donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijBehandeling diasporawet stuit op quorumgebrek

Behandeling diasporawet stuit op quorumgebrek

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 mei – Het parlement heeft het grandioos laten afweten op de openingsdag van de debatten over de diasporawet. Weer eens kwamen niet genoeg parlementariërs opdagen. De behandeling is verdaagd en president Desiré Bouterse vond het tijd voor een onderonsje. Volgens diverse media is de financiële toestand in het land besproken met coalitieleden. Bij de oppositie worden de wenkbrauwen heftig gefronst.

Het kan er niet in dat een formeel uitgeschreven vergadering van het parlement plaats moet maken voor een onderonsje. De democratie wordt zo beslist geen dienst bewezen. “Dit is triest voor de democratie. De president heeft het als parlementariër ook niet zo nauw genomen met het parlement. Hij verscheen nooit (Bouterse werd op gegeven moment geroyeerd vanwege langdurige afwezigheid, red.)”, zegt Shailendre Girjasingh (Nieuw Front/VHP) tegenover Radio 10.

Het wetsvoorstel Personen van Surinaamse Afkomst, PSA, is zo goed als gereed voor behandeling. De wet is besproken met onder meer groepen in Nederland. De meningen daar zijn niet onverdeeld. De wet voorziet in onder meer een PSA-pas. Houders mogen daarmee zes maanden achtereen in Suriname verblijven zonder ingezetene te zijn. Langer blijven betekent wel uitschrijven uit de woonplaats in het buitenland. In Nederland leidt dat tot het vervallen van de ziektekostenverzekering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

74 REACTIES
 1. Weer eens kwamen niet genoeg parlementariërs opdagen. De behandeling is verdaagd en president Desiré Bouterse vond het tijd voor een onderonsje.

  Een ronde tafel conferentie? Geen ridders van de ronde tafel maar eerder de nietsnutten om de borrel tafel.
  Wat een stelletje nietsnutten.
  Nu het volk ze nodig heeft om zicht uit te spreken voor een belangrijke wijziging geven ze niet thuis.

  Wel geven ze thuis als er wordt gesproken om de occupeerden daar te laten op het land van een ander en wordt de eigendomswet met voeten betreed.
  Het is een ware jungle waar de mensaap aankomt slingeren als er wat te (geld) halen valt.
  Schande schande schande


  Maak melding

 2. Leden van het Zeelandia-Generaal waar was U???

  ik Pertja-Partij had een mega uien-sale!

  en jij club Nickerie?

  sorry, wij hadden een spoed gramoxone bijeenkomst!!

  en U binnenland???

  ja maar ie sabi tog,…wij zijn bezig met de opnamen van die 18+ film in Eldorado!

  🙂


  Maak melding

 3. Probleem is dat men DNA niet gebruikt om het land vooruit te sturen.
  Het is meer wij moeten strijden om weer aan de macht te komen….Men gebruikt DNA als propaganda afdeling van politieke partijen……En daarom een speeltuin voor volwassenen.


  Maak melding

 4. Ze blijven het maar proberen met de NODELOZE DIASPORAWET alsof hiermee bouta de moordenaar een tweede ‘VERRADELIJKE’ kans maakt!!
  WEG MET DIE DIASPORAWET!!


  Maak melding

 5. VHP-voorzitter en Assembleelid Chandrikapersad Santokhi betreurt het verbod van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor haar ambtenaren om het inhuldigingsfeest van koning Willem-Alexander bij de Nederlandse ambassade bij te wonen. Het verbod werd aan het personeel in een circulaire bekendgemaakt. De regering voert volgens hem een ‘zig-zag buitenlands beleid’, vooral in het geval van Nederland.

  ‘Ze boycot de kroning van Willem-Alexander, die ook koning is van de Surinaamse diaspora in Nederland en predikt aan de andere kant voorstander te zijn van de diaspora’, zegt Santokhi, die ook lid is van de parlementaire commissie voor Buitenlandse Zaken, vanmiddag in de Ware Tijd Online.

  Een goed diasporabeleid ontwikkel je in nauwe samenwerking tussen beide regeringen. Dat de Nederlandse regering wordt geboycot ‘om enge persoonlijke belangen van enkele personen’, is niet bevorderend voor het ontwikkelen van een degelijk diasporabeleid.

  ‘De circulaire wordt gebruikt als machtsmiddel, omdat het gezag van de minister van Buitenlandse Zaken al verdwenen is door het falend buitenlands beleid’, stelt Santokhi. Hij hoopt dat Surinames zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie, zich houdt aan de instructie. ‘Want die was wel van plan naar de ceremonie in Nederland te gaan.’

  De VHP heeft intussen een felicitatieboodschap gestuurd naar de nieuwe koning en de Nederlandse bevolking in verband met de troonswisseling.

  April 30, 2013


  Maak melding

 6. De diaspora debat is niet zo belangrijk.

  Een onderonsje, over waar er nog meer geld en grond gestolen kan worden en hoe de volgende verkiezingen gewonnen kunnen worden om verder te stelen, is nog veel belangrijker.


  Maak melding

 7. Waar blijven de 36 zetels waarover Abrahams de smoel vol had toen hij de journalist Iwan Brave beledigde tijdens een interview?


  Maak melding

 8. Zeer onprofessioneel om niet te verschijnen op de vergadering van zo’n belangrijke wet. Hoe serieus moeten wij deze regering nog nemen?

  siene


  Maak melding

 9. Dit regime vertoont steeds meer dictatoriale trekjes.
  (waar we al bang voor waren) Het wordt de oppositie moeilijker gemaakt om haar werk fatsoenlijk te doen. Democratie is terug naar het niveau van de jaren 80. Ben benieuwd wanneer de avondklok wordt ingesteld. Suribabwe is een ordinaire bananenrepubliek geworden.


  Maak melding

 10. En trouwens waar blijven die paarse aanhangers met hun reacties, vb RobG, Sra, Pero, Alleen, Sabidirie, Afu Sensie, Virago etc etc … Ben benieuwd welke smoes ze nu weer hebben.


  Maak melding

 11. O,kijk …die ray Stalker is weer actief!
  Arm ding, deze kwaal moet echt getraumatiseerd zijn geraakt steeds wanneer hij de naam Ray voor zijn ogen ziet!
  Wel, met zo een patient kan je alleen maar MEDELIJ voelen,
  Een discussie met hem/haar aangaan is letterlijk uit den boze !
  Arm ding…tje mie POTIE….zielig …zo zielig…..


  Maak melding

 12. Beste mensen….het gaat niet alleen om absentie bij dit diaspora-onderwerp,…deze beesten, ondanks sanctie van Tante Jenny zijn nooit komen opdagen, terwijl zij maandelijks wel hun paisa ontvangen!!

  NDP is eerst ondernemer ***steel Su leeg**,…pas dan in dienst v/h volk!

  m.a.w. eerst het volk uitzuigen,….en dan bij *honger* trakteren op braaksel waarbij de keuze voor ABRABROKI & OVERIGE PAARSE BUURTEN maar één menu-gang kent, nl; M O R J O N


  Maak melding

 13. Tja diasporawet, is geen amnestiewet dus who cares in de assemblee of regering.

  De diaporawet is overigens een onding, de staatsdebielen moeten gewoon de toescheidingsovereenkomst van 1975 implementeren……


  Maak melding

 14. @RobG
  Een lekkere portie MORJON bhaat en aloe rotie gaat je goed doen!
  En neem die andere zielepoot mee met je,die ene die achter je holt en rode minnetjes plaatst bij het zien van mijn naam!!!

  Echt gelijk na 25 feb 1980 was MORJON de vervanger van doksa- en kippenvlees in Suriname omdat de prijzen van dezen de lucht ingingen toen je baasje de boel had overgenomen in Suriname!!
  VOER schaarste maakte dat de prijzen omhoog gingen omdat je baasje kwam aandraven met import verbod waaronder ook TARWEVOER..kuikenvoer,Groeivoer en legvoer.
  Er ontstond toen een hossel van jewelste om kippen en doksen te kweken met de weinige die je toen nog vinden kon!!!


  Maak melding

 15. Mensen, ook tussen de regels door lezen aub.
  Bouta vond het nodig een onderonsje te hebben met ALLEEN de coalitieleden. De oppositie heeft dus volgens de dictator geen recht om geinformeerd te worden over de nijpende financiele situatie?
  Om dit onderonsje te kunnen hebben heeft de ndp er bewust voor gezorgd dat er niet genoeg quorum was.
  Zo doorzichtig allemaal.

  Nu blijkt ook dat Lackin blij is dat de vergadering is verdaagd, want hij heeft eigenlijk niet zo een trek in deze PSA wet (die overigens niets toevoegd, zoals de wet er nu uitziet is het slechts een dooie mus).


  Maak melding

 16. NieuwFront-tuig, schrijf je alvast maar in bij kortlopende cusussen zoals plantenveredeling bij de tuinierenvereniging,emailleren,sieraden maken,kleitabletten maken en bakken, pottenbakken, enz. zodat je als in Holland opgeleide deskundige voor 6 maanden in Suriname kan gaan werken.


  Maak melding

 17. …..en zoals voorspeld damens en heren,
  RobG is de kluts kwijt geraakt en niet slechts een beetje, maar HELEMAAL !!A mang ede boro!!!


  Maak melding

 18. ROBG: En jij kan na je behandelingen in je TBS kliniek , misscjien terug naar Su om in het PCS voorlichting te geven hoe het reilt en zeilt in de Ned pschyatrie.

  Have a nice day…..


  Maak melding

 19. ROBG: je zou als side job ook nog info kunnen vestrekken aan de paarser staatsdebielen over de Turkse lellebelletjes en de Turkse Hamans dan zijn ze ook geinformeerd als de Turken straks de boel overnemen.

  Have a nice day….


  Maak melding

 20. niet op komen dagen op de vergadering, betekent gewoon dat je de boel niet serieus neemt en schijt hebt aan de democratie, wat trouwens overduidelijk wordt door het verbod door Bouterse om naar het inhuldigingsfeest van Koning Willem Alexander te gaan, is pure dictatuur, war precies aangeeft wat Bouta is, een ordinaire dictator, ik snap gewoon niet dat je als een normaal, denkend mens, nog in die gladde en valse praatjes, kunt trappen, dan moet je op zij minst toch wel behoorlijk onnozel zijn.


  Maak melding

 21. Hahaaaaaiiiii KOOS wil je dit nooooit meer doen,hoezeer het ook voor Pasew bestemd was.Wel wel Koos ie sabie sowieso dat mie dat no bo kong bij van het lachen.Koos bij god waar ik lach tot nu toe;ergggg leuk hoor,maar goed terug naat de actualiteit.
  @ Sekrepatu de Suries vinden het doodgewoon blij gemaakt te worden met een dooooooie mus.Ding no hadie verstang.Zoals je eerder zal hebben gelezen heeft er eentje uit de koeienstal van de ndp NOOOOOIT geweten dat DiDiBrie de kamer uitgeplurd was door Krommemond Somo.Die uit de koeienstal van de ndp wil erbij horen maar weet niet hoe dus slingert die maar hier op de sit,bungeld op dit forum maar war rond en noemt zichzelf Singel.Hoe wil je meedoen als je nieteens dit stukje van de DiDiBrie niet weet.Dai gwif dja joe kaw.En inderdaad die hele psading is een (n)onding.Wat beloofd was tijdens de verkiezing door zowel krongmofo Somo als DiDiBrie was dat de dubbele Natio er zou komen,now ding e komen met een vliegerpapier verhaal dat nergens opslaat,want zonder die psa regeling kun je nu al 6 mnd in Su verblijven zonder een probleem.Je hoeft niet naar de vreemdelingendienst om je (aan)temelden.Overigens zijn ze zo corrrrrupt in Su dat je alles gedaan krijgt met of zonder de vereiste documenten/ papieren rot dus maar lekker op met je psa-pas ,waarvoor er ook nog betaalt moet worden.Je helpt de Suries hoooooor,heel moooi mang. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 22. =Hebben mensen nou niet door dat Bouterse echt een dictator gedrag vertoont?, en als het zo door gaat wordt Suriname een tweede Venezuela.

  -Zie maar zelfs wat er in de politiek gebeurt in Venezuela. een stukje tekst::

  =CARACAS De omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela hebben dinsdag geleid tot vuistgevechten in het parlement. Voor- en tegenstanders van de onlangs gekozen president Nicolás Maduro bezorgden elkaar blauwe plekken en dichtgeslagen ogen,

  =Wat Bouterse nu doet is vragen om dezelfde problemen, maar ik hoop het niet.


  Maak melding

 23. Ingezonden: Suriname maakt zich belachelijk met juichverbod troonwisseling
  Wednesday 1 May

  Het is gewoon voor de gekke hoe Suriname zich in het buitenland presenteert. Wij zouden ons diep moeten schamen en als bevolking moeten ageren tegen dergelijke belachelijke maatregelen die op initiatie van sommige bewindslieden worden doorgevoerd. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat anno 2013 de leiding van het departement van Buitenlandse Zaken een circulaire produceert waarin staat dat ambtenaren niet mogen meedoen aan de feestactiviteiten rond de Nederlandse troonwisseling?

  Het is het toppunt van absurditeit! Tegen dit soort maatregelen hoort er fel te worden geprotesteerd want deze druisen in tegen de beginselen van de democratie.

  Het is overigens onbegrijpelijk dat de huidige Surinaamse regering een dergelijk felle houding aanneemt tegenover de Nederlandse regering en tegen het Koningshuis. Over Koning Willem Alexander valt er niets dan goed te zeggen, net als over zijn moeder, nu prinses Beatrix. Het Nederlandse Koningshuis heeft in de afgelopen decennia getoond dat ze staat voor verbroedering tussen alle volkeren wereldwijd. Koning Willem Alexander heeft zich trouwens jarenlang ingezet voor de noden van sociaal zwakkeren, hij komt op voor de belangen van de achtergestelde mensen, niet alleen in zijn land, maar wereldwijd. Dus zonder onderscheid te maken in ras of kleur.

  Er is geen enkele valide reden te bedenken om een juichverbod goed te praten. Suriname maakt zich hiermee volstrekt belachelijk en illustreert hiermee dat sommigen nog steeds niet bevrijd zijn van hun frustraties tegenover de witte mens!

  Ik ben er bovendien van overtuigd dat een grote meerderheid weldenkende Surinamers hun wenkbrauwen hebben gefronst toen ze vernamen dat er een juichverbod door BuZa was ingesteld. Het wordt tijd dat wij ons als land meer volwassen gaan opstellen en ons niet laten leiden door onverwerkte frustraties van sommige bewindslieden.

  J. Wallerlei


  Maak melding

 24. @RobG
  Liever deze opleidingen dan kinderen uit de armen van hun vaders te rukken om de vaders de volgende ochtend standrechtelijk te executeren. Liever de door jou aangehaalde banen dan contracten ontvangen van de regering voor persoonlijke companies van ministers (bv. Abrahams). Bye the way, ik heb twee full-time jobs in Amerika en voor de Everglades of welke gate dan ook heb ik geen tijd.


  Maak melding

 25. en wanneer die wet aangenomen moet worden,stemmen de coalitieleden allemaal als ja-knikkers,als poppetjes,voor de wet.

  vraag ze dan wat die wet precies inhoudt.
  maybe komt ddb persoonlijk naar dna om ze ‘aan te moedigen’ voor de wet te stemmen.

  wat een stelletje ezels die geen moer uitvoeren voor die 14.ooo srd


  Maak melding

 26. ik hoeft dat PSA-pasje niet hebben. Met dit pasje kun je 6 maanden blijven, maar met een toeristen kaart kun je ook 6 maanden blijven (surinaamse origine), waarom een pasje dan? Een pas gaat je alleen maar irritaties opleveren n.l. de traagheid van de aanvraag, omdat de mmensen eerst krant moeten lezen, daarna dingen van de week bespreken …..en misschien, wie tjjoekku betaalt krijgt het pasje snel….en het ergste…..de aanvraag is nog niet in behandeling genomen, die luiaards, een goed voorbeeld is CeeBeeBee aan de Coppenamestraat, ga een keertje kijken nemen…dus toeristen kaart is beter…je hebt zo een kaart binnen 5 minuten en je kunt 6 maanden blijven.


  Maak melding

 27. Wel,de DNA voorzitter speelt een heel VIES spelletje samen met de regering(President Bouta ).Er is om “het” onderonsje(Men heeft alle geld wat op begroting was opgebracht op de verschillende ministeries al uitgegeven,vooral waar de rechterhand van de vroegere dictator Bouterse, Abrahams op openbare Werken, niet gewacht voor Qourum,terwijl het in het verleden de normaalste zaak van de wereld was .Het is percies het geval waarbij een kind verkracht werd door een stiefvader,en de MOEDER haar mond dichtkneep zodat ze niet zou mkunnen schreeuwen den buren niet konden horen.
  Er vindt zoveel achter de schermen plaats….van moord ,coruptie,ontduikung gelden,vriendjes politiek….de DNA voorzitter weet het maar ,als er kritiek in de DNA wordt geleverd ,wordt dat onderwerp zo snel als mogelijk afgehamert.De buitenwereld mag het weten dat wij in Su in een Parlementaire Dictatuur leven of misbruik wordt gemaakt van de DNA 0m Dictatoriaal te zijn.Ike ike ike de rest stikke


  Maak melding

 28. @Roy, zie wat voor opvoeding het volk van Suriname krijgt.

  =Is een iedereen vergeten hoe Chavez zijn volk met haat heeft opgevoed tegen de Amerikanen???

  =Straks mogen de Surinamers uit Nederlander niet maar naar eigen land en omgekeerd ook niet meer naar Nederland komen.

  =Een stelletje asociale nietsnutten die gaan bepalen hoe je moet leven.

  -Surinamers worden jullie wakker, omdat de dictator aanzet is.


  Maak melding

 29. Voor de verkiezingen is er zoveel belooft aan de kiezers.en zo dom als ze zijn—in elk geval door mij aan een ieder voorgehouden dat deze bouterse nooit is te veranderen,zijn atitude is zo, onbetrouwbaar en altijd de BAAS willen zijn met alle ten dienste staande middelen,desnoods over lijken,zal hoe dan ook uit de lange arm zal willen blijven en over lijken zal gaan om macht te behouden–mij nooit hebben willen geloven omdat zij nog jong waren en jaren 80 niet hebben meegemaakt,waarbij in plaats vabn pindakaas letterlijk poep in plasic zakjes werd verkocht en Urine in plaats van keukenolie..Maar bij deze zeg ik …wie niet wil horen ,moet voelen..en ben blij dat het zogaat .Onze wachten is de komende verkiezingen en als het volk het nu niet voelen dan misschien als ze in hun ……gaan voelen dan maar.Hopelijk zijn de ogen nu geopend.


  Maak melding

 30. Henk, wordt het niet tijd dat teefje Simons zich laat dekken. Is ze tenminste een tijdje uit de running 🙂
  Ben het volledig eens met Who Care, de hoogste tijd dat CliniClown RobG zich laat opnemen bij de Van Mesdag Kliniek. De man spoort niet.


  Maak melding

 31. @Ira
  Ik vrees dat ze alleen wakker worden voor gratis oud vreten en bier in ocer….
  Ze hebben hun ziel verkocht aan de duivel.
  Hun haat richting ned en de mede Surinamers die met vak komen in SU is “onbeschrijvelijk”. Het enige wat telt is je geld en lekkers, de mensen zijn “verhard”.
  Als je geen lekkers hebt meegenomen, boi als blikken konden doden..
  Uiteraard heb je ook wel uitzonderingen, dit zijn ook de mensen die hun ziel niet hebben verkocht. .


  Maak melding

 32. who ceres jij als redimusus slaat wild om je heen .
  trouwens jij niet alleen hoor …ik ken jullie niet gelukkig maar ik neem aan dat je nu op je ballen zit en weer onzin gaat typen dat zelfde liedje dus niets nieuws.

  who ceres paars is bezig huizen te bouwen op waterland het is voorbij domburg …en ze zoeken een wachter wie weet is het wat voor jou …ik heb mijn twijfels dat je die aanbod aan neemt aangezien je een uitkering van rutte krijgt en ook nog voetsel pakketten .who ceres heb je wel eigen waarde mie mang .voelt het niet een beetje vernederend om de hele dag achter die pc te zitten .jij niet alleen hoor ik bedoel al die negatieve praters en die witte man hans die pedo die ook wil mee praten .weten jullie wat arbeidersdag is jullie zijn een slecht voorbeeld voor je kinderen en klein kinderen hoe gaan jullie ze voor bereiden op de ollandse maatschappij ook uitkering zeker .die witte man hans is wit hij komt eerder aan bad who cers jij bent buitenlander …suriname kan je niet komen aangezien je hier geen uitkering krijg, je gaat moeten werken voor je srd mie mang jo ka dja .en dja je nak hebie er is werk zat mie mang ..sommige stads creolen zijn lui en ik heb het gevoel dat jij een van ze bent .witte hans lacht jullie achteraf uit dat deze surinamers dom en lui zijn …op die pc is deze witte pedo aan jou kant maar als hij tussen die witte mensen als hij komt ben je de sigaar au hoigrie joe je bent niet blank je bent buitenlander al wat je doet …weet je waarom ,die man wil niet dat je van zijn geld profiteert het is de waarheid .en daarom heb ik diepe respect voor die surinederlander die zijn zuur verdiende geld in su investeert ..ze zitten niet achter die pc stront te vertellen ze laten zich niet mee slepen ze weten waar ze mee bezig zijn …jullie redimusus zijn statenloos .
  onthoud een ding who ceres bouterse doet goed werk in dit land voorlopig zijn er geen betere als je niet weet wat zich in swiet sranang af speelt .je bent ollander zeg je los die problemen op met je nieuwe koning .gisteren was je met die ollandse vlag vandaag ben ik met die surinaamse vlag voor mijn huis en in mijn auto.
  niet te vergeten ook een ndp vlag hoor .ieder mens maakt fouten zelf mijn president maar ik laat hem niet vallen voor geen enkele redimusu of witte man .weet je waarom !!!hij is door dit volk gekozen blijf ik herhalen .in jullie redimusus ogen hoeft hij niets te doen als wij het maar weten dat hij doet wat wij verlangen werken voor de natie …bouta no sabie mie het hoeft ook niet het gaat erom dat hij wat doet en dat merk ik .vene meer dan 15 jaar regeren en nog geen water op domburg en vele andere plaatsen ,van kleins af hoor ik nps vhp wat hebben ze gedaan te samen met olland niets wel moesten wij met vlaggetjes hoge ollandse gasten verwelkomen .ze mogen naar su komen die zaken lieden maar wij willen geen dienaar zijn als wat front onder vene en de vhp altijd voor ogen hebben …blijven hangen op olland terwijl er genoeg landen zijn om zaken te doen .bouta bewijst dat en het kan .brazilie is een economische macht zie china .olland heeft kennis zonder meer maar zij bepalen ons beleidt niet zij bepalen onze president niet dan maar op hoepelen .respecteer onze president .hoeveel kwaad hebben de duitsers en die nederlanders niet gedaan en toch doen ze zaken omdat olland weet dat ze daar kan verdienen maar su wil ze kleineren no wee!!!!!!gwe bakka olland je bent welkom als je ons president respecteert die het volk gekozen heeft …het zou de grootste vernedering zijn voor het surinaamse volk als de coalitie had toegegeven aan olland …een ware vernedering .deze ollanders hebben de grootste zonde begaan die de mensheid kent en zij willen bepalen wanneer een zaak verjaard is …de slager die zijn eigen vlees keurt .
  bouta mie mang reken maar dat ding mang wang hanga joe
  vhp ,nps,olland ding mang wan sit wang tjoetja gie ma ding lee!!!! ding koor ding krabiasie .toe sjoer ding mang habie wan san voe takie ..ze zijn jaloers dat bouta de man is van het volk dat is het probleem vandaar die vele leugens .
  bouta go go kraktie mie mag


  Maak melding

 33. PERO DE zwakzinnige: Ik sla voor nu je koeterwaals over, maar als het je lukt om in maximaal 5 alineas en ABN Nederlands je punt te maken, zal ik bekijken als ik zin heb die b*lshitt van je te lezen.

  Bouta go go go go to hell…. and back…..


  Maak melding

 34. HENK MOLENAAR Pero probeert zn punt die hij niet heeft te maken in een dialect van wartaal abracadabra en Koeterwaals.

  Behalve pero zelf snapt niemand er iets van……


  Maak melding

 35. Lol, bepaalde paarse kakkerlakken zoals RobG en pero hebben weer eens teveel v.h. witte poeder van hun baas Bouta gesnoven vandaar dat ze als een stel zwakzinnigen zitten te brallen. Laten ze maar verder gaan met het likken van Bouta’s reet want dat is het enigste waar die zielige losers goed in zijn 🙂


  Maak melding

 36. who ceres en consorten ik ga het kort houden …jullie hebben mijn boodschap begrepen .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang
  bouta go go kraktie mie mang .


  Maak melding

 37. @pero, volgens mij leer jij het nooit meer.

  =Weet jij misschien vanwaar al dat geld afkomstig is dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld:::

  -waterkant mooi maken …(EU geld)
  -de bruggen afbouwen…
  -de straten maken en nog vele projecten die zijn afgerond…

  =Vergeet niet dat Santhoki veel al gekocht had voor Suriname, maar de spullen waren er nog niet. Nu Bouterse aan de macht is lijkt het erop alsof hij ze heeft aangeschaft.

  -Ik wil aan jou vragen met bewijsstukken te komen, omdat je een ander afkraakt, maar zelfs weet je heel weinig.
  =Vergeet niet dat deze zelfde Bouterse het land van 1980 in verval heeft gebracht en hij en vriend Wijdenbosch een lege staatskas hebben achtergelaten.

  ==Een ding is zeker::de dictators van Suriname, Venezuela, Bolivia etc hebben dezelfde trek, nl de buitenladers de schuld geven van alles en nog wat.

  =Wat doen ze zelfs? al dat geld in eigen zakken stoppen zodat niemand dat ziet.


  Maak melding

 38. ira hihihihihhihihi jullie zijn in paniek van wat bouta allemaal doet wetende dat hij de komende verkiezingen gaat winnen voor wat hij allemaal doet .vene uitstippelen en toch verliezen boi zit rustig op je ballen of go sdong in wang mira nissie jere .


  Maak melding

 39. PERO de zwakzinnige ik heb je boodschap niet begrepen want ik heb maar 4 allineas van je posting meegekregen, ik pas.

  Je onzinverhalen en voodoogebral snapt toch niemand.

  Bout go go go go…. to hell and back…..


  Maak melding

 40. Dit is het bewijs dat uw eigen mensen u NIET respecteren, zij allen zijn corrupte dieven en u bent hun grote voorbeeld.

  Wat een schande, maar ja al deze zaken kon deze president niet op orde stellen, wel was die bij machte om roken in het openbaar te verbieden….. ZOOOOO tegenstrijdig allemaal…..het enige wat deze president zag was een brandend sigaret daar hij nu zelf de sigaar aan het worden is.

  Onder onsjes, ach alles kan, want mevrouw Geerlings is slechts een slaafse onderdanige typetje en dan krijg dit soort vertoningen.


  Maak melding

 41. Eduard Lupson, ik weet niet of er daadwerkelijk standrechtelijke executies hebben plaatsgevonden.Mensen geven op hun eigen wijze betekenis aan woorden.Ik was er niet bij en jij ook niet, of misschien wel? We kunnen er niet over oordelen.Ik weet alleen dat er 1000 en 1 versies van het gebeurde de ronde doen.Zelfs de rechters die met hun kennis op het gebied van rechtsvinding met de zaak bezig zijn kunnen nog niet tot het oordeel ‘vrijspraak’ komen.Surinaamse rechters gaan zorgvuldig om met dit vraagstuk.

  De cursussen die ik heb aanbevolen bij de anti-Suriname krachten zijn bedoeld om hen nuttig te maken voor Suriname.Een cursus klei bakken is toch ideaal om te leren hoe men bakstenen maakt van klei en hoe men kleurvariaties in de stenen kan aanbrengen,enz. President Bouterse kan deze lieden goed inzetten bij de bouw van woningen.


  Maak melding

 42. Voordat velen in de structuren van het bestuur van het land waren geworden zoals de Ressortsraadsladen,Distriktsraadsleden ,DNA leden ,vele taks Force leden ingesteld door de Pres-Bouta- ,de vele ondeskundige adviseurs op de verschillende ministeries,de Pres met zijn gevolg en zelfs de meelopers,waren leeglopers of hadden en krap inkomen volgens standaarden van opleiding etc.Maar ga nu een kijkje nemen ;Alleen op enkele na ,bouwen en of kopen ze gebouwen en terreinen voor tonnen ,zelfs de families genieten mee van het geld dat geroofd wordt en/of uit coruptie wordt gemaakt en of gelijk Min van OW voor miljoenen onderhandsegunningen aan vrienden en Familie, warbij ook tussenpersonen miljoenen maken voor niets doen(makelaar) van het geld is van het volk.De toevallige Regime ,bouta en gevolg,zit om het voor ons te beheren en niet voor zichzelf.Moet kunnen verantwoorden.Maar ja ….er zijn velen die Ziende BLIND zijn en du HUP HUP BOUTA___KA

  Pero watch out.

  Pero pero
  Mie patrong

  vul aan ……


  Maak melding

 43. @ Robg::::::::
  Wel ik weet niet wat je zou willen weten maar een ding is een vaststaand feit:Een paar maanden voor 8 december 1982 was President Bishop (later verdreven door invasie door de VS)van Grenada op bezoek bij de toenmalige Legerleiding Lt.Kol D.D. Bouterse(Dictator,couppleger in 1980,) van Suriname en deze belegde een massameeting om hem te bewijzen hoe populair Bouterse was in Su.Tegelijkertijd op zelfde tijdstip had ook de totale vakbeweging een bijeenkomst georganiseerd.Wel de opkomst bij Bouterse nauwlijks 100 man..de meeste militairen,en bij de vakbonden…..` ongeveer 20 tot 30 duizend.Hierbij heeft meneer Bouterse de uitspraak gedaan dat hij Cyriell Daal,de organisator van de vakbondsbijeenkomst ,heel gauw met kleingeld zou terug betalen.En 8 december ,volgens ….heeft hij persoonlijk de penis van Daal afgesneden en hem laten opeten met de woorden……neem je klein geld terug,betaald heb je al .Dus meneer deze dingen zijn wereldkundig en desondanks betwijfel je aan standrechtelijke executies.Hoop dat de Executie (gefeussileerd),van Luitenant Kolonel Hawker jou bekend is in maart 1982.


  Maak melding

 44. Het is Nederland zelf geweest die Surinaamse regeringsleiders niet meer uitnodigt op de ambassade. Waarom zijn de Surinaamse ambtenaren dan wel welkom op de Nederlandse ambassade? Om ze op te hitsen tegen de leiders? Om ze te verhoren? Om ze te beinvloeden?
  Pas wanneer de Nederlandse ambassade aantoont weer de democratisch gekozen leiders van Suriname te willen ontvangen, moeten ze ook de ambtenaren willen ontvangen.
  Het land een ‘rovers-hol’ noemen e.d. is natuurlijk onjuist: had de betrokken personen bij naam en toenaam ‘rovers’ genoemd en niet het hele land.


  Maak melding

 45. RobG: “Ik weet niet of er daadwerkelijk standrechtelijke executies hebben plaatsgevonden”

  iemand die dit uit zijn pc kan krijgen is rijp voor een inrichting,.


  Maak melding

 46. 02 mei 2013

  Trieste zaak voor het goed behandelen van die PSA.

  En toch weet ik hiervan de mogelijke oorzaak!!

  Moet je even meelezen:

  Mannen als Somo en Brunsie waren op dat moment in AZ.
  Ze vonden het belangrijker hun PSA-waarde te controleren en mogelijk te laten behandelen.

  De PSA-waarde van Somo bedroeg 9ng/ml en hij startte direct met de behandeling. Belangrijker nog, zag Somo direct het gevaar van de waarde van die PSA in en gaf aan zijn ondervoorzitter onmiddelijk opdracht voor het maken van een documentaire over Somo zijn levensgeschiedenis. Dit moet voor het nageslacht achter blijven.

  Brunsi wil een second opinion doen, want hij heeft weinig ervaring in medische behandelingen.De eerste signalen, dat die PSA moeilijk te behandelen wordt.

  Of is mijn reactie voor vandaag maar een vorm van ernst of luim?
  Srika


  Maak melding

 47. Hé Radjdjah dus je hebt ook mee gedaan je was daar ook.
  Kom vertel verder over de gebeurtenis we willen als van jou weten, wanneer waar en welke tijd stip het is gebeurd.
  Welke mensen er bij waren en wie niet toch.
  Wij zijn benieuwd!
  Groetjes,


  Maak melding

 48. @sjang
  Raadpleeg het internet en typ de naam desire bouterse !
  Je gaat dan lezen over de tragische geschiedenis van Suriname begonnen op 25 feb 1980 ,1982 en anderen!

  Heb jij thuis niemand die ouder is dan 50-60 jaar die je over deze tijden kan vertellen,of zijn ze bij jouw thuis allemaal geboren na de jaren ’80!??


  Maak melding

 49. @ Sjang…. Miscchien kunnen deze namen bepalden hun hersenen opfrissen;
  DDbouterse.Bhagwandas,Neede.Sital,Abrahams,Boerenveen,Linscheer,Eddy Bruma,Caldeira,Horb,Bruinwijk,Bee,Lacman,Gorre,Alibux,Wijdenbosch,Playfair,Naarendorp,Simons..man van huidige DNA voorzitter…,zoveel om op te noemen maar in elk geval allen zijn negatief..ofwel moordenaar,drugbaron,oplichter,bankrover,coupplger ,terrorist, guerillaleider en nu staatsmannen en geven leiding aan een volk die wordt onderdrukt. enz enz.


  Maak melding

 50. @ RobG:

  Je moet het rapport van Amos Wako eens lezen (hij was er op uitnodiging van Bouta) en het boek “de revolutie van de sergeanten” van Bouta’s eigen Cubaanse vrienden. Zelfs DiDiBri heeft de executies nooit ontkent en gezegd dat hij “verantwoordelijk is”. Waarvoor is ie dan verantwoordelijk?

  Ik neem aan dat jij ook gelooft dat de aarde plat is?

  Je maakt jezelf echt straal belachelijk. Niet eens de verdediging van DiDiBri heeft het plaatsvinden van de executies betwijfeld.


  Maak melding

 51. De situatie is in Suriname precies bij de opkomst van HitleR.Massamedia gebruik door Goebels–nu die aap Limburg..en ….voorbeelden zat.Probeer een keertje Live een DNA vergadering mee te maken dat zul je zien dat deze praktijken zich herhalenp(poppenkast in de DNA en de touwtjestrekkers DiDiBrie en Slet Jenny ,regisseurs.) ,ook nog henk herrnberg hangt de Chinese Communisne aan en de Chinezen zijn nu de beste maatjes en ook nog Equatoriaal genua.Zij weten hoe het volk monddood te maken en over hen heersen dus Chinees Socialisme en Dictatuur a la Afrika (E.G) wordt bestudeerd en uitgevoerd.


  Maak melding

 52. Eindelijk een regering en president die de diaspora een plek en betekenis wil geven. Allen die hier het tegendeel zitten te LULLEN op dit net hebben samen met hun kinderen ook profijt bij. Anders dan de leiding van Venetiaan en Santokhi die een tweekamp tussen diaspora en surinamers in Suriname hebben gecreeërd.
  Deze Frontleiding heeft de haat tussen landgenoten onderling helpen vertroebelen door jaloezie en hebzucht. Saboteren en polariseren waren spelletjes waar deze twee landverraders in goed waren en regels en wetten laten aannemen door DNA om het surinamers over zee moeilijk te maken echter zonder het gewenste resultaat. Vene en Santokhi hebben op een klassieke manier het volk tegen hun eigen landgenoten opgehitst en vervreemd laten raken. Dat zijn spelletjes waar het FRONT goed in zijn. Maar het volk zit niet op spelletjes te wachten maar op resultaten en hard werken voor de republiek om SURINAME hoger op te laten komen.


  Maak melding

 53. @Ray

  Google Fort Zeelandia en je zult de ergste geschiedenis van surinaamse slavernij ontdekken en lezen als je jou verleden niet kent.

  Google Lalarookh en jij zal jou geschiedenis kennen.


  Maak melding

 54. Let op de kleine lettertjes!

  Zoals gewoonlijk zal er wel weer een boa onder het gras schuilen.
  Ik vertrouw ze voor geen meter!
  Strax wordt je ook nog verplicht om een psa kaart te kopen, wil je in suri vertoeven.
  Makkelijke wijze om de staatskas te spekken.
  Voor de rest is er geen fluit aan.


  Maak melding

 55. Beste forummers,

  Maken jullie je nou alsjebieft niet druk om die diasporawet, want het is niets anders dan een bijna-kopie van de Toescheidingsovereenkomst. Het enige voordeel is dat de mensen met Surinaamse roots iets makkelijker een visum kunnen krijgen. Maarrrr: Ze mogen noch passief noch actief stemmen, ze mogen niet werken in Suriname zonder uitdrukkelijke toestemming van het ministerie van ATM, en als hun visumtijd verstreken is en willen verlengen, moeten ze dezelfde weg bewandelen die de normale “buitenlander” ook moet bewandelen. Er is dus, behalve de langere verblijftijd, geen enkel verschil. Het enige dat je kan doen is je Nederlandse paspoort inleveren en een Surinaams paspoort aanvragen!!! Maar dan verlies je tevens je in Nederland opgebouwde sociale zekerheden. En wie wil dat?


  Maak melding

 56. Wanneer het gaat om onze eigen mensen dan zijn ze kei en keihard, die chinees,Braziliaan,Turk, Marokkaan, Albanees krijgen binnen een dag alles geregeld in Suriname.
  Al die onzin verhalen van nationalist dit en nationalist dat, gooi ik in de prullenbak, wij worden als buitenlanders gezien in ons eigen geboorte land.
  India heeft wat dat betreft een prima beleid voor zijn diaspora als je komt investeren wordt het jou makkelijk gemaakt.
  In Suriname is het praten en nog eens praten.


  Maak melding

 57. Papa Lach had het al gezien,maar men heeft hem niet willen geloven en de kans gegeven zijn droom—eenheid in verscheidenheid,als SURINAMRES,naast mekaar te leven omdat wij hier zijn geboren .Ga met Su paspoort samen met vijf verschillende rassen die wij rijk zijn (hindostan,chinees,indiaan,javaan,neger) Surinamers in New York,en als je wordt aangesproken en je moet je indentificeren dan zijn wij Surinamers.Proberen jullie eens te groot te denken,en te zijn als echte Surinamers.Alle neuzen een richting en met een betrouwbare regering die het meent met de Surinamers en niet denk aanzichzelf en vrienden en familie bevoordeeld en denkt,zoals de huidige. .


  Maak melding

 58. @ Piemul,

  Ik weet niet hoe je aan die nickname komt, maar het is de juiste. Je bent (niet hebt) de grootste tollie die ik hier op dit forum ben tegengekomen.
  Ik ga je iets vertellen: NIEMAND, maar dan ook NIEMAND is uitgenodigd om de inauguratie van Willem-Alexander mee te mogen maken in de Nederlandse ambassade. Simpelweg omdat er geen uitnodigingen zijn verstuurd! Wie komen wilde, kome. Wie niet komen wilde, kome niet! Zo simpel is het. Maar dat paarse gepeupel maakt er weer een zaak van! Waar is het feestje? Hier is het feestje! Ik weet zeker (want ik ben er geweest) dat er leden van het kabinet aanwezig waren. En nou weer terug onder je steen!


  Maak melding

 59. De regerende coaltiepartijen is een samenraapsel van verschillende partijen die alleen om de macht de paarse partij zijn gaan joinen ,Er ziiten ook partners (individuele) die de voormalige moederland een warm hart toedragen mogen dus ook feesten.Hopelijk blijven ze nog de zaak joinen en ik hoop dat ze ook niet worden eruit geschopt als de BEP en Nieuw Suriname’ door de Dictator. Hier de samenstelling van parijen van de regerende Coalitie

  Volks Alliantie:Pertjaja Luhur;D21;HPP,Pedawalima;VIS
  Mega Combinatie:BVD;NDP.KTPI;DA;PALU;DNP.Nw Suriname;
  AC: ABOP:SEEKA;BEP.

  Uit dezen zal er zeker een zijn die Holland een warm hart toedraagt
  De VHP die als eerste gevraagd was om samen met de Mega combinatie een regering te vormen heeft het afgeschien vanwege de eis dat DiDiBri pres zou worden,heeft altijd een samenwerking met holland voorgestaan en geen grote bek hebben als Lackin en de Palu(Caldeira).Trouwens dank zij hun dat wij nakomelingen van verschillende immigranten en slaven uit vershillende delen van de wereld Suriname bevolkt(Surinamers).Als onze voorouders niet naar hier waren gebracht of gekomen zouden wij ergens of in afrika of ergens op de wereld nog rondtrekken of pienaren(Ethiopie,Ghana tec).Maar dank zij hun hebben we een redelijk bestaan kunnen opbouwen,tot dat velen ook zijn gevlucht vooral naar het land die door de nietsnutter Lackin van BZ wordt geschets als Boeman,ondeskundig tec, en Su niet samen willen bouwen.Hebben eireren voor geld gekozen,dus die Ned Surs moeten hun smoel ,bek houden.Heeft deze smeerlap Lackin niet ook in Holland gewoont?


  Maak melding

 60. Die kinderen van DE BOEF van OW (zoon en dochter)hebben in NEDERLAND gestudeerd in de periode 2000 tttttttot de ndp regeermacht kreeg dus no mik ding horie joe voor de GEK.
  De kindren van EDWIN HEUVEL wonen nu(algeruime tijd)in NEDERLAND(zoon Wendel in Ned geboren en dochter Claudia in Su geboren)no mik ook Heuvel horie joe voor de GEK.
  Hooghart heeft ook een paar kinderen in NEDERLAND wonen(Amsterdam en Groningen) vandaag de dag spreekt ook deze zaka-zaka Hooghart over de kolonisator ai mi gado ze zijn werkelijk schaamteloze BEESTEN.DiDiBrie waar is je dochter PEGGY? In elk geval niet in Su en de mensen die op jullie hebben gestemd op 25 mei 2010 hun kinderen blijven maar onder de balkons van de chinese- winkels in Su.En jullie vinden nu ook dat ze om 23.00 u niet meer onder de balkons moeten zijn.Leg me dan aub uit waar ze dan moeten zijn ,want de beloofde sociale huurwoningen zijn er nogsteeds niet gebouwd.Grappenmakers van de ndp laat Ned toch met rust,want jullie zijn de enigen die de pijn voelt van de hele grote BEK die lafing opzet en DiDiBrie tegen Ned.En zoals jullie in Su zeggen ;laten de honden blaffen de caravaan trekt rustig door,welnu het is de Nededrlandse caravaan die rustig doortrekt ondanks de grote BEK van Su.Ned heeft maar een ding gezegd en dat klinkt door de hele wereld nml dat DiDiBrie niet welcome is in Ned,want hij is een moordenaar.O ja en hij is ook nog voor DRUGS veroordeeld dus zeg maar 2 dingen.En kijk hoe moeilijk Su ’t heeft de wereld spugt op Su,(de beschaafde wereld wel te verstaan)Dus aanhang van de ndp blijf maar schelden op Ned zoals die domme leiders van jullie in Su,maar weet 1 ding die Nederlander maakt je wijs en de Su leiders houden je DOM.Radjah in deze heb je gelijk ze wonen er allemaal of hebben er gewoond en toch zo’n grote BEK steeds weer opzetten tegen Ned.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES