per gezin wat betreft,geloof,het samen bespreken van knel punten en het oplossen ervan,manier van denken over het opvoeden enz.
  omdat men in de vorige eeuwen ons denk en levens stijl van andere bevolking geinporteert hebben is het nu een probleem voor velen om hun zelf terug te vinden in hun eigen waarde,en dat kan’zoals men nu meemaakt’dodelijke effecten onder ons teweegbrengen,ons brobleem is dat wij teveel van NL geadopteerd hebben,bv,manier van denken,manier van politiek stelsel,opbouw visie,maatschappelijk orde,educatie dat niet voor zelf ontploing van land(su)volk gericht was,geschiedenis lessen die niks met onze voorouders geschiedenis temaken had/heeft en als er geschiedenis lessen werden gegeven dan was het tijdens slavernij en niet hoe onze voorouders waren voordat er enige mensen handel bestond,enz.dit heeft ons in een negatieve spiraal doen belanden.
  dicipline aan het bevolking om stappen te ondernemen die vooruitgang en ook goed voor hen moet zijn zou van de regering als inspiratiebron moeten komen,maar dan is het wel nodig dat die inspiratie geen politieke achtegronden zou moeten hebben anders gaat men volgens een concept werken dat het volk geen mentale vrijheid verschaft,hierin moet men dus openmind moeten zijn en universele inbreng tot realiteit brengen.

  ik zal niet veel zeggen vanwege bepaalde personen op deze forum die met hun negatieve reacties zullen reageren maar die zelf iedeen van mijn mening onderscheppen om voor hun zelf te gebruiken.


  Maak melding
 16. Sra,

  Je moet wat minder van die Djonko’s roken met Coca en ook wat minder Black Label drinken. Je produceert anders alleen maar volstrekt onbegrijpelijke zinnen. Niets aan te ontleden.


  Maak melding
 17. Toekomst perspectieven, goed onderwijs afstemmen op vraag op de arbeidsmarkt, vroegtijdig school verlaten verbieden en verplicht een vak leren, werkgelegenheid, inkomsten garantie, economische groei, verbeterde zieken en sociale zorg, pedagogische en sociale controle, opvoeding, enz. enz. dit zijn factoren die volgens mij de zelfmoorden niet helemaal zal elimineren maar zeker zal doen verminderen. Er zijn altijd uitzonderingen…

  Als je een goed toekomst voor jezelf ziet zal je minder geneigd zijn om een einde te maken aan je leven. De meeste mensen die willen vluchten zijn economische vluchtelingen, die geen toekomst in Su zien…


  Maak melding
 18. Dit alles is niet te wijten aan onze regerng maar aan onze moderene opvoeding, bij de hindustanen is ht al jaren zo dat ze zelfmoord als einig oplossing zien vr hun ploblemen en doordat zij in weer geboren worden in een betere leven.ouders moeten er op letten hoe ze omgaan met hun kinderen want ze krijgen de kinderbescherming op hun dak.leerkrachten moeten onder een druk van zowel ouders als lln werken ,worden op het matje geroepen omdat ze de lln willen opvoeden, hun werk is nt alleen lesgeven maar ook opvoeden , zodat onze kinderen waardige beurgers in de maatschappij kunnen worden. De regering heeft hiermee niets te maken maar de ouders.ouders moeten hun kinderen normen en waarden bij brengen , en nt hun zin geven in zowel dingen die nt goed zijn .dt is nt houden van je kind.zowel in su als in ned zie ik hoe ouders met hun kind omgaan je mag van je kind houden maar doe ht goed,en belangerijkste leer ht kind wat goed is en slecht, dan zal je later de vruchten van plukken .en allerbelangerijkste ,Geef je kind een christelijke opvoeding!!!!!


  Maak melding
 19. @Bifa
  correctie. moet zijn: zo iets persoonlijks en ingrijpendst.

  Niet bang worden.Ik had je begrepen!Het is maar een verschrijving,dat kan dus geen kwaad! 🙂


  Maak melding
 20. Medusa,

  Ha,ha,ha,ha,ha. Met jou in de buurt moet ik op mijn hoede zijn. Dalik ie nak mi flaw want mi mek wan taalfout. Dus…mi voorzichtig.


  Maak melding
 21. Dames en heren.Ik wil vooral jullie aandacht vragen voor de summiere bijdrage en voor de manier waarop de essentie van dit onderwerp door Who cares(afkorting Wc de ex Rhodesiër uit het APARTHEIDSREGIEM en Zimbabwaanse vluchteling die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen) en de racist Henk Molenaar door accentverlegging wordt gebagatelliseerd, gekarikaturiseerd en wordt weggewoven.
  Terwijl ze bij andere onderwerpen bijvoorbeeld vooral die over tienerzwangerschap,over het slavernijverleden,over éénoudergezinnen handelen,kortom zodra het de afro Surinamer betreft wel het voortouw in de discussie nemen.
  DAT BEDOEL IK NOU!!!
  Let nu maar op ze zullen over dit onderwerp weinig inbrengen!
  VEEL KIJKPLEZIER!!!


  Maak melding
 22. @R!@O
  Ik geef je deels gelijk tot het gedeelte over Nederland; Moet dat nou?
  Dit probleem is een onderonsje,laat Nederland er buiten en laten we gezamenlijk over “ONS DING”(wie egie sanie) dat ons zolang bezighoudt brainstormen,toch?


  Maak melding
 23. Medusa.

  Ik heb bij vooral Molenaar en Who Cares elke keer weer het idee dat ze alleen maar op dit forum zijn om het vuurtje op te stoken en Surinamers tegen elkaar op te hitsen. Tegen DaDa Bouta en zijn politiek is één. Vaak volkomen terecht. Maar is daarom elk onderwerp politiek op dit forum en DaDa Bouta gerelateerd?


  Maak melding
 24. @Bifa
  Don’t you worry. ;-).Ik ben altijd in een ieders nabijheid;goedschiks dan wel kwaadschiks!
  Je moet mijn hete adem in je nek kunnen voelen.


  Maak melding
 25. bifa

  jij redeneerd net als enkele negatievelingen op deze forum’ik heb mijn mening voor een oplossing gegeven’maar jij begint persoonlijk te worden,net alsof het bovenstaande nieuws over mij gaat.
  dat jou verstandelijke vermogen op een heel lage nivaeu is heb ik allang begrepen’en dat jij niet probeerd begrijpend te lezen is niet mijn zorg”vandaar dat jij niet goed uit jou woorden kan komen en uit gaat schelden”als jij geen uitleg over mijn schrijven hebt,moet jij eerst leren het te begrijpen en dan een positiever antwoordt geven,’of kan jij dat niet,kan jij nog steeds mijn woorden niet ontleden of ben jij daar te dom voor.


  Maak melding
 26. @ sra
  Ik geef niet vaak een plus en bovendien zal/kan/moet/mag/ jij en wil ik nooit een vriend van je worden,jij ook niet hoop ik,maar je krijgt nu een DIKKE plus!BRAVO!!
  Maar pas op,met mij weet je het nooit!


  Maak melding
 27. @sra
  Om elk misverstand met Bifa te voorkomen.
  Ik heb het over jouw reactie van donderdag 23 mei 2013 om 11:54 uur en NIET over die van donderdag 23 mei 2013 om 13:23 uur.


  Maak melding
 28. medusa

  vrienden gaan wij nooit worden,dat heb jij goed gezien’maar ik kom niet op deze forum om plussjes of minnetjes,ik geef mijn mening over het bovenstaande nieuws en wie daar negatief of positief op wil reageren is niet mijn zorg’maar wie negatief op mijn persoon reageert krijgt de vollelaag terug.
  (ik hoef geen BRAVO van jou of wie dan ook op deze forum,het gaat mij om begrip en opbouw van su)


  Maak melding
 29. @Magda
  Jij zegt:”Geef je kind een christelijke opvoeding”!!!!!

  Ik zeg geef je kind een GOEDE opvoeding.
  Waarom zeg ik dat?
  Ik ben humanist en hang geen enkele andere denominatie aan!Dus mag ik ook effe meedoen?In jouw aanbeveling sla je mij en vele andere humanisten anders over!


  Maak melding
 30. Bifa

  het is te begrijpen dat jij een uitweg zoekt’jij bent over roken en drinken begonnen(heb jij mij ooit zien roken of drinken)
  maar voor de duidelijkheid”jij moet een bepaalde opleiding gehad hebben om mijn mening te begrijpen,en aangezien jij dat niet gehad hebt(kan ik uit jou schrijven opmerken)raad ik jou aan om niet te reageren als bepaalde woorden jou verstandelijke vermogen niet kunnen vatten,op die manier zet jij jou zelf minder voor lul.


  Maak melding
 31. @sra
  Ik bepaal welke reactie ik van een plus of min voorzie.
  Is dat duidelijk?
  En als de positieve/negatieve reactie niet jouw zorg is,waarom geef je daarna dan een tegenreactie,DOMBO!!!!


  Maak melding
 32. Sra,

  Tja, moeilijke woorden gebruiken, in zinnen zonder regelmatige structuur of grammaticale regels, en denken dat je duidelijk bent. Alleen jij, iemand met beperkte verstandelijke vermogens, denkt ermee weg te komen. Dan kan ik alleen maar concluderen dat je nog aan de Djonko en Black Label bent. Dus nogmaals… ‘move on’.


  Maak melding
 33. bifa

  weet jij wel wat gramatica inhoud en een structurele woorden bundeling’ik denk het niet,anders zou jij jou onzin anders verwoorden”mijn advies’gaat een gerichte opleiding volgen.


  Maak melding
 34. Sra,

  Als jij al niet eens het woord grammatica correct kan spellen, geen hoofdletters gebruikt en een punt bij het einde van een zin, dan denk ik niet dat je de aangewezen persoon bent om mij hierin les te geven. Dus volg je eigen advies: ga een gerichte opleiding volgen. En… stop met het roken van die Djonko met Coca en drink wat minder Black Label.


  Maak melding
 35. Tja ,als de 1 het in zijn hoofd met de gedachte rondloopt dat hij /zij zelfmoord gaat plegen kunnen wij deze niet meer redden,je mag dan tot ze praten tot je hoofd ervan barst, alle goede bedoelingen van ons ten spijt , de toekomstige slachtoffer van ZELFMOORD gaat je goedbedoelde adviezen niet opvolgen!
  Dan heb je weer anderen die in een MOMENTOPNAME zichzelve van hun leven beroven omdat ze zich laten lijden door emoties!


  Maak melding
 36. Wij blijven maar over lullen en doen niets, eigenlijk niet waar behalve nog meer lullen.
  Aan mijn hindoestaanse broeders en zuster een mensenleven wordt maar een keer in in 8400.000 levens gegeven, verspil het niet, en reïncarnatie versnelt of werkt niet door zelfmoord.


  Maak melding
 37. WAT SUMMIERLIJK EN GERESERVEERD ALLEMAAL BIJ DIT ONDERWERP DAT ONS “ALLEN” ZEER DIEP RAAKT!

  1.Of kunnen we de reacties pas om 19:00 uur verwachten 2.of weten we niets zinnigs hierover te vertellen
  3.of zitten we weer te wachten op:
  *een onderwerp over tienerzwangerschappen,
  *over het slavenmonument?
  *over het slavernijverleden&herstelbetalingen,
  *over éénoudergezinnen,
  *over grondoccupatie,
  *over kabula etc?

  WAAR ZIJN ZE WEER ALLEMAAL GEBLEVEN????
  VREEMD!!!!!


  Maak melding
 38. “Ik zou wel eens willen weten”

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de bergen zo hoog
  Misschien om de sneeuw te vergaren
  Of het dal voor de kou bewaren
  Of misschien als een veilige stut voor de hemelboog
  Daarom zijn de bergen zo hoog

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de zeeën zo diep
  Misschien tot geluk van de vissen
  Die het water zo slecht kunnen missen
  Of tot meerdere glorie van God die de wereld schiep
  Daarom zijn de zeeën zo diep

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de wolken zo snel
  Misschien dat ’t een les aan de mens is
  Die hem leert hoe fictief een grens is
  Of misschien is het ook maar eenvoudig een engelenspel
  Daarom zijn de wolken zo snel

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de mensen zo moe
  Misschien door hun jachten en jagen
  Of misschien door hun tienduizend vragen
  En ze zijn al zo lang onderweg naar de vrede toe
  Daarom zijn de mensen zo moe…

  Songtekst:Jul de Korte.


  Maak melding
 39. Voor de mensen die mij gemist hebben, en zich afvroegen waar ik bleef het volgende:

  Ik heb ook nog een ander leven dan WKN en er moet ook gewerkt worden, want anders dan het gros van de paarse paupers en kabula en bunga bunga meisjes, heb ik geen uitkering, en de AOW leeftijd laat nog heel lang op zich wachten.

  Ik ga door tot mn 67e n.l.

  En voor de mensen die mijnpostings over dit onderwerp gemist hebben,die raad ik aan om even langs Eye wish Groeneveld ofzo langs te gaan..

  Have a nice day…


  Maak melding
 40. SRA heeft weer intenet.
  De uitkeringen zijn gestort en de administratieve afsluiting is hersteld……

  Kan hij weer beginnen met het spuien van zijn krankzinnig gewauwel.

  Maar gelukkig staat hij daarin niet alleen……

  Have a nice day…..


  Maak melding
 41. Mensen die zelfmoord plegen zijn vaak in een situatie van depressie. Het is een lang proces aleer men tot zo´n daad overgaat. Psychiatrische hulpverlening is een taboe verschijnsel in Suriname. Mensen lopen met het krankzinnige idee dat een psychiater alleen voor ´gekken´ is. Daarnaast doet de Suriname overheid al decennia lang niets aan sociale hulpverleningsprogramma´s etc etc. Mensen hebben ook weinig toekomstperpectief, men is uitermate teleurgesteld in de terugtredende en zelfverrijkende overheid en naar bestuurders.


  Maak melding
 42. @bifa, ik heb niet gezegd, dat jij BEWEERDE als zou er geen perspectief zijn in Ned. (lees maar terug).
  Integendeel, ik onderschrijf het zelfs. Dus daarover geen misverstanden.

  Ik ben het overigens wel met, de door jou genoemde forumleden eens, dat deze president en coalitie een gezwel voor de Surinaamse samenleving is.

  Zolang er geen mentaliteitsomslag plaatsvind bij de Surinamer in het algemeen, dan voorzie ik de komende deccenia rampspoed voor dit land.


  Maak melding
 43. Er ligt altijd een motivatie ten grondslag, waarom iemand doet zoals die doet!

  Alles begint met het dragen van eigen verantwoordelijkheid. Men wil veel maar heeft weinig, men is niet meer tevreden met een leventje zonder een auto terwijl zij geen eens brandstof kunnen betalen. Door de hebzucht geeft meer meer uit dan zij al hebben. Ze denken vaak aan het pleziertje op dat moment en niet naar morgen en later…..De problemen worden groter, men begint elkaar en de kinderen te mishandelen, en het gaat maar door……Dit soort gedragingen zijn destructief voor hun eigen bestaan en dat zie ik al te vaak gebeuren.

  Arm of rijk maakt niets uit, de arme misbruikt alcohol om zijn leed te verzachten terwijl morgen niets op tafel kan staan, de rijke neemt buitenvrouwen, gebruikt coke en zo geraken zij aan het grond.

  Ik begrijp alleen niet dat men geen mate van gebruik kent, een keer coke is misschien leuk, maar doe het niet dagelijks…..Een borreltje voor het slapen is gezond, maar maak er geen meerder borrels van.

  Huiselijk geweld is geen groeien probleem hoor: men durft steeds meer aangifte te doen en dus voor uit te komen. Geweld binnen gezinnen bestaan al jaren…


  Maak melding
 44. In Suriname is het heel moeilijk om over problemen te praten. Je wordt al gauw uitgemaakt voor “vriendje”. Vooral voor jonge kinderen is het belangrijk om te praten over dingen waar tegen ze aanlopen.

  Als voorbeeld neem ik het binnenland. In het verleden is er veel geweld geweest. De slachtoffers van Moiwanna, hebben nooit kunnen praten over het geweld dat hen is aangedaan. De kinderen van toen zijn nu volwassen en dragen een zware last met zich mee. Praten, ho maar!! Uiteindelijk wordt de last ondragelijk met als gevolg zelfmoord.

  De achteréénvolgende regeringen in Suriname hebben nimmer aandacht gehad voor de psychische probelemen die er zijn. De huidige president spot er zelfs mee. Kent u de uitspraak “Neks no fout”. Die uitspraak is voor sommige slachtoffers de laatste duw om de hand aan zichzelf te slaan.

  Het is nu aan de beleidsmakers om de problemen in kaart te brengen. Een eerste gesprek kan geen kwaad.
  Nadien zal men inzien dat het niet gaat om rijkdom of armoede, wie je bent of uit welk nest je komt.Wat mensen nodig hebben is niets anders dan begrip.


  Maak melding
 45. voor hen die zoeken is daar een weg uit de problemen
  JEZUS DE CHRISTUS die helpt je er uit,Hij heeft zijn leven gegeven opdat je zal leven.
  Gelooft je dit ,bidt
  Gelooft je dit niet ,dan nog houd God van je en kun je bidden:
  Here God ik weet het niet meer ,vergeef mij mijn zonden en kom in mijn leven en help mij , wees mijn Goede Herder voor de rest van mijn leven in de naam van Jezus vraag ik u dit , amen.
  Je zal versteld staan hoe God je gaat helpen.
  Als mens maken we,maar Jezus vergeeft en verwijt ons niet.!

  Roy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES