Standard & Poor’s stelt kredietwaardigheid Suriname bij [VIDEO]

52

Onlangs heeft de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) de kredietwaardigheid van Suriname bijgesteld. Grote investeringen in de mijnbouw en olie sector van het land zouden kunnen leiden tot hogere groeivooruitzichten aldus S&P.

In een aflevering van CreditMatters TV, die maandag werd gepubliceerd, licht directeur en Suriname analist Richard Francis toe waar de aanpassing vandaan komt. Hij geeft aan dat Suriname een lage rating kent van BB-(minus), maar dat dit door de positieve economische vooruitzichten is bijgesteld naar BB+(positief/stabiel).

De dalende goudprijs van de afgelopen 3 maanden vormt wel een risico voor het land zegt Francis. De analist geeft verder aan dat de Surinaams regering plannen heeft om voor 600 miljoen US$ aan obligaties uit te geven, waarvan een deel geïnvesteerd zou worden in StaatsOlie. Francis legt in de aflevering uit wat waarschijnlijk te wachten staat:


52 REACTIES

 1. De grote afhankelijkheid van de mijnbouwsector moet doorbroken worden.De Surinaamse economie is te afhankelijk van mijnbouwactiviteiten. Ook zal een daling van de goudprijs gecompenseerd worden door de opvoering van de productie van de nieuwe goudmijnen.Dit geeft aan dat er andere bronnen van inkomsten voor het land ontwikkeld dienen te worden.De landbouwsector zal gestimuleerd moeten worden.Wereldwijd is er een grote vraag naar landbouwproducten voor de menselijke consumptie en de veeteelt industrie.De hoge voedselprijzen in de wereld zijn het gevolg van de schaarste aan landbouwproducten.Het verbouwen van hoge kwaliteit reissoorten, soja, rietsuiker, enz. kan de inkomsten van het land doen toenemen.Het wordt een belangrijke taak voor de overheid om investeerders in deze sectoren aan te trekken.


  Maak melding

 2. RobG, jouw soulmate Somo reist toch de wereld over om investeerders aan te trekken. Als je na 3 jaar popartiesten als Eric Dion, Dewi Asti, Vellin Chu en Ledi Gegak en de batik en paillet ontwerpers Ibu Nunu en Ibu Katrin naar Suriname haalt dan heb je het niet begrepen. Jouw president heeft Somo cart blanche gegeven. In die zin is jouw president medeschuldig aan het falend beleid tav het aantrekken van investeerders. Je bent niet wijs als je Somo cart blanche geeft.

  Lackin reist ook de halve wereld over, maar komt ook met niets thuis. RobG, die megalomane president van je is een obstakel voor investeerders. Zodra hij weg is komen de investeerders van zelf. Rest my case …


  Maak melding

 3. Bryan, suriname staat nergens. De vraag is of er überhaupt goud wordt gevonden. Tot die tijd moet suri een half miljard inbrengen en participeert het voor 30% in winst en verlies. Daarbij spelen de volgende factoren nog een rol:

  – koers goud
  – kosten energie

  De vraag is of dit alles nog winstgevend is. (aldus de experts). Tel uit je winst zou ik zeggen.

  Het huidige suriname bestaat uit export van aardolie en de erfenis van Venetiaan. En dit laatste is door didibrie verbrast. Ministeries hebben geen geld meer voor zakenreizen en brandstof. Beloofde aov verhoging is definitief van de baan en subsidies voor zorg instelling zijn ingetrokken. Tijd om je paarse oogkleppen af te doen.

  Have a nice day…


  Maak melding

 4. Als holland had geweten dat Surname zo rijk was aan mineralen in de boden ,zou het nooit uit handen hebben gegeven en hebben nu er spijt van.Vanaf de vijftiende eeuw tot en 25 november 1975 heeft Holland Suriname uitgebuit en staat te pronken evenals vele andere landen van europa die hun rijkdommen hebben geroofd uit hun kolonien en als er niets te halen viel gewoon als gebroken plantage achterlaten.Maar Su heeft het geluk gehad dat de bakras niet wisten dat er zoveel in de bodem zat.Men heeft gewerkt op de plantages…was ook goudwaard de producten die hier door slaven en daarna door contractarbeiders werden verbouwd onder vreselijke mensonterende omstandigheden die niet te beschrijven is .Maar ja nu Olie, goud en bijbehorende producten worden geexploiteerd komem de dollars binnen maar dan krijgen we :Holland heeft spijt dat het Su heeft verloren anders kon de Economie van Holland nu wel draaien.Nu zijn ze gewezen op bezuiniging en eten brood met aardappelen, en suriname …de economie groeit en krijgt Positieve rating…(holland jaloers)
  Ten tweede kan gesteld worden de de huidige machthebbers van Su een gat in hun handen hebben en al het verdiende geld van het volk ten eigen bate aanwenden en het volk de restjes ontvangen.Hopelijk komt er in “15 een andere wind en kan worden herademt,maar alhoewel wij positief zijn gerate,komt het niet ten goede van het volk maar in ze zakken van de regerende opprtunisten.En wie zal mact willen verliezen dus zal er alles op alles worden gedaan deze te behouden,zelfs over lijken want dat is al eerder gebeirt.Zelfs een ezel stoot zich niet twee keren aan datzelfde steen maar een domme massa die de huidige DD Bouta hebben gesteund hebben wel wat bijgeleerd hopelijk ezel worden mensen krijgen verstand in 2015.


  Maak melding

 5. robg, de investeerders stonden toch in lange rijen voor de deur volgens jouw paarse serial killer in 2010.
  Het land wordt uitgeholt door graafmachines en is nu 1 grote krater aan het worden. Tel uit je winst.


  Maak melding

 6. Het blijft toch een raar verschijnsel dat sommigen
  mensen blijven volharden in hun negatieve kijk op de economische perspectieven van Suriname terwijl internationale instanties, mensen die er werkelijk verstand van hebben, Suriname economisch gezien elk jaar weer toch positief waarderen.
  Nu dus ook weer hetzelfde liedje. De specialist en
  kenner van economie van S&P geeft duidelijk aan dat door de positieve economische vooruitzichten de rating is bijgesteld naar BB+(positief/stabiel).
  Hebben die mensen van S&P dan geen verstand van economische ontwikkelingen en wat zou dan hun beweegredenen zijn om Suriname positief te waarderen terwijl volgens sommigen hier op dit forum Suriname
  aan de afgrond van een financieel debacle staat??

  Als deze positieve waarderingen eenmalig waren en gedaan werden door 1 instantie dan had ik dit negatief gedrag op dit forum nog enigszins het voordeel van de twijfel kunnen geven.
  Maar die positieve waarderingen worden ook gegeven door IMF, IDB, Fitch, etc..
  Hoe dan??
  Moeten wij al deze positieve waarderingen dan zien als
  ‘optisch bedrog’ en verwijzen naar de prullenbak?
  Hoeveel landen in de wereld zijn afhankelijk van 1 soort exportproduct maar toch hebben deze landen wel een bloeiende economie??
  Suriname heeft hout, goud, olie, bauxiet, rijst, garnalen, bananen,..
  en in de grond komen er nog meer delfstoffen voor die
  voor export in aanmerking komen.

  Deze tegenstelling is voor mij echt een wonderbaarlijk en opzienbarend fenomeen.

  Eigenlijk is het net zo als een kind thuis komt met een goed rapport en vervolgens door de ouders gebombadeerd wordt met zinnen zoals; ‘stelt niks voor’, ‘optisch bedrog’, ‘profiteert van de genen van ouders’, ..
  Dat zou toch zeer vreemd zijn..???


  Maak melding

 7. @radjdjah, voordat je gaat zitten kwaken en schreeuwen hier op dit forum, overtuig je dan eerst van de reeele situatie. Ik zeg jou dat de Nederlanders geen crisis hebben. Het spaartegoed is nog nooit zo hoog geweest, nl. 130 miljard !!! Nederlanders zijn een verstandig en spaarzaam volk, wij zijn na 2 weken niet skeer en hoeven niet te pienaren. Dus graag goed voorbereiden voordat je praat.


  Maak melding

 8. @???

  Sur.moet je niet meten met westerse maatstaven.Doe je dat dan kom je steeds bedrogen uit.
  In Sur.beweegt +/- een miljard USD in de informele circuit.
  Dat geeft een indicatie hoe corrupt Sur.is.
  Ook Griekenland werd met westerse maten gemeten en toen het bewijzen moest,ging het haast failliet.
  Misiedjan kwam met cijfers dat de misdaad verminderd was en de zelfde nacht werd de wachter van Naskip vermoord en een paar dagen daarna een hollandse man in de Jesserunstraat.


  Maak melding

 9. jacobus,

  yeah sure , de specialisten van IDB, IMF, S&P, Fitch,
  komen er altijd weer bedrogen uit..
  Wordt het geen tijd om deze instanties op te heffen dan gezien het feit dat ze keer op keer onjuiste aannames hanteren..??
  Ik vraag mij af wat jouw reactie zou zijn wanneer deze hoge heren hadden beweert dat de economie van Suriname
  tien keer niks was..
  Zou je dan met voorbeelden komen waaruit bleek dat ze altijd gelijk hadden..??
  typisch hoor..

  Voortaan maar geen waarde meer hechten aan waarderingen van IDB, IMF, Fitch, S&P en alle vertrouwen schenken aan de ‘authentieke’ beweringen van mensen zoals Koos, Roy, Ray, etc.. Die zijn kennelijk de ‘echte specialisten’.


  Maak melding

 10. ‘Voortaan maar geen waarde meer hechten aan waarderingen van IDB, IMF, Fitch, S&P en alle vertrouwen schenken aan de ‘authentieke’ beweringen van mensen zoals Koos, Roy, Ray, etc.. Die zijn kennelijk de ‘echte specialisten’….aldus ???
  @???
  KLOPT als een bus!!
  En ook geen waarderingen hechten aan de IDOS EN RAPAR VERKIEZINGSPEILINGEN,ZIT VOL BEDROG EN PARTIJDIGHEID!

  Wie zijn de IDB,de FITCH,de IMF ,S&P,om te bepalen voor de surinamers of zij het goed doen of slecht?!
  Om dit te weten moeten ze allereerst in Suriname komen wonen en werken. Zo voelen zij het niet om te kunnen vertellen hoe het in werkelijkheid zit met de surinamers,schijn bedriegt,misschien weten ze dat niet!!
  Misschien heeft niemand ze nog vertelt over bouta the serial killer,VANDAAR!!


  Maak melding

 11. @???

  ‘Suriname heeft hout, goud, olie, bauxiet, rijst, garnalen, bananen,..
  en in de grond komen er nog meer delfstoffen voor die
  voor export in aanmerking komen’…

  Dom ding ,
  je bent vergeten te vertellen dat wij geimporteerde slachtvee moeten gaan eten en straks rijst uit Guyana !
  Onze hoofdmiddelen van bestaan zijn aan het uitsterven en jij gelooft in de sprookjes van je baasje…
  ps…lezen jij en je baasje dezelfde sprookjesboek?!!
  Goud wordt gegraven heb jij het voordeel ervan kunnen proeven?!!
  Neen toch ,dat doet je baasje alleen ,zijn criminele zoon dinootje[zo vader ,zo zoon,],misiekaba [investeert in zijn mond,als hij gaapt zie je een goudmijn in zijn bek],en brunsie,je zou denken dat hij een hele goudberg rond zij vette hals draagt!
  Duis neen niet de gehele surinaamse bevolking profiteert van de winsten ,dus de IDB, ENZ… moeten helemaal niet LULLEN!!!


  Maak melding

 12. @Ray
  Broeder, mede door haat maakt rationeel denken plaats voor emotioneel handelen.

  De paarse aanwas laat zich leiden door emoties…

  Wij gaan gewoon door….hoort zegt het voort…


  Maak melding

 13. Ik kreeg eens op een lagere-schoolrapport een 5- maar dat werd later omgezet in een 5+. Kreeg ik alsnog de wind van voren van mijn vader, want het BLIJFT een onvoldoende!


  Maak melding

 14. Ray,

  Ik dacht dat het onderwerp over de economie van Suriname ging?
  IDB, IMF, Fitch, S&P waarderen de economische stand van zaken van een land.
  Voor het beoordelen van personen zijn andere instanties. Gek he?

  Mensen die nog enige geloof hebben in de economie van Suriname laten zich misschien leiden door emotie en jij..ach ja, jij laat je onmiskenbaar leiden door obsessie!


  Maak melding

 15. @ Ramtahal

  Ramtahal=Witte 100% rum,en sing heetf een koe.
  Deze meen ik dat hij overdosis geraakt is met Ramtahal en vooral hoe hij hoorns heeft.Domme koe prijs de Here in plaats van een moordenaar en zijn medemoordenaars en of ongure medestaanders.Jij schijnt ook een van ze te zijn.Die naam komt me bekend voor.


  Maak melding

 16. Geweldige S&P analyse???????????

  Prima vooruitzichten, het maakt helemaal niks uit, dat die 450 miljoen dollar voor de gouddeal, nog opgehoest moet worden.
  Het maakt ook niet uit, dat 40% van de bevolking werkeloos is. Trouwens in Nederland is de werkeloosheid in 2014 op 9% voorspeld, om maar even een ‘onvergelijkbare’ vergelijking te maken.
  Het maakt ook niet uit, dat de politici moeten bezuinigen op straffe van hun pres.
  Het maakt niet uit dat sommige ambtenaren nog steeds hun centjes niet hebben ontvangen.
  Ohh ja, de schaarste van ‘vreemd geld, is onbelangrijk, ja toch, die vullen wij volgende week wel weer aan met Moederdag.

  Mooi voorbeeld van een ‘if, then, else’ analyse.
  Ik vraag me af of S&P wel de juiste informatie aangeleverd krijgt, van hoefje het boefje.
  Strax zal je horen dat dhr. Grep, op de hoogte was van de valse data en zich daarom met hand en tand heeft verzet, met als gevolg; ontslag op staande voet.

  Sorry, deze regering is voor mij ongeloofwaardig, dit hebben ze te danken aan hun (non)acties in de afgelopen 3jr.
  Het enige wat klopt, zijn de winsten van de ‘bijna door bouta verkochte’, Staatsolie. Maar ook deze winst is een druppel op een gloeiende plaat. Verdampte winst tegenover grote tekorten in de staatskas.


  Maak melding

 17. @???

  Wat voor een vooruitgang zie jij dan in de economie van Suriname?!
  Een land dat economisch goed draait ,draait niet op bezuiniging!
  Bezuinigen betekent er is GELD tekort!!
  En hoe is al het geld opgeraakt!?
  Precies,je hebt een vliegtuig vol vaste reizende ‘ministers’ en hun route is djakarta,china,venezuela,cuba,haitie,argentinie,brazil,peru….
  Steeds weer dezelfde klanten als passagiers!
  Iedere maand van het jaar zijn ze met vakantie ergens anders dan Suriname,ik noem ze daarom ook de TOERISTEN die Suriname komen bezoeken zie vb somo,de 70 jarige toerist.
  Ps
  Wordt zijn verjaardag gevierd in Djakarta en hoeveel ‘ministers ‘ gaan mee?!
  Op reis gaan en op ZAKENREIS gaan zijn twee verschillende begrippen!!
  Jouw ministers gooien deze 2 begrippen ondersteboven ,voor hun betekent op reis gaan ..ZAKENREIS.
  Zo proberen ze hun vakantie te rechtvaardigen!!
  Ik praat de waarheid zoals het is!!
  Ps
  de economie van een land wordt bepaald door de handelingen van de regeerders,bij ons is het de crimineel bouta… dom, diplomaloos en verstandloos!~!Een UITBLINKER IN MISDAAD EN MASSAMOORD!!
  Het is net alsof de surinamer een geweer in de handen van deze crimineel heeft gestopt met de boodschap….je mag me kapot schieten wanneer jij het wilt hoor bouta….!!Je staat eenmaal Berucht ervoor!!!
  Een ezel stoot zich niet 2x aan dezelfde steen ..maar de surinamers..ze blijven vragen om problemen…hai baja…


  Maak melding

 18. @Ramtahalsingh

  Suriname is een AMNESTIEPOT!!
  Zie het vb van je baasje!
  En neen ,neen ,de melkkoe van bouta zijn de belastingbetalers van Suriname..WIJ DUS!!

  Bouta is EL DORADO…uit het sprookjes geschiedenisboek!
  Hij baad letterlijk in Goud!!
  En jij…misschien baadt jij in met kwik vervuild water!!


  Maak melding

 19. Roy

  @Ray
  Broeder, mede door haat maakt rationeel denken plaats voor emotioneel handelen.

  De paarse aanwas laat zich leiden door emoties…

  Wij gaan gewoon door….hoort zegt het voort
  wij hebben een rationel benadering van jou op zaken nog te goed, wij kijken uit naar die rationele benadering.


  Maak melding

 20. @ ??? “Eigenlijk is het net zo als een kind thuis komt met een goed rapport en vervolgens door de ouders gebombadeerd wordt met zinnen zoals; ‘stelt niks voor’, ‘optisch bedrog’, ‘profiteert van de genen van ouders’, ..
  Dat zou toch zeer vreemd zijn..???”
  ———
  Hr/Mw ??? Mooie metafoor! Maar niet vreemd! Als de ouders hun kind nooit met een boek hebben gezien, nooit het kind hebben zien studeren dan is hun reactie niet vreemd.
  De mooie cijfers heeft het kind dus niet op eigen kracht behaald. Dat is gebeurd door spieken, bedriegen en belazeren. Terecht dat de ouders dat gedrag van hun kind niet goedkeuren en hun misnoegen daarover uiten.
  Deze regering heeft geld dat ze hoopten te verdienen, voortijdig grof over de balk gegooid. Er is roekeloos omgegaan met leningen en veel is verdwenen in eigen zak. Pure diefstal.
  Is het zo vreemd dat grote delen van de bevolking nu boos zijn op op de roekeloosheid en het wanbeleid van deze regering? De staatskas is leeggeplunderd door belazerij en bedrog.


  Maak melding

 21. @henk,

  Ik weet niet waar jij economie hebt gestudeerd, maar waar ik vandaan kom (en ik heb geen economie gestudeerd) zeggen ze: alles wat je niet (thuis) bij je hebt, heb je niet. Dus die 130 miljard die in de banken liggen, zijn van de banken. De overheid of de banken kunnen het inpikken wanneer ze het maar willen, zie Cyprus.
  En ook in Nederland zijn er armen en voedselbanken.
  Dus: wees eens re-eel.


  Maak melding

 22. @???

  de cijfers die de ratings bureau’s krijgen,zijn van dezelfde mensen die alle mankementen in de economie doodzwijgen.
  Het is een economie van zo als Esmerald het zegt van we zullen,we gaan,we moeten,we hebben voorgenomen.
  En omdat Sur.bewezen heeft wat grondstoffen te bezitten,wordt er op voorwaarde geloofd.Het kan altijd terug gedraaid worden.
  Als de rating bureau’s horen dat Sur.bezig is in delen uit een te vallen,wijzigen ze hun mening gelijk.


  Maak melding

 23. @RobG, wees eerlijk, de mentaliteit, gedrag, denkwijze en leefwijze zal maken dat Suriname nog TWEE generaties zal wachten totdat zij gaan beseffen dat het anders moet.

  =De president voed het volk met haat op.
  =Men wilde niet samen feest vieren met de chinezen en Hindoestanen (eenheid)
  -Men gaat op huisbezoek om te vragen wie een werk nodig heeft.
  =Men wordt nog steeds verwend door de familie uit het buitenland.
  =Men blijf steeds de “blanken” de schuld geven van alles en nog wat.
  =Men wil nationaal zijn eigen taal die geen hou vast heeft in het buitenland en ook geen zaken mee kan doen. Het is prachtig, maar kies desnoods voor Engels en Spaans.
  =MEN KIES LETTERLIJK VOOR EEN MOORDENAAR ALS PRESIDENT.


  Maak melding

 24. 02 mei 2013

  Esmerald, foei toch!

  S&P is toch een zeer gerenomeerde instituut? Geef de regering in Suriname de credit, onder voorbehoud dat zij de eigen inbreng realiseren en de productievolume van goud omhoog gaat.

  Waarom toch zo altijd negatief? Maar je koopt, net als Henk, wel grond in Suriname.
  Srika


  Maak melding

 25. awaries als who ceres consorten en olland kunnen het gewoon niet hebben dat suriname een goede beurt maakt bij internationale bank instellingen en daarom zeg ik tegen de mensen dit zijn geen werkende mensen het zijn redimusus die van een uitkering moeten leven ze hebben geen hoop nog toekomst …het kan ze geen moer schelen als het goed gaat ze denken su af te kammen maar ze komen bedrogen uit .ding liba dies na kraboe in barie .het niet gunnen van een ander ..zulke waardeloze mensen kun je niet hebben in de maatschappij .en niet voor niets maak ik ze uit voor so boto ze moeten leunen op de ollandse staat anders hebben ze een probleem .
  deze gasten hadden niets in suriname ,nu ze in olland zijn denken ze ons land af te kammen .deze ploert en zijn trawanten hebben niets bereikt in olland en daarom zitten ze dag en nacht achter die pc jaar in jaar uit kun ka te typen …het zijn de intellectuelen van de redimusus .deze president van de centrale bank verdient een standbeeld ,en niet te vergeten mevrouw wijnerman .
  suriname voorwaarts wij zijn een onafhankelijke natie en zijn trots op onze president .soema no e wroko no e go njang …god zij dank dat heel veel nniets nutten richting olland zijn gegaan de goeie nagesproken met name de surinederlanders die voor su voelen en aanstalten maken terug te keren om een bijdrage te leveren …die surinederlanders ga je niet achter die pc vinden om onzin te typen en hun land neer halen .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 26. PERO DE ZWAKZINNIGE:Als jij je pres en Adelientje Wijnerman spreekt wil je hen de volgende vragen voor mij aan hen stellen?

  -Wanneer worden de leerkrachten van de naschoolse opvang betaald.

  -wanneer worden de controleurs van de naschoolse opvang betaald.

  -Waarom worden er geen nieuwe scholen toegevoegd aan het project naschoolse opvang.

  -wanneer komt de beloofde verhoging van de aov van de oudjes.

  -wanneer worden de honderden leveranciers van .o.a. Huize Ashiana en de andere sociale instellingen betaald voor geleverde diensten.

  -Wanneer word de anti corruptiewet behandeld.

  -Waarom zegt de directeur van DSB bank dat er een tekort is aan vreemde valuta.

  -Waarom staan de de wijken in Paramaribo noord weer onder water.

  -Waarom staat het land van de landbouwers van Weg naar zee weer blank, en is vrijwel alle groenteteelt verloren gegaan.

  -Wanneer komt het ziekenhuis in Wanica.

  -Wanneer krijgen de schoolkinderen de laptops die hen 2,5 jr geleden beloofd is.

  -Wanneer worden de 18000 woningen opgeleverd.

  -Wanneer wordt begonnen met de aanleg van de diepzeehaven, weg naar Brasil,snelwegen met fly-overs.

  -Wanneer beginnen de investeerdens die opgesteld waren in rijen van 10 met het daadwerkelijk investeren in Surimaribo.

  -Hoeveel investeerders heeft Somo de aardappel en uienboer intussen naar Suriname gehaald na 2,5 jr lobbyen in de Republike Indonesia.

  -Wanneer gaat de ambassade in Parijs antwoord geven op mn mail van 30 dgaen geleden en gaan ze eindelijk eens een keer de telefoon opnemen als er gebeld word. ( Ik heb n.l. Franse Investeerders).

  PERO de zwakzinnige ik heb nog vele vragen maar misschien kan je hiermee beginnen.
  Vol verwachting klopt mijn hart.

  Dat ik niets in Suriname heb ,en had dat heb je heel goed gezien, ben benieuwd van wie je de info hebt, maar het is wel correct.

  En ik gun je pres graag een standbeeld en wel in een van de stinkriolen en septictanks en varkensstallen van de goede verwachting en sunny point, opgetrokken uit het bagger van de opgehaalde stinksloten.

  Pero bouta go go go go…. to hell… high water… and back…


  Maak melding

 27. @ Who cares:

  Thumps up! Er gebeurt op dit moment geen moer in Su. De binnenstad van Paramaribo lijkt wel een graftombe, Jezus, wat een ellende! En wie staan daar? Die f…ng hosselaars met hun zogenaamde “goudzaken”. Wat een vooruitgang! Is dat de economische “boost” die maatjes Pero (cassaveplanter in Zuidoost) en Rob G. (econoom en allesweter) voor zich hebben? Mijn God, hoe blind kun je zijn! Ik heb schijt aan die ratings van al die Amerikaanse ratingbureaus. Ik zie wat er rondom mij gebeurt, als inwoner van Suriname. NIETS, maar dan ook helemaal niets! Ik donder nog steeds in hetzelfde gat dat er drie geleden nog lag. En het wordt steeds erger! Kom op nou, paarse bende, jullie zien toch ook dat er niets gebeurt? Of ben ik de enige? Die oogkleppen van jullie hebben waarschijnlijk een time lock. En die achterlijke Chinees Rigo (woon en werk in Su) heeft met zijn 3 jaar lagere school het nooit verder gebracht dan waar hij nu is. Ik woon en werk ook in Su, maar ik zal dat nooit als eindconclusie van mijn postings gebruiken. How low can you go! 3 jaar lagere school en dan denken dat je de wijsheid in pacht hebt. Zo typisch Surinaams: grote bek en niets presteren.
  Sorry guys, ik moest dit even kwijt.


  Maak melding

 28. Het is alsof Pero de weg kwijt is geraakt en gewoon maar een moordenaar ,en alle nagatieve die er is die DiDiBrie heeft ,komt ophemelen.Is dze Pero ook niet drugs geraleteerd met Bouterse.We gaan jou onder de vergrootglas bekijken .


  Maak melding

 29. @srika,

  Ooit gehoord van ‘garbage in garbage out’?

  Heb je het filmpje bekeken. Uit het filmpje kan ik opmaken dat die man uitgaat van verouderde data.
  Hij heeft het over investeringen in de goud en olie-sector.
  Nou, ik lees wat anders:

  “Newmont neemt afwachtende houding aan bij Merianproject
  De multinational Newmont Mining Corporation neemt vooralsnog een afwachtende houding aan als het aankomt op investeringen in het Merian Gold project in Oost-Suriname. Dit blijkt uit het bedrijfsverslag over de resultaten gedurende het eerste kwartaal van 2013 dat gisteren is uitgekomen.”

  “Uit de kwartaalcijfers blijkt bovendien, dat er op vele gebieden een stringente bezuiniging heeft plaatsgevonden en dat diverse mijnen met teruglopende inkomsten en hogere productiekosten te kampen hebben gehad.
  In bepaalde mijnen kampte men zowel met een daling in de productie van erts als met operationele problemen die stagnerend werkten.
  Het nettoresultaat voor het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt US$ 315 miljoen, hetgeen aanzienlijk minder is dan de US$ 561 miljoen die in het eerste kwartaal van 2012 werd binnengehaald.”

  “Tapajai.
  Als men objectief meeneemt, wat de gevolgen zullen zijn van het niet operationaliseren van een Tapajaiproject, kan men de tent die Suriname heet gewoon maar meteen en ook definitief sluiten.
  Intussen, trekt Staatsolie zich nu al in geheel terug.
  Wat een vacuüm voor instabiliteit vormt en onverlet zal gaan inhouden. Zeven miljoen US-dollar ‘down the drain…’.
  De geschiedenis herhaalde zich, in vergelijken met West Suriname na de gruwelijke en verstandloze jaren tachtig in de vorige eeuw.”

  Greenheart.
  “Sinds enkele dagen doen zich verontrustende berichten voor, over stagnerende houtexploitaties rond Greenheart. Zo zou een concessiegebied waar vele werkers zich reeds bevinden, in operationele zin worden gesloten en stopgezet.”

  Bron:De West

  En nu jij…………


  Maak melding

 30. Ga zo door Suriname je komt er wel. Mede dankzij deze rating zullen meer landen investeren in Suriname. Ook groeit de Surinaamse economie enorm. Suriname groeit en kent geen krimp, feiten waar menig werkeloze nederlander van droomt. Jaloers zijn ze die spitsneuzen in Nederland. Dat merk je vooral aan reakties van Ray,henk en nog vele andere hollanders of landververaders… feit is NEDERLAND KRIMT SUURINAME GROEIT qua economie DEAL WHIT IT. tide tamara w’e stre go moro fara.


  Maak melding

 31. strede strede wie no sa vrede gado de wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang ..hulde aan de president van de centrale bank van suriname en mevrouw weinerman .het zijn mensen die desie delano bouterse heeft aangestelt om de financien van ons land te bewaken en het zijn waarachtige plus punten erkent door de internationale ratings standaar en poor
  bouta go go go go go go .het werk moet door gaan je ziet het zonder hulp van olland wij zijn op de goede weg .horie vastie sang joe habie mekie moro bribie kong bouta .
  na mie pero takie .


  Maak melding

 32. Na stre de’f stre wi no sa frede gado de wi fesi man eri libi te na dede wi sa feti gi Sranan.Den sranan man tap na websait disi no sabi skrifi den egi tongo bun. // Bun nyunsu dati a Sranan ekonomi e gro!!! den bakra na holland e jarusu no ke… Sranan e du bun nanga ala den gudu un abi ini gron…. a Holland ekonomi e saka ta gron.. a Sranan ekonomi e gro ta loktu.. sranan e tron wan bigi kondre tap grontapkarta. Grantangi Masra Bouterse, seti a kondre bun, m’e hopu dati ala sma, so bun ala kondre-man presrutu den poti-wan sa kon tap wan moro hey leffel en moro oso o bou owktu, den pasi nanga strati mu meki no’w di a ekonomi gro tranga.. dati na ekonomi e gro no wan taki dati poti no de. Furu korupti de ete en dati na un swaki.


  Maak melding

 33. Op deze website kun je tegenwoordig niet meer normaal discussieren over Suriname. Figuren als Henk ( Molenaar ), Who cares en nog een aantal mensen reageren alleen maar met serial killer, moordenaar, dan weer drugsdealer, het is altijd wat met de president van Suriname voor deze gasten. Het is omdat Henk Molenaar een surinaamse vrouw heeft, anders was hij hier niet en Who Cares heeft zo’n hoge koorts waardoor zijn grote hoofd zo heet is dat je in zijn ” reet ” een ei kunt koken. Weg met deze gasten en hun symphatisanten. Surinamers moeten bij elkaar komen en niet worden gescheiden.


  Maak melding

 34. MARTY: 1 ding heb je goed gezien, Het is inderdaad altijd wat met de president van Suriname.

  En Marty: hoe denk je ons en sympathisanten weg te krijgen?

  Worden we op de vlucht doodgeschoten?

  Krijgen we een onverklaarbaar ongeluk?

  En je bent behoorlijk in de war, misschien toch ook behoorlijk hoge koorts? Want In democraticsh Nederland bestaat er anders dan in Suribabwe aan de Suriname rivier zoiets als vrijheid van meningsuiting, dus mn klep gaat pas dicht als ik de oven van het crematorium inga.

  Tot die tijd: Take it, or leave it…..

  Have a nice day….


  Maak melding

 35. Enigste bjjdrage van een Ollander op deze site is het afkraken van elk positief nieuws dat er over Su naar buiten komt. Dit doen ze op dagelijkse basis en de landverraders doen er mooi aan mee. Waag het niet om er iets van te zeggen want dan ben je een Bouta aanhanger.


  Maak melding

 36. @ Who cares,

  Dit is geen Suriname of Nederland, dit is een forum op een website. Hier worden discussies gehouden aan de hand van nieuwsberichten. Een discussie houdt ook in dat je alles mag zeggen maar dan wel zonder de ander te BELEDIGEN. En jammer genoeg kunnen jij en anderen dit blijkbaar niet, en de feiten hebben we.

  Ik zou zeggen, laten we gezamenlijk het land opbouwen en niet constant met lede ogen kijken naar de regering wanneer er veranderingen komen. Ons denkwijze is altijd in een afhankelijke geestelijke gesteldheid gebleven. En neem het jezelf maar eens kwalijk, je weet niet beter. Nu leven wij in een tijd om zelf het initiatief te moeten gaan nemen en niet dat je wacht wanneer de ander het voor jou zal doen. Dit is een inhaalslag die wij heel snel moeten maken, anders zullen we het niet gaan redden.


  Maak melding

 37. MARTY: Voor je info dit is een Nederlandse site die gaat over Surinaamse zaken.

  In Surimaribo zou een dergelijke site binnen 24 uur geblokkeerd worden door de topregeringsjunta.

  En je vind dat ik beledig, ook dat mag je vinden ook dat is je democratisch recht.
  Ik vind het wel meevallen, de waarheid kan soms hard zijn.

  En Marty ik heb al een land en heb geen enkele ambitie ,en voel me niet geroepen om Suriname op te gaan bouwen, dat moeten de Suris zelf doen.
  Ze kiezen toch ook hun leiders? Hoef ik ook niet voor ze te doen.

  Ik doneer af en toe wat geld voor NGO’S in Sur, omdat de Surinamers zelf hun plicht verzaken.

  En die TROLL die zegt daty hier landverraders zijn, ik voel me niet aangesproken, ik kijk op dit moment aan tegen een poster van mn land, met in mn achterhoofd mn volkslied…..

  Have a nice day……


  Maak melding

 38. @ Who cares,

  Als jij je niet geroepen voelt suriname op te bouwen, waarom voel jij je dan wel geroepen om surinamers die dit wel willen keihard de grond in te gaan boren? Als ik nou naar al jouw reacties kijk, en optelt, dan had jij letterlijk met al jouw tijd al een aantal stenen aan elkaar kunnen metselen weet je dat? Het is toch raar om iemand te zien uithalen naar de regering in suriname, en tegerlijkertijd heeft dezelfde persoon niet de ambitie om dat land op te gaan bouwen. Dan zeg ik dan weer, blijf dan stil Who Cares, even serieus. En je weet, zwijgen js goud en nu word jij zelf door mensen hier aangevallen. Dit is niet wijs wat jij doet hoor, echt niet. Misschien heb je de ambitie niet, maar als de surinamers het zelf moeten doen volgens jou, goed dan, maar ga ze dan ook niet in de weg staan en geef het een kans. Nietwaar? Net als op z’n Brunswijk zeg ik dit tegen jou.

  ‘ Teek ’t koel ‘


  Maak melding

 39. Domme domme MARTY:Laat mij een posting van mij zien war ik wie dan ook ervan weerhoud om Suriname op te bouwen NU!!

  Integendeel spoor ik posters op dit forum vaker aan om een enkeltje Surimaribo te kopen en daar gelukkig te worden, dus sta ik niemand in de weg… je bent een beetje in de war….

  Ik heb PTATTA TROLL net nog geadviseerd Nederlandse les te gaan verzorgen aan de staatsdebielen in de Topregeringsjunta van Suriname.

  En ik behoud mij het recht voor om op wat of wie dan ook te reageren als het nu om Suriname, de V.S. Timboektu, af Bejing gaat, daar ga jij niet over.
  Dus je advies om still te blijven, sla ik hierbij in de wind.

  En mensen mogen mij aanvallen op dit forum ook dat is hun goed recht, zolang het maar niet fysiek wordt.

  En metselen is niet mijn ding, daar zijn er metselaars voor.
  Schoenmaker hou je bij je leest is mijn motto.

  Have a nice day……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.