dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRuim 600 Surinaamse hiv-patiënten slikken geen remmers

Ruim 600 Surinaamse hiv-patiënten slikken geen remmers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mei – Een zorgwekkend aantal met HIV besmette personen neemt niet regelmatig remmers in. Dit meldt de Ware Tijd. Het gaat om ruim zeshonderd patiënten. Dat is ruim de helft van het aantal personen dat bij het Nationaal Aids Programma (NAP) bekend is. De kosteloze medicatie wordt opzettelijk ontweken. De excuses lopen ver uiteen.

Sommigen zijn niet in staat het op te brengen om elk dag trouw een pil in te nemen. Anderen geven het gebruik op, omdat ze niet steeds herinnerd willen worden aan hun besmetting. Ook schaamtegevoel wordt wel eens opgegeven als reden. Uiteindelijk zullen ook de remmers niet meer helpen. “Dan is het helaas echt wachten op de dood”, zegt Sigrid Mac Donald, functionaris bij het NAP. Om het toch nog goed te krijgen wordt veel gepraat met de patiënten.

Een belangrijke rol bij correctie speelt de familie. Die zal meer moeten stimuleren tot regelmatig gebruik, ook vanwege het eigen belang. Een groot zorgpunt vormen ook de patiënten die zich nooit geregistreerd hebben. Van die is helemaal niet bekend in welke mate zij zich medicatietrouw gedragen. De problemen met het houden van patiënten aan medicatie behoorden de issues op een regionale conferentie over de aanpak van HIV-besmetting in het Caribisch gebied.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. Vreemd en merkwaardig dat er in Suriname 600 mensen dragers kunnen zijn van iets dat nog nooit is aangetoond of bewezen.
  Ben benieuwd naar degenen die de diagnose hebben vastgesteld.
  De rest van de wereld is al wakker geschud en waarschuwt de mensen om vooral niet dit (zwaar) gif in te slikken, met de dood als gevolg, maar hier gaat dit spelletje nog rustig door.

  Hoewel dit spul in de USA nu verboden is helpt de Amerikaanse ambassadeur de fabrikanten mee, om net als in veel Afrikaanse landen dit gif af te zetten, en niemand die daar iets van zegt.


  Maak melding
 2. Ruim 600 Surinaamse hiv-patiënten slikken geen remmers…wat krijgen wij een kopie reactie van een Roy……..Donderdag 16 mei 2013 om 19:10 uur, door Roy ….is die Roy wel heel.


  Maak melding
 3. Dan moeten men deze mensen bij wet verplichten of deze mensen uit de gemeenschap halen…..(moet men weer wetten gaan slaan voor een stel nodelozen).zij worden op den duur ook te duur qua medische kosten.


  Maak melding
 4. 16 mei 2013

  @Roy
  Het onderwerp gaat over die 600 HIV-patienten in Suriname. Toch zal Srika reageren op jou reactie.

  Srika gaat er vanuit, dat je daadwerkelijk geografie gestudeerd hebt. Uit de gegeven reactie vermoed ik de kant van de sociale geografie, met een randje van gelezen filosofie.

  Je praat steeds over geestelijke verarming en haalt daarbij Paulo Freire aan. Dit doet mij denken aan een persoon van eind jaren tachtig, vorige eeuw, die op het SOB-centrum, soms samen met een zekere Theo(Chinees), het steeds had over geestelijke verarming van de leiders in het onderwijs en vaak ook verwees naar Paolo Freire, voor het bewijzen van de onderdrukten in hun kennis.

  Het anders moeten denken en doen van Suriname en de Surinamers valt in mijn optiek in het proces van paradigmaverschuivingen. Belangrijke theorie binnen de studie van sociale geografie. In mijn reacties heb ik een aantal malen naar dit begrip verwezen.

  Ook bespreek je de tegenwoordige en eventuele toekomstige ontwikkelingen in Suriname. Als referentie gebruik je India. Toch, mijnsinziens, niet met Suriname te vergelijken. Een gedufde analyse!

  Om jou geografische beeld op dit punt wat te verruimen adviseer ik je het boek ‘Intangible Capital: Putting Kwowledge to Work in the 21ste Century Organization’ van Mary Adams and Michael Oleksak.

  Ik hoop in de toekomst goede en inhoudelijke reacties van jou op dit forum te mogen lezen.
  En maak je geen zorgen over de minpunten. Matties van de forumhouder krijgen die toch niet.
  Srika


  Maak melding
 5. Lees hieronder een bericht op Starnieuws van een Lukuman die een gelovige oplicht. Die gelovige gelooft blijkbaar niet echt in God want anders was hij nooit bij een lukuman terecht gekomen, maar dit even terzijde.

  Zou het kunnen dat veel HIV-aids geïnfecteerden in Suriname hun pillen tegen hun ziekte niet slikken omdat ze net als die gelovige man eerder de waanzin van een Lukuman geloven dan van een dokter. En zou je denken dat ze in hun waanzinnige sekslust zichzelf en anderen beschermen door een condoom te gebruiken? Ik denk het niet. Om met Julian With (schrijver en criticus) te spreken ‘Het komt nooit meer goed’.

  Lukuman’ licht goedgelovige man op 16 May, 17:15
  De politie van bureau Nieuwe-Grond heeft deze week ‘lukuman’ R.D. aangehouden en opgesloten voor diefstal. In maart was door een man aangifte tegen hem gedaan. R.D. zou in februari aan de man hebben gezegd dat hij in een droom had gezien dat er ergens in het Tibitigebied bij een kankantrieboom goud te vinden was. Om het goud te vinden moest er een offer worden gebracht. De man moest gouden beeld in de vorm van een slang, twee vingerringen, een armband, een halsketting en geldbedragen in Surinaamse dollars, Amerikaanse dollars en Euro’s offeren.

  R.D. wist de benadeelde over te halen het offer te brengen. Op zaterdag 23 maart plaatste hij op aanwijzing van R.D. de offerande in een doek en vervolgens in een mand achter zijn woning. Een andere man werd erbij gehaald die een haan slachtte en het bloed van de haan op de kop van de slang goot. R.D. zei toen aan de benadeelde dat hij in vijf verschillende bars alcohol moest gaan drinken. Ook mocht hij twee dagen niet aan de mand komen. Hierna moest hij negen dagen bij de mand gaan bidden.

  Na de alcoholestafette langs vijf bars, kreeg de man echter argwaan en ging toch bij de mand kijken. De sieraden en het geld bleken verdwenen te zijn. Hij deed aangifte tegen R.D., die ook door de politie als verdachte werd aangemerkt. Het bleek dat R.D. kort na de aangifte naar het buitenland vertrokken was.

  Bij terugkomst naar Suriname werd hij aangehouden voor diefstal. Hij ontkent dat hij de offerande heeft gestolen. Hij gaf aan gedroomd te hebben waar de spullen en het geld naar toe waren. Een geest ‘Bigi ede’ zou het offer meegenomen hebben. Omdat deze droom niet geloofd wordt, is hij nu aangehouden en wordt de zaak verder onderzocht.


  Maak melding
 6. Ik denk dat die Lukuman best weleens SRA en handlanger Pero zou kunnen zijn.

  Daar hoor je niets meer van, of is hun beltegoed misschien op, of internetverbinding afgesloten…


  Maak melding
 7. Dit is te zielig om los te lopen. Zijn sommige mensen wel goed bij hun verstand? Hou op met dat geval van die lukuman. De domheid ten top! Hiv/aids is niet om over te grappen, en wat blijkt? Het interesseert ze geen moer! Vandaag of morgen pakken ze een jonge meid, en dan? Deze gasten zijn het leven niet waard! Het is hard om te zeggen, maar ik zou ze aanklagen voor moord met voorbedachte rade. Ze kunnen het niet opbrengen om iedere dag een pil te slikken? Zijn ze daar zelfs te moe of te lui voor? Mag ik een teiltje?


  Maak melding
 8. Als we moeten tellen hoeveel HIV lijders op aanraden van christelijke oplichters de dood op zich hebben afgeroepen…want de heilige geest zou ze bevrijden…dan vallen 1 of 2 lukuman gevalletjes wel mee.

  De achterlijkheid en gebrek aan religieuze tolerante van sommige Surinamers is fascinerend..echt een studie waard.


  Maak melding
 9. @Srika
  Goed lezen….artikel is geschreven door ???
  Het wordt tijd dat je geen peprewatra meer gebruikt…

  @kijk voortaan waar jij je reactie plaatst.
  Ik ben wel heel hoor….


  Maak melding
 10. Oh, Henke heeft een Scoop. Vertel eens Henke hoeveel HIV lijders op aanraden van christelijke oplichters de dood over en niet (op) zich hebben afgeroepen omdat de heilige geest ze zou bevrijden? Waar baseer je deze waanzinnige opmerking op? Geef me de cijfers en vertel er gelijk bij uit welk onderzoek dit blijkt want jouw gebrekkige kennis van zaken vertrouw ik voor geen cent.


  Maak melding
 11. let wel , het aantal van 1200 is alleen bij wie de ziekte na symptonen daadwerkelijk is vastgesteld
  Mijn oom is huisarts en verzekert mij dat de aantal besmettingen 10 tot 15 keer hoger is (wellicht zelfs meer).
  Paramaribo biedt onderdak aan duizenden hoeren uit exotische landen. Het begrip bijvrouw is typisch Surinaams. Met de losse sexuele moraal van de Surinamer (condooms zijn niet in trek) is een epedemie niet uitgesloten.
  Ook in Nederland worden huisartsen geconfronteerd met veel Surinamers (vaak mannen, maar ook vrouwen gaan vreemd) die op hun sexvakantie naar Suriname worden besmet.
  Stof tot nadenken………..


  Maak melding
 12. hoeveel HIV lijders hebben zichzelf op aanraden van een lukuman de dood ingejaagd?

  zoals men vroeger placht te zeggen..asaw no sabi ef en go fokanti..


  Maak melding
 13. luke skywalker,

  Met de inhoud van jouw posting ben ik het eens. Toch wel een kanttekening want je wekt de indruk dat HIV besmetting vooral een heterosexueel probleem is en dat is het echt niet. Niet meer dan 30 tot 40% van de besmettingen komt van heterosexuelen. Vorig jaar verscheen in Nederland zelfs een onderzoek dat een grote groep homosexuelen zonder bescherming sex heeft. Bij hen leeft het idee leeft dat de ziekte niet meer dodelijk is. Die waanzinnige sexlust brengt de kolder in hun hoofd, zo blijkt. Het zou me niet verbazen als voor Suriname dezelfde conclusies gelden.

  Waar ik me overigens het meest aan stoor bij deze berichten is die achterlijke sexule moraal van de Surinamers of het nu homo’s of hetero’s zijn. Dat ziekelijk losbandige geldt voor elke groep, man of vrouw, jong en oud. En de kinderen zijn daar de dupe van. Soms tot in derde generatie. Dat geeft echt stof tot nadenken.


  Maak melding
 14. Jenke,

  Het is zoals ik dacht. Je lult maar wat. Geen cijfers en geen onderbouwing. Je bent geen christen, je gaat niet naar de kerk. Dus je lulpraat is vooral bedoeld om je bonumans of lukumans of zo je wil je voodoomans positief te belichten. Dat gaat je niet lukken hoor. Want dat uitschot heeft nog nooit iets positiefs gebracht.


  Maak melding
 15. Nou nou nou BIFA die Christenen hebben ook niets dan oorlogen dood en verderf gebracht in de wereld.

  Hoe vromer van geest, hoe groter het beest.

  Die katholieke priesters lusten ook graag een jong blaadje……

  Have a nice day….


  Maak melding
 16. Tja Who Cares,

  Ook voor jou geldt: onderbouw wat je zegt. Want cijfers spreken boekdelen. Die fabel dat christenen zoveel oorlogen dood en verderf hebben gebracht is nog nooit bewezen. Door niemand niet en zal ook niet door jou bewezen worden. Maar ik kan je zo vertellen welke oorlogen meer doden hebben gebracht en veroorzaakt zijn door duivelsvolgers, heidenen zoals Nazi’s en communisten en voodoovolgers. Begin te tellen bij het Communisme onder Stalin met meer dan 20 miljoen doden. De Tweede wereld oorlog door de Nazi’s met bijna evenveel doden als onder het communisme van Stalin. De communisten van Pol pot in Cambodja met meer dan 2 miljoen doden. Alleen deze oorlogen al zijn, waar geen christen of andere religie aan ten grondslag lag zijn een schrijnend bewijs dat die stelling van jou voor geen meter klopt. Dus nu jij weer.


  Maak melding
 17. BIFA tja als je daarover nog het een en ander bijgebracht moet worden dan zegt dat alles opver jou.

  Ik ga niets onderbouwen, had je maar onder die steen waar je zat vandaan moeten komen, en het wereldgebeuren het heden en verleden tot je nemen in de vorm van educatie.

  Ik ben er niet om te bouwen onderbouwen of verbouwen.

  En het gaat hiet niet over Nazi’s of duivelsvolgers ( alhoewel als je paars bent volg je DDB,en die behoort ook tot de categorie duivels),of communisten dat is een andere discussie.

  Alle religies christenen incluis hebben niets anders dan verderf, verdeel en heers en moord ,doodslag haat en nijd gebracht en doen dat nog steeds BASTA!


  Maak melding
 18. Beste Bifa..ook jij gebruikt je geslachtsdeel (ik mag geen vieze termen gebruiken van mijn moeder)zonder dat je het met cijfers kan onderbouwen.

  Dus wat let je..bukken!


  Maak melding
 19. Het is niet best. Dat is bijna 10 % van de bevolking, jeetje mina, o o o, waar gaat dit naar toe?

  Mogelijk hebben die nog dagelijks onbeschermde seks met anderen die er niets van afweten.

  Ik wil bijna in een isolement gaan leven als ik denk waartoe de mensheid in staat is.

  Hou AUB je broek aan, gebruik 2 condooms en respect je eigen lijf zou ik zeggen.

  Mensen denk ga, als God had gewilden dat we het met iedereen deden waren onze geslachtsdelen op onze voorhoofd ipv tussen de benen.

  E.e.a. getuigt van het onverantwoord gedrag van DE Surinamers IN SURINAME!


  Maak melding
 20. 17 mei 2013

  @Roy,

  Srika ziet tot zijn verbazing, dat bedoelde naam, Srika heeft die naam in het begin van zijn reactie vermeld,maar vermoedelijk door de forumhouder, of een daartoe gemachtigde, eigenhandig is verwijderd.

  Srika protesteert hiertegen en vindt zulke handelingen valselijk. Er is feitelijk met mijn reactie geknoeid!! Dit geeft ook tegenwoordig het karakter op dit forum aan.

  Peprewatra is heerlijk, maar vandaag wordt het rotie met aloe, bhata mix kheraila, moerghie en een coca-cola.

  Vraag het maar aan de inlichtingendienst.
  Srika


  Maak melding
 21. Who Cares,

  Je kan niets onderbouwen want je hebt niets om je stelling te onderbouwen. Geen argument! Niets! Nada! Dus je kunt net zo goed zelf terug kruipen onder die bekende steen want voor de rest is elke opmerking van jou over oorlogen en christenen complete lulkoek.


  Maak melding
 22. Bifa…mi gado..was je dus zo een koorknaapje die alleen maar z…..Ik gun je je trauma’s hoor. Ik heb begrepen dat ze flink tekeer zijn gegaan met jullie, in de naam van de vader, en de zoon, en de auw….

  Mi gado je bent een fatu hoor. Voor een christen heb je wel hele toepasselijke fantasieen. Het is je gegund..ik ga even een bonuman bellen..want ik zie een paar bakroes

  🙂


  Maak melding
 23. Jenke,

  oh je hebt het over katholieken en koorknaapjes? Ga naar je bonuman en offer een dier of een kind zielepoot, iets waar die bonuman van jou wellicht meer van weet, want het verschil tussen katholieken en protestanten ken je toch niet. Het verschil tussen de poep en de pis in je hoofd overigens ook niet, maar dat was me wel duidelijk hoor.


  Maak melding
 24. Saaan Bifa…poep en plas sani…ze hebben met je gedaan hoor.Saan eeeh men…je moet echt een goede frigit wasi baden dan ga je er niet zoveel geestelijke last meer van hebben. Ma weri fo je man..hebben je ouders wel aangifte gedaan?

  In elk geval..jaa, ik ken het verschil tussen katholieken en protestanten. Eentje doet voornamelijk jongetjes de andere vooral andermans vrouwen toch? Voor de rest zijn er nog een kleine 2000 afsplitsingen in het Christendom, dus lekker boeien wie van jullie nou 100% gelijk heeft.


  Maak melding
 25. Jenke,

  Zo te zien heeft dat bezoek aan je bonuman je geen goed gedaan. Nog steeds achterlijk. Zie je nou wel dat je het verschil tussen poep en pis niet weet. Niet getreurd: het zit allemaal in je hoofd.


  Maak melding
 26. Ai boi Bifa…ik heb nooit met menselijke uitwerpselen en anatomie te maken gehad zoals jij dat hebt gehad boi..zo bam midden in je Bifa gezicht. Het moet een hele ervaring voor je zijn geweest. Misschien moet je ooit een boek schrijven en je ervaringen met anderen delen..want het komt nu zo een beetje gefrusteerd naar buiten.

  In elk geval wil ik je wel even helpen hoor. Herinner je je vraag aan Who Cares nog over Christenen en oorlog. Weet je wat het woord kruistochten betekent? en wat het met Christendom te maken heeft? Of hebben ze je in je kerk geleerd dat het een one-way-trip in je eigen kruis is…

  Erg hoor dit soort dingen. Ik ben blij dat deze tories nou bossen en dat mensen zoals jij hulp kunnen vinden.


  Maak melding
 27. Jenke,

  Nooit met menselijke uitwerpselen en anatomie te maken gehad? Het zit midden in je hoofd. Je adem ruikt ernaar en je bloed is ermee besmet.

  En ik kan begrijpen dat Who Cares het met je eens is want bewijzen dat de meeste oorlogen door christenen zijn ontstaan kan hij niet. En dan kom jij met kruistochten. Dat was geen oorlog, het woord zegt het al, maar goed, laten we jouw stommiteit als een oorlog zien. Is dat dan het bewijs? Mi boi, wat hebben ze je bijgebracht op die bakabana school van je. Dus toch poep in je hoofd. Laat Who Cares je huiswerk voor je nakijken? Dan heb je altijd een voldoende.


  Maak melding
 28. Ik heb maar aan 3 dingen een hekel….religieuze fanaten, geschiedkundige analfabeten en moordenaars. En zeker als ze alledrie in 1 persoon vertegenwoordigd zijn…maar goed..Bifa had it coming..Gij zult niet religieus haten en geschiedkundig ongeschoold zijn.


  Maak melding
 29. Tjezus Bifa ben je nog bezig…

  Dus de kruistochten waren geen oorlog…want de naam zegt het al volgens Bifa..het enige wat ze deden was met een kruis op en neer paraderen..en die militairen waren er zeker voor de show..en al die honderden veldslagen hebben nooit plaatsgevonden want anders zouden mensen de kruistochten wel kruisoorlogen hebben genoemd.

  Het getuigd van eenzelfde stommiteit als wanneer je zou zeggen dat goede vrijdag niet de dag is waarop Jezus vernageld is aan dat kruis omdat het anders wel kruisigings dag zou heten.

  En Christenen zijn nog nooit een (religieuze getinte) oorlog (of genocide) gestart…
  Ik durf niet eens te lachen, ik bedoel..ik wist niet dat mensen zo onderontwikkeld konden zijn…Bifa ik moet het hierbij echt laten. Ik dacht dat het nog leuk was om een kindslachtoffer een beetje op weg te helpen, maar voor jou..yepi no de…

  Ik kan veel, maar ik kan geen dode hersenen opwekken.

  Ik zou zeggen google voor de gezelligheid een paar termen op dan sla je in de toekomst geen modderfiguur..wer’ede hoor..ze hebben ook je hersenen weggeb**


  Maak melding
 30. Jenke,

  Dat je een hekel hebt aan religie begrijpen ik wel. Dat heeft de duivel ook. Zou de duivel in je zitten nu je blind volgt? Je hoeft geen antwoord te geven hoor want ik weet het al. In jou is verder maar één ding goed vertegenwoordigd en ik kan het niet genoeg herhalen: poep en pis in je hoofd.

  En dat van die geschiedkundige analfabeten weet jij het beste want als je een kruistocht een oorlog noemt ben je wel erg beschamend dom. En dat moet dan het bewijs zijn dat de meeste oorlogen ontstaan door het christendom. Van Who Cares krijg je een tien plus. Van mij een schop onder je reet terug naar school. Ongetwijfeld zal je daar door je moordenaar-president Bouta goed ontvangen worden. Hij houdt van zulke kansloze paarse paupers als jij met een gebrek aan historisch besef, leeghoofdigheid, het verstand van een krabita en veel ka in … je weet wel.


  Maak melding
 31. Jenke,

  Dat is precies het gedrag van een kaarsloze paarse pauper die je vertoond. Verdraaien van woorden. Het is begrijpelijk want je kan niet lezen en niet schrijven daarom herhaal ik het nog een keer voor je in hoofdletters waar de discussie tussen Who Cares en ik over ging: DE MEESTE OORLOGEN ZIJN ONTSTAAN DOOR HET CHRISTENDOM. Wat maak jij dong kaw ervan. Geen enkele oorlog is door het christendom ontstaan. Ga terug naar school shoft. Bouta heeft je nodig. Verdraaien van woorden is zijn beste vak en jij bent er kampioen in.


  Maak melding
 32. Bifa mi gudu (kijk hoe lief ik met je praat, zodat je niet nerveus word en last van bloeddruk krijgt). Wat waren de kruistochten volgens jou dan? Evangelisatie campanges?

  Verder maak ik me liever schuldig aan woordje verdraaien dan woordje niet begrijpen zoals jij doet..la me je helpen boi.

  Tjek Who Care zijn woorden noh
  “die Christenen hebben ook niets dan oorlogen dood en verderf gebracht in de wereld.”

  Dat is niet hetzelfde als “de meeste oorlogen zijn onstaan door het Christendom”..ik bedoel heb je nooit statistiek gehad op school?

  Kijk je eigen woorden hier voor ons noh als antwoord “Die fabel dat christenen zoveel oorlogen dood en verderf hebben gebracht is nog nooit bewezen.”….
  ik bedoel, je moet inderdaad onder een steen vandaan komen om zo een stomme reactie te geven. Hoe ben je in godsnaam de lagere school doorgekomen.

  Who Cares zijn opmerking is feitelijk juist, maar het is eenzelfde dooddoener als zeggen dat mannen de wereld niets anders dan dood en verderf hebben gebracht. Duh!
  Het meest zinnige dat je had kunnen zeggen is dat bij de meeste recente oorlogen en verderf Christenen betrokken zijn omdat het 1 vd best gedocumenteerde en grootste godsdiensten ter wereld is en Christelijke Europeanen over de afgelopen 500 jaar zonodig landjepik en mensenverscheping moesten spelen met alle gevolgen van dien. Maar je kon daarop aansluitend ook zeggen dat door de Christelijke leer geinspireerde genocide of oorlog relatief weinig voorkomt in het kader van alle menselijke ellende van de afgelopen 5,000 jaar. Maar je bent helaas niet ontwikkeld genoeg om dat te snappen, laatstaan te verwoorden.

  Dus gi mi wan brik yere met je nieuw testamentje betweterigheid en poep&plas obsessie.

  Oh ja..nog een nieuwtje…de duivel bestaat niet (zolang je niet in de spiegel kijkt tenminste)
  En houd je hart even vast….ik ben niet paars…nooit geweest, zelfs toen ik me verslikte in een kawbonjo…ik ben zwart…nachtegaalzwart hahaha
  En als bonus…de bolletjes Pres is nooit goed geweest in woorden verdraaien, daar is zijn vocabulaire niet toereikend genoeg voor..hij doet alleen in kogels en dat soort dingen.


  Maak melding
 33. Jenke,

  Je moest het toch hierbij laten. Wat doe je hier dan nog? Ga toch heen man. Paarse duivel. Dat de duivel bestaat heb je al voldoende bewezen. Oprotten!


  Maak melding
 34. Ik kan het niet laten..als ik zo een gapend gat aan kennis zie…dat is toch een schande voor heel Suriname..let alone voor je ouders, je kerk, je gezin.

  Een christen die niet weet dat de kruistochten een vorm van oorlogje spelen was en die niet bekend is met de basisbeginselen van statistiek en begrijpend lezen.

  Ik blijf erbij die eerste katholieken hadden het toch maar goed begrepen met die bijbel, dat ding moest niet toegankelijk zijn voor het armlastige gepeupel. Want nu krijg je dan dit soort achterlijke uitspraken.
  Zelfs in de bijbel geloven ze niet in “de duivel” dus tja..dat je in mij de duivel ziet…deliriouuuuus 😉

  Trouwens, ik wil niet lastig doen, maar hoe is de kleur paars deze hele discussie binnen geslopen, want ik kan er niet over begonnen zijn.


  Maak melding
 35. Oh je bent nog niet klaar noh,

  Opnieuw een bewijs dat de duivel bestaat. En ik zou me daaraan over moeten geven? Ik dacht het niet. DiDiBri!!!


  Maak melding
 36. Dus Jenke geeft je ondersteboven geschiedenis les op Waterkant en dat is een bewijs dat de duivel bestaat…

  Tja, je hebt hetzelfde gerookt als die fantast die het verhaaltje heeft opgedist over die appel en een pratende slang..

  Ija hoor Bifa..it is I Lucifer..en ik kom je halen vanavond..do not kill the fire when you go to bed…because in the dark I will come to snatch your soul..gratis tip: kijk ook niet onder je bed…

  Ok mooi geweest…ga rustig in een hoek spelen…ik ga boodschappen halen.


  Maak melding
 37. Jenke,

  Boodschappen halen? Je bedoelt zeker wat extra duivelszaad bij je bonuman? Tja, dat is nu eenmaal het werk van iemand als jij.. Oh wat ben ik bang… ikke vanavond extra gebedje doen hoor. ikke bang voor DiDiBri Jenke. Ach meid, je kan niet tegen me op, geen enkele duivel kan dat want ik wandel aan de hand van God. Kijk maar uit dat jij vanavond niet gehaald wordt. Hou je licht aan. Het zal niets uithalen, maar voor het gevoel… weet je wel. Zielig figuur.


  Maak melding
 38. JENKE BRAVO BRAVO BRAVO!!!!!!

  Je hebt die BIFA, christen wannabee goed te grazen genomen.

  Het, die zich BIFA noemt is geen Christen maar behoort tot een van de haatzaaiende en en lawaaizieke sekten alla Stevie Wonder Meye, die de duivel die niet bestaat als vijandbeeld naar voren schuiven om de domme labiele massa met een laag zelfbeeld die niet voor zichzelf kunnen denken aan zich te binden.

  Het zijn overactieve psychopaten met moreel gezwam, die karaktermoord op zichzelf plegen.Monumentaal dom en grenzeloos oppervlakkig.

  Maar ja in het land van de relifreaks is het middeleeuws gedachtengoed koning.
  Een fout volkje, hoe vromer van geest hoe groter het beest.

  Ze zijn van de werkelijkheid losgeraakt en vullen hun tijd zoveel mogelijk achteruit te rijden.primitievelingen pur sang..

  Dit zijn de figuren waar Al Quaida en de Taliban nog iets van kan leren.

  Het zijn een bende maatschappij ontwrichters, en geriatrische correcten en fopwetenschappers die rijp zijn voor de pshychologenpolitie….

  JENKE laat HET voor wat het is, en hopen dat het tot inzicht komt, maar ik vrees het ergste.

  Have a nice day an happy pentecost….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES