Minister ‘begrijpt’ roep om vlotter grondbeleid

13

PARAMARIBO, 22 mei – Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, begrijpt de roep om een sneller verdeling van bouwgrond. Het is er de afgelopen jaren maar niet van gekomen en de tijd begint te dringen. Parlementariërs als André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) vinden dat het er gauw van moet komen. Het duurt al veel te lang. “Ik denk dat ik de irritatie begrijp”, aldus Kromosoeto.

Het ministerie heeft een reeks aanvragen voor grond binnen. Een deel daarvan hebben parlementariërs zelf begeleid, kennelijk uit ongeduld. Wellicht dat het laatste te maken heeft met de druk vanuit de achterban. “Wat ik nu toch wel zie in de stukken die de parlementariërs als prioriteit op mijn bureau hebben gelegd. Ik denk dat binnenkort de druk vanuit de gemeenschap naar de parlementariërs toe ook afneemt”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname.

Zijn partijgenoot is nog lang niet overtuigd. Misiekaba heeft de laatste maanden vaker kritiek geleverd op de aanpak van het schrijnend tekort aan bouwgrond. Dat wordt openlijk geweten aan bureaucratie en gebrek aan daadkracht. Misiekaba wil nog even praten om zaken vlot te krijgen voordat de druk wordt opgevoerd. “Ik heb verschillende middelen als parlementariër en ik overweeg ernaar te grijpen. Maar we proberen zoveel mogelijk de zaak intern te bekijken.”

13 REACTIES

 1. Fijn, hij begrijpt het. En wat nu Minister? Cordaat, zakelijk en professioneel handelen zou ik zeggen.

  Gelijk hieraan kan deze Jr clown (Sr clown is natuurlijk zijn baas Somo) wat gaan doen aan de al verstrekte domeingronden en die nog steeds niet voor de daartoe overeengekomen doeleinden worden gebruikt. Terughalen die mik.
  En degene die er iets anders mee hebben gedaan dan bedoeld ook weer terug vorderen. En wel bij iedereen. Zorg dat je de boel juridisch goed dicht en binnen halen die handel. Wil men het daarna opnieuw aanvragen, kan dat natuurlijk maar dan wel, maar dan wel de voorwaarden en besteming etc goed afspreken.
  Die werkloze ex-militairen kan je dan mooi inzetten om de boel te controleren.

  Iedereen blij.

  Zorg dat je


  Maak melding

 2. ondanks de vrije grond die veel mensen krijgen zijn de vastgoedprijzen in Suriname schrikbarend hoog. Ik raad idereen aan om in Detroit huizen te kopen (die een tiende kosten van wat ze in Suriname kosten). Ook boerderijen in Europa zijn spotgoedkoop vergeleken met Suriname.


  Maak melding

 3. Alle ministers van de Pertaja Luhur zijn halfjes en eentje zullen meerder zijn,…zo president zo minister,zo aanhang en zo regerende team en opportunisten……..Ex Jonky Sl;avie)…Setro van elveevee.


  Maak melding

 4. “Geef des Keizers wat des keizers toekomt.”
  Ik ben het niet altijd eens met Andre Miesiekaba. Integendeel! Ik ben ook geen lid van de MC/NDP-Combinatie. Ik sta wel op de nominatie voor de titel PSA. Vanuit die a.s. positie vind ik dat deze NDP’er de enige is die bereid is zijn politieke doelen op de schop te zetten ten voordele van het volk. Vandaag heeft ook Rabin Parmessar de positie van de Centrale Bank in Suriname flink bekritiseerd. In these tough calls, we miss criticism from Rashied Doekhie, Anton Paal, and Panka. Over de andere partners praten we helemaal niet. Een ieder schijnt te zwijgen als het op
  ROGB aankomt. Zelfs de man die volgens Paranam “morgen nog President zal zijn” zwijgt in alle talen.


  Maak melding

 5. Ja en toen?

  De vraag is wat doe je eraan, welke maatregelen neem je om dit op te lossen?

  Ik stel voor dat je voor circa 3 maanden, stagiaires in dienst neemt, om orde op zaken te stellen.
  Ondertussen zorg je voor een gedegen IT-systeem, die je volgend jaar met veel fanfare kunt invoeren.

  Verder ben ik het eens met ‘Real Estate Broker’.
  Het is voor mij onbegrijpelijk dat de prijzen van de percelen en huizen niet alleen sky high zijn, maar ook nog in vreemde valuta te koop staan.

  Onbegrijpelijk………….


  Maak melding

 6. Als het een parlementariër was had men al binnen vijf dagen al vijf hectares gekregen…

  De gewone burger moet tevreden zijn met goed en blijmakend nieuws net voor de verkiezingen. Heel veel beloven en niks geven doet een gek in vreugde leven…


  Maak melding

 7. Mensen die denken dat de huizenprijzen torenhoog zijn,
  moeten zelf eentje gaan laten bouwen bij een erkende aannemer in SU, dan praat je wel anders…Alles is duur geworden dus ook de lonen en materiaalkosten…


  Maak melding

 8. minister kromosoeto begrijpt roep om vlotter grondbeleid.

  minister abrahams vertelt dat er (meer) geld nodig is voor de waterwerken.

  bouterse zegt dat wij er wat aan kunnen doen, de wateroverlast bij overstromingen.

  welkom in het doejaar 2013.


  Maak melding

 9. Niet alleen grondrechten! Zij hebben óók grondplichten! Burgerplichten! Plichten naar hún mede mensen toe!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.