Coalitie broeit en bruist rond beleid Openbare Werken

67

PARAMARIBO, 4 mei – Weliswaar laat, maar het schijnt er toch nog van te komen. Binnen de coalitie wordt de afkeer tegen het beleid op Openbare Werken openlijker. Aanzet vormen de vooral door de oppositie gehekelde ‘onderhandse gunningen’. Minister Ramon Abrahams (Mega Combinatie/NDP) van Openbare Werken zal zich waarschijnlijk moeten verantwoorden in het parlement.

Het laatste is nooit gebeurd en Abrahams heeft naar believen tientallen miljoenen kunnen uitgeven. Ongestoord en zonder barrières. Precies die ‘barrières’ zijn voorstanders van ‘politieke daadkracht’ vaak een doorn in het oog. De vele problemen in het land vereisen snelle actie, daadkracht. Omslachtigheid door onder meer groenlicht te moeten vragen van het parlement, moet vermeden worden. Maar nu lijkt ook binnen de coalitie de maat vol.

Het vermoeden dat het niet koosjer is met opdrachten voor aannemers, is kennelijk te dringend om maar te blijven negeren. “De minister moet uitleg geven. En als de informatie niet komt, zullen we via het parlement ervoor zorgen”, zegt Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu) tegenover de Ware Tijd. Ramnandanlal heeft samen met andere parlementariërs al een gesprek gehad met minister Adelien Wijnerman van Financiën. Aangegeven is dat het grote aantal onderhandse gunningen niet te verkopen is.


67 REACTIES

 1. We wisten wel dat lezen niet jouw sterkste was, nu bevestigt jij dat nog eens duidelijk.

  Klik op vorige verder onder aan de balk ezel henk molenaar.
  niet alleen onzin uitkraaien, maar ook leren lezen,is belangrijk ezel.


  Maak melding

 2. @@EZEL:Je doet je naam eer aan want er is helemaal geen balk.

  Wie is er nu hier analfabeet, blind of dyslectisch??? Juist ja @@EZEL


  Maak melding

 3. Als minister Abrahams het veld moet ruimen zal ik er geen moeite mee hebben.Het lijkt alsof hij zijn eigen persoonlijke belangen heeft laten prevaleren.Hoe naief moet je zijn als minister om geen rekening te houden met de consequenties.Ik zou het zelf nooit gedaan hebben,alleen al om de schijn van persoonlijke/prive belangenbehartiging te voorkomen.Wie met vuur speelt kan blaren verwachten en wie zijn gat brandt moet op blaren zitten.Ik ben benieuwd naar de reactie van de minister.Zal hij zich op creatieve wijze kunnen redden uit deze hachelijke situatie?


  Maak melding

 4. Tijd voor nieuwe verkiezingen!!
  Bouterse en zijn corrupte hele regering moeten weg voor dat het echt te laat is.

  Suriname verdiend beter!!
  Het mooiste land op aarde gaat naar de knoppen door corruptie en wanbeleid!


  Maak melding

 5. @RobG,..hé hé eindelijk een verstandige reactie,…wowww er is hoop voor Suriname ,…en nu de rest nog pero, paraman, etc


  Maak melding

 6. Surinam patriot je bent me voor, moest even bijkomen van de schrik, was flabbergasted, ROBGG die een zinnige opmerking maakt, daar moeten we op drinken.

  Maar zoals een spreekwoord zegt: Je moet de dag nooit prijzen voor het avond is.

  Mark my words, het zal niet lang duren of onze ROBG komt weer met zn onzinpostings en krankzinnig gewauwel..


  Maak melding

 7. @Who Cares ,..hahaha ie tjaring,..we wachten het af, maar eerlijk is eerlijk het is een goed begin,…geloof me de Surinamers worden wakker,en ze willen echt niet meer belazerd worden. Ze hebben Bouterse het voordeel van de twijfel gegeven,..maar geloof me dit keer gaan ze echt voor goed met hem afrekenen!


  Maak melding

 8. eey DADA fawaka??

  heb je al gehad een onderonsje met die “langevinger”?

  ja tog…ik ga hem vragen om af te treden, want de doelstelling is bereikt!

  Pres jij bedoelt die gunningslimiet (aanbesteding) van srd 30.000 verhogen naar 1.5 miljoen!!

  ja tog,…ik ben a boi koni, nu is Abraham en fam rijk tot in de 4e generatie en krijgt hij tot mei
  2015 volledig uitbetaald zijn salaris, en vergeet niet mijn commissie uit al die deals!

  Pres, wanneer ga je naar China??

  hoezo??

  da kan je daar proeven je eigen vlees….De RAT

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 9. Minister Ramon Abrahams (Mega Combinatie/NDP) van Openbare Werken zal zich waarschijnlijk moeten verantwoorden in het parlement.

  “De minister moet uitleg geven. En als de informatie niet komt, zullen we via het parlement ervoor zorgen”, zegt Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu) tegenover de Ware Tijd.

  Henk Ramnandanlal ; laat eindelijk zien wat je waard bent. Laat zien wat je in Nederland(Wageningen-Redi Dotie)geleed hebt. Pas het óók toe!Ramon Abrahams moet hangen! En niet waarschijnlijk!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 10. Die reactie kan echt niet van RobG zijn. Hij is niet zo eerlijk.

  Maar over de zaak zelf:

  DiDibri lult al sinds de jaren 80 over corruptie. Toch heeft hij nog nooit iemand uit zijn eigen gelederen voor de rechter gesleept, laat staan laten veroordelen. De “corrupte” oude politieke partijen hebben hun eigen mensen tenminste wel eens (maar vééél te weinig) voor de rechter laten brengen. NDP-ers zijn heilig. Ze doen nooit iets verkeerd, alleen de anderen.


  Maak melding

 11. ai ai DADA….dankzei volharding Gajadien, *hij bleef jou bombarderen* is DE WAARHEID overgewaaid naar jou eigen gelederen haha

  DADA….heb jij niet de neiging om deze Gajadien een Fort-Zeelandia behandeling te geven, of past die Pyjama van Vene jou zo goed, dat jij ook niet meer zingt ,,don’t shoot Santhoki”

  de trap v/d Olifant is hard noh 🙂


  Maak melding

 12. Ach die Abrahams heeft de Surinaamse staatskas zodanig geplunderd en hij heeft zoveel bij elkaar geroofd dat zelfs zijn achterkleinkinderen rijk zullen zijn. Hij lacht dus in zijn vuistje over deze ‘ophef’, die trouwens een storm in een glas water zal blijken te zijn zodra die ontevreden coalitieleden beloont en afgekocht worden met geld, grond, posities en goud. Hooguit zal hij moeten aftrekken maar met behoud van al het geld dat hij bijelkaar geplunderd heeft.


  Maak melding

 13. Minister Ramon Abrahams is “laughing all the way to the bank”

  Hij acht zich ontastbaar en zolang Bouterse aan de macht is, klopt dat ook.

  De man verrijkt zich ongegeneerd door te graaien in de staatskas en hij doet dat niet eens stiekem…


  Maak melding

 14. @ Henk Molenaar
  Inderdaad, die gast zal zich rot lachen. Als mensen die verantwoordelijk zijn voor ontvoeringen, martelingen en massamoorden er ongestraft mee mogen wegkomen dan verwacht ik niet dat iemand als Abrahams, die dingen doet (zoals zichzelf flink verrijken) die toch wel een stuk minder ernstig zijn dan martelingen en moorden, ooit gestraft zal worden. Neks no fout, dat is toch de Suri filosofie voor dit soort zaken 🙂


  Maak melding

 15. Ik had niets anders verwacht:we hebben een prof. en een paar doktors in de Verbraskunde in de Raad van Ministers.Bovendien is de leiding van de regering totaal onkundig.


  Maak melding

 16. Ik ben geen Bouterse aanhanger,maar ik had wel wat meer daadkracht van hem verwacht. Zo vind ik dat hij struisvogeltje speelt als het gaat om OW en Minister Abrahams. Bouterse is dus wel heel selectief als het om reshuffelen gaat. Vanwege zijn geringe daadkracht vermoed ik dat hij onder een hoedje speelt met Abrahams en ook geld in zijn zakken stopt. Op vragen van de DNA wordt NOOIT gereageerd. Leven we nu echt in een Bananen Republiek???


  Maak melding

 17. @GMAP,…ja ik heb het gelezen, het is toch te gek voor woorden.
  En dit zal niet veranderen en ik verwacht dat het zelf erger gaat worden.
  Abrahams, Alibux, Somohardjo, Bouterse etc. hebben er echt een rommel van gemaakt.
  En de bevolking staat weer met lege handen,..


  Maak melding

 18. Who cares,Midete en Suriname patriot, de reactie van 11.59 uur is wel degelijk van mij afkomstig.Lees ook mijn reactie van twee dagen terug ook m.b.t. dit onderwerp.Ik gaf duidelijk aan dat ik mij niet kon vinden in deze handelswijze. Maar een ding moet duidelijk zijn. Ik ben een NDP sympathisant.

  Maar net als bij de andere politieke partijen lopen er in de NDP ook lieden rond die eerst denken aan hun persoonlijke belangen en om die redenen persoonlijke doelen nastreven.Ik ken ook heel veel studiegenoten van vroeger die lid zijn van de partij en die hun hart op de juiste plek hebben. Het landsbelang staat bij hen op de eerste plaats. De partij zal zichzelf moeten reinigen van die personen die op persoonlijk gewin op uit zijn.


  Maak melding

 19. strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .
  neks no fout mie mang bouta heeft alles onder controle .
  wij die hem tot president hebben aan gesteld hebben voor de volle honderd procent vertrouwen in deze man .
  als abrahams buiten zijn boekje is gegaan weet ik zeker dat er maatregelen volgen ..voorlopig is het afwachten als het waar is wat wordt beweert .als de oppositie dingen naar buiten brent moet je het extra corrigeren zoals je olland moet corrigeren als ze wat zeggen .if joe trap ini joe ka .dus bouta loekoe boeng .er wordt niet beweert dat er iets niet mis kan gaan maar !!!!voorzichtigheid is geboden als het om de oppositie gaat en olland …wij hebben genoeg ervaring met die gasten .houden jullie mij ten goede ik heb niets beweert wel voorzichtigheid wie de dingen zeggen .
  de oppositie met name de vhp heeft jaren misbruik gemaakt met onderhandse gunningen en daarom hadden zij altijd o.w.grondzaken onder hun beheer ….tegerlijkertijd zeg ik dat het dan geen vrijbrief mag zijn voor abrhams om ook die richting op te gaan ..{mocht het waar zijn}.ik breng het nog altijd voorzichtig naar buiten .
  bouta wij houden van jou houden zo
  bouta go go


  Maak melding

 20. @ Pero.

  Deze president is op democratische wijze gekozen en zal binnenkort (met een deel van zijn bende) op democratische wijze een schop onder zijn kont krijgen…. Tot aan Santo Boma toe…!


  Maak melding

 21. blaka bakra …ik ga je een ding leren en onthoud het goed ,alle berekening is nog lang geen ontvangst .
  gilds had ook berekent dat hij bouta in de bak zou krijgen,maar het is anders gelopen die geschiedenis van gilds ken je ….verder had vene ook berekent dat bouta geen president zou worden en dat olland su zou isoleren.
  voorlopig is bouta de sterke man van suriname zo is het en niet anders .
  en daarom zeg ik dat wat olland en front ook zeggen uit kijken .ik zal en blijf deze regering onder steunen en velen met mij .
  bouta kraktie .


  Maak melding

 22. Ja PERO je bent zwakzinnig, een IQ van 48 geen eigen mening, ongeschoold dus natuurlijk stem je voor steeltuig en steeldieven en drugsdealers.

  En spreek voor jezelf want net maar net een paar minuten geleden hebben nogal wat NDP stemmers in Naar mijn mening van Sky Suriname de vloer aangeveegd met je criminele pres.En ik spoel hem door de w.c.

  Bouta go go go go… to hell… high eater… and back!!!


  Maak melding

 23. aah… ‘Aangegeven is dat het grote aantal onderhandse gunningen niet te verkopen’

  dit is een losse flodder en bedoeld om het bevuilde straatje met een zakdoek wat schoon te vegen.
  Arme zielen…denkt u dat stamang R.A. door de D.B. geofferd wordt?

  De NDP volgeling heeft het niet door.

  U bent sec alleen een volger en slikt wat door door uw strot wordt geduwd. Veel meer betekent u niet.


  Maak melding

 24. who ceres laat mij zwakzinnig zijn zolang deze man voor zijn gezin en zich zelf zorgt en niemand lastig valt kunnen ze van jullie niet zeggen …pero heeft altijd zijn eigen mening en zal nooit de mening van fronters verkondigen het was een en al ellende onder front jullie weten geen moer van suriname dan achter die pc zitten e takie ka .who ceres je bent en blijft een luie riool rat als jou wieatie president vene .

  bouta kraktie mie mang gogo


  Maak melding

 25. met zoveel ellende, corruptie, diefstal ,onverantwoordelijk omgaan met de staats middelen, openlijk diefstal ,willens en wetens doel bewust de staat benadelen, en toch en toch is het volk muis stil..

  de gene die lijdt in sme is het volk zelf,midden in de maand al skeer,en we blijven stil..

  zijn we soms mond dood gemaakt of maakt het allemaal geen bal meer uit wat de dag van morgen zal brengen..

  hoe komt dit..

  wie kan mij dit uitleggen..


  Maak melding

 26. no foefoevoeroe no lee …ik ga het je uitleggen waarom niemand in opstand komt .
  je zit op je ballen in olland en die fronters lopen op te jutten en blazen alles op …daar trapt het volk niet in wetende dat front voor heel veel ellende heeft gezorgd.
  het gaat goed in suriname en het is goed om te evalueren als wat de regering bouterse doet als er bezuinigt moet worden neks no fout ..de hele wereld bezuinigt waarom suriname niet !!zijn wij dan zo stoer om niet te bezuinigen en maar op grote voet te leven nee toch .zolang er prestaties gelevert wordt is er niets aan de hand .bouta je hebt heel veel werk gedaan voor ons wij zijn tevreden niet een ieder kan aan jou kant staan begrijpelijk …sommigen denken dat wanneer ze op je gestemt hebben ze automatisch beloont moeten worden ../ik ben niet beloont maar heb deze regering lief ze werken if njang e mekie weet ik niet ik zie vooruitgang meer dan toen vene en olland het voor het zeggen hadden .dus oeng kang tak sang oeng wannie wij gaan door op de weg die wij hebben ingeslagen .
  bouta go go


  Maak melding

 27. Volgens mie,…pero kies onbeperkt toegang tot internet café Boxel ,…voor zijn NDP trouwe diensten,..ai baya tjepotie,..


  Maak melding

 28. @ Pero
  Ik sta 100% achter enkele van je commentaren.
  No 1: “Bouta, go go,” meaning “Bouta, bille, bille.”
  Anders, wat is er met je aan de hand, man? De protesten komen niet van de opposite en Ooiland hoor, maar van de coalitie. De PALU fractie heeft reeds een gesprek gehad met de minister van Financien en men geeft toe dat de onderhandse gunningen van Abrahams de spuigaten uitgaan.
  Dus, yes, “Bouta, go, go,” (Billen Billen).


  Maak melding

 29. BREAKING NEWS!
  SURINAME HAS A FOURTH BRANCH OF GOVERNMENT.
  (VERTALING)
  De Republiek Suriname heeft haar branches van government met onmiddelijke ingang uitgebreid van drie naar vier. De Trias Politica wordt niet langer gehanteerd maar de Qurtas Polica. Naast de Wetgevende, Uitvoerende, en Rechterlijke Macht kent de Republiek Suriname nu ook nog de Abrahamic (Abrahams) Macht. De vierde branch van government heeft het veto recht over al de overige branches.
  ALDUS EEN FLASH BERICHT!


  Maak melding

 30. Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu): Als jij Minister Ramon Abrahams (Mega Combinatie/NDP)op dé juiste manier kan/gaat terug pakken,gaan wij op termijn een standbeeld voor jou opzetten.

  Henk Ga er voor. Jij was altijd heel integer bezig in Wageningen. Kom nú op voor land én volk! Trek anderen hier in óók mee.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 31. Ik hoop dat het Surinaamse volk tot het inzicht komt dat zij een ernstige politieke inschattingsfout hebben gemaakt door deze NDP regering aan de macht te helpen. Het volk moet met zichzelf in het reine komen en deze blunder bij de eerstvolgende verkiezingen herstellen door deze weg te stemmen.

  Volk van Suriname, wees waakzaam!


  Maak melding

 32. ik denk dat bouterse moet wedijveren om corruptie uit te banen alhoewel het nooit helemaal zal lukken, en dat er schoonschip gemaakt moet worden met ministeries die sjoemelen .het is een doorn in het oog van sommige surinamers dat bouterse president maar ze moeten en zullen zich erbij moeten neerleggen wat ze ook doen .
  het surinaamse volk heeft hen gekozen niet wij in nederland .het surinaamse volk is waakzaam ze hebben bouterse gekozen .wie weet komt front in 2015 weer aan de macht .wij zijn toch ware democraten !!.ik gun die man zijn vijf jaren en daarna zien we wel .
  het surinaamse volk is aan zet denk ik .


  Maak melding

 33. @no foefoeroe no lee

  Quote:
  “met zoveel ellende, corruptie, diefstal ,onverantwoordelijk omgaan met de staats middelen, openlijk diefstal ,willens en wetens doel bewust de staat benadelen, en toch en toch is het volk muis stil..”
  “zijn we soms mond dood gemaakt of maakt het allemaal geen bal meer uit wat de dag van morgen zal brengen..
  hoe komt dit..
  wie kan mij dit uitleggen..”

  Moet je eens een keer gewoon op de man/vrouw vragen.
  Waarom……….”
  unquote.

  Ze zijn niet dom , maar hebben een valse trots.
  Zekere degenen die vol goeie hoop paars hebben gestemd. Het is moeilijk om toe te geven dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt.

  Dit heeft tijd nodig.
  Wat zal overwinnen de gekrenkte trots, of het zelfrespect?


  Maak melding

 34. De NDP leiders hebben een nieuwe tactiek. Riepen ze in het verleden voorbarig dat de crisis zo goed als over is, nu beroepen ze zich vooral op alle maatregelen die zijn genomen en laten ze in het midden hoe lang het nog duurt eer we eindelijk het licht aan het einde van die donkere tunnel bereiken.
  Meer over dit onderwerp

  SuriNeds zien einde ‘bezuinigingsdogma’ niet

  tjauwa
  Vertrouwen in de gouverneur van de CBvS staat tot grote ergernis van velen op een laag pitje
  Hoefdraad en Adelien krijgen van het NDP- aanhang nog het voordeel van de twijfel
  Ik tjauwa lanceer hierbij uitspraak, ‘wanneer rotten deze gasten niet voorgoed op’. De mijnbouwdeals en budgettaire uitgavenpatroon vormen tezamen met de verborgen werkloosheid een drama die Suriname in een heuse crisis kan storten. Volgens mij zijn we nu ‘tussen in’: ‘Na de heldere beloftes die een hemel zou bieden met een gouden kerst, volgt nu de harde kritieke storm op die loze beloftes met het wegblijven van die bergen met een goudenrand.’


  Maak melding

 35. Recessie
  ‘Hoe groot is het vertrouwen in de munteenheid; is Hoefdraad erin geslaagd die vertrouwen te staven zodat niemand meer twijfelt aan het feit dat de Surinaamse munt niet zal bezwijken.’

  Er is inderdaad veel bereikt in korte tijd vanaf Venetiaan. Het doormodderscenario van deze Regiem heeft wel degelijk nieuwe afspraken opgeleverd die verbeteringen zouden kunnen zijn. Maar ik ben er allerminst van overtuigd dat het voldoende is. En dat weten al die NDP-beleidsmakers en aanhangers zelf ook niet.

  Twijfels
  Minister van Financiën Adelien Wijnerma heeft grote twijfels geuit over de houdbaarheid van de uitgaven van de Regering. Een van de grote vragen is of de coalitie een hechte eenheid kan worden als die blijft bestaan uit soevereine partijkaders. Is het mogelijk begrotingsdiscipline af te dwingen tegen de zin van regering afgevaardigden in?

  Zelfs parlementariërs vroegen zich dat onlangs af. Over de nieuwe begrotingsregels moet de vraag worden gesteld, ‘als er druk op komt, stelt het dan nog wat voor? Ik ben daar nog niet heel zeker van.’


  Maak melding

 36. Basis
  Nu wil ik de discussie over de normtekort hier even parkeren, het gaat me om de geloofwaardigheid van Surinaamse Regeringsafspraken. Hoe spijkerhard zijn die als Somohardjo op een vrijdagochtend achteloos van de buitenland Commissie alle extra tijd krijgt om de begroting op orde te brengen? En dat zonder duidelijke analyse, zonder visie, zonder verhaal.

  Er moet toch een Surinaamse plan zijn of worden ontworpen om tot een super commissaris voor begrotingen te komen; wanneer zal het parlement op zulk idee gaan brainstormen. Het is onmogelijk het begrotingspact apolitiek en centralistisch toe te passen vanuit het kabinet van de Surinaamse President, omdat het niet werkt. We moeten ook niet willen dat de President ook premier is. Maar hiermee valt wel de basis weg onder van uitvoerende President, met verstrekkende bevoegdheden. Met de beperking tot een ceremoniële voor de noodzakelijke economische, sociale en monetaire eenheid.

  Houdbaarheid
  Ik tjauwa ben zekerst wel degelijk sceptisch die twijfelt aan de houdbaarheid van de Surinaamse munt, bij onveranderd beleid.


  Maak melding

 37. CBvS zoekt SRD 300 miljoen lening bij lokale banken

  maandag 6 mei 2013

  De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zoekt ruim SRD 300 miljoen aan leningen bij de lokale banken. Dat zegt Arthur Tjin-A-Tsoi van de NPS, één van de leden van de com-missie die te maken heeft met de staatsuitgaven en staatsfinanciën, die gisteren een ontmoeting had met de minister van Financiën, Adelien Wijnerman,. De bijeenkomst was bedoeld als evaluatie van de econo-mische situatie in het land. Nagegaan zou worden of er werkelijk reden is voor be-zorgdheid na alle geruchten over een mogelijk liquidi-teitstekort.


  Maak melding

 38. Door correspondent Hennah Draaibaar

  Suriname is in rep en roer vanwege het bekend worden van het salaris van de president van de Centrale Bank, Gilmore Hoefdraad. Dinsdag bevestigde de minister van Financiën Wonny Boedhoe dat Hoefdraad een salaris van bijna 20.000 euro per maand gaat verdienen. Dit is door de raad van ministers goedgekeurd.

  Hij verdient daarmee meer dan president Bouterse, die maandelijks nog geen tienduizend euro verdient. De voorganger van Hoefdraad, André Telting, verdiende ongeveer ***6.500 euro per maand***.

  Hoefdraad ontvangt het hoogste salaris dat uit de landskas wordt betaald aan iemand in een publieke functie.

  ;)tot op heden is dat 36 x 20.000 euries 😉

  nog te gaan 24 x 20.000 euries

  ‘s-lands beste “koster” van de staatskas 🙂


  Maak melding

 39. Dit berichtje is ook weer één om van te kotsen!

  “Bouterse wil bezuinigen maar koopt jacht”.

  Het assembleelid Arthur Tjin A Tsoi wil tekst en uitleg hebben van president Desi Bouterse over de aankoop van het jacht ‘Seadog’ van Charles Pahlad.
  Volgens Tjin A Tsoi heeft het Kabinet van de President deze uitgave gedaan terwijl er juist door het staatshoofd wordt opgeroepen om zuiniger te zijn met staatsmiddelen.
  “Dit is duidelijk een uitgave in consumptieve sfeer”.

  Het jacht zou volgens bronnen van Tjin A Tsoi al drie tot vier maanden aangemeerd liggen bij de steiger van de Maritieme Autoriteit Suriname.

  Bekend is dat het schip ruim tien jaar terug gebouwd is door Charles Pahlad, ondervoorzitter van de NDP. Tjin A Tsoi zegt niet over informatie te beschikken over het bedrag dat gemoeid is bij de aankoop.

  “Maar het is een duur jacht en ik weet dat het een heleboel geld waard is. Ik ga er niet vanuit dat Pahlad het vaartuig heeft geschonken aan Bouterse, want hij is een zakenman en doet wat hij moet doen.

  Volgens het assembleelid heeft ons staatshoofd recht op vertier. Maar bezwaarlijk is dat er geen huizen kunnen worden gebouwd er zijn andere zaken die prioriteit genieten, waar het geld beter voor aangewend kan worden.
  bron:nospang

  Enne, deze ‘snesie’, kan het weten……….
  Waarom?
  Zeg ik lekker niet………

  Maar, Arthur, dit is niet echt wat je een jacht noemt, mijnens, ligt op de Loosdrechtse plassen en is groter, whahahahahaha


  Maak melding

 40. ondertussen,……

  6 mei 2013

  Penitentiaire ambtenaren wachten al zeven maanden op overwerkvergoeding

  De directeuren en de officieren van de verschillende penitentiaire inrichtingen wachten al zeven maanden lang op hun overwerkvergoeding. Zij hebben vanaf oktober geen overuren uitbetaald gekregen!

  wat kost die begrafenis “puru blaka” ook alweer???

  oh ja ….1 miljoen 🙂


  Maak melding

 41. en wat doet onze >> in het zweet badende << Belly ?

  PARAMARIBO – Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft opdracht gegeven overuurvergoeding van in totaal SRD 168.848 te betalen aan Henry Seedorf, een van zijn beleidsadviseurs 🙂


  Maak melding

 42. Abrahams dealt rechtstreeks met de aannemers.Er worden voorschotten gegeven aan aannemers en uit deze voorschotten moeten de tjoekoes betaalt worden aan de minister. Heeft deze minister wel een eed afgelegd bij zijn aanstelling als minister.
  Kijk maar naar al de bezittingen van Abrahams en zijn kinderen sinds hij minister is.


  Maak melding

 43. Maandag 6 mei 2013 om 12:40 uur, door pasew
  Door correspondent Hennah Draaibaar…
  Daarop voortbordurend……
  Ben Bernanke de Amerikaanse Fed President verdient:
  Jaar: € 162.358,00
  Maand: € 13.530,00
  Week: € 3.247,00
  Dag: € 649,00

  GILMORE HOEFDRAAD WAS LAAGSTE BEDIENDE BIJ IMF
  « on: 28-10-2010, 16:02:28 – GMT-1 »
  Reply with quoteQuote

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/3192

  kijk goed, helemaal onderaan en dan derde van links naar rechts staat
  STATISTICS DEPARTMENT.
  Bouterse zei dat hij een topper is en dat is dus een leugen. Hoe kan deze man zoveel geld per maand krijgen.

  De Wereldbank moet ingelicht worden dat Hoefdraad zijn kennis misbruikt. Bouterse mag geen geld krijgen, want straks heeft het land weer een grote schuld en SRD gaat diep devalueren.
  ——————————————————————-
  [tjauwa…geen vreemde valuta… geen monetair personeel… geen monetair beleid]
  Uitgaande van de opgave van correspondent Hennah Draaibaar dan zijn de verdiensten van Gilmore Hoefdraad statistisch gezien hoger, dan dat van Ben Bernanke als President van het Fed, hetwelk de hogere gage van Hoefdraad zou moeten waarborgen?
  Jaar: € 240.000,00
  Maand: € 20.000,00
  Week: € 5.000,00
  Dag: € 1000,00
  Werkdagen per maand: 20
  Werkuren per dag: 8 uren
  Werkuren per week : 40 uren
  Werkuren per maand: 160 uren
  De legitieme vraag, die mag worden gesteld is, waar ligt de meerwaarde van deze omhooggevallen statistische econoom voor Suriname als geheel. Wat heeft hij tot nu toe kunnen bereiken dat een meerwaarde aangeeft dat hoger ligt dan dat van z’n economisch geschoolde gelijken in Suriname zoals wijlen Telting en soortgelijke nog lijvig aanwezige dienders van het land.
  It is a bloody and shameless behaviour to squeeze out your own country like a pine apple


  Maak melding

 44. Het probleem van NDPers is dat ze niet tegen kritiek kunnen.Hoeveel moet nog gezegd worden van Abrahams en dan zijn we voorzichtig. Was het niet bouta die zei dat hij een kruis tocht aangaat tegen de corruptie. Pero loop niet blindelinks achter iemand en praat geen mensen na en vooral spot niet met het volkslied want als bouta ons fisieman is dan kunnen we de tent sluiten. Bouta heeft nog nooit verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden en wandaden. Altijd is het iemand anders. Het gaat financieel niet goed en het is iemand anders of het is de oppositie. Maar wie neemt het vliegtuidg als zijn prive bezit en laat Surinamers die een OK ticket hebben wachten. Wat een staatshoofd. Onthoud goed: De grootste nationalist is de grootste kapitalist.Gado de wie fisie man en niemand anders pero.


  Maak melding

 45. Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu) heeft intussen verklaart dat zijn woorden uit het verband zijn gehaald en niet zijn bedoeling was de minister van O.W onaangenaam te zijn.


  Maak melding

 46. Ik hoorde Pahlad op Sky radio in ’t programma BTO hij werd zgn boos omdat er volgens Pahlad gelogen zou zijn.Meneer aartjie dja en aaaaarkie boeng: die yacht is GEKOCHT EN WEL DOOR ABRAHAMS en de yacht is ingevoerd op naam van zijn ZOON.En deze heeft 40.000 US DOLLAR GEKOST.Deze grap heeft Abrahams binnen een jaar bij zijn aantreden uitgehaald.En sterker nog hiermee gaat hij jagen en vissen(vooral vissen)en er kan zeker 15-20 man in.En mik wang sma tak a no troe.Mensen in Su oeng no sribie dit is gewoon waar i’m telling you.Dus men Tjin heeft misschien andere info gekregen,maar hij is wel warm.Hij is echt in de buurt.We weten ook dat mevr.Lackin van de Stvs van Arme ali een paar miljoen heeft gekregen om matriaal te kopen ten behoeve van ’t werk.Sang mevr doe mevr bai wang sportauto en men zit nu ermee aan de Fransekant,terwijl de stvs niet genoeg auto’s heeft om het werk te doen.Oeng no mik grap ding echte padvinders dies o kier oeng.We hadden ze de kans niet moeten geven om voor de wierde keer aan de macht te komen.Dus oeng no go verdwaal volk foe Su.En remenber de leus van het FRONT was moro e doro,maar ik zeg tegen deze zaka-zakas DiDiBrie en Co moro o kong na doro.Net nog kong na doro Ambassade Parijs,kort daarna 75 voertuigen dat7,7 miljorn zou hebben gekost later bleek het 65 auto’s gekocht werd en kostte 5.4 miljoen dan wat is kebeurt met dat keld zou lonnie zekke.Ding e beoeja.Iemand zegt vaak hier op dat net go go go DiDiBrie go to Hell en so mie e takie toe.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 47. http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2013/CAR011013A.htm – 25k – HTML
  Moet ik na de opening van bovenstaande link uit de geproduceerde statistieke materie concluderen dat het recept van gouverneur Hoefdraad het beste middel is? Dat valt nog buiten de visuele horizonten van de law adiding citizen te merken. Wie of welk bedrijf wordt omgekocht om zulk een imf-sheet te produceren? Dat weet alleen een wizard…de geloofwaardigheid van P&W is ook niet zo erg betrouwbaar!


  Maak melding

 48. RECTIFICATIE: IN PLAATS VAN P&W MOET STAAN…S&P…http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2013/CAR011013A.htm – 25k – HTML
  Moet ik na de opening van bovenstaande link uit de geproduceerde statistieke materie concluderen dat het recept van gouverneur Hoefdraad het beste middel is? Dat valt nog buiten de visuele horizonten van de law adiding citizen te merken. Wie of welk bedrijf wordt omgekocht om zulk een imf-sheet te produceren? Dat weet alleen een wizard…de geloofwaardigheid van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is ook niet zo erg betrouwbaar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.