Parlementariërs pikken dubieuze deals regering niet

107

PARAMARIBO, 2 mei – Parlementariërs van de coalitie weigeren nog langer als willoos klankbord te fungeren van de regering. Zeker wat betreft de zogenaamde onderhandse gunningen, wordt niets zonder meer geslikt. De onderhandse gunningen, opdrachten aan particulieren zonder publieke inschrijving, mogen alleen in noodgevallen. Op zich is dit niets nieuws. De vraag is wel of de regering zich wat aantrekt van het ‘nieuwe’ standpunt.

De wet schrijft immers al voor dat onderhandse gunningen alleen mogen als de omstandigheden dit vereisen. Zoals bij natuurrampen. Aangezien die maar zeldzaam voorkomen in Suriname, is de stapel onderhandse gunningen van de huidige regering niet te verkopen. De coalitieparlementariërs hebben dit ook zo te kennen gegeven aan vicepresident Robert Ameerali en minister Adelien Wijnerman van Financiën. Volgens de Times of Suriname is vooral de Mega Combinatie ontevreden.

De politieke combinatie van president Desiré Bouterse ziet de bui al hangen, zo’n twee jaar voor de algemene verkiezingen. En dan blijkt op de koop toe het contact tussen regering en eigen parlementariërs niet veel soeps. “We wensen mee communicatie met de regering. Het kan niet zo zijn dat wij geen informatie krijgen over bepaalde brandende vraagstukken die de gemeenschap bezighouden”, zegt een parlementariër. Na haast drie jaar besturen, zou je toch een andere geest verwachten.

107 REACTIES

 1. Politieke anarchie ten top. De partij van de NDP is altijd tegen de parlementaire democratie geweest. Tijdens het Bosje bewind was dat niet anders.


  Maak melding

 2. Eindelijk!!!
  Eindelijk gaan de ogen van sommigen in de coalitie open!!!
  Hopenlijk houden ze het vol en gaan niet bezwijken wanneer straks hun baasje met lucratieve geschenken zal komen om ze proberen om te kopen!!
  Want corruptie daar is OPENLIJK gaande en is voor een ieder te zien,ook sommigen van de coalitie hebben het eindelijk door!!


  Maak melding

 3. Als de coalitie wat tegen sputtert dan willen ze gewoon wat meer voor hun stem in de assemblee.Misschien wat meer goud,grond of geld.Het is toch een schijn vertoning van hun.De verliezen waren enorm toen de goudstaven op Curacao verloren gingen.En juist dat goud wilden ze veiligstellen in het buitenland.Zelfs de ruggengraat van de NDP heeft de corruptie door maar staat er machteloos tegenover en kijken toe hoe ze bedrogen worden.


  Maak melding

 4. De politieke combinatie van president Desiré Bouterse ziet de bui al hangen, zo’n twee jaar voor de algemene verkiezingen.

  ALS ZIJ DE BUI ZIEN HANGEN DAN ZITTEN ZIJ DAAR VOOR DE HANDELAREN en geld aanbidders.

  De gewone man wil vooruitgang zien en heeft geen moer met geld wolven inschrijvingen te maken….Dit verhaal is zand in de ogen, jij kan honderd inschrijven…jij krijgt de job toch niet, dan wie neemt wie in de maling


  Maak melding

 5. Het paarse bolwerk staat op instorten. Deze parlementariërs zouden uit de coalitie te stappen. Daarmee verliest paars haar meerderheid en kunnen vervroegde verkiezingen uitgeschreven worden.


  Maak melding

 6. @Apra

  JE DENKT DAT DE GEWONE MAN VOOR EEN MOORDENAAR ZOU KIEZEN ALS HET OM EERLIJKE ,DEMOCRATISCHE EN GEHEIME VERKIEZINGEN ZOU GAAN ?!!
  In 2010 hebben de landverraders somo en brunsie gekozen voor de massamoordenaar en landverrader bouta je baasje ,achter gesloten deuren!!!!
  ALS JE GEDACHT HAD DAT JE BAASJE EEN GEWONE MAN IS ,DAN HEB JIJ MET SPOED PSYCHISCHE HULP NODIG!!!


  Maak melding

 7. Nu maar hopen dat er geen militaire coup komt…de president kennende…

  Het volk mag ook zijn mond open doen d.m.v. massale demonstraties, en dat de steelpraktijken zo niet langer door kan gaan. Gewoon massaal de straat opgaan en laten merken dat het volk niet met zich laat sollen.


  Maak melding

 8. Met wonderboy Caldeira ( Palu) mislukkeling ,die reeds in 1982 / 83 een waasdroom had,tezamen met zijn Alibux;veroordeeld voor oplichting van de staat en nu Ambassadeur in Turkye,maar kan niet reizen.eat een schande dat eeb Diplomaat niet kan gaan naar zijn standplaats vanwege verdachte van moorden van 8 december;Goedschalk die in jaren tachtig en negentig krankzinnig plakken van nullen de waarde van ons geld naar de maan heeft geholpen als Governer van de CBvS en ook opgelichting van de staat,Sew A tjon heeft 800.000 ha grond gekregen om te speculeren van schatten in de bodem, kandidaat Staatsolie diecteur en de huidige President met coaltieleiders is het water naar zee dragen en krijgen we nooit de economie op gang want coruptie viert hoogtij en miljoenen verdwijnen in hun zakken.En het feit dat coaltie parlementariers zich roeren, wel dat is zand strooien in de ogen van het volk.Was het niet als eerste Misikaba die kritiek had ,maar moest met staart tussen de benen afdruipen en smoel houden anders zou worden eruit geschopt net als de BEP parlementariers die tegen de amnestiewet hadden gestemd eruit geschopt.Bet your life,zoals Bouta het eerder had gesteld dat de DNA een popenkast is,blijkt bewaarheid te worden.De voorzitter van de DNA….onbetrouwbaar en arrogante Simons..speelt een een vieze spel en strooit samen met de “president” zand in de ogen van het volk.Ze denken dat het volk dom is…maar ja als je voor hen hebt gekozen weten ze dat alle leken op hun hebben gestemd dus makkelijk te manipuleren zijn.En denk je dat Somo en Bruinwijk de coltie zullen verlaten? nooit.Hun is reeds een trap gegeven door Bouterse dat ze geen ontwikkelingvisie hebben dus dom,borkie zijn, maar om mee te kunnen likken en bloedzuigen van het volk mag je zomaar geboeld worden en je zegt maar verder …..Ja meneer ,,,,ja mneer terwijl je geboeld wordt.Dus degenen die praten uit de coaltie is Volksmisleiding .Alleen om de buitenwereld te wijzen dat er ook vanuit de coaltie ook kritiek komt terwijl alle handelingen Dictatotraal zijn.Parlementaire Dictatuur.Dinosaurus loopt en honden blaffen maar.


  Maak melding

 9. Regering is bijna gevallen snel nieuwe verkiezingen uitschrijven en Ronnie Brunswijk wordt de nieuwe minister president van de republiek.


  Maak melding

 10. Wat zeggen Paranam, RobG c.s. nu? Is dit bericht misschien een consparicy, een scenario, of is het de schuld van de nieuwe Nederlandse Koning? You know, het botert reeds lang niet in deze 36 leden tellende coalitie. Abrahams Moet Weg (AMG), because he is a crook. A big one too.


  Maak melding

 11. A DE KEBA!!!!!
  Had dit al eerder verwacht; the beginning of the end.
  Politiek in Suriname is altijd al volksverlakkerij geweest. Maakt helemaal niet uit wie daar aan het roer zit: NPS, NDP, VHP, en noem maar op, het is altid al één grote tering zooi geweest.
  Van huize uit moesten wij het al niet hebben van politiek. Adequate scholing, hard werken, denken aan je medemens en bouwen aan je toekomst zijn een paar van de begrippen die mij met de paplepel zijn ingegeven.
  Suriname is voor mij sinds jaar en dag passé.
  Geniet thans van mijn pre-pensioen in een ander tropisch land waar het 300 dagen per jaar schitterend weer is, een kraakheldere blauwe zee, poederwitte stranden, uitmuntende medische voorzieningen, de culinaire hoogstandjes en bovenal verweg van alle politiek geouwehoer.
  Dit is absoluut geen opschepperij, maar meer bedoeld als trigger voor allen die dankzij keihard werken van een welverdiende gelukkige oude dag willen genieten. Ik gun het die mensen ook van harte. Ze zijn heel erg graag welkom.


  Maak melding

 12. De wolf ziet nu niet alleen sterretjes maar ook vierkantjes…

  De Oranje leeuw wacht geduldig op jou …onschendbaarheid is niet voor eeuwig..


  Maak melding

 13. Alles wordt toch doodgezwegen door corrupte paarse boevenbende.
  Breedveld (DOE) eiste ook verantwoording van die coke-snuiver over de anti-corruptiewet, met als ultimatum 31 maart. Nu is het 2 mei en het oorverdovend stil.
  Het is en blijft een achterlijke cultuur, met een bange, laffe en domme bevolking.


  Maak melding

 14. Deze parlementariërs zijn allemaal indienst van Nieuw Front. Opa Venetiaan en z’n rovers proberen zo het bestuur van Suriname over te nemen. Ik noem ze geen parlementariërs het zijn dissidenten cq. landverraders. Ze proberen met man en macht het land te destabiliseren. Dit alles om onze president in een kwaad daglicht te stellen. Ze moeten hun onscheidbaarheid opheffen en berechten wegens landverraad. Wij staan nog steeds 100 procent achter de zittende president. Dit komt niet als een verrassing. De spelletjes van Nieuw Stront zijn voorspelbaar. De wkn kampeerders gillen moord en brand maar ze gaan niets bereiken.


  Maak melding

 15. Is de val van het huidige Surinaamse kabinet in aantocht vanwege de kloof tussen naïviteit en idealisme?

  Naïviteit die het geloof in eigen kunnen mateloos afzwakt vanwege de sterkte, zwakte, kansrijke, en bedreigende analysering van dit bewind die behept is met de tekortkomingen om het nastrevenswaardig ideaal, voor een stabiel Suriname te realiseren.

  Het bereiken van dat doel of om die kloof daarvan te overbruggen wil het regiem doen met behulp van veel beloven en weinig geven.
  Daarna worden de burgers de duimschroeven aangedraaid met bezuinigingen.

  Hopelijk zal er uit de bevolking de moed postvatten om op gepaste wijze hevige tegenstand te bieden tegen de onbesuisde bezuinigingsmaatregelen die hen zal worden opgelegd!!!.

  De denktank begint vermoeidheidsverschijnselen te vertonen.
  Zoetjes aan begint hij zijn wonden te likken nadat hij een stevige sjot achter de kiezen heeft verwerkt om de nare gevolgen en troebelen die zijn beleidsvisies met zich meebrengen integraal door te spoelen.


  Maak melding

 16. bla bla bla, deze coalitie partners gaan om zodra ze van DDB en zn 40 struikrovers wat domeingrond, goudconcessies en onderhandse gunningen krijgen toegeschoven..

  Mark my words…..


  Maak melding

 17. Beste Who Cares:

  Ofcourse: dat wordt weer onderhandelen…het handje klap kan weer beginnen. Suriname in de uitverkoop….


  Maak melding

 18. Voor degenen die tot nu toe gereageerd hebben: Jullie denken toch niet dat er iets gaat veranderen? “We gaan boos worden” betekent eigenlijk: “ik wil iets van je hebben”. Daarna doen ze een plas en blijft alles zoals het was.

  Van dat zooitje dat daar zit, heeft NIEMAND OOK MAAR ENIGE MORAAL OF FATSOEN. NIET ÉÉN!!


  Maak melding

 19. Zaken waarmee het land Suriname worstelt. dekolonialisme.
  Vanaf zwarten aan de touwtjes trekken na de tweedewereldoorlog tot nu toe hebben ze niet een lange termijn planning kunnen opzetten en realiseren.

  worstelen met het kolonialisme is hier de oorzaak van.
  vragen als wie zijn wij, waar willen we naar toe
  Surinamers zijn geen volk, maar verdeelt in etniciteit, hierin speelt de politiek een zeer sterke rol. Ook de politiek heeft veel valkuilen.

  Scholing en de nationale taal het Nederlands.
  scholing op hoger niveau stelt niet veel voor en voor veel studies is met op Nederland aangewezen. Zie hier weer de band tussen Suriname en Nederland, door de Nederlandse taal en de cultuur en de worsteling van Suriname hiermee. Suriname is een land met heel veel natuurlijke hulpbronnen, maar als men naar het onderwijs en wetenschappen kijkt, dan zien we dat deze hierop niet is afgestemd, waardoor de burgers niet worden opgeleid in beroepen om productietechnologische en geautomatiseerde ondernemingen te hebben in oa de landbouw en mijnbouwgebieden.

  Verder zien we dat ook de staatsgreep van 25 februari 1980 met DDB voor grote problemen en verval hebben gezorgd voor het land.

  Op 25 nov 1975 werd Suriname onafhankelijk en de problemen dat het volk er nog niet klaar voor waren werden door bepaalde politieke partijen duidelijk aangegeven. Ook Nederland wist dat en had het gevaar voor het leger heel goed ingezien en hebben ook misbruik van laten maken.

  Suriname is een land van veel mogelijkheden, waar zal deze nooit realiseren, omdat het Surinaamse volk niet bestaat en de kennis en mentaliteit om dit te realiseren ontbreekt. Wat plaats vindt is uitverkoop en zij die aan de touwtjes trekken op dit moment hun hals uit de stop willen houden voor de 8 december 1982 moorden. De verliezers zijn gedegen die het met het land menen, helaas is het volk nog op vele terreinen onderontwikkeld.

  Zelf de hoop kan dan geen uitkomst bieden. Suriname is een puinhoop sinds zwarte mensen met het zelfbestuur ervan zijn gaan bemoeien. Ze konden mij part beter slaven en contractarbeiders blijven, want van mensenrechten en andere vrijheden en aanpakken hebben ze geen verstand. Ze zijn zo lui als de pest. Grote gropen Surinamers moeten gezweept worden en een baas hebben. Vandaar dat ze in hun baas de mozes zien.


  Maak melding

 20. Als je ziet wat voor rotzooi langsloopt en wordt bemenst op de kabinet van de President .Kalloe die voorbereidendwerk had verricht voor Multinational uit India is uit de kabinet van de pers eruit gescvhopt door de onguren daar: Jozefzoon,Caldeira,Van der San,Alibux etc etc.Denk je met dezen…opportunisten…het land te ontwikkelen never…nooit.Maar ja van de Anarchisten ,moordenaars,bankrovers,drugsbaronnen,oplichters,paspoortvervalvers,kinderverkrachters(SOMO)moet je het hebben en velen Likkers en vooral de domme paarse massa)juichen het toe.


  Maak melding

 21. Met dubieuze figuren in de regering, kun je ook niet verwachten dat er geen dubieuze deals en dubieuze praktijken plaats vinden, het past helemaal in het plaatje van deze boevenbende die het arme volk aan het bestelen zijn, en het volk constant misleiden, hopelijk gaan de ogen van het volk nu open, en rekenen ze in 2015 af met deze dubieuze bende.


  Maak melding

 22. Er moeten even wat oneffenheden binnen de coalitie worden gladgestreken.Er is niets aan de hand.We kennen toch de pers al een beetje.Holle vaten klinken het hardst.De zoveelste emotionele oprisping van de anti-Suriname krachten.


  Maak melding

 23. @Bigie Kill
  Jij zegt :”Deze parlementariërs zijn allemaal indienst van Nieuw Front”.

  Ik wil je nog er bij helpen.
  Ook nog in dienst van Somo en Brunswijk!
  ONTHOU DAT!!!!
  Bouterse wordt nu doot zijn eigene coalitie stevig onder druk gezet!
  Dit is gepland en goed getimed zo voor de naderende verkiezingen!


  Maak melding

 24. Ach ja, wat moeten we met deze ‘losse flodders’ van de coalitie?
  Wie zijn ze, ik wil namen zien…….

  Toen jullie moesten tekenen voor de amnestiewet, waren jullie er als de kippetjes bij. Toen moest je stoer doen, en op je strepen blijven staan.
  Ik heb geen medelijden met deze coalitieleden, eigen schuld…
  Jullie zullen nog 2 lange jaren het gelag betalen voor de bewust gemaakte keuzes.
  En ik kan jullie verzekeren, dat het pijn zal doen…

  De koek is op.
  Ocer is skeer……:) 🙂


  Maak melding

 25. @e-identifer,

  Inderdaad, welk land baja, Barbados, Bahama, Costa Rica,que pais?
  Poederwitte stranden, hmmm, slip off the pen 🙂 :).

  Ja, ik wil ook…..


  Maak melding

 26. Gladstrijken van plooien.Wel als maar een strijkijzer pakt gat die ook huilen want het zijn genen polooien maar is zo bijmekaar gestikt(genaaid).You can take a horse to the water but you can not let him drink.En dat land is Suriname met een boevenbende ,vriend en “broer” van te door Karma gevelde Chavez aan de macht.Deze ziet zijn tijd nabij komen en Kroonprins —Dino, wapenhandelaar,drugsdealer,paspoortvervalser,moordenaar etc etc…..wordt klaar gestoomd maar er zijn andere prinsen zoals Abraham(rechetrhand en wapenbroeder van DiDiBrie.Krijg maar ook kanker.Als woorden behaarheid zouden moeten worden,maar ja de natuurwet is er ook nog…Karma…en komt tijd komt raad..


  Maak melding

 27. De Pres DDB had reeds eerder gezegd dat hij geen JA knikkers wil hebben.
  Wanneer er iets niet goed gaat moeten de Coalitie Parlementariers allereerst reageren en de fouten op de Regering wijzen, zodat het gelijk gecorrigeerd kan worden
  Het moet niet zo zijn dat telkens de Oppositie Parlementariers op de fouten van de Regering wijzen en dan pas gaan de Coalitie reageren.
  De Coalitie Parlementariers moeten vanaf vandaag extra allert en waakzaam zijn dat alles goed gaat met deze Regering en dat het volk tevreden is om in 2015 wederom massaal aan de Regeer Macht te komen.


  Maak melding

 28. Vele aannemers zijn niet betrouwbaar daarom moet de overheid werken met zeer betrouwbare aannemers zij uit het verleden moet men links laten liggen zij zijn nu rijk genoeg……… alles dat normaal 2 zou moeten kosten deden deze gasten voor 20 tot 50 maal duurder………..Inschrijving heeft geen zin hij maakt het geld met zijn vrouwen op en komt meer zoeken omdat het hier en daar is vastgelopen ..werken uit het verleden zijn nooit afgemaakt maar het geld hebben deze boeven wel…………behoorlijk schurken dieven en rovers bij elkaar…vertrouw ze niet.

  FRONT had meer dan 800 miljoen srd aan betalingen van aannemers voor deze regering achtergelaten(opengelaten)…WAAR VOORAL NIKS EN OOK NIKS GEMAAKT/GEDAAN IS….gewoon het geld nemen en die arme NPS kon niks doen…zij moesten slikken………..en werden uitgelachen hadden niks door.


  Maak melding

 29. Dit geluid is voor de buhne.Soso losse flodder neem geen enkel coalitielid serieus.Het is vaker gebleken dat er eentje van de coalitie hoog van de toren blaast,maar als ’t op handelen aankomt dan zien wij ’t tegendeel van wat ze hebben gepiept.Hoe lang weten ze al wat er speelt/gebeurt en doen niets.Nu de pot leeg is heeft ’t geen enkele zin te zeggen dat je ’t niet meer zal pikken.Arme ali zal niets meer tekenen nee,want a moni kaba.Deze BEESTEN hebben altijd/eerder lak aan het Su volk,waarom zouden ze nu als er geld was/is rekening houden met dit volk.Mik ding foefoermang sang a volk potie waka ding pasie.Nogmaals deze honden DiDiBrie en Co kunnen liever vandaag dan morgen opzouten/oprotten,want elke dag langer met deze zaka-zakas is/zal schadelijker/schandaligerm funest zijn voor Su en de Suries.Odi met de wetenschap dat die idioten van de coalitie nooit niet sreieus genomen hoeven worden ze menen niet vans wat ze zeggen.Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 30. Dat deze criminele rovers het land weer leeg plunderen is nu zelf voor de paarse ongeschoolde groep nu duidelijk. De coalitie partners in deze regering proberen met hun rookgordijn de zaak te verdoezelen.
  De gouden toekomst die de mensen is beloofd was bedoeld voor de zielige figuren als de naarendorps, abrahams,de hele palu bende, zijn eigen familie en de overige ratten om hem heen.


  Maak melding

 31. @R.Rajaram

  Whahahaaaaaa…maar wie durft dan je baasje op ZIJN fouten te wijzen dan??!!!
  Dat hij bv een crimineel is die dankzij Amnestie op vrije voeten mag rondlopen,
  Dat zijn echte plaats Santo Boma is en niet het presidentieel paleis?!!
  Hallo ,hallo in 2010 hebben 3 criminelen ,landverraders het voor de gehele bevolking bepaald, 2015 zal het anders toegaan. Geen enkel deur gaat op slot en de overwinnaar zal gekozen worden na de tellingen van de stembiljetten!!!


  Maak melding

 32. Juich niet te vroeg.
  Na een gesprek met baas gaan ze allemaal terug in hun hok. ER komt niet 1 naam voor in het bericht alleen anoniem doen ze hun zegje.
  Angst regeert


  Maak melding

 33. Ach, dit is allemaal hol gelul voor de bühne. Die coalitieleden uiten hun ontevredenheid over al die naar corruptie en vriendjespolitiek stinkende onderhandse gunningen omdat zij zelf geen graantje meepikken. Zodra Bouta die coalitie parlementariers/zakkenvullers geld, goud en grond geeft zal hun zogenaamde ontevredenheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Suriname is al heel lang een corrupt rovershol en zolang de heersende moreel verrotte mentaliteit bij grote delen v.d. bevolking niet verandert zal dat ook zo blijven.


  Maak melding

 34. Ik mis de namen van de coalitiepartners die volgens de rioolmedia kritiek hebben op de regering.De riooljournalisten,allemaal aanhangers van de oude politiek zijn weer bezig.Hun bagger stinkt mijlen ver, niet een beetje maar behoorlijk.De zoveelste leugen die ze rondbazuinen.De geestelijk instabiele personen, de labiele typen zie ik juichen.Ze zijn openlijk in de val gelopen van de rioolpers. Samen met de rioolpers horen ze zich koest te houden in hun septic tank.Ze zitten vol bacteriën.


  Maak melding

 35. @Esmerald
  De koek is op.
  Ocer is skeer?

  Regering skeer en staatskas skeer,maar Ocer no skeer!
  Dat geld ligt opgeslagen bij vriend Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, in Equatoriaal Guinee!


  Maak melding

 36. Ach,…dit is echt een rookwolk,..de bevolking misleiding,..tijd rekken,…doel?? zakken vullen en liefst zo snel mogelijk,….Suriname heeft weer het nakijken ,..tja


  Maak melding

 37. Waar ligt het politieke probleem? Sinds het aantreden van de regering Bouterse heeft er zich een kliek verzameld op het Kabinet van de President die haar ‘eigen leven’ leidt en ook BUITEN de regering om besluiten neemt. Zo zijn de ministers en de coalitiepartners NIET eens op de hoogte van handelingen die binnen de ‘Kliek’ worden genomen. Het is meer een geheim genootschap van enkele bevoorrechte vrienden. DAT schept logischerwijs zeer kwaad bloed bij ministers en DNA leden. Deze KLIEK heeft de staatskas heimelijk leeggeroofd ondanks de oppositie herhaalde malen om informatie vroeg. De totale volksvertegenwoordiging werd compleet genegeerd!!!! Nu zijn de ogen geopend, maar ik, Plato, vrees dat het te laat is…..!


  Maak melding

 38. Dit is dus de uitkomst van het onderonsje gisteren.
  Mededeling van DDB aan zijn coalitiepartners: “mensen, die koek is op.”
  En toen begonnen ze met de vinger naar elkaar te wijzen.
  “Die koek is niet eerlijk verdeeld baas, ik moet nog een stuk van hem krijgen!
  anders ga ik het zeggen morgen, ik ga het voor jullie beren, ik ga me mond niet houden
  Ik wil mijn deel. Je had me beloofd. Ik slik niets meer, nu ga ik praten. Niemand kan me mond snoeren. ”

  En toen ging de beerput open!

  O, wat mis ik Wesje!


  Maak melding

 39. In Suriname zijn de kiezers, het parlement en de regering in een diepe slaap. Het lijkt wel alsof ze bedwelmd zijn doordat het verderfelijke spul GHB.

  Het land wordt door een klein kliekje rond de president leeggeroofd. Onderhandse gunningen zonder ook maar een wettelijke bevoegdheid. De president heeft zelfs een doodseskader (CTU)ingesteld die onder geen enkele wet valt. Aan het hoofd staat zijn criminele zoon. Bizar!


  Maak melding

 40. Bigie Kill
  Onze president heeft het land volledig onder controle en Front staat wederom met lege handen. Neks no fout

  Heeft iemand ook een NDP ontmoet met meer dan een ons verstand?


  Maak melding

 41. =Als het niet de front is in eigen land die de schuld krijgt, dan is het Nederland voor het buitenland.

  =Kan men nou niet begrijpen dat deze regering een groep mensen zijn die;; criminelen, verkrachters, moordenaars, oplichters ect zijn?
  Als men dit gaat ontkennen dan mag men echt naar een psychiater gaan.

  =De duivel is nu aan zet, maar de duivels gaan tegen elkaar vechten totdat GOD zal ingrijpen.

  =Even iets anders, waarom wordt een ambassadeur van China ontvangen door iemand die niet echt uitnodigend eruit ziet? Zie ook zijn snor.
  Ik vind het jammer, omdat je een land niet zo verkoopt.Het kan aan mij liggen.


  Maak melding

 42. President Desiré Bouterse en vicepresident Robert Ameerali zijn toch niet met een geheime missie bezig!!!??

  Als zij niet méér in staat zijn om het land naar hogere hoogtes te brengen, laten zij hun biezen pakken én op zode mieteren!!!

  Wat hebben wij aan zulke figuren? Niets, Notie,….No-thing!!!!

  Wij hebben géén tijd om te verliezen! Kun je niets méér betekenen voor land én volk dan moet je biezen pakken! Liever vandaag dan morgen! Wegwezen!!!

  Stelletje lozers zijn deze gasten!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 43. De knechtjes van veiligheidsman Dino maken overuren om uit te zoeken welke parlementariers tegen zijn en wat dezen allemaal op hun kerfstok hebben: chanteren dan en hun de mond snoeren.
  Intussen zit pa Desi thuis ingevolge oververmoeidheid: dat zijn geweten niet meer alles verteert zagen we zo af en toe wel, maar nu willen z’n darmen ook niet meer alles verteren.
  Vader en zoon zijn nu naarstig op zoek naar de heilige beest die hun tegenstanders zal doen verdwijnen.


  Maak melding

 44. @Ira

  Een groot snor geeft aan dat je die man niet tegen zijn (snor)haren moet instrijken. Dus die Chinese ambassadeur met zijn inhalige en omkopende plannetjes, is gewaarschuwd.


  Maak melding

 45. @Paagai
  DDB kan zich helaas geen coup permitteren. Hij is voorzitter geweest van de Caricom en hij staat op het punt de hamer over te nemen van Unasur. Gelukkig kan hij, gegeven ons lidmaatschap van deze twee blokken, zich geen coup permitteren omdat hij daardoor de wereld gelijk geeft dat hij geen echte democraat is. Met een coup snijdt hij zichzelve in de vingers. However, als hij dom wil doen, mag hij het wel proberen hoor, maar dan breekt de wel los.


  Maak melding

 46. Eduard Lupson, onderschat DDB niet. Met de CTU heeft hij zijn privé leger verzameld. Een coupe kun je niet uitsluiten. Hij heeft toch een behoorlijke aanhang in Suriname.


  Maak melding

 47. Er is nu op dit moment op Waterkant.net een collectieve psychose gaande.De wanen en hallucinaties,de denkbeelden en ideeën het waarnemen van zaken die er niet zijn begint enge vormen aan te nemen. In een eerdere stadium was het niet mogelijk om over te gaan tot vroegtijdige detectie van deze ziekte bij patiënten: GMAP,Koos,Henk Molenaar,Esmerald,Medusa,Jack Russel,Ray,Bifa,Henk,Wayma,e-dentifier,Eduard Lupson, Roy,Gwabe,Jacobus,Plato,Apra.

  GMAP,Who cares en Esmerald zijn het ergste aan toe.


  Maak melding

 48. MASALA KWAKENDE KWAKOE:In feite zeg je dus dat Who cares en Esmerald gehaqkt chop chy en fu young hai maakt van het paarse klootjesvolk.

  Ik vinbd het zelf best wel meevallen, want als ik echt tot actie overga, wordt het een potpourie van Nassi bamie masala dhal bath en moksi alesie die gevoerd wordt aan de paarse randdebioelen en het klootjesvolk, waar de honden geen brood van lusten.

  Have a nice day…….


  Maak melding

 49. “De wet schrijft al voor dat onderhandse gunningen alleen mogen als de omstandigheden dit vereisen. Zoals bij natuurrampen. Aangezien die maar zeldzaam voorkomen in Suriname, is de stapel onderhandse gunningen van de huidige regering niet te verkopen”.

  Inderdaad komen natuurraampen maar zeldzaam voor in Suriname, dat kunnen we echter niet zeggen van de ramp die ons in 1980 overkwam in de persoon van DDB en die vanaf toen onafgebroken de boel heeft verziekt.

  De coalitieleden proberen de laatste rampzalige daad van de constante ramp nu af te wenden, volgens mij is het echter al te laat, het gat dat met zijn goedkeuring in de schatkist is geslagen is niet meer te dichten, straks kan iemand anders er weer 15 jaar over doen om de schade enigszins te herstellen.


  Maak melding

 50. zelfs de coaltie van de veertig zonen van aliebaba weten tegen beter weten in,dat zij niet langer belazerd willen worden dood ddb en cornuiten..

  laat mij hopen dat zij de coa het vol houden en op korte termijn de brui aan geven…

  zodat ddb het veld kan ruimen ..

  we wachten af..


  Maak melding

 51. Who cares, je hebt een probleem.Je bent ziek, geestesziek.GMAP loopt al af en toe rechter te spelen alsof hij de president aan het veroordelen is en jij bent in zijn zieke geest zijn openbare aanklager.Hij kan de hele avond doorgaan met zijn zieke spelletje.De zieke Esmerald speelt als cipier in het toneelstukje in zijn zieke hoofd.


  Maak melding

 52. Coa, waarom zijn jullie plots boos??

  kijk no…hij geeft zijn vrouw maandelijks srd 6000, maar wij hebben ook een vrouw!

  Eey DADA…Coa heeft een punt mang!

  nonsens, ik heb maar 1 vrouw, die beesten hebben in elke hut een put, daarbij lopen ze ook nog de soewarte sint te spelen met de sociale-kaart!

  Pres da hoe ga je dit oplossen??

  herinner jij mijn laatste ocer-feestje nog?

  ja Pres…toen ging eentje dood voor jou,..die andere herrees uit de dood,..en weer een andere stond zijn “”electro-klok”” op te winden, en zei Lonnie, als je HEM komt da kom je aan MIJ!!

  maar Pres jij hebt tog geen geld voor een Ocer??

  wel wel pasew….die Wijnerman is mijn extra put 🙂


  Maak melding

 53. @ Bigi Kill
  Je hebt 100% gelijk dat jouw president alles onder controle heeft met drugs, corruptie, een waardeloze CTU, mislukte ministers, een laffe en bange coalitie, en ministers die gepantserd door het leven gaan. Wijlen President Ferrier, Henk Arron, Lachmon, Venetiaan gingen zonder body guards de straat op. Laat een van de jouw mensen dit durven!


  Maak melding

 54. @ Henk Molenaar:

  “Heeft iemand ook een NDP ontmoet met meer dan een ons verstand?”

  Nee, maar wel met een kilo aan gouden tand!
  😉 😉


  Maak melding

 55. Who cares,je kan er geen knoop meer aan vastknopen.Je brabbelt maar wat koeterwaals in het rond, duidelijke symptomen van een individu die in een waanwereld leeft.Maar het dringt niet tot je door dat Jij en het clubje dringend psychiatrische hulp nodig hebben. Accepteer het aanbod van RobG.Ga lekker naar de vrouwen om te genieten van het goede dat ze te bieden hebben.


  Maak melding

 56. NDP staat voor:

  Onderhands (-e gunningen)
  Ondergronds ( wapen- en drugsbeleid)
  Ondermaats (regeren)
  Onderons (-jes)
  Onderhuidse (streken)
  Onderschep (geld, grond, goud)
  Ondergraaf (het parlement)
  Ondermijn (de deomcratie)
  Onderdruk (het volk)
  Onderuit (halen van de tegenpartij)
  Onderduik (adres)
  Onderwereld! (Maffia)


  Maak melding

 57. Lea, volgens mij staat de NDP ook voor:

  ONDERGANG

  Het gaat me erg verbazen dat, als een volk die ziet dat een partij zoveel steelt, men weer op deze zelfde partij gaat stemmen…

  Ik bedoel een ezel struikelt niet twee keer op hetzelfde steen, ik hoop dat het volk dan wel slimmer is, dan dat…


  Maak melding

 58. @ Paagal
  Sommigen zijn ziende blind en horende doof.
  Ze komen pas tot actie als hun buik gaat schreeuwen!
  ONDERGANG, ja die was ik vergeten en ONDROJANG!
  Tx


  Maak melding

 59. ze ker is er corruptie dat valt niet te ontkennen …zeker is er corruptie onder bepaalde ministeries en daar moet wat aan gebeuren zonder meer ….maar tegelijk zeg ik dat onderhands gunningen is ingeworteld in de surinaamse politiek en er moet toch een eind aan komen .
  mocht blijken dat er ministeries zijn die hun boekje tebuiten zijn gegaan denk ik dat mijn president gaat ingrijpen ….ik heb geloof in deze president ik laat hem niet vallen maar er zijn echt mensen om hem heen waar wij waakzzam moet zijn .

  verder wil ik tegelijk zeggen dat front onder de vhp de voorhoede vormt als het onder onderhandse gunningen gaat ze zijn kampioen in meer dan 40 jaar dat zij ow onder hun beheer hadden …dat wil niet zeggen dat nu die ander het ook mag doen…maar het moet wel gezegd worden .hopelijk komt bouterse met maatregelen om dit probleem ter hand te nemen .

  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 60. Ach,..van mijn mag Bouta een coup plegen,het is toch een zooitje daar….da maakt hij Pero minister van landbouw, Paraman minister van defensie en Brunswijk tot president,…..en de bevolking ?? geeft ze gewoon weer morjon,bruine bonen en een soft.


  Maak melding

 61. @pero,..hahaha jou president ingrijpen la me niet lachen,..Abrahams is intussen al koning van de onderhandse vergunningen da hoe dang??? Bouta zal Abrahams never nooit laten vallen al rooft hij de schatkist leeg,..


  Maak melding

 62. deze schatkist gaat niet leeg worden ,ze hebben alles onder controle dat heb je toch gehoort van standar en poor die internationale financiele instelling …een echte surinamer heeft geloof in eigen kunnen .
  front blaast alles op storm in een glas water zegt men.
  het is een en al triest dat je surinamers hebt die duimen dat het slecht gaat in hun land omdat ze denken in een rijk land te zijn ,terwijl ze schijten in hun broek in olland wat economie betreft .huis uitzettingen ,uitkeringen die naar beneden gaat ,voetsel banken ,pedofillie boelers ,pedo partijen ,drugs die men wil legaliseren .als je de wereld wil verbeteren kijk dan eerst in je eigen omgeving .dus suri patriot er is werk aan de winkel .het gaat goed in ons land wij zitten 2,5 jaar en presteren goed ,perfect is paar niet maar er wordt hard gewerkt en dat telt .
  bouta go go


  Maak melding

 63. Weer zo’n Paarse Blunder:

  CTU heeft geen opsporingsbevoegdheid

  Volgens rechter Dinesh Sewrattan heeft de Counter Terrorism Unit (CTU) geen opsoringsbevoegdheid. Ook staat het nergens vast waaronder welke leiding deze groep valt. Gebleken is dat zij niet ressorteert onder het Korps Politie Suriname (KPS) noch het Parket van de Procureur Generaal. De magistraat was genoodzaakt om de twee broers van de Poeran-bende die verdacht worden van verschillende criminele activiteiten in Paramaribo en Wanica, een lagere straf te geven dan geëist werd door het Openbaar Ministerie.
  Hij motiveerde dat volgens artikel 145 van de Grondwet, alleen het Openbaar Ministerie verantwoordelijk is voor de opsporing en vervolging. De CTU heeft op eigen initiatief gehandeld toen zij informatie kreeg dat de twee broers vanuit Guyana via de Back Track Suriname zouden binnenkomen.


  Maak melding

 64. @Massala-kwakoe dit is nieuwe journalistiek, het nieuws is snel en soms niet vluchtig.
  Deze regerng maakt er een potje van. T zijn brokken piloten.
  De oude politiek had niet de kracht om de NDP te verslaan bij de verkiezingen en toch hebben zij als ik jouw moet geloven bij iedere management misser van de regering bouterse de kracht om te ‘destabilliseren’.

  De enige persoon die de waarheid spreektis Limbo


  Maak melding

 65. @Henk Molenaar. Er zijn enkele punten in dat bericht die verontrustend lijken
  1 de rechter geefteen lagere straf dan geeist vanwege het ontbreken van opsporing bevoegdheid. De zaak tegen de mannen had al bij de ovj worden afgewezen. De wet is de wet.
  2 De CTU heeft geen opsporingsbevoegdheid en valt nergens onder. Welk ministerie betaald ze dan? En hoe is dit weggezet in de begroting.
  3 Het feit dat je het een blunder noemt. Dit is mega


  Maak melding

 66. Is het niemand opgevallen? Anna_z alias Sabidirie heeft een nieuw speudoniem: Masala Kwakoe!!

  Haar stijl en toon zijn niet veranderd: bagger met niet meer dan een ons verstand. Vandaag heeft ze al heel wat poep gegeten van DaDa Bouta en zijn kornuiten, zo blijkt uit haar postings.

  En oh ja, haar verblijfplaatsen zijn niet veranderd hoor. Ze wisselt tussen haar koude Bijlmerflat en Almere rattenhuis.


  Maak melding

 67. Henk Molenaar en A.P. Natuurlijk weten we dat de prachtige kleur paars op jullie inwerkt als rode lap op een stier.Ik had van jullie ook geen andere dan een negatieve reactie verwacht. Mijn advies! Onderwerp politieke vraagstukken aan een grondige analyse zonder bevooroordeeld te zijn.Maar dit terzijde.

  Er is hier in dit concreet geval,de CTU opsporingsbevoegdheid, niets ernstig aan de hand. De rechter heeft in dit geval aan Rechtsvorming gedaan. Rechtsvormimg door de rechter komt ook in Nederland, België,Frankrijk, Duitsland voor.In Nederland moeten de Rechters steeds vaker een rechtsvormende taak zich toemeten omdat het parlement soms zeer traag kan reageren op de veranderingen in de samenleving.

  Door de dynamiek in de samenleving en door mondiale gebeurtenissen worden regeringen en rechters vaker voor lastige vraagstukken geplaatst.De wetgever heeft soms bewust voor vele van deze vraagstukken, niet aan een oplossing gedacht in de vorm van een wet. In veel gevallen laat de wetgever de rechter een uitspraak doen zodat de wetgever handvatten krijgt om een wet vorm te laten krijgen.

  Een voorbeeld.Op alle continenten worden regeringen door Amerika onder druk gezet om maatregelen te treffen tegen het internationale terrorisme. Ook Suriname ontkomt niet aan deze druk. De regering treffen vervolgens in snel tempo maatregelen die binnen een bepaalde deadline moeten passen.Om de ellenlange beraadslagingen in het parlement te vermijden gaat men soms niet zorgvuldig te werk.Ook Nederland heeft er last van.


  Maak melding

 68. Bij de ambtsaanvaarding als Parlementariër in de Wetgevende macht is die als onafhankelijke, door de eedaflegging op de grondwet verplicht nooit en te nimmer dat werk te verzaken.

  In de Trias Politica’s, hebben de Wetgevende macht naast dat van de Rechterlijke en Uitvoerende macht, elk een onafhankelijke rol binnen het geheel.

  De parlementariër, moet wetten maken en voorbereiden, zonder dat het civiele, sociale en economisch verkeer in een van al zijn facetten wordt gehinderd door afwijkend gedrag!!!

  Alleen door goed parlementairwerk, de vinger aan de pols en nauwgezette oplettendheid kan dubieuze deals en malversaties en afwijkend gedrag tijdig worden bestreden en worden voorkomen!!!


  Maak melding

 69. Wel,de CTU is zomaar iets gecreerd door bouterse om zijn zoon Dino Bouterse daar te plaatsen en Drugspraktijken van zijn vader te regelen en voort te zetten.Deze Dino is reeds veroordeeld en is ook verdachte in verschillende zaken zoals:drugssmokkel,paspoort vervalsing,wapensmokkel met de Farc,roof,moord tec tec.Hieruit kan worden geconcludeerd dat de weg van consolidatie van macht reeds is ingezet.Niet de CTU alleen maar de gewapende diensten die zich uitgeven als beveilgings bedrijven en bestaan zijn niet meer te tellen .


  Maak melding

 70. FF Terzijde

  De beroemde Nederlandse strafpleiter Moszkowicz, van allerlei vreemde en niet-door-de-beugel- kunnende zaken is voorlopig naar het laat uitzien voor z’n leven geroyeerd uit de advocatuur.

  Betekent, dat hij het beroep van advocaat niet meer mag uitoefenen in Nederland.

  Zelfs iconen, mediagenieke persoonlijkheden met een charismatische voorkomen als uitstraling moeten anno 2013 het veldruimen, voor het andere gezicht van de moralistische en ethisch verantwoorde werkelijkheid, dat de fatsoenlijke omgang met het burgerlijk vertrouwen inhoudelijk meer cachet geeft.

  Desi Bouterse, president van Suriname en voormalig legerleider, koos voor Moszkowicz in de zaak van maart 1999 waarin hij werd beschuldigd van drugshandel.

  Vader Max Moszkowicz werd eerst als raadsman benaderd, maar weigerde uit vriendschap voor de Haagse strafpleiter Gerard Spong.

  Spong, die uit Suriname afkomstig is, was nauw bevriend met slachtoffers van de Decembermoorden.

  Toen verscheen Moszkowicz jr. met Bouterse op de televisie in actualiteitenprogramma Nova. Armen om elkaars schouders.

  En later samen hupsend, op de dansvloer van hotel Torarica te Paramaribo, waarvan nu nog, beelden op youtube te vinden zijn.

  Het moraal van het verhaal blijf clean, ga nooit om met pek, want daardoor raak je levenslang besmet als Moszkowicz. Zelfs een beroemde strafpleiter is dit ten dele gevallen.

  Wilders en consorten als Bouterse blijven hem uit de aard van hun onhebbelijkheden een prima strafpleiter vinden, behalve de ordeleden van de Advocatuur!!!


  Maak melding

 71. bouta ik ken jou niet persoonlijk maar een ding kan ik je zeggen…poer ding abanie die e frustreer na wroko voe joe .doe het voor je naar beneden duikelt met je geloofwaardigheid …je gaat alleen met de gebakken peren zitten mie mang en dat zou ik jammer heel jammer vinden en velen met mij.ons mooie land mag niet in handen komen van de vhp en nps het zijn antieke partijen die hun tijd hebben gehad …no mik grap mie mang wij mogen niet terug vallen in de greep van die witte man en die fronters wij willen baas in eigen huis zijn …wij willen vooruitgang dus poeroe if joe moes poer voevoermang die het proces dwars zitten om hun eigen zakken te vullen in plaats het lands belang .
  wij allen houden van ons land met name de echte surinamers die jou regeermacht hebben gegeven .de democratie moet hoog in het vaandel gedragen worden
  en dat bewijs je die redimusus olland en front .als het moet hak jij de knoop door als president zoals die goud deal met imgold .
  bouta mie mang kraktie go go


  Maak melding

 72. Je nooit een land kunnen regeren met de ijzeren hand.Alle totalitaire regeringen zijn gevallen en de keiders zijn gedood of moesten vluchten en op den duur is het hun duur komen te staan; Als niet door volk vermoord dan verdreven en eenzame dood en meestal de wet van KARMA.. eerst creperen , boeten,lijden ,zien en voelen wat je anderen hebt aangedaan en daarna naar de hel.Kan eens wedergeboren worden maar als bijv een hond …wachten op eten en huis bewaken en dat is nog goed ,want misschien een aasgier of Toilet wurm.Hahahaha…Bouta als WC worm. .


  Maak melding

 73. CIA had gehoopt Bouterse te vangen maar Bouterse vertrouwde het op laatste moment niet en stuurde zijn voetoeboy Boerenveen om een zogenaamde drugsdeal te sluiten .
  Na 1980 toen al het geld was leeg geplunderd door Bouterse en co zochten ze naar andere bronnen om geld binnen te krijgen.Drugs was de oplossing.
  Zo kwam Suriname in de greep van drugs en het verhandelen er van.
  Toen Boerenveen vrij kwam moest Bouterse hem belonen met de grootste functie bij staatsolie.


  Maak melding

 74. Beste A.P.

  De CTU staat morgen bij jou voor de deur .

  Door wie gestuurd, met welke bevoegdheid en welke geweldsinstructie?

  Het is gewoon een paramilitair privé legertje met een veroordeelde drugscrimineel die nog in 4 landen wordrt gezocht. ( Dino)


  Maak melding

 75. De apen komen uit de mouwen eindelijk de waarheid.What about Neede Laurens,,,heeft hij niet verkracht,een serveester van Torarica, en in de gevang gezeten???Zijn vrouw die nu Inspecteur van Politie is heeft hem verlaten want hij was en is een sadist .Hij is indertijd ook Minister van Justie en Politie geweest.,dus toen niet en ook nu niet…..the right man on the right place only ….analfabeten de macht toevertrouwen en belonen,terwijl hij uit meest achterlijke buurt komt en zo gedraagt.Misschien krijgt hij ook een ambassade post toegewezen en beloond zoals de oplichter Alibux.Een poep etende hond.Al sluit je hem in een gouden kamer jaren,maar als hij eruit komt gaat weer poep eten gelijk een varken je wast hem maar als hij modder ziet gaat hij erin rollen.


  Maak melding

 76. Eindelijk krijgen zelfs de MEGA parlementariers door dat ze slechts stromannen, marionetten, Jan Klaassen en Katrijn zijn.

  Er is maar één actie mogelijk. Deze regering DIRECT NAAR HIS STUREN en onderzoek naar alle strafbare feiten instellen.

  DDB maakt weer geschiedenis, nu als de meest incompetente en corrupte president.


  Maak melding

 77. Als jij/u domme achterlijke idioten reactie’s wil lezen moet u op deze site zijn……WATERKANT.
  Jammer als jij inhoudsloos ben dan krijg jij de meest rare idioten reactie’s..jammer voor Su.


  Maak melding

 78. aahh…Waterkant symboliseert het vrije en ongeremde geweten van de Surinamer en toont ballen. Sommige reacties kunnen inderdaad wat gekuisder maar wat in Su gebeurd raakt ons allen in elke vezel van ons lijf.

  Su ik weet dat u niet vrijuit praten kan en daarom doen wij dat voor u!


  Maak melding

 79. Reactie Soer: Su ik weet dat u niet vrijuit praten kan en daarom doen wij dat voor u!

  Beste Soer,

  Spreek voor jezelf, ik kan zelf mijn woorden richten aan, indien ik dat nodig acht te doen en daarvoor heb ik jou niet nodig.

  Wees ervan bewust dat op een open forum een ieder voor zichzelf spreekt en zijn / haar eigen mening heeft over zaken en actualiteiten waarbij zij zich betrokken voelen.

  Wees alert beste Soer jou opvattingen zijn de mijne niet.

  Beste groet,


  Maak melding

 80. @@SOER zaterdag 4 mei 2013 10.03uur:Als mensen zwakzinnig zijn, en niet voor zichzelf kunen opkomen, of als ze onder curatele gesteld zijn,politiek ongeschoold, of onder het juk leven van totalitaire regiems alla Syria, dat voelen democraten zich geroepen om hun stem te laten horen.


  Maak melding

 81. @Coalitie broeit en bruist rond beleid Openbare Werken
  http://www.waterkant.net/suriname/2013/05/04/coalitie-broeit-en-bruist-rond-beleid-openbare-werken/

  Webbie had de mogelijkheid van reageren gewoon open moeten laten. Vooral ook omdat de alinea over ‘barrieres’ toch echt enige relativering of aanvulling behoeven:

  Bij wet is geregeld dat
  -1- de mini-ster te alle tijden verantwoording moet afleggen voor al zijn uitgaven
  -2- dat hij zich moet houden aan de regels mbt gunning, die ook voor werken onder de grens voor aanbesteding de nodige regels kent.
  -3- de minister moet ten alle tijden binnen de begroting blijven.
  -4- zowel de begroting als de verantwoording achteraf moetn aan strikte regels voldoen. Een aanvraag voor 72 miljoen via één A4 valt niet te rijmen met die regels.
  -5- Er is een groot aantal wetsartikelen opgrond waarvan de mini-ster aangepakt kan worden, maar de belangrijkste is dat de ongeschreven regel dat een mini-ster die zich niet gedraagt naar de geest van de wet VOORALTIJD EN PER DIRECT UIT DE POLITIEK STAPT


  Maak melding

 82. @Gwabe, @Esmerald en @Henk,
  Liever laat dan nooit met m’n reply op jullie posting. Ik zit namelijk niet zo vaak op WKN.

  @Gwabe:
  “e-dentifer welke lands is dat baja?
  Ik wil ook heel graag overwinteren.”
  Zo is dat toendertijd ook bij ons begonnen; eerst overwinteren totdat wij tot de ontdekking kwamen dat land en volk onze harten hadden gestolen. Neem es contact met me op via m’n e-mail.

  @ Esmerald:
  “@e-identifer, Inderdaad, welk land baja, Barbados, Bahama, Costa Rica,que pais?
  Poederwitte stranden, hmmm, slip off the pen .
  Ja, ik wil ook…..”
  Het verkrijgen van een vergunning voor permanent verblijf in de twee door jou eerstgenoemde landen is zeer omslachtig en vermoeiend. En dat wil ik jou besparen. You are right; het is geworden ‘het land van de eeuwige lente’.
  Powder white beaches is hoe de Ticos hun stranden liefkozend plegen te noemen.

  @henk:
  “esmerald/e-dentifier,
  die poederwitte stranden zijn in elke paarse neus te vinden. dus het is dichterbij dan je denkt”
  Henk, je zou deze zin ook kunnen omdraaien: elke paarse neus is gedoemd in die witte poeder te stranden.

  Tot slot voor alle duidelijkheid.
  Suriname is nog altijd een verschrikkelijk mooi land; ooit komt het nog wel goed. Echter, die tijd zal ik niet meemaken.


  Maak melding

 83. @e-identifer,

  Hartstikke bedankt voor de info.
  Ben er nooit geweest, maar heb veel gelezen en filmpjes bekeken.

  Staat op de lijst, maar niet in de top5.
  Misschien moeten we dit veranderen.
  Zelf had ik zoiets van;zelfde Amazone in su, eerst de rest van de wereld bekijken.

  Thx for the tip!
  Ticos…, grappig, yep, je bent ingeburgerd, 🙂 🙂


  Maak melding

 84. Waarom vinden er geen onderhandse gunningen plaats op het ministerie van Regionale ontwikkeling van de politieke partij ABOP. Worden ze gezien als minderwaardige coalitiepartner. Op de ministeries van Openbare Werken en buitenlandse zaken die toebehoort aan de NDP mag alles.


  Maak melding

 85. Bij God en in Suriname is alles mogelijk of beter gezegd bij God en bij Abrahans en Bouterse(Suriname) is alles mogelijk,en waarom geen onderhandse gunningen bij RO,omdat Bouterse reeds in vroeg stadium al had aangegeven dat Abop en PL geen visie zouden hebben en weg konden gaan maw eruit getrapt ,maar zoals een hondje die bij baas blijft voor kliufje zijn ze blijven hangen maar mogen niets doen wat geld aangaat want dat moet door de Paarse alleen worden geroofd,alleen kruimels pakken maaaaaar Romeo Conie.Hij stelt zijn persoonlijke belangen veilig..


  Maak melding

 86. Voorheen was het niet anders . er werden wel publieke
  inschrijvingen gehouden maar de opdrachten gingen altijd naar vriendjes en familie van de minister . en hoe ? deze gaf door wat de laagste inschrijving was en zo kregen ze die opdrachten ,maar er moest wel eerst wat geschoven worden onder de tafel.

  dus niets nieuws onder de zon .

  ik kan me voorstellen dat de Front -en vooral VHP gelieerden zwaar gefrustreerd raken omdat zij nu buiten de boot vallen en geen opdrachten krijgen .


  Maak melding

 87. E luister broerder, Bouterse wil en gaat niets besturen….

  Zijn jullie nou zo achterlijk ofzo?

  Wat verwacht je nou van moordenaars, drugsdealers en al die andere criminelen die het in Suriname voor het zeggen hebben? Ze zitten allen om zoveel mogelijk gelden te verduisteren om zo doende een lux leventje te kunnen leiden.

  Kijk naar Rachied Doekhie: Een leraar dat deze man was, sinds hij een NDP’er is, kijk maar naar hem, eigenaar van peperdure huizen, duizenden hectaren grond, zijn dochter is zaakgelaste in NL geworden, dit allemaal dankzij de regering list en bedrog.

  En verder laten ze rest van zijn volk gewoon maar STIKKEN!

  STelletje huftes, dieven zijn jullie!


  Maak melding

 88. De coltoe DNA leden zeggen iets omdat ze oiets MOETEN zeggen en ook nog misleiding van het volk.om de buitenwereld te wijzen dat ook zij kritiek kunnen leveren.Bij start en begin van de afgang was het dezelfde Misiekaba die opkwam voor een bepaalde zaak maar werd direkt tot orde geroepen en daarna muilkorf.en de anderen die doorgingen,,eruit geschopt…Manorath,bep etc etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.