Honderden geëvacueerd uit ondergelopen Cotticagebied

140

PARAMARIBO/MOENGO, 17 mei – Honderden bewoners van zeker vijf dorpen langs de Cotticarivier zijn geëvacueerd. De dorpen staan tot kniehoogte blank vanwege de aanhoudende regen. Volgens parlementariër Ronny Brunswijk (A Combinatie/ Abop) zijn enkele mensen achter gebleven. Have en goed moesten worden achter gelaten tijdens de evacuatie.

Brunswijk zette die zelf op touw in samenwerking met lokale autoriteiten. De mensen zijn met drie korjalen verplaatst. “De mensen hebben eten nodig en water”, zegt Brunswijk. Een deel kon worden ondergebracht bij familie en vrienden in het nabije Moengo. Anderen zijn opgevangen in het Ronny Brunswijk stadion in Moengo zelf.

Rampenteam NCCR bereid intussen de eerste vormen van hulp voor. Ook wordt een evaluatie gemaakt van de toestand langs de Cottica. Ook andere plaatsen in het binnenland worden in de gaten gehouden.(Archieffoto)

140 REACTIES

 1. Brunswijk evacueert? Had niet de overheid daar als eerste moeten zijn? Of zit men te slapen net als een paar jaar geleden toen een hulpactie vanuit Nederland moest worden opgezet?


  Maak melding

 2. Dit is het gevolg van 3 jaar Bouterse. Deze megalomane president geeft liever geld uit aan auto’s, kantoren, computers en schilderijen ipv het verstevigen van Dijken.
  De man pokert wederom met mensenlevens. En dit laatste was één van de beloftes van deze criminele regering. BOUW EN VERSTEVIGEN VAN DIJKEN !!

  3 jaar Bouterse, bodem van de schatkist is zichtbaar, het land is voor een appel en een ei verpatst aan de Canadezen (nieuwe kolonisator) en het land ligt nu in puin.

  Bouterse moet opdonderen en wel te verstaan vandaag nog. Kan het helaas niet genuanceerder overbrengen.


  Maak melding

 3. Hoop dat Nederland haar hand over het hart strijkt en hulp aanbied want op dit moment geven de Chinezen, de Cubanen en de Venezolanen niet thuis. Als het aan komt op watermanagement dan is Nederland de beste. Kans op cholera en difterie neemt met de dag toe. Suriname is niet in staat om deze ramp te coördineren laat staan te financieren.


  Maak melding

 4. Koos Werkloos,

  In de 350 jaar dat Nederland daar de baas was heb ze bar weinig aan watermanagement gedaan. Dus kom niet doen alsof jullie verlossers zijn.


  Maak melding

 5. Parbo, het suriname voor de onafhankelijk was een paradijs. Toen waren de zaken goed op orde. Gezeik is begonnen toen jouw baasje 35 jaar geleden op toneel verscheen. In die 35 jaar had een hoop kunnen gebeuren. Sterker nog nederland heeft vlak voor de verkiezingen 2010 Eur. 6 miljoen gedoneerd voor bouw en versteviging van dijken. Wat heeft deze criminele regering met het geld gedaan ? Het enige wat wij weten is dat de projecten oa. in saramacca stilliggen zonder opgaaf van redenen. Tot op de dag van vandaag weigert de regering openheid van zaken te geven rondom de financiën. De oppositie schrijft zich scheel naar de president maar antwoorden blijven uit. Lang leve de parlementaire democratie !

  Volgens mij heb jij teveel Parbo op… je kraamt onzin uit zonder feitelijke kennis. Have a nice day


  Maak melding

 6. In Nederland lopen de tunnels en viaducten intussen ook onder. Het watermanagement in ned. is dus aan een herziening toe.
  Wat in Suriname gebeurt is het probleem wat wereldwijd plaatsvindt en dus niet normaal. Voor niet normale problemen moeten abnormale oplossingen komen. De tijd van sluizen en pompgemalen is achterhaald. Sur, moet zich gaan bezighouden met het bouwen van dijken. Wat wij niet moeten vergeten is dat door de rijke landen met hun CO2 uitstoot, wij nu in de problemen komen.


  Maak melding

 7. Alleen een koloniale idioot kan beweren dat Suriname voor de onafhankelijkheid een paradijs was..misschien voor Ollanders, maar echt niet voor alle Surinamers hoor.

  Dat doet niets af aan het feit dat de huidige Pres een bolletjes slikkend geschiedenis vervalsend, moordverdacht sujet is, maar kunnen we wel even realistisch blijven over het verleden. De ene leugen kan de andere niet wegwassen


  Maak melding

 8. @John2, nogmaals waar is die Eur. 6 miljoen voor de bouw van dijken gebleven ? Geef nu eens concreet antwoord op mijn vraag. Wat heeft jouw president met onze nederlandse belastingcenten gedaan. Als hardwerkende heb ik mijn financiële bedrage geleverd, dus mijn studie doet er niet toe.


  Maak melding

 9. Wel geld om de auto van Abrahams te pimpen en zijn kantoor voor een godsvermogen door zijn eigen bedrijf te laten opknappen…

  Kwestie van prioriteiten……


  Maak melding

 10. John
  In Nederland lopen de tunnels en viaducten intussen ook onder

  Beste John, Noem eens 1 viaduct en tunnel die is ondergelopen dan?????

  Paarse meeloper….


  Maak melding

 11. Henk Molenaar, dat is precies wat ik bedoel. En nog hebben die paarse paupers oogkleppen op. Bouterse heeft ooit aangegeven dat als Paramaribo in brand staat hij er niet wakker van ligt. En dat noemt zich president van het land. Een regelrechte schande !


  Maak melding

 12. DDB heeft het geld van de dijken ook genomen en deze gebruikt voor de dijk aan de waterkant in Paramaribo.

  Gelet dat de mensen in cottica verzuipen en er geen geld is, zullen deze ook het nakijken hebben net als die in Commewijne.
  Abraham krijgt wel geld om zijn auto te pimpen en voor het ministerie van OW om deze nog verder te pimpen.

  Het proletariaat verzuipt, terwijl Abraham zijn zakken volpropt met doekoe en met zijn eigen belangen bezig is.

  Het volk krijgt de lijders dat het verdient.


  Maak melding

 13. @Koos,
  De voormalige Frontregering heeft er propoganda mee gevoerd tijdens de verkiezingscampagne van 2010 en verloren.
  Dus niet janken!
  Waarom heeft Front ze eigenlijk niet gebouwd in die 10 jaar?


  Maak melding

 14. Henk Molenaar
  even googelen en dan zie je in de Volkskrant d.d. 5 juni 2011 het volgend bericht. “Ouderen stranden in ondergelopen tunnel Arnhem”. Het watermanagement kan niet meer op tegen de problemen van deze tijd en is toe aan een herziening. Net als hoe nederland in plaats van de kredietcrisis op te lossen deze juist verergert door bezuinigingen. Mijn professor krijgt gelijk: Wij worden nu gehinderd door kennis, oftewel hoe meer wij leren, hoe dommer wij worden. En svp Ik ben niet paars maar groen.


  Maak melding

 15. @John

  Quote
  In Nederland lopen de tunnels en viaducten intussen ook onder. Het watermanagement in ned. is dus aan een herziening toe.
  Unquote.

  Je hebt gelijk, inderdaad.
  We verzuipen hier. Heluppphhhhh..
  We soengoe djasoe, de Noordzee loopt over, of is het de Rijn?
  S.O.S, we need help, save our souls mang……….

  Daarom is het niet erg dat de dorpen aan de Cottica onder water staan, is normaal toch in jouw ogen.
  Procentueel gezien zouden nog meer dorpen onder water moeten staan, omdat jij zo nodig een vergelijking moet maken.

  Next topic, John vind dit namelijk helemaal niet errughhh.

  Blub, blub, blub……


  Maak melding

 16. Esmerald, ik vind het wel erg, want ik wil remigreren. Nederland is niet het land waar ik oud wil worden. Mijn probleem is : waar moet ik in Suriname gaan wonen? Op de Bronsberg?


  Maak melding

 17. Koos,

  Feitenkennis ??

  Laten ik maar geen opsomming maken van de feiten die Nederland heeft gepleegd in Suriname.

  Maak jij je maar druk om Geert Wilders dan houdt Suriname zich bezig met haar leiders.


  Maak melding

 18. Koos, je kletst uit je vette biernek.Het is een erfenis van tientallen verwaarlozing door opeenvolgende regeringen mede veroorzaakt door gebrek aan financiële middelen.Het Surinaamse platteland is maar weinig interessant voor veel politici.Het NieuwFront had toch goede banden met de Polderneks, de vermeende experts op het gebied van watermanagement? Waarom deed men geen beroep op hen na de grote overstromingen van een aantal jaren terug?


  Maak melding

 19. @John,

  Bronsberg, nee ik denk dat je een stukkie veiliger bent op het
  Thoemak Hoemakgebergte, je weet wel die ene met de Emmatop.
  Verhip, ook dat nog, durf je dat aan, het is wel een Ned-top 🙂

  Iemand zei eens: Als het volk geen aanstalten maakt om Suriname de juiste Regering te bezorgen, dan is de enige oplossing moeder natuur.

  Zou het……………


  Maak melding

 20. De taken die deze getalenteerde deskundigen als Presidentskandaat reeds nu meekrijgen:

  1. Versnelde uitvoering van de Ruimtelijke ordeningsparagraaf, door kopiëren van Nederlandse of Berlijnse ruimtelijke paragrafen. Een loket voor vergunningen, concessies en grondkwesties.

  2. Binnen die ruimtelijke indeling, het gebied van alle gemeenschappen concessies afbakenen

  3. Duidelijke documentatie en kartering van alle domeingronden en concessiegebieden

  4. Het onder staatsbeheer en toezicht stellen van alle publieke concessies op domeingrond

  5. Alle eigenaren van private concessies op eigendomsgrond moeten delen in kosten en winsten van grondopbrengst
  6. Alle voortbrengselen uit de grondopbrengst uit publieke concessies behoort toe aan staat

  7. Uitvoeren van baggerwerkzaamheden
  8. Uitvoeren van dijken aanlegwerkzaamheden
  9. Uitvoeren van vroegtijdige ontwateringsprojecten door inpoldering

  10. Suriname wederom toegankelijker en aantrekkelijker voor PSA door het verlenen van het algemene kiesrecht.

  Dit zijn enkele eieren die uitgebroed moeten worden door de toekomstige President van Suriname.

  De overstromingen van gebieden in de binnenlanden tijdens een zware regenval is niet een nieuwigheid, maar een blijvend terugkerende zorg.

  Reporters behoeven slechts langs te gaan bij oudgediende geologen en geodeten als van der Jagt, Lieuw Kwie Song, Eliazer en vele anderen die mijn bewering zullen bevestiging.

  De overstromingen in de lagere gebiedsdelen tussen bergketens loopt bij een sibi boesie gegarandeerd, meestal bijna altijd onder.

  Er is sinds mensen heugenis, altijd van zulke overstromingen geweest in zulke delen waarvoor nooit draaiboeken of blauwdrukken zijn ontworpen die het euvel kunnen verhelpen.

  Met mijnbouwkundige exploitaties zal die zorg alleen maar verergeren als de geëigende maatregelen uitblijven, doordat de exploitant wederom achteloos vrijuit gaat met de buit, maar de gemaakte kraters aan de natuurkrachten het ruimen overlaat.

  Venetiaan schijnt de eerste President te zijn, onder wiens bewind door Raghoenath een aanvang is gemaakt met de taludbekleding en dijkaanleg in Suriname.

  Wat de inpoldering betreft, kunnen de Suri’s liever afkijken van de Nederlandse inpolderaars hoe zij dat gedaan hebben, waarna zij dat zelf kunnen doen, want dat is scheelt ¾ in de kosten.


  Maak melding

 21. Het is sinds jaar en dag bekend dat het klimaat flink aan het veranderen is. Zij die aan de rand van de oevers wonen dienen dan ook rekening te houden met oa ook veel wateroverlast met name in de regentijd.
  Dus anticiperen…en NIET wachten op GRATIS hulp.


  Maak melding

 22. Het regent op de brug,
  Het regent op de brug.
  Maar niemand kan mij zien.
  Leve de …….weet ik niet meer..

  Sorry hoor, beetje melig van die gasten hier.
  Suriname loopt onder water en weer heeft Nederland het gedaan…

  No spang bouta bouwt binnenkort een paar flyovers, kun jullie vliegen van tak naar tak…


  Maak melding

 23. Jenke, ik ben het volkomen met je eens dat alleen neokolonialen als GMAP en de draaikont Socialist Ludwig van Mulier, halleluja zingen over de kolonialisten.


  Maak melding

 24. rectificatie:
  Reporters behoeven slechts langs te gaan bij oudgediende geologen en geodeten als van der Jagt, Lieuw Kwie Song, Eliazer en vele anderen die mijn bewering zullen bevestiging.

  Moet zijn:
  Reporters behoeven slechts langs te gaan bij oudgediende geologen en geodeten als van der Jagt, Lieuw Kwie Song, Eliazer en vele anderen die mijn bewering zullen bevestigen.


  Maak melding

 25. @John2, waarom de Front regering geen dijken heeft gebouwd in die 10 jaar ? Heel simpel vanwege het feit dat NDP stroman Wijdenbosch roulette speelde met Surinaams belastinggeld. De man had een pin apparaat in zijn slaapkamer. Toen hij klaar was met regeren liet hij Suriname berooid achter. Dan mag jij mij nu vertellen hoe de Front regering de bouw van dijken had moeten financieren ? Suriname had niet eens toegang tot de kapitaalmarkt en stond onder curatele bij het IMF. Vlak voor de verkiezingen is het Venetiaan wel gelukt om 6 Eur. miljoen los te krijgen bij Nederland. Op z’n minst verwacht je dat zijn opvolger hier iets nuttigs mee ging doen en niet auto’s, schilderijen en computers ging kopen.

  @Parbo, was te verwachten dat je ging dreigen met die slavernij troefkaart. Inmiddels zijn we dat wel gewend van jullie paarse paupers. Slavernij wordt als excuses gebruikt voor het falende bestuur in Suriname. Vergeet niet dat jouw president anno 2013 kolonialisme weer heeft geïntroduceerd. De Canadese gouddelvers staan te trappelen om komende 30 jaar Suriname te koloniseren daarvoor moet jouw president nog een half miljard US dollar lenen. Ziekelijk …


  Maak melding

 26. Sranang mang in su, over wateroverlast gesproken het water komt en het wassendewater..in nl kom tijd kom raad.
  …来一碗时间板..het is verstandiger een kaars aan te steken
  dan te klagen over de duisternis..它是明智的刺向蜡烛
  而不是抱怨的黑暗..I LOVE SU WOON EN WERK.


  Maak melding

 27. Dit zijn de NAWEEEN van de vloek die sinds 25 feb 1980 over Suriname heerst!!
  Het is de SCHULD van Bouta the seriemoordenaar en zijn aanbidders!!!


  Maak melding

 28. @Parbo,John2 ,schot door de roos…
  Jullie baasje gaat negenbanen wegen aanleggen,weg naar brazilie komt,de trein gaat rijden ..ja maar waarheen want bij de geringste regenbui zal de spoorbaan onderwaterliggen…..
  Laat je baasje alvast de dorpsmensen aan het werkzetten en laat ze dijken graven/aanleggen en hij mag ook gaan helpen want hij is even LUI als dezen.De dorpsbewoners zijn geen speciale mensen ze moeten eindelijk na 400 jaren leren wat het betekent om verantwoordelijk te zijn voor hun zelf!


  Maak melding

 29. @GMAP, dat was ook mijn eerste gedachte, maar politiek voeren over de rug van de zwakkere gaat mij te ver. Op zulke momenten moeten we de gelederen sluiten en weerloze mensen helpen. Nederland staat op het punt Eur. 9 miljoen te doneren aan Bangladesh, alleen enkel om haar schuld gevoel af te kopen. Naar mijn mening is dit een zaak van de textiel industrie en niet van de overheid. Een gedeelte van dit geld kan aangewend worden om deze mensen te helpen onder voorwaarde dat als de Nederlanders aan komen in Suriname, Bouterse weer naar Nickerie verkast en zich niet mee bemoeid met de coördinatie van de hulp verlening. Suriname is niet in staat om deze ramp het hoofd te bieden.


  Maak melding

 30. Jenke En RobG welke jaar zijn jullie geboren ??
  Alleen idioten als jullie kunnen beweren dat de Suriname van nu beter is dan die van voor de jaren 80.
  1) Voor de jaren 80 had je geen president met een strafblad.
  2) Economisch,onderwijs,Sociaal en medisch was het veel en veel beter dan nu.
  3) in de jaren toen ik in Suriname woonde heb ik nooit zulke overstroming meegemaakt.
  4)Ik weet dat OW&V in mijn tijd hun werk goed deden alles werd op tijd schoon gemaakt.


  Maak melding

 31. john: “even googelen en dan zie je in de Volkskrant d.d. 5 juni 2011 het volgend bericht. “Ouderen stranden in ondergelopen tunnel Arnhem”

  Je maakt je echt volkomen belachtelijk hier. Heb je na een uur googelen een bericht uit 2011 (!!!) gevonden over een bejaard echterpaar dat met de scootmobiel in het water kam vast te zitten?????

  Wat een zielepoot ben jij toch. Nederland ligt 10 meter onder zeeniveau en ik heb nog nooit natte voeten gehad.

  Als het 2 uur regent in Suriname dat is heel Paramaribo onbereikbaar.

  Wat een stumper ben je toch.


  Maak melding

 32. Die Frontleiders waren toch stuk voor stuk schoothondjes van Den Haag?
  Ze hadden misschien beter kontjes moeten likken, dan hadden ze het misschien voor elkaar gekregen.
  Die ene is valt nog steeds bijna dood voor Den Haag, terwijl Den Haag nog geen eens voor hem flauwvalt.


  Maak melding

 33. John2
  Het is zo duidelijk wiens kont jij likt!
  De misdadiger bouta die ‘sterk’ overkomt met zijn Amnestie!!
  Alsof jij niet dood zou neervallen om hem te kunnen dienen….paarse ellendeling!


  Maak melding

 34. GMAP,je zit vastgelijmd in je neokoloniale cocon.Laat los het kolonialisme en het kolonialistisch denken, laat los de geest van haat,laat los je onderdanigheid t.o.v. je meesters met blauwe ogen,laat los de dominante leer van de NPS om je klein te houden, laat los je clubje van verliezers.Laat los het denken dat alleen Den Haag de reddende Engel is voor de NPS.


  Maak melding

 35. Na de val van Bouterse moeten ze de kleur PAARS in Suriname verbieden. Het is een besmette kleur die staat voor corruptie, onrechtvaardigheid en criminaliteit.

  En let maar op: Als straathond Bouterse is opgerot, dan lopen de Paarse Paupers van nu weer net zo makkelijk over naar de partij waar op dan moment weer het meeste is te halen.

  Walgelijk.


  Maak melding

 36. RobG, waarom wordt anno 2013 Suriname gekoloniseerd door de Canadezen ? Bouterse heeft honderden hectaren grond aan de Canadezen gegeven (voor de komende 30 jaar). De overheid heeft straks geen klap te vertellen. Sterker nog, de kolonisators betalen ook substantieel minder voor stroom terwijl de gemiddelde huidhouden conforme tarieven moet betalen. Dit is toch niet uit te leggen. Als recht geaarde Surinamer moet je dit toch niet willen of wel soms ? Jouw verwijten richting GMAP gaan niet op.

  @Henk Molenaar, voor een broodje pom loopt de paarse meute ook over. 🙂


  Maak melding

 37. Wie maakt zich belachelijk. De ene die beweert dat het Nederlandse watermanagement geweldig is of de ander die duidelijk maakt dat het niet zo is. reden: de regenbuien van tegenwoordig in Nederland lijken op sibi boesies. Daar zijn tunnels etc. niet op berekend. Overigens er zijn meerdere gevallen van onderwater gelopen tunnels als je verder googeld. Ik heb mij beperkt tot 1 en ik heb dit binnen 2 minuten gevonden. Je hoeft maar “onder water gelopen tunnels in Nederland” in te toetsen. Ik zal mij onthouden van verder commentaar.


  Maak melding

 38. JOHNY come lately 12.41uur! Het Nederlandse watermanagement is in elk geval niet te vergelijken met die in Surimaribo.

  Maar dat gezegd hebbende realiseer ik mij,dat er helemaal geen management bestaat in Surimaribo, laat staan watermanagement.

  En het Nederlandse watermanagement is in elk geval op zo’n hoog niveau dat de Amerikanen, Chinezen en andere wereldmachten de Nederlandse hulp inroepen.

  En maak je niet druk om Nederlandse ondergelopen tunnels, want het geld en de know how is aanwezig om binnen enkele uren aktie te ondernemen.

  Ik hou je aan de belofte om je te onthouden van verdere commentaar, want hetgeen eruit komt is niets meer en niets minder dan krankzinnig gewauwel,dus doe WKN en jezelf een plezier en back off!!!

  Have a nice day……


  Maak melding

 39. Het is altijd weer schrijnend om te zien hoe schaamteloos mensen het technisch- en wetenschappelijk niveau in Nederland telkens proberen te vergelijken met die van Suriname!
  Hoe ONEERLIJK tegenover Suriname,achterlijk en dom van zichzelf kan een mens toch zijn!
  En het gaat n.b. om mensen die in Nederland wonen en continu en van dichtbij met de knowhow van dit volk geconfronteerd worden foei!
  De Chinezen weten beter en kopen de melk op de schappen leeg!


  Maak melding

 40. Koos

  Dit is het gevolg van 3 jaar Bouterse. Deze megalomane president geeft liever geld uit aan auto’s, kantoren, computers en schilderijen ipv het verstevigen van Dijken.
  De man pokert wederom met mensenlevens. En dit laatste was één van de beloftes van deze criminele regering. BOUW EN VERSTEVIGEN VAN DIJKEN !!

  3 jaar Bouterse, bodem van de schatkist is zichtbaar, het land is voor een appel en een ei verpatst aan de Canadezen (nieuwe kolonisator) en het land ligt nu in puin.

  Bouterse moet opdonderen en wel te verstaan vandaag nog. Kan het helaas niet genuanceerder overbrengen.
  Oh ja tijdens vene tun heel het ninneland dreigde te verzuipen en zelf het geboorte dorpje van hm, was er niks aan de hand. het zijn een stelletje zieka mmp hier op WKN die gaan k@ te dun hebben en zitte te schrijven en lullen vanuit de noordzee vanuit hun vette nek. soms zijn er wat gefrustreerde nps’ers bij die niet begrijpen dat wat hen is overkomen azij dat aan zichzelf te danken hebben.


  Maak melding

 41. @ GMAP,… Jenke en RobG hadden in de jaren 80/90, nog de striemen van de luiers in hun reet en lopen nu nog in de pampers.
  Ze hebben geen enkel historisch besef en zijn opgegroeid met een moorddadig en corrupt regime.
  Ik was van 1967 tot 2010 jaarlijks langdurig in Su.
  Voor 1975 kende ik een land zonder DIEFIJZER bij elk perceel, raam, deur balkon enz. Elke woning is nu een gevangenis. Het was een land van eenheid en verdraagzaamheid, nu is het verworden tot een verdeelde kolonie van China en Canada met schreeuwende, agressieve, rovende en stelende corupte regering en samenleving


  Maak melding

 42. No comments wat betreft de regering want die kunnen er echt niets aan doen.

  Ik vind het heel erg voor de mensen die getroffen zijn door deze toestand. Laten we blij zijn dat er geen doden zijn gevallen. Overal op deze aardbol heb je van tijd tot tijd natuurrampen, Tsunami’s, aardbevingen, overstromingen, vulkaanuitbarstingen en dit is altijd zo geweest en het zal ook niet veranderen.


  Maak melding

 43. Zelfs het natuurgeweld is aan Bouterse te wijten,gamp,esmarald,koos,ray,who cares ea zijn zo getraumatiseerd dat ze door het bos de bomen niet meer zien.

  Waar ook ter wereld niets en niemand kan tegen het natuurgeweld op.
  Al hebben ze know how van hier tot ginderniets en niemand weet wat te doen.


  Maak melding

 44. GMAP, in de jaren zestig en zeventig waren er ook dievenijzers in Suriname. Dus je verzinsels slaan nergens op. GMAP, je hebt moeite met veranderingen in de samenleving.Alle schuld geef je aan Bouterse. Bouterse is ontstaan door het faalen van het neokolonialisme. Jij verlangt naar vroegere tijden toen de Moederbond volop geld kreeg uit de staatskas van Suriname. Jullie kregen ook heel veel geld uit Nederland toegeschoven om het volk en de arbeiders dom te houden.Jij was een van de pionnen van het kolonialisme. Die tijd is voor altijd voorbij.Het kolonialisme heeft geen recht van bestaan.Het hoofdgebouw van de Moederbond is reeds geveild. De instrumenten van het kolonialisme worden uit de samenleving verbannen.


  Maak melding

 45. Ding bakra eh lafoe djaso ,soso teringzooi weh skrefie.
  Er werd gevraagd Poet wat doe je,jammer genoeg was ik zo stom om ze te laten lezen wat enkelen hier neer typen.Waarom wordt er nooit gereageerd in de Nederelandse pers ,door deze mongolen er gebeurt hier heel veel, maar ze bemoeien zich met zaken waar ze totaal niets mee te maken hebben, ze zijn toch hier ,Suriname is verleden tijd voor ze, als ze het beter weten waarom pakken ze niet in en wegwezen ga daar je zg know how botvieren.mie jeehh ik schaam me kapot.


  Maak melding

 46. MEDUSA:Ik wacht nog steeds op de info over een zekere Scholte die prmier van onze Isla Bonita zou zijn geweest .

  Ik wil antwoord NU!!!!


  Maak melding

 47. ROBG:In de jaren zeventig waren er ook dievenijzers in Suriname.

  Robg Zeker in the hood waar jij vandaan komt.
  Je buren hadden zich vast beschermd tegen figuren zoals jij…..

  Have a nice day…..


  Maak melding

 48. RobG,
  Jij bent een zonneklopper.
  Als jij hier beweerd dat er in de jaren 60 en 70 dievenijzers voor ramen en deuren waren in Suriname dan weet ik genoeg.
  Bouterse krijgt uit China,Cuba,Venezuela en Granada instructie hoe hij achterlijke gasten als jou moet onderdrukken,vernederen, vermoorden en dom te houden .
  RobG, ik weet nu genoeg van jou, het gaat jou goed.
  ezels blijven ezels vooral als ze paars zijn .


  Maak melding

 49. @ Who cares
  Ben je nog niet uitgeschakeld?
  Durf jij het woord nog tot mij te richten?

  Goed,daar gaan we dan weer!
  Ik volg je in WOORD en GESCHRIFT! 😆


  Maak melding

 50. MEDUSA geef het toe, je bent door de mand gevallen, je weet niet wat je kletst over La Isla Bonita, dus hou voortaan je mond daarover, en laat het over aan hen die onze eilanden van binnenuit kennen.

  Je tekortkomingen onder ogen zien maakt een mens nederig!

  Have a nice day….


  Maak melding

 51. Die ROBG wie neemt hem nog serieus, behalve wat paarse paupers.

  Die jongen moet je cynisch tegemoet treden, en hem finaal in de maling nemen, en dan nog is die zo zwakzinnig dat hij het niet doorheeft.


  Maak melding

 52. @Who cares
  Als je met opgezwollen borst meent 5 talen te BEHEERSEN en wel in WOORD en GESCHRIFT dan moet je wel over enige vorm van intelligentie kunnen beschikken om aan te voelen wie ik dan bedoel.
  Maar indien bij jou de toegang tot intelligentie zo door domheid wordt vereelt,belemmert het wel degelijk jouw inzicht erachter te komen wie ik nou bedoel!
  Raad ’s …. raad ….’s! 😆


  Maak melding

 53. @Poeti

  Alles dat FOUT gaat in Suriname is de schuld van je baasje!
  Van Amnestie tot Natuurramp alles is te wijten aan je baasje!!
  Je denkt dat God een land zegenen zal wanneer de’hoofd'[lege] ,een massamoordenaar is!!???
  Je denkt dat God netals de paarse bende zal zeggen’bouta alle ellende die jij de Surinamers en Suriname heb aangedaan zijn inmiddels VERGEVEN EN VERGETEN??!!!’.
  Geef me een brik zoiets zal alleen de paarse ‘predikant’S.meye zeggen,overigens wordt S Meye alleen nog door de paarsen ernstig genomen ,voor de rest is hij gewoon een LAST!Steve Meye is een Parasiet, hij zuigt bloed netals DRACULA.
  Steve Meye = DRACULA!!


  Maak melding

 54. MEDUSA ik doe niet aan puzzelen, en ik wil niets aanvoelen, ik wil het van jou horen basta!!

  Niet eerst koeren, en dan roepen van voel maar aan of raad maar.

  Wees een dame en gedraag je niet als een kaboela en bunga bunga meid… alhoewel…..

  I demand an answer NOW!!!


  Maak melding

 55. In eind jaren 60 en begin jaren 70 woonde ik in Suriname. Onze voordeur stond wagenwijd open. Geen dievenijzers voor de ramen. Nergens in heel de buurt een dievenijzer te vinden. Ik woonde toen in de buurt van de Keizerstraat, vlak bij de jodenbegraafplaats, kant van de Kwattaweg, een buurt die nu niet als een goede bekend staat, maar toen een gewone middenklasse wijk. Echt hoor, je kon heerlijk ravotten en spelen. Zwembad Kwi Kwi en Parima vlakbij. Als iemand bij je op bezoek wilde kon hij ongenodigd op het erf komen, mar bij de voordeur stond hij rustig te wachten totdat hij iemand hoorde roepen “kom binnen”. Die walgelijke en drugsgerelateerde criminialiteit van nu was er niet. Zwervers bestonden niet. Van Bouterse en zijn kornuiten hadden we nog nooit gehoord. Echt waar, je deur stond gewoon open en je kon weg gaan en niets was aangeraakt. Wat een tijd.


  Maak melding

 56. @Who cares
  Indien je niet aan puzzelen doet zou ik je ook aanraden het schrijven in het Nederlands te staken.
  WANT DAT LIJKT MIJ,OOK EEN ENORM GEPUZZEL VOOR JE! 😆
  Bedien je dan van de andere talen Engels,Spaans,Portugees en “brabbel papiaments” waarvan je beweert ze te in WOORD en GESCHRIFT te beheersen!


  Maak melding

 57. @Bifa
  De jaren 1960/1970?Dan heb je op “Pater Wee” gevoetbald!
  Wie van dat gedeelte van de verl. Keizerstraat voetbalde er niet?
  Ik heb ook op het Plein van 12 mei en Pater Wee gevoetbald!
  Samen met WIENE SCHAL,HUMBERT GESSER,ANDRÉ EN JOHN BOERLEIDER,RAMON (RAMMY)HEERENVEEN en nog vele anderen.
  Indien dat zo is,kennen we elkaar HOOGSTWAARSCHIJNLIJK!


  Maak melding

 58. MEDUSA Als je het niet erg vind hou ik het bij Nederlands, want de rest behalve abracadabra zal voor jou een probleem worden.

  En ik wil mn laatste euro inzetten, dat ik beter Surinaams kan dan jij……Overigens vergat je het Hebreeuws te vermelden op mn cv. en het is papiamentu en geen papiaments,zo noemen dat suris en makambas het.

  Vooral die suris uit Suribabwe…

  have a nice day….


  Maak melding

 59. O Onze MEDUSA heeft gevoetbald op het plein van 12 mei… hi hi hi…in de jaren 60/70.

  Ze is dus inderdaad een kaboela en bunga bungameid,tussen de voetballende boys, en hoogbejaard.

  Wat is pater wee medusa?

  De paters hebben toch niet aan je gezeten he?
  Ik begin het een en ander te begrijpen.


  Maak melding

 60. @Henk, Jenke en RobG hadden in de jaren 80/90, nog de striemen van de luiers in hun reet en lopen nu nog in de pampers ? Whahahahaaaaaaaa 🙂 lol … zulke opmerkingen had ik van Pasew verwacht, maar jij kan er ook wat van.
  Overigens denk ik dat RobG er goed aan dit om zich te laten opnemen bij de plaatselijke GGZ of een TBS instelling.


  Maak melding

 61. jullie zijn dom praten dom zijn achterlijk noem maar op .
  gaan jullie wat doen in plaats dom en achterlijk redeneren op dit forum .

  wat kan de regering doen als het diepe binnen land is onder gelopen .in en rond paramaribo zijn de surinamers vies en smerig bezig ,ze hebben geen enkel besef dat ze hun eigen aan doen door dat ze hun huisvuil in de riolen dumpen ,koelkasten ,wasmachine , pet flessen alles wordt in de sloten rivieren gedumpt terwijl de overheid maar blijft opruimen .wij surinamers moeten de handen nu in eigen boezem steken en geen zonde bok gaan zoeken .zo help jij je land niet door zonde bokken te gaan zoeken .wij zijn in nederland en zien hoe het gaat ,je gooit geen vuil op straat dat doe je niet ,wetende dat er een vette boete op staat .waarom de schuld niet bij de bevolking zoeken .nee sommigen mogen deze regering niet dus maar lekker de regering de schuld geven .lever kritiek maar lever opbouwende kritiek ,lul niet dom zoals velen hier .


  Maak melding

 62. De Argentijnse oud-dictator Jorge Videla is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat melden Argentijnse staatsmedia. Videla zat een straf uit voor misdaden tegen de mensheid.

  Opgeruimd staat netjes nu Bouterse nog !


  Maak melding

 63. @Who cares
  Je houdt het bij het Nederlands?
  O, 😆 dan staat er ons vooralsnog iets (met een zeer hoog vermakelijkheidsgehalte)op dit forum te wachten!

  En je wil jouw laatste € inzetten om te bewijzen dat je het Sranangtongo beter beheerst dan ik?
  Het Nederlands maakt het je al zó moeilijk 😆 en ik ben bovendien geen oplichter om je van jouw laatste € te beroven!
  Ik weet 100% zeker dat je het glansrijk zult verliezen.

  Als de Surinamers en makamba’s de brabbeltaal papiaments noemen,doe ik dat dus ook!!
  Ik ben een Surinamer en spreek Nederlands en ben geen brabbelende Curaçaoënaar!


  Maak melding

 64. KOOS Bouterse moet nog heel lang in ons midden blijven, want hij heeft nog 12 jr van ons tegoed, in een cel in de SAcheveningse gevangenis met zicht op de Noordzee.

  Daarna word hij afgeleverd bij het Internationaal Strafhof in Den haag wegens massamoord en mesnsenrechtenschendingen.

  Dat gun ik hem meer als een kist van zes planken.


  Maak melding

 65. MEDUSA je bent geen Surinamer, je bent een Nederlander van Surinaamse komaf, want in Suriname lusten ze je voor geen meter, je bent een buitenlander, ze spugen op je, en kijken je weg.

  Ze werpen je binnenkort een PSA ding toe, met voorwaarde dat je 38% belasting in de kas stort.
  Daar gaat je AOW-tje……..

  Je bent alleen welkom als je met eurobiljetten strooit.

  En welja je gaat dus de uitdaging niet aan door bij voorbaat al te beweren dat je de wedstrijd hebt gewonnen.

  Ik ken jou soort.Verberde siekie no habi dresie!
  Voetballersmentaliteit moet altijd nr 1 op de lijst zijn, en gelegenheidsargumenten aandragen om hun falen te maskeren.

  En als ik de vermakelijksheidgehalte van jou op dit forum kan verhogen, doe ik dat graag,om het rotleven wat je hebt nog enigzins aangenaam te maken.

  Have a nice day Medusa….


  Maak melding

 66. Domme MEDUSA, ik snap dat je niet zo snugger bent als dat je wil doen geloven, maar lees mn posting nog mjaar eens opnieuw en geef mij aan waar ik beweer dat alleen mannen voetballen.

  Dongol……..


  Maak melding

 67. @Who cares.
  Wat een gelul,heb je ooit mijn paspoort op jouw vereelt netvlies gehad!

  Mijn vermakelijkheid op dit forum hoef je niet te verhogen.Je hoeft er niets speciaals aan /voor te doen.
  Het komt vanzelf! 😆


  Maak melding

 68. Luister wat een ebbe Henk hier schrijft.

  “Voor 1975…Het was een land van eenheid en verdraagzaamheid, nu is het verworden tot een verdeelde kolonie van China en Canada met schreeuwende, agressieve, rovende en stelende corupte regering en samenleving”
  Tja voor je witte mars ja.

  Voor de Surinamers die analfabetisch wegkrepeerden met worong nangra in rijstvelden, goudvelden en cassave kostgrondjes was het geen paradijs. Weet je hoe hoog de zuigelingen sterfte toen was? weet je hoe het met de vrouwenrechten gesteld was? Weet je dat het beoefenen van sommige religieen verboden was? weet je wat er met Surinamers gebeurde die al te kritisch waren over de kolonisator? Weet je dat mensen doodgeranseld werden omdat ze toevallig verliefd werden op iemand van een ander ras of zelfs een ander geloof.

  Ik ben absoluut geen fan van deze President en de bloedige ellende die hij over het land heeft gebracht. Ik heb ook heel veel respect voor onze voorouders. Maar als we al een eenheidsparadijs waren hadden we het aan onszelf te danken en niet aan het feit dat Holland de scepter zwaaide. Want in Nederland loopt een groep idioten al te stressen omdat er een twintigtal rotmarrokaantjes rondhuppelt.

  Dus je koloniale nostalgie kan ons gestolen worden.

  Tenslotte Henk van waar je obsessie voor striemende babybilletjes. Ik weet niet wie er in jouw luier graaide, maar bij ons thuis werd niet aan kinderbilletjes gezeten.

  Psa wan swit dey


  Maak melding

 69. MEDUSA Een Surinamer woont ion Suriname met een Surinaams paspoort punt.

  En als je ooit al een Suri paspoort hebt gehad, wist je niet hoe snel na aankomst in Nederland die in te leveren voor een
  Nederlandse net als alle suris….

  Je bent gedoemd je rotleven in Nederland te slijten,je bent niet welkom in Suriname.

  Ik begrijp dat wel!!!!


  Maak melding

 70. @ jenke
  Jij zegt:”maar bij ons thuis werd niet aan kinderbilletjes gezeten”.

  Ben je als baby nooit verschoond?
  En indien je het andere bedoelt ….Hoe weet je dat er niet aan de billetjes gezeten werd??
  Misschien wel!
  Je was toen zelf baby en die praten niet!


  Maak melding

 71. @henk1

  Maar de regering gaat wel goud graven in het binnenland??!!Geeft Lukraak goudconcessies uit aan vreemde landen??!!!Kunnen ze geen contracten uitgeven aan landen die bereid zijn het infrasstructuur zowel in het binnenland van Suriname als zowel in en rond Paramaribo te verbeteren??!!
  Maar neen dat gaat bouta niet doen want dan is geen enkele winst hier te maken uit EIGENBELANG!!
  En de dorpsbewoners dan!!??
  Wanneer gaan zij opkomen voor hun eigen belangen??!!
  Moeten anderen steeds het werk voor ze klaren!!!
  Kunnen ze niets zelf ondernemen!!! ??

  Bouta die zit zelfs gevangen in zijn eigen leugens en sprookjesverhalen en zijn Amnestie is zijn trots.
  Abrahams die heeft het te druk met familiezaken,zijn zoon en dochter verrijken staat hoog op zijn agenda
  Brunsie die laat strooit rond met dollars maar alleen als je kan zingen als Ross,
  Somo die heeft een drukke leven ,reist op en neer sur-jakarta en omgekeerd,
  Als hij niet bezig is te reizen dan kan je hem vinden bij een VISVIJVER,maak niet uit wiens visvijver het is,hij is gewoon een HENGELAAR!
  En de rest van de paarse ‘ministers’ zijn net toeristen in eigenland. Een aantal is al gereisd naar Costa Rica voor nodeloze zaken!!!HEt reisseizoen van de paarse ‘ministers’ is al begonnen!!!

  Ps
  De paarse ‘ministers’ hebben allemaal hun eigen goudmijnen!!!
  En jij denkt dat wij niet moeten KLAGEN!!???


  Maak melding

 72. Wat een oeverloos gezeik alweer!
  Nu deze definitie:Een Surinamer woont ion Suriname met een Surinaams paspoort punt.

  Dus het ambassade personeel en alle andere studenten of mensen met een dubbel paspoort over de hele wereld zijn geen Surinamers omdat ze niet in Suriname wonen.

  Who cares,ik had je gezegd dat je niets aan het verhogen van de vermakelijkheid zou hoeven te doen;dat zou te veel gevraagd zijn.
  Mie moffo no kowroe! 😆 😆 HET KOMT VANZELF!


  Maak melding

 73. MEDUSA wat weet jij van het verschonen van kinderbilletjes, je zat dag en nacht op het plein van 12 mei of hoe het ook mag heten tussen de rest van de bunga bunga en kaboela meiden en de voetbalboys….


  Maak melding

 74. @Who cares
  Dat zal jij niet weten.
  Verschonen doen moeders bij hun kinderen.
  Ma if BON PRIET JOE,JOE NO MANG SABIE!
  BOMEN VERSCHONEN HUN KINDEREN NIET!


  Maak melding

 75. MEDUSA je geeft het zelf al aan AMBASSADE PERSONEEL en STUDENTEN, je bent geen van beiden, je slijt je dagen op je flatje in een van de achterstandswijken achter je pc.

  Tenzij je een 7-even student of ambassadepersoneel bent, maar dat ben je niet.
  En de Surinaamse paspoortwet staat geen dubbel nationaliteit toe.

  Studeren lukt op je leeftijd niet meer met je krakende hersencellen, en als je op de Ambassade of Consulaat werkte was je ook bezig je zakken en tijd te vullen met het representeren van een crimi regering, en zat de CRI achter je aan.

  Have a nice day…


  Maak melding

 76. MEDUSA geloof het of niet, maar ik had al door dat je reactie van vrijdag 17 mei om 15.59 uur voor mij bestemd was.

  Was ook jij zo snel met het begrijpen van de posting van Blaka bakra.

  En Medusa ik weet niets van verschonen, dat deed mijn baboe!

  Have a nice day…


  Maak melding

 77. bouwta heeft zelf suriname onderwater laten gaan om geld te vragen van andere landen dus geef hem niks geen enkel koper cent ik weet hoe in suriname gaat


  Maak melding

 78. @Who Cares, Moest zijn Schotte i.p.v. Scholte, wat maakt dat uit. Scholte komt vaker voor dan Schotte (van Schottegat) en is darom makkelijker te onthouden.


  Maak melding

 79. @ Medusa..zitten en zitten zijn 2 verschillende dingen..als je een politie bureau binnenloopt met de klacht ” dat iemand aan je heeft gezeten” dan gaan ze je heus niet vragen wat je aaibaarheids factor is.

  I grabu..ik hoop niet dat je in het onderwijs zit en nu pas een lampje bij je gaat branden waarom Jantje of Pietje altijd huilend van gymles terugkwam

  Ai baja..


  Maak melding

 80. @ Who cares
  MEDUSA geloof het of niet,maar ik had het door ………

  Dus toch …… jouw IQ ligt iets boven het absolute nulpunt!HOERA HOERA HOERA HOERA HOERA HOERA!


  Maak melding

 81. Hahahahaaaaaa….
  Marty en Jenke leven en denken nog in de tijd toen een mengsel van rassen nog TABOE was ze leven nog in de tijd van WAN PIPEL!!! en de slavenperiode !!
  Hahahahaaaaa…….

  Rijst is eerder ons belangrijkste export gewas geweest!!
  Heden zullen wij rijst moeten importeren om ons buik te kunnen voelen dankzij jullie baasje bouta!
  En om rijst te planten moet je letterlijk ploeteren in modder en water,maar dat wisten jullie niet toch!!
  En neen het is geen makkelijk werk als je een rijstboer bent maar je doet het omdat het een bron van inkomsten is voor het gezin!
  En Jenke kom geen nonsens vertellen ,in Suriname ben je altijd vrij je relegie te beoefenen!Niemand komt je dwingen of bedreigen afstand te doen van je relegie en dat van een andere je eigen te maken!!Gezinnen met meerde relegie belijders vallen mekaar niet lastig!

  In Suriname moet je heden durven kritiek te leveren..
  Als straf wordt je geexecuteerd of ontvang je de gevreesde KOGELBRIEF,beiden met de complimenten van jullie baasje!!

  Ps
  jij en Marty kunnen gerust zeggen dat jullie tot de paarse kudde behoren okay,al schamen jullie het te bekennen maar wees eerlijk,begrepen…!!!


  Maak melding

 82. Ray is ook zo een koebe die niks weet van de Surinaamse geschiedenis en sociale ontwikkeling van de afgelopen eeuw, maar wel zijn roeptoeter open doet. En nog minder van landbouw want een rijstboer is niet gelijk aan een keutelboer. En wie hardop durft te beweren dat je elke religie ongestraft in Suriname kon beoefenen is een leugenaar en een geschiedkundige analfabeet.

  Ik stoor me er niet aan hoor..Ray. Trouwens niet weer overspannen worden..want dat leest niet lekker.


  Maak melding

 83. @ RAY

  Marty en Jenke denken en leven niet in een slavenperiode om hiermee te beginnen, echter kunnen Marty en Jenke in tegenstelling tot Ray weer, voor zichzelf ” denken “, zelfs over een specifiek ” slavenperiode ” wanneer dit door iemand wordt aangesneden, jij kunt dit dus blijkbaar weer niet.

  Wat de ” paarse ” kudde betreft, het had ooit een ander kleurtje, de kleur van de NPS, dat nota bene vijftien jaren Suriname heeft mogen regeren met helaas weinig tot geen resultaat. Dan lijkt het mij niet vreemd dat kleuren van een kudde gaan veranderen, denk je niet? Vast niet, want jij ” denkt ” anders dan Marty en Jenke en leeft in een andere ” periode ” van ” slaven “. Misschien komt het omdat Marty en Jenke wel ” Wan Pipel ” zijn en Ray niet.

  Oh ja, ik schaam mij er totaal niet voor om paars te zijn, heb dit liever dan rood, wit en blauw dat overduidelijk jouw geest in de palm van haar hand vast houdt.

  ” he who gives the diameter of your knowledge prescribes the circumference of your activity ”

  Denk hier maar eens over na, tenminste, als jij dat kan. Ray.


  Maak melding

 84. @Jenke en Marty

  WE leven niet in de vorige eeuw!!We leven een stapje verder. Proberen jullie twee uit het verleden TRANCE te komen en voeg je toe bij ons ,mensen die in het heden leven. Het lopen zeuren over het vorige eeuw gaat je niks opleveren.
  Ga jullie twee een begin maken om de geschiedenis van SUriname te leren kennen die begonnen is met de voor Suriname tragische overname door bouta middels geweld. Leer te kennen over dwe 8 decmoorden,moiwana slachtingen,verradelijke verkiezingen op 25 mei 2010,en vooral bouta amnestie en kogelbrief dreigementen!!!
  Geef mij 1 vb die jij ziet gebeuren dat mensen afgestraft worden als ze hun eigen relegie beoefenen. Misschien heb jij je vergist en praat je over een anderland dan Suriname waar jij dit allemaal zit gebeuren, hoor Jenke!!
  Ik stoor mij wel vreselijk aan de zielen die het steeds hebben over de eeuwen die voorbij zijn gegaan en 0,0 weten over de eeuw waarvan zij zelf gasten zijn op aarde!!Hallo Jenke het is 2015 heden en niet 1500BC!!

  @Marty
  Bovenstaand is ook voor jouw bedoeld!
  Komen jij en JENKE uitdezelfde planeet ,hoe heet die planeet …is het planeet Mars!!

  De kleuren veranderen …moest je notabene die kleur kiezen die gelijdt wordt door een moordenaar en jij denkt dat je de juiste keuze heb gemaakt!??
  Ga eerst leren kiezen jongen,ga eerst leren hoe de juiste keuze te maken.
  Blijf jij maar bij die paarse kleur. Voor landverraders is paars alleen het beste!!
  Kleur je aub niet met een andere kleur. Blijf voor altijd PAARS!!

  ‘Gelukkige zotten hebben geen wijsheid van doen.
  Sommige dwaze mensen bereiken met wat geluk nog heel wat in de wereld.’

  Hahahahaa…netals je baasje,
  een paar verradelijke vrienden en amnestie en dan denken dat zij WIJS zijn….hahahaaaaa…
  Jammer dat jij hierachter loopt…
  Maar blijf vooral paars okay, voor verraders zoals jij is er geen andere kleur!!!


  Maak melding

 85. Marty paars is tog een kleur die durft yes man..rood groen zijn redie moesoes…
  kom tijd kom raad.
  …来一碗时间板..het is verstandiger een kaars aan te steken
  dan te klagen over de duisternis..它是明智的刺向蜡烛
  而不是抱怨的黑暗..I LOVE SU WOON EN WERK.


  Maak melding

 86. NICKERIE.NET van 16 mei.

  Lees het artikel van Naipal over de GOUDDEAL, VERHEERLIJKING EN BRAINWASH.

  Duidelijker kan het niet, hiermee is alles gezegd.


  Maak melding

 87. @Ray…ik kan alleen maar medelijden met je hebben.
  Als je zo graag in het heden wilt leven waarom join je je Bolletjes President niet..die heeft ook zo een hekel aan achteruitkijkspiegels en een voorkeur voor ontblote geschiedkundige analfabeten.

  Ik denk dat ik een gesticht ga openen voor mensen die selectief naar de Surinaamse geschiedenis kijken. Al die idioten die zeuren dat je niet naar de slavernij moet kijken en wel naar moiwana en dan weer toch naar het heden zet ik in 1 kamer met alle idioten die vinden dat je de decembermoorden moet vergeten, maar wel elke Hollander om de oren timmeren met de slavernij.

  Stelletje waswas godo’s bij elkaar…ga in godsnaam een boek lezen.


  Maak melding

 88. ‘MIJN BOLLETJES PRESIDENT’ zegt Jenke,

  Hai baja jenke ,neen, ik woon op planeet aarde en jij weer ergens anders!!

  Wat gaat het slaven periode je opleveren Jenke??!
  Is er niet genoeg gesproken over de slavenperiode JENKE?!
  Wat over de slavenperiode ken je nog niet?!!
  Dat leer je vanaf je lagere school!!
  Vertel me Jenke wanneer zal de tijd rijp zijn om de leerlingen op school te onderwijzen over de tragische gebeurtenissen van heden?Moet er gewacht worden tot de volgende eeuwn of honderd eeuwen later,want kijk ik ben er zeker van dat je bij de volgende eeuw nog altijd zal hebben over de slaven periode!
  Obama is slechts 8 jaren de president van Amerika. Reeds bij zijn inzwering als president wordt op school onderwezen dat hij de nieuwe president is. De school boeken zijn gelijk ook aangepast!
  Wanneer gaan de schoolboeken bij ons aangepast worden?!Ik denk van nooit ,men is doodsbang om de waarheid over bouta erin te vertellen!Suriname schaamt zich gewoon voor hem!
  Praten over de decmoorden,moiwana slachting,revo,amnestie vindt je hinderlijk om te horen ,maar je wordt niet moe van je slaven verslaving!
  Meiske, ik raadt je aan om de naam bouterse te googlen!!Ik denk wel dat je lezen kan. Veel leesplezier toegewenst!!


  Maak melding

 89. MEDUSA

  @Who cares
  Probeer jij anderen op jezelf te projecteren?
  Hihihihi!
  beste MEDUSA. ik ben geen fan van je maar verleist je tijd niet aan WHO CARES het is bon bini na kas op curacoa. dat zijn toch geen surinamers!!!!!!


  Maak melding

 90. Medusa,geef die who cares flink van katoen,ai mie srefie eh dinki dat na bong preet a oedoeasie disie.
  Who cares is niets meer en niets minder dan een gewone surinaamse straatjochie of meisie,deze arme drommel wil zich graag een karoe noemen ai lee no hell.
  Neem de tijd en analyseer zijn postings,dan komt men echt tot de conclusie dat hij gewoon een donkie is die in een enorme identiteits-crisis verkeerd.
  Het is de eerste en de laatste keer dat ik hier zal reageren,uitzonderingen niet mee geteld ,maar er zitten een hoop losers hier.who cares,gmap,ray noem maar op,geen tijd meer daarvoor,mi go loesoe nono toemsie foer energie verspilling uch uch uch.


  Maak melding

 91. Ma mi Gado Ray…welke lettergreep van begrijpend lezen is te moeilijk voor je om te snappen.

  Zodra iemand maar enige interesse heeft in de Surinaamse geschiedenis kom je als een brulaap opzetten met je “Bouta trauma”. Nu zijn er genoeg mensen die niks van die kerel moeten hebben, maar ze zijn niet zo getraumatiseerd dat ze iedereen die ook maar enige interesse toont buiten je stokpaardje te lopen besmeuren.

  Voor een laaste keer razende donkaw..
  December moorden en Moiwana zijn ook geschiedenis yu kronto ede yu. Onze hele geschiedenis hangt van vervalsing aan elkaar vast..eerst die Hollanders met hun witwasserij en nu je geliefde President met zijn poederij.

  En niet omdat iemand interesse toont voor de balata bleeders uit 1920 of de spaanse bok uit 1834 betekent het automatisch dat ze een aanhanger van DDB zijn, yu toko toko koko yu. Misschien zijn ze gewoon algemeen ontwikkeld..weet je wel..O.N.T.W.I.K.K.E.L.D. (as in geinteresseerd in kennis en educatie)

  Ik bedoel als alle mensenrechten activisten in en buiten Suriname zo gommakoek dom waren als jij zou er niks van die hele gerechtigheid terecht komen.

  Mi Gado als ik December slachtoffer was zou ik je komen spoken om je wat wijsheid in je zaagsel verstand bij te brengen. Dat waren tenminste mannen die educatie belangrijk vonden.

  Trouwens mijn gesticht voor geschiedenis gestoorden en leeghoofden is net geopend. Je krijgt een VIP pasje voor de koude douche.

  Verder niet te veel wijn drinken want dan werken je pilletjes niet


  Maak melding

 92. Honderden geevacueerd uit ondergelopen Cotticagebiedis is de kop boven het artikel, hardstikke triest dat de mensen die er wonen dat moet overkomen, en wat lees ik in de laatste 20 berichten niets daarover, off topic heet dat toch, nee alleen maar gehak en gekissebis, mijn complimenten


  Maak melding

 93. In eind jaren 60 en begin jaren 70 woonde deze Surined hufter in Suriname, onze voordeuren stonden wagenwijd open.
  Aldus @Bifa, van deze hufter moest ik een tijdje geleden mijn naam en adres bekend maken, dan zou ik wat zien.
  Als je in die tijd opgroeide, dan ben je nu al een oude sukkel, in 1970 begon ik pas te leren kruipen.
  Ik weet ook zeker dat toen je pas in Holland ging wonen en heden ,ook niet je voordeur kon of kan open laten.
  Tegen Surineds als jou zeg ik altijd, blijf a.u.b voorgoed in Holland!
  In Holland ben je misschien een tijger, maar in SU ben je een konijn.


  Maak melding

 94. Zo zo zo!Had ik niet gedacht,maar fans en niet fans krijg ik op mijn hand!
  Who cares ê broeja!!!Hij begint mij zelfs schuilnamen van andere forumleden toe te dichten!
  Hij vindt dat I don’t care = MEDUSA!!!Hihihihi!
  Hé,I don’t care heb je ook slangen op je hoofd?
  Laat merken dat je MEDUSA niet bent!


  Maak melding

 95. Medusa,

  Voor Who Cares geldt vooral: ‘mi ta un hòmber di Curaçao’ (ik ben een knaap van Curaçao). Blijkt wel als hij niet eens weet wat of waar Plein van 12 mei in Suriname is, iets dat de meeste Surinamers wel weten. Als hij echt een Surinamer wil worden zullen we hem toch een beetje moeten bijscholen, denk ik.


  Maak melding

 96. Gronman,

  Als ik een konijn ben in Suriname dan ben jij een bladluis, net als je moeder. Moet ik je eraan herinneren dat je nog steeds je adres niet hebt gegeven? Grootspraak, daar ben je goed in, maar volgens mij kruip je nog steeds in die vol gepoepte luiers want anders had je dat adres allang gegeven.

  Of moet ik concluderen dat je bang bent voor een konijn? Mi e lafoe yere.


  Maak melding

 97. kunnen de laatste posters niet een eigen topic aanvragen, een waarin je al jullie frustraties en negatieve emoties naar elkaar toe kwijt kunnen, ipv. hier de boel te vergallen en te vervuilen met jullie kinderlijke confrontaties


  Maak melding

 98. Hans..waarom open je geen topic waarin je aangeeft waarom je het normaal vind om een Surinaamse vrouw een teef te noemen.

  Go sribi boi..als dit Forum te heftig is voor je tere zieltje kan je nog altijd naar FOK.NL


  Maak melding

 99. Inter Tropische Convergentie Zone

  De Inter Tropische Convergentie Zone (ITCZ) is een ontmoetingsgebied van lucht uit het zuidelijk en het noordelijk halfrond dat gekenmerkt wordt door bewolking en zeer zware regens. In deze zone met tropische lagedrukgebieden komen de noordoost- en zuidoostpassaat samen. De ITCZ bevindt zich rond de evenaar en verplaatst zich noord en zuidwaarts naar gelang de stand van de zon.

  Het KNMI beschikt in Paramaribo over een ozonmeetstation waar de ITCZ twee keer per jaar passeert. Hierdoor ligt het station in een deel van het jaar in lucht vanuit het noordelijk halfrond en de rest van het jaar in lucht vanuit het zuidelijk halfrond. Paramaribo is daarom een uitgelezen plaats om lucht uit zuidelijk en noordelijk halfrond te onderzoeken.

  Ik ben van mening dat de Surinaamse overheid haar rampenbeleid moet gaan afstemmen in de periode wanneer de Inter.Trop.Conver.Zone. actief is in het gebied. Ook andere organisaties zullen hun activiteitenbeleid in deze periode moeten afstemmen. Bij calamiteiten zal men dan sneller in actie kunnen komen.


  Maak melding

 100. Hans gudu, ik ben geen boer en ik heb geen lul. Ik denk ook niet dat ik zielig ben. Maar maak je je nu ook niet schuldig aan hetgeen je zei te verafschuwen. Dat is dan weer zo tegenstrijdig van je.

  Ik had de verkeerde voor me, dat heb ik ruiterlijk toegegeven. Ik dacht dat je Henk was en vond het zo hypocriet dat je onder een andere post een Surinaamse politica teef noemde en dan nu de beleefdheid kwam prediken. Maar ik heb mijn fout ingezien en mijn excuses gemaakt.

  Henk, hans, henke, hansje…het lijkt allemaal op elkaar.

  Maar dat 1 post je meteen van je geloof doet afstappen is dan wel jammer hoor.


  Maak melding

 101. Jenke,

  Nog geen boodschappen gehaald. Kijk uit als je oversteekt straks. Er zal beslist iemand zijn die de duivel probeert aan te rijden en…het zou ze nog kunnen lukken ook.

  Bavianen in de Bijbel? Typisch duivelspraat. Ja, dat dat oversteken zal nog net gaan.. maar daarna.


  Maak melding

 102. Jenke , het stond er allemaal zo mooi,

  Henk, Hans, Henke, Jenke, kan ook nog, maar zoals bij zoveel andere dingen , zit het venijn in de staart, ook jammer, van dat geloof ben ik al eerder afgestapt, mijn naam is afgeleid van Johannes en niet van Jezus, dus fouten maken mag.
  Overigens ook ik heb te vroeg gereageerd op je eerder bericht, je corrigerende bericht daardoor niet gelezen, en kon mijn bericht niet meer verwijderen, had dus niet geplaatst mogen worden, helemaal niet met die inhoud, dus sorry


  Maak melding

 103. Hans excuses aanvaard.

  En nu terugkomend op je vraag…ja inderdaad, waar is de inzamelingsactie voor deze watersnood mensen…ik heb wel behoefte om te storten.


  Maak melding

 104. Laatst heeft een bos mini ster gezegd dat PSAers geen binding hebben met het land Suriname, waarom maken jullie jezelf dan druk om donaties te storten, voor deze watersnoodramp…

  Ik vraag me af waar deze minister nu gaat bedelen om hulp…


  Maak melding

 105. gestolen goed gedijt niet..

  het is goed,dat bepaalde groeperingen nu lijden onder het waters nood..

  kunnen ze tenminste nadenken zover ze dat kunnen,om af te blijven van andermans eigendommen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.