woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBouterse over watersnood: ‘We kunnen er wat aan doen’

Bouterse over watersnood: ‘We kunnen er wat aan doen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – “Niemand had voorzien dat er zoveel water zou neerkomen, maar we kunnen er ook wat aan doen.” Dit zegt president Desiré Bouterse naar aanleiding van de watersnood in verschillende delen van de kust. Na een bezoek aan het Cotticagebied waar honderden zijn geëvacueerd, is er nog meer besef dat er aangepakt moet worden. Er wordt al druk nagedacht.

De bewoners langs de Cottica rivier bijvoorbeeld, zouden naar hoger gelegen gebied verhuisd kunnen worden. Delen van Paramaribo kunnen ook beter beschermd worden. In elk geval wordt genoeg ruimte gezien om te voorkomen dat gemeenschappen langs de rivier weer ondergedompeld raken. “Dat zal samen bekeken worden met de regering”, zei Bouterse in een interview met zijn perschef Cliff Limburg. Het belangrijkste nu is dat burgers weten dat de regering met hen meeleeft.

Vandaar ook de bezoeken aan de getroffen gebieden. “Het geeft aan dat de regering meeleeft in de nood waarin de mensen verkeren”, aldus Bouterse. In Cottica werden geen beloftes gedaan. Bouterse vindt dat misplaatst, omdat er dan verwachtingen worden geschapen. Hij wil eerst goed overleg plegen met de regering. Door hevig onweer zijn dorpen langs de Cottica onder gelopen. Bewoners moesten hals over kop vertrekken. Een groot deel werd ondergebracht in een voetbalstadion.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

61 REACTIES
 1. De regering leeft zogenaamd mee met het volk met hun zogenaamde bezoekjes aan het binnenland, maar hebben afgelopen 3 jaar geen moer gedaan, alleen zich zelf weten te verrijken met hun mooie praatjes, vooral die Simons met al haar oplossingen die niet opgelost worden.


  Maak melding
 2. Eén oplossing is ook om de bomen in het achterland versneld te rooien.Komt het water in grotere hoeveelheden op de dorpen af en is het ook sneller voorbij met het onderwater staan.Wel is het aan te raden elk jaar op tijd weg te komen voor het wassende water.Achter blijvers worden met huis en al naar de zee meegesleurd.


  Maak melding
 3. waterbouwkundige ir moeten aan het werk worden gezet.

  plan van aanpak en uitvoering

  Hier is wel geld voor nodig, veel geld. Men moet denken aan miljarden euro’s om dit probleem in de kuststrook, Paramaribo, Nickerie is al enigzins goede polderd en voorzien, sluizen en kanalen, Wageningen is nog een probleem van dijken, niet verharde wegen. Marowijne, Cotticagebied/Cotticarivier, Albina, moengo; Paramaribo, goede kanalen, sluizen, pompgemalen, gebieden oa zwampen die moeten dienen als opvangen van grote waterhoeveelheden die bij vloed van de rivieren, water moeten opvangen, waardoor woongebieden, wegen droog blijven, bij eb dit opgevangen water uit zwampen als de sluizen worden opgemaakt via kanalen in de rivieren worden afgevoerd.

  Dit eist wel een goede studie. Water stroom van hoog naar laag. Daarom moeten mensen ook rekening houden hoe ze huizen bouwen. Laagbouw woningen zullen ook aan bepaalde eisen moeten voldoen. Hoge neutenhuizen idem.

  Inpolderen is het sleutelwoord, dijken, kanalen, pompgemalen, zwampen/gebieden die rondom deze ingepolderde gebieden niet mogen worden bebouwd, maar als doel hebben overtollige water op te vangen, naar toe te laten stromen, als er vloed is in de rivieren en het water daar niet naar toe geleid kan worden.

  Gronden die bestemd zijn voor huizenbouw, moeten aan bepaalde eisen voldoen, zoals: kanalen, goede sluizen, dijken om deze woonwijken, pompgemalen, lege terreinen/zwampen om overtollige water naar toe te laten stromen bij vloed en tijdelijk op te vangen, wachten totdat er eb in de rivieren is.

  In Paramaribo-noord moeten er geen percelen meer worden verkocht en worden vrij gegeven om daar woningen te bouwen. Paramaribo-noord kan het beste dienen als een gebied om grote hoeveelheden water bij vloed in op te vangen en bij eb deze via kanalen naar de rivier of zee te te laten leeg lopen.

  De hoofdstad Paramaribo kan het beste zich uit breiden Lelydorp. Daar moet de huidige hoofdstad worden gebouwd of meer zuidelijker Onverwacht een nieuwe hoofdstad te bouwen.

  Paramaribo-noord kan alleen als bestemmingsplan voor woningbouw geschikt worden als waterbouwkundige ir zich bezig gaan houden met het inpolderen van dit gebied en allerlei goede zaken als dijken, kanalen, sluizen, lege zwampen erin gebouwd zijn, net als het in Holland is. Een land onder de zeespiegel. Dit kost geld veel geld om dat te realiseren.


  Maak melding
 4. Jacobus,

  Bomen rooien? Het domste dat je kan doen. Je wil zeker dat die dorpen weggevaagd worden met modderstromen zoals in andere gebieden in Zuid-Amerika. Nee, dijken, uitdiepen van rivieren, afwateringswerken zoals riolering, etc. Dat gaat beter werken. Maar ja, waar blijft het plan?


  Maak melding
 5. Ehmm.

  Een idee dammen maken langs de rivier.
  Water management. Ze kunnen contact opnemen met Nederland. En dan kan Nederland ze erin advies geven.
  Als ze tenminste niet te trots zijn om het te vragen.


  Maak melding
 6. Laat deze regering maar beginnen om al de gebieden in de kuststrook te inventariseren en kijken hoeveel mensen in die gebieden wonen, welke middel van bestaan er daar plaats vindt, de waterstanden in deze gebieden goed bij te houden, weer en klimaat in de grote regentijd, neerslag, hoeveel afvoerkanalen, aantal huishouden enz, enz.

  Als men dit soort zaken weet, kan men beginnen met plan een plan van aanpak met waterkundige ir-ondernemingen. Welke gebieden kunnen worden afgeschreven en welke gebiedenplaatsen samen moeten gaan, enz, enz.

  Er moet ordening komen, waardoor dit soort zaken zich niet meer plaats vinden, de verkavelaars moeten aan banden worden gelegd, tenzij ze mensen goede projecten aanbieden.

  Ook de verschillende dorpen aan de rivieren in het oerwoud moeten samen wroden gebracht gebracht tot enkele een kleinere hoeveelheid, maar die wel voldoen aan alle eisen die het water buiten deze dorpen houden tijdens de regenperiode en er allerlei voorzieningen zijn en het leven hier geen effect op heeft. In de droge seizoen kunnen de bewoners weer naar hun kleinere dorpen.


  Maak melding
 7. @Passant

  Hahahaaaaaa..je bedoelingen zijn goed alleen praat je tot de verkeerde REGERING …en dat is de NDP regering!!!
  Somo,brunsie,bouta,abrahams…wat weten zij..ze zijn geen deskundigen ,dragen geen kennis,weten alleen hoe hun Eigen zaken te vullen en die van hun families en vrienden !!En ze weten hoe hun straf te ontwijken hoor,zie hoe ze in amnesia patienten bveranderen als ze eenmaal te Boxel zijn !!!


  Maak melding
 8. je kunt lullen wat je wilt,maar onder het kolonialisme was sme veel beter af,dan onder het z.g.n. srefidinsi..

  want het is wetenschappelijk bewezen,dat wij suris speciaal de afro-‘suris totaal geen verstand hebben van bestuur,laatstaan bestuurkunde..

  dat zeg ik met opzet,het is gewoon zo../, no lul..,maar erken dat,dan ben er beter van af..

  zie maar naar alle bewijzen levendig voor je neus dagelijks..

  alle praktisch alle lanti-mang/oemas,zijn schurken,boeven,oplichters,verduisteraars binnen het apparaat.

  erger nog de meeste hoofd-rol-spelers, zijn moordenaars,oplichters,bankrovers, verduisteraars,liegen en bedriegen alwaar ze erbij staan..


  Maak melding
 9. aanvulling,,

  het spel gaat gewoon door,het ergste is,dat wij het c-a volk alles maar pikt stil zwijgend accepteert lijdt armoede,zegd niks..

  onder tussen worden we ouder en ouder al acht en dertig jaar geleden,maar niks opgeschoten..

  je hart bloed en het verlangen naar het verleden neemt met de dag toe,maar vluchten kan niet meer..

  de hoofd verdachte moordenaar 8-12-1982 heeft zodoende het hele volk in de hout greep en wij lijden met z’n allen eronder..

  jammer toch..


  Maak melding
 10. Grote mond!

  We kunnen er wat aan doen? Datkomt uit de grote mond van Desi? We willen er niets aan doen, bedoelt hij.
  Waarom? Ruim drie jaar geleden is een voormalig directeur van OW door Abrahams met toestemming van Desi op non-actief gesteld. Rancune of antiNDP.
  Deze directeur had een briljant plan klaar liggen om de wateroverolast aan te pakken in geheel Suriname, te beginnen in Paramaribo en Commewijne.
  Zijn plan heeft men door domheid niet kunnen uitvoeren en op den duur in de prullenbak gedonderd.

  Ondertussen loopt het land onder water en het enige wat we doen is zeggen dat we er wat aan kunnen doen?

  Wil je er wat aan doen, dan plaats je de bewuste directeur weer in funktie om zijn plan uit te voeren, ook al is het een paar jaar later en ook al is hij geen NDPer.


  Maak melding
 11. En in Commewijde worden dijkbeschermingswerzaamheden door dezelfde man en zijn handlanger prof dr ir drs mr ing pinochio abrahams stopgezet.


  Maak melding
 12. @Bifa

  in ’80 heeft de huidige pres.gekozen voor Afrikaanse toestanden.Dus laat hij het goed doen.En na elke overstroming zullen hongerende kinderen te zien zijn met de vliegen op hun magere gezichten.In vluchtelingen kampen zijn er geen sanitaire voorzieningen waardoor er altijd een vliegen plaag heerst.
  Gaan de leiders op TV komen met heel mooie verhalen terwijl de mensen bij bossen doodgaan.
  Ze waren goed bij hun verstand toen ze in de stembus waren.Ze zagen al alles te krijgen zonder te werken.De inhaal slag is nu de bomen te vellen voor de verkoop.En met het opbrengst huizen te bouwen die bij de volgende Sibi boesie weggevaagd worden.En zo gaan ze werkend ten onder.
  Ook in het verkeer is te zien welke richting we gaan.Met de ethiek ook idem.Het verval zet zich op alle gebieden versneld voort.En de regens helpen graag een handje mee.


  Maak melding
 13. AL STAAT HEEL PARAMARIBO IN BRAND,BOUTERSE SLAAPT ALS EEN ROOS (citaat).
  Hij laat jullie gewoon massaal verzuipen.
  Het geld voor dijken in Commewijne en Coronie is weggetoverd door Abrahams.
  Deze klootzakken blijven jullie maar voorliegen en bedriegen.

  Enige oplossing voor het waterprobleem:

  ADVIES, KENNIS EN ERVARING INHUREN AAN DE NOORDZEE.
  TOONAANGEVEND IN DE WERELD OP HET GEBIED VAN WATERMANAGEMENT.

  Laat die moordenaar het hier hoogstpersoonlijk komen vragen in Den Haag. Houden we hem 11 jaar achter de tralies, waar hij hoort.
  En we helpen Su. met het oplossen van de wateroverlast.


  Maak melding
 14. Bouterse vindt dat hij eerst moeten praten met het Parlement. Wat een domme uitspraak. Wat moet hij dan wel doen?
  Nu is het tijd om zijn Minister Abrahams op te dragen een onderhandse gunning te doen (vanwege de spoedeisendheid) aan een gerenomeerd Waterbouwkundig bureau (liefs uit Nederland!) om dit probleem met wortel en al aan te pakken. Ik Plato, denkt dat Bouterse tijd probeert te winnen in de hoop dat het water weer zakt. Maar bij de eerstvolgende regenval zal het nog erger zijn.


  Maak melding
 15. Als de kalf verdronken is door talloze overstromingen wil met de put dempen…

  Ik kan je garanderen dat als er geen duurzame maatregelen genomen worden voor de toekomst is het pompen of verzuipen straks…

  En dan heb ik het niet over een paar trensen ophalen, maar dit chronisch wordend probleem moet zeker groter aangepakt worden…

  En als je de expertise niet in huis heb, waarvan ik overtuigd ben, moet je het extern gaan zoeken.


  Maak melding
 16. Landen die supermachten zijn, zijn in staat om overstromingen en Tornado’s en andere vormen van natuurgeweld tegen te houden.
  Als jullie het kunnen, dan hebben jullie zeker weten het zegen van het Surinaams volk!


  Maak melding
 17. Als de natuur wordt vernietigd om de goudwinning te stimuleren, dan moet men niet verbaasd zijn dat er een klimaatomslag plaatsvindt. Ontbossing leidt per saldo tot meer neerslag en overstromingen. Alleen strenge milieunormen zorgen op den duur voor een structurele oplossing .


  Maak melding
 18. De Waretijd

  “Paramaribo is misschien de laatste hoofdstad ter
  wereld die een natuurlijke bescherming heeft tegen zeespiegelstijging”, aldus Plouvier.

  Een zeedijk bouwen tegen enorme kosten is geen oplossing, meent de regionale WWF voor Suriname, Frans Guiana en Guyana. Buurland Guyana heeft dit door schade en schande mogen ervaren.

  Na het decennialang kappen van de mangrove ligt het westelijk buurland nu meer dan een meter lager dan de zee, een uiterst gevaarlijke situatie.

  Inmiddels doet Guyana er alles aan om zijn mangrove te herplanten.

  Harde beslissing

  Dit bos dient niet omwille van de natuur, maar omwille van de bescherming van de stad opgenomen te worden in de wetgeving als een ‘Protection Forest’, stelt WWF.

  “We hebben gezien dat er duidelijke beslissingen genomen kunnen worden ter stopzetting van Tapajay ten voordele van het belang van de binnenlandbewoners van Drietabbetje en het Marowijne- gebied.

  Dus het moet zeker mogelijk zijn om harde beslissingen te nemen ten voordele van de hele bevolking van Paramaribo.” Suriname kan veel toekomstige kosten besparen door de vernietiging van het mangrovebos in noord een halt toe te roepen en het natuurlijke ecosysteem te herstellen.-.


  Maak melding
 19. Het is dat de aangelegenheid wel triest is, maar de Pres kan je wel weer doen lachen in zo een situatie. Gehele regering naar binnenland inclusief partij topper.
  Onze DDB is niet verlegen om de mensen een hart onder de riem te steken. Zo spreekt hij de wijze woorden:
  • Niemand had voorzien dat er zoveel water zou neerkomen
  • Het belangrijkste nu is dat burgers weten dat de regering met hen meeleeft
  Nou dat verzacht natuurlijk het leed van de slachtoffers en geen probleem meer.
  We leven erg mee met jullie en we zien oplossingen. Maar beloftes gaan we niet doen, dat schept verwachtingen. En ja arme slachtoffers, jullie weten dat we niet echt goed zijn in het gestructureerd en doelgericht denken (behalve als we er zelf direct voordeel bij hebben ).
  Maar we hebben al wat ideeën van onze adviseurs op stapel. Alleen nog wat meer denk werk en dan komen we:
  • Jullie in het binnenland gaan allemaal naar hoger gelegen gebieden
  • In Paramaribo gaan we een heel groot dak plaatsen over de hele stad. Deze kunnen we dan open zetten als de zon schijn en dicht doen als het regent
  • De Chinezen en Arabieren gaan samen met de president van Equatoriaal Guinee geld schenken aan de lieve inwoners van Suriname. Dit is natuurlijk het resultaat van de schoothond Lackin die al jaren aan de weg timmert met de “branding” van Suriname. Dit beleid werpt haar vruchten al af.
  • China heeft aangeboden 50.000 Chinezen aan Suriname te schenken en die gaan geheel op kosten van China de trenzen , sloten, zwampen, meren en duikers schoonhouden voor hardwerkende Surinamer. Die heeft immers geen tijd om dit te doen. Waarom zou hij ook, Lantie (lees Lackin) zorgt ervoor dat we dit als geschenk krijgen van China. Win Win voor China en de hardwerkende Surinamer
  • Brazilië gaat samen met OW van Suriname een super brede en diepe rivier graven van Zuid naar Noord Suriname. Deze diepe en brede rivier moet ervoor zorgen dat al het overtollige regenwater direct kan worden afgevoerd naar zee. De Pres als groot visionair van Suriname zag dit al aankomen. Hij had het al aangekondigd e beloofd: een super highway van Paramaribo naar Brazilië. Okay we doen het nu niet op land maar over het water.
  • Dubbelslag natuurlijk, want middels de contacten die al onze Somo de garnaal heeft gelegd in Indonesië en die andere druiloor in India, gaan we middelen en kennis in huis halen (als schenking natuurlijk want “ everybody loves Suriname”. En die half hersenloze Pardi van Somo in Indonesië gaat, nadat haar nwe ambassadegebouw klaar is (kan nog jaren duren kijk maar naar het debacle in Frankrijk) gaat de coördinatie in Indonesië verzorgen
  • CTU kan door het inzetten van de helikopters die nog ooit uit India gaan komen de regenwolken die geen geldig toeristenkaart hebben al bij landsgrenzen tegenhouden. Dino heeft al een compleet uitgewerkt plan hiervoor ingeleverd bij Papa. En die is laaiend enthousiast over deze oplossing. Zoonlief laat zien dat hij toch iets van Papa heeft meegekregen nl: Geloven in luchtkastelen.
  • Het innovatieve plan van de visionair DDB nl de mega fly-overs verder uitbreiden. Jawel, we gaan nu alle wegen las fly-overs maken. Nooit meer last van ondergelopen wegen.
  En zo doen we dat in Suriname. Kordaat en adequaat optreden zonder poes pas. Knopen doorhakken en durven besluiten te nemen. Het Surinaamse volk is blij met deze doorpak president en zijn doorpak kabinet


  Maak melding
 20. Ach ja volgens mij was desi onder alcohol en drugs daar die rooie ogen.
  Bouterse is en blijft een hele GROTE leugenaar, bedrieger,clown en massamoordenaar.


  Maak melding
 21. @HetIsNietWaar

  nou dat zijn allemaal voordelen.Het nadeel is dat de arabieren het Corona virus meenemen en de China man het vogelgriep virus.Maar daar voor stelt de regering al een AZV in voor zij die dat ontberen.


  Maak melding
 22. Meneer de President;
  Het is waar “beloften scheppen verwachtingen”. pakweg 3 jaar geleden bent u op basis van geschapen verwachtingen gekozen en de leider geworden van het grootste politieke blok. Met uw beloften heeft u zoveel indruk gemaakt dat u na wat gedoe de president van alle Surinamers bent geworden. Dat schept geen verwachtingen maar verplichtingen jegens uw hele natie.

  Helaas nu in tijden van problemen en gouden bergen is, nu 2 jaar voor de grote finale, de schatkist zo leeg dat zelfs noodhulp niet belooft kan worden. Daar waar u immer weigerde het parlement serieus te nemen wenst u nu in noodsituaties eerst met het Parlement te spreken. Is dit een wonder of is het een verstopactie.

  Gaat u zo meteen net als Jozefzoon iedereen de schuld geven, bijvoorbeeld: dat de door u geplande pijpleiding voor de afvoer van dit overtollige water naar Equatoriaal Guinnee nog niet gereed is of dat Abrahams een verkeerde prioriteit gesteld heeft. Het is helaas triest dat er van alle gedane beloften niets waargemaakt is of ja de verwachting van menige opponent is waargemaakt HET GELD IS OP en niets kan er meer.

  Het is geen fabeltje dat het geld op is. Uw coalitie genoten in de DNA zijn hier ondertussen ook achter gekomen. Zelfs parlementariërs uit uw eigen Megacombinatie weten het en spreken het (verhuld) uit.

  Nederland houdt die schamele 20.000.000 maar, was 2,5 jaar geleden een stevige boute uitspraak. Ook dat geld is ondertussen opgemaakt (staat nog 700.000 open) zonder dankje wel.
  U vergeet te melden dat u de afgelopen jaren enorme extra inkomsten genoten heeft van uit IAM Gold en Staatsolie. Ook dat geld is verdwenen. Een waar is het geld gebleven uit de kleine goudsector dat bij bevriende ondernemers terecht is gekomen in plaats van in de staatskassa.

  Beloften scheppen verwachtingen. Er is echter nog niets gerealiseerd.
  Het gaat goed. Meneer de president lees aub uw mega combinatie verkiezingsprogramma/ lees aub de regeringsverklaring.

  Het wordt tijd dat u enige Mega zwaargewichten ter zijde schuift en een nieuwe regering vormt met Sherif. Wellicht dat er dan werkbare prioriteiten gesteld gaan worden en aan een minder sombere toekomst gewerkt kan worden.


  Maak melding
 23. @jojo, prima verhaal, maar de grootste zwaargewicht, letterlijk en figuurlijk moet zelf wegwezen.
  Het zal een verademing zijn voor het land Suriname en de internationale samenleving.


  Maak melding
 24. @John2
  Toen tjdens de regering Venetiaan-Sardjoe vele dorpen aan de Boven-Suriname Rivier onder water liepen, had DDB wel anders praten. Het ging toen ook om een actie vanuit de natuur, welke niet was gecreerd door de toenmalige regering. Maar, toen mochten hij en zijn groep wel kritiek leveren: wanbelied, discriminatie, geen visie, geen goed beleidsplan heette het toen. Hoe heet Zijn beleid nu? Danzij Ronnie Brunswijk en ABOP konden de eerste rampen nu verholpen worden. Maar nog wat. Tijdens de vorige regering had DDB o zoveel te zeuren over dorpen in het binnenland die in het donker zaten. “Vene, go home,” klonk het toen. Zijn de dorpen in het binnenland nu in het licht? Ja, in het licht van de Heer misschien.


  Maak melding
 25. Forummers, Odi odi.

  Minister ABRAKAHAMS heeft een oplossing voor het WATERPROBLEEM in geheel SU. (DOLLARS & EURO’S)

  Abrahams: Er is geld nodig voor oplossing waterprobleem.

  23 May 2013 14:42 (Bron-Starnieuws)

  Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken aan het woord in De Nationale Assemblee.

  Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) zegt dat het extreem veel heeft geregend, waardoor diverse gebieden niet snel konden worden ontwaterd.


  Maak melding
 26. @Fer.E.

  Minister abrahams is een geleerde man. Hij ziet de dingen scherp en is coorect in zijn bewoordingen.
  Die man is echt van groot kaliber.
  “Het heeft veel geregend in Suriname”.
  En toen zei hij vervolgens:
  “Er komt veel lulkoek uit de mond van de votallige regering”.
  Om zijn betoog af te sluiten met:
  “Mevrouw de voorzitter, de regering gaat een groot feest geven en we zorgen oor gratis eten en drinken”

  En het volk was weer gerustgesteld.


  Maak melding
 27. woehahahahaa boutje ging kijken….jajaja kijken. Hij kwam om te kijken of er al goud boven kwam drijven dan hoevde hij het niet te onderzoeken. volgens mij is hij verre fam. van de paus, waarom?? Nou als de paus ergens komt kust hij de gond en waarom? dan ruik hij meteen of er olie zit, didibrrrie doet hetzelfde met goud. de schooier..


  Maak melding
 28. Bouterse kennende weet ik dat hij er alleen met zijn grote mond iets aan gaat doen, waarschijnlijk sloeg hij net weer een glas Black Label achterover toen hij zei dat hij meeleeft met de bevolking van de getroffen gebieden. De paarse aanhang zal deze situatie aangrijpen om op een of andere manier de leiderskwaliteiten van Bouterse toch weer op te hemelen (hij zelf is wel slimmer geworden; hij doet geen loze toezeggingen meer). Waarschijnlijk zal de paarse aanhang het allemaal zo verdraaien dat door de vooruitziende blik van Bouterse hij de 18000 beloofde huizen niet heeft gebouwd, waardoor hij nu het uitgespaarde geld (dat al lang op is) mooi kan gebruiken om huizen te bouwen in de nieuw op te zetten dorpen op hoger gelegen gebied. Al verzuipt heel Suriname of gaat het land naar de knoppen, nog steeds geldt voor paars: “Neks no Fout”.


  Maak melding
 29. @surinam patriot, ik ben het met jou eens, maar vraag je niet om problemen om weer te gaan horen dat de Surinamers het zelfs kunnen doen?

  =De mentaliteit om steeds weet troep in de kanalen, goten en rivieren te gooien is verschrikkelijk.


  Maak melding
 30. @ Henk
  Een land (zelfs de niet democratische) krijgen de regering die het verdiend.
  Of deze president blijft of vertrekt (voor of na verkiezingen) bepaald in de kiezer en de politiek verhoudingen na verkiezingen. Ook al zijn we het niet met de president of zijn regering eens, wij moeten de stem van het volk (verstandig of onverstandig) eerbiedigen.

  Heel duidelijk is het nakomen van de verkiezingsbeloften is een IDE FIX (waanidee) geworden.
  De regering is zo vleugel lam dat zij zelfs in China geen krediet meer heeft. Eerst volgende test zijn de woningen die nu belooft zijn. Het krediet van $ 50.000.000 voor deze woningen komt er echt niet omdat de huurders kopers geen $ 50.000 / woning kunnen of willen opbrengen. Zelfs de door de vorige regering gefinancierde dijken en bruggen krijgen ze niet af.

  @ Henkes
  De president heeft zeker leiderschapscapaciteiten. Het zijn alleen leiderschapscapaciteiten die velen niet op prijs stellen. De president heeft in zijn eigen partij de zaakjes goed onder controle. Ook is de beeldvorming nog (voor de helft plus 2 in de DNA) nog redelijk op orde. Als je tegen bent kun je inpakken.
  De president laat zich niet weg jagen door anti te zijn. Daarvan wordt hij alleen maar sterker.

  Indien men een goed alternatief wil vormen zal men zelf sterk moeten zijn en plannen moeten realiseren. Tegen om tegen te zijn werkt niet (zie de afgang van Venitiaan hoe goed deze man het ook bedoelde en hoe rechtschapen hij ook is).

  De NDP assimileert nu alle kleine bijwagens en kan met de hulp van Sardjoe en het afbreken van AC en de VA wellicht nog een klein stapje maken als hij echt sterk is. Eerder zal hij toch afgerekend worden voor het niet leveren van Goudenbergen en zelf verrijking tijdens zijn wacht.
  Het zal uiteindelijk gaan om een deal met Santokhi en zijn entourage om weer een krachtige (en enigszins bekwame) regering te krijgen. Beter over een maand dan over 25 maanden.

  Als er de komende tijd geen verandering komt worden het verloren jaren voor iedereen en is de kans op verlies voor de president heel erg groot. Dat zal de politiek barometer van de president ook aangeven.


  Maak melding
 31. Ook NieuwFront regeringen hebben niets kunnen doen aan de overstromingen in het land. Een paar jaren terug waren er gigantische overstromingen in het achterland land en daarna waren er ook weer overstromingen o.a. in Paramaribo.Kortom het is een terugkerend probleem en men moet in Suriname realistisch zijn.Suriname heeft niet de financiële middelen en voldoende mankracht in huis om dit vraagstuk op te lossen.Met ondersteuning vanuit het buitenland(o.a. Hogescholen en Technische universiteiten in Belgie) is mijn inziens het een en ander te realiseren.


  Maak melding
 32. @ RobG
  als er voldoende uitmonden waren in de rivier zouden de 6 eb uren voldoende zijn om de plaatsen die nu onder water komen, droog te leggen.Maar de slimmerds hebben tegen alle adviezen in al onze grachten dicht gegooid.Dus is geen probleem van geld of mankracht.


  Maak melding
 33. D.D.B
  De Domste BURIKI.
  Ik vraag mijn af of er niemand in Suriname is die deze crimineel kan afhelpen van zijn zijn grootheidswaanzin.


  Maak melding
 34. Beste GMAP:

  Het kan nog erger….

  Nieuwe MULO in Westelijke Polder gaat Mohammed Rachied Doekhieschool heten – School krijgt naam lokaal NDP-Assembleelid

  De nog in aanbouw zijnde MULO te Westelijke Polder zal vernoemd worden naar het NDP-Assembleelid Rachied Doekhie. De school gaat heten ‘Mohammed Rachied Doekhieschool’.

  Het is nu wachten op de R. Brunswijk Universiteit of de Bouterse Business School..

  Suriname is de weg totaal kwijt………..


  Maak melding
 35. Volgens door WikiLeaks gepubliceerde documenten van de Amerikaanse ambassade in Suriname zou Doekhi de ontmoeting van Desi Bouterse en de Guyanese topcrimineel Roger Khan gearrangeerd hebben. Doekhi zou, op zijn privé terrein in Southdrain, Nickerie, Bouterse hebben geïntroduceerd aan Roger Khan. Volgens Doekhie zijn de ‘onthullingen’ van WikiLeaks allemaal geruchten en kent hij Roger Khan alleen van foto’s. In de documenten van de Amerikaanse ambassade wordt ook vermeld dat Doekhie, Desi Bouterse en Roger Khan (die naar verluidt leider is van de Guyanese doodseskader Phantom Squad) plannen zouden hebben beraamd om toenmalig minister van Justitie Chan Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi te liquideren.[5][6]

  De dochter van Rashied Doekhi, Chantal Doekhi, werd kort na het aantreden van president Bouterse door hem benoemd tot chargé d’affaires van Suriname in Nederland. Volgens de dochter van Doekhi is zij vanwege haar kennis en ervaring benoemd in die functie en niet vanwege politieke invloed van haar vader. Naar haar eigen zeggen reageerde haar vader verrast toen zij hem meedeelde dat zij chargé d’affaires zou worden.[10]

  Goed voorbeeld voor de schoolkinderen.


  Maak melding
 36. Zo’n man verdient het dat een school waar de jeugd van Suriname moraal moet worden bijgebracht naar hem wordt vernoemd….


  Maak melding
 37. wat voor nut hebben de crimeleden daar, bevordert alleen maar stress aan overige surinamers. Zij krijgen hun verdiende straf.(SuriMarrokanen).


  Maak melding
 38. Spuit 11(elf)
  Oftewel, als het bekende kalf verdronken is!

  Wie deze man nog geloofd is niet goed wijs.

  Je zal maar ergens in Noord, je huis hebben staan en in NED wonen.
  Wie gaat die troep opruimen?????


  Maak melding
 39. en de lijder wil een tweede termijn aan de macht komen/blijven.

  nu al de grootste mislukking geen enkel resultaat na drie jaar ,wat zal nog de resterende twee jaar brengen..
  zelfs de natuur werkt niet mee alles is onder water.

  die hele goente schuur is totaal mislukt


  Maak melding
 40. de leider bouterse doet goed werk .bouterse heeft ellende over genomen van front .ten opzichte van de valuta heeft paars het verdubbelt .onze reserve staat er prima voor .wat die oppositie wil zeggen is verwarring zaaien niet bevordelijk maar ik heb al gezegd ze kunnen geen oppositie voeren dus moet het op hun manier ,goed dat het surinaamse volk zich niet voor het karretje laat spannen .
  bouta go go .


  Maak melding
 41. Ik wil Bouterse nu persoonlijk spreken. Wij moeten nú de koe bij de horen vatten. Ik heb geen geduld meer.Wij kan mij aan de telefoon van hem helpen?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding
 42. @Pero
  Als uw concrete vragen gesteld worden (wat voor u de persoonlijke verbeteringen zijn) blijft u het antwoord schuldig.

  Nu gaat u zonder nuance het beleid van de president weer op hemelen.
  Echter de realiteit is dat deze president:
  1) in een opgemaakt bed terecht gekomen is.
  2) gelden die aanwezig waren voor dijken aan nog nimmer verklaarde posten besteed heeft.
  3) bruggen die al onder Vene opgedragen zijn (met gereserveerde middelen) nog steeds niet af heeft.
  4) in grote geld nood zit.
  5) nu duidelijk zegt dat beloften verwachtingen wekt.
  6) onderwijs vernieuwingen die stranden en school uitbreidening die niet gereed komen.
  7) aannemers zonder referenties en bewezen capaciteiten krijgen opdrachten srd 20.000.000 boven de laagste inschrijver. Indien dit een leugen is kon deze direct ontkracht worden door Abrahams. Hoe hard gaat de leugenaar dan op zijn neus.
  8) anti corruptie wet. geen prioriteit. geloven we graag na het voorgaande en de ontkende betalingen aan Ballast Nedam (ook tevreden gesteld met onderhands gegund werk voor de uitbreiding van raffinaderij).

  Het verhogen van AOV en Kinder bijslag is geen prestatie aangezien het een sigaar uit eigen doos is. De burger ontvangt na dat deze eerst betaald heeft.

  Pero ik herhaal de vraag, op een ander plaats op dit forum gesteld, wat is er voor U persoonlijk verbeterd na 3 jaar DDB aan de macht.

  Pero ik stel de vraag wat is er na 3 jaar van de verkiezingsbeloften gerealiseerd en wat kan er nog gerealiseerd worden. (te veel om op te noemen is geen antwoord. desnoods noem je er maar 3).

  Pero ik vraag je waar zijn de $ 5.000.000.000 van de MOU die Abrahams getekend heeft in China.
  Waar zijn de flyovers, de zeehavens, de woningen etc. etc.

  Pero ga aub niet stellen dat 15 jaar vene mismanagement hersteld moet worden. Vene heeft in zijn eerste 5 jaar 10 jaar bagger op moeten ruimen van ordeloosheid en na Wijdenbosch eerst 5 jaar moeten zwoegen om (met hulp van Nederland) alle Bosje schulden te vereffenen en de inflatie te keren.

  Pero, ik vraag je waarom, als het zo goed gaat, kun je met een SRD niet buiten suriname kopen. Waarom krijg ik in Suriname stevige korting of is men de koning te rijk als we met euro’s of dollars betalen.

  Pero een medaille heeft 2 kanten. De regering Venetiaan is ook onder gegaan in het typische clientisme van de Surinaamse politiek. Hij had het in de laatste 5 jaar beter kunnen doen. Echter DDB heeft heel hard geroepen dat u alles op zou lossen. Hij lost echter niets op en dat zeggen zijn eigen parlementsleden nu ook. ER KAN NU NIETS MEER.


  Maak melding
 43. Jojo je bent een typische fronter, onzin boven onzin verklaren en het nog geloven ook.

  Wat is met jullie verstand eigenlijk aan de hand.

  Ik vroeg eentje al als hij zijn onzin niet in een regel kon plaatsen, jullie vervuilen het net alleen maar met onzin.

  Albert Einstein zei ooit

  “Insanity is “do the same thing over and over again and expect a different result”

  Ik zou graag willen weten wat jullie met al die onzin die jullie steeds posten proberen te bereiken.

  Weet je wat laat maar Einstein had gelijk, jullie zijn INSANE Betekend: mad; mentally ill. extremely foolish: krankzinnig dus.


  Maak melding
 44. @ Sabirieri
  Ik ben geen fronter. Ik ben genuanceerd en heb niets met politiek. Politiek in Suriname vernietigd veel. Ik ben niet tegen Bouterse en co Ik ben niet tegen Santokhi. Zij zullen samen het land moeten reden.

  Waar ik wel tegen ben is ongenuanceerd geblaat dat het zo goed gaat en dat alles het gevolg is van mismanagement van de vorige regering.

  Mijn informatie komt uit de de allereerst hand en ik weet daardoor dat Suriname echt op zwart zaad zit. deals men men minimale eigen investeringen tot stand kan brengen waarmee het land 10 talen miljoenen kan verdienen komen niet van de grond omdat men niet instaat is zich te committeren of een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren. DAT IS TRIEST.

  Nogmaals Bouters zal zo snel mogelijk met Santokhi moeten gaan dealen anders eet Suriname bruine bonen met keistenen.


  Maak melding
 45. @ Sabirieri
  Aangezien ik een volbloed idioot schijn te zijn moet u ook mijn aan Pero gestelde vragen eenvoudig kunnen weerleggen. Ik herhaal slechts 1 vraag.

  Kan Sabirieri uitleggen waar de $ 5.000.0000.000 aan beloofde leningen (Memorandum of Understanding) die Abrahams geregeld heeft voor aangewend wordt, of wanneer deze middelen suriname binnen vliegen als gebraden ganzen?

  Als deze middelen er zouden zijn hoeft men nu geen onderzoek te doen naar de mogelijkheden van $ 600.000.000 aan obligatie leningen voor de gouddeals.

  Vreemd dat een idioot dit doorziet en een Einstein kenner niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES